Luettelo Ikaalisten julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Ikaalisten julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Ikaalisten kaupungissa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Elämän liekki / Äitipatsas[1] Ikaalisten seurakuntakeskuksen edusta Rahkola 61.7702°N, 23.0607°E Rahikainen, TaistoTaisto Rahikainen Elämän liekki.jpg
Hymni tulelle[1] Turkinpuisto Vanhakauppala 61.7717°N, 23.0562°E Keränen, JormaJorma Keränen 2003 Jorma Keränen Hymni tulelle 2003.jpg
Jääkäriluutnantti Kaarle Wilhelm (Kalle) Kauppilan synnyinkodin muistomerkki[2] Hallilantie 37 Karttu 61.789°N, 23.0481°E 2009 Jääkäriluutnantti Kalle Kauppilan synnyinkodin muistomerkki.jpg
Kalat lammikossa / Kalat kaislikossa[1] Eteläpuisto Vanhakauppala 61.7673°N, 23.0542°E Collanus, HeikkiHeikki Collanus 1991 Kalat lammikossa.jpg
Kotiinpaluu[3] Pohjoinen hautausmaa Kurinranta 61.7711°N, 23.0608°E Ristamäki, SirpaSirpa Ristamäki 2006 Sirpa Ristamäki Kotiinpaluu 2006.jpg
Laivaliikenteen muistomerkki[1] Kyrösjärven ranta Vanhakauppala 61.774°N, 23.0513°E Laine, HeikkiHeikki Laine 1983 Laivaliikenteen muistomerkki.jpg
Menetetyn Karjalan muistomerkki[4] Ikaalisten kirkon alue Rahkola 61.7704°N, 23.0624°E 1962 Menetetyn Karjalan muistomerkki 1962.jpg
Menneitten sukupolvien muistomerkki[1] Pohjoinen hautausmaa Kurinranta 61.771°N, 23.0607°E Papunen, PenttiPentti Papunen 1991 Pentti Papunen Menneitten sukupolvien muistomerkki 1991.jpg
Pelimannikivi[1] Välikadun ja Keturinkadun välimaasto Vanhakauppala 61.7713°N, 23.0534°E Mäkinen, TaistoTaisto Mäkinen 1970-luku Pelimannikivi.jpg
Pesäpalloilijoiden muistokivi[1] Urheilupuisto Vanhakauppala 61.7717°N, 23.0509°E 1978 Pesäpalloilijoiden muistokivi.jpg
Pienmyllyjen muistokivilähde? Eteläpuisto Vanhakauppala 61.7675°N, 23.0541°E Pienmyllyjen muistokivi.jpg
Piiskurintolppa[1] Vanha Tampereentie 24 Rahkola 61.7692°N, 23.0695°E Piiskurintolppa.jpg
SK-muistolaatta[4] Laamanni Arolan entinen talo, Kauppakatu Vanhakauppala 61.7725°N, 23.0534°E SK-muistolaatta.jpg
Sotaan lähtö / Iäisyyden rajalla[1][4] Ikaalisten kirkon alue Rahkola 61.7703°N, 23.0628°E Tirronen, ArmasArmas Tirronen 1953 Armas Tirronen Sotaan lähtö 1953.jpg
Taavetti Hakalan muistokivi[4] Hakalan talon pelto Leutola 61.8118°N, 23.1113°E 1989
Talvi- ja jatkosotaan lähdön muistokivi[4] Turkinpuisto Vanhakauppala 61.7717°N, 23.0562°E 1989 Talvi- ja jatkosotaan lähdön muistokivi 1989.jpg
Talvisodan 1939-1940 muistomerkki[4] Ikaalisten kirkon alue Rahkola 61.7702°N, 23.0623°E Hietanen, JussiJussi Hietanen 1941 Talvisodan 1939-1940 muistomerkki.jpg
Tuulitukka[1] Ikaalisten kaupungintalon länsipäädyn porraskaide Vanhakauppala 61.772°N, 23.0548°E Virtanen, AriAri Virtanen Tuulitukka.jpg
Uurnahautausmaan muistomerkkilähde? Eteläinen hautausmaa Hakumäki 61.7642°N, 23.0744°E Uurnahautausmaan muistomerkki.jpg
Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkki[4][5] Eteläinen hautausmaa Hakumäki 61.764°N, 23.0734°E 1952, 1979 Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkki.jpg
Vapaussodan muistomerkki 1918[4] Ikaalisten kirkon alue Rahkola 61.7702°N, 23.0623°E Strömmer, BertelBertel Strömmer[6] 1921 Vapaussodan muistomerkki 1918.jpg
Vatsiaisten rahalöydön muistokivi[7][8] Palinperäntie 988 Vatsiainen 61.7304°N, 22.9913°E Papunen, PenttiPentti Papunen 1975
Vatulan reservikomppanian muistotaulu[4] Vatula Papunen, PenttiPentti Papunen
Voimalinjat[1] Leppäkosken Sähkö Oy:n piha Rahkola 61.7638°N, 23.0673°E Ristamäki, SirpaSirpa Ristamäki 2009 Voimalinjat.jpg

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]