Luettelo Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkeistä sisältää Karjalaan jääneiden vainajien muistoksi pystytettyjä muistomerkkejä Suomessa. Muistomerkit ovat sijaintikunnan mukaisessa järjestyksessä.

Muistomerkki Paikka Alue Kaupunki/kunta Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva WD
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[1] Viialan hautausmaa, Nordintie 3[a] Viiala Akaa 61.2127°N, 23.7622°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1955 Kirsti Liimatainen Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Viiala 1955.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[2][3] Alajärven sankarihautausmaan läheisyydessä, Kirkkotie 8 Alajärvi 63.0006°N, 23.8264°E Korpela, TerhoTerho Korpela
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Alavus Alavuden kirkon vieressä, Kirkkotie 7 Alavus 62.5887°N, 23.6201°E 1956 Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki, Alavus 1956.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Töysä[4] Töysän hautausmaa, Kappelitie 4 Töysä Alavus 62.6341°N, 23.8177°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[5][6] Asikkalan hautausmaa, Pulkkilantie 50 Asikkalan kirkonkyöä Asikkala 61.2181°N, 25.4899°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen 1955 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Asikkala.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Askolan kirkon hautausmaa, Askolantie 21 Askolan kirkonkylä Askola 60.5309°N, 25.5972°E 1955 Askola Karjalaan jääneiden mm.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Auran hautausmaa, Turuntie 437 Kirkonseutu Aura 60.609°N, 22.5623°E 1961 Karjalaan jääneiden mm Aura.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[7] Espoon tuomiokirkon hautausmaa, Kirkonmäentie 1 Espoon keskus Espoo 60.2092°N, 24.6521°E Karjalaan jääneiden muistomerkki Espoo tmk.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Eura[8] Euran kirkonviereinen hautausmaa, Sorkkistentie 5 Eura 61.1334°N, 22.1301°E 1955 Karjalaan jaaneiden muistomerkki Eura.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Honkilahti[9] Honkilahden hautausmaa, Kirkonahteentie 7 Honkilahti Eura 60.9673°N, 22.1143°E Karjalaan jaaneiden muistomerkki Honkilahti.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Panelia[10][11] Panelian kirkkopiha, tienvarressa; Paneliantie 38 Panelia Eura 61.2256°N, 21.9743°E 1958
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Eurajoki[12] Eurajoen hautausmaa, Kirkkotie 8[a] Eurajoki 61.2023°N, 21.7315°E Karjalaan jaaneiden muistomerkki Eurajoki.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Luvia[13][14] Luvian hautausmaa, Kirkkotie 14 Luvia Eurajoki 61.3594°N, 21.6281°E 1959 Karjalaan jaaneiden muistomerkki 1959 Luvia.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Forssa[15][16] Forssan hautausmaa, vanhan siunauskappelin länsipäädyn luona, Turuntie 10 Kaikula Forssa 60.8304°N, 23.6193°E Kangas, MaunoMauno Kangas 1953 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Forssa.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Koijärvi[17] Koijärven hautausmaa, Kojontie 94[b] Koijärvi Forssa 60.9437°N, 23.654°E 1954
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[18] Haapajärven kirkon hautausmaa, Kirkkopolku 1[c] Keskusta Haapajärvi 63.7475°N, 25.3146°E 1963
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[19] Kirkkomaa, Tähtelänkuja 5[b] Haapavesi 64.1352°N, 25.3667°E Uimonen, SamppaSamppa Uimonen 1963
Karjalaan jääneiden muistomerkki[20] Johanneksen kirkon kirkkotarha, Raatihuoneentori 10 keskikaupunki Hamina 60.5705°N, 27.1972°E 1953[d] Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Hamina.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[21][22] Kirkonmäki, Kirkkotie 2[c] Hankasalmen kirkonkylä Hankasalmi 62.3867°N, 26.4355°E Pulkka, AiliAili Pulkka ja Pulkka, NiiloNiilo Pulkka[22] 1958[22]
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Harjavallan hautausmaa, sankarihautojen luona, Kirkkokatu 3 Valtala Harjavalta 61.3159°N, 22.1489°E 1960 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Harjavalta.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[23] Hartolan hautausmaa, Kirkkotie 2[a] Hartola 61.5783°N, 26.0209°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen 1956
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[24][25] Hausjärven kirkon kirkkopiha, Hikiäntie 2 Hausjärven kirkonkylä Hausjärvi 60.7764°N, 24.9328°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1956
Karjalaan jääneiden vainajien muistopatsas[26][27] Kirkkopuisto, Siltakatu 18 Heinola 61.202°N, 26.0366°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen tai Leppänen, LauriLauri Leppänen[28][27] 1954[27] tai 1953[28] Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Heinola.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[29] Heinäveden kirkon kirkkopihalla, Kirkkotie 16[b] Heinäveden kirkonkylä, Kirkonmäki Heinävesi 62.4326°N, 28.6277°E Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki - Heinäveden kirkon kirkkopiha, Kirkkotie 16 - Heinäveden kk - Heinävesi.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[30] Hietaniemen hautausmaa, Hietaniemenkatu 20 Länsisatama Helsinki 60.1695°N, 24.919°E Tirronen, ArmasArmas Tirronen 1957 KARJALA1.jpg Wikidata-logo.svg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[31] Hollolan hautausmaa, Särkäntie 2 Hollola 61.0521°N, 25.4301°E Mikkola, WalterWalter Mikkola 1956 Walter Mikkola Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki 1956.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[32] Huittisten kirkon hautausmaa, Kirkkotie Huittinen 61.1806°N, 22.6928°E 1954 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Huittinen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkkilähde? Humppilan seurakunnan hautausmaa, Koivistontie 15 Humppila 60.9335°N, 23.3647°E 1952 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Humppila.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[33] Puolimatkan hautausmaa, Aholankatu 20[a] Kirjavatolppa Hyvinkää 60.6189°N, 24.8402°E Rostila, ArviArvi Rostila 1955 Arvi Rostila Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki 1955.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Hämeenkyrön kirkon alue, Härkikuja 13 Pappila Hämeenkyrö 61.6356°N, 23.193°E 1955 Karjalaan jääneiden muistomerkki.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Hauho Hauhon kirkon pihassa Hauho Hämeenlinna 61.1713°N, 24.5581°E 1953[d] Karjalaan jaaneiden muistomerkki Hauho 1953.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Vanaja[34][35] Vanajan hautausmaa, Uusimaa-alue, Hautausmaantie 1 Hämeenlinna 60.9792°N, 24.5048°E 1957[d] Karjalaan jääneiden vainajien mm Vanaja.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[36] Kirkkopuistossa, Hallituskadun puolella, Kirkkorinne Keskusta Hämeenlinna 60.9972°N, 24.4667°E 1954 Karjalaan jaaneiden vainajien muistokivi kuvattu v.2018.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistoksi, Kalvola[37] Kalvolan kirkon pääsisäänkäynnin pohjoispuolella, Iittalantie 300 Kalvola Hämeenlinna 61.0957°N, 24.1124°E 2018 Karjalaan jääneiden vainajien muistoksi Kalvola.jpg Wikidata-logo.svg
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[38] Kirkkopuiston itäpää, Profeetta Eliaan kirkon piha, Kirkkopuistonkatu 28 Iisalmi 63.5603°N, 27.194°E 1959[d] Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Iisalmi.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Iitin kirkon kirkkotarha, Iitintie 846 Iitin kirkonkylä Iitti 60.9376°N, 26.4018°E 1950-luku Iitti Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki 2 AB.JPG
Menetetyn Karjalan multiin kätkettyjen vainajien muistomerkki[39] Ikaalisten kirkon alue, Vanha Tampereentie 6 Rahkola Ikaalinen 61.7704°N, 23.0624°E 1962 Menetetyn Karjalan muistomerkki 1962.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistoristi[40] Ilmajoen kirkon pihamaa, Kirkkotie 18 Ilmajoen kirkonkylä Ilmajoki 62.7273°N, 22.5624°E Nandor Mikola
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Rajan taakse jääneiden vainajien muistolle[41] Tainionkosken hautausmaa, Asemäentie 43, Sankarihautausman vieressä (Joutsenonkadun puolella) Tuulikallio Imatra 61.1959°N, 28.7476°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1953 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Tainionkoski by Kirsti Liimatainen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[42]

[43]

Hautausmaan etuosa, Ruusupurontie 31[a] Isokyrö 63.0115°N, 22.3295°E Lähteenkorva, Lähteenkorva 1962
Karjalaan jääneet vainajat[44] Joensuun evankelis-luterilainen hautausmaa, Rauhankappelin ja puutarhatyökeskuksen välissä, Rauhankatu 4 Siihtala Joensuu 62.6082°N, 29.7671°E Eronen, ErkkiErkki Eronen 1967 Karjalaan jääneet vainajat by Erkki Eronen 2.JPG Wikidata-logo.svg
Karjalaan jääneiden muistomerkki[45] Uuden ja vanhan hautausmaan raja, kirkon läheisyydeesä, pääportista vasemmalle, Kirkkotie 101 Jokioinen 60.8126°N, 23.4647°E 1954 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Jokioinen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[46] Joroisten kirkon vieressä, Pieksämäentie 1 Joroisten kirkonkylä Joroinen 62.1803°N, 27.8246°E 1956 Karjalaan jääneiden vainajiemme muistolle - 1956 - Joroisten kirkon vieressä, Pieksämäentie 1 - Joroisten kk - Joroinen.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[47][48][49] Joutsan kirkon sankarihautausmaa, Jousitie 42 Joutsan kirkonkylä Joutsa 61.7417°N, 26.116°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen[48] 1961
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Juuka[50][51] Pyhän profeetta Elian tsasounan pihalla, Laurilantie 9 Juuan kirkonkylä Juuka 63.2447°N, 29.2408°E 1961
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[52] Juvan kirkon vierellä Kirkkopuiston puolella, Juvantie 17 Keskusta Juva 61.8989°N, 27.8542°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1963 Karjalaan jääneiden mm Juva.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[31] Kotiseudun kaipaus[48] Vanha hautausmaa, Puistokatu 20 Tourula Jyväskylä 62.251°N, 25.7502°E Mikkola, WalterWalter Mikkola 1957 Walter Mikkola Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki 1957.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[48] Korpilahti Jyväskylä Miettinen, OlliOlli Miettinen
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Jämijärven kirkon hautausmaa, Kirkkotie 9 Peijari Jämijärvi 61.8169°N, 22.6971°E 1955 Jämijärvi Karjalaan jääneiden muistomerkki.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Jämsä[53][48] Jämsän kirkko, Muistojen hautausmaa, Koskentie 30[c] Seppola Jämsä 61.8766°N, 25.1826°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1957 Kirsti Liimatainen Karjalaan jaaneidenvainajien muistomerkki Jamsa 1957.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Koskenpää[54][48] Koskenpään hautausmaa, Petäjävedentie 5 Koskenpää Jämsä 62.0829°N, 25.1426°E 1966 Koskenpään karjalaanj muistomerkki.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kuorevesi[55][48] Kuoreveden kirkon vanha hautausmaa, Kirkkoniementie 118 Kuorevesi Jämsä 61.9331°N, 24.7264°E 1959[48]
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[56][57][58] Järvenpään hautausmaa, Kaukotie 47 - siunauskappelin eteläpuolella Pietilä Järvenpää 60.4925°N, 25.1051°E Kangas, MaunoMauno Kangas 1956 Mauno Kangas - Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki - 1956 - Järvenpään hautausmaa, Kaukotie 47 - Pietilä, Järvenpää.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Piikkiö Piikkiön kirkon hautausmaa, Hadvalantie 5 Piikkiö Kaarina 60.4259°N, 22.5184°E 1954 Piikkiö, Karjalaan jääneiden vainajien mm.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[59] Kirkkopuisto, Kirkkokatu 19 Keskusta Kajaani 64.2255°N, 27.7287°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1955 Karjalaan jääneiden mm Kajaani.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[39] Vanha hautausmaa, Ainontie 1 Pikkola Kangasala 61.4629°N, 24.07°E 1954 Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Kangasala.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Sahalahti[39][60] Sahalahden hautausmaa, Vanha Pakkalantie 35 Sahalahden kirkonkylä Kangasala 61.4739°N, 24.3297°E 1957 Karjalaan jaaneiden muistomerkki Sahalahti 1957.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[61][62] Vanha hautausmaa, Kirkkoniementie 2[a] Kangasniemi 61.9908°N, 26.6446°E 1954
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[63] Kirkon vieressä, Kirkkotie 11 Karijoki 62.3117°N, 21.7059°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[64] Karkkilan hautausmaa, Huhdintie 6 Karkkila 60.5345°N, 24.2115°E 1954 Karkkila Church, cemetery, Karjalaan jääneiden mm.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistoksi[65] Kauhajoen pääkirkon pihalla, Topeeka 9 (karttalinkki likimääräinen) Kauhajoki 62.4214°N, 22.1781°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1955
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[66] Kauhavan kirkon vieressä, Kirkkotie 5 Kauhava 63.0999°N, 23.0669°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[67] Ylihärmän kirkkopiha, Päämajantie 29 Ylihärmä Kauhava 63°N, 23°E Suokko, ToivoToivo Suokko 1977 Ylihärmä Karjalaan jääneiden mm.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Hautausmaa[a], Kirkkotie 7 Keitele 63.1779°N, 26.35°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kemiö[68] Kemiön hautausmaa, Suomenkulmantie 13 Kemiön kirkonkylä Kemiönsaari 60.1685°N, 22.7448°E 1956 Kemiö, Karjalaan jääneiden mm.2.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Keravan kirkonmäki, Papintie 2 Keskusta Kerava 60.402°N, 25.1124°E Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki - Keravan kirkonmäki, Papintie 2 - Keskusta, Kerava.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[69] Kirkkonummen vanha hautausmaa, Tallinmäki 1 Keskusta Kirkkonummi 60.1251°N, 24.439°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1978 Karjalaan jääneiden vainajien mm Kirkkonummi.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[70] Kiteen kirkkotarha, Savikontie 5 Kitee 62.0961°N, 30.1505°E 1979[d] Karjalaan jääneiden vainajien mm Kitee.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki[71] Kiuruveden ortodoksisen kirkon piha, Niemistenkatu 6 Kiuruvesi 63.6525°N, 26.6172°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1959 Kirsti Liimatainen - Karjalaan jääneiden muistomerkki (1959) - Kiuruveden ortodoksisen kirkon etupiha, Niemistenkatu 6 - Kiuruvesi.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Kauvatsan kirkon hautausmaa, Kirkkotie 47 Kauvatsa Kokemäki 61.337°N, 22.5035°E 1963 Karjalaan jääneiden muistomerkki Kauvatsa.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[72] Kokemäen kirkon hautausmaa, Tulkkilantie 21-24 Kokemäen keskustaajama Kokemäki 61.2587°N, 22.3518°E 1955 Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Kokemaen kirkon hautausmaa.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki[73] Hautausmaa, Myllyntie 65[a] Konnevesi 62.6378°N, 26.3261°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[74] Kosken Tl hautausmaa, Hämeentie 45 Kosken Tl kirkonkylä Koski Tl 60.6598°N, 23.1481°E 1955 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Tl Koski.jpg
Karjalainen äiti (Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki)[75] Kirkkopuisto, Kirkkokatu 26 Kotkansaari Kotka 60.4653°N, 26.9373°E Sailo, JyrkiJyrki Sailo 1962 Karjalainen äiti 1.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[31] Anjalan kirkkotarha, Anjalantie 2 Anjala Kouvola 60.689°N, 26.8072°E Mikkola, WalterWalter Mikkola 1960 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Anjala.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[76][31] Elimäen kirkon hautausmaa, Vanhamaantie 16 B Elimäen kirkonkylä Kouvola 60.7216°N, 26.449°E Mikkola, WalterWalter Mikkola 1955 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Elimäki.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[76] Karhunkankaan hautausmaa, Karhunkankaantie 29 Inkeroinen Kouvola 60.7226°N, 26.8305°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1974 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Inkeroinen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kouvolan keskusta[76] Vanha hautausmaa, Kasarminkatu 45 Kouvola 60.873°N, 26.6763°E Karjalaan jääneet vainajat Kouvola ilman leimaa,jpg.jpeg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Sippola[77] Sippolan kirkkomaa, Sippolantie 16 Sippola Kouvola 60.7391°N, 26.9985°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1973 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Sippola.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki[78][79] Vanha hautausmaa, kellotapulin läheisyydessä, Kirkkotie 1 B Kuhmoinen 61.5612°N, 25.1746°E 1963[d] Karjalaan jaaneiden muistomerkki Kuhmoinen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Muuruvesi[80] Muuruveden sankarihautausmaa, Kustilankuja 2 (Kirkkokatu 2) Juankoski, Muuruvesi Kuopio 63.0156°N, 28.2055°E Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki - Muuruveden sankarihautausmaa, Kustilankuja 2 - Muuruvesi - Juankoski - Kuopio.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Syvänniemi[81] Syvänniemen ortodoksisen rukoushuoneen piha, Mihailantie 8[82][82] Karttula, Syvänniemi Kuopio 62.8681°N, 27.1611°E 1961 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki - 1961 - Mihailantie 8 - Syvänniemi - Karttula - Kuopio.jpg
Muistomerkki Karjalaan jääneille vainajille[83] Sankaripuisto, Tulliportinkatu 35a Multimäki Kuopio 62.894°N, 27.6746°E 1960 Muistomerkki Karjalaan jääneille vainajille - 1960 - Sankaripuisto - Multimäki - Kuopio.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[84] (Elämänusko eväänämme kaipasimme Karjalaa)[85] Kirkkopuistossa Vehmersalmen seurakuntatalon edessä, Lempeläntie 15 Vehmersalmi Kuopio 62.7601°N, 28.0334°E Karvonen, OkaOka Karvonen 1972 Elämänusko eväänämmä kaipasimme Karjalaa - 1972 - Vehmersalmen kirkkopuisto - Vehmersalmi - Kuopio.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[86] Pyhän Ristin kirkon pihamaa, Kitronintie 11 Keskusta Kuusamo Karjalamuistomerkki.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Ristinkirkko[87][31] Ristinkirkolla, Kirkkokatu 4 Keski-Lahti Lahti 60.9856°N, 25.6565°E Mikkola, WalterWalter Mikkola 1953
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Nastola[88] Nastolan hautausmaa, Karhusillantie 10 Nastola Lahti 60.9459°N, 25.9323°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen 1953 Karjalaan jääneiden muistomerkki Nastola.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[89] Laihian kirkko, Kirkkopiha, Laihiantie 37 (karttalinkki likimääräinen) Laihia 62.976°N, 22.013°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[90] Sankarihaudan toisella reunalla, Keskuskatu 7 Laitilan keskustaajama Laitila 60.8784°N, 21.6938°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1955
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[91] Lapinjärven uusi hautausmaa, Lapinjärventie 2 Kirkonkylä Lapinjärvi 60.6205°N, 26.1988°E 2003 Karjalaisten vainajien muistolle Lapinjärvi.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[92] Lappajärven hautausmaa, Fellmannintie 12 Lappajärvi 63.2117°N, 23.6484°E Roininen, AarneAarne Roininen 1961 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Lappajärvi 20180411.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi[93] Sankarihautausmaa, Valtakatu 35 Keskus Lappeenranta 61.0573°N, 28.1891°E 1955 Lappeenranta. Monument to the dead in Karelia 2013.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[39] Lepoharjun hautausmaa, Ilottulantie 21 Lauritsala Lappeenranta 61.0717°N, 28.2563°E 1954
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[94] Joutsenon uusi hautausmaa, Lappeentie 1 Joutseno Lappeenranta 61.118°N, 28.5068°E Puustinen, ReinoReino Puustinen 1958
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[95] Lapuan pääkirkon kirkkopiha, Kosolankatu 3 Lapua 62.9672°N, 23.0042°E 1962
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[96] Laukaan hautausmaa, Jokiniementie 10[a] Laukaa 62.4154°N, 25.9603°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[97] Kirkkohautausmaa, Kirkkopolku 1 Lempoinen Lempäälä 61.3144°N, 23.7515°E Olsson, KalleKalle Olsson 1953 Kalle Olsson Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki 1953 Lempaala.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[98] Leppävirran kirkkopihan kaakkoiskulma, Kirkkokaari 1 Leppävirran kirkonkylä Leppävirta 62.4904°N, 27.7889°E Nylund, JuhaniJuhani Nylund 1965 Juhani Nylund - Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki - 1965 - Leppävirran kirkkopihan kaakkoiskulma, Kirkkokaari 1 - Leppävirran kk - Leppävirta.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Lieto[99] Liedon kirkon hautausmaa, Kirkkotie 14 Lieto 60.5083°N, 22.4504°E 1954 Karjalaan jaaneiden muistomerkki Lieto.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Tarvasjoki[100] Tarvasjoen hautausmaa, Kyröntie 30 a Tarvasjoki Lieto 60.5861°N, 22.7388°E 1959[d] Karjalaan jääneiden mm Tarvasjoki.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki (yhteismuistomerkki?) Viinijärven ortodoksisella hautausmaalla, lähellä tietä, Viinijärventie 8 Viinijärvi Liperi 62.6481°N, 29.2247°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Lohja[101] Pyhän Laurin kirkkomaa, Kirkkokatu 1 Lohja 60°N, 23°E 1953 Karjalaan jaaneiden mm, Lohja.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Alastaron hautausmaa, Papintie 1 Alastaro Loimaa 60.9551°N, 22.8607°E 1955
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Kanta-Loimaan kirkko Kanta-Loimaan hautausmaa, Kanta-Loimaantie 13 Hirvikoski Loimaa 60.8754°N, 22.9752°E Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Kanta-Loimaan kirkon luona.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Mellilä Mellilän hautausmaa, Kirkkotie 90 Mellilä Loimaa 60.7727°N, 22.9597°E Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Mellila.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[102] Hautausmaa, Pilpalantie 2[c] Loppi 60.7161°N, 24.4422°E 1956
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[103] Marttilan kirkko, hautausmaa, Kirkkotie 3 Marttila 60.5833°N, 22.8996°E 1955 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Marttila.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[104] Askaisten hautausmaa, Askaistentie 788 Askainen Masku 60.5701°N, 21.8633°E 1958 Karjalaan jään mm Askainen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Lemu[104] Lemun hautausmaa, Monnoistentie 18 Lemu Masku 60.5597°N, 21.9754°E 1986[d] Karjalaan jaaneiden muistomerkki Lemu 1986.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Masku[104] Maskun hautausmaa, Maskuntie 72 Maskun kirkonkylä Masku 60.5645°N, 22.0987°E 1954[d] Karjalaan jaaneiden muistomerkki Masku 1954.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[105] Miehikkälän kirkon edustalla, Muurikkalantie 6 Miehikkälä 60.6742°N, 27.7029°E Nikunen, LauriLauri Nikunen 1990 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Miehikkälä.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkin alalaatta Miehikkälä.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Haukivuori Haukivuoren Kirkkotarha, Kirkontie 291 Haukivuori Mikkeli 61.9924°N, 27.1659°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[106] Mikkelin maaseurakunnan kirkkotarha, Otavankatu 9 (25 m Mikkelin Pitäjänkirkosta etelälounaaseen) Kaukola Mikkeli 61.6866°N, 27.2558°E 1956 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki - 1956 - Mikkelin maaseurakunnan kirkkotarha, Otavankatu 9 - Kaukola - Mikkeli.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki[107] Entisen ortodoksisen rukoushuoneen pihapiiri[e], Kirkonkylä, Kärpäntie Muhos 64°N, 24°E 1959
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Karjala Tl[108] Karjalan hautausmaa, Karjalankyläntie 58 Karjala Tl Mynämäki 60.7856°N, 22.0751°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Mietoinen[108] Mietoisten hautausmaa, Kirkkotie 104 Mietoinen Mynämäki 60.6283°N, 21.9232°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Mynämäki[108] Mynämäen kirkon hautausmaa, Kirkkotie 3 Mynämäen keskusta Mynämäki 60.6795°N, 21.9898°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[109][110] Myrskylän uusi hautausmaa, Keskustie 7 vastapäätä Myrskylän kirkonkylä Myrskylä 60.6678°N, 25.8513°E Papinaho, PenttiPentti Papinaho 1963 Karjalaan jääneiden vainajien mm by Papinaho.JPG
Karjalan neito -patsas (Karjalaan jääneiden muistomerkki)[111][112] Mäntsälän hautausmaa, Vanha Porvoontie 8 Kirkonkylä Mäntsälä 60.6322°N, 25.3247°E Varja, HeikkiHeikki Varja 1965 Karjalan neito -patsas.JPG
Karjalaan jääneiden muistokivi Vilppulan hautausmaa, Riihikankaantie 14 Vilppula Mänttä-Vilppula 62.0127°N, 24.4829°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1960 Kirsti Liimatainen Karjalaan jääneiden muistokivi 1960.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[113] Mäntyharjun kirkon luoteispuolella, Mäntyharjun vanha hautausmaa eli Niemen hautausmaa, Mäntyharjuntie 22 Mäntyharjun kirkonkylä Mäntyharju 61.4107°N, 26.8266°E 1956[d] Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki - Mäntyharjun vanha hautausmaa eli Niemen hautausmaa, Mäntyharjuntie 22 - Mäntyharjun kk - Mäntyharju.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[114][115] Naantalin kirkon hautausmaa, Abbedissankatu Vanhakaupunki, Ailostenniemi Naantali 60.4708°N, 22.0161°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1975
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[116] Rymättylän kirkon hautausmaa, Viluntie 2 Rymättylä, Rymätylän kirkonkylä Naantali 60.3768°N, 21.9422°E 1967
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[117] Merimaskun kirkon hautausmaa, Kukolaistentie 13 Merimasku, Merimaskun kirkonkylä Naantali 60.482°N, 21.8694°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[118] Nakkilan hautausmaa, Kirkkokatu 4 Kirkonkylä Nakkila 61.3682°N, 22.0039°E 1962 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Nakkila.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki[119] Nivalan hautausmaa, Kirkkotie Keskusta Nivala 63.9299°N, 24.9557°E Kallio, KalervoKalervo Kallio 1966 Karjalaan jääneiden mm Nivala.JPG Wikidata-logo.svg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[120] Kirkon eteläpuolella,
Nokian keskustan vanha hautausmaa, Pirkkalaistie 22
Viikinharju Nokia 61.4797°N, 23.5325°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1956 Karjalaan jääneiden mm Nokia.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[121] Nousiaisten kirkon hautausmaa, Kirkkotie 212 Koljola Nousiainen 60.6157°N, 22.1277°E 1955 Karjalaan jaaneiden muistomerkki Nousiainen.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki[122] Nurmijärven kirkon lähellä, Aleksis Kiven tie 5 Kirkonkylä Nurmijärvi 60.4596°N, 24.8072°E Savikurki, ViljoViljo Savikurki 1956 Viljo Savikurki Karjalaan jaaneiden muistomerkki 1956.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[123][31] Artjärven hautausmaa, Kirkkotie 23[c] Artjärvi Orimattila 60.7456°N, 26.0756°E Mikkola, WalterWalter Mikkola 1960
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[124] Orimattilan hautausmaa, Kirkkopuisto Orimattilan kirkonkylä Orimattila 60.8079°N, 25.7329°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1976 Kirsti Liimatainen - Karjalaan jääneiden muistomerkki (1976) - Orimattilan kirkon länsipuolella kirkkopihalla, Kirkkopuisto 4 - Orimattila.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[125] Oripään hautausmaa, Yläneentie 21 Keskusta Oripää 60.8598°N, 22.6868°E Karjalaan jääneiden mm Oripää.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[126] Oriveden kaarikirkon takana, Keskustie 17 Orivesi 61.6734°N, 24.358°E 1954 Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Orivesi.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Outokummun ortodoksisen kirkon edusta, Kirkkopolku 3 Partalanmäki Outokumpu 62.7197°N, 29.0163°E 1963 Karjalaan jääneiden muistomerkki Outokumpu.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[127] Parikkalan kirkon kirkkotarha, Kirkkokatu 1 Parikkalan kirkonkylä Parikkala 61.543°N, 29.4925°E Siitonen, ArmiArmi Siitonen 1980 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki by Armi Siitonen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[128] Parkanon kirkon alue, Kirkkopolku Keskusta Parkano 62.013°N, 23.0231°E 1957
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[129] Pertunmaan kirkon lähellä, Kirkkotie[a] Pertunmaan kirkonkylä Pertunmaa 61.502°N, 26.4772°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen Veikko Leppänen - Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki (1963) - Pertunmaan kirkkomaa, Kirkkotie 9 - Pertunmaa.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistopatsas[130]

[131][132]

Sibeliuspuisto, Häyrisentie Pieksämäki, keskusta Pieksämäki 62.2979°N, 27.1581°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen 1954 Veikko Leppänen - Karjalaan jääneiden vainajien muistopatsas (1954) - Sibeliuspuisto, Häyrysentie - Pieksämäki.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[133][134] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 Pirkkalankylä Pirkkala 61.4606°N, 23.5673°E 1956 Sodissa Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Pirkkala 1956.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi, Lavia[135] Lavian kirkon hautausmaa, Tampereentie 18 Lavia Pori 61.595°N, 22.5993°E 1960 Lavia Karjalaan jääneiden mm.JPG
Kultakäkönen (Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki)[136] Keski-Porin kirkon puisto, Hallituskatu 1 a Linna Pori 61.4891°N, 21.8011°E Tukiainen, AimoAimo Tukiainen 1955 Kultakäkönen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Pornaisten hautausmaa, Kirkkotie 138 Keskusta Pornainen 60.474°N, 25.3756°E Karjalaan jääneiden muistokivi Pornainen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Sankarihautausmaan lounaissivulla, Näsinmäen hautausmaa, Näsinmäentie 5 Näsi Porvoo 60.3946°N, 25.6519°E 1954 Karjalaan jääneiden muistom Porvoo.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[137] Pukkilan kirkkomaa, Keskustie 25 Pukkilan kirkonkylä Pukkila 60.6468°N, 25.5861°E Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Pukkila.JPG
Karjalaan jääneiden muistokivi[138][139] Punkalaitumen kirkko, hautausmaa, Lauttakyläntie 20 Sarkkila Punkalaidun 61.1139°N, 23.0977°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi Pyhtään kirkon kirkkotarha, Harjuntie 11 Kirkonkylä Pyhtää 60.4926°N, 26.5422°E Karjalaan jääneiden vainajien mm Pyhtää.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki ”Elämän kirja”[140][31] Pälkäneen kirkon vieressä, Onkkaalantie 81 Onkkaala Pälkäne 61.3389°N, 24.266°E Mikkola, WalterWalter Mikkola 1961 Karjalaan jaaneiden muistomerkki Palkane 1961.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Karinainen Karinaisten keskimmäinen hautausmaa, Kyröntie 484 Karinainen, kirkonkylä Pöytyä 60.6729°N, 22.7703°E Karjalaan jääneiden vainajien mm Karinainen.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[141] Pöytyän hautausmaa, Turuntie 1163 Kirkonkylä Pöytyä 60.7612°N, 22.6445°E 1960[d] Karjalaan jääneiden mm Pöytyä.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[142] Yläneen kirkon hautausmaa, Kirkkokuja 2 Kirkonkylä Pöytyä 60.8821°N, 22.4076°E 1953 Karjalaan jääneiden mm Yläne.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Pyhän Olavin hautausmaa, Keskuskatu 23 Karjaa Raasepori 60.0734°N, 23.6812°E Karjalaanjääneiden mm., Karjaa.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Pohjan hautausmaa, Vanha Turuntie 79[b] Pohja Raasepori 60.0959°N, 23.523°E Pohjan kirkko. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[143]

[144]

Rantasalmen sankarihautausmaa, Kirkkotie 3[a] Rantasalmi 62.0638°N, 28.2978°E 1977 Rantasalmi Church 20180817 05.jpg
Karjalaan jääneiden muistokivi[145][146] Rautalammin ortodoksisen kirkon (Pyhän Nikolaoksen kirkko) pihalla, Nikolaoksentie 1 Rautalammin kirkonkylä Rautalampi 62.6258°N, 26.8276°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen ja Rossi, VeikkoVeikko Rossi 1963 Karjalaan jääneiden muistokivi - 1963 - Rautalammin ortodoksisen kirkon (Pyhän Nikolaoksen kirkko) piha, Nikolaoksentie 1 - Rautalammin kk - Rautalampi.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[147][148] Keskuskirkon lähellä, Hämeenkatu 5 (Temppelikadun pään kohdalla) Riihimäki 60.736°N, 24.7704°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1955
Karjalapatsas[149] Ruokasenpuisto, vastapäätä Ruokasenkatu 10 Rovaniemi 66.5001°N, 25.7286°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1957
Karjalaan jääneiden muistokivi[150] Ruoveden hautausmaa, Kirkkotie 1 Ruovesi 61.9849°N, 24.0774°E 1956 Karjalaan jaaneiden muistokivi Ruovesi 1956.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Rusko[151] Ruskon kirkon hautausmaa, Ruskon kirkkotie 17 Ruskon kirkonkylä Rusko 60.5306°N, 22.2129°E 1956[d] Karjalaan jääneiden muistomerkki Rusko.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[152] Vahdon kirkon luona, Vahdontie 1499 Vahto Rusko 60.6096°N, 22.3075°E 1955 Vahto Karjalaan jääneiden mm.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[153] Kirkkohautausmaa, Paavontie 8 Saarijärvi 62.7049°N, 25.2652°E 1954
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[154] Halikon hautausmaa, Kirkkorinne 1 Halikon kirkonkylä Salo 60.3999°N, 23.0719°E 1955[d] Karjalaan jääneiden mm Halikko.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kiikala[155] Kiikalan hautausmaa, Kirkkotie 1 Kiikala Salo 60.462°N, 23.5547°E 1957[d] Kiikalan Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kisko[156] Kiskon hautausmaa, Kirkonkyläntie 31[c] Kisko Salo 60.246°N, 23.4765°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1955
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kuusjoki[157] Kuusjoen uusi hautausmaa, Kuusjoentie Kuusjoki Salo 60.5142°N, 23.226°E 1961[d] Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Kuusjoki.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Muurla[158] Muurlan hautausmaa, Muurlantie 347 Muurla Salo 60.3491°N, 23.7963°E 1955 Karjalaan jääneiden vainajoien muistomerkki Muurla.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Perniö[159] Lupajantie 6[c] Perniö Salo 60.203°N, 23.1279°E 1954 Karjalaan jaaneiden vainajien muistokivi Pernio.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Pertteli[160] Perttelin hautausmaa, Kaivolantie 150 Pertteli, Kaivola Salo 60.4471°N, 23.2503°E 1970 Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi Pertteli.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Salo-Uskela[161] Uskelan kirkon läheisyydessä, Sairaalantie 5 Uskela Salo 60.3761°N, 23.1308°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1954 Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Salo-Uskela.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Suomusjärvi[162][163][164] Suomusjärven kirkko, Suomusjärven hautausmaa, Karjalohjantie 161 Suomusjärvi Salo 60.3584°N, 23.6469°E Teräsvirta, EinariEinari Teräsvirta 1956 Suomusjärvi, Karjalaan jääneiden muistomerkki.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[165] Särkisalon kirkko, Hautausmaa, Kirkkopolku 4 Särkisalo Salo 60.113°N, 22.9521°E Grönlund, KaukoKauko Grönlund 1990 Karjalaan jääneiden vainajien mm Särkisalo.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Keikyä[166][167] Keikyän hautausmaa, Akuntie 7 Keikyä Sastamala 61.2715°N, 22.7016°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1955 Kirsti Liimatainen Karjalaan jaaneiden muistomerkki 1955.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Suodenniemi[168] Suodenniemen kirkon ylähautausmaa, Koippurintie 9 Suodenniemi Sastamala 61.5592°N, 22.7805°E Karjalaan jääneiden muistolle, Suodenniemi.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Tyrvää Tyrvään kirkon edusta, Kirkkokatu 1 Sastamala Sastamala 61.3438°N, 22.9048°E 1953 Karjalaan jaaneiden muistomerkki Tyrvaa.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Karuna[169] Karunan hautausmaa, Karunan kirkkotie 66 Karuna Sauvo 60.2695°N, 22.5449°E Kuurma, ValdemarValdemar Kuurma 1956 Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Karuna.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[170] Sauvon kirkon hautausmaa, Sauvontie 50 Sauvo Sauvo Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1956 Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Sauvo.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki[171] Kirkonmäki, Peltoinlahdentie 26 Savitaipale 1959
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Savonlinnan tuomiokirkon puisto, Pappilankatu 8 Savonlinna 61.8682°N, 28.8774°E 1979[d] Karjalaan jääneiden vainajien mm Savonlinna.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[172] Nurmon sankarihautausmaa, Nurmonjoentie 17 Nurmo Seinäjoki
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[173] Peräseinäjoen kirkkomaa, Kirkkotie 2 Peräseinäjoki Seinäjoki
Karjalaan jääneiden muistomerkki[174] Paavolan kirkon lähellä, Paavolantie 15 Paavolan kirkonkylä Siikajoki 64.6083°N, 25.2074°E 1977 Wikidata-logo.svg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[175] Siilinjärven ortodoksisen kirkon vieressä, Harjamäentie 2 Siilinjärvi 63.0753°N, 27.6473°E Honkala 1966 Karjalan kumpujen kätköissä nukkuvien muistomerkki - 1966 - Siilinjärven ortodoksisen kirkon eli Suurmarttyyri Georgios Voittajan kirkon vieressä, Harjamäentie 2 - Honkala - Siilinjärvi.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Kirkonkylän vanha hautausmaa, vanhan kirkon lähellä, Papintie 1 Kirkonkylä Sodankylä 67.4145°N, 26.5968°E 1975 Karjalaan jääneiden mm Sodankylä.JPG
Karjalaan jääneiden muistopatsas, Somerniemi[176][177] Somerniemen hautausmaa Somerniemi, Härjänlahti Somero 60.5745°N, 23.7289°E 1954 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Somerniemi.jpeg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Somero[178][179] Someron vanha hautausmaa, pääkäytävän vieressä Someron keskustaajama, Kirkonmäki Somero 60.6196°N, 23.5133°E 1953 Karjalaan jääneiden muistomerkki Somero.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Sonkajärvi[180] Sonkajärven hautausmaa, Rutakontie 3[a] Sonkajärven kirkonkylä Sonkajärvi 63.6713°N, 27.5208°E
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Sukeva[181] Sukevan ortodoksisen tsasounan piha, Vankilantie 52A Sukeva Sonkajärvi 63.8822°N, 27.4515°E
Karjalaan jääneiden muistomerkki[182][183][184][185] Suonenjoen sankarihautausmaa, kirkon itäpuolella, Asemakatu 13 (Kirkkotien lähellä) Suonenjoki 62.6225°N, 27.1287°E 1955 Karjalaan jääneiden muistomerkki - 1955 - Suonenjoen sankarihautausmaan vieressä, Asemakatu 13 - Suonenjoki.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Aitolahti[186] Aitolahden hautausmaa Aitoniemi Tampere 61.546°N, 23.8898°E 1960 Karjalaan jaaneiden muistomerkki Aitolahti 1960.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Tampere[187] Kalevankankaan hautausmaa Kalevanharju Tampere 61.4932°N, 23.7964°E Karjalaan jaaneiden muistomerkki.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Teisko[186] Teiskon hautausmaa Terälahti Tampere 61.6728°N, 23.8481°E 1956 Karjalaan jaaneiden muistomerkki Teisko 1956.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[188] Kirkkotie 9, Tervon ortodoksisen rukoushuoneen pihalla Tervo 62.9503°N, 26.7556°E 1961 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki - 1961 - Tervon ortodoksinen rukoushuone - Kirkkotie 9 - Tervon kk - Tervo.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[189][190] Teuvan vanha hautausmaa[a] Teuva 62.4804°N, 21.7421°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[191] Tohmajärven kirkon kirkkopiha, Kirkkotie 590 Kirkkoniemi Tohmajärvi 62.1914°N, 30.3832°E Karjalaan jääneiden vainajien mm Tohmajärvi.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[192] Kirkon lähellä[a] Toivakka 62.1004°N, 26.089°E
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Maaria[193] Maarian kirkkomaa Räntämäki Turku 60.4736°N, 22.2929°E Louhisto, AnttiAntti Louhisto 1955 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Maarian kirkko by Antti Louhisto.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Paattinen[194][195] Paattisten kirkko, hautausmaa Paattinen Turku 60.5913°N, 22.3813°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen Paattisten Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki.JPG
Karjalan mullassa nukkuvien muistomerkki[196] Tuusniemen kirkon edessä, Keskitie 21 Tuusniemen kirkonkylä Tuusniemi 62.8106°N, 28.4933°E Karjalan mullassa nukkuvien muistomerkki - Tuusniemen kirkon edessä, Keskitie 21 - Tuusniemen kk - Tuusniemi.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Kullaa[197] Kullaan kirkon hautausmaa, Kullaan kirkkotie Kullaa Ulvila 61.4666°N, 22.1581°E 1962 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kullaa.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Ulvila[198] Kirkkotie[a] Ulvila Ulvila 61.4431°N, 21.8832°E 1967
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[199][200] Urjalan kirkko, Urjalan hautausmaa, Urjalantie 12[a] Laukeela Urjala 61.0806°N, 23.5446°E 1953 Karjalaan jääneiden muistomerkki Urjala syyskuu 2018.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[201] Sankarihautausmaa Utajärven kirkon vieressä, Kirkkotie 5 Kirkonkylä Utajärvi 64.7712°N, 26.4101°E 1958 Karjalaan jääneiden muistomerkki Utajärvi.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Lokalahden kirkon hautausmaalla, Palomäentie 2 Lokalahti Uusikaupunki 60.6816°N, 21.4652°E 1955[d] Karjalaan jääneiden mm Lokalahti.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Uusikaupunki[202] Sannon hautausmaa, Autotehtaankatu 1 Uusikaupunki 60.8045°N, 21.4477°E 1953 Karjalaan jääneiden vainajien mm Uki.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Rauniokannel[203][204] Vanha hautausmaa Vöyrinkaupunki Vaasa 63.1082°N, 21.6155°E Lähteenkorva, ArmasArmas Lähteenkorva 1962 47. Karjalaan jääneiden vainajien mm. Rauniokannel, Vanha hautausmaa, kuva 29.7. 2017.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Metsäkansa[205] Metsäkansan kirkon hautausmaa, Metsäkansantie 45 Valkeakoski 61.2364°N, 23.8762°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1956 Kirsti Liimatainen Karjalaan jaaneiden muistomerkki Metsakansa 1956.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Sääksmäki[206] Sääkmäen kirkon hautausmaa, Kirkkovainiontie 10[a] Valkeakoski 61.2°N, 24.0681°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1956
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Valkeakoski[207] Valkeakosken hautausmaa [a] Valkeakoski 61.2612°N, 24.0372°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1954 Kirsti Liimatainen Karjalaan jaaneiden muistomerkki Valkeakoski 1954.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[208][209] Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa, Pappilankuja 5, kirkon etuovelta 65 m länsiluoteeseen Helsingin pitäjän kirkonkylä Vantaa 60.2833°N, 24.9846°E Lähteenkorva, ArmasArmas Lähteenkorva 1956 Karjalaan jääneiden vainajain muistoksi - 1956 - Pyhän Laurin kirkon kirkkomaa - Helsingin pitäjän kirkonkylä - Vantaa - 2.jpg
Muualle haudattujen ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[210][211] Hämeenkylän kirkon hautausmaa[b] Hämeenkylä Vantaa 60.2693°N, 24.8002°E Lehtonen, JormaJorma Lehtonen Jorma Lehtonen - Muualle haudattujen ja Karjalaan jääneiden vainajien muistolle - Hämeenkylän kirkon hautausmaa - Hämeenkylä - Vantaa - 2.jpg
Karjalaisten muistomerkki[212] Pirtinniemen hautausmaa, sankarihauta-alueen välittömässä läheisyydessä, Relanderinkatu 1 Taulumäki Varkaus 62.3115°N, 27.8804°E 1961 Karjalaisten muistomerkki - 1981 - Pirtinniemen hautausmaa, Relanderinkatu 3 - Taulumäki - Varkaus.jpg
Karjalan kalmistossa lepäävien muistomerkki[213] Kangaslammin kirkon edustalla, Asematie 1 Kangaslampi Varkaus 62.2959°N, 28.2515°E 1975 Karjalan kalmistossa lepäävien muistolle - 1975 - Kirkon edustalla, Asematie 1 - Kangaslammen kk - Kangaslampi - Varkaus - 1.jpgKarjalan kalmistossa lepäävien muistolle - 1975 - Kirkon edustalla, Asematie 1 - Kangaslammen kk - Kangaslampi - Varkaus - 2.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[214] Vehmaan kirkko, Vehmaan hautausmaa, Kirkkotie 14 Vehmaa 60.6824°N, 21.6662°E Vikainen, JussiJussi Vikainen 1957
Karjalaan jääneiden muistomerkki[215][216] Vesilahden kirkon hautausmaa Vesilahden kirkonkylä Vesilahti 61.3102°N, 23.6226°E 1955
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[217] Vieremän ev.lut kirkkopiha Vieremä 63.7389°N, 27.0157°E 2015 Karjalaan jääneiden vainajien mm Vieremä.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Vihti[218] Vihdin kirkon hautausmaa Vihti, Kirkonkylä Vihti 60.4185°N, 24.3191°E 1954 Karjalaan jääneiden vainajien mm. Vihti.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[219][220] Haapasaaren sankarihautausmaa, Kirkkotie 14[a] Haapasaari Viitasaari 63.0725°N, 25.8504°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1962
Karjalaan jääneiden muistomerkki[221] Virtain kirkon pihamaa, Rantatie 9 Virrat 62.2381°N, 23.7676°E Karjalaan jaaneiden muistomerkki Virrat.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[222] Kurun kirkon alue, Kirkkotie 1 Kuru Ylöjärvi 61.8754°N, 23.7236°E Karjalaan jaaneiden vainajien muistomerkki Kuru.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[223] Ypäjän kirkon vieressä hautausmaalla, Perttulantie 6 Ypäjän kirkonkylä, Perttula Ypäjä 60.8037°N, 23.2794°E 1953 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Ypäjä, 24.12.2017.JPG
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[224] Hautausmaa, Kirkkotie 3 Ähtäri 62.5588°N, 24.0936°E 1955
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[225] Katvelankatu 1 Äänekoski 62.5658°N, 25.8615°E 1961
Karjalaan jääneiden vainajien muistopatsas[225] Äänekosken kirkon hautausmaa, Vellamontie 1a Äänekoski 62.6085°N, 25.7267°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1955

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomautuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Karttalinkki likimääräinen.
  2. a b c d e Karttalinkki suuntaa-antava.
  3. a b c d e f g Karttalinkki hautausmaalle.
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q Kaiverrus muistomerkissä.
  5. Rukoushuone on purettu vuonna 2017.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Haavisto, Heli: Viialan hautausmaainventointi 2017, liite: Yhteismuistomerkit 2017. Akaan seurakunta. Viitattu 23.5.2020.
  2. Alajärvi Epmuisto-sivusto.
  3. Aisaparin alueen muistomerkit ja veistokset Google Maps. Viitattu 5.6.2020.
  4. Töysä EPmuisto-sivusto.
  5. Käyntikohteet ja nähtävyydet Asikkalan kunta. Viitattu 23.5.2020.
  6. Leppänen, Veikko Kuvataiteilijamatrikkeli. Suomen Taiteilijaseura. Viitattu 23.5.2020.
  7. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Veistoksia ja muistomerkkejä Espoossa. Espoon perinneseura. Viitattu 05.06.2020.
  8. Euran kirkonviereinen hautausmaa Euran seurakunta.
  9. Honkilahden hautausmaa Euran seurakunta. Viitattu 5.6.2020.
  10. Panelian hautausmaa Euran seurakunta. Viitattu 5.6.2020.
  11. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Panelia Suomen sotamuistomerkit 1939-1945. Viitattu 5.6.2020.
  12. Eurajoen hautausmaa Eurajoen seurakunta. Viitattu 23.5.2020.
  13. Kuvia hautausmaista Eurajoen seurakunta. Viitattu 6.6.2020.
  14. B6 Luvian Karjalaan jääneiden kivi_L.jpg (JPG) Eurajoen seurakunta. Viitattu 6.6.2020.
  15. Forssan hautausmaa Forssan seurakunta. Viitattu 6.6.2020.
  16. Peltovuori, Risto O.: Forssan historia, s. 425. Forssan kaupunki, 1993. ISBN 951-9026-31-2.
  17. Koijärven hautausmaa Forssan seurakunta. Viitattu 23.5.2020.
  18. Haapajärvi: Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki KirjastoVirma. Viitattu 6.6.2020.
  19. Haapaveden kirkon tapuli ja kirkkotarha (Haapavesi, sivu 51) Pohjois­Pohjanmaan rakennettu kulttuuriympäristö 2015. Pohjois-Pohjanmaan liitto. Viitattu 6.6.2020.
  20. Johanneksen kirkko Haminan seurakunta. Viitattu 6.6.2020.
  21. Hankasalmen kirkko (rakennusperintörekisteri) Kulttuuriympäristön palveluikkuna kyppi.fi. 25.6.2008. Museovirasto. Viitattu 6.6.2020.
  22. a b c Matti K. Hyvärinen: Kuninkaat käskivät - Isänmaa kutsui II : Keski-Suomen sotamuistomerkit nuijasodasta veteraanien perintöön, s. 194 (s. 193-200 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkit). omakustanne. Korpilahti: Matti K. Hyvärinen, 2014. ISBN 978-952-93-4668-4.
  23. Hartolan hautausmaa Tainionvirran seurakunta. Viitattu 6.6.2020.
  24. Muistomerkit ja patsaat Hausjärven kunta. Viitattu 6.6.2020.
  25. Hausjärven muistomerkit ja patsaat (osa), kartta (PDF) Hausjärven kunta. Viitattu 6.6.2020.
  26. Asko Alho: Muistomerkkikartoitus - Vuosien 1939–1945 sodista ja sotien veteraaneista kertovista muistomerkeistä (PDF) 2013. Tammenlehvän Perinneliitto. Viitattu 25.12.2017.
  27. a b c Suomen muistomerkit, Nousiainen, Väriteos Henna (ISBN 951-98638-1-8, viitattu 16 syyskuuta 2019), s. 11 (Osa XII: Vanha Mikkelin lääni)View and modify data on Wikidata
  28. a b Kalevi Rikkinen (toim.) ja Hannes Sihvo (toim.), Finlandia: Otavan iso maammekirja, Otava, (ISBN 951-1-08345-7, viitattu 21 kesäkuuta 2019), s. 296 Heinola - Nähtävyyksiä (Osa 5: Keski-Suomi ja Etelä-Savo)View and modify data on Wikidata
  29. Kopra, Hannu: Heinäveden upeita matkakohteita: Heinäveden kirkko Joet.info. Viitattu 6.6.2020.
  30. Korpela, Salla (toim.): Muistomerkit, sankarihaudat ja julkiset veistokset (PDF) Hietaniemen hautausmaa -esite. 2015. Helsingin seurakuntayhtymä. Viitattu 6.6.2020.
  31. a b c d e f g Mikkola, Jukka: Kuvanveistäjä Walter Mikkola (1913 - 1987) Jukka Mikkolan kotisivu. Viitattu 6.6.2020.
  32. Huittisten hautausmaa, Huittinen genealogia.fi. Viitattu 14.6.2020.
  33. Puolimatkan hautausmaa Hyvinkään seurakunta. Viitattu 6.6.2020.
  34. Vanajan hautausmaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunta. Viitattu 6.6.2020.
  35. Vanajan hautausmaa, kartta (PDF) Hämeenlinna-Vanajan seurakunta. Viitattu 6.6.2020.
  36. Aiheiden muistolaatat; Hameenlinna.fi
  37. Karjalaan jääneiden vainajien muistoksi; Sotamuistomerkit 1939-1945
  38. Puistojen ja kukkien Iisalmi; Iisalmen kaupunki
  39. a b c d Pirkanmaan sotamuistomerkit
  40. Museo- ja muistomerkkireitti 2015. Ilmajoen museot. Viitattu 3.12.2017.
  41. Nalli, Tuomas: Imatran muistomerkit – Muistomerkkien inventointi 1.5.2011–30.7.2011., s. 22–23. Imatra: Imatran Kaupunginmuseo, 2011. Teoksen verkkoversio (PDF) (viitattu 13.6.2020).
  42. Isokyrö; Epmuisto.fi
  43. Isonkyron kirkkohautausmaa 1896 ja sankarihautausmaa; Isonkyronsrk.fi
  44. Karjalaan jääneet vainajat joensuuntaidemuseo.fi. Viitattu 15.2.2020.
  45. Muistomerkkejä Jokioisten kunta. Viitattu 16.9.2018.
  46. Nähtävyydet joroinen.fi. Viitattu 13.12.2017.
  47. Joutsan hautausmaa Joutsan seurakunta. Viitattu 30.6.2019.
  48. a b c d e f g h Matti K. Hyvärinen: Kuninkaat käskivät - Isänmaa kutsui II : Keski-Suomen sotamuistomerkit nuijasodasta veteraanien perintöön, s. 195 (s. 193-200 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkit). omakustanne. Korpilahti: Matti K. Hyvärinen, 2014. ISBN 978-952-93-4668-4.
  49. sankarihautoja ja muistomerkkejä rastipukki.kuvat.fi. 10.9.2009. Viitattu 30.6.2019.
  50. Pyhän profeetta Elian tsasouna Juuan kunta, juuka.fi. Viitattu 5.8.2019.
  51. Suomen muistomerkit, Nousiainen, Väriteos Henna (ISBN 951-97134-9-2, viitattu 17 syyskuuta 2019), s. 37 (Osa X: Pohjois-Karjala)View and modify data on Wikidata
  52. Juvan muistomerkit Toenperä. 2011. Viitattu 7.1.2018.
  53. Muistojen hautausmaa ja Jämsän sankarihautausmaa Jämsän seurakunta. Viitattu 9.6.2020.
  54. Koskenpään hautausmaa Jämsän seurakunta. Viitattu 9.6.2020.
  55. Kuoreveden kirkon hautausmaat Jämsän seurakunta. Viitattu 9.6.2020.
  56. Hautausmaa ja siunauskappeli. Kaukotie 47, 04410 Järvenpää Järvenpään seurakunta, jarvenpaanseurakunta.fi. Viitattu 1.6.2019.
  57. Hietala Kari J.: Järvenpään hautausmaa vuodesta 1957 Järvenpään seurakunta, jarvenpaanseurakunta.fi. Viitattu 8.12.2017, linkki päivitetty 1.6.2019.
  58. Järvenpään hautausmaan osastokartta (PDF) Järvenpään seurakunta, jarvenpaanseurakunta.fi. Viitattu 18.4.2019.
  59. Julkiset veistokset ja muistomerkit Kajaani. Viitattu 10.12.2017.
  60. Hautausmaainventointi / Sahalahti, sivu 14
  61. Veistokset ja muistomerkit; Kangasniemi.fi
  62. Vanha hautausmaa; Kangasniemenseurakunta.fi
  63. Karijoki; Epmuistot.Fi
  64. Muistomerkit Karkkilan katukuvassa ja ympäristössä Karkkila. Viitattu 2.12.2017.
  65. Patsaat Kauhajoen kaupunki. Viitattu 4.12.2017.
  66. Kauhava Etelä-Pohjanmaan sotamuistomerkit tutuiksi -sivusto. Viitattu 4.12.2017.
  67. Ylihärmä Etelä-Pohjanmaan sotamuistomerkit tutuiksi -sivusto. Viitattu 5.12.2017.
  68. Muistomerkkejä Kemiön hautausmaalla Kemiönsaaren seurakunta. Viitattu 23.5.2020.
  69. Karjalaan jääneiden muistomerkki, Kirkkonummi; Suomen sotamuistomerkit 1939-1945
  70. Kiteen muistomerkit ja patsaat Visit Karelia. Viitattu 20.12.2017.
  71. Kiuruveden kulttuurikävely (pituus noin 7 km) kiuruvesi.fi. Viitattu 22.12.2017.
  72. Kokemäen kirkon hautausmaa Kokemäen seurakunta. Viitattu 17.12.2017.
  73. Siunauskappeli ja hautausmaa; Konnevesi; Peda.net
  74. Nallinmaa-Luoto, Terhi: Kosken T.l. historia: kivikaudesta vuoteen 1993, s. 453. Koski Tl: Kosken Tl kunta, 1994. ISBN 951-97109-0-6.
  75. Julkiset taideteokset Kotkassa (pdf) www.visitkotka.fi. Viitattu 9.6.2015.
  76. a b c Eero Mattila: Kouvolan sotamuistomerkit. Kymenlaakson reserviupseeripiiri ry, 2017.
  77. Kouvola / Karjalaan jääneet vainajat Willimiehen blogi. 26.3.2017. Viitattu 5.8.2020.
  78. Kulttuuri; Visitkuhmoinen.fi
  79. Kuhmoisten kirkko; Hollolanseurakunta.fi
  80. Muuruveden sankarihautausmaa kuopionseurakunnat.fi. Viitattu 10.8.2018.
  81. Kuopio, Karttula, Syvänniemen ort. tsasouna: Karj. jään. mm. rastipukki.kuvat.fi. Viitattu 8.8.2018.
  82. a b Kuopion ortodoksisen seurakunnan alueella olevat pyhäköt ort.fi. Viitattu 27.7.2018.
  83. Kuopion julkiset taideteokset ja muistomerkit ulkotiloissa, 2013, s. 8
  84. Kalevi Rikkinen (toim.) ja Hannes Sihvo (toim.), Finlandia: Otavan iso maammekirja, Otava, 1985 (ISBN 951-1-08662-6, viitattu 29 toukokuuta 2019), s. 136 (Osa 6: Pohjois-Savo)View and modify data on Wikidata
  85. Suomen muistomerkit, Nousiainen, Väriteos Henna (ISBN 951-98638-0-X, viitattu 12 syyskuuta 2019), s. 109 (Osa XI: Vanha Kuopion lääni)View and modify data on Wikidata
  86. Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi | KirjastoVirma
  87. Lahden sankarihautausmaat Lahden seurakunnat. Viitattu 6.6.2020.
  88. Nastolan hautausmaa (PDF) (s. 4, 7-8) 2014. Nastola-seura. Viitattu 9.6.2019.
  89. Laihia Etelä-Pohjanmaan sotamuistomerkit tutuiksi. Viitattu 4.12.2017.
  90. Julkiset taideteokset; Laitila.fi
  91. Karjalaan jääneet vainajat saivat muistomerkin Lapinjärvelle Loviisan Sanomat. 2003. Viitattu 3.12.2017.
  92. Historia ja arkkitehtuuri; Etelä-Pohjanmaan matkailu
  93. Räty, Leena: Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi 2007. Etelä-Karjalan taidemuseo. Viitattu 23.5.2020.
  94. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki sotamuistomerkit.fi. Viitattu 8.7.2019.
  95. Lapua; EPmuisto.fi
  96. Laukaan hautausmaa; Laukaasrk.fi
  97. Pirkanmaan sotamuistomerkit, Lempäälä; Pirkanmaan Reserviläispiiri ry
  98. Patsaat, muistomerkit Visit Leppävirta. Viitattu 22.12.2017.
  99. Liedon kirkon hautausmaa; Liedonseurakunta.fi
  100. Liedon kirkon hautausmaa; Liedonseurakunta.fi
  101. Salonen, Torsti: Lohjalaisia muistomerkkejä Lohjan historiaseura & Torsti Salonen. Viitattu 1.1.2018.
  102. Lopen muistomerkit, patsaat, reliefit ja laatat; Loppi.Fi
  103. Museot ja muut nähtävyydet Marttilan kunta. Viitattu 30.11.2017.
  104. a b c Muistomerkit Louhisaaren Reserviläiset ry. Viitattu 27.12.2017.
  105. Muistomerkit Miehikkälä. Viitattu 24.4.2019.
  106. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Kulttuurireitit. Viitattu 14.6.2019.
  107. Muhoksen muistomerkit; Kirjastovirma.fi
  108. a b c Nähtävyydet Mynämäen kunta. Viitattu 25.11.2019.
  109. Curriculum vitae Pentti Aulis Papinaho (WordPad) Kuvataiteilijamatrikkeli. Viitattu 29.3.2020.
  110. Outi Pukkila: Maapallo kurkottelee taivaisiin ystävyyden merkiksi Myrskylässä Yle. 2015. Viitattu 3.12.2017.
  111. Kirkko ja hautausmaa (kohde 2 Karjalaan jääneiden muistomerkki “Karjalan neito”) Mäntsälä-Seura, mantsalaseura.fi. Viitattu 7.6.2019.
  112. Muistomerkit Mäntsälä. 2016. Viitattu 26.11.2017.
  113. Mäntyharjun kirkonkylän kulttuurikierros Mäntyharjun kunta via issuu.com. Viitattu 1.7.2019.
  114. Naantalin kirkon hautausmaa Naantalin seurakuntayhtymä. Viitattu 1.5.2018.
  115. Naantalin muistomerkit ja -laatat -opas Tarinasoitin. Naantalin museo. Viitattu 1.5.2018.
  116. Rymättylän hautausmaa Rymättylän seurakunta. Viitattu 1.5.2018.
  117. Merimaskun hautausmaa Merimaskun seurakunta. Viitattu 1.5.2018.
  118. Hautausmaa Nakkilan seurakunta. Viitattu 27.12.2017.
  119. Karjalaan jääneiden muistomerkki Kirjastovirma. Viitattu 23.7.2016.
  120. Sankarihautausmaat - Nokian seurakunta
  121. Nousiaisten muistomerkit Varsinais-Suomen kirjastojen kotiseutukokoelma. Viitattu 28.12.2017.
  122. Kirkonkylän veistokset ja muistomerkit nurmijarvi.fi. Viitattu 12.4.2019.
  123. Artjärven hautausmaa Orimattilan seurakunta. Viitattu 6.6.2020.
  124. Henrika Suna: Orimattilan keskustan patsaat ja muistomerkit (PDF) Orimattilan kaupunki kulttuuripalvelut. 2015. Viitattu 8.3.2019.
  125. Oripään hautausmaa Pöytyän seurakunta. Viitattu 11.12.2017.
  126. Pirkanmaan sotamuistomerkit, Orivesi; Pirkanmaan Reserviläispiiri ry
  127. Muistomerkit; Visit Parikkala
  128. Parkanon historiaa
  129. Pertunmaan kirkko; mantyharjunseurakunta.fi
  130. Muistomerkit; Visit Pieksämäki
  131. Riitta Huttunen: Pieksämäen muistomerkkejä; Saranat.fi
  132. Suomen muistomerkit, Nousiainen, Väriteos Henna (ISBN 951-98638-1-8, viitattu 16 syyskuuta 2019), s. 41 (Osa XII: Vanha Mikkelin lääni)View and modify data on Wikidata
  133. Pirkkalan hautausmaan historiaa; Pirkkalan seurakunta
  134. Sotamuistomerkit Pirkanmaalla, Pirkkala; Pirkanmaan Reserviläispiiri ry
  135. Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi Lavia-seura. Viitattu 1.1.2018.
  136. Veistosvaellus (PDF) Porin taidemuseo. Viitattu 24.7.2013.
  137. Piristy kulttuurikävelyllä! Pukkilan kunta, pukkila.fi. Viitattu 2.8.2020.
  138. Hautausmaa Punkalaitumen seurakunta. Viitattu 30.11.2017.
  139. Hautausmaan kartta (docx) Punkalaitumen seurakunta. Viitattu 30.11.2017.
  140. Sotamuistomerkit Pirkanmaalla, Pälkäne; Pirkanmaan Reserviläispiiri ry
  141. Pöytyän hautausmaa Pöytyän seurakunta. Viitattu 11.12.2017.
  142. Yläneen hautausmaa Pöytyän seurakunta. Viitattu 10.12.2017.
  143. Muistomerkit, puistot, näkö- ja lintutornit; Rantasalmi.fi
  144. Rantasalmen sankarihautausmaa; Savonlinnanseurakunta.fi
  145. Ortodoksikirkko ja hautausmaa Rautalammin kulttuuripolku. Viitattu 30.12.2017.
  146. Suomen muistomerkit, Nousiainen, Väriteos Henna (ISBN 951-98638-0-X, viitattu 11 syyskuuta 2019), s. 89 (Osa XI: Vanha Kuopion lääni)View and modify data on Wikidata
  147. Kotikaupunkipolku, sivu 16
  148. Muistolaatat, muistomerkit ja seinämaalaukset; Riihimäen tilastokirja 2016, sivu 55
  149. Karjalapatsas Rovaniemen taidemuseo. Viitattu 3.6.2020.
  150. Muistomerkit; Ruovedenseurakunta.fi
  151. Nikinmaa, Kerttu: Kävelykierros Ruskon hautausmaalla, s. 11-12. Rusko: Rusko-seura, 2002. DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa (viitattu 30.12.2018).
  152. Myllykylä, Turkka: Korven helmasta kehittyväksi kunnaksi. Vahdon historiaa ja perinteitä, s. 85. Vahto: Vahdon kunta, 2002. ISBN 952-91-4594-2.
  153. Kari Kotilainen: Saarijärven veistokset ja muistomerkit Saarijärven kaupunki. 2014. Viitattu 23.12.2017.
  154. Suomen muistomerkit 1994, s. 6.
  155. Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Suomen sotamuistomerkit 1939-1945. Tammenlehvän perinneliitto. Viitattu 9.7.2018.
  156. Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Suomen sotamuistomerkit 1939-1945. Tammenlehvän perinneliitto. Viitattu 9.7.2018.
  157. Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Suomen sotamuistomerkit 1939-1945. Tammenlehvän perinneliitto. Viitattu 9.7.2018.
  158. Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Suomen sotamuistomerkit 1939-1945. Tammenlehvän perinneliitto. Viitattu 9.7.2018.
  159. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Suomen sotamuistomerkit 1939-1945. Tammenlehvän perinneliitto. Viitattu 9.7.2018.
  160. Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Suomen sotamuistomerkit 1939-1945. Tammenlehvän perinneliitto. Viitattu 9.7.2018.
  161. Julkiset veistokset Salon taidemuseon sivusto. Viitattu 20.11.2017.
  162. Suomusjärvi. Sankarihautausmaa Salon seurakunta. Viitattu 26.11.2017.
  163. Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Suomusjärvi Suomen sotamuistomerkit 1939-1945. Tammenlehvän perinneliitto. Viitattu 9.7.2018.
  164. Suomen muistomerkit. Osa I. Varsinais-Suomi, s. 34. Nousiainen: Väriteos Henna, 1994.
  165. Särkisalo. Hautausmaa Salon seurakunta. Viitattu 29.4.2018.
  166. Keikyän kirkko Sastamalan Kylät ry. Viitattu 8.12.2017.
  167. Sastamala, Keikyän hautausmaa; Sotasampo
  168. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkkejä Hannu J. Asikainen. Viitattu 12.12.2019.
  169. http://www.karuna.fi/uploads/4/9/3/5/49352121/kk2018_netti.pdf
  170. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkkien paljastustilaisuuksia eilen. Helsingin Sanomat 27.8.1956 s. 3 Aikakone, digitilaajille
  171. Muistomerkit; Savitaipale.fi
  172. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Etelä-Pohjanmaan sotamuistomerkit -sivusto. Viitattu 1.1.2017.
  173. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Etelä-Pohjanmaan sotamuistomerkit -sivusto. Viitattu 1.1.2017.
  174. Karjalaan jääneiden muistomerkki Kirjastovirma. Viitattu 22.7.2016.
  175. Siilinjärvi sotamuistomerkit.fi. Viitattu 6.7.2019.
  176. Alanen et al., 1998, s. 279.
  177. Kärki, Manu: Somerniemen kunnan historia, s. 240. Somero: Amanita, 2015. ISBN 978-952-5330-79-3.
  178. Alanen et al., 1998, s. 241.
  179. Someron hautausmaa (pdf) Someron seurakunta. Viitattu 5.8.2019.
  180. Sonkajärven hautausmaa Sonkajärven seurakunta. Viitattu 29.12.2017.
  181. Sonkajärvi Sukeva, ortodoksisen tsasounan pihassa Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki rastipukki.kuvat.fi. 8.4.2009. Viitattu 24.11.2019.
  182. Patsaat ja muistomerkit, Suonenjoki (Huom. Joidenkin lähteen listaamien muistolaattojen tai -merkkien olemassaolo Suonenjoella epävarmaa, sillä lähteenä käytetyltä heikkolaatuiselta verkkosivu(sto)lta on löytynyt ainakin yksi olematon kohde Suonenjoella.) turisti-info.fi.
  183. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Suonenjoki; Suomen sotamuistomerkit 1939-1945
  184. Sankarihaudat. Asemakatu 13, 77600 Suonenjoki Suonenjoen seurakunnat, suonenjoenseurakunta.fi.
  185. Suomen muistomerkit, Nousiainen, Väriteos Henna (ISBN 951-98638-0-X, viitattu 11 syyskuuta 2019), s. 99 (Osa XI: Vanha Kuopion lääni)View and modify data on Wikidata
  186. a b Juha Jaakola: Tampereen Aitolahden ja Teiskon rakennuskulttuuri, sivut 181-183; Tampere 2008
  187. Kalevankankaan hautausmaa; Tampereen seurakunnat
  188. Ajankohtaista ("Seppeleenlasku sankarihaudalle ja Karjalaan jääneiden muistomerkille") Tervon seurakunta. Viitattu 1.1.2018.
  189. Teuva; Epmuisto.fi
  190. Hautausmaat; Teuvanseurakunta.fi
  191. Nähtävyydet Tohmajärven kunta, tohmajarvi.fi. Viitattu 4.6.2019.
  192. Hautausmaat; Toivakanseurakunta.fi
  193. Laaksonen, Hannu & Issakainen, Tytti: Maarian kirkkomaa. Aikamatka halki pitäjän historian, s. 7, 35. Turku: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, s.a.. ISBN 978-952-99828-2-0. Esitteen verkkoversio (pdf) (viitattu 1.12.2017).
  194. Paattisten hautausmaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Viitattu 30.11.2017.
  195. Paattisten hautausmaan kartta (pdf) Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Viitattu 30.11.2017.
  196. Tuusnimen hautausmaa Kuopion seurakunnat. Viitattu 5.1.2018.
  197. Karjalaan jääneiden muistomerkki; Suomen sotamuistomerkit 1939-1945
  198. Karjalaan jääneiden muistomerkki; Suomen sotamuistomerkit 1939-1945
  199. Urjalan hautausmaa urjalanseurakunta.fi. Viitattu 3.12.2017.
  200. Karjalaan jääneiden patsaan paljastus. Helsingin Sanomat, 22.9.1953, s. 4. Lehden verkkorversio Helsingin Sanomien aikakone-palvelussa (maksullinen) Viitattu 3.12.2017.
  201. Karjalaan jääneiden muistomerkki Kirjastovirma. Viitattu 16.4.2015.
  202. Uudenkaupungin muistomerkit (Mobiiliopas) Uudenkaupungin kaupunki. Viitattu 18.7.2018.
  203. Vaasan Vanha hautausmaa; Museovirasto
  204. Paakki, Kalevi: Vaasan patsaat ja muistomerkit, s. 131. Vaasan kaupunki, 2008. ISBN 952-5559-34-3.
  205. Valli, 2017, s. 73
  206. Valli, 2017, s. 68
  207. Valli, 2017, s. 31
  208. Pyhän Laurin kirkko on Suomen suosituin vihkipaikka 1.6.2008. Mtv. Viitattu 3.11.2018.
  209. Suomen muistomerkit, Nousiainen, Väriteos Henna (ISBN 951-97134-8-4, viitattu 20 syyskuuta 2019), s. 152 (Osa IX: Uusimaa)View and modify data on Wikidata
  210. Hämeenkylän kirkon hautausmaa. Auratie 3, 01630 Vantaa Vantaan seurakunnat, vantaanseurakunnat.fi. Viitattu 3.11.2018.
  211. Arja-Leena Paavola: Lintuveistosten loppusilaus syntyy kemian keinoin (pdf) Kemia 7/2012, s. 53–54, kemia-lehti.fi. 2012. Viitattu 3.11.2018.
  212. Taidetta Varkaudessa, Taideteokset Tarinasoitin.fi.
  213. Karjalaisten muistomerkki
  214. Muistomerkkejä Vehmaan kunta. Viitattu 28.1.2018.
  215. Pirkanmaan sotamuistomerkit, Vesilahti; Pirkanmaan Reserviläispiiri ry
  216. Päivärinta, Mirjami & Päivärinta, Hannu: Vesilahden hautausmaa (PDF) (s. 4) 2008. Vesilahden seurakunta. Viitattu 18.2.2020.
  217. Evakon pruasniekka ja Laatokan Karjalan liiton 80 vuotisjuhla; Suomen ortodoksinen kirkko
  218. Arno Forsius: Vihdin kirkon hautausmaa 19.7.2007, viitattu 13.7.2018
  219. Muistomerkit, Viitasaari; Keski-suomi-portaali.fi
  220. Haapasaaren hautausmaa Viitasaaren srk. Viitattu 2.2.2018.
  221. Virrat :: Muistomerkit
  222. Muistomerkit ja patsaat - Ylöjärven kaupunki
  223. Huuhtanen, Taina: Ypäjän historia, s. 244. Ypäjä: Ypäjän kunta ja Ypäjän seurakunta, 1978. ISBN 951-99167-9-2.
  224. Ähtäri: Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Etelä-Pohjanmaan muistomerkit tutuiksi. Viitattu 2.7.2019.
  225. a b Muistomerkit Äänekoskella; Äänekosken kaupungin karttapalvelu

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]