Luettelo Kokemäen julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit KML-muodossa

Luettelo Kokemäen julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Kokemäen kaupungissa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat. Kokemäkeen on liitetty Kauvatsan kunta.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja, sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
E. N. Setälän muistomerkki Kielioppi[1] Koulupolku, koulukeskuksen, kirjaston ja uimahallin välissävieressä Kokemäen keskustaajama 61.2569°N, 22.3462°E Astala, LauriLauri Astala 1998
Kansalaissodan v.1918 punaisten muistomerkki, Kauvatsa Kauvatsan kirkon hautausmaa, Kirkkotie 47 Kauvatsa 61.3372°N, 22.5034°E Kauvatsa 1918 muistomerkki 1.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Kauvatsan kirkon hautausmaa Kauvatsa 61.337°N, 22.5035°E 1963 Karjalaan jääneiden muistomerkki Kauvatsa.jpg
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[2] Kokemäen kirkon hautausmaa, Tulkkilantie 21-24 (karttalinkki epämääräinen) Kokemäen keskustaajama 61.2587°N, 22.3524°E
Kauvatsan vanhan kirkon muistomerkki Rutunan kirkon paikka Kauvatsa 61.3093°N, 22.5214°E ?, ?? ? ? Kauvatsa Rutuna Church Memorial Stone.jpg
Koomankankaan hautausmaan 100-vuotismuistomerkki Koomankankaan hautausmaa Koomankangas 61.2279°N, 22.2645°E 1992 Koomankankaan hautausmaan muistomerkki.jpg
Koskenperkaaja[3] Käräjätien varrella Kokemäen keskustaajama 61.2613°N, 22.3516°E Häiväoja, HeikkiHeikki Häiväoja 1974 Koskenperkaaja.jpg
Muualle haudattujen muistomerkki Kauvatsan kirkon hautausmaa Kauvatsa 61.337°N, 22.5038°E Muualle haudattujen muistolle Kauvatsa.jpg
Muualle haudattujen muistomerkki Koomankankaan hautausmaa Koomankangas 61.2281°N, 22.264°E Muualle haudattujen muistoksi Kokemäki.jpg
Sankarimuistomerkki, Kokemäki[4] Kokemäen kirkon sankarihautausmaa, Tulkkilantie 21-24 Kokemäen keskustaajama 61.2586°N, 22.3523°E Tavio, MarkusMarkus Tavio 1948 Kokemäki sankarimuistomerkki.JPG
Sankarimuistomerkki Nuori sotilas, Kauvatsa[5] Kauvatsan kirkon sankarihautausmaa, Kirkkotie 47 Kauvatsa 61.337°N, 22.5036°E Räike, KaukoKauko Räike 1955 Kauvatsa sankarimuistomerkki.JPG
Piispa Henrikin muotokuva Pyhän Henrikin saarnahuoneen puistossa (kopio Kokemäen kirkossa olevasta Emil Cedercreutzin veistoksesta) Kokemäen keskustaajama 61.2574°N, 22.3707°E Cedercreutz, EmilEmil Cedercreutz 2002 Kokemäen piispa Henrik.JPG
Punaisten hautamuistomerkki Koomankankaan hautausmaa Koomankangas 61.2294°N, 22.2633°E 1945 Punaisten muistomerkki Kokemäki.jpg
Venäläisten sotilaiden hautamuistomerkki Koomankankaan hautausmaa Koomankangas 61.2294°N, 22.2633°E 1998 Venäläisten muistoristi Kokemäki .jpg
Äideille[6] Kokemäen kirkon sankarihautausmaa, Tulkkilantie 21-24 Kokemäen keskustaajama 61.2586°N, 22.3523°E

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Maisemat ja nähtävyydet Kokemäen kaupunki. Viitattu 15.12.2017.
  2. Kokemäen kirkon hautausmaa Kokemäen seurakunta. Viitattu 17.12.2017.
  3. Nähtävyyksiä Kokemäellä. Vapaa-ajan kartta, . Kokemäen kaupunki. Verkkoversio (PDF) Viitattu 17.12.2017.
  4. Kokemäki Sotasampo. Viitattu 15.12.2017.
  5. Kokemäki Kauvatsa Sotasampo. Viitattu 17.12.2017.
  6. Kokemäki Sotasampo. Viitattu 15.12.2017.