Luettelo Lumijoen julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Lumijoen julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Lumijoen kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Tämä luettelo on osa valtakunnallista Suomen julkisten taideteosten ja muistomerkkien luettelointia. Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva WD
Muualle haudattujen muistomerkki[1] Uusi hautausmaa, Ukuranperäntie 30 Keskusta 64.8335°N, 25.1899°E talkoolaiset 2015
Sankarihautojen muistomerkki[2] Lumijoen kirkon sankarihautausmaa, Ylipääntie 11 Keskusta 64.8371°N, 25.1826°E Porila, EvertEvert Porila ja taiteilija Hakanen 1945
Vapaussotaan osallistuneiden muistomerkki Lumijoen kirkon kirkkotarha, Ylipääntie 11 Keskusta 64.8368°N, 25.183°E
Veneturmassa 12.7.1921 hukkuneiden muistomerkki Venesatama Varjakka 64.9207°N, 25.1026°E

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]