Luettelo Tampereen julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Näytä koordinaatit Google-kartalla
Vie koordinaatit KML-muodossa

Luettelo Tampereen julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Tampereen puistoissa, kaduilla ja aukioilla olevia pysyvästi sijoitettuja julkisia taideteoksia. Ne voivat kuulua joko Tampereen taidemuseon tai kaupungin kokoelmiin, tai ovat julkisilla paikoilla olevia liikelaitosten, yritysten, valtion ja yksityisten tonteilla sijaitsevia ja näiden omistamia teoksia. Rakennusten sisällä olevia julkisia teoksia ei mainita. Luettelossa on myös hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita, mutta ei yksittäisten hautojen veistoksia.

Tässä luettelossa mainitaan vain sellaisia muistolaattoja, jotka ovat muistomerkin, muistopuun, muistokiven tai reliefin yhteydessä. Muistolaatat ovat Tampereen muistolaattojen luettelossa.

Tampereen julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tampereella on pelkästään kaupungin taidekokoelmaan kuuluvia ulkoveistoksia noin 140[1]. Lisäksi henkilöiden tai tapahtumien muistoksi on paljastettu noin sata muistolaattaa[2].

Sara Hildénin taidemuseon veistospuisto avattiin Särkänniemessä vuonna 1979 samanaikaisesti Tampereen kaupungin ylläpitämän taidemuseon kanssa. Veistospuistossa on parikymmentä taidemuseon kokoelmiin kuuluvaa veistosta. Eräs näkyvimmistä on Rauni Liukon Ruuhkaratikka (1973). Teoksia veistospuistossa on myös muun muassa Harry Kivijärveltä, Hannu Sireniltä, Bård Breivikiltä ja Kimmo Pyyköltä.[3]

Tampereen Vuoreksessa on toteutettu taideohjelma Luonnon heijastumia, jonka tilaajana oli Tampereen kaupungin Vuores –hanke. Se oli esillä 2005 järjestetyssä ”Vuores- mahdollisuus taiteelle” –seminaarissa. Taideohjelma on toteutettu alueittain ja siihen kuuluu yli 50 toteutettua julkista teosta.[4][5]

Taideteokset ja muistomerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelossa teokset ovat nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa tai Tampereen tilastoaluejaon mukaista tilastoaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Näytä tämän osion koordinaatit OSM-kartalla
Näytä tämän osion koordinaatit Google-kartalla
Vie tämän osion koordinaatit KML-muodossa
Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
1918 vakaumuksensa puolesta sortuneiden työläisten muistolle / Punaisten hautamuistomerkki[1] Kalevankankaan hautausmaa Kalevanharju 61.4944°N, 23.7971°E Hietanen, JussiJussi Hietanen 1941 Punaisten muistomerkki Kalevankankaalla elokuussa 2009.jpg
1939 - 1945 sotien muistomerkki[1] Messukylän hautausmaa Messukylä 61.4838°N, 23.8486°E Rautalin, Väinö RikhardVäinö Rikhard Rautalin 1940
Adolf Törngrenin rintakuva[1] Tampereen oikeustalon edusta Tampella 61.5025°N, 23.7629°E Yrjö Liipola 1954 Yrjö Liipola Adolf Törngrenin rintakuva 1954.jpg
Aika, aurinko ja maailma, osat I-III[1] Messukylän koulun eteläseinä, Messukylänkatu 35 Messukylä 61.4864°N, 23.8432°E Väätti, IlkkaIlkka Väätti 1992
Ajalla ei ole rantoja[1] Hatanpään sairaalan julkisivu, pääoven yläpuoli, Hatanpäänkatu 24 Hatanpää 61.4842°N, 23.7551°E Suikkanen, MarjoMarjo Suikkanen 1984
Ammattikoulun seinäreliefi[1] Pyynikin ammattioppilaitos, Santalahdentie 10 Pyynikinrinne 61.4985°N, 23.7349°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1953 Ammattikoulun seinäreliefi.JPG
Amurinlinnan/Erik Bryggmanin korkokuva[6] Satakunnankatu 32 Amuri A
(Amuri)
61.5004°N, 23.7502°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 1999 Amurinlinnan-Erik Bryggmanin korkokuva.JPG
Amurin työläiskorttelin muistomerkki[6] Mustanlahdenkatu 6 Amuri A
(Amuri)
61.5017°N, 23.7481°E 1970-luku
Arkhimedeen ruuvi - Tampereen vesilaitoksen 100-vuotismonumentti[6] Jätevedenpuhdistamo, Viinikanlahti, Hatanpäänkatu 2 Hatanpää 61.4879°N, 23.769°E 1998 Arkhimedeen ruuvi 1998.jpg
Atlas-tyttö[1] Marianpuisto Pyynikinrinne 61.4952°N, 23.7448°E Renvall, EssiEssi Renvall 1954 Atlas-tyttö.jpg
Avautuminen[1] Kaukajärven lähikirjaston piha, Juvankatu 17 Kaukajärvi 61.4703°N, 23.8718°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 1979
Avautuminen[1] Sampolan kirjasto, Sammonkatu 2 Liisankallio 61.4979°N, 23.7884°E Ahola, Teija-TuuliaTeija-Tuulia Ahola 2003
Betonimyllystä runon siivet / Lauri Viidan muistomerkki [1] Pispalanharjun ja Pispankadun välinen metsikkö Ylä-Pispala 61.4996°N, 23.7219°E Mäkinen, PerttiPertti Mäkinen 1991 Lauri Viidan muistomerkki ,Pispalanharjulla - panoramio1.jpg
Eetu[1] Eetunkatu Pappila 61.4965°N, 23.8766°E Cavén, KariKari Cavén 2004
Eeva-Liisa Mannerin muistolaatta[7] Ojakatu 1 Kyttälä A
(Kyttälä)
61.5008°N, 23.767°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 2005 Mauno Kivioja Eeva Liisa Mannerin muistolaatta 2005 .JPG
Elonvirta - päiväperho[1] Koukkuniemen vanhainkodin piha, Rauhaniementie 19 Lapinniemi 61.5137°N, 23.777°E Tukiainen, AimoAimo Tukiainen 1966 Aimo Tukiainen Elonvirta - päiväperho 1966.jpg
Elämänliekki[1] Tampereen yliopistollisen sairaalan pääsisäänkäynnin edusta Kauppi 61.5048°N, 23.8142°E Hiltunen, EilaEila Hiltunen 1972
Elämän virta / Olavi Virran muistomerkki[1] Posteljooninpuisto, Rautatienkadun ja Itsenäisyydenkadun kulmaus Kyttälä A
(Kyttälä)
61.4992°N, 23.7719°E Taleva, AimoAimo Taleva 1984 Aimo Taleva Elämän virta Olavi Virran muistomerkki 1984.jpg
Epilänharjun muistomerkki[8] Epilänharju Epilänharju 61.5158°N, 23.6525°E 1918 Epilänharjun muistomerkki 1918.jpg
Esperanton maailmankongressin muistokivi ja -laatta[6] Sorsapuisto Tulli 61.4978°N, 23.7815°E 1995
Falls (valotaideteos)[9] Rantatunnelin itäpääty Tampella 61.5067°N, 23.773°E Lehtinen, TuulaTuula Lehtinen 2016 Tuula Lehtinen Falls 2016.jpg
F. E. Sillanpään muistomerkki[1] Pyynikintorin ja F. E. Sillanpäänkadun kulmaus Pyynikinrinne 61.4965°N, 23.7418°E Tarkka, KaarinaKaarina Tarkka 1988 Kaarina Tarkka F. E. Sillanpään muistomerkki 1988.jpg
Gustaf August Wasastjernan rintakuva[1] Tampereen oikeustalon edusta Tampella 61.5025°N, 23.7629°E Yrjö Liipola 1954 Yrjö Liipola Gustaf August Wasastjernan rintakuva 1954.jpg
Gustaf Fredrik Ahlgrenin rintakuva[1] Koukkuniemen vainhainkodin edusta Lapinniemi 61.5135°N, 23.776°E Wikström, EmilEmil Wikström 1888 Gustaf Fredrik Ahlgrenin rintakuva 2.JPG
Hajuaistit aakkosjärjestyksessä[1] Terälahden koulu, Niemikyläntie 14 Terälahti 61.7078°N, 23.9033°E Vihriälä, HannaHanna Vihriälä 2003 Hajuaistit aakkosjärjestyksessä by Hanna Vihriälä.JPG
Harjun kappelikirkon muistokivi[6] Nokiantie 22 Rahola 61.5024°N, 23.6567°E Harjun kappelikirkon muistokivi.jpg
Harjun palaneen kirkon muistomerkki ja -laatta[10] Pohjanmaantie 1 Ala-Pispala 61.5069°N, 23.6974°E Salmi, KaukoKauko Salmi 1972 Kauko Salmi Harjun palaneen kirkon muistomerkki ja laatta 1972.JPG
Heikki Ahlgrenin muistokivi ja -laatta[7] Järvensivun puisto Viinikka 61.4882°N, 23.793°E 1971
Helmitaulu[10][11] Sorilan koulu, Sorilanraitti 5 Sorila 61.5553°N, 23.9288°E Kiviniemi, PetriPetri Kiviniemi 2002 Helmitaulu by Petri Kiviniemi.JPG
Härmälän koulun seinäreliefi / Kasvu[1] Härmälän koulu, Nuolialantie 47 Härmälä 61.4703°N, 23.7346°E Silvennoinen, ErkkiErkki Silvennoinen 1952
Höyryveturi Pikku Rusko n:o 315[6] Veturiaukio Tampella 61.5035°N, 23.7616°E
Ihme[1] Keskussairaalan Radius-rakennuksen edustalla, Teiskontie 35 Kauppi 61.5057°N, 23.818°E Jylhä, PekkaPekka Jylhä 2007
Ikuisen teekkarin muistomerkki[6] Tampereen teknillinen yliopisto Hervanta 61.4496°N, 23.8595°E 1984
Ilmatorjunnan muistokivi[6] Kalevankangas Kalevanharju 61.4937°N, 23.8003°E 2001
Ilvekset (oikea) Haarlan palatsi, Hatanpään valtatie 2b portaikko Kyttälä B
(Kyttälä)
61.4972°N, 23.7669°E Väinö Rautalin 1924 Väinö Rautalin Ilvekset 1924 oik.jpg
Ilvekset (vasen) Haarlan palatsi, Hatanpään valtatie 2b portaikko Kyttälä B
(Kyttälä)
61.4972°N, 23.7669°E Väinö Rautalin 1924 Väinö Rautalin Ilvekset 1924 vas.jpg
Istuva nainen[1] Sorsapuisto Tulli 61.4975°N, 23.7828°E Jansson, ViktorViktor Jansson 1923
IT-tykki[6] Tuomikallio Kauppi 61.5129°N, 23.8135°E 2003
Jo joutui...[1] Tesomajärven koulu, Raiskionkatu 7 Tesomajärvi 61.5072°N, 23.6217°E Hämäläinen, LeilaLeila Hämäläinen 1968 Leila Hämäläinen Jo joutui 1968.JPG
Joutsenet[12][1] Kirjastonpuisto Tammerkoski 61.4989°N, 23.7631°E Mäntynen, JussiJussi Mäntynen 1938 Joutsenet Tampere Mäntynen.JPG
Jumppahuiti[1] Sammon koulu, Teiskontie 16 Kaleva 61.5003°N, 23.798°E Kalkamo, MattiMatti Kalkamo 2009
Jääkauden muistomerkki[6] Pyynikki 61.4944°N, 23.7363°E Henriksson, GeorgGeorg Henriksson 1945 Jääkauden muistomerkki.JPG
Kajastus[1] Sorsapuisto Tulli 61.4967°N, 23.7843°E Jansson, ViktorViktor Jansson 1930
Kalakarhu[1] Kisakentänpuisto Pyynikinrinne 61.4963°N, 23.739°E Mäntynen, JussiJussi Mäntynen 1931 Kalakarhu.jpg
Kala - kukko - kissa - pöllö[1] Atalan koulun katolla, Pulkkakatu 3 Atala 61.5078°N, 23.9159°E Lappalainen, ArtoArto Lappalainen 1988 Kala kukko kissa pöllö.JPG
Kalapoika[1] Viinikan Lampipuisto Viinikka 61.4856°N, 23.7923°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1957
Kalevala-muistomerkki[1] Liisanpuisto Liisankallio 61.4992°N, 23.7914°E Sakki, TerhoTerho Sakki 1973
Kalevankankaan hautausmaan portin korkokuvat[1] Kalevankankaan hautausmaa, Hautausmaankatu 5 Kalevanharju 61.4936°N, 23.7882°E Finne, GunnarGunnar Finne 1937
Kansainvälisen metsäkonferenssin muistokivi[6] Hatanpään arboretum, Vihilahdenpuisto Hatanpää 61.4787°N, 23.7563°E 1995 Kansainvälisen metsäkonferenssin muistokivi 1995.jpg
Kansan hyväksi[1] Suomen pankin ulkoseinä, Hämeenkatu 13 Kyttälä B
(Kyttälä)
61.4979°N, 23.7659°E Finne, GunnarGunnar Finne 1942 Gunnar Finne Kansan hyväksi 1942.JPG
Kantojen valtakunta[1] Leinolan koulu, Sammalladonkatu 1 Leinola 61.4938°N, 23.912°E Andersson, Jan-ErikJan-Erik Andersson 1994
Kapteeni Kauko Pirhosen, radiosähköttäjä Elis Lehtisen ja mekaanikko Kimmo Putkosen muistokivi ja -laatta[7] Lakalaivankadun ja Asentajankadun kulma Lakalaiva 61.4577°N, 23.7633°E 1964
Kapteenien Erkki Pohjanheimon ja Aki Järvisen muistokivi ja -laatta[7] Ekankulman ja Lempääläntien kulma Koivistonkylä 61.4695°N, 23.7749°E 1964
Karhu[1] Tarkonpuisto Salhojankadun ja Kalevantien risteyksessä Liisankallio 61.4955°N, 23.7907°E Juvonen, MaunoMauno Juvonen 1956
Kasvu / Väinö Voionmaan muistomerkki[1] Tampereen yliopiston edusta, Kalevantie 4 Kalevanharju 61.4946°N, 23.7802°E Räike, KaukoKauko Räike 1965
Kauppaneuvos Fabian Klingendahlin muistomerkki[1] Eteläpuisto, Eteläpuiston ja Hämeenpuiston kulmaus Kaakinmaa 61.4909°N, 23.7528°E Liipola, YrjöYrjö Liipola 1952 Kauppaneuvos Fabian Klingendahlin muistomerkki.JPG
Kaupunki kasvaa[1] Keskusvirastotalo, Puutarhakatu 6 Tammerkoski 61.4994°N, 23.7586°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1975 Unto Hietanen Kaupunki kasvaa 1975.jpg
Keinutori[1] Keinutori Hervanta 61.4534°N, 23.8416°E Kuronen, MattiMatti Kuronen 2009
Keltainen veistos[1] Tampereen postikeskus, Perkkoonkatu 13 Multisilta 61.4426°N, 23.7599°E Huhtamo, KariKari Huhtamo 1994 Keltainen veistos.jpg
Keskustorin suihkukaivo[1] Keskustori Tammerkoski 61.498°N, 23.7601°E Robert Huber 1883 Tampereen Keskustorin suihkukaivo 1.jpg
Kevät[1] Pyynikin kirkkopuisto, Pirkankadun ja Hämeenpuiston kulmaus Kaakinmaa 61.4973°N, 23.7509°E Rautalin, Väinö RikhardVäinö Rikhard Rautalin 1937 Väinö Rikhard Rautalin Kevät 1937.jpg
Kissapuu[1] Tesoman koulu, Kohmankaari 11 Ristimäki 61.5072°N, 23.631°E Haukkavaara, VeikkoVeikko Haukkavaara 1975 Veikko Haukkavaara Kissapuu 1975.JPG
Kivikirjasto[1] Aleksis Kiven katu Nalkala 61.4971°N, 23.7601°E Gryta, RadoslawRadoslaw Gryta 2002 Kivikirjasto, Aleksis Kiven katu, Tampere.JPG
Korpikuuset (Gabriel Engbergin muistomerkki)[1] Taidemuseon edusta Amuri B
(Amuri)
61.4984°N, 23.744°E Juvonen, MaunoMauno Juvonen 1974 Mauno Juvonen Korpikuuset 1974.jpg
Kotkankallion muistomerkki[1] Wilhelm von Nottbeckin puisto Finlayson 61.5036°N, 23.7566°E 1830-luku Kotkankallion muistomerkki.jpg
Kultakutri[1][13] Konsulinsaari, aiemmin Joselinin niemi Pyynikillä Jussinkylä 61.5015°N, 23.7623°E Haupt, MattiMatti Haupt 1952 Matti Haupt Kultakutri 1952.jpg
Kurun haaksirikon muistomerkki[1] Näsikallio, Näsijärvenkadun ja Hämeenpuiston kulmaus Finlayson 61.5043°N, 23.7509°E Liipola, YrjöYrjö Liipola 1940 Kurun haaksirikon muistomerkki.JPG
Kurun haaksirikon uhrien muistomerkki[14] Kalevankankaan hautausmaa Kalevanharju 61.4939°N, 23.7967°E Liimatainen, KirstiKirsti Liimatainen 1930
Kurun höyrykone[15][16] Mustalahden satama Särkänniemi 61.5041°N, 23.7475°E 2013 Kurun höyrykone 2013.jpg
Karjalaan jääneiden muistomerkki[17] Kalevankankaan hautausmaa Kalevanharju 61.4932°N, 23.7964°E
Teollisuusneuvos Kustaa Hiekan rintakuva[1] Hiekan taidemuseon edusta Amuri B
(Amuri)
61.4977°N, 23.7487°E Liipola, YrjöYrjö Liipola 1939 Tampere, monumento a kustaa hiekka.JPG
Kämmenniemen muinaisasutuksen muistokivi[6] Kantatie 338:n sillan pielessä, parkkipaikan vieressä. Kämmenniemi 61.6319°N, 23.8386°E 1987 Kämmenniemi archeological memorial 2.jpg
Lehdenlukija[1] Aamulehden Sarankulman toimitalon edusta, Patamäenkatu 7 Sarankulma 61.4568°N, 23.7406°E Varja, HeikkiHeikki Varja 1982
Leikkimieltä[1] Lielahden päiväkodin ulkoseinä, Ollinojankatu 6 Lielahti 61.5239°N, 23.6773°E Kotilainen, TeuvoTeuvo Kotilainen 1975 Teuvo Kotilainen Leikkimieltä 1975.JPG
Leikkivät kalat[1] Nekalan päiväväkodin piha, Jokipohjantie 13 Nekala 61.4831°N, 23.799°E Petäjä, SiskoSisko Petäjä 1954
Lentokone VIIMA V1-1[18][19][20][6] Valmetinkatu 5 Härmälä 61.4726°N, 23.7259°E 2016 (1986)
Lentomestari Aarre Siltavuoren muistokivi ja -laatta[7] Teisko, Haukkaniemi Kämmenniemi 61.5992°N, 23.784°E 1964
Lentomestari Martti Alhon muistokivi ja -laatta[7] Nuutisarankatu 35 Sarankulma 61.46°N, 23.7285°E 1995
Lenin museon laatta ja reliefi[6] Tampereen työväentalo, Hämeenpuisto 28 Kaakinmaa 61.4958°N, 23.7521°E 1947
Leonardo / Härmälän lentokentän muistomerkki[1] Pirkkahallin edusta Härmälä 61.4635°N, 23.7339°E Kaivanto, KimmoKimmo Kaivanto 1999
Lokomon höyryvasara[6] Hatanpää 61.4861°N, 23.7648°E 1985
Lokomon veturi[6] Metso Lokomo Steels Oy:n edessä, Lokomonkatu 3 Hatanpää 61.4852°N, 23.766°E
Lähtevät kurjet[1] Hatanpään sairaalan edusta, Hatanpäänkatu 24 Hatanpää 61.4844°N, 23.7549°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1960
Lähtö[3] Sara Hildénin taidemuseon veistospuisto Särkänniemi 61.5054°N, 23.7405°E Siren, HannuHannu Siren 1979 Hannu Siren Lähtö 1979.jpg
Maaltamuutto[21] Aleksandra Siltasen puisto Tampella 61.5041°N, 23.7593°E Renell', ArjaArja Renell' 2014 Arja Renell Maaltamuutto 2014.JPG
Mannerheimin patsas[1] Mannerheiminkallio Leinola 61.4869°N, 23.9134°E Porila, EvertEvert Porila 1939 Mannerheimin patsas Tampereella.jpg
Matto ja pallo[1] Tammerinpuisto Kyttälä A
(Kyttälä)
61.5003°N, 23.7664°E Koskinen, AnteroAntero Koskinen 2006 Antero Koskinen Matto ja pallo 2006.jpg
Meidän neropatit[1] Tammelan koulu, Ilmarinkatu 17 Tammela A
(Tammela)
61.5011°N, 23.7864°E Varja, HeikkiHeikki Varja 1958
Merenneito[1] Tampereen oikeustalon edusta Tampella 61.5025°N, 23.7629°E Aarnio, MiljaMilja Aarnio 1965 Milja Aarnio Merenneito 1965.jpg
Milavida[1] Näsinpuisto Finlayson 61.5044°N, 23.7525°E Lampi, MarraMarra Lampi 1995
Minna Canthin muistomerkki[1] Hämeenpuisto, Puutarhakadun ja Satakunnankadun välissä Tammerkoski 61.499°N, 23.7513°E Leppänen, LauriLauri Leppänen 1951 Lauri Leppänen Minna Canthin muistomerkki 1951.jpg
Menneitten sukupolvien muistokivi[6] Kivikirkontie, Messukylän vanhan kirkon läheisyydessä Messukylä 61.4846°N, 23.8424°E 1986
Messukylän osuusmyllyn muistomerkki[6] Osuusmyllynkatu Messukylä 61.4845°N, 23.8532°E Ojanen, ReijoReijo Ojanen 1999
Muisto elää / Karjala-muistomerkki[1] Karjalanpuisto, Kalevantie Kalevanharju 61.4953°N, 23.7971°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 1999
Mukkelis, makkelis[1] Itätuulen päiväkoti, Mäentakusenkatu 29 Linnainmaa 61.4937°N, 23.9029°E Kallinen, JarmoJarmo Kallinen 2000
Murikan höyryvasara[6] Murikka-opisto Polso 61.7023°N, 23.8013°E 1977 Banning steam hammer 1, Murikka.jpg
Murikan konevasara[6] Murikka-opisto Polso 61.7023°N, 23.8014°E 1995 Massey power hammer, Murikka 1.jpg
Musta karhu[1] Lielahden päiväkodin ulkoseinä, Ollinojankatu 6 Lielahti 61.524°N, 23.6776°E Ruokolainen, TimoTimo Ruokolainen 1974 (ostettu) Timo Ruokolainen Musta karhu 1974.JPG
Muumipeikko[1][22] Sorsapuisto Tulli 61.4964°N, 23.7808°E Pietilä, TuulikkiTuulikki Pietilä 2005 (nykyisellä paikalla 2017) Tuulikki Pietilä Muumipeikko 2005.jpg
Muusa, Runoilijanaukio[1] Hervannan toimintakeskuksen edusta, Valtaraitti 35 Hervanta 61.4498°N, 23.8481°E Pullinen, LailaLaila Pullinen 1989
Naamari[3] Sara Hildénin taidemuseon veistospuisto Särkänniemi 61.5058°N, 23.7423°E Hiironen, EeroEero Hiironen 1970-luku Arvo Siikamäki Naamari.jpg
Naula[1] Hippoksenkadun ja Kissanmaankadun kulma Kissanmaa 61.498°N, 23.8208°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1969
Nuori nainen[1] Sorsapuisto Tulli 61.4975°N, 23.7845°E Jansson, ViktorViktor Jansson 1933
Nyt[1] Hervannan ammattioppilaitos, Hepolamminkatu 10 Hervanta 61.4577°N, 23.8528°E Siren, HannuHannu Siren 1983
Näkökulma[1] Tampereen ammattikorkeakoulu, Teiskontie 33 Kauppi 61.5031°N, 23.8082°E Tülay Schakir ja Tomi Perko 2004
Näsikallion suihkukaivo[1] Näsikallio Finlayson 61.5029°N, 23.7503°E Emil Wikström, veistokset & Birger Federley, suihkukaivo 1913 Näsikallion suihkukaivo Tampere.jpg
Odottajan puku[1] Kuninkaankatu, kävelykatu Tammerkoski 61.4983°N, 23.7567°E Kauhanen, PekkaPekka Kauhanen 2001–2002 Pekka Kauhanen Odottajan puku 2001–2002.jpg
Olo nro. 45[3] Sara Hildénin taidemuseon veistospuisto (kolmiosainen teos) Särkänniemi 61.5056°N, 23.7417°E Marko Vuokola ja Pasi Karjula (Olo-ryhmä) 2009 Olo Olo Nro 45 2009 .jpg
Omat sarat[1] Pellervon koulun julkisivu, Pellervonkatu 20, poistettu teos Kaleva 61.4972°N, 23.812°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1965
Osuustoimintamuistomerkki - "Tukinkantajat" ja "Ostoksilta paluu"[1] Eteläpuisto Nalkala 61.4908°N, 23.7542°E Aaltonen, WäinöWäinö Aaltonen 1950 Osuustoimintamuistomerkki ”Ostoksilta paluu”, Eteläpuisto, Tampere.JPG
Paimenpoika[1] Verkatehtaanpuisto Kyttälä B
(Kyttälä)
61.4972°N, 23.7658°E Liipola, YrjöYrjö Liipola 1947 Paimenpoika-patsas.jpg
Palomäen uimalaitoksen muistokivi ja -laatta[6] Koulukadun eteläpää Kaakinmaa 61.4909°N, 23.7466°E Tasanen, OlliOlli Tasanen 2004
Palopumppu[6] Frenckell Tammerkoski 61.4999°N, 23.7609°E 1962
Pihamestari[6] Mustalahdenkatu 12 Amuri A
(Amuri)
61.5009°N, 23.7482°E 1996 Pihamestari.JPG
Piirileikki[1] Ollut aiemmin Kämmenniemen päiväkodin katolla, Paavolantie 2 Kämmenniemi 61.6285°N, 23.8382°E Maasalo, AnttiAntti Maasalo 1981
Pikkuveli ja isosisko[1] Koukkuniemen vanhainkodin Koivula-talon piha, Rauhaniementie 19 Lapinniemi 61.5136°N, 23.7812°E Hämäläinen, LeilaLeila Hämäläinen 1985
Pirkka[1] Sorin aukio, Hatanpään valtatie Kyttälä B
(Kyttälä)
61.495°N, 23.7703°E Kivijärvi, HarryHarry Kivijärvi 1987 Pirkka, Harry Kivijärvi, Sorin aukio, Hatanpään valtatie.JPG
Pirkkalaisveistokset, Eränkävijä[23] Hämeensilta Kyttälä A
(Kyttälä)
61.498°N, 23.7632°E Aaltonen, WäinöWäinö Aaltonen 1928 Wäinö Aaltonen Eränkävijä 1928.JPG
Pirkkalaisveistokset, Kauppias[23] Hämeensilta Kyttälä A
(Kyttälä)
61.498°N, 23.7639°E Aaltonen, WäinöWäinö Aaltonen 1929 Wäinö Aaltonen Kauppias 1929.JPG
Pirkkalaisveistokset, Suomen neito[23] Hämeensilta Kyttälä A
(Kyttälä)
61.4978°N, 23.7632°E Aaltonen, WäinöWäinö Aaltonen 1928 Wäinö Aaltonen Suomen neito 1928.JPG
Pirkkalaisveistokset, Veronkantaja[23] Hämeensilta Kyttälä A
(Kyttälä)
61.4978°N, 23.7641°E Aaltonen, WäinöWäinö Aaltonen 1928 Wäinö Aaltonen Veronkantaja 1928.JPG
Pispalan ja Pirkkalan välinen Rajapyykki[6] Pispalan Rajaportti, Pispalan valtatie 1 Ylä-Pispala 61.5014°N, 23.7221°E (1903)2007 Pispalan ja Pirkkalan välinen Rajapyykki 1903 2007.jpg
Potkuripoika[1] Sisu-aukio, Valmetinkatu 4:n kohdalla Härmälä 61.4729°N, 23.726°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1961
Presidentti J.K.Paasikiven reliefi ja muistolaatta[7] Satakunnankatu 19-21 Tammerkoski 61.5006°N, 23.7587°E Petäjä, SiskoSisko Petäjä 1970 Sisko Petäjä Presidentti J.K.Paasikiven reliefi ja muistolaatta 1970.jpg
Prisma[1][24] Tampereen teknillisen yliopiston edusta, Korkeakoulunkatu 6 Hervanta 61.4493°N, 23.8561°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 1985
Professori Pehr Adrian Gaddin

muistomerkki[1]

Gaddin kappelin edusta Rahola 61.5026°N, 23.6567°E Petäjä, SiskoSisko Petäjä 1970 Gaddin muistokivi.jpg
Punakaartilaismuistomerkki[1] Vesisäiliönmäki, Pispalanharju 33 kohdalla Ylä-Pispala 61.5024°N, 23.7152°E Vainio, MerjaMerja Vainio 1982 Meja Vainio Punakaartilaismuistomerkki 1982.JPG
Pyhäjärven kappeli[1] Viikinsaari Pyynikki 61.4849°N, 23.6984°E Ilkka Väätti ja työryhmä 1995
Pääsevätköhän arkkipiispat taivaaseen?[1] Tampereen yliopisto Kalevanharju 61.4938°N, 23.78°E Virolainen, Heikki W.Heikki W. Virolainen 1992
Pöllö[1] Väinölän päiväkoti, Petsamonkatu 9 Petsamo 61.5019°N, 23.7906°E Haukkavaara, VeikkoVeikko Haukkavaara 1972
Riemukaari[1] Hallilan koulu, Havumetsänkatu 1 Hallila 61.4645°N, 23.8395°E Syndholm, AnnAnn Syndholm 1996
Rintamamiesten ja rakentajasukupolvien muistomerkki[6] Pipanitsun puisto Niemi 61.5284°N, 23.6881°E 2000
Rothin ja Spoofin muistokivi[7] Unnekiven salmi, Kirvessaari, Teisko Velaatta 61.7709°N, 23.7629°E 1958
Runoilija ja muusa[23] Vanhan kirjastotalon edusta Tammerkoski 61.4988°N, 23.7615°E Aaltonen, WäinöWäinö Aaltonen 1928 Runoilija ja muusa.JPG
Runoratsu - sotaratsu / Yrjö Jylhän muistomerkki [1] Yrjö Jylhän puisto, Satakunnankadun, Savilinnankadun ja Sepänkadun risteys Amuri A
(Amuri)
61.4994°N, 23.737°E Sakki, TerhoTerho Sakki 1964 Yrjö Jylhän muistomerkki.jpeg
Ruotsalaisen prikaatin muistokivi[6] Kalevankangas, Hautausmaankadun ja Kalevantien kulma Kalevanharju 61.4949°N, 23.7858°E
Ruuhkaratikka[3] Sara Hildénin taidemuseon veistospuisto Särkänniemi 61.5054°N, 23.7424°E Liukko, RauniRauni Liukko 1973
Sade[10] Rantatunnelin itäpääty Tampella 61.5069°N, 23.7733°E Andersson, Jan-ErikJan-Erik Andersson 2015 Jan-Erik Andersson Sade 2015.jpg
Sankarimuistomerkki[1] Kalevankankaan hautausmaa Kalevanharju 61.4932°N, 23.7991°E Tynys, ArviArvi Tynys 1946 Kalevankangas war graves in Tampere Aug2009 001.jpg
Satajalka[1] Peltolammintori, Peltolamminkatu 12 Peltolammi 61.4547°N, 23.7579°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1971
Saukot[1] Saukonpuisto, Kaupinkatu-Petsamonkatu Petsamo 61.5029°N, 23.7916°E Varja, HeikkiHeikki Varja 1964
Seinämä[1] Taidemuseon edusta Amuri B
(Amuri)
61.4984°N, 23.7433°E Hiironen, EeroEero Hiironen 1994 Eero Hiironen Seinämä 1994.jpg
Seita[1] Kohmankaari 20 Ristimäki 61.5073°N, 23.6354°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1968
Se pyörii sittenkin[1] Tampereen teknillisen yliopiston päärakennuksen edusta, Korkeakoulunkatu 6 Hervanta 61.4499°N, 23.8596°E Helenius, SimoSimo Helenius 1984
Siimankatkoja[1] Koukkuniemen vanhainkodin piha, Rauhaniementie 19 Lapinniemi 61.514°N, 23.7796°E Haukkavaara, VeikkoVeikko Haukkavaara 1973 Veikko Haukkavaara Siimankatkoja 1973.jpg
Siirtymäkohta[1] Ristimäenkatu 36 Ristimäki 61.5039°N, 23.6179°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1967 Unto Hietanen Siirtymäkohta 1967.JPG
Sininen suora[1] Tampere-talo, Yliopistonkatu 55 Tulli 61.4961°N, 23.7814°E Kaivanto, KimmoKimmo Kaivanto 1990
Sodanaikaisen talkoohengen ja yhteistunnon muistomerkki[1] Asevelikylä, Jokipohjantie 51, Nekala Jokipohja 61.4782°N, 23.7982°E 1974
Sotalapsi-muistolaatta[6] Tampereen rautatieaseman ulkoseinä Kyttälä B
(Kyttälä)
61.4982°N, 23.7729°E Männistö, JariJari Männistö 2006 Jari Männistö Sotalapsi-muistolaatta 2006.jpg
Suomen ensimmäisen paperitehtaan muistomerkki[6] Kirjastonpuisto Tammerkoski 61.4994°N, 23.7626°E 1976
Suomen itsenäisyyden 50-vuotisreliefi[6] Puutarhakatu 6 Tammerkoski 61.4994°N, 23.7588°E Sakki, TerhoTerho Sakki 1966 Terho Sakki Suomen itsenäisyyden 50-vuotisreliefi 1966.jpg
Suomen järvet[1] Vaha-Helmin puisto Epilä 61.5054°N, 23.6598°E Munsterhjelm, JohnJohn Munsterhjelm 1911 John Munsterhjelm Suomen järvet 1911.jpg
Suru[1] Pyynikin kirkkopuisto Kaakinmaa 61.4967°N, 23.7469°E Aaltonen, WäinöWäinö Aaltonen 1963 (sijoitus puistoon) Wäinö Aaltonen Suru 1963.jpg
Suurlakon muistolaatta[6] Raatihuone, Keskustori 10 Tammerkoski 61.4982°N, 23.7596°E Petäjä, SiskoSisko Petäjä 1955 Sisko Petäjä Suurlakon muistolaatta 1955.jpg
Taivaan katsoja[1] Kämmenniemen koulu, Ullakonvainio 6 Kämmenniemi 61.6277°N, 23.8384°E Jämsä, AarneAarne Jämsä 2001 Taivaan katsoja by Aarne Jämsä 2.JPG
Talvisodan muistomerkki[10] Emil Aaltosen puisto Tammela B
(Tammela)
61.5017°N, 23.7802°E Salmi, KaukoKauko Salmi 1989
Tammenlehvämuistomerkki[6] Tampereen veljeskodin piha Kauppi 61.5095°N, 23.7905°E Turunen, PenttiPentti Turunen 2003
Tammerkoski-valoteos[9] Rantatunnelissa Tammerkosken kohdalla Tampella 61.5034°N, 23.758°E 2016
Tampereen kaupungin palon muistolaatta[6] Ylioppilastalo, Kauppakatu 10 Tammerkoski 61.4981°N, 23.7556°E Petäjä, SiskoSisko Petäjä 1965
Tampereen kaupungin ympäristönhoitopalkinto[6] Lapin aukea Käpylä 61.5112°N, 23.7826°E Hietanen, UntoUnto Hietanen 1979
Tampereen raittiusseuran ensimmäisen toimitalon muistolaatta[6] Mustanlahdenkatu 18 Amuri B
(Amuri)
61.4996°N, 23.7486°E Jurkka, JarmoJarmo Jurkka 2006 Tampereen raittiusseuran ensimmäisen toimitalon muistolaatta.JPG
Tampere-veistos[1] Työnpuisto, Lapintien ja Satakunnankadun kulmassa Jussinkylä 61.5016°N, 23.7638°E Rautalin, Väinö RikhardVäinö Rikhard Rautalin 1934 Väinö Rikhard Rautalin Tampere-veistos 1934.jpg
Tanssiva tyttö[1] Sorsapuisto, Salhojankatu - Yliopistonkatu Tulli 61.4978°N, 23.7834°E Rautalin, Väinö RikhardVäinö Rikhard Rautalin 1950
Teema VI[3] Sara Hildénin taidemuseon veistospuisto Särkänniemi 61.5055°N, 23.7405°E Kivijärvi, HarryHarry Kivijärvi 1974 Harry Kivijärvi Teema VI 1974.jpg
Teekkarilakki 100-vuotta[6] Tampereen teknillinen yliopisto Hervanta 61.4493°N, 23.8586°E 1993
Teiskon ensimmäisen ja toisen kirkon muistokivi[6] Teisko, Myllyniemi Teiskolansalmen pohjoispuolella Polso 61.673°N, 23.8329°E 1924
Tiedon puu[1] Amurin koulun eteläpääty, Satakunnankatu 60 Amuri A
(Amuri)
61.4994°N, 23.74°E Tukiainen, AimoAimo Tukiainen 1954 Tiedon puu.JPG
Tiedon puu / Kalevan lukion tiilimosaiikki[1] Kalevan lukio, Salhojankatu 33 Tulli 61.4974°N, 23.7865°E Petäjä, SiskoSisko Petäjä 1954
Tiedonjyvät kämmeneen[10] Saukonpuiston koulu, Kaupinkatu 30 Petsamo 61.5028°N, 23.7945°E Salmi, KaukoKauko Salmi 1959
Tiilentekijän muistomerkki[6] Lemminkäisenkatu 12 ja 14 välissä Kaleva 61.498°N, 23.8104°E 1971
TTKY:n 25-vuotismuistomerkki[6] Tampereen teknillinen yliopisto, Korkeakoulunkatu 6 Hervanta 61.4496°N, 23.8594°E 1993
Tuli[10] Rantatunnelin länsipääty Särkänniemi 61.5016°N, 23.7311°E Andersson, Jan-ErikJan-Erik Andersson 2015 Jan-Erik Andersson Tuli 2015.jpg
Turbiinin juoksupyörän siipi[6] Museokeskus Vapriikin vieressä Tampella 61.5027°N, 23.7617°E Turbiinin juoksupyörän siipi.jpg
Tykistömuistomerkki[6] Ahlmanin maatalousoppilaitos, Hallilantie 24 Veisu 61.4709°N, 23.8064°E 1991
Tänään[3] Sara Hildénin taidemuseon veistospuisto Särkänniemi 61.5056°N, 23.7405°E Siren, HannuHannu Siren 1982 Hannu Siren Tänään 1982.jpg
Uutinen[1] Hämeenpuisto, Kauppakadun ja Puutarhakadun välissä Tammerkoski 61.498°N, 23.7517°E Varja, HeikkiHeikki Varja 1981 Heikki Varja Uutinen 1981.jpg
Valkoisten hautamuistomerkki[1] Kalevankankaan hautausmaa Kalevanharju 61.4938°N, 23.7943°E Porila, EvertEvert Porila 1921
Valolähde / Kansalais- ja työväenopistoliikkeen 100-vuotismonumentti[1] Sampolan edusta, Sammonkatu 2 Liisankallio 61.4985°N, 23.7879°E Villu Jaanisoo ja Jorma Mukala 1999
Valon kehrä[1] Pellavantori, Tampellan esplanadin varrella Tampella 61.5044°N, 23.7624°E Berg, Hans-ChristianHans-Christian Berg 2010 Valon kehrä.jpg
Vapaudenpatsas[25] Hämeenpuisto, Pirkankadun kohdalla Tammerkoski 61.4975°N, 23.7521°E Jansson, ViktorViktor Jansson 1921 Viktor Jansson Vapaudenpatsas 1921.jpg
Vapaamuurarin hauta[6][26] Hatanpäänpuisto Hatanpää 61.4842°N, 23.7492°E 1700-luku(?) Tampereen vapaamuurarin hauta.jpg
Veden alla[1] Tampereen pääkirjaston, Metson, sisäänkäynti Amuri B
(Amuri)
61.498°N, 23.7511°E Hiltunen, EilaEila Hiltunen 1960
Verkatehtaan muistomerkki ja -laatta[6] Verkatehtaanpuisto Kyttälä B
(Kyttälä)
61.4968°N, 23.7659°E 1941
Vesieste[1] Tampereen stadion, Ratinan rantatie 1 Ratina 61.4934°N, 23.7656°E Papinaho, PenttiPentti Papinaho 1966
Vesivoimaturbiini[6] Liinatehtaanpuisto Tampella 61.5032°N, 23.7635°E 2002 Vesivoimaturbiini.jpg
V.I. Leninin muistolaatta[7] Kyttälänkatu 11 Kyttälä A
(Kyttälä)
61.4996°N, 23.7706°E 1982 V I Leninin muistolaatta Kyttälänkadulla 1982.jpg
V.I. Leninin vierailun muistolaatta[7] Tampereen työväentalo, Hämeenpuisto 28 Kaakinmaa 61.4957°N, 23.7521°E Tapio Tapiovaara ja Sisko Petäjä 1965 Tapio Tapiovaara ja Sisko Petäjä V.I. Leninin vierailun muistolaatta 1965.jpg
Virvatulet / Suomalaisen sotilaan muistomerkki[1] Koskipuisto Kyttälä A
(Kyttälä)
61.4998°N, 23.7646°E Tukiainen, AimoAimo Tukiainen 1971 Aimo Tukiainen Virvatulet 1971.jpg
Vormiston muistokivi[6] Vanha Hervannantie, Myllyojan silta Hervanta 61.4325°N, 23.8391°E 1895 Vormiston muistokivi.jpg
Vuorineuvos Emil Aaltosen muistomerkki[1] Emil Aaltosen puisto, Tammelantori Tammela B
(Tammela)
61.5022°N, 23.7802°E Utriainen, RaimoRaimo Utriainen 1969 Tammelantori102, Tampere, Finland.JPG
Väinö Linnan muotokuva[1] Väinö Linnan aukio, Finlaysonin tehdasalue Finlayson 61.5019°N, 23.7594°E Heino, RaimoRaimo Heino 1995 Raimo Heino Väinö Linnan muotokuva 1995.jpg
Väinö Linna reliefi[7] Puuvillatehtaankatu 15 B Amuri A
(Amuri)
61.5013°N, 23.7492°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 2004 Väinö Linna reliefi.JPG
Ystävyyskaupunkiveistos / Kiev-Tampere, rengas ystävyyskaupunkiketjussa[1] Kiovanpuisto Kaleva 61.4999°N, 23.7993°E Sipiläinen, AnneliAnneli Sipiläinen 1981

Vuoreksen taideohjelman teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytä tämän osion koordinaatit OSM-kartalla
Näytä tämän osion koordinaatit Google-kartalla
Vie tämän osion koordinaatit KML-muodossa
Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Kotimetsä[27][28] Vuoreksen puistokatu 76 Vuores 61.4348°N, 23.8078°E Lehtinen, TuulaTuula Lehtinen 2011 Tuula Lehtinen Kotimetsa 2011.JPG
Veistosmuuri (Kirjailijapuiston taidemuuri)[27] Laxnessinpolku Vuores 61.4372°N, 23.8144°E Kukkonen, PerttiPertti Kukkonen 2012 Pertti Kukkonen Veistosmuuri 2012.JPG
Shoppailija[27] Vuoreksen puistokatu 87 Vuores 61.4324°N, 23.8093°E Tuokko, KirstiKirsti Tuokko 2012 Kirsti Tuokko Shoppailija 2012.JPG
Väliaika: "Flow"[27] Vuoresaukio Vuores 61.4323°N, 23.8106°E Marjo-Riitta Sasi 2016?
Väliaika: "Intermission"[27] Vuoresaukio Vuores 61.4323°N, 23.8108°E Jarmo Kallinen 2016?
Väliaika: "Mundus""[27] Vuoresaukio Vuores 61.4323°N, 23.811°E Ilkka Väätti 2016?
Väliaika: "Fanfaari"[27] Vuoresaukio Vuores 61.4323°N, 23.8112°E Teemu Saukkonen 2016?
Variksen peli[27] Koipitaipaleenkatu 2 Vuores 61.432°N, 23.8088°E Kukkonen, PerttiPertti Kukkonen 2012 Pertti Kukkonen Variksen peli 2012.JPG
Suojelusenkeli (valotaideteos)[27] Vuoreksen puistokatu 71 Vuores 61.4356°N, 23.8109°E Paavo Räbinä ja Jaakko Reiman 2013
Tässä, Valokuvia ja muistikuvia Vuoreksen metsistä ennen rakentamista[27] Frans Emilin katu ja Laxnessinpolku (seitsenosainen teos) Vuores 61.4378°N, 23.816°E Suonpää, JuhaJuha Suonpää 2007-2012 Juha Suonpaa Valokuvia ja muistikuvia Vuoreksen metsista ennen rakentamista osa Ketunpojanpolku 2007 2012.JPG
Kuusen Silmu[27] Vuoreksen puistokatu 65 (moniosainen teos) Vuores 61.4378°N, 23.8123°E Marjukka Korhonen ja WSP Groupin työryhmä 2012 Marjukka Korhonen ja Kuusen silmu 2012.JPG
Olet tässä[27] Vuores-talo, Rautiolanrinne 2 Vuores 61.4309°N, 23.815°E Byström, TomasTomas Byström 2013 Tomas Bystrom Olet tassa.JPG
Taivasalla[27] Vuoreksen puistokatu 92 Vuores 61.4312°N, 23.81°E Mansikkamäki, SaaraSaara Mansikkamäki 2013 Saara Mansikkamaki Taivasalla 2013.JPG
Muutos[27] Mäyränmäenkatu 11 (neliosainen teos) Vuores 61.4325°N, 23.8292°E Kiviniemi, PetriPetri Kiviniemi 2016? Petri Kiviniemi Muutos.JPG
Arboretum[27] Vuoreksen puistokatu 82 Vuores 61.433°N, 23.8083°E Ekström, SaaraSaara Ekström 2014 Saara Ekstrom Arboretum 2015.JPG
Yöperhosen lento[27] Kokinpellonrinne 2 Vuores 61.4307°N, 23.8131°E Merikallio, SiljaSilja Merikallio 2014 Silja Merikallio Yoperhosen lento 2014.JPG
Reflexus 2 x 4[27] Vuoreksen puistokatu 73 Vuores 61.4348°N, 23.8096°E Holmström, LarsLars Holmström 2015 Lars Holmstrom Reflexus 2 x 4 2015.JPG
Lapinvesitähti[27] Vuoreksen puistokatu 77 Vuores 61.4344°N, 23.8083°E Vihriälä, HannaHanna Vihriälä 2015 Hanna Vihriala Lapinvesitahti 2015.JPG
Olipa kerran[27] Vuoreksen puistokatu 78 Vuores 61.4339°N, 23.8076°E Seppä, SanniSanni Seppä 2015 Sanni Seppa Olipa kerran 2015.JPG
Kauriin unet[27] Vuoreksen puistokatu 80 Vuores 61.4336°N, 23.8078°E Seppä, PetriPetri Seppä 2015 Petri Seppa Kauriin unet 2015.JPG
Säteet[27] Koukkuaurankatu 2 Vuores 61.4318°N, 23.8026°E Rättyä, JaniJani Rättyä 2014 Jani Rattya Sateet 2014.JPG
Kasvutarina[27] Koukkuaurankatu 3 Vuores 61.4316°N, 23.8038°E Tuominen, JukkaJukka Tuominen 2016 Jukka Tuominen Kasvutarina 2016.JPG
Heijastus[27] Rautiolanrinne 5 Vuores 61.4316°N, 23.8147°E Salmela, PaulaPaula Salmela 2016? Paula Salmela Heijastus.JPG
"Lepakko", [27] Vuoreksen puistokatu 93 Vuores 61.4313°N, 23.8118°E Kolu, MarjaMarja Kolu 2015
"Vadelma" (Mansikka), [27] Vuoreksen puistokatu 93 Vuores 61.4319°N, 23.812°E Kolu, MarjaMarja Kolu 2016 Marja Kolu Vadelma 2016.JPG
"Maalla, merellä, ilmassa" (kokonaisuus Vuorenmuisti)[27] Palkkionmaankatu 2 Vuores 61.4334°N, 23.8293°E Koivisto, KaisuKaisu Koivisto 2015
"Vuoreksenkukko" (kokonaisuus Vuorenmuisti)[27] Palkkionmaankatu 2 Vuores 61.4334°N, 23.8299°E Koivisto, KaisuKaisu Koivisto 2017
Sisulla noustiin (Kun suksi ei luista)[27][29] Koukkurannankatu 6 Vuores 61.4322°N, 23.804°E Kaikkonen, KaarinaKaarina Kaikkonen 2015 Kaarina Kaikkonen Sisulla noustiin 2016.JPG
Ongella[27] Koukkurannankatu 15 Vuores 61.434°N, 23.7996°E Kallinen, JarmoJarmo Kallinen 2016 Jarmo Kallinen Ongella 2015.JPG
Tässä ja Nyt[27] Koukkurannankatu 19 Vuores 61.4344°N, 23.7988°E Ahola, Teija-TuuliaTeija-Tuulia Ahola 2016? Teija-Tuulia Ahola Tassa ja Nyt 2016.JPG
Kotirento[27] Koukkuaurankatu 4 Vuores 61.4319°N, 23.8019°E Himanen, JaakkoJaakko Himanen 2015 Jaakko Himanen Kotirento 2015.JPG
Vuorokausi[27] Vuoresaukio Vuores 61.4321°N, 23.8101°E Heikkilä, NooraNoora Heikkilä 2016? Noora Heikkila Vuorokausi.JPG
Nainen tulevaisuudesta tutkii ketunleipiä[27] Vuoresaukio Vuores 61.432°N, 23.811°E Nieminen, EmmiEmmi Nieminen 2016? Emmi Nieminen Nainen tulevaisuudesta tutkii ketunleipia.JPG
Kuvajainen[27] Takamaanrinne 5 Vuores 61.4353°N, 23.8068°E Syrjänen, SatuSatu Syrjänen 2016 Satu Syrjanen Kuvajainen 2016.JPG
Väreily[27] Takamaanrinne 5 Vuores 61.4352°N, 23.8057°E Pirilä, MarjaMarja Pirilä 2016 Marja Pirila Vareily 2016.JPG
Jäniksen Vuosi[27] Mäyrämäenkatu 2 Vuores 61.4324°N, 23.8324°E Tuominen, JukkaJukka Tuominen 2016 Jukka Tuominen Janiksen vuosi 2016.JPG
Se pyörii... se pyörii[27] Takamaanrinne 5 Vuores 61.4352°N, 23.8053°E Maasalo, AnttiAntti Maasalo 2016 Antti Maasalo Se pyorii se pyorii 2016.JPG
Hahtuvat[27] Koukkurannankatu 5 Vuores 61.4319°N, 23.8037°E Puhakka, Arja MaaritArja Maarit Puhakka 2016 Arja Maarit Puhakka Hahtuvat 2016.JPG

Muistolaatat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytä tämän osion koordinaatit OSM-kartalla
Näytä tämän osion koordinaatit Google-kartalla
Vie tämän osion koordinaatit KML-muodossa
Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
x
xx

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh Julkiset veistokset ja monumentit Tampereen kaupunki. Viitattu 26.6.2016.
  2. Muistolaatat ja muut muistomerkit Tampereen kaupunki. Viitattu 26.6.2016.
  3. a b c d e f g Cai Melakoski: Tampereen aarteet: tunnetko veistospuiston? Vasen kaista. 9.9.2016. Viitattu 22.10.2016.
  4. Luonnon heijastumia Vuoreksen taideohjelma. 2014. Tampereen kaupunki ja Frei Zimmer Oy. Viitattu 3.8.2017.
  5. Vuoreksen taidekartta Frei Zimmer. Viitattu 3.8.2017.
  6. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar Tampereen muistolaatat ja muut muistomerkit, Tapahtuman muistolle Tampereen kaupunki. Viitattu 31.10.2016.
  7. a b c d e f g h i j k Tampereen muistolaatat ja muut muistomerkit, Henkilön muistolle Tampereen kaupunki. Viitattu 31.10.2016.
  8. http://www.tkm.fi/punamuisto2.cgi?sij_kunta=%27Tampere%27
  9. a b Reportaashi: Tammerkoski virtaa tunnelin muurissa; Aamulehti 5.5.2016
  10. a b c d e f Taidekilpailu Tampereen taidemuseo. 13.3.2015. Viitattu 22.10.2016.
  11. Petri Kiviniemi: Helmitaulu Tampereen kaupunki. Viitattu 13.8.2017.
  12. Jussi Mäntynen Tampereen kaupunki. Viitattu 27.6.2016.
  13. Nyt Kultakutri seisoo omalla paikallaan – Tunnistatko kivisommitelmassa tutun sadun?; Aamulehti 29.9.2016
  14. Kalevankankaan hautausmaa; Tampereen seurakunnat
  15. Kurun höyrykone Mustanlahden satamassa; Tiedote Tampereen sivustolla 2.7.2013
  16. Kurun höyrykonetta voi ihailla Mustalahden satamassa; Yle 2.7.2013
  17. Kalevankankaan hautausmaa; Tampereen seurakunnat
  18. 80-vuotiaan VL Viima -kaksitason vitriini muutti jo toisen kerran Tampereen Härmälänrannassa lentoposti.fi. 2.9.2016. Viitattu 3.11.2016.
  19. Tampereen Härmälänrannan Viima-vitriini saa uuden paikan 2.9.2016. Skanska Oy. Viitattu 3.11.2016.
  20. Ilmailumuistomerkki siirretään Härmälässä Suur-Tampere -verkkolehti. 30.8.2016. Viitattu 3.11.2016.
  21. Kalle Päätalolla on muistomerkki nyt myös Tampereella; Yle 16.6.2014
  22. Muumipeikko-patsas Muumimuseonpolun varrelle Suur-Tampere 30.5.2017. Viitattu 19.6.2017.
  23. a b c d e Wäinö Aaltonen Tampereen kaupunki. Viitattu 27.6.2016.
  24. Obeliski tervehtii kampukselle tulijoita nyt Tietotalon edessä; TTY
  25. Viktor Jansson Tampereen kaupunki. Viitattu 27.6.2016.
  26. Hatanpään kartanopuiston hoito- ja käyttösuunnitelma, sivu 31; 2010; Tampere.fi
  27. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al Vuoreksen taidekartta 2016
  28. Kotimetsä; Ympäristötaiteen säätiö
  29. Taiteilija nosti sukset seinälle Tampereella – Juha Mieto hehkuttaa teosta videolla; Yle 8.6.2015