Luettelo J. L. Runebergin patsaista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo J. L. Runebergin patsaista ja muistomerkeistä sisältää J. L. Runebergin julkisilla paikoilla olevat patsaat ja muistomerkit.

Julkinen teos Paikkakunta Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva WD
Runebergin kumpu[1] Savonlinna Punkaharju, harjualue 61.7944°N, 29.3094°E 1880 Runebergin kumpu, Th. Sunell 1920s–1930s PK0177.jpg
Runebergin muistokivi ja reliefi[2] Savonlinna Punkaharju, harjualue 61.7944°N, 29.3094°E Runeberg, WalterWalter Runeberg
(reliefi)
1939, 2017 Runebergin muistopatsas - Punkaharju 20180920 151331.jpg
Johan Ludvig Runebergin muistomerkki[3] Helsinki Esplanadin puisto 60.1675°N, 24.9476°E Runeberg, WalterWalter Runeberg 1885 Johan Ludvig Runeberg statue.jpg
Johan Ludvig Runebergin patsas, 1885, Porvoo.[4] Porvoo Runebergin puisto 60.3923°N, 25.6619°E Runeberg, WalterWalter Runeberg 1885 J.L. Runeberg statue Porvoo 1.JPG
J. L. Runebergin hautamuistomerkki[5] Porvoo Näsinmäen hautausmaa 61°N, 28°E Öhman, FerdinandFerdinand Öhman 1888 Runeberg grave memorial 1.jpg
J. L. Runebergin rintakuvaveistos[6][7] Pietarsaari 63.6743°N, 22.7064°E Runeberg, WalterWalter Runeberg 1904 Runeberg rintakuva.jpg
J.L. Runebergin muistomerkki[8] Vaasa Vanha Vaasa, Vaasan triviaalikoulu, raunioalue 63.0744°N, 21.7236°E Leppänen, LauriLauri Leppänen 1952 J. L. Runebergin muistomerkki Vaasa 1.JPG
Runebergin muistopatsas[9] Ruovesi 61.9856°N, 24.075°E Varja, HeikkiHeikki Varja 1954
J.L. Runebergin muistolaatta[9][10] Ruovesi Ritoniemen pirttirakennuksen seinä 61.9853°N, 24.0725°E
Runeberg, Lönnrot, Snellman (“Kolme vekkulia")[11] Turku Yliopistonmäki 60.4539°N, 22.2845°E Kivijärvi, HarryHarry Kivijärvi 1968 Harry Kivijärvi, ''Runeberg, Lönnrot, Snellman'', 1968.jpg Wikidata-logo.svg

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Walter Runebergin isästään Johan Ludvig Runebergista veistämän muistomerkin paljastustilaisuus Helsingin Esplanadin puistossa toukokuun 6. 1885.
  1. Pekka Virtanen: J.L.Runeberg ja Punkaharju Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta.
  2. Runebergin muistopatsas sai viimein myös korkokuvan kansallisrunoilijasta Itä-savo.
  3. Walter Runeberg julkiset veistokset. Helsingin taidemuseo.
  4. Sari Hilska: Porvoo, Hautamuistomerkki Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta. Viitattu 25.7.2012.
  5. Sari Hilska: Porvoo, Muistopatsas Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta.
  6. 2, J. L. Runebergin rintakuvaveistos (pdf) Julkiset taideteokset Pietarsaaressa. Pietarsaaren kaupunginmuseo.
  7. Pietarsaari Runeberg.net.
  8. J. L. Runeberg, Vaasan Triviaalikoulu Matkailu.
  9. a b Ruovesi Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta.
  10. Mannisen taistelun muistomerkki Etelä-Pohjanmaan sotamuistomerkit. Viitattu 13.1.2018.
  11. Turku, Kivijärven ikuistamana Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta.