Luettelo Kaavin julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Kaavin julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Kaavin kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Kaavin ensimmäisen ja toisen kirkon muistomerkki Kaavintie 7, kotiseutumuseo Eloaitan länsipuolella Kaavin kirkonkylä 62.97°N, 28.48°E Kaavin ensimmäisen ja toisen kirkon sekä hautausmaan muistomerkki - Eloaitan länsipuolella, Kaavintie 7 - Kaavin kk - Kaavi.jpg
Kivenraivaajien muistomerkki Kaavintie 7, 15 metriä kotiseutumuseo Eloaitan itäpuolella Kaavin kirkonkylä 62.9743°N, 28.4861°E 1983 Kivenraivaajien muistomerkki - 1983 - Kaavintie 7, 15 metriä kotiseutumuseo Eloaitan itäpuolella - Kaavin kk - Kaavi.jpg
Melttusvirran taistelupaikan muistomerkki[1] eli Suomen sodan (1808–09) muistomerkki[2] Mettusvirran rannalla, Luikonlahden kirkonkylästä noin 11 km kaakkoon Luikonlahti 62.9276°N, 28.6449°E
Muualle haudattujen muistomerkki[3] Kaavin hautausmaa, Kaavintie 24 Kaavin kirkonkylä 62.97°N, 28.48°E Muualle haudattujen muistomerkki - Kaavin hautausmaa, Kaavintie 24 - Kaavin kk - Kaavi.jpg
Räsästen muistokivi Kaavin kirkkomaalle johtavan portin läheisyydessä, Kaavintie 24 Kaavin kirkonkylä 62.97°N, 28.48°E Räsästen muistokivi - Kaavin kirkkomaalle johtavan portin lähellä, Kaavintie 24 - Kaavin kk - Kaavi.jpg
Sankarihautojen muistomerkki[4][5] Kaavin sankarihautausmaa, Kaavintie 7 A Kaavin kirkonkylä 62.9743°N, 28.4846°E Sankarihautojen muistomerkki - Kaavin sankarihautausmaa, Kaavintie 7 A - Kaavin kk - Kaavi.jpg
Sotaan lähdön muistomerkki[6] Kaavin kirjaston edessä, Kaavintie 24 Kaavin kirkonkylä 62.9745°N, 28.488°E 1970 Sotaan lähdön muistomerkki - Kaavin kirjaston edessä, Kaavintie 24 - Kaavin kk - Kaavi.jpg
Muistopaasi sankarihautausmaalla[4] Kaavin sankarihautausmaa, Kaavintie 7 A Kaavin kirkonkylä 62.97°N, 28.48°E Kaavilaisten muistopaasi 1939–1945 - Kaavin sankarihautausmaa, Kaavintie 7 A - Kaavin kk - Kaavi - 1.jpgKaavilaisten muistopaasi 1939–1945 - Kaavin sankarihautausmaa, Kaavintie 7 A - Kaavin kk - Kaavi.jpg
Täyssinän rauhan rajakivi[7]lähde? Kaavin keskustassa urheilukentän läheisyydessä, Kellolahdentie 33 Kaavin kirkonkylä 62.977°N, 28.4663°E 1995
Täyssinän rauha 10.6.1595.jpg
Vaikkojoen uiton muistomerkki[8] Rakkinekoski, Vaikontie 63.061°N, 28.8274°E 1991
Vartiaisten muistokivi[9] Kaavin kirkkomaalle johtavan portin läheisyydessä, Kaavintie 24 Kaavin kirkonkylä 62.9746°N, 28.4891°E Wartiainen, HenrikHenrik Wartiainen 1995 Henrik Wartiainen - Vartiaisten muistokivi - 1995 - Kaavin kirkkomaalle johtavan portin lähellä, Kaavintie 24 - Kaavin kk - Kaavi.jpg

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Melttusvirta. Suomen sodan (1808) hautapaikka.; Pohjois-savonmuisti.fi
  2. Kalevi Rikkinen (toim.) ja Hannes Sihvo (toim.), Finlandia: Otavan iso maammekirja, Otava (ISBN 951-1-08662-6, viitattu 29 toukokuuta 2019), s. 47 (Osa 6: Pohjois-Savo)View and modify data on Wikidata
  3. Kaavin hautausmaa. Kaavintie 24, 73600 Kaavi kuopionseurakunnat.fi. Viitattu 18.8.2019.
  4. a b Kaavin sankarihautausmaa. Kaavintie 7 A, 73600 Kaavi kuopionseurakunnat.fi. Viitattu 18.8.2019.
  5. Kaavi Sotasampo. Viitattu 22.12.2017.
  6. Sotaan lähdön muistomerkki sotamuistomerkit.fi. Viitattu 29.6.2019.
  7. Täyssinän rauhan rajakivi Kansalaisen karttapaikka.
  8. Vaikkojoen uiton muistomerkki Kaavi tukkilaiset.com. Viitattu 22.5.2019.
  9. Vartiaisten vaelluskivi Kaavilla; Vartiaiset ry