Luettelo Konneveden julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Konneveden julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Konneveden kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Hukkuneiden muistomerkki[1] Kivisalmen rannassa Konneveden puolella 62.6651°N, 26.5656°E
Karjalaan jääneiden muistomerkki[2] Hautausmaa, Myllyntie 65 (karttalinkki likimääräinen) 62.6378°N, 26.3261°E
Sankarimuistomerkki[3][2] Myllyntie 65 62.6378°N, 26.3262°E Koskinen, PauliPauli Koskinen 1959 Konnevesi sankarimuistomerkki.JPG
Urho Kekkosen muistokivi[4][1] Siikakoski 62.6169°N, 26.3442°E 1990 Konnevesi Siikakoski UKK.muistolaatta.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]