Luettelo Siuntion julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Siuntion julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Siuntion kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Aleksis Kiven muistolaatta[1] Fanjunkars, Fanjunkarsintie 1 60.1355°N, 24.2276°E ?
Isänmaan puolesta 1939-1944[2] Siuntion kirkon sankarihautausmaa, Suitiantie 51 60.1767°N, 24.2039°E Luoma, UunoUuno Luoma 1950 Siuntio sankarimuistomerkki.JPG
Veteraanikivi Siuntion kirkon lähistö 60.1°N, 24.2°E 1996 Veteraanikivi Siuntio.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]