Luettelo J. L. Runebergin patsaista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo J. L. Runebergin patsaista ja muistomerkeistä sisältää J. L. Runebergin julkisilla paikoilla olevat patsaat ja muistomerkit.

Julkinen teos Kunta Paikka Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva WD
Johan Ludvig Runeberg [1] Cleveland, Ohio, Yhdysvallat Finnish Cultural Garden,
Rockefeller Park
41.5239°N, 81.6242°W 1964
Johan Ludvig Runebergin muistomerkki[2] Helsinki Esplanadin puisto 60.1675°N, 24.9476°E Runeberg, WalterWalter Runeberg 1885 Johan Ludvig Runeberg statue.jpg
Hjärtats saga[3]
Sydämen tarina
Parainen Gamla Malmen 60.2996°N, 22.3041°E Nurminen, ArmiArmi Nurminen 2015
J. L. Runebergin rintakuvaveistos[4][5] Pietarsaari Runebergin puisto 63.6743°N, 22.7064°E Runeberg, WalterWalter Runeberg 1904 Runeberg rintakuva.jpg
J. L. Runebergin hautamuistomerkki[6] Porvoo Näsinmäen hautausmaa 61°N, 28°E Öhman, FerdinandFerdinand Öhman 1888 Runeberg grave memorial 1.jpg
Johan Ludvig Runebergin patsas, 1885, Porvoo.[7] Porvoo Runebergin puisto 60.3923°N, 25.6619°E Runeberg, WalterWalter Runeberg 1885 J.L. Runeberg statue Porvoo 1.JPG
Runebergin muistopatsas[8] Ruovesi Kirkkopuisto 61.9856°N, 24.075°E Varja, HeikkiHeikki Varja 1954 Heikki Varja J L Runebergin muistopatsas 1954.JPG
J.L. Runebergin muistolaatta[8][9] Ruovesi Ritoniemen pirttirakennuksen seinä 61.9853°N, 24.0725°E J L Runebergin muistolaatta Ritoniemi Ruovesi.jpg
Runebergin kumpu[10] Savonlinna Punkaharju, harjualue 61.7944°N, 29.3094°E 1880 Runebergin kumpu, Th. Sunell 1920s–1930s PK0177.jpg
Runebergin muistokivi ja reliefi[11] Savonlinna Punkaharju, harjualue 61.7944°N, 29.3094°E Runeberg, WalterWalter Runeberg
(reliefi)
1939, 2017 Runebergin muistopatsas - Punkaharju 20180920 151331.jpg
Runeberg, Lönnrot, Snellman (“Kolme vekkulia")[12] Turku Yliopistonmäki 60.4539°N, 22.2845°E Kivijärvi, HarryHarry Kivijärvi 1968 Harry Kivijärvi, ''Runeberg, Lönnrot, Snellman'', 1968.jpg Wikidata-logo.svg
J.L. Runebergin muistomerkki[13] Vaasa Vanha Vaasa, Vaasan triviaalikoulu, raunioalue 63.0744°N, 21.7236°E Leppänen, LauriLauri Leppänen 1952 J. L. Runebergin muistomerkki Vaasa 1.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Walter Runebergin isästään Johan Ludvig Runebergista veistämän muistomerkin paljastustilaisuus Helsingin Esplanadin puistossa toukokuun 6. 1885.
  1. Snellman & Runeberg, 1964 Center for Public History + Digital Humanities, Cleveland State University.
  2. Walter Runeberg julkiset veistokset. Helsingin taidemuseo.
  3. Sydämen Tarina. Paraisten kaupunki, kulttuuriosasto.
  4. 2, J. L. Runebergin rintakuvaveistos (pdf) Julkiset taideteokset Pietarsaaressa. Pietarsaaren kaupunginmuseo.
  5. Pietarsaari Runeberg.net.
  6. Sari Hilska: Porvoo, Muistopatsas Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta.
  7. Sari Hilska: Porvoo, Hautamuistomerkki Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta. Viitattu 25.7.2012.
  8. a b Ruovesi Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta.
  9. Mannisen taistelun muistomerkki Etelä-Pohjanmaan sotamuistomerkit. Viitattu 13.1.2018.
  10. Pekka Virtanen: J.L.Runeberg ja Punkaharju Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta.
  11. Runebergin muistopatsas sai viimein myös korkokuvan kansallisrunoilijasta Itä-savo.
  12. Turku, Kivijärven ikuistamana Runeberg tänään. Kansallinen J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlatoimikunta.
  13. J. L. Runeberg, Vaasan Triviaalikoulu Matkailu.