Luettelo Riihimäen julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Näytä koordinaatit Google-kartalla
Vie koordinaatit KML-muodossa

Luettelo Riihimäen julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Riihimäen kaupungissa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja, sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Aseseppä[1] Asesepän puisto Leppänen, LauriLauri Leppänen 1971
H.G. Paloheimon muistomerkki[1] Asema-aukio 60°N, 24°E Aaltonen, WäinöWäinö Aaltonen 1961
Kalapoika [1] Kalapohjankuja Sailo, JyrkiJyrki Sailo 1955
Kohtaamispylväs [1] Kirjastopuisto Niemi, RaijaRaija Niemi 1998
Krusifiksi[1] Hautausmaa Ylösjoki, PenttiPentti Ylösjoki 1978
Kurki[1] J.V. Jorman puisto Hutri, ArmasArmas Hutri 1969
Lapsenlikka [1] Pääskypuisto Sailo, JyrkiJyrki Sailo 1964
Lasinpuhaltaja[1] Kalevankatu 1 Kallio, KalervoKalervo Kallio 1960
Lasinpuhaltaja-patsaan pienoismalli[1] Suomen lasimuseo 60.7321°N, 24.7366°E Kallio, KalervoKalervo Kallio 1963
Leikkipiha[1] Kontiontien päiväkoti Voutilainen, OssiOssi Voutilainen 1971
Matkan varrella[1] Terveyskeskus Sipiläinen, AnneliAnneli Sipiläinen 1987
Muistomuuri[2] Puistikko Riihimäki 60.7378°N, 24.7661°E Kiviveistämö J.E.Kaila 1991 Riihimäki muistomuuri.jpg
Pukkihyppy[1] Urheilutalo 60.7433°N, 24.7674°E Nieminen, HeikkiHeikki Nieminen 1968
Riihikivi[1] Luokkipuisto
Riihimäen kenttätykistöperinteiden

1914-1959 muistomerkki[1]

Kirjastonpuisto
Sankaripatsas[1] Puistikko 6 60.7379°N, 24.7662°E Kallio, KalervoKalervo Kallio 1948 Riihimäki sankarimuistomerkki.jpg
Sirkusratsastaja[1] Uramon koulu Terno, NinaNina Terno 1971
Syntyminen[1] Keskusvarikko Mykrä, ErkkiErkki Mykrä 1984
Tiedon puu[1] Novo Group Oy Eskolin, VeikkoVeikko Eskolin 1985
Tilateos[1] Riihikoti Aiha, MarttiMartti Aiha 1984
Topparoikka[1] Kaskuspuisto Juva, KariKari Juva 1970
Veikko Sinisalon reliefi[1] Herajoen työväentalo Gryta, RadoslawRadoslaw Gryta 1986
Venäläisen tarkka-ampujan, rykmentin komentaja eversti Feodor Znamenskin reliefi[1] Varuskuntakirkko, Tykkikentäntie 7 60.7544°N, 24.7945°E Sailo, JyrkiJyrki Sailo 1967
Vesi vilvoittaa[1] Suomen lasimuseo 60.7322°N, 24.7366°E Salonen, RistoRisto Salonen 1984
Äiti ja lapsi[1] Karlskoga-talo, Junailijankatu 12 Sailo, JyrkiJyrki Sailo 1951

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]