Luettelo Ulvilan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Ulvilan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Ulvilan kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat. Ulvilaan on liitetty Kullaan kunta.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Aurora Karamzinin muistomerkki[1] Ulvilan kirkkopuisto 61.4436°N, 21.8812°E Koskinen, OlaviOlavi Koskinen 1990 Aurora Karamzinin muistomerkki, Ulvila.JPG
Järventaustan veteraanikivi[2] Järventaustantie, Järventausta Kullaa 61.549°N, 22.0886°E Korkeaoja, EinoEino Korkeaoja 1992
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Kullaa[3] Kullaan kirkon hautausmaa, Kullaan kirkkotie Kullaa 61.4666°N, 22.1581°E 1962 Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki, Kullaa.JPG
Karjalaan jääneiden muistomerkki, Ulvila[4] Kirkkotie (karttalinkki likimääräinen) Ulvila 61.4431°N, 21.8832°E 1967
Kullaan veteraanikivi[5][6] Kullaan kirkon lähettyvillä, Kullaan kirkkotie 50 Kullaa 61.4675°N, 22.1573°E 1994 Kullaan veteraanikivi.JPG
Liikistön kirkon muistomerkki Liikistö 61.4307°N, 21.8976°E 1961 Liikistö Church Ruins (10).jpg
Liikistön kirkon muistoristi Liikistö 61.4302°N, 21.8978°E 1961 Liikistö Church Ruins (01).jpg
Muualle haudattujen muistolle Kullaan hautausmaa Kullaa 61.4719°N, 22.1532°E Muualle haudattujen muistolle (Kullaa).jpg
Muualle haudattujen muistoksi Ulvilan kirkkomaa Ulvila 61.4434°N, 21.8819°E Muualle haudattujen muistoksi, Ulvila.jpg
Sankarimuistomerkki, Kullaa[7] Kullaan kirkon sankarihautausmaa, Kullaan kirkkotie 37 Kullaa 61.4664°N, 22.1584°E Nordenswan, MikaelMikael Nordenswan 1949 Kullaa sankarimuistomerkki.JPG
Sankarimuistomerkki, Ulvila[8] Ulvilan kirkon sankarihautausmaa, Kirkkotie 103 61.443°N, 21.8827°E 1948 Ulvila sankarimuistomerkki.JPG
Suojeluskunta- ja Lottajärjestöjen työlle[9] Leirialue / Ravani, Leiritie 31 61.4161°N, 21.9175°E 1992 Suojeluskunta ja Lottajarjestojen tyolle 1992 Ulvila.jpg
Toverihauta[10] Kullaan hautausmaa Kullaa 61.4722°N, 22.1535°E 1945 Kullaa Red memorial (002).jpg
Ulvilan suojeluskuntalaisten muistomerkki[11] Ulvilan kirkkomaa 61.4433°N, 21.8825°E 1919 Ulvilan Sjk.jpg
Ulvilan veteraanikivi[12] Siltatien ja Välskärintien risteys 61.4345°N, 21.889°E 1990
Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkki[13] Uusi hautausmaa 61.4246°N, 21.8992°E 1945 Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkki 1945 Ulvila.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kirkot, arkkitehtuuri Ulvilan kaupunki. Viitattu 7.12.2017.
  2. Veteraanikivi Suomen sotamuistomerkit 1939-1945. Tammenlehvän perinneliitto. Viitattu 28.11.2019.
  3. Karjalaan jääneiden muistomerkki; Suomen sotamuistomerkit 1939-1945
  4. Karjalaan jääneiden muistomerkki; Suomen sotamuistomerkit 1939-1945
  5. Antero Tuomisto, s. 314. Suomen sotilas, 1998. ISBN 9529872054.
  6. Kullaan veteraanikivi; Suomen sotamuistomerkit 1939-1945
  7. Kullaa, Ulvila Sotasampo. Viitattu 7.12.2017.
  8. Ulvila Sotasampo. Viitattu 7.12.2017.
  9. Suojeluskunta- ja Lottajärjestöjen työlle; Suomen sotamuistomerkit 1939-1945
  10. Toverihauta : Kullaa Punaisten muistomerkit. 4.9.2017. Työväenmuseo Werstas. Viitattu 29.12.2019.
  11. Vapaussodan sankarien muiston kunnioittaminen. Tampereen Sanomat, 2.3.1919, s. 3. Kansalliskirjasto Viitattu 6.3.2020.
  12. Ulvilan veteraanikivi; Suomen sotamuistomerkit 1939-1945
  13. Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkki, Ulvila; Punaisten muistomerkit