Luettelo Pertunmaan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Pertunmaan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Pertunmaan kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Hautalöytöjen muistokivi[1] Vanha-Rantalan pihapiiri, Museotie 61.5046°N, 26.5035°E 1973
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[2] Kirkon lähellä, Kirkkotie (karttalinkki likimääräinen) 61.5019°N, 26.478°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen ?
Sankarimuistomerkki Sotilaan rukous[3][2] Pertunmaan kirkon sankarihautausmaa, Kirkkotie 9 61.5019°N, 26.4779°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen 1954 Pertunmaa sankarimuistomerkki.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]