Luettelo Pirkkalan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit KML-muodossa

Luettelo Pirkkalan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Pirkkalan kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Anne: Olen monimutkainen, mutta kaikki järjestyy[1] Vähäjärven itäpuolella Kurikka 61.4626°N, 23.6555°E Hunter, AllisonAllison Hunter, Signmakers 2003 Signmarkers Allison Hunter Anne Olen monimutkainen mutta kaikki jarjestyy 2003.JPG
Avattu Kivi[1] Suupantie 12 Naistenmatka 61.4658°N, 23.6424°E Feldbergs, OjarsOjars Feldbergs 2005 Ojars Feldbergs Avattu kivi 2005.JPG
Bell of Memories[1] Vähäjärven länsipuolella Naistenmatka 61.462°N, 23.6482°E Billingsley, CarlCarl Billingsley 2001 Carl Billingsley Bell of Memories 2001.JPG
Bird Jar[1] Vähäjärven eteläpuolella Takamaa 61.4598°N, 23.6522°E Payne, KennethKenneth Payne 2007 Kenneth Payne Bird Jar 2007.JPG
Break Through[1] Vähäjärven itäpuolella Kurikka 61.4628°N, 23.6547°E Billingsley, CarlCarl Billingsley 2001 Carl Billingsley Break Trough 2001.JPG
Bridge to the Planet[1] Vähäjärven itäpuolella Kurikka 61.4631°N, 23.6545°E Kubota-Miura, KeikoKeiko Kubota-Miura 2007 Keiko Kubota-Miura Bridge to the Planet 2007.JPG
Cubist Dilemma[1] Suupantorin luoteiskulmassa Naistenmatka 61.4663°N, 23.6433°E Wholley, JayJay Wholley 2003 Jay Wholley Cubist Dilemma 2003.JPG
Et in Arcadia ego[1] Vähäjärven kaakkoispuolella Kurikka 61.4594°N, 23.6575°E Gooding, DavidDavid Gooding 2007
Ferrous Angalicus[1] Rasitie 11 Kurikka 61.4663°N, 23.6542°E Silvet, JulieJulie Silvet 2001 Julie Silvet Ferrous Angalicus 2001.JPG
Found a Round[1] Vähäjärven länsipuolella Naistenmatka 61.4634°N, 23.6482°E Proctor, PhilPhil Proctor 2003 Phil Proctor Found a Round 2003.JPG
Iso lammi[1] Vähäjärven kaakkoispuolella Kurikka 61.4595°N, 23.6589°E Lambert, CoralCoral Lambert 2003 Coral Lambert Isolammi 2003.JPG
Jani: Juna[1] Vähäjärven kaakkoispuolella Kurikka 61.4596°N, 23.6591°E Hunter, AllisonAllison Hunter, Signmakers 2003
Johannes: Kissa elää kotona ja luonnossa[1] Vähäjärven eteläpuolella Takamaa 61.4594°N, 23.6544°E Hunter, AllisonAllison Hunter, Signmakers 2003
Jääkärimuistomerkki[2] Naistenmatkantie 167 Pakkalankulma 61.4699°N, 23.7052°E 1968 Jaakaripatsas Pirkkala 1968.jpg
Lehmä[1] Vähäjärven länsipuolella Naistenmatka 61.4612°N, 23.6475°E Jaanisoo, VilluVillu Jaanisoo 2001 Villu Jaanisoo Lehma 2001.JPG
Lentokoneen pakkolaskupaikan muistolaatta (15.1.1940)[2] Reipintie 43 61.4492°N, 23.5534°E
Lähiö[1] Vähäjärven itäpuolella Kurikka 61.4632°N, 23.6541°E Kausalainen, MarjaMarja Kausalainen 2003 Marja Kausalainen Lahio 2003.JPG
Muualle haudattujen vainajien muistopatsas[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4606°N, 23.5671°E Lehtinen, AnttiAntti Lehtinen 2002 Antti Lehtinen Muualle haudattujen vainajien muistopatsas 2002.JPG
Nuijasodan muistomerkki[2] Pappilan edustalla, Pappilantie 65 Pappilankylä 61.4638°N, 23.5604°E 1996
Pereensaaren ilmatorjunnan muistolaatta[4] Pereensaari Pere 61.48°N, 23.7048°E 2015
Pieni Punainen Talo[1] Vähäjärven eteläpuolella Takamaa 61.4598°N, 23.6524°E C. Sounders & I. Rohner 2003 C Sounders ja I Rohner Pieni punainen talo 2003.JPG
Pirkan Pirtin muistolaatta[2] Koivutie 15 Kyösti 61.4648°N, 23.6172°E 1997 Pirkan Pirtin muistolaatta 1997.jpg
Pirkkalan ihminen (Valte)[1][5] Suupantorin eteläreunassa Naistenmatka 61.4659°N, 23.6447°E Jaanisoo, VilluVillu Jaanisoo 1998 Pirkkalan Ihminen Villu Jaanisoo 1998.JPG
Pirkkalan Tiima[1] Kunnantalon edusta Naistenmatka 61.4653°N, 23.646°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 1985 Mauno Kivioja Pirkkalan tiima 1985.JPG
Pirkkalan vanhojen kirkkojen muistomerkki[3] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4603°N, 23.5678°E Pirkkalan vanhojen kirkkojen muistomerkki.jpg
Planet Anju[1] Terveyskeskuksen vieressä Naistenmatka 61.4612°N, 23.6392°E Kubota-Miura, KeikoKeiko Kubota-Miura 2001 Keiko Kubota-Miura Planet Anju 2001.JPG
Puutalo[1] Vähäjärven kaakkoispuolella Kurikka 61.4593°N, 23.6585°E Reizensstein, ReinhardReinhard Reizensstein 2003 Reinhard Reizensstein Puutalo 2003.JPG
Pyörre[1] Lentoasemantie 20 Naistenmatka 61.465°N, 23.6409°E Soans, JaakJaak Soans 2003 Jaak Soans Pyorre 2003.JPG
Raivaajapatsas[6] Keskuskatu 1 Haikka 61.4692°N, 23.668°E 1980 Raivaajapatsas Pirkkala 1980.JPG
Ransu[1] Ransupuisto Naistenmatka 61.4647°N, 23.644°E Tapper, KainKain Tapper 1998 Kain Tapper Ransu 1998.JPG
Risto: Ylös, eteenpäin[1] Vähäjärven kaakkoispuolella Kurikka 61.4595°N, 23.6575°E Hunter, AllisonAllison Hunter, Signmakers 2003 Signmakers Allison Hunter Risto Ylos eteenpain 2003.JPG
Sankarihautamuistomerkki[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4607°N, 23.5667°E Wirkkala, IlmariIlmari Wirkkala 1947 Pirkkala 45.jpg
Search for Simplicity[1] Vähäjärven länsipuolella Naistenmatka 61.4629°N, 23.6483°E Jurban, HannahHannah Jurban 2003 Hannah Jurban Search for Simplicity 2003.JPG
Se Tulee[1] Koulukeskuksen länsipuolella Naistenmatka 61.4624°N, 23.6425°E Amos, KatrinKatrin Amos 2003 Katrin Amos Se tulee 2003.JPG
Sisällissodassa kaatuneiden muistomerkki[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4607°N, 23.5675°E Jaanisoo, VilluVillu Jaanisoo 2000 Pirkkala 1918 muistomerkki 1.jpg
Sodissa 1939-1945 kaatuneiden pirkkalaisten muistolaatta[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Vanhankirkon seinä, Anian rantatie 226 61.4607°N, 23.5672°E Sodissa 1939-1945 kaatuneiden pirkkalaisten muistolaatta.jpg
Sodissa Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4606°N, 23.5673°E 1956
Sotaanlähdön muistomerkki (talvisotaan 1939-40, jatkosotaan 1944-44, Lapin sotaan 1944-45)[2] Haikan kartano, Kirkkokatu Nuoliala 61.4698°N, 23.6725°E Sotaanlahdon muistomerkki Pirkkala.JPG
Toipilas[1] Terveyskeskuksen vieressä Naistenmatka 61.4616°N, 23.6394°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 1990 Mauno Kivioja Toipilas 1990.JPG
Toivonpylväs[1] Vähäjärven länsipuolella Naistenmatka 61.4611°N, 23.6485°E Varkki, HarviHarvi Varkki 2005 Harvi Varkki Toivonpylvas 2005.JPG
Unicorn[1] Kunnantalon edusta Naistenmatka 61.4657°N, 23.6453°E Varik, MattiMatti Varik 2005 Matti Varik Unicorn 2005.JPG
Välineet prinsessan löytämiseksi[1] Vähäjärven lounaispuolella Takamaa 61.4607°N, 23.6498°E Jaanisoo, HannaHanna Jaanisoo 2003 Hanna Jaanisoo Valineet prinsessan loytamiseksi 2003.JPG
(nimetön)[1] Vähäjärven länsipuolella yhteislukion seinustalla Naistenmatka 61.4617°N, 23.6448°E Matheson, DanielDaniel Matheson 2007 Daniel Matheson nimeton teos 2007.JPG

Julkisilta paikoilta poistetut ja tuhoutuneet teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teos Aiempi sijainti Nykyinen sijainti Tekijä Paljastettu Poistettu/
Tuhoutunut
Syy Kuva
Essential Elements of the Finnish Landscape[1] Koulukeskus Tuntematon Billingsley, CarlCarl Billingsley 2007 Tuntematon Tuntematon
Rockmusic[1] Koulukeskus Koulukeskusken studiosiiven tuulikaappi Kasitonni, AnssiAnssi Kasitonni 2005 Tuntematon Tuntematon
Scattered Rays[1] Koulukeskus Tuntematon Honaker, StephenStephen Honaker 2007 Tuntematon Tuntematon
Tasapainokävelyä Etelämerellä[1] Koulukeskus Tuntematon Gunderman, Ole BjörnOle Björn Gunderman 2005 Tuntematon Tuntematon


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]