Tämä projektisivu on osittain suojattu muutoksilta

Wikipedia:Ajankohtaista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Juuri nyt

Tänään maanantaina, elokuun 3. päivänä suomenkielisessä Wikipediassa on 376 504 artikkelia, joista 3 245 on valittu laadukkaiksi. Juuri nyt runsaasti luettuja artikkeleita ovat

Kuudes aisti (elokuva), Jules Bianchi, Formula 1 -kausi 2015, Adolf Hitler, Kosti Kotiranta, Jukka Kröger, Nisa Soraya, Anders Behring Breivik, Olli Immonen, Armi Aavikko, Sade (laulaja), Pekka Aalto (juoksija), Pekka Vennamo, Suomen Sisu, Haihurrikaani, Kikka, Kim Kardashian, Monikulttuurisuus.

Wikipediaan liittyvä päätöksenteko

Kahvihuoneen keskustelut

Hiljattain päättyneet keskustelut, äänestykset ja valmistelut

muokkaa · arkisto

Tekniset päivitykset

Tunnusten uudelleennimeäminen

Käyttäjätunnusten toimintatapaan tulevien muutosten myötä kaikki tunnukset ovat jatkossa yksilöllisiä kaikkien Wikimedia-wikien laajuisesti. Jatkossa samannimisiä tunnuksia ei voi olla enää useassa wikissä, joten tällaiset tunnukset nimettiin suomenkielisessä Wikipediassa uudelleen 18. huhtikuuta 2015. Metassa kerrotaan lisää yksityiskohtia.
Maaliskuussa 2015 jätetty ilmoitus kertoo hankkeen etenemisestä kohti sen viimeistelyä. Aiheesta on myös keskustelua kahvihuoneessa.
Aloitusajankohta: huhtikuu 2015

Phabricator korvaa Bugzillan

Wikipediassa käytettävän MediaWiki-ohjelmiston ongelmakirjanpito siirretään Bugzillasta Phabricatoriin (wiki-artikkeli). Phabricator korvaa myöhemmin myös RT-, Trello-, Mingle-, Gerrit- ja gitblit-työkalut (ks. mw:Phabricator).
Suunniteltu aloitusajankohta: 21. marraskuuta 2014

Käyttäjätunnusjärjestelmä

Käyttäjätunnusten paikalliset uudelleennimeämiset poistuivat käytöstä 15. syyskuuta 2014. Tunnusten nimien vaihtaminen suoritetaan nyt keskitetysti kaikkien Wikimedia Foundationin wikien laajuisesti. Käyttäjänimen vaihtoa tai haltuunottoa koskevat pyynnöt voi jättää Meta-Wikiin sivulle Steward requests/Username changes (meta:SRUC), ja niitä toteuttavat ylivalvojat ja järjestelmänlaajuiset nimenvaihtajat. Globaalin nimenvaihtopyynnön voi jättää myös erityisen toiminnon kautta tai sivulle Wikipedia:Käyttäjätunnuksen vaihto. Käyttäjänimen haltuunottopyyntöjä ei enää käsitellä suomenkielisessä Wikipediassa.


muokkaa

Wikipediassa tapahtuu

muokkaa | kaikki tapahtumat


Viikon kilpailu

Mikä on Viikon kilpailu?


Artikkelimäärän kehitys

Päiväys Tasaluku Artikkeli Kesto (pv)
25. heinäkuuta 2015 376 000. AirAsia Zest 18
7. heinäkuuta 2015 375 000. Ernest Urtasun 15
22. kesäkuuta 2015 374 000. Xuancheng 17
5. kesäkuuta 2015 373 000. Tiheikkösieppo 17
19. toukokuuta 2015 372 000. HMS Varberg (T134) 14

kaikki virstanpylväät · aikajana


Wikimedia

Wikimedia Suomi

WMFI:n karttaprojektissa on ladattu Kansallisarkiston digitaaliarkistosta GLAM Wiki Toolset -työkalun avulla Senaatin kartasto metadatoineen Wikimedia Commonsiin.

» Lähde: Wikimedia Suomi / Facebook, 13.6.2015


Wikimedia Suomi ry:n vuoden 2015 kevätkokous pidetään maanantaina 8.6.2015 klo 18–20 yhdistyksen toimitiloissa Caloniuksenkatu 9 D 64 Helsinki.

Tuoreimmat tiedot Wikimedia Suomen toiminnasta löytyvät yhdistyksen Facebook-sivuilta.Yhdistyksen viikkotapaamiset ovat tiistaisin klo 20.00 WM Suomen Etherpadissa.

Kansainvälinen Wikimedia-yhteisö

Muut kuin englanninkieliset kirjoitukset

» Uutiskirjeet · Lisää ...

Huomiota kaipaavat artikkelit

Wikiprojektit · Ajankohtaiset artikkelit · Vertaisarviointipyynnöt · Kommenttipyynnöt · Kiistanalaiset artikkelit · Huomiota kaipaavat sivut · Tarkistettavat · Tekijänoikeusongelmat · Välittömästi poistettavat sivut · Merkittävyys kyseenalaistettu · Poistoäänestykset · Palautettavat sivut · Suositellut artikkelit · Suositellut luettelot · Hyvät artikkelit · Lupaavat artikkelit