Luettelo Suomen taajamista 2000

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Suomen taajamista vuonna 2000 tehdyn taajamarajauksen mukaan. Tilastolliset taajamat määrittelee Suomessa Tilastokeskus. Taajamia on määritelty vuodesta 1960 ja vuodesta 2000 taajamien määrittely on tehty kokonaan koneellisesti rakennusten koordinaattitietoihin perustuen. Taajamien nimet Suomessa eivät ole virallisia. Taajamien nimeämisessä Tilastokeskus on pyrkinyt huomioimaan paikallisesti tunnetut nimitykset. Yleensä nimet pohjautuvat peruskarttaan ja joskus Tilastokeskus on ollut yhteydessä myös kuntiin tai kylätoimikuntiin. Pääperiaatteena tilastollisten taajamien nimenannossa on ollut, että hallinnollisten kaupunkien suurimpien taajamien nimissä käytetään nimen jälkiosaa "keskustaajama" ja hallinnollisten kuntien suurimpien taajamien nimissä nimen jälkiosaa "kirkonkylä".[1]

Yli 15 000 asukkaan keskustaajamia kutsutaan Ympäristöministeriön aluetypologiassa myös kaupunkialueiksi.[2]

Vuoden 2000 taajamarajauksen mukaan 18 kunnassa ei ollut lainkaan taajamaväestöä. Manner-Suomessa näistä kunnista sijaitsi kymmenen (Houtskari, Iniö, Luhanka, Maksamaa, Suomenniemi, Särkisalo, Uukuniemi, Velkua, Värtsilä ja Västanfjärd) ja kahdeksan kuntaa (Brändö, Föglö, Geta, Kumlinge, Kökar, Lumparland, Sottunga ja Vårdö) sijaitsi Ahvenanmaalla.

Seuraavassa taulukossa on ensimmäisessä sarakkeessa taajaman nimi, seuraavassa sarakkeessa kunta tai kunnat, joihin taajama kuuluu ja kolmannessa sarakkeessa maakunta tai maakunnat, joissa taajama sijaitsee. Seuraavissa sarakkeissa on lueteltu taajamien väkiluvut, pinta-alat ja väestötiheydet. Jos taajama kuuluu useampaan kuin yhteen kuntaan, niin kussakin kunnassa sijaitsevan osan väkiluku on ilmoitettu vastaavan kunnan nimen perässä suluissa. Luettelon väestö- ja pinta-alatiedot ovat ajankohdan 31.12.2000 mukaiset. Kunta- ja maakuntajako on ajankohdan 1.1.2001 mukainen. Osa luettelossa esiintyvistä kunnista on lakkautettu myöhemmin kuntaliitosten myötä.

Taajama[3] Kunta[4] Maakunta Väkiluku
(31.12.2000)[3]
Maapinta-ala
(km²)[3]
Väestötiheys
(as./km²)[3]
Ahde Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0308.&&&&00308 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0127.0200000127,2
Ahlainen Pori Satakunta &&&&&&&&&&&&0473.&&&&00473 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0174.&&&&00174,0
Ahola Posio Lappi &&&&&&&&&&&01729.&&&&001 729 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0373.0400000373,4
Ahonkylä Ilmajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0822.&&&&00822 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0400.0200000400,2
Aitoo Luopioinen Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0457.&&&&00457 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3 &&&&&&&&&&&&0138.0800000138,8
Aittoperä Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0272.&&&&00272 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0109.0400000109,4
Ajos Kemi Lappi &&&&&&&&&&&&0382.&&&&00382 &&&&&&&&&&&&&&00.08000000,8 &&&&&&&&&&&&0473.0900000473,9
Akonpohja Saari Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0359.&&&&00359 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0162.&&&&00162,0
Alahärmän kirkonkylä Alahärmä Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02584.&&&&002 584 &&&&&&&&&&&&&011.030000011,3 &&&&&&&&&&&&0228.0600000228,6
Alajärven keskustaajama Alajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&05382.&&&&005 382 &&&&&&&&&&&&&025.060000025,6 &&&&&&&&&&&&0209.0900000209,9
Alakylä Kiiminki (927)
Haukipudas (37)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0964.&&&&00964 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,0 &&&&&&&&&&&&0161.0300000161,3
Alapitkä Lapinlahti Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0433.&&&&00433 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0278.0800000278,8
Alastaron kirkonkylä Alastaro Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01297.&&&&001 297 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&0298.0900000298,9
Alaveteli Kruunupyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0791.&&&&00791 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4 &&&&&&&&&&&&0145.0900000145,9
Alavieskan kirkonkylä Alavieska Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01562.&&&&001 562 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3 &&&&&&&&&&&&0215.0100000215,1
Alavuden keskustaajama Alavus Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&05822.&&&&005 822 &&&&&&&&&&&&&020.020000020,2 &&&&&&&&&&&&0287.0500000287,5
Alpua Vihanti Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0255.&&&&00255 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0121.&&&&00121,0
Anttola Kerimäki Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0287.&&&&00287 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&&0111.0700000111,7
Anttolankylä Mikkeli Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01069.&&&&001 069 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&0261.0100000261,1
Arpela Tornio Lappi &&&&&&&&&&&&0409.&&&&00409 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0183.0600000183,6
Artjärven kirkonkylä Artjärvi Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0511.&&&&00511 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0182.0800000182,8
Asemakylä (Kuivaniemi) Kuivaniemi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01099.&&&&001 099 &&&&&&&&&&&&&&06.04000006,4 &&&&&&&&&&&&0170.0500000170,5
Asemakylä (Sievi) Sievi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0324.&&&&00324 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0243.0200000243,2
Askaisten kirkonkylä Askainen Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0291.&&&&00291 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0161.0800000161,8
Askolan kirkonkylä Askola Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&01040.&&&&001 040 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5 &&&&&&&&&&&&0188.0700000188,7
Auran asemanseutu Aura Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&02164.&&&&002 164 &&&&&&&&&&&&&&07.04000007,4 &&&&&&&&&&&&0290.0500000290,5
Bergö Maalahti Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0509.&&&&00509 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&0125.0600000125,6
Björköby Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0390.&&&&00390 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0127.0400000127,4
Borgby Sipoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0366.&&&&00366 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0121.0400000121,4
Bosund Luoto Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0872.&&&&00872 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0319.0600000319,6
Dagsmark Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0279.&&&&00279 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0117.0600000117,6
Degermossa Sipoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0394.&&&&00394 &&&&&&&&&&&&&&00.07000000,7 &&&&&&&&&&&&0566.0100000566,1
Dragsfjärdin kirkonkylä Dragsfjärd Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0702.&&&&00702 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7 &&&&&&&&&&&&0122.0300000122,3
Edsevö Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0411.&&&&00411 &&&&&&&&&&&&&&00.09000000,9 &&&&&&&&&&&&0478.0500000478,5
Elimäen kirkonkylä Elimäki Kymenlaakso &&&&&&&&&&&01611.&&&&001 611 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0350.0800000350,8
Enon kirkonkylä Eno Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&02192.&&&&002 192 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0479.0600000479,6
Enonkosken kirkonkylä Enonkoski Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0738.&&&&00738 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0294.0400000294,4
Enontekiön kirkonkylä (Hetta) Enontekiö Lappi &&&&&&&&&&&&0684.&&&&00684 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2 &&&&&&&&&&&&0163.0100000163,1
Eräjärvi Orivesi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0273.&&&&00273 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&&094.050000094,5
Eskola Kannus Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0344.&&&&00344 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0183.0800000183,8
Eteläinen Hauho Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0330.&&&&00330 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0140.0300000140,3
Eugmo Luoto Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0471.&&&&00471 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0201.0800000201,8
Eurajoen kirkonkylä Eurajoki Satakunta &&&&&&&&&&&02984.&&&&002 984 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013,0 &&&&&&&&&&&&0229.0300000229,3
Eurakoski Kiukainen Satakunta &&&&&&&&&&&&0979.&&&&00979 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4 &&&&&&&&&&&&0182.0400000182,4
Euran kirkonkylä Eura Satakunta &&&&&&&&&&&06846.&&&&006 846 &&&&&&&&&&&&&023.040000023,4 &&&&&&&&&&&&0292.&&&&00292,0
Evijärven kirkonkylä Evijärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01068.&&&&001 068 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7 &&&&&&&&&&&&0227.0800000227,8
Finne Luoto Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0219.&&&&00219 &&&&&&&&&&&&&&00.07000000,7 &&&&&&&&&&&&0297.0200000297,2
Fiskari Pohja Uusimaa &&&&&&&&&&&&0445.&&&&00445 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0210.0500000210,5
Forssan keskustaajama Forssa (16 621)
Tammela (2 548)
Jokioinen (2)
Kanta-Häme &&&&&&&&&&019171.&&&&0019 171 &&&&&&&&&&&&&027.030000027,3 &&&&&&&&&&&&0701.0700000701,7
Godby Finström Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0935.&&&&00935 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0259.0500000259,5
Haapajoki-Arkkukari Raahe Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0734.&&&&00734 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4 &&&&&&&&&&&&0136.0600000136,6
Haapajärven keskustaajama Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&05371.&&&&005 371 &&&&&&&&&&&&&020.050000020,5 &&&&&&&&&&&&0262.0600000262,6
Haapakoski Ylitornio Lappi &&&&&&&&&&&&0305.&&&&00305 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0122.0400000122,4
Haapamäki Keuruu Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01172.&&&&001 172 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4 &&&&&&&&&&&&0263.0600000263,6
Haapaperä Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0357.&&&&00357 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0170.0700000170,7
Haapaveden keskustaajama Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04605.&&&&004 605 &&&&&&&&&&&&&012.040000012,4 &&&&&&&&&&&&0370.0300000370,3
Hailuodon kirkonkylä Hailuoto Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0639.&&&&00639 &&&&&&&&&&&&&&07.01000007,1 &&&&&&&&&&&&&089.070000089,7
Haimoo Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&&0363.&&&&00363 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&0103.&&&&00103,0
Halkia Pornainen Uusimaa &&&&&&&&&&&&0379.&&&&00379 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7 &&&&&&&&&&&&&080.030000080,3
Halkosaari Ylistaro Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0394.&&&&00394 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0248.&&&&00248,0
Halla-Tiutinen Kotka Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0302.&&&&00302 &&&&&&&&&&&&&&00.06000000,6 &&&&&&&&&&&&0485.0500000485,5
Halli Jämsä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01421.&&&&001 421 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7 &&&&&&&&&&&&0301.0200000301,2
Hallu Uusikaupunki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0242.&&&&00242 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&&088.070000088,7
Halsuan kirkonkylä Halsua Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0546.&&&&00546 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0173.0800000173,8
Haminan keskustaajama Hamina (9 750)
Vehkalahti (6 860)
Kymenlaakso &&&&&&&&&&016610.&&&&0016 610 &&&&&&&&&&&&&041.010000041,1 &&&&&&&&&&&&0404.&&&&00404,0
Hammaslahti Pyhäselkä Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01664.&&&&001 664 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,0 &&&&&&&&&&&&0335.0500000335,5
Hangon keskustaajama Hanko Uusimaa &&&&&&&&&&&09045.&&&&009 045 &&&&&&&&&&&&&013.040000013,4 &&&&&&&&&&&&0676.0900000676,9
Hankasalmen asemanseutu Hankasalmi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0895.&&&&00895 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0361.&&&&00361,0
Hankasalmen kirkonkylä Hankasalmi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01270.&&&&001 270 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0440.0400000440,4
Haraldsby Sund (260)
Saltvik (253)
Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0513.&&&&00513 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&0120.0700000120,7
Harjavallan keskustaajama Harjavalta (7 229)
Nakkila (313)
Kokemäki (38)
Satakunta &&&&&&&&&&&07580.&&&&007 580 &&&&&&&&&&&&&020.070000020,7 &&&&&&&&&&&&0366.0300000366,3
Harrström Korsnäs Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0251.&&&&00251 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0129.0800000129,8
Hartolan kirkonkylä Hartola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&01999.&&&&001 999 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,0 &&&&&&&&&&&&0398.&&&&00398,0
Hauhon kirkonkylä Hauho Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01282.&&&&001 282 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0441.0600000441,6
Haukivuoren asemanseutu Haukivuori Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0996.&&&&00996 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0457.0100000457,1
Hausjärven kirkonkylä Hausjärvi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01106.&&&&001 106 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7 &&&&&&&&&&&&0235.0900000235,9
Heikkilä Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0573.&&&&00573 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0209.0700000209,7
Heinolan keskustaajama Heinola Päijät-Häme &&&&&&&&&&015865.&&&&0015 865 &&&&&&&&&&&&&015.050000015,5 &&&&&&&&&&&01023.09000001 023,9
Heinolan maalaiskunnan kirkonkylä Heinola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&02717.&&&&002 717 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5 &&&&&&&&&&&&0419.0500000419,5
Heinävaara Kiihtelysvaara Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0506.&&&&00506 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0202.0500000202,5
Heinäveden kirkonkylä Heinävesi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01864.&&&&001 864 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0486.0400000486,4
Helsingin keskustaajama Helsinki (537 731)
Espoo (207 836)
Vantaa (170 774)
Järvenpää (35 424)
Kerava (29 823)
Tuusula (24 604)
Kauniainen (8 443)
Sipoo (7 257)
Kirkkonummi (4 206)
Mäntsälä (1 207)
Uusimaa
Itä-Uusimaa
&&&&&&&&01027305.&&&&001 027 305 &&&&&&&&&&&&0598.0200000598,2 &&&&&&&&&&&01717.04000001 717,4
Hepola Kemi Lappi &&&&&&&&&&&02256.&&&&002 256 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0719.0400000719,4
Herrala Hollola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0529.&&&&00529 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0172.0900000172,9
Hietasalmi Jyväskylän mlk Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0201.&&&&00201 &&&&&&&&&&&&&&00.03000000,3 &&&&&&&&&&&&0725.0600000725,6
Hiltulanlahti Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0289.&&&&00289 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0115.0500000115,5
Himangan kirkonkylä Himanka (2 300)
Lohtaja (31)
Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02331.&&&&002 331 &&&&&&&&&&&&&&09.04000009,4 &&&&&&&&&&&&0248.0400000248,4
Hindsby Sipoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0343.&&&&00343 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0112.0900000112,9
Hinnerjoki Eura Satakunta &&&&&&&&&&&&0485.&&&&00485 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4 &&&&&&&&&&&&0109.0500000109,5
Hinthaara Porvoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0813.&&&&00813 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6 &&&&&&&&&&&&0123.0400000123,4
Hirsilä Orivesi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0372.&&&&00372 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0255.0800000255,8
Hirvensalmen kirkonkylä Hirvensalmi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01019.&&&&001 019 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0432.0300000432,3
Hirvihaara Mäntsälä Uusimaa &&&&&&&&&&&&0314.&&&&00314 &&&&&&&&&&&&&&00.09000000,9 &&&&&&&&&&&&0339.0800000339,8
Hoikankangas Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0422.&&&&00422 &&&&&&&&&&&&&&00.06000000,6 &&&&&&&&&&&&0735.0200000735,2
Hollolan kirkonkylä Hollola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0387.&&&&00387 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&0111.0200000111,2
Holm Luoto Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0874.&&&&00874 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5 &&&&&&&&&&&&0159.0900000159,9
Honkajoen kirkonkylä Honkajoki Satakunta &&&&&&&&&&&01018.&&&&001 018 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4 &&&&&&&&&&&&0188.0400000188,4
Huittula Valkeakoski Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0366.&&&&00366 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0156.0300000156,3
Humppilan asemanseutu Humppila Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01639.&&&&001 639 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007,0 &&&&&&&&&&&&0233.&&&&00233,0
Huruslahti Leppävirta (313)
Varkaus (52)
Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0365.&&&&00365 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0134.0500000134,5
Huttukylä Kiiminki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0293.&&&&00293 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0122.0800000122,8
Hyrynsalmen kirkonkylä Hyrynsalmi Kainuu &&&&&&&&&&&01888.&&&&001 888 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&0440.0500000440,5
Hytti Lappeenranta Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0303.&&&&00303 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0120.0600000120,6
Hyvinkään keskustaajama Hyvinkää (38 996)
Nurmijärvi (6 014)
Hausjärvi (284)
Uusimaa
Kanta-Häme
&&&&&&&&&&044868.&&&&0044 868 &&&&&&&&&&&&&045.080000045,8 &&&&&&&&&&&&0979.0400000979,4
Häijää Mouhijärvi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0352.&&&&00352 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0122.0300000122,3
Hälsingby Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0805.&&&&00805 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0175.0900000175,9
Hämeenkoski Hämeenkoski Päijät-Häme &&&&&&&&&&&01104.&&&&001 104 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&0255.0600000255,6
Hämeenlinnan keskustaajama Hämeenlinna (45 030)
Janakkala (59)
Kanta-Häme &&&&&&&&&&045089.&&&&0045 089 &&&&&&&&&&&&&047.010000047,1 &&&&&&&&&&&&0956.0900000956,9
Härkmeri Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0280.&&&&00280 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&&069.010000069,1
Ihode Pyhäranta Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0633.&&&&00633 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0165.0700000165,7
Iin Hamina Ii Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04867.&&&&004 867 &&&&&&&&&&&&&016.050000016,5 &&&&&&&&&&&&0295.0800000295,8
Iisalmen keskustaajama Iisalmi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&015902.&&&&0015 902 &&&&&&&&&&&&&016.080000016,8 &&&&&&&&&&&&0944.0200000944,2
Iittala Kalvola Kanta-Häme &&&&&&&&&&&02337.&&&&002 337 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3 &&&&&&&&&&&&0319.&&&&00319,0
Ikaalisten keskustaajama Ikaalinen Pirkanmaa &&&&&&&&&&&04242.&&&&004 242 &&&&&&&&&&&&&&06.04000006,4 &&&&&&&&&&&&0665.&&&&00665,0
Ilmajoen kirkonkylä Ilmajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04469.&&&&004 469 &&&&&&&&&&&&&018.020000018,2 &&&&&&&&&&&&0246.0100000246,1
Ilola Porvoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0289.&&&&00289 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0123.0600000123,6
Ilomantsin kirkonkylä Ilomantsi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&03537.&&&&003 537 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3 &&&&&&&&&&&&0482.0900000482,9
Imatran keskustaajama Imatra (29 636)
Joutseno (1 652)
Ruokolahti (427)
Etelä-Karjala &&&&&&&&&&031715.&&&&0031 715 &&&&&&&&&&&&&055.020000055,2 &&&&&&&&&&&&0574.0900000574,9
Inarin kirkonkylä Inari Lappi &&&&&&&&&&&&0539.&&&&00539 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0200.0600000200,6
Inkeroinen Anjalankoski Kymenlaakso &&&&&&&&&&&06038.&&&&006 038 &&&&&&&&&&&&&016.030000016,3 &&&&&&&&&&&&0370.0700000370,7
Inkoon kirkonkylä Inkoo Uusimaa &&&&&&&&&&&01867.&&&&001 867 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,0 &&&&&&&&&&&&0312.0100000312,1
Isojoen kirkonkylä Isojoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0978.&&&&00978 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8 &&&&&&&&&&&&0204.0600000204,6
Isokoski Ylivieska (428)
Nivala (4)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0432.&&&&00432 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&0134.0900000134,9
Isokylä-Kallaanvaara Kemijärvi Lappi &&&&&&&&&&&01402.&&&&001 402 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9 &&&&&&&&&&&&0238.0500000238,5
Iso-Vimma Säkylä Satakunta &&&&&&&&&&&&0565.&&&&00565 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0240.0500000240,5
Itäkylä Lappajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0352.&&&&00352 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&0111.0500000111,5
Ivalo Inari Lappi &&&&&&&&&&&03632.&&&&003 632 &&&&&&&&&&&&&&08.03000008,3 &&&&&&&&&&&&0436.0700000436,7
Jaalan kirkonkylä Jaala Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0857.&&&&00857 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&0200.&&&&00200,0
Jakkukylä Yli-Ii (396)
Ii (11)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0407.&&&&00407 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0142.0400000142,4
Jalasjärven kirkonkylä Jalasjärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04031.&&&&004 031 &&&&&&&&&&&&&016.050000016,5 &&&&&&&&&&&&0244.0500000244,5
Janakkalan kirkonkylä Janakkala Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0318.&&&&00318 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0130.0900000130,9
Jepuan asemanseutu Uusikaarlepyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0758.&&&&00758 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&0153.0700000153,7
Joensuun keskustaajama Joensuu (50 763)
Kontiolahti (1 030)
Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&051793.&&&&0051 793 &&&&&&&&&&&&&046.090000046,9 &&&&&&&&&&&01104.04000001 104,4
Jokela (Tuusula) Tuusula (4 632)
Hyvinkää (146)
Uusimaa &&&&&&&&&&&04778.&&&&004 778 &&&&&&&&&&&&&&07.09000007,9 &&&&&&&&&&&&0607.0200000607,2
Jokela (Valkeala) Valkeala Kymenlaakso &&&&&&&&&&&05239.&&&&005 239 &&&&&&&&&&&&&&09.02000009,2 &&&&&&&&&&&&0571.0800000571,8
Jokimaa-Västra Vantaa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0256.&&&&00256 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0196.0200000196,2
Jokioisten kirkonkylä (Jokioisten keskustaajama) Jokioinen Kanta-Häme &&&&&&&&&&&02987.&&&&002 987 &&&&&&&&&&&&&&06.07000006,7 &&&&&&&&&&&&0446.0800000446,8
Joroisten kirkonkylä Joroinen Etelä-Savo &&&&&&&&&&&02176.&&&&002 176 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&0447.0500000447,5
Joutsan kirkonkylä Joutsa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02653.&&&&002 653 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2 &&&&&&&&&&&&0509.0400000509,4
Joutsenon kirkonkylä Joutseno Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&07282.&&&&007 282 &&&&&&&&&&&&&018.040000018,4 &&&&&&&&&&&&0395.0900000395,9
Juankosken kirkonseutu Juankoski Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&02713.&&&&002 713 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008,0 &&&&&&&&&&&&0339.&&&&00339,0
Jurvan kirkonkylä Jurva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02296.&&&&002 296 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1 &&&&&&&&&&&&0251.0600000251,6
Juuan kirkonkylä Juuka Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&03037.&&&&003 037 &&&&&&&&&&&&&&08.02000008,2 &&&&&&&&&&&&0368.0700000368,7
Juvan kirkonkylä Juva Etelä-Savo &&&&&&&&&&&03668.&&&&003 668 &&&&&&&&&&&&&&06.08000006,8 &&&&&&&&&&&&0543.0300000543,3
Jyrinki Sievi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0268.&&&&00268 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0144.0900000144,9
Jyväskylän keskustaajama Jyväskylä (75 980)
Jyväskylän mlk (21 647)
Muurame (883)
Keski-Suomi &&&&&&&&&&098510.&&&&0098 510 &&&&&&&&&&&&&077.010000077,1 &&&&&&&&&&&01277.08000001 277,8
Jämijärven kirkonkylä Jämijärvi Satakunta &&&&&&&&&&&&0848.&&&&00848 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0292.0300000292,3
Jämsän keskustaajama Jämsä (8 310)
Jämsänkoski (6 345)
Keski-Suomi &&&&&&&&&&014655.&&&&0014 655 &&&&&&&&&&&&&032.090000032,9 &&&&&&&&&&&&0445.0800000445,8
Jännevirta Siilinjärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0394.&&&&00394 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0164.0900000164,9
Jäppilän kirkonkylä Jäppilä Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0400.&&&&00400 &&&&&&&&&&&&&&01.01000001,1 &&&&&&&&&&&&0376.0600000376,6
Järvelä Kärkölä Päijät-Häme &&&&&&&&&&&02828.&&&&002 828 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3 &&&&&&&&&&&&0388.&&&&00388,0
Järvensuu Merimasku Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0782.&&&&00782 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0294.0500000294,5
Järvikylä (Nivala) Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0849.&&&&00849 &&&&&&&&&&&&&&05.08000005,8 &&&&&&&&&&&&0147.0400000147,4
Järvikylä (Sievi) Sievi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0353.&&&&00353 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&&0137.0200000137,2
Kaanaa Pori Satakunta &&&&&&&&&&&01071.&&&&001 071 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&0247.0500000247,5
Kaaresuvanto Enontekiö Lappi &&&&&&&&&&&&0244.&&&&00244 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0167.0800000167,8
Kaasmarkku Ulvila Satakunta &&&&&&&&&&&&0263.&&&&00263 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4 &&&&&&&&&&&&0187.0500000187,5
Kaavin kirkonkylä Kaavi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01630.&&&&001 630 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3 &&&&&&&&&&&&0492.0300000492,3
Kahaluoto Pori (311)
Noormarkku (40)
Satakunta &&&&&&&&&&&&0351.&&&&00351 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&0108.0200000108,2
Kainasto Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0317.&&&&00317 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&&087.040000087,4
Kainuunkylä Ylitornio Lappi &&&&&&&&&&&&0219.&&&&00219 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0130.&&&&00130,0
Kaipiaisten asemanseutu Anjalankoski Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0303.&&&&00303 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0166.&&&&00166,0
Kaipola Jämsä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01230.&&&&001 230 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,0 &&&&&&&&&&&&0306.0400000306,4
Kaivola Pertteli (2 218)
Salo (57)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&02275.&&&&002 275 &&&&&&&&&&&&&&06.08000006,8 &&&&&&&&&&&&0333.0500000333,5
Kajaanin keskustaajama Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&031238.&&&&0031 238 &&&&&&&&&&&&&027.050000027,5 &&&&&&&&&&&01134.04000001 134,4
Kalajoen kirkonkylä Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&06498.&&&&006 498 &&&&&&&&&&&&&021.010000021,1 &&&&&&&&&&&&0307.0600000307,6
Kalanti Uusikaupunki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01440.&&&&001 440 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,0 &&&&&&&&&&&&0360.0500000360,5
Kangas Lapua (373)
Ylihärmä (181)
Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0554.&&&&00554 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7 &&&&&&&&&&&&0118.0900000118,9
Kangaslammin kirkonkylä Kangaslampi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0395.&&&&00395 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0260.0600000260,6
Kangasniemen kirkonkylä Kangasniemi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&03278.&&&&003 278 &&&&&&&&&&&&&&06.03000006,3 &&&&&&&&&&&&0519.0200000519,2
Kankaanpää (Köyliö) Köyliö Satakunta &&&&&&&&&&&&0730.&&&&00730 &&&&&&&&&&&&&&05.06000005,6 &&&&&&&&&&&&0129.0200000129,2
Kankaanpään keskustaajama Kankaanpää Satakunta &&&&&&&&&&&08510.&&&&008 510 &&&&&&&&&&&&&014.090000014,9 &&&&&&&&&&&&0570.0200000570,2
Kannonkosken kirkonkylä Kannonkoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0658.&&&&00658 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0259.0900000259,9
Kannuksen keskustaajama Kannus Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04352.&&&&004 352 &&&&&&&&&&&&&014.040000014,4 &&&&&&&&&&&&0303.0100000303,1
Kantvik Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&&02019.&&&&002 019 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0435.&&&&00435,0
Kapellby (Lapinjärven kirkonkylä) Lapinjärvi Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0810.&&&&00810 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0336.0100000336,1
Karijoen kirkonkylä Karijoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0778.&&&&00778 &&&&&&&&&&&&&&06.04000006,4 &&&&&&&&&&&&0122.&&&&00122,0
Karjaan keskustaajama Karjaa (6 544)
Pohja (1 325)
Uusimaa &&&&&&&&&&&07869.&&&&007 869 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015,0 &&&&&&&&&&&&0525.0700000525,7
Karjalohjan kirkonkylä Karjalohja Uusimaa &&&&&&&&&&&&0655.&&&&00655 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0170.0500000170,5
Karkkilan keskustaajama Karkkila Uusimaa &&&&&&&&&&&07734.&&&&007 734 &&&&&&&&&&&&&021.060000021,6 &&&&&&&&&&&&0358.0400000358,4
Karkku Vammala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0601.&&&&00601 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4 &&&&&&&&&&&&0135.0700000135,7
Karstulan kirkonkylä Karstula Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02557.&&&&002 557 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5 &&&&&&&&&&&&0395.0100000395,1
Karttulan kirkonkylä Karttula Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01152.&&&&001 152 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0307.0100000307,1
Karunki Tornio Lappi &&&&&&&&&&&&0590.&&&&00590 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0208.0200000208,2
Karvian kirkonkylä Karvia Satakunta &&&&&&&&&&&01173.&&&&001 173 &&&&&&&&&&&&&&06.01000006,1 &&&&&&&&&&&&0191.0100000191,1
Karvoskylä Nivala (426)
Haapajärvi (2)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0428.&&&&00428 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&&088.&&&&0088,0
Kaskisten keskustaajama Kaskinen (1 526)
Närpiö (24)
Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01550.&&&&001 550 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0536.0100000536,1
Kasurilanmäki Siilinjärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0392.&&&&00392 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0139.0800000139,8
Katinala Hattula (789)
Hämeenlinna (33)
Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0822.&&&&00822 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0540.0800000540,8
Kattby Hammarland Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0320.&&&&00320 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0158.0900000158,9
Kauhajoen keskustaajama Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&09127.&&&&009 127 &&&&&&&&&&&&&041.040000041,4 &&&&&&&&&&&&0220.0300000220,3
Kauhajärvi Lapua Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0476.&&&&00476 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0131.&&&&00131,0
Kauhavan keskustaajama Kauhava Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&05915.&&&&005 915 &&&&&&&&&&&&&018.050000018,5 &&&&&&&&&&&&0319.0200000319,2
Kaukas Hyvinkää Uusimaa &&&&&&&&&&&&0287.&&&&00287 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0229.0100000229,1
Kaukjärvi Tammela Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0324.&&&&00324 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0134.0700000134,7
Kaukonen Kittilä Lappi &&&&&&&&&&&&0287.&&&&00287 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0130.&&&&00130,0
Kausala Iitti Kymenlaakso &&&&&&&&&&&04256.&&&&004 256 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010,0 &&&&&&&&&&&&0427.0700000427,7
Kaustisen kirkonkylä Kaustinen Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02442.&&&&002 442 &&&&&&&&&&&&&&09.06000009,6 &&&&&&&&&&&&0255.0700000255,7
Keiteleen kirkonkylä Keitele Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01416.&&&&001 416 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0485.0400000485,4
Kemie Tohmajärvi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&02091.&&&&002 091 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007,0 &&&&&&&&&&&&0297.0300000297,3
Kemijärven keskustaajama Kemijärvi Lappi &&&&&&&&&&&05807.&&&&005 807 &&&&&&&&&&&&&&09.02000009,2 &&&&&&&&&&&&0629.0600000629,6
Kemin keskustaajama Kemi (20 754)
Keminmaa (7 406)
Tornio (1 029)
Lappi &&&&&&&&&&029189.&&&&0029 189 &&&&&&&&&&&&&047.090000047,9 &&&&&&&&&&&&0609.0200000609,2
Kemiön kirkonkylä Kemiö Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01307.&&&&001 307 &&&&&&&&&&&&&&06.04000006,4 &&&&&&&&&&&&0204.0400000204,4
Kepola-Pajula (Kepola) Köyliö Satakunta &&&&&&&&&&&&0918.&&&&00918 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5 &&&&&&&&&&&&0142.0100000142,1
Kerimäen kirkonkylä Kerimäki Etelä-Savo &&&&&&&&&&&02801.&&&&002 801 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7 &&&&&&&&&&&&0492.0500000492,5
Keskikylä (Lehtimäki) Lehtimäki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0967.&&&&00967 &&&&&&&&&&&&&&06.04000006,4 &&&&&&&&&&&&0152.&&&&00152,0
Keskikylä (Siikajoki) Siikajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0630.&&&&00630 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0177.&&&&00177,0
Kestilän kirkonkylä Kestilä Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0771.&&&&00771 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0275.0200000275,2
Kesälahden kirkonkylä Kesälahti Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01282.&&&&001 282 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0357.0700000357,7
Keuruun keskustaajama Keuruu Keski-Suomi &&&&&&&&&&&07142.&&&&007 142 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1 &&&&&&&&&&&&0786.0100000786,1
Kihniön kirkonkylä Kihniö Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0848.&&&&00848 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0309.0900000309,9
Kiihtelysvaaran kirkonkylä Kiihtelysvaara Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0659.&&&&00659 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0264.0700000264,7
Kiikalan kirkonkylä Kiikala Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0346.&&&&00346 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0190.0300000190,3
Kiikka Äetsä Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01298.&&&&001 298 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5 &&&&&&&&&&&&0237.&&&&00237,0
Kiikoisten kirkonkylä Kiikoinen Satakunta &&&&&&&&&&&&0430.&&&&00430 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0160.0200000160,2
Kiimingin kirkonkylä Kiiminki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04031.&&&&004 031 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&0012,0 &&&&&&&&&&&&0336.0700000336,7
Killinkoski Virrat Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0325.&&&&00325 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0122.0600000122,6
Kilvakkala Ikaalinen Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0240.&&&&00240 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0191.0500000191,5
Kimo Oravainen Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0217.&&&&00217 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0129.&&&&00129,0
Kinnulan kirkonkylä Kinnula Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01099.&&&&001 099 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0280.0100000280,1
Kirkkoaho Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0294.&&&&00294 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0172.0100000172,1
Kirkkonummen kirkonkylä (Kirkkonummen keskusta) Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&012986.&&&&0012 986 &&&&&&&&&&&&&019.090000019,9 &&&&&&&&&&&&0652.0600000652,6
Kiteen keskustaajama Kitee Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&05465.&&&&005 465 &&&&&&&&&&&&&&09.04000009,4 &&&&&&&&&&&&0584.0500000584,5
Kittilän kirkonkylä Kittilä Lappi &&&&&&&&&&&02337.&&&&002 337 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1 &&&&&&&&&&&&0460.0800000460,8
Kitula Suomusjärvi (560)
Kiikala (3)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0563.&&&&00563 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0269.0400000269,4
Kiuruveden keskustaajama Kiuruvesi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&05061.&&&&005 061 &&&&&&&&&&&&&&08.01000008,1 &&&&&&&&&&&&0623.0100000623,1
Kivijärven kirkonkylä Kivijärvi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0789.&&&&00789 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0297.0100000297,1
Klamila Virolahti Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0496.&&&&00496 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9 &&&&&&&&&&&&&083.070000083,7
Klaukkala Nurmijärvi (11 061)
Vantaa (109)
Uusimaa &&&&&&&&&&011170.&&&&0011 170 &&&&&&&&&&&&&013.090000013,9 &&&&&&&&&&&&0803.0400000803,4
Kodisjoen kirkonkylä Kodisjoki Satakunta &&&&&&&&&&&&0426.&&&&00426 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&&098.010000098,1
Koivulahti Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01054.&&&&001 054 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0280.0100000280,1
Kokemäen keskustaajama Kokemäki Satakunta &&&&&&&&&&&04463.&&&&004 463 &&&&&&&&&&&&&015.030000015,3 &&&&&&&&&&&&0292.0300000292,3
Kokkolan keskustaajama Kokkola Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&032439.&&&&0032 439 &&&&&&&&&&&&&040.040000040,4 &&&&&&&&&&&&0803.0800000803,8
Kolarin kirkonkylä Kolari Lappi &&&&&&&&&&&01256.&&&&001 256 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0274.0800000274,8
Kolho Vilppula Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0934.&&&&00934 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4 &&&&&&&&&&&&0274.0100000274,1
Kolla Rauma Satakunta &&&&&&&&&&&&0642.&&&&00642 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,0 &&&&&&&&&&&&0107.0800000107,8
Kolmiranta Espoo (413)
Kirkkonummi (23)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0436.&&&&00436 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0190.0500000190,5
Kolppi Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02103.&&&&002 103 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6 &&&&&&&&&&&&0244.0800000244,8
Konginkangas Äänekoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0618.&&&&00618 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0308.0800000308,8
Konneveden kirkonkylä Konnevesi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01257.&&&&001 257 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&0305.0800000305,8
Kontiolahden kirkonkylä Kontiolahti Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&02704.&&&&002 704 &&&&&&&&&&&&&&06.02000006,2 &&&&&&&&&&&&0436.0200000436,2
Kontiomäki Paltamo Kainuu &&&&&&&&&&&&0557.&&&&00557 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0228.0700000228,7
Koria Elimäki (4 073)
Kuusankoski (58)
Kymenlaakso &&&&&&&&&&&04131.&&&&004 131 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,8 &&&&&&&&&&&&0527.0800000527,8
Korkeakoski Juupajoki Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01167.&&&&001 167 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4 &&&&&&&&&&&&0216.0100000216,1
Korpilahden kirkonkylä Korpilahti Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02545.&&&&002 545 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5 &&&&&&&&&&&&0393.0800000393,8
Korppoon kirkonkylä Korppoo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0328.&&&&00328 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0165.0200000165,2
Korsnäsin kirkonkylä Korsnäs Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0756.&&&&00756 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0200.0500000200,5
Kortesjärven kirkonkylä Kortesjärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0884.&&&&00884 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0190.0300000190,3
Kosken kirkonkylä (Kosken Tl kirkonkylä) Koski Tl Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01306.&&&&001 306 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5 &&&&&&&&&&&&0238.0100000238,1
Koskenkylä (Pernaja) Pernaja Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0729.&&&&00729 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0265.0700000265,7
Koskenkylä (Vesilahti) Vesilahti Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0312.&&&&00312 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0112.0500000112,5
Koskenpää Jämsänkoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0251.&&&&00251 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0144.0500000144,5
Koski Kullaa Satakunta &&&&&&&&&&&&0472.&&&&00472 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0214.0300000214,3
Koskue Jalasjärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0286.&&&&00286 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&&075.060000075,6
Kotkan keskustaajama Kotka (53 082)
Vehkalahti (12)
Kymenlaakso &&&&&&&&&&053094.&&&&0053 094 &&&&&&&&&&&&&070.070000070,7 &&&&&&&&&&&&0751.0400000751,4
Kouvolan keskustaajama Kouvola (31 007)
Kuusankoski (20 013)
Valkeala (567)
Kymenlaakso &&&&&&&&&&051587.&&&&0051 587 &&&&&&&&&&&&&060.020000060,2 &&&&&&&&&&&&0856.0400000856,4
Kristenäs-Mörtnäs Porvoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0275.&&&&00275 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0189.&&&&00189,0
Kristiinankaupungin keskustaajama Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03045.&&&&003 045 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5 &&&&&&&&&&&&0558.&&&&00558,0
Kruunupyyn kirkonkylä Kruunupyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01701.&&&&001 701 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6 &&&&&&&&&&&&0196.0800000196,8
Kuhmalahden kirkonkylä Kuhmalahti Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0317.&&&&00317 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0108.0400000108,4
Kuhmoisten kirkonkylä Kuhmoinen Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01644.&&&&001 644 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,0 &&&&&&&&&&&&0329.0100000329,1
Kuhmon keskustaajama Kuhmo Kainuu &&&&&&&&&&&06868.&&&&006 868 &&&&&&&&&&&&&&08.09000008,9 &&&&&&&&&&&&0771.0200000771,2
Kultaranta Naantali Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0297.&&&&00297 &&&&&&&&&&&&&&00.07000000,7 &&&&&&&&&&&&0442.&&&&00442,0
Kuluntalahti Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0342.&&&&00342 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0213.0300000213,3
Kuohu Jyväskylän mlk Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0277.&&&&00277 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0128.0400000128,4
Kuopion keskustaajama Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&078259.&&&&0078 259 &&&&&&&&&&&&&044.040000044,4 &&&&&&&&&&&01760.08000001 760,8
Kuortaneen kirkonkylä Kuortane Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01944.&&&&001 944 &&&&&&&&&&&&&&09.03000009,3 &&&&&&&&&&&&0209.0500000209,5
Kuortti Pertunmaa Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0316.&&&&00316 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0152.0900000152,9
Kurenalus Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04688.&&&&004 688 &&&&&&&&&&&&&&08.08000008,8 &&&&&&&&&&&&0535.0600000535,6
Kurikan keskustaajama Kurikka (7 696)
Ilmajoki (2 410)
Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&010106.&&&&0010 106 &&&&&&&&&&&&&054.020000054,2 &&&&&&&&&&&&0186.0600000186,6
Kurkimäki Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0524.&&&&00524 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0289.0700000289,7
Kurun kirkonkylä Kuru Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01191.&&&&001 191 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3 &&&&&&&&&&&&0225.0900000225,9
Kustavin kirkonkylä Kustavi Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0395.&&&&00395 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0248.0700000248,7
Kuukanniemi Lemi Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0658.&&&&00658 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0504.0200000504,2
Kuusamon keskustaajama Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&09253.&&&&009 253 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&0016,0 &&&&&&&&&&&&0578.0900000578,9
Kuusjoen kirkonkylä Kuusjoki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0572.&&&&00572 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0204.0100000204,1
Kuusjärvi Outokumpu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0204.&&&&00204 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0106.0100000106,1
Kylmäkosken kirkonseutu Kylmäkoski Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0750.&&&&00750 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3 &&&&&&&&&&&&0229.0700000229,7
Kyrö Karinainen (1 634)
Pöytyä (76)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01710.&&&&001 710 &&&&&&&&&&&&&&06.04000006,4 &&&&&&&&&&&&0265.0300000265,3
Kyröskoski Hämeenkyrö (5 794)
Viljakkala (397)
Pirkanmaa &&&&&&&&&&&06191.&&&&006 191 &&&&&&&&&&&&&014.010000014,1 &&&&&&&&&&&&0439.0900000439,9
Kytökylä Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0222.&&&&00222 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0107.0400000107,4
Kyyjärven kirkonkylä Kyyjärvi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0948.&&&&00948 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0249.0800000249,8
Kälviän kirkonseutu Kälviä Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02593.&&&&002 593 &&&&&&&&&&&&&&09.07000009,7 &&&&&&&&&&&&0268.&&&&00268,0
Kämmenniemi Tampere Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0695.&&&&00695 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0566.0900000566,9
Kärjenniemi Valkeakoski Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0453.&&&&00453 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0191.0400000191,4
Kärkölän kirkonkylä Kärkölä Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0329.&&&&00329 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0147.0300000147,3
Kärsämäen kirkonkylä Kärsämäki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01405.&&&&001 405 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3 &&&&&&&&&&&&0262.0700000262,7
Könönpelto Varkaus (3 549)
Leppävirta (12)
Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&03561.&&&&003 561 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009,0 &&&&&&&&&&&&0396.0600000396,6
Köyhäjoki Kaustinen Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0288.&&&&00288 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0129.0300000129,3
Lahden keskustaajama Lahti (95 325)
Hollola (14 521)
Asikkala (307)
Nastola (7)
Päijät-Häme &&&&&&&&&0110160.&&&&00110 160 &&&&&&&&&&&&&099.040000099,4 &&&&&&&&&&&01108.02000001 108,2
Laihian kirkonkylä Laihia (6 011)
Vähäkyrö (37)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&&06048.&&&&006 048 &&&&&&&&&&&&&025.060000025,6 &&&&&&&&&&&&0235.0900000235,9
Laitilan keskustaajama Laitila Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&05585.&&&&005 585 &&&&&&&&&&&&&017.040000017,4 &&&&&&&&&&&&0321.0200000321,2
Lammin kirkonkylä Lammi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&02986.&&&&002 986 &&&&&&&&&&&&&&06.02000006,2 &&&&&&&&&&&&0482.0500000482,5
Lampinsaari Vihanti Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0353.&&&&00353 &&&&&&&&&&&&&&00.08000000,8 &&&&&&&&&&&&0452.0600000452,6
Langansböle Tammisaari Uusimaa &&&&&&&&&&&&0798.&&&&00798 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0484.0800000484,8
Lapijoki Eurajoki Satakunta &&&&&&&&&&&&0745.&&&&00745 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0326.0300000326,3
Lapin kirkonkylä Lappi Satakunta &&&&&&&&&&&01685.&&&&001 685 &&&&&&&&&&&&&&07.02000007,2 &&&&&&&&&&&&0232.0800000232,8
Lapinlahden kirkonkylä Lapinlahti Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&03972.&&&&003 972 &&&&&&&&&&&&&&06.09000006,9 &&&&&&&&&&&&0572.0300000572,3
Lappajärven kirkonkylä Lappajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01692.&&&&001 692 &&&&&&&&&&&&&&06.04000006,4 &&&&&&&&&&&&0266.0100000266,1
Lappböle Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&&&0630.&&&&00630 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4 &&&&&&&&&&&&0117.0100000117,1
Lappeenrannan keskustaajama Lappeenranta (51 873)
Taipalsaari (18)
Etelä-Karjala &&&&&&&&&&051891.&&&&0051 891 &&&&&&&&&&&&&054.010000054,1 &&&&&&&&&&&&0959.&&&&00959,0
Lappila Kärkölä Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0362.&&&&00362 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0163.&&&&00163,0
Lappohja Hanko Uusimaa &&&&&&&&&&&&0631.&&&&00631 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0258.0900000258,9
Lapuan keskustaajama Lapua Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&09318.&&&&009 318 &&&&&&&&&&&&&025.070000025,7 &&&&&&&&&&&&0362.&&&&00362,0
Lapväärtti Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01916.&&&&001 916 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013,0 &&&&&&&&&&&&0147.0500000147,5
Laukaan kirkonkylä Laukaa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&04451.&&&&004 451 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007,0 &&&&&&&&&&&&0637.0100000637,1
Laukkoski Pornainen Uusimaa &&&&&&&&&&&&0404.&&&&00404 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5 &&&&&&&&&&&&&089.020000089,2
Launonen Loppi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01165.&&&&001 165 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&0237.0400000237,4
Lauttakylä Huittinen Satakunta &&&&&&&&&&&06887.&&&&006 887 &&&&&&&&&&&&&024.&&&&0024,0 &&&&&&&&&&&&0286.0800000286,8
Lavian kirkonkylä Lavia Satakunta &&&&&&&&&&&01016.&&&&001 016 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4 &&&&&&&&&&&&0298.0800000298,8
Lehdonkylä Siilinjärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0278.&&&&00278 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0134.0200000134,2
Lehmo Kontiolahti Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&03387.&&&&003 387 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6 &&&&&&&&&&&&0394.0900000394,9
Leivonmäen kirkonkylä Leivonmäki Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0511.&&&&00511 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0260.0100000260,1
Lemin kirkonkylä Lemi Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0753.&&&&00753 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0374.0400000374,4
Lemun kirkonkylä Lemu Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0917.&&&&00917 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&0185.0300000185,3
Lepaa Hattula Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0235.&&&&00235 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0111.0600000111,6
Leppäkoski Janakkala Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0318.&&&&00318 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0200.0600000200,6
Leppälänkylä Kuortane Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0224.&&&&00224 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&&095.&&&&0095,0
Leppävesi Laukaa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02118.&&&&002 118 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1 &&&&&&&&&&&&0413.0800000413,8
Leppävirran kirkonkylä Leppävirta Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&04912.&&&&004 912 &&&&&&&&&&&&&&08.09000008,9 &&&&&&&&&&&&0553.0400000553,4
Lepsämä Nurmijärvi (2 990)
Espoo (5)
Uusimaa &&&&&&&&&&&02995.&&&&002 995 &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017,0 &&&&&&&&&&&&0176.0600000176,6
Lestijärven kirkonkylä Lestijärvi Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0385.&&&&00385 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0294.0100000294,1
Liedon asemanseutu Lieto (1 096)
Aura (34)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01130.&&&&001 130 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,0 &&&&&&&&&&&&0189.0400000189,4
Lieksan keskustaajama Lieksa Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&09200.&&&&009 200 &&&&&&&&&&&&&017.020000017,2 &&&&&&&&&&&&0535.&&&&00535,0
Lievestuore Laukaa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02492.&&&&002 492 &&&&&&&&&&&&&&07.04000007,4 &&&&&&&&&&&&0338.0400000338,4
Liljendalin kirkonkylä Liljendal Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0463.&&&&00463 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0160.0100000160,1
Lillby Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0384.&&&&00384 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&&0148.0500000148,5
Limingan kirkonkylä Liminka Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03028.&&&&003 028 &&&&&&&&&&&&&&07.07000007,7 &&&&&&&&&&&&0391.0500000391,5
Linnavuori Nokia Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0694.&&&&00694 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0550.0800000550,8
Liperin kirkonkylä Liperi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01813.&&&&001 813 &&&&&&&&&&&&&&05.08000005,8 &&&&&&&&&&&&0313.0300000313,3
Lohjan keskustaajama Lohja Uusimaa &&&&&&&&&&031217.&&&&0031 217 &&&&&&&&&&&&&042.090000042,9 &&&&&&&&&&&&0728.0500000728,5
Lohtajan kirkonkylä Lohtaja Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01007.&&&&001 007 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,0 &&&&&&&&&&&&0168.0700000168,7
Loimaan keskustaajama Loimaa (6 856)
Loimaan kunta (2 278)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&09134.&&&&009 134 &&&&&&&&&&&&&018.020000018,2 &&&&&&&&&&&&0502.0200000502,2
Lokalahti Uusikaupunki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0464.&&&&00464 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0193.0900000193,9
Lopen kirkonkylä Loppi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&02135.&&&&002 135 &&&&&&&&&&&&&&07.04000007,4 &&&&&&&&&&&&0289.0700000289,7
Louhioja Eno Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0289.&&&&00289 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0108.0200000108,2
Loviisan keskustaajama Loviisa (7 464)
Pernaja (72)
Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&07536.&&&&007 536 &&&&&&&&&&&&&013.020000013,2 &&&&&&&&&&&&0572.0800000572,8
Lumijoen kirkonkylä Lumijoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01095.&&&&001 095 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,0 &&&&&&&&&&&&0217.0900000217,9
Luodonkylä Luvia Satakunta &&&&&&&&&&&&0245.&&&&00245 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0119.0200000119,2
Luoma-aho Alajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0242.&&&&00242 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0135.0100000135,1
Luopioisten kirkonkylä Luopioinen Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0623.&&&&00623 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0276.0200000276,2
Luumäen asemanseutu Luumäki Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0830.&&&&00830 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&0169.0200000169,2
Långvik Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&&&0442.&&&&00442 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&0127.0600000127,6
Länkipohja Längelmäki Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0743.&&&&00743 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&0231.0200000231,2
Läyliäinen Loppi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0812.&&&&00812 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&0190.0400000190,4
Maalahden kirkonkylä Maalahti Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02818.&&&&002 818 &&&&&&&&&&&&&017.070000017,7 &&&&&&&&&&&&0159.0500000159,5
Maaningan kirkonkylä Maaninka Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01001.&&&&001 001 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0410.0800000410,8
Maarianhaminan keskustaajama Maarianhamina (10 429)
Jomala (1 227)
Ahvenanmaa &&&&&&&&&&011656.&&&&0011 656 &&&&&&&&&&&&&016.040000016,4 &&&&&&&&&&&&0709.0200000709,2
Maksniemi Simo Lappi &&&&&&&&&&&&0815.&&&&00815 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0276.0600000276,6
Maliskylä Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0418.&&&&00418 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&0114.&&&&00114,0
Marinkainen Lohtaja Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0670.&&&&00670 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0144.0800000144,8
Markkula Sievi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0301.&&&&00301 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&&0117.0500000117,5
Marttilan kirkonkylä Marttila Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0832.&&&&00832 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0228.0600000228,6
Maskun kirkonkylä Masku Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&03559.&&&&003 559 &&&&&&&&&&&&&&09.04000009,4 &&&&&&&&&&&&0376.0700000376,7
Matku Forssa Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0252.&&&&00252 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0106.0600000106,6
Meijerinkylä Tyrnävä Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0267.&&&&00267 &&&&&&&&&&&&&&01.01000001,1 &&&&&&&&&&&&0239.0700000239,7
Melalahti Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0774.&&&&00774 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0396.0100000396,1
Mellilän asemanseutu Mellilä Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0559.&&&&00559 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0219.0600000219,6
Merijärven kirkonkylä Merijärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0580.&&&&00580 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0194.0700000194,7
Merikaarto Vähäkyrö (1 109)
Mustasaari (356)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01465.&&&&001 465 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3 &&&&&&&&&&&&0200.&&&&00200,0
Merikarvian kirkonkylä Merikarvia Satakunta &&&&&&&&&&&02177.&&&&002 177 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5 &&&&&&&&&&&&0189.0100000189,1
Metsäkylä Vehkalahti (439)
Anjalankoski (27)
Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0466.&&&&00466 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2 &&&&&&&&&&&&&090.&&&&0090,0
Miehikkälän kirkonkylä Miehikkälä Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0764.&&&&00764 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0210.0100000210,1
Mieluskylä Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0314.&&&&00314 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0111.0100000111,1
Mikkelin keskustaajama Mikkeli Etelä-Savo &&&&&&&&&&035793.&&&&0035 793 &&&&&&&&&&&&&031.010000031,1 &&&&&&&&&&&01149.08000001 149,8
Minkiö Jokioinen Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0281.&&&&00281 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0242.0700000242,7
Moikipää Korsnäs Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0502.&&&&00502 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4 &&&&&&&&&&&&0147.0100000147,1
Monninkylä Askola Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&01218.&&&&001 218 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0265.0300000265,3
Muhoksen kirkonkylä Muhos Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&06110.&&&&006 110 &&&&&&&&&&&&&026.030000026,3 &&&&&&&&&&&&0232.0200000232,2
Multian kirkonkylä Multia Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0934.&&&&00934 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0366.0800000366,8
Munsala Uusikaarlepyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0368.&&&&00368 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0101.&&&&00101,0
Muonion kirkonkylä Muonio Lappi &&&&&&&&&&&01285.&&&&001 285 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3 &&&&&&&&&&&&0242.0900000242,9
Murto Tyrnävä (759)
Kempele (38)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0797.&&&&00797 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0205.0100000205,1
Mustion asema Karjaa (601)
Inkoo (33)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0634.&&&&00634 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0296.0800000296,8
Muuramen kirkonkylä Muurame Keski-Suomi &&&&&&&&&&&05890.&&&&005 890 &&&&&&&&&&&&&010.040000010,4 &&&&&&&&&&&&0565.0300000565,3
Muuratsalo Jyväskylä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01778.&&&&001 778 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0703.0600000703,6
Muurlan kirkonkylä Muurla Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0789.&&&&00789 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0200.0700000200,7
Muurola Rovaniemen mlk Lappi &&&&&&&&&&&01006.&&&&001 006 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4 &&&&&&&&&&&&0300.0200000300,2
Muuruvesi Juankoski Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0461.&&&&00461 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0308.0800000308,8
Myllykoski Anjalankoski Kymenlaakso &&&&&&&&&&&07250.&&&&007 250 &&&&&&&&&&&&&019.050000019,5 &&&&&&&&&&&&0371.0300000371,3
Myllykylä (Tuusula) Tuusula (270)
Vantaa (180)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0450.&&&&00450 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0177.0300000177,3
Myllykylä (Vehkalahti) Vehkalahti Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0223.&&&&00223 &&&&&&&&&&&&&&01.01000001,1 &&&&&&&&&&&&0204.0200000204,2
Myllymäki Ähtäri Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0368.&&&&00368 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0169.0800000169,8
Mynämäen kirkonkylä Mynämäki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&04723.&&&&004 723 &&&&&&&&&&&&&018.070000018,7 &&&&&&&&&&&&0252.0700000252,7
Myrkky Karijoki (352)
Kristiinankaupunki (7)
Etelä-Pohjanmaa
Pohjanmaa
&&&&&&&&&&&&0359.&&&&00359 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&&093.010000093,1
Myrskylän kirkonkylä Myrskylä Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0893.&&&&00893 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&0219.0700000219,7
Mäntsälä pohjoinen Mäntsälä Uusimaa &&&&&&&&&&&&0229.&&&&00229 &&&&&&&&&&&&&&00.07000000,7 &&&&&&&&&&&&0308.0600000308,6
Mäntsälän kirkonkylä Mäntsälä Uusimaa &&&&&&&&&&&08152.&&&&008 152 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5 &&&&&&&&&&&&0709.0300000709,3
Mäntyharjun asemanseutu Mäntyharju Etelä-Savo &&&&&&&&&&&04484.&&&&004 484 &&&&&&&&&&&&&011.080000011,8 &&&&&&&&&&&&0380.0600000380,6
Mäntyluoto Pori Satakunta &&&&&&&&&&&&0577.&&&&00577 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0355.0300000355,3
Mäntän keskustaajama Mänttä Pirkanmaa &&&&&&&&&&&06587.&&&&006 587 &&&&&&&&&&&&&010.070000010,7 &&&&&&&&&&&&0617.&&&&00617,0
Märynummi Halikko Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01131.&&&&001 131 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0620.0400000620,4
Möttönen Perho Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0278.&&&&00278 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0133.0800000133,8
Narva Vesilahti Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0400.&&&&00400 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0144.0600000144,6
Nastolan kirkonkylä Nastola (12 043)
Lahti (13)
Päijät-Häme &&&&&&&&&&012056.&&&&0012 056 &&&&&&&&&&&&&024.060000024,6 &&&&&&&&&&&&0489.0900000489,9
Nauvon kirkonkylä Nauvo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0490.&&&&00490 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0300.0600000300,6
Nenonpelto Pieksämäen mlk Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0238.&&&&00238 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,0 &&&&&&&&&&&&0244.0100000244,1
Nerkoo Lapinlahti Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0249.&&&&00249 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0138.0700000138,7
Neuvoton Vehkalahti Kymenlaakso &&&&&&&&&&&01538.&&&&001 538 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3 &&&&&&&&&&&&0290.0600000290,6
Niemenkylä Jurva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0387.&&&&00387 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0141.0200000141,2
Niemisjärvi Hankasalmi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0343.&&&&00343 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0180.&&&&00180,0
Niinisalo Kankaanpää Satakunta &&&&&&&&&&&&0710.&&&&00710 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0327.0800000327,8
Nilsiän keskustaajama Nilsiä Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&03380.&&&&003 380 &&&&&&&&&&&&&&07.07000007,7 &&&&&&&&&&&&0441.0800000441,8
Niskanperä Rovaniemen mlk Lappi &&&&&&&&&&&&0570.&&&&00570 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0247.0900000247,9
Nivalan keskustaajama Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&05093.&&&&005 093 &&&&&&&&&&&&&015.050000015,5 &&&&&&&&&&&&0328.&&&&00328,0
Nivankylä Rovaniemen mlk Lappi &&&&&&&&&&&&0460.&&&&00460 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&&0179.0500000179,5
Noormarkun kirkonkylä Noormarkku Satakunta &&&&&&&&&&&04548.&&&&004 548 &&&&&&&&&&&&&011.&&&&0011,0 &&&&&&&&&&&&0414.0900000414,9
Norrnäs Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0211.&&&&00211 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&&095.070000095,7
Nostava Hollola (317)
Lahti (2)
Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0319.&&&&00319 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0250.&&&&00250,0
Nuijamaa Lappeenranta Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0308.&&&&00308 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0189.0500000189,5
Nukari Nurmijärvi (336)
Tuusula (31)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0367.&&&&00367 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3 &&&&&&&&&&&&0111.0300000111,3
Nummela Vihti (10 643)
Lohja (140)
Uusimaa &&&&&&&&&&010783.&&&&0010 783 &&&&&&&&&&&&&013.020000013,2 &&&&&&&&&&&&0816.0500000816,5
Nummen kirkonkylä Nummi-Pusula Uusimaa &&&&&&&&&&&&0560.&&&&00560 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0155.0500000155,5
Nummi (Nousiainen) Nousiainen Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&02637.&&&&002 637 &&&&&&&&&&&&&012.070000012,7 &&&&&&&&&&&&0208.0300000208,3
Nurmeksen keskustaajama Nurmes Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&06231.&&&&006 231 &&&&&&&&&&&&&014.060000014,6 &&&&&&&&&&&&0426.0100000426,1
Nurmijärven kirkonkylä Nurmijärvi Uusimaa &&&&&&&&&&&06014.&&&&006 014 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1 &&&&&&&&&&&&0663.0400000663,4
Nuutajärvi Urjala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0285.&&&&00285 &&&&&&&&&&&&&&01.01000001,1 &&&&&&&&&&&&0260.&&&&00260,0
Nämpnäs Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0330.&&&&00330 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3 &&&&&&&&&&&&&098.060000098,6
Närpiön keskustaajama Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04045.&&&&004 045 &&&&&&&&&&&&&021.020000021,2 &&&&&&&&&&&&0190.0600000190,6
Närvijoki Jurva (375)
Närpiö (48)
Etelä-Pohjanmaa
Pohjanmaa
&&&&&&&&&&&&0423.&&&&00423 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5 &&&&&&&&&&&&&093.040000093,4
Ohkola Mäntsälä Uusimaa &&&&&&&&&&&&0400.&&&&00400 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0106.&&&&00106,0
Oitti Hausjärvi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&02140.&&&&002 140 &&&&&&&&&&&&&&06.08000006,8 &&&&&&&&&&&&0314.0400000314,4
Ojakkala Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&01096.&&&&001 096 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0302.0300000302,3
Ojakylä Ii Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0225.&&&&00225 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0125.0400000125,4
Oksakoski Perho Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0244.&&&&00244 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0109.0700000109,7
Oksava Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0791.&&&&00791 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1 &&&&&&&&&&&&&086.090000086,9
Olkkala Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&&0301.&&&&00301 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0104.0300000104,3
Oravaisten kirkonkylä Oravainen Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01285.&&&&001 285 &&&&&&&&&&&&&&07.06000007,6 &&&&&&&&&&&&0169.0900000169,9
Oravikoski Leppävirta Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0320.&&&&00320 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0238.0300000238,3
Orimattilan keskustaajama Orimattila Päijät-Häme &&&&&&&&&&&08713.&&&&008 713 &&&&&&&&&&&&&016.050000016,5 &&&&&&&&&&&&0527.0500000527,5
Oripään kirkonkylä Oripää Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0732.&&&&00732 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0159.0900000159,9
Oritlampi Ruokolahti Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0312.&&&&00312 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0158.0600000158,6
Oriveden keskustaajama Orivesi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&06030.&&&&006 030 &&&&&&&&&&&&&013.060000013,6 &&&&&&&&&&&&0443.0700000443,7
Otalampi Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&&0549.&&&&00549 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4 &&&&&&&&&&&&0159.0700000159,7
Otanmäki Vuolijoki Kainuu &&&&&&&&&&&&0929.&&&&00929 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0494.0900000494,9
Otava Mikkeli Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01548.&&&&001 548 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2 &&&&&&&&&&&&0368.0600000368,6
Oulaisten keskustaajama Oulainen Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&06017.&&&&006 017 &&&&&&&&&&&&&015.010000015,1 &&&&&&&&&&&&0398.0100000398,1
Oulun keskustaajama Oulu (118 345)
Haukipudas (15 070)
Kempele (11 995)
Oulunsalo (7 815)
Kiiminki (4 380)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&0157605.&&&&00157 605 &&&&&&&&&&&&0174.&&&&00174,0 &&&&&&&&&&&&0905.0800000905,8
Outokummun keskustaajama Outokumpu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&05457.&&&&005 457 &&&&&&&&&&&&&011.040000011,4 &&&&&&&&&&&&0477.0100000477,1
Paavola Ruukki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0564.&&&&00564 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0290.&&&&00290,0
Padasjoen kirkonkylä Padasjoki Päijät-Häme &&&&&&&&&&&01845.&&&&001 845 &&&&&&&&&&&&&&06.07000006,7 &&&&&&&&&&&&0274.0700000274,7
Pahkala Himanka Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0217.&&&&00217 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0180.0800000180,8
Paihola Kontiolahti Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0266.&&&&00266 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0180.0800000180,8
Paimion kirkonkylä Paimio Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&07472.&&&&007 472 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&0014,0 &&&&&&&&&&&&0535.0200000535,2
Paltamon kirkonkylä Paltamo Kainuu &&&&&&&&&&&02109.&&&&002 109 &&&&&&&&&&&&&&07.06000007,6 &&&&&&&&&&&&0277.&&&&00277,0
Paltaniemi Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0373.&&&&00373 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0104.0900000104,9
Panelia Kiukainen (1 148)
Eura (64)
Satakunta &&&&&&&&&&&01212.&&&&001 212 &&&&&&&&&&&&&&08.07000008,7 &&&&&&&&&&&&0139.0700000139,7
Pankakoski Lieksa Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01025.&&&&001 025 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0346.&&&&00346,0
Paraisten keskustaajama Parainen Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&09370.&&&&009 370 &&&&&&&&&&&&&026.&&&&0026,0 &&&&&&&&&&&&0359.0800000359,8
Parhalahti Pyhäjoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0407.&&&&00407 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&&099.030000099,3
Parikkalan kirkonkylä Parikkala Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&01922.&&&&001 922 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,0 &&&&&&&&&&&&0385.0700000385,7
Parkanon keskustaajama Parkano Pirkanmaa &&&&&&&&&&&05071.&&&&005 071 &&&&&&&&&&&&&014.050000014,5 &&&&&&&&&&&&0348.0900000348,9
Parola Hattula Kanta-Häme &&&&&&&&&&&04843.&&&&004 843 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010,0 &&&&&&&&&&&&0483.0600000483,6
Pasina Orimattila (251)
Lahti (2)
Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0253.&&&&00253 &&&&&&&&&&&&&&00.08000000,8 &&&&&&&&&&&&0307.&&&&00307,0
Pekola Hattula Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0254.&&&&00254 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,0 &&&&&&&&&&&&0249.0300000249,3
Pelkosenniemen kirkonkylä Pelkosenniemi Lappi &&&&&&&&&&&&0565.&&&&00565 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0235.0100000235,1
Pellesmäki-Vehmasmäki Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0567.&&&&00567 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&0116.0300000116,3
Pellon kirkonkylä Pello Lappi &&&&&&&&&&&02842.&&&&002 842 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,8 &&&&&&&&&&&&0316.0300000316,3
Pellosniemi Ristiina Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0557.&&&&00557 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4 &&&&&&&&&&&&0391.0200000391,2
Peltosalmi Iisalmi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0876.&&&&00876 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0305.0500000305,5
Pennala Orimattila Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0338.&&&&00338 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0137.0500000137,5
Perhon kirkonkylä Perho Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0931.&&&&00931 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0258.0700000258,7
Pernajan kirkonkylä Pernaja Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0460.&&&&00460 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0160.0800000160,8
Perniön asemanseutu Perniö Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0358.&&&&00358 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0133.0500000133,5
Perniön kirkonkylä Perniö Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&02507.&&&&002 507 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0542.0100000542,1
Pertunmaan kirkonkylä Pertunmaa Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0566.&&&&00566 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0232.0300000232,3
Perälä Teuva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0725.&&&&00725 &&&&&&&&&&&&&&08.03000008,3 &&&&&&&&&&&&&086.090000086,9
Peräseinäjoen kirkonkylä Peräseinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02019.&&&&002 019 &&&&&&&&&&&&&010.090000010,9 &&&&&&&&&&&&0186.0100000186,1
Peräsilta Ylöjärvi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01815.&&&&001 815 &&&&&&&&&&&&&013.050000013,5 &&&&&&&&&&&&0134.&&&&00134,0
Petolahti Maalahti Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0811.&&&&00811 &&&&&&&&&&&&&&05.06000005,6 &&&&&&&&&&&&0146.&&&&00146,0
Petsmo Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0420.&&&&00420 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&0103.0100000103,1
Petäjäveden kirkonkylä Petäjävesi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01732.&&&&001 732 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5 &&&&&&&&&&&&0381.0600000381,6
Piehinki Raahe Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0368.&&&&00368 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0128.0900000128,9
Pieksämäen keskustaajama Pieksämäki (12 498)
Pieksämäen mlk (2 880)
Etelä-Savo &&&&&&&&&&015378.&&&&0015 378 &&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018,0 &&&&&&&&&&&&0856.0200000856,2
Pielaveden kirkonkylä Pielavesi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&02477.&&&&002 477 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2 &&&&&&&&&&&&0473.&&&&00473,0
Pietarsaaren keskustaajama Pietarsaari (19 302)
Pedersören kunta (1 505)
Luoto (3)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&020810.&&&&0020 810 &&&&&&&&&&&&&026.&&&&0026,0 &&&&&&&&&&&&0801.0900000801,9
Pihkainmäki Karttula Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0360.&&&&00360 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0226.0400000226,4
Pihtiputaan kirkonkylä Pihtipudas Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02404.&&&&002 404 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3 &&&&&&&&&&&&0328.0100000328,1
Piippolan kirkonkylä Piippola Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0859.&&&&00859 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5 &&&&&&&&&&&&0190.0500000190,5
Pirttikylä Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0630.&&&&00630 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5 &&&&&&&&&&&&0114.0700000114,7
Pjelax Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0213.&&&&00213 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0105.&&&&00105,0
Pohjakylä Suodenniemi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0582.&&&&00582 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,0 &&&&&&&&&&&&0144.0700000144,7
Pohjan kirkonkylä (Pohjankuru) Pohja Uusimaa &&&&&&&&&&&02212.&&&&002 212 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3 &&&&&&&&&&&&0304.0300000304,3
Polvijärven kirkonkylä Polvijärvi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01867.&&&&001 867 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6 &&&&&&&&&&&&0283.0400000283,4
Pomarkun kirkonkylä Pomarkku Satakunta &&&&&&&&&&&01547.&&&&001 547 &&&&&&&&&&&&&&06.01000006,1 &&&&&&&&&&&&0252.0100000252,1
Porin keskustaajama Pori (69 069)
Ulvila (11 314)
Nakkila (4 192)
Satakunta &&&&&&&&&&084575.&&&&0084 575 &&&&&&&&&&&&0141.0900000141,9 &&&&&&&&&&&&0595.0900000595,9
Pornaisten kirkonkylä Pornainen Uusimaa &&&&&&&&&&&01713.&&&&001 713 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,0 &&&&&&&&&&&&0286.0400000286,4
Porvoon keskustaajama Porvoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&035554.&&&&0035 554 &&&&&&&&&&&&&053.030000053,3 &&&&&&&&&&&&0667.&&&&00667,0
Puhos Kitee Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0372.&&&&00372 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0322.0600000322,6
Pukkilan kirkonkylä Pukkila Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0746.&&&&00746 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0239.0600000239,6
Pulkkilan kirkonkylä Pulkkila Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01117.&&&&001 117 &&&&&&&&&&&&&&05.06000005,6 &&&&&&&&&&&&0199.0100000199,1
Punkalaitumen kirkonkylä Punkalaidun Satakunta &&&&&&&&&&&01530.&&&&001 530 &&&&&&&&&&&&&&06.09000006,9 &&&&&&&&&&&&0222.0600000222,6
Punkasalmi Punkaharju Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01624.&&&&001 624 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0587.0600000587,6
Puolangan kirkonkylä Puolanka Kainuu &&&&&&&&&&&02009.&&&&002 009 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0510.0500000510,5
Purola-Svartbäck Pyhtää Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0383.&&&&00383 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&0102.0900000102,9
Pusulan kylä Nummi-Pusula Uusimaa &&&&&&&&&&&&0902.&&&&00902 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&0256.0200000256,2
Putikko Punkaharju Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0248.&&&&00248 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0125.0200000125,2
Puuluoto Tornio Lappi &&&&&&&&&&&&0326.&&&&00326 &&&&&&&&&&&&&&00.08000000,8 &&&&&&&&&&&&0391.0800000391,8
Puumalan kirkonkylä Puumala Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01449.&&&&001 449 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0536.0100000536,1
Puuppola Jyväskylän mlk Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0927.&&&&00927 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8 &&&&&&&&&&&&0191.0300000191,3
Pyhtään kirkonkylä Pyhtää Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0814.&&&&00814 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0214.0400000214,4
Pyhä Mietoinen Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0358.&&&&00358 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0133.0500000133,5
Pyhäjoen kirkonkylä Pyhäjoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01807.&&&&001 807 &&&&&&&&&&&&&&06.02000006,2 &&&&&&&&&&&&0289.0500000289,5
Pyhännän kirkonkylä Pyhäntä Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0993.&&&&00993 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0361.0200000361,2
Pyhäntaka Nastola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0231.&&&&00231 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0108.0600000108,6
Pyhäsalmi Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03153.&&&&003 153 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6 &&&&&&&&&&&&0367.0100000367,1
Pylkönmäen kirkonkylä Pylkönmäki Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0398.&&&&00398 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4 &&&&&&&&&&&&0283.0500000283,5
Pyrrö Oulainen Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0237.&&&&00237 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0152.0400000152,4
Pälkäneen kirkonkylä (Onkkaala) Pälkäne Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02508.&&&&002 508 &&&&&&&&&&&&&&09.04000009,4 &&&&&&&&&&&&0267.0500000267,5
Pännäinen Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0847.&&&&00847 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2 &&&&&&&&&&&&0163.&&&&00163,0
Päntäne Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0371.&&&&00371 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&0105.0100000105,1
Pöytyän kirkonkylä Pöytyä Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0263.&&&&00263 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0118.0400000118,4
Raahen keskustaajama Raahe (14 840)
Pattijoki (4 967)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&019807.&&&&0019 807 &&&&&&&&&&&&&036.090000036,9 &&&&&&&&&&&&0537.0500000537,5
Raippaluoto Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0754.&&&&00754 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7 &&&&&&&&&&&&0161.0800000161,8
Rangsby (Närpiö) Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0214.&&&&00214 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0115.0800000115,8
Rangsby (Saltvik) Saltvik Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0320.&&&&00320 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0113.0300000113,3
Rantasalmen kirkonkylä Rantasalmi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01851.&&&&001 851 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0479.&&&&00479,0
Ranta-Utti Valkeala Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0331.&&&&00331 &&&&&&&&&&&&&&00.09000000,9 &&&&&&&&&&&&0383.0100000383,1
Rantsilan kirkonkylä Rantsila Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0858.&&&&00858 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0356.0900000356,9
Ranuan kirkonkylä Ranua Lappi &&&&&&&&&&&02249.&&&&002 249 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3 &&&&&&&&&&&&0426.0400000426,4
Rasila Ruokolahti Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&02179.&&&&002 179 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0556.&&&&00556,0
Rauman keskustaajama Rauma Satakunta &&&&&&&&&&035163.&&&&0035 163 &&&&&&&&&&&&&057.060000057,6 &&&&&&&&&&&&0611.&&&&00611,0
Rautalammin kirkonkylä Rautalampi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01816.&&&&001 816 &&&&&&&&&&&&&&05.08000005,8 &&&&&&&&&&&&0314.0100000314,1
Rautavaaran kirkonkylä Rautavaara Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01066.&&&&001 066 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0348.0300000348,3
Rautio Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0581.&&&&00581 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5 &&&&&&&&&&&&0129.0400000129,4
Rautionsaari Rovaniemen mlk Lappi &&&&&&&&&&&&0926.&&&&00926 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0199.0300000199,3
Rautjärven Asemanseutu Rautjärvi Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0365.&&&&00365 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0162.0800000162,8
Reijola Pyhäselkä Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&02078.&&&&002 078 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6 &&&&&&&&&&&&0314.0400000314,4
Reisjärven kirkonkylä Reisjärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01338.&&&&001 338 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7 &&&&&&&&&&&&0283.0500000283,5
Rengon kirkonkylä Renko Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01136.&&&&001 136 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,0 &&&&&&&&&&&&0225.0200000225,2
Rengonkylä Ilmajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0262.&&&&00262 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0153.0600000153,6
Renum-Jackarby Porvoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0312.&&&&00312 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&&097.050000097,5
Reposaari Pori Satakunta &&&&&&&&&&&&0968.&&&&00968 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4 &&&&&&&&&&&&0716.&&&&00716,0
Revonlahti Ruukki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0473.&&&&00473 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0152.0400000152,4
Riihikoski Pöytyä Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01377.&&&&001 377 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8 &&&&&&&&&&&&0289.0200000289,2
Riihimäen keskustaajama Riihimäki (24 846)
Hausjärvi (123)
Kanta-Häme &&&&&&&&&&024969.&&&&0024 969 &&&&&&&&&&&&&024.030000024,3 &&&&&&&&&&&01026.02000001 026,2
Riipilä Vantaa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0637.&&&&00637 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&0181.0800000181,8
Rinnekoti Espoo (365)
Nurmijärvi (34)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0399.&&&&00399 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0263.0700000263,7
Riste Kokemäki Satakunta &&&&&&&&&&&&0851.&&&&00851 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1 &&&&&&&&&&&&0166.0500000166,5
Ristiinan kirkonkylä Ristiina Etelä-Savo &&&&&&&&&&&02258.&&&&002 258 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8 &&&&&&&&&&&&0470.0200000470,2
Ristijärven kirkonkylä Ristijärvi Kainuu &&&&&&&&&&&&0778.&&&&00778 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&&0294.0900000294,9
Risö Häll Luoto Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01102.&&&&001 102 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0413.0800000413,8
Rohdainen Pyhäranta Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0598.&&&&00598 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&0139.0300000139,3
Rovaniemen keskustaajama Rovaniemi (34 947)
Rovaniemen mlk (10 857)
Lappi &&&&&&&&&&045804.&&&&0045 804 &&&&&&&&&&&&&045.050000045,5 &&&&&&&&&&&01005.07000001 005,7
Ruka Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0212.&&&&00212 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&&094.090000094,9
Ruokojärvi Kerimäki Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0273.&&&&00273 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0171.0400000171,4
Ruotanen Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0668.&&&&00668 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0271.0300000271,3
Ruotsalo-Peitso Kälviä Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0259.&&&&00259 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0119.0600000119,6
Ruotsinkylä Tuusula Uusimaa &&&&&&&&&&&&0315.&&&&00315 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0150.0600000150,6
Ruotsinpyhtään kirkonkylä Ruotsinpyhtää Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0658.&&&&00658 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0312.0100000312,1
Ruottala Tornio (173)
Keminmaa (55)
Lappi &&&&&&&&&&&&0228.&&&&00228 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0134.0800000134,8
Ruoveden kirkonkylä Ruovesi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02252.&&&&002 252 &&&&&&&&&&&&&&06.08000006,8 &&&&&&&&&&&&0330.0400000330,4
Ruskon kirkonkylä Rusko Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01727.&&&&001 727 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2 &&&&&&&&&&&&0412.0300000412,3
Ruukki Ruukki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01394.&&&&001 394 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3 &&&&&&&&&&&&0261.0300000261,3
Ruutana Kangasala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02659.&&&&002 659 &&&&&&&&&&&&&&09.04000009,4 &&&&&&&&&&&&0282.0400000282,4
Rymättylän kirkonkylä Rymättylä Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0775.&&&&00775 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0264.0600000264,6
Ryttylä Hausjärvi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01536.&&&&001 536 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4 &&&&&&&&&&&&0346.0700000346,7
Rääkkylän kirkonkylä Rääkkylä Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0925.&&&&00925 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0327.0400000327,4
Röykkä Nurmijärvi Uusimaa &&&&&&&&&&&01470.&&&&001 470 &&&&&&&&&&&&&&07.01000007,1 &&&&&&&&&&&&0208.0200000208,2
Saarijärven keskustaajama Saarijärvi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&05417.&&&&005 417 &&&&&&&&&&&&&010.050000010,5 &&&&&&&&&&&&0516.0600000516,6
Saariselkä Inari Lappi &&&&&&&&&&&&0250.&&&&00250 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0188.0700000188,7
Sahalahden kirkonkylä Sahalahti Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01238.&&&&001 238 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5 &&&&&&&&&&&&0276.0800000276,8
Saimaanharju Taipalsaari Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&01846.&&&&001 846 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0618.0600000618,6
Sallan kirkonkylä Salla Lappi &&&&&&&&&&&02160.&&&&002 160 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7 &&&&&&&&&&&&0460.0500000460,5
Salon keskustaajama Salo (23 068)
Halikko (4 531)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&027599.&&&&0027 599 &&&&&&&&&&&&&034.&&&&0034,0 &&&&&&&&&&&&0810.0800000810,8
Sammatin kirkonkylä Sammatti Uusimaa &&&&&&&&&&&&0698.&&&&00698 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5 &&&&&&&&&&&&0155.0800000155,8
Sarvijoki Jurva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0278.&&&&00278 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0101.0600000101,6
Saukkola Nummi-Pusula Uusimaa &&&&&&&&&&&01066.&&&&001 066 &&&&&&&&&&&&&&06.02000006,2 &&&&&&&&&&&&0172.0500000172,5
Sauvon kirkonkylä Sauvo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01183.&&&&001 183 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,0 &&&&&&&&&&&&0292.0700000292,7
Savitaipaleen kirkonkylä Savitaipale Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&02162.&&&&002 162 &&&&&&&&&&&&&&06.04000006,4 &&&&&&&&&&&&0340.0400000340,4
Savonlinnan keskustaajama Savonlinna Etelä-Savo &&&&&&&&&&023861.&&&&0023 861 &&&&&&&&&&&&&019.080000019,8 &&&&&&&&&&&01204.05000001 204,5
Savonrannan kirkonkylä Savonranta Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0630.&&&&00630 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0305.0400000305,4
Savukosken kirkonkylä Savukoski Lappi &&&&&&&&&&&&0596.&&&&00596 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0217.0500000217,5
Seinäjoen keskustaajama Seinäjoki (29 109)
Nurmo (8 892)
Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&038001.&&&&0038 001 &&&&&&&&&&&&&043.020000043,2 &&&&&&&&&&&&0880.0200000880,2
Selänpää Valkeala Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0250.&&&&00250 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0109.0100000109,1
Sieppijärvi Kolari Lappi &&&&&&&&&&&&0243.&&&&00243 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,0 &&&&&&&&&&&&0236.0600000236,6
Sievin kirkonkylä Sievi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01781.&&&&001 781 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0496.0800000496,8
Siikaisten kirkonkylä Siikainen Satakunta &&&&&&&&&&&&0573.&&&&00573 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0249.0700000249,7
Siilinjärven kirkonkylä Siilinjärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&010176.&&&&0010 176 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&0016,0 &&&&&&&&&&&&0634.0300000634,3
Siltakylä Pyhtää Kymenlaakso &&&&&&&&&&&02738.&&&&002 738 &&&&&&&&&&&&&010.090000010,9 &&&&&&&&&&&&0250.0500000250,5
Simon asemanseutu Simo Lappi &&&&&&&&&&&01076.&&&&001 076 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0297.0200000297,2
Simon kirkonkylä (Simoniemi) Simo Lappi &&&&&&&&&&&&0450.&&&&00450 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0119.0800000119,8
Simpele Rautjärvi Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&02323.&&&&002 323 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007,0 &&&&&&&&&&&&0333.0400000333,4
Sinettä Rovaniemen mlk Lappi &&&&&&&&&&&&0525.&&&&00525 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&0166.0700000166,7
Sirkka Kittilä Lappi &&&&&&&&&&&&0395.&&&&00395 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2 &&&&&&&&&&&&&076.040000076,4
Sitlahdenkylä Luvia Satakunta &&&&&&&&&&&01950.&&&&001 950 &&&&&&&&&&&&&&08.07000008,7 &&&&&&&&&&&&0225.0200000225,2
Siuntion asemanseutu Siuntio Uusimaa &&&&&&&&&&&01632.&&&&001 632 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0652.0500000652,5
Siuro Nokia Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01478.&&&&001 478 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&0400.0700000400,7
Skaftung Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0253.&&&&00253 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&&082.010000082,1
Sköldvik Porvoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0467.&&&&00467 &&&&&&&&&&&&&&05.06000005,6 &&&&&&&&&&&&&083.020000083,2
Snäckens Espoo (207)
Nurmijärvi (12)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0219.&&&&00219 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0150.&&&&00150,0
Sodankylän kirkonkylä Sodankylä Lappi &&&&&&&&&&&05686.&&&&005 686 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&0012,0 &&&&&&&&&&&&0473.0900000473,9
Soinin kirkonkylä Soini Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01203.&&&&001 203 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2 &&&&&&&&&&&&0288.0600000288,6
Soklot Uusikaarlepyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0335.&&&&00335 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0139.0500000139,5
Someron keskustaajama Somero Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&05298.&&&&005 298 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013,0 &&&&&&&&&&&&0406.0900000406,9
Sonkajärven kirkonkylä Sonkajärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01661.&&&&001 661 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0455.0200000455,2
Sorsakoski Leppävirta Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01081.&&&&001 081 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&0335.0800000335,8
Sotkamon kirkonkylä Sotkamo Kainuu &&&&&&&&&&&06197.&&&&006 197 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5 &&&&&&&&&&&&0540.0700000540,7
Storby Eckerö Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0386.&&&&00386 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0128.0600000128,6
Sukeva Sonkajärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0529.&&&&00529 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0228.0700000228,7
Sulkavan kirkonkylä Sulkava Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01492.&&&&001 492 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0380.0300000380,3
Sumiaisten kirkonkylä Sumiainen Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0521.&&&&00521 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0311.0600000311,6
Sundom Vaasa (1 624)
Mustasaari (1 199)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02823.&&&&002 823 &&&&&&&&&&&&&014.090000014,9 &&&&&&&&&&&&0189.0700000189,7
Suolahden keskustaajama Suolahti Keski-Suomi &&&&&&&&&&&05256.&&&&005 256 &&&&&&&&&&&&&&09.07000009,7 &&&&&&&&&&&&0539.0300000539,3
Suomenlinna Helsinki Uusimaa &&&&&&&&&&&&0856.&&&&00856 &&&&&&&&&&&&&&00.07000000,7 &&&&&&&&&&&01308.04000001 308,4
Suomussalmen kirkonkylä Suomussalmi Kainuu &&&&&&&&&&&01208.&&&&001 208 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&&0456.0200000456,2
Suonenjoen keskustaajama Suonenjoki Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&05710.&&&&005 710 &&&&&&&&&&&&&012.070000012,7 &&&&&&&&&&&&0449.0300000449,3
Syrjäntaka Tuulos Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0578.&&&&00578 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0216.0200000216,2
Sysmän kirkonkylä Sysmä Päijät-Häme &&&&&&&&&&&02613.&&&&002 613 &&&&&&&&&&&&&&08.01000008,1 &&&&&&&&&&&&0322.0700000322,7
Säkylän kirkonkylä Säkylä Satakunta &&&&&&&&&&&03473.&&&&003 473 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010,0 &&&&&&&&&&&&0348.0100000348,1
Sälinkää Mäntsälä Uusimaa &&&&&&&&&&&&0297.&&&&00297 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0124.0400000124,4
Särkisalmi Parikkala Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0518.&&&&00518 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0170.0600000170,6
Säräisniemi Vaala Kainuu &&&&&&&&&&&&0242.&&&&00242 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0107.0100000107,1
Säyneinen Juankoski Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0282.&&&&00282 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4 &&&&&&&&&&&&0197.0500000197,5
Söderby Lemland Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0451.&&&&00451 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2 &&&&&&&&&&&&0108.0300000108,3
Söderkulla Sipoo (5 436)
Vantaa (17)
Itä-Uusimaa
Uusimaa
&&&&&&&&&&&05453.&&&&005 453 &&&&&&&&&&&&&039.020000039,2 &&&&&&&&&&&&0139.&&&&00139,0
Södra Paipis Sipoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0331.&&&&00331 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&&091.&&&&0091,0
Söörmarkku Noormarkku (636)
Pori (12)
Satakunta &&&&&&&&&&&&0648.&&&&00648 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&0131.0600000131,6
Taalintehdas Dragsfjärd Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01494.&&&&001 494 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2 &&&&&&&&&&&&0353.0500000353,5
Taavetti Luumäki Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&02267.&&&&002 267 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,0 &&&&&&&&&&&&0456.0900000456,9
Taipalsaaren kirkonkylä Taipalsaari Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0785.&&&&00785 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0271.0700000271,7
Taivalkosken kirkonkylä Taivalkoski Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02425.&&&&002 425 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,0 &&&&&&&&&&&&0401.0500000401,5
Taivassalon kirkonkylä Taivassalo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0877.&&&&00877 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5 &&&&&&&&&&&&0135.&&&&00135,0
Takamaa Ylöjärvi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0372.&&&&00372 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&0107.0700000107,7
Taluskylä Alavieska Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0229.&&&&00229 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0101.0100000101,1
Tammisaaren keskustaajama Tammisaari Uusimaa &&&&&&&&&&&08922.&&&&008 922 &&&&&&&&&&&&&012.040000012,4 &&&&&&&&&&&&0719.0800000719,8
Tampereen keskustaajama Tampere (188 673)
Nokia (21 911)
Ylöjärvi (16 898)
Kangasala (16 756)
Lempäälä (14 186)
Pirkkala (12 329)
Pirkanmaa &&&&&&&&&0270753.&&&&00270 753 &&&&&&&&&&&&0233.0200000233,2 &&&&&&&&&&&01161.01000001 161,1
Tarvasjoen kirkonkylä Tarvasjoki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0824.&&&&00824 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0212.0600000212,6
Teerijärvi Kruunupyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01058.&&&&001 058 &&&&&&&&&&&&&&06.01000006,1 &&&&&&&&&&&&0174.0700000174,7
Teijo Perniö Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0408.&&&&00408 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0194.0800000194,8
Tenhola Tammisaari Uusimaa &&&&&&&&&&&&0836.&&&&00836 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0212.0900000212,9
Tervakoski Janakkala Kanta-Häme &&&&&&&&&&&03639.&&&&003 639 &&&&&&&&&&&&&&08.02000008,2 &&&&&&&&&&&&0443.0800000443,8
Tervolan kirkonkylä Tervola Lappi &&&&&&&&&&&01587.&&&&001 587 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9 &&&&&&&&&&&&0268.&&&&00268,0
Tervon kirkonkylä Tervo Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0575.&&&&00575 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0332.&&&&00332,0
Tesjoki Ruotsinpyhtää Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0867.&&&&00867 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0283.0300000283,3
Teuvan kirkonkylä Teuva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03493.&&&&003 493 &&&&&&&&&&&&&019.&&&&0019,0 &&&&&&&&&&&&0183.0600000183,6
Tiistenjoki Lapua Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0341.&&&&00341 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0113.0400000113,4
Tikkakoski Jyväskylän mlk Keski-Suomi &&&&&&&&&&&04013.&&&&004 013 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1 &&&&&&&&&&&&0788.0600000788,6
Tiukka Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0406.&&&&00406 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&&098.070000098,7
Toholammin kirkonkylä Toholampi Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01518.&&&&001 518 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&0311.0700000311,7
Toija Kisko Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0747.&&&&00747 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0160.0800000160,8
Toijalan keskustaajama Toijala (7 765)
Kylmäkoski (228)
Pirkanmaa &&&&&&&&&&&07993.&&&&007 993 &&&&&&&&&&&&&016.070000016,7 &&&&&&&&&&&&0479.0900000479,9
Toivakan kirkonkylä Toivakka Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0952.&&&&00952 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3 &&&&&&&&&&&&0285.0100000285,1
Toivala-Vuorela Siilinjärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&04458.&&&&004 458 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9 &&&&&&&&&&&&0761.0900000761,9
Tolpanniemi Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01464.&&&&001 464 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0643.0500000643,5
Tornion keskustaajama Tornio Lappi &&&&&&&&&&016975.&&&&0016 975 &&&&&&&&&&&&&036.090000036,9 &&&&&&&&&&&&0460.0300000460,3
Träskby Sipoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0536.&&&&00536 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,0 &&&&&&&&&&&&0107.0100000107,1
Tuohikotti Valkeala Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0261.&&&&00261 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0124.0600000124,6
Tuomikylä Ilmajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0347.&&&&00347 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&&093.020000093,2
Tupenkylä Jurva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0279.&&&&00279 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&&088.030000088,3
Tupos Liminka Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01007.&&&&001 007 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&0244.0100000244,1
Turenki Janakkala Kanta-Häme &&&&&&&&&&&07171.&&&&007 171 &&&&&&&&&&&&&013.050000013,5 &&&&&&&&&&&&0531.0200000531,2
Turun keskustaajama Turku (166 757)
Raisio (22 868)
Kaarina (19 649)
Naantali (12 300)
Lieto (10 597)
Piikkiö (5 334)
Masku (816)
Rusko (697)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&0239018.&&&&00239 018 &&&&&&&&&&&&0267.&&&&00267,0 &&&&&&&&&&&&0895.0400000895,4
Tuupovaaran kirkonkylä Tuupovaara Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0684.&&&&00684 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0247.0300000247,3
Tuuri Töysä (547)
Alavus (69)
Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0616.&&&&00616 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0172.0200000172,2
Tuusniemen kirkonkylä Tuusniemi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01321.&&&&001 321 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0370.0500000370,5
Tyrnävän kirkonkylä Tyrnävä Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02078.&&&&002 078 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5 &&&&&&&&&&&&0320.0200000320,2
Töysän kirkonkylä Töysä Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01076.&&&&001 076 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2 &&&&&&&&&&&&0206.0200000206,2
Uimaharju Eno Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01545.&&&&001 545 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0302.0600000302,6
Ullavan kirkonkylä Ullava Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0220.&&&&00220 &&&&&&&&&&&&&&01.01000001,1 &&&&&&&&&&&&0195.0900000195,9
Untamala Laitila Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0335.&&&&00335 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3 &&&&&&&&&&&&0100.0700000100,7
Uotsola Mouhijärvi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0987.&&&&00987 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&0242.&&&&00242,0
Upinniemi Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&&&0523.&&&&00523 &&&&&&&&&&&&&&00.06000000,6 &&&&&&&&&&&&0813.0400000813,4
Urjalan kirkonkylä Urjala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02608.&&&&002 608 &&&&&&&&&&&&&&09.04000009,4 &&&&&&&&&&&&0276.0500000276,5
Utajärven kirkonkylä Utajärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01612.&&&&001 612 &&&&&&&&&&&&&&06.02000006,2 &&&&&&&&&&&&0260.0500000260,5
Utsjoen kirkonkylä Utsjoki Lappi &&&&&&&&&&&&0345.&&&&00345 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0203.0800000203,8
Utti Valkeala Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0280.&&&&00280 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0101.0200000101,2
Uudenkaarlepyyn keskustaajama Uusikaarlepyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03011.&&&&003 011 &&&&&&&&&&&&&&07.02000007,2 &&&&&&&&&&&&0419.0300000419,3
Uudenkaupungin keskustaajama Uusikaupunki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&011339.&&&&0011 339 &&&&&&&&&&&&&017.080000017,8 &&&&&&&&&&&&0638.0600000638,6
Uuraisten kirkonkylä Uurainen Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01112.&&&&001 112 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1 &&&&&&&&&&&&0274.0600000274,6
Uusi-Värtsilä Tohmajärvi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0229.&&&&00229 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0130.0100000130,1
Vaalan kirkonkylä Vaala Kainuu &&&&&&&&&&&01412.&&&&001 412 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0654.0600000654,6
Vaasan keskustaajama Vaasa (53 988)
Mustasaari (7 102)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&061090.&&&&0061 090 &&&&&&&&&&&&&079.020000079,2 &&&&&&&&&&&&0771.0300000771,3
Vahdon kirkonkylä Vahto Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01162.&&&&001 162 &&&&&&&&&&&&&&05.08000005,8 &&&&&&&&&&&&0199.0600000199,6
Vaittila Ruokolahti Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0734.&&&&00734 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0246.0200000246,2
Valkeakosken keskustaajama Valkeakoski Pirkanmaa &&&&&&&&&&016736.&&&&0016 736 &&&&&&&&&&&&&018.080000018,8 &&&&&&&&&&&&0891.0800000891,8
Vallgrund Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0603.&&&&00603 &&&&&&&&&&&&&&05.08000005,8 &&&&&&&&&&&&0104.0100000104,1
Vallvik Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0234.&&&&00234 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0125.0900000125,9
Valtimon kirkonkylä Valtimo Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01320.&&&&001 320 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&0306.0700000306,7
Vammalan keskustaajama Vammala Pirkanmaa &&&&&&&&&&010373.&&&&0010 373 &&&&&&&&&&&&&018.060000018,6 &&&&&&&&&&&&0557.0100000557,1
Vampulan kirkonkylä Vampula Satakunta &&&&&&&&&&&&0614.&&&&00614 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0160.0500000160,5
Vanaja Hämeenkyrö Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0277.&&&&00277 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3 &&&&&&&&&&&&&084.090000084,9
Vanhakylä Isojoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0271.&&&&00271 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&&093.040000093,4
Vantaankoski Vantaa Uusimaa &&&&&&&&&&&02581.&&&&002 581 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0919.0500000919,5
Varkauden keskustaajama Varkaus (19 044)
Joroinen (965)
Pohjois-Savo
Etelä-Savo
&&&&&&&&&&020009.&&&&0020 009 &&&&&&&&&&&&&028.060000028,6 &&&&&&&&&&&&0700.0600000700,6
Varpaisjärven kirkonkylä Varpaisjärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01356.&&&&001 356 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4 &&&&&&&&&&&&0398.0100000398,1
Vasarla Lohja Uusimaa &&&&&&&&&&&&0249.&&&&00249 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0124.0900000124,9
Vaskio Halikko Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0427.&&&&00427 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0136.0500000136,5
Vaulammi Jokioinen Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0331.&&&&00331 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&&094.050000094,5
Vehmersalmen kirkonkylä Vehmersalmi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0650.&&&&00650 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6 &&&&&&&&&&&&0411.0400000411,4
Veikkola Kirkkonummi (3 754)
Vihti (473)
Uusimaa &&&&&&&&&&&04227.&&&&004 227 &&&&&&&&&&&&&017.030000017,3 &&&&&&&&&&&&0244.&&&&00244,0
Veklahti Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&&&0305.&&&&00305 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0151.0400000151,4
Veneskoski Nurmo Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0304.&&&&00304 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&&0115.0300000115,3
Vesala Ylikiiminki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0361.&&&&00361 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0148.0800000148,8
Vesanka Jyväskylän mlk Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0343.&&&&00343 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0174.0900000174,9
Vesannon kirkonkylä Vesanto Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0876.&&&&00876 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0366.0400000366,4
Vesilahden kirkonkylä Vesilahti Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01040.&&&&001 040 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&0282.0400000282,4
Vetelin kirkonkylä Veteli Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01928.&&&&001 928 &&&&&&&&&&&&&010.090000010,9 &&&&&&&&&&&&0177.&&&&00177,0
Vexala Uusikaarlepyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0274.&&&&00274 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3 &&&&&&&&&&&&&083.040000083,4
Vieremän kirkonkylä Vieremä Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01582.&&&&001 582 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8 &&&&&&&&&&&&0558.&&&&00558,0
Vierumäki Heinola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0501.&&&&00501 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0246.0200000246,2
Vihannin kirkonkylä Vihanti Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01423.&&&&001 423 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&0406.0500000406,5
Vihdin kirkonkylä Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&03190.&&&&003 190 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,0 &&&&&&&&&&&&0529.&&&&00529,0
Vihtavuori Laukaa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01904.&&&&001 904 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3 &&&&&&&&&&&&0357.0200000357,2
Viialan kirkonkylä Viiala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&04938.&&&&004 938 &&&&&&&&&&&&&011.090000011,9 &&&&&&&&&&&&0416.0100000416,1
Viinijärvi Liperi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0999.&&&&00999 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9 &&&&&&&&&&&&0201.0900000201,9
Viitasaaren keskustaajama Viitasaari Keski-Suomi &&&&&&&&&&&04112.&&&&004 112 &&&&&&&&&&&&&&06.07000006,7 &&&&&&&&&&&&0611.&&&&00611,0
Vikby Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0222.&&&&00222 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0123.0400000123,4
Viljakkalan kirkonkylä Viljakkala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0551.&&&&00551 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&0207.0100000207,1
Vilniemi Vehkalahti Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0275.&&&&00275 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0220.0900000220,9
Vilppulan asemanseutu Vilppula Pirkanmaa &&&&&&&&&&&03004.&&&&003 004 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6 &&&&&&&&&&&&0348.0100000348,1
Vimpelin kirkonkylä Vimpeli Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02347.&&&&002 347 &&&&&&&&&&&&&010.050000010,5 &&&&&&&&&&&&0224.0200000224,2
Vinkkilä Vehmaa Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01234.&&&&001 234 &&&&&&&&&&&&&&06.09000006,9 &&&&&&&&&&&&0179.0800000179,8
Virojoki Virolahti Kymenlaakso &&&&&&&&&&&01484.&&&&001 484 &&&&&&&&&&&&&&06.09000006,9 &&&&&&&&&&&&0214.0200000214,2
Virtain keskustaajama Virrat Pirkanmaa &&&&&&&&&&&04068.&&&&004 068 &&&&&&&&&&&&&&07.09000007,9 &&&&&&&&&&&&0517.0600000517,6
Virtasalmen kirkonkylä Virtasalmi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0312.&&&&00312 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0231.0800000231,8
Virttaa Alastaro Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0287.&&&&00287 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0119.0300000119,3
Visulahti Mikkeli Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0291.&&&&00291 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3 &&&&&&&&&&&&0217.0300000217,3
Visuvesi Ruovesi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0512.&&&&00512 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0228.0600000228,6
Voolahti Porvoo Itä-Uusimaa &&&&&&&&&&&&0422.&&&&00422 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8 &&&&&&&&&&&&0110.0200000110,2
Vuohijärvi Valkeala Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0276.&&&&00276 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0223.0300000223,3
Vuolijoen kirkonkylä Vuolijoki Kainuu &&&&&&&&&&&&0532.&&&&00532 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0346.0400000346,4
Vähäkangas Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0406.&&&&00406 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0142.&&&&00142,0
Västerhankmo Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0425.&&&&00425 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,0 &&&&&&&&&&&&0107.0100000107,1
Vääksy Asikkala Päijät-Häme &&&&&&&&&&&04802.&&&&004 802 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7 &&&&&&&&&&&&0842.0600000842,6
Vöyrin kirkonkylä Vöyri Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01838.&&&&001 838 &&&&&&&&&&&&&&09.08000009,8 &&&&&&&&&&&&0186.0900000186,9
Ylihärmän kirkonkylä Ylihärmä (1 789)
Alahärmä (517)
Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02306.&&&&002 306 &&&&&&&&&&&&&&08.09000008,9 &&&&&&&&&&&&0258.&&&&00258,0
Yli-Iin kirkonseutu Yli-Ii Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0814.&&&&00814 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0267.0300000267,3
Ylikiimingin kirkonkylä Ylikiiminki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0833.&&&&00833 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0290.0400000290,4
Ylimarkku Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0631.&&&&00631 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5 &&&&&&&&&&&&0140.0300000140,3
Yliskulma Lieto Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0260.&&&&00260 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&&095.030000095,3
Ylistaron kirkonkylä Isokyrö (3 915)
Vähäkyrö (3 069)
Ylistaro (2 932)
Pohjanmaa
Etelä-Pohjanmaa
&&&&&&&&&&&09916.&&&&009 916 &&&&&&&&&&&&&059.080000059,8 &&&&&&&&&&&&0165.0700000165,7
Ylitornion kirkonkylä Ylitornio Lappi &&&&&&&&&&&02419.&&&&002 419 &&&&&&&&&&&&&&07.04000007,4 &&&&&&&&&&&&0324.0800000324,8
Ylivieskan keskustaajama Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&010508.&&&&0010 508 &&&&&&&&&&&&&024.050000024,5 &&&&&&&&&&&&0428.0500000428,5
Ylämaan kirkonkylä Ylämaa Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0459.&&&&00459 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3 &&&&&&&&&&&&0197.0400000197,4
Ylämylly Liperi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&03029.&&&&003 029 &&&&&&&&&&&&&&06.09000006,9 &&&&&&&&&&&&0441.0900000441,9
Yläneen kirkonkylä Yläne Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0964.&&&&00964 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,0 &&&&&&&&&&&&0193.0900000193,9
Yppäri Pyhäjoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0497.&&&&00497 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6 &&&&&&&&&&&&0108.0800000108,8
Ypäjän kirkonkylä Ypäjä Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01088.&&&&001 088 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1 &&&&&&&&&&&&0212.0600000212,6
Äetsän kirkonkylä (Pehula) Äetsä (2 616)
Huittinen (3)
Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02619.&&&&002 619 &&&&&&&&&&&&&010.060000010,6 &&&&&&&&&&&&0248.0100000248,1
Ähtärin keskustaajama Ähtäri Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04058.&&&&004 058 &&&&&&&&&&&&&&07.06000007,6 &&&&&&&&&&&&0536.0900000536,9
Äkäslompolo Kolari Lappi &&&&&&&&&&&&0295.&&&&00295 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2 &&&&&&&&&&&&&056.050000056,5
Ämmänsaari Suomussalmi Kainuu &&&&&&&&&&&04944.&&&&004 944 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6 &&&&&&&&&&&&0575.0800000575,8
Äystö Teuva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0343.&&&&00343 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2 &&&&&&&&&&&&&082.020000082,2
Äänekosken keskustaajama Äänekoski (9 535)
Suolahti (78)
Keski-Suomi &&&&&&&&&&&09613.&&&&009 613 &&&&&&&&&&&&&012.070000012,7 &&&&&&&&&&&&0758.0300000758,3
Ödkarby Saltvik (252)
Finström (7)
Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0259.&&&&00259 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0167.0400000167,4
Öja (Knivsund) Kokkola (756)
Luoto (7)
Keski-Pohjanmaa
Pohjanmaa
&&&&&&&&&&&&0763.&&&&00763 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3 &&&&&&&&&&&&0143.0700000143,7
Överesse (Ähtävä) Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0758.&&&&00758 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0195.0300000195,3

Aiemmat taajamamäärittelyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tilastollisia taajamia on määritelty Suomessa vuodesta 1960 lähtien. Vuosina 1960–1985 rajaukset tehtiin manuaalisesti kartalla. Vuodesta 1990 rajaukset on tehty koneellisesti rakennusten koordinaattitietojen perusteella. Vuosina 1990–1995 rajauksia tarkistettiin manuaalisesti, mutta vuodesta 2000 rajaus on ollut kokonaan koneellinen, ja kokonaan koneellista menetelmää sovellettiin takautuvasti myös vuosien 1990–1995 tietoihin.[5] Vuoteen 2000 tiedot tilastollisista taajamista julkaistiin painettuna julkaisuna. Vuoden 2005 aineisto on saatavissa Tilastokeskukselta tiedostomuodossa.[6] Muutoksia taajamiin aiheuttaa toisaalta taajamien yhteenkasvu etenkin suurimpien taajamien liepeillä, toisaalta joidenkin pienempien taajamien väkiluvun aleneminen alle taajaman määritelmää vastaavan alarajan.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tilastolliset taajamat 2000, s. 9–10. Helsinki: Tilastokeskus, 2003. ISBN 952-467-135-2. Verkkoversio (PDF).
  2. Kaupungin-maaseudun aluetypologian muodostamisperiaatteet - tekninen menetelmäkuvaus ymparisto.fi. Viitattu 22. maaliskuuta 2013.
  3. a b c d Tilastolliset taajamat 2000, s. 217–234. Helsinki: Tilastokeskus, 2003. ISBN 952-467-135-2.
  4. Tilastolliset taajamat 2000, s. 34–97. Helsinki: Tilastokeskus, 2003. ISBN 952-467-135-2.
  5. Tilastolliset taajamat 2000, s. 9.
  6. Tilastolliset taajamat 2005. Tilasto (julkaisematon aineisto). Helsinki: Tilastokeskus, 2008.
  7. Tilastolliset taajamat 2000, s. 10.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Yleinen väestölaskenta 1960 II: Väestön ikä, siviilisääty, pääkieli ym.. Suomen virallinen tilasto VI C:103. Helsinki: Tilastollinen päätoimisto, 1963. Verkkoversio (PDF) (viitattu 10.4.2013).
  • Väestölaskenta 1970 Osa I: Yleiset demografiset tiedot. Suomen virallinen tilasto VI C:104. Helsinki: Tilastokeskus, 1973. Verkkoversio (PDF) (viitattu 10.4.2013).
  • Väestölaskenta 1970 Osa IV: Taajamat 1960–1970. Suomen virallinen tilasto VI C:104. Helsinki: Tilastokeskus, 1976. Verkkoversio (PDF) (viitattu 10.4.2013).
  • Taajamat 1990. Väestölaskenta 1990: Osa 11. Helsinki: Tilastokeskus, marraskuu 1992. ISBN 951-47-6528-1. Verkkoversio (PDF) (viitattu 10.4.2013).
  • Taajamat 1995. Väestölaskenta 1995: Osa 4. Helsinki: Tilastokeskus, 1997. ISBN 951-727-322-3. Verkkoversio (PDF) (viitattu 10.4.2013).
  • Lounaispaikka (YKR-taajamarajaukset vuosilta 1980, 1990, 2000 ja 2009 aineistossa Yhteiskunta > Asuminen ja rakentaminen)