Luettelo Pertunmaan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Pertunmaan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Pertunmaan kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Kuuselan kalmiston muistokivi[1] eli Hautalöytöjen muistokivi[2] Vanha-Rantalan talomuseon pihapiiri, Museotie 1 Kuusela 61.5046°N, 26.5035°E 1973
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[3] Pertunmaan kirkon lähellä, Kirkkotie (karttalinkki likimääräinen) Pertunmaan kirkonkylä 61.502°N, 26.4772°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen ?
Sankarimuistomerkki Sotilaan rukous[4][3] Pertunmaan kirkon sankarihautausmaa, Kirkkotie 9 Pertunmaan kirkonkylä 61.5019°N, 26.4779°E Leppänen, VeikkoVeikko Leppänen 1954 Pertunmaa sankarimuistomerkki.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nähtävyyksiä Pertunmaan kunta, pertunmaa.fi. Viitattu 6.9.2019.
  2. Vanha-Rantalan talomuseo; Etelä-Savon museot
  3. a b Pertunmaan kirkko; mantyharjunseurakunta.fi
  4. Pertunmaa Sotasampo. Viitattu 19.12.2017.