Luettelo Pirkkalan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Näytä koordinaatit Google-kartalla
Vie koordinaatit KML-muodossa

Luettelo Pirkkalan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Pirkkalan kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja, sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Anne: Olen monimutkainen, mutta kaikki järjestyy[1] Vähäjärven itäpuolella 61.4626°N, 23.6555°E Hunter, AllisonAllison Hunter, Signmakers 2003 Signmarkers Allison Hunter Anne Olen monimutkainen mutta kaikki jarjestyy 2003.JPG
Avattu Kivi[1] Suupantie 12 Suuppa 61.4658°N, 23.6424°E Feldbergs, OjarsOjars Feldbergs 2005 Ojars Feldbergs Avattu kivi 2005.JPG
Bell of Memories[1] Vähäjärven länsipuolella 61.462°N, 23.6482°E Billingsley, CarlCarl Billingsley 2001 Carl Billingsley Bell of Memories 2001.JPG
Bird Jar[1] Vähäjärven eteläpuolella 61.4598°N, 23.6522°E Payne, KennethKenneth Payne 2007 Kenneth Payne Bird Jar 2007.JPG
Break Through[1] Vähäjärven itäpuolella 61.4628°N, 23.6547°E Billingsley, CarlCarl Billingsley 2001 Carl Billingsley Break Trough 2001.JPG
Bridge to the Planet[1] Vähäjärven itäpuolella 61.4631°N, 23.6545°E Kubota-Miura, KeikoKeiko Kubota-Miura 2007 Keiko Kubota-Miura Bridge to the Planet 2007.JPG
Cubist Dilemma[1] Suupantorin luoteiskulmassa 61.4663°N, 23.6433°E Wholley, JayJay Wholley 2003 Jay Wholley Cubist Dilemma 2003.JPG
Et in Arcadia ego[1] Vähäjärven kaakkoispuolella 61.4594°N, 23.6575°E Gooding, DavidDavid Gooding 2007
Ferrous Angalicus[1] Rasitie 11 Kurikka 61.4662°N, 23.6542°E Silvet, JulieJulie Silvet 2001
Found a Round[1] Vähäjärven länsipuolella 61.4634°N, 23.6482°E Proctor, PhilPhil Proctor 2003 Phil Proctor Found a Round 2003.JPG
Isolammi[1] Vähäjärven kaakkoispuolella 61.4595°N, 23.6589°E Lambert, CoralCoral Lambert 2003 Coral Lambert Isolammi 2003.JPG
Jani: Juna[1] Vähäjärven kaakkoispuolella 61.4596°N, 23.6591°E Hunter, AllisonAllison Hunter, Signmakers 2003
Johannes: Kissa elää kotona ja luonnossa[1] Vähäjärven eteläpuolella 61.4594°N, 23.6544°E Hunter, AllisonAllison Hunter, Signmakers 2003
Jääkärimuistomerkki[2] Naistenmatkantie 167 (Pakkalankulma) 61.4699°N, 23.7052°E 1968
Lehmä[1] Vähäjärven länsipuolella 61.4612°N, 23.6475°E Jaanisoo, VilluVillu Jaanisoo 2001 Villu Jaanisoo Lehma 2001.JPG
Lentokoneen pakkolaskupaikan muistolaatta (15.1.1940)[2] Reipintie 43 61.4492°N, 23.5534°E
Lähiö[1] Vähäjärven itäpuolella 61.4632°N, 23.6541°E Kausalainen, MarjaMarja Kausalainen 2003 Marja Kausalainen Lahio 2003.JPG
Muualle haudattujen vainajien muistopatsas[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4606°N, 23.5671°E Lehtinen, AnttiAntti Lehtinen 2002
Nuijasodan muistomerkki[2] Pappilan edustalla, Pappilantie 65 61.4638°N, 23.5604°E 1996
Pereensaaren ilmatorjunnan muistolaatta[4] Pereensaari 61.48°N, 23.7048°E 2015
Pieni Punainen Talo[1] Vähäjärven eteläpuolella 61.4598°N, 23.6524°E C. Sounders & I. Rohner 2003 C Sounders ja I Rohner Pieni punainen talo 2003.JPG
Pirkan Pirtin muistolaatta[2] Koivutie 15 61.4648°N, 23.6172°E 1997
Pirkkalan ihminen (Valte)[1][5] Suupantorin eteläreunassa Suuppa 61.4659°N, 23.6447°E Jaanisoo, VilluVillu Jaanisoo 1998 Pirkkalan Ihminen Villu Jaanisoo 1998.JPG
Pirkkalan Tiima[1] Kunnantalon edusta Suuppa 61.4653°N, 23.646°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 1985 Mauno Kivioja Pirkkalan tiima 1985.JPG
Pirkkalan vanhojen kirkkojen muistomerkki[3] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4603°N, 23.5678°E
Planet Anju[1] Terveyskeskuksen vieressä 61.4612°N, 23.6392°E Kubota-Miura, KeikoKeiko Kubota-Miura 2001 Keiko Kubota-Miura Planet Anju 2001.JPG
Puutalo[1] Vähäjärven kaakkoispuolella 61.4593°N, 23.6585°E Reizensstein, ReinhardReinhard Reizensstein 2003 Reinhard Reizensstein Puutalo 2003.JPG
Pyörre[1] Lentoasemantie 20 61.465°N, 23.6409°E Soans, JaakJaak Soans 2003 Jaak Soans Pyorre 2003.JPG
Raivaajapatsas[6] Keskuskatu 1, Haikka 61.4692°N, 23.6682°E 1980
Ransu[1] Ransupuisto 61.4647°N, 23.644°E Tapper, KainKain Tapper 1998 Kain Tapper Ransu 1998.JPG
Risto: Ylös, eteenpäin[1] Vähäjärven kaakkoispuolella 61.4595°N, 23.6575°E Hunter, AllisonAllison Hunter, Signmakers 2003 Signmakers Allison Hunter Risto Ylos eteenpain 2003.JPG
Sankarihautamuistomerkki[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4607°N, 23.5667°E Virkkala, IlmariIlmari Virkkala 1947 Pirkkala 45.jpg
Search for Simplicity[1] Vähäjärven länsipuolella 61.4629°N, 23.6483°E Jurban, HannahHannah Jurban 2003 Hannah Jurban Search for Simplicity 2003.JPG
Se Tulee[1] Koulukeskuksen länsipuolella 61.4624°N, 23.6425°E Amos, KatrinKatrin Amos 2003 Katrin Amos Se tulee 2003.JPG
Sisällissodassa kaatuneiden muistomerkki[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4607°N, 23.5675°E Jaanisoo, VilluVillu Jaanisoo 2000 Pirkkala 1918 muistomerkki 1.jpg
Sodissa 1939-1945 kaatuneiden pirkkalaisten muistolaatta[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Vanhankirkon seinä, Anian rantatie 226 61.4607°N, 23.5672°E
Sodissa Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki[3][2] Pirkkalan hautausmaa, Anian rantatie 226 61.4606°N, 23.5673°E 1956
Sotaanlähdön muistomerkki (talvisotaan 1939-40, jatkosotaan 1944-44, Lapin sotaan 1944-45)[2] Haikan kartano, Kirkkokatu 61.4698°N, 23.6725°E
Toipilas[1] Terveyskeskuksen vieressä 61.4616°N, 23.6394°E Kivioja, MaunoMauno Kivioja 1990 Mauno Kivioja Toipilas 1990.JPG
Toivonpylväs[1] Vähäjärven länsipuolella 61.4611°N, 23.6485°E Varkki, HarviHarvi Varkki 2005 Harvi Varkki Toivonpylvas 2005.JPG
Unicorn[1] Kunnantalon edusta Suuppa 61.4657°N, 23.6453°E Varik, MattiMatti Varik 2005 Matti Varik Unicorn 2005.JPG
Välineet prinsessan löytämiseksi[1] Vähäjärven lounaispuolella 61.4607°N, 23.6498°E Jaanisoo, HannaHanna Jaanisoo 2003 Hanna Jaanisoo Valineet prinsessan loytamiseksi 2003.JPG
(nimetön)[1] Vähäjärven länsipuolella yhteislukion seinustalla 61.4617°N, 23.6448°E Matheson, DanielDaniel Matheson 2007 Daniel Matheson nimeton teos 2007.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]