Nurmijärven kirkonkylä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nurmijärven kirkonkylä on Nurmijärven kunnan taajama, jossa on noin 8 000 asukasta.[1] Kirkonkylä sijaitsee kahdeksan kilometriä Rajamäeltä, 13 kilometriä Röykästä ja 16 kilometrin päässä kunnan suurimmasta taajamasta Klaukkalasta.

Nurmijärven kirkonkylällä on paljon palvelualan työpaikkoja. Kylän kunnallisia palveluita ovat muun muassa kunnanvirasto, kirjasto, tori ja pääterveysasema. Muita palveluita ovat elokuvateatteri, keilahalli ja linja-autoasema. Kunnan suurinta yritysaluetta, Ilvesvuorta, rakennetaan kirkonkylän lähelle moottoritien varteen.[1] Kylällä on myös kaksi alakoulua (Maaniitun koulu ja Lukkarin koulu), yhdistetty yläkoulu ja lukio (Nurmijärven yhteiskoulu) sekä erityiskoulu.

Aleksis Kiven tiellä on Nurmijärven kirkko (1793) ja hautausmaa, vanha pappila, Lukkarila sekä Nurmijärven ensimmäisen koulumestarin Malakias Costianderin talo Mäntylä. Costiander oli Aleksis Kiven opettajana. Kirkon lähellä oli myös aikoinaan Albin Koposen perustama Suomen ensimmäinen lääketehdas.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Kirkonkylä Nurmijärven kunta. Viitattu 27.3.2013.
Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.