Luettelo Kökarin julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Näytä koordinaatit Google-kartalla
Vie koordinaatit KML-muodossa

Luettelo Kökarin julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Kökarin kunnassa Ahvenanmaalla olevat pysyvät julkiset taideteokset, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja, sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Mars ja Venus[1] Källskär 59.8723°N, 20.903°E Sergel, TobiasTobias Sergel (kopio) ?
Venus (Ulla von Höpken)[1] Källskär 59.8723°N, 20.9032°E Sergel, TobiasTobias Sergel (kopio) ?
Herkules[1] Källskär 59.8722°N, 20.903°E ?
Hermes[1] Källskär, kallion päällä satamassa 59.8719°N, 20.9062°E Bologna, Giovanni daGiovanni da Bologna (kopio) ? Mercury on island of Källskär, view from side.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Tervetuloa Källskäriin, kreivin saareen Kökar. Viitattu 1.1.2018.