Luettelo Keuruun julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Keuruun julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Keuruun kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat. Keuruuseen on liitetty Pihlajaveden kunta.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Tämä luettelo kuuluu Wikiprojektiin Suomen julkiset taideteokset ja muistomerkit Wikipediaan.

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Herpmanin poikien muistomerkki, Ampialalähde? Ampialantie 470, Ampiala 62.2894°N, 24.9302°E 1929 Memorial chapel for Herpman brothers (1928) in Ampiala, Asunta, Keuruu, Finland.jpg
Herpmanin poikien muistomerkki, Ketveleen kannaslähde? Myllymäentie, Ketveleen kannas 62.2727°N, 24.685°E 1928
Ilmavalvojat Lottien muistomerkki[1] Kitulanmäki, Suojan pihassa, Pihlavedentie 1a Haapamäki 62.2539°N, 24.4565°E Kara, TimoTimo Kara 1994 Ilmavalvojat Lottien muistomerkki.jpeg
Kansalaissodan muistomerkki, Keuruulähde? Keuruun vanhan kirkon kirkkotarha, Keuruuntie 1 62.2562°N, 24.7106°E Keuruu 1918 muistomerkki 2.jpg
Kuuntelija[2] Keuruun kirjaston etupihalla, Pitäjätuvantie 5 keskusta 62.2572°N, 24.711°E Hannula, TimoTimo Hannula 2000
Lintufantasia [2] Keuruun Kivelän ala-asteen pihassa 62.2557°N, 24.7189°E Kara, TimoTimo Kara 1989
Riitalahden kahakan muistomerkki[3] Riitalahdentie 62.2139°N, 24.7684°E 1955
Sankaripatsas, Keuruu[4] Keuruun vanhan kirkon sankarihautausmaa, Keuruuntie 1 62.2564°N, 24.7092°E Wirkkala, IlmariIlmari Wirkkala 1957 Keuruu sankarimuistomerkki.JPG
Sankaripatsas, Haapamäki[5] Riihontie 16 Haapamäki 62.2433°N, 24.4417°E Wirkkala, IlmariIlmari Wirkkala 1956 Haapamäki sankarimuistomerkki.JPG
Sankaripatsas, Pihlajavesi[6] Pihlajaveden kirkon sankarihautausmaa, Koipikankaantie 1066 Pihlajavesi 62.3413°N, 24.3596°E Niemioja, LailaLaila Niemioja 1949 Pihlajavesi sankarimuistomerkki.JPG
Tiedonkallio[2] Haapamäen yhteiskoulun päädyssä 62.2443°N, 24.4414°E Papinaho, PenttiPentti Papinaho 1968
Vapaussodan muistomerkki, Keuruu[7] Keuruun vanhan kirkon kirkkotarha, Keuruuntie 1 62.2559°N, 24.7094°E 1921 Keuruu 1918 muistomerkki 1.jpg
Varuskunnan muistomerkki Viikin torni[3] Peurunniemi, lähin osoite Kerhotie 2 62.2248°N, 24.6651°E Puranen, EljaElja Puranen 1977 Varuskunnan muistomerkki Viikin torni.jpeg
Veden elämää[2] Keuruun uimahallin päätyseinässä 62.2622°N, 24.7053°E Paavola, RaimoRaimo Paavola 1980
Vuotava kivi[2] Keuruun Keskusaukiolla Koskinen, ErkkiErkki Koskinen

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ilmavalvojat Lottien muistomerkki keuruunmuseo.fi.
  2. a b c d e Julkiset veistokset Keuruun museo. Viitattu 13.12.2017.
  3. a b Varuskunnan muistomerkki Viikin torni keuruunmuseo.fi.
  4. Keuruu, Keuruun vanha kirkko Sotasampo. Viitattu 13.12.2017.
  5. Keuruu, Haapamäen sankarihauta-alue Sotasampo. Viitattu 13.12.2017.
  6. Keuruu, Pihlajaveden sankarihauta-alue Sotasampo. Viitattu 13.12.2017.
  7. Sirola, Anna: Puhukoon paatinen pylväs, s. 61. Väyläkirjat, 2017. ISBN 978-952-7168-35-6.