Luettelo Pyhärannan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Pyhärannan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä sisältää Pyhärannan kunnassa olevat pysyvät patsaat, muistomerkit ja muistolaatat.

Luettelossa on pysyvästi julkisilla paikoilla olevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja sekä hautausmailla olevia yleisiä muistomerkkejä ja patsaita. Luettelossa ei mainita rakennusten sisällä ja suljetuilla sisäpihoilla olevia julkisia teoksia eikä yksittäisten hautojen veistoksia. Teokset ovat luettelossa nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sijaintipaikka on puiston, aukion, rakennuksen tai muun vastaavan nimi ja/tai katuosoite. Alue tarkoittaa kaupunginosaa/kunnanosaa, taajamaa, kylää, osa-aluetta tai asuinaluetta. Karttalinkki osoittaa teoksen sijaintipaikan kymmenien metrien tarkkuudella. Paljastusvuosi on teoksen julkistuksen tai paljastuksen vuosi sijaintipaikalla (suluissa on mainittu valmistumisvuosi, jos se poikkeaa huomattavasti paljastusvuodesta).

Julkinen teos Paikka Alue Kartalla Tekijä Paljastusvuosi Kuva
Muualle haudattujen muistomerkki[1] Kirkon edusta, pohjoispuoli; Kirkkopolku 7-9 (karttalinkki likimääräinen) 60.9471°N, 21.4415°E Paavilainen, ReijoReijo Paavilainen ?
Sankaripatsas[1][2] Pyhärannan kirkon sankarihautausmaa, Kirkkopolku 7-9 60.9468°N, 21.4409°E Rosola, YrjöYrjö Rosola 1948 Pyhäranta sankarimuistomerkki.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]