Luettelo Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit KML-muodossa

Luettelo Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkeistä sisältää Karjalaan jääneiden vainajien muistoksi pystytettyjä muistomerkkejä Suomessa.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelossa muistomerkit ovat paljastusvuoden mukaisessa järjestyksessä.

Muistomerkki Paikka Alue Kaupunki/kunta Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Lohja[1] Pyhän Laurin kirkkomaa Lohja 60°N, 23°E 1953 Karjalaan jaaneiden mm, Lohja.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[2] Yläneen kirkon hautausmaa Kirkonkylä Pöytyä 60.8821°N, 22.4076°E 1953 Karjalaan jääneiden mm Yläne.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Uusikaupunki[3] Sannon hautausmaa, Kalannintien ja Autotehtaankadun kulma Uusikaupunki 60.8045°N, 21.4477°E 1953 Karjalaan jääneiden vainajien mm Uki.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[4] Vanha hautausmaa Pikkola Kangasala 61.4629°N, 24.07°E 1954
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[4] Lepoharjun hautausmaa Lauritsala Lappeenranta 61.0717°N, 28.2563°E 1954
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Näsinmäen hautausmaa,
sankarihautausmaan lounaissivulla
Näsi Porvoo 60.3946°N, 25.6519°E 1954 Karjalaan jääneiden muistom Porvoo.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Alastaron hautausmaa Alastaro Loimaa 60.9551°N, 22.8607°E 1955 Alastaro Karjalaan jääneiden mm.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Askolan kirkon hautausmaa Askolan kirkonkylä Askola 60.5309°N, 25.5972°E 1955 Askola Karjalaan jääneiden mm.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Hämeenkyrön kirkon alue, Härkikuja 13 Pappila Hämeenkyrö 61.6356°N, 23.193°E Hämeenkyrön karjalaiset 1955 Karjalaan jääneiden muistomerkki.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Jämijärven kirkon hautausmaa Peijari Jämijärvi 1955 Jämijärvi Karjalaan jääneiden muistomerkki.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[5] Elimäen kirkon hautausmaa Elimäen kirkonkylä Kouvola 60.7216°N, 26.449°E Valter Mikkola 1955
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[6] Keskus Lappeenranta 61.0573°N, 28.1891°E 1955 2529. Lpr Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki.jpg
Kultakäkönen (Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki)[7] Keski-Porin kirkon puisto Linna Pori Aimo Tukiainen 1955 Kultakäkönen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Lokalahden kirkon hautausmaalla, Palomäentie 2 Lokalahti Uusikaupunki 60.6816°N, 21.4652°E 1955 (Kaiverrus muistomerkissä) Karjalaan jääneiden mm Lokalahti.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[8] Halikon hautausmaa Kirkonkylä Halikko 60.3999°N, 23.0719°E ? 1955 (kaiverrus muistomerkissä) Karjalaan jääneiden mm Halikko.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Pyhän Olavin hautausmaa, Keskuskatu 23 Karjaa Raasepori 60.0734°N, 23.6812°E Karjalaanjääneiden mm., Karjaa.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[9] Ryttylän koulun piha Hausjärvi Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1956
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[10] Kirkon eteläpuolella,
Nokian keskustan vanha hautausmaa
Viikinharju Nokia 61.4797°N, 23.5325°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1956 Karjalaan jääneiden mm Nokia.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Hietaniemen hautausmaa Helsinki 60.1701°N, 24.9178°E Tirronen, ArmasArmas Tirronen 1957
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kuorevesi[11] Muistojen hautausmaa Pappila Jämsä Kirsti Liimatainen 1957
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Sahalahti[4][12] Sahalahden hautausmaa Sahalahti Kangasala 61.4739°N, 24.3297°E 1957 Karjalaan jaaneiden muistomerkki Sahalahti 1957.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[13] Parkanon kirkon alue Keskusta Parkano 62.013°N, 23.0231°E 1957
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[14] Askaisten hautausmaa, Askaistentie 788 Askainen Masku 60.5701°N, 21.8633°E 1958 Karjalaan jään mm Askainen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[15] Sankarihautausmaa Utajärven kirkon vieressä Kirkonkylä Utajärvi 64.7712°N, 26.4101°E 1958 Karjalaan jääneiden muistomerkki Utajärvi.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Tarvasjoki[16] Tarvasjoen hautausmaa, Kyröntie 30 a Tarvasjoki Lieto 60.5861°N, 22.7388°E 1959 (kaiverrus muistomerkissä) Karjalaan jääneiden mm Tarvasjoki.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi, Lavia[17] Lavian kirkon hautausmaa, Tampereentie 18 Lavia Pori 61.595°N, 22.5993°E 1960 Lavia Karjalaan jääneiden mm.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Auran hautausmaa, Turuntie 437 Kirkonseutu Aura 60.609°N, 22.5623°E 1961 Karjalaan jääneiden mm Aura.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[18] Lappajärven hautausmaa, Fellmannintie Lappajärvi 63.2117°N, 23.6484°E Roininen, AarneAarne Roininen 1961 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Lappajärvi 20180411.JPG
Menetetyn Karjalan muistomerkki[4] Ikaalisten kirkon alue Rahkola Ikaalinen 61.7704°N, 23.0624°E 1962 Menetetyn Karjalan muistomerkki 1962.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[19] Juvan kirkon vierellä Keskusta Juva 61.8989°N, 27.8542°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1963 Karjalaan jääneiden mm Juva.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[20] Keskusta Haapajärvi 1963
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Outokummun ortodoksisen kirkon edusta, Kirkkopolku 3 Partalanmäki Outokumpu 62.7197°N, 29.0163°E 1963 Karjalaan jääneiden muistomerkki Outokumpu.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[21] Koskenpään kirkko Koskenpää Jämsä 62.0829°N, 25.1426°E 1966 Koskenpään karjalaanj muistomerkki.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[5] Inkeroisten kirkon hautausmaa Inkeroinen Kouvola 60.7226°N, 26.8305°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1974
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Kirkonkylän vanha hautausmaa, vanhan kirkon lähellä Kirkonkylä Sodankylä 67.4145°N, 26.5968°E 1975 Karjalaan jääneiden mm Sodankylä.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Savonlinnan tuomiokirkon puisto Savonlinna 61.8682°N, 28.8774°E 1979 (kaiverrus muistomerkissä) Karjalaan jääneiden vainajien mm Savonlinna.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[22] Särkisalon kirkko, Hautausmaa Särkisalo Salo 60.113°N, 22.9521°E Grönlund, KaukoKauko Grönlund 1990 Karjalaan jääneiden vainajien mm Särkisalo.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[23] Kirkon hautausmaa Espoon keskus Espoo 60.2092°N, 24.6521°E Karjalaan jääneiden muistomerkki Espoo tmk.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kuorevesi[24] Kuoreveden kirkon kirkkotarha Kuorevesi Jämsä 61.9331°N, 24.7264°E 1959
Karjalaan jääneet vainajat[5] Vanha hautausmaa, Kasarminkatu 45 Kouvola 60.873°N, 26.6763°E Karjalaan jääneet vainajat Kouvola.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[25] Pyhän Ristin kirkon pihamaa Keskusta Kuusamo Karjalamuistomerkki.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[26] Oripään hautausmaa Keskusta Oripää 60.8598°N, 22.6868°E Karjalaan jääneiden mm Oripää.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Pornaisten hautausmaa, Kirkkotie 138 Keskusta Pornainen 60.474°N, 25.3756°E Karjalaan jääneiden muistokivi Pornainen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[27] Pöytyän hautausmaa, Turuntie 1163 Kirkonkylä Pöytyä 60.7612°N, 22.6445°E Karjalaan jääneiden mm Pöytyä.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Salonen, Torsti: Lohjalaisia muistomerkkejä Lohjan historiaseura & Torsti Salonen. Viitattu 1.1.2018.
  2. Yläneen hautausmaa Pöytyän seurakunta. Viitattu 10.12.2017.
  3. Uudenkaupungin muistomerkit (Mobiiliopas) Uudenkaupungin kaupunki. Viitattu 18.7.2018.
  4. a b c d Pirkanmaan sotamuistomerkit
  5. a b c Eero Mattila: Kouvolan sotamuistomerkit. Kymenlaakson reserviupseeripiiri ry, 2017.
  6. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; viitettä ektm ei löytynyt
  7. Veistosvaellus (PDF) Porin taidemuseo. Viitattu 24.7.2013.
  8. Suomen muistomerkit 1994, s. 6.
  9. Muistomerkit ja patsaat - Hausjärven kunta
  10. Sankarihautausmaat - Nokian seurakunta
  11. Kuoreveden kirkon hautausmaat www-sivu Jämsän seurakunta. Viitattu 9.12.2017.
  12. Hautausmaainventointi / Sahalahti, sivu 14
  13. Parkanon historiaa
  14. Muistomerkit Louhisaaren Reserviläiset ry. Viitattu 27.12.2017.
  15. Karjalaan jääneiden muistomerkki Kirjastovirma. Viitattu 16.4.2015.
  16. Liedon kirkon hautausmaa; Liedonseurakunta.fi
  17. Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi Lavia-seura. Viitattu 1.1.2018.
  18. Historia ja arkkitehtuuri; Etelä-Pohjanmaan matkailu
  19. Juvan muistomerkit Toenperä. 2011. Viitattu 7.1.2018.
  20. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki | KirjastoVirma
  21. Koskenpään hautausmaa www-sivu Jämsän seurakunta. Viitattu 9.12.2017.
  22. Särkisalo. Hautausmaa Salon seurakunta. Viitattu 29.4.2018.
  23. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Veistoksia ja muistomerkkejä Espoossa. Espoon perinneseura. Viitattu 12.12.2017.
  24. Kuoreveden kirkon hautausmaat www-sivu Jämsän seurakunta. Viitattu 9.12.2017.
  25. Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi | KirjastoVirma
  26. Oripään hautausmaa Pöytyän seurakunta. Viitattu 11.12.2017.
  27. Pöytyän hautausmaa Pöytyän seurakunta. Viitattu 11.12.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]