Luettelo Puumalan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Puumalan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Puumalan kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Sankarihautojen muistomerkki "Tulevaisuus"[1][2] Puumalan kirkon sankarihautautausmaa, Kirkkotie 1 61.5243°N, 28.1774°E Tirronen, ArmasArmas Tirronen 1959 Puumala sankarimuistomerkki.JPG
Vapaussodan muistomerkki[3] Puumalan kirkon sankarihautautausmaa, Kirkkotie 1 61.5245°N, 28.1776°E 1923 Puumala 1918 muistomerkki 1.jpg
Väsynyt[4] Satama-alueella Saimaan rannalla 61.5205°N, 28.1773°E Cedercreutz, EmilEmil Cedercreutz 2016, uusintavalos (1907)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]