Luettelo suomalaisten patsaista ja muistomerkeistä ulkomailla

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo suomalaisten patsaista ja muistomerkeistä ulkomailla sisältää kaikki Suomen ulkopuolella sijaitsevat suomalaisten patsaat ja muistomerkit.

Julkinen teos Paikka Kaupunki Maa Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Carl Axel Gottlundin muistomerkki Gruen kirkon piha, Finnskog Grue Norja
Herman Liikasen rintakuva Villa Lanten edusta Rooma Italia Bino Bini 1961 Herman Liikanen, garibaldino finlandese (1599990023).jpg
Herman Spöringin rintakuva Aucklandin yliopisto Auckland Uusi-Seelanti Joanne Sullivan-Gessler 2007
Johan Wilhelm Snellman Tjärhovsgatan 5 Tukholma Ruotsi Terho Sakki 1981 Johan Vilhelm Snellman minnestavla Tjärhovsgatan 5 Stockholm 2009.jpg
Kivi, Lönnroth, Runeberg, Sibelius ja Snellman Garden 25, Finnish Garden, Cleveland Cultural Gardens[1] Cleveland, Ohio Yhdysvallat 1958, 1964 Aleksis Kivi
Runeberg
Sibelius
J.W. Snellman
Mannerheimin muistolaatta Zaharevskaja-katu Pietari Venäjä 2016 Mannerheimin muistolaatta Pietari 2.jpg
Mannerheimin muistolaatta[2] Aprikin kartano Lazasin kunta Latvia Janis Strupulis 2016
Mannerheimin muistomerkki Montreux Sveitsi 1955 Montreaux2010.jpg
Mannerheimin muistomerkkikivi Szwoleżerów-katu Varsova Puola
Olympian henki (Lasse Virén) Cholargós (Holargos) Kreikka Eino Romppanen 2004[3]
Otto Wille Kuusinen Karjalan tasavallan hallintorakennuksen edusta Petroskoi Venäjä Boris Djužev
Aleksandr Zavarzin
J. L. Kulaga
1973[4] Россия, Карелия, Петрозаводск, Центр, Онежская наб., памятник Отто Куусинен, 14-33 12.06.2008 - panoramio.jpg
Paavo Nurmi Lausannen olympiamuseon edustalla Lausanne Sveitsi Wäinö Aaltonen 1994 (1925) Lausanne - panoramio (49).jpg
Urho Kekkonen ja Suomi Sintra Portugali
Urho Kekkonen ja Aleksei Kosygin Kostamus Venäjä Andrei Kovaljtšuk 2013 Kosygin-Kekkonen-monument in Kostomuksha.jpg
Urho Kekkosen rintakuva Costa Rican Rauhan yliopisto (University for Peace) San Jose Costa Rica 2001

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Finnish Garden Cleveland Cultural Gardens. Dr. Mark Tebeau, Department of History, Arizona State University. Viitattu 20.6.2016. (englanniksi)
  2. Mannerheimin muistolaatta paljastettiin Aprikissa Latviassa Suomen suurlähetystö, Riika. 31.5.2016. Viitattu 20.6.2016.
  3. Lasse Vireniä esittävä veistos paljastettiin Kreikassa Kaleva 5.11.2004. Viitattu 25.4.2019.
  4. Памятник О. В. Куусинену (venäjäksi) Viitattu 25.4.2019.