Luettelo Tervon julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Tervon julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Tervon kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Karjalaan jääneiden muistomerkki[1]
Sankarihautojen muistomerkki[2] Pappilantie 3 62.9526°N, 26.7556°E Temisevä, ViljoViljo Temisevä 1954 Tervo sankarimuistomerkki.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ajankohtaista ("Seppeleenlasku sankarihaudalle ja Karjalaan jääneiden muistomerkille") Tervon Seurakunta. Viitattu 1.1.2018.
  2. Tervo Sotasampo. Viitattu 30.12.2017.