Tämä projektisivu on osittain suojattu muutoksilta

Wikipedia:Ajankohtaista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Juuri nyt

Tänään torstaina, lokakuun 8. päivänä suomenkielisessä Wikipediassa on 380 410 artikkelia, joista 3 297 on valittu laadukkaiksi. Juuri nyt runsaasti luettuja artikkeleita ovat

Promille, Skientologia, Revontulet, Jean Sibelius, Tom Cruise, Kalle Palander, David Miscavige, Aleksis Kivi, Kuutiomeduusat, Airbus A350, Skyr, RS-485, 7. lokakuuta, Gary Ridgway, Antti Tuisku, L. Ron Hubbard, Luettelo Suomen kaupungeista.

Wikipediaan liittyvä päätöksenteko

Kahvihuoneen keskustelut

  • Kahvihuonekeskustelu siitä, tulisiko meidän ottaa Flow-keskustelulisäosa kokeilukäyttöön yhdellä keskustelusivulla.
  • Kahvihuonekeskustelu siitä, että estetään kokeiluluontoisesti tunnukseton muokkaaminen (DNA:n) mobiiliverkosta.

Hiljattain päättyneet keskustelut, äänestykset ja valmistelut

muokkaa · arkisto

Tekniset päivitykset

Tunnusten uudelleennimeäminen

Käyttäjätunnusten toimintatapaan tulevien muutosten myötä kaikki tunnukset ovat jatkossa yksilöllisiä kaikkien Wikimedia-wikien laajuisesti. Jatkossa samannimisiä tunnuksia ei voi olla enää useassa wikissä, joten tällaiset tunnukset nimettiin suomenkielisessä Wikipediassa uudelleen 18. huhtikuuta 2015. Metassa kerrotaan lisää yksityiskohtia.
Maaliskuussa 2015 jätetty ilmoitus kertoo hankkeen etenemisestä kohti sen viimeistelyä. Aiheesta on myös keskustelua kahvihuoneessa.
Aloitusajankohta: huhtikuu 2015

Phabricator korvaa Bugzillan

Wikipediassa käytettävän MediaWiki-ohjelmiston ongelmakirjanpito siirretään Bugzillasta Phabricatoriin (wiki-artikkeli). Phabricator korvaa myöhemmin myös RT-, Trello-, Mingle-, Gerrit- ja gitblit-työkalut (ks. mw:Phabricator).
Suunniteltu aloitusajankohta: 21. marraskuuta 2014

Käyttäjätunnusjärjestelmä

Käyttäjätunnusten paikalliset uudelleennimeämiset poistuivat käytöstä 15. syyskuuta 2014. Tunnusten nimien vaihtaminen suoritetaan nyt keskitetysti kaikkien Wikimedia Foundationin wikien laajuisesti. Käyttäjänimen vaihtoa tai haltuunottoa koskevat pyynnöt voi jättää Meta-Wikiin sivulle Steward requests/Username changes (meta:SRUC), ja niitä toteuttavat ylivalvojat ja järjestelmänlaajuiset nimenvaihtajat. Globaalin nimenvaihtopyynnön voi jättää myös erityisen toiminnon kautta tai sivulle Wikipedia:Käyttäjätunnuksen vaihto. Käyttäjänimen haltuunottopyyntöjä ei enää käsitellä suomenkielisessä Wikipediassa.


muokkaa

Artikkelimäärän kehitys

Päiväys Tasaluku Artikkeli Kesto (pv)
3. lokakuuta 2015 380 000. Yunus Mallı 14
19. syyskuuta 2015 379 000. Idries Shah 18
1. syyskuuta 2015 378 000. CTC-menetelmä 21
11. elokuuta 2015 377 000. Qods 17
25. heinäkuuta 2015 376 000. AirAsia Zest 18

kaikki virstanpylväät · aikajana


Wikimedia

Wikimedia Suomi

WMFI:n karttaprojektissa on ladattu Kansallisarkiston digitaaliarkistosta GLAM Wiki Toolset -työkalun avulla Senaatin kartasto metadatoineen Wikimedia Commonsiin.

» Lähde: Wikimedia Suomi / Facebook, 13.6.2015


Tuoreimmat tiedot Wikimedia Suomen toiminnasta löytyvät yhdistyksen Facebook-sivuilta.

Kansainvälinen Wikimedia-yhteisö

Muut kuin englanninkieliset kirjoitukset

» Uutiskirjeet · Lisää ...

Huomiota kaipaavat artikkelit

Wikiprojektit · Ajankohtaiset artikkelit · Vertaisarviointipyynnöt · Kommenttipyynnöt · Kiistanalaiset artikkelit · Huomiota kaipaavat sivut · Tarkistettavat · Tekijänoikeusongelmat · Välittömästi poistettavat sivut · Merkittävyys kyseenalaistettu · Poistoäänestykset · Palautettavat sivut · Suositellut artikkelit · Suositellut luettelot · Hyvät artikkelit · Lupaavat artikkelit