Vierumäki (Heinola)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kylää Heinolassa. Katso muut merkitykset täsmennyssivulta.

Vierumäki on kylä/kaupunginosa Heinolan kaupungin eteläosassa. Asukkaita Vierumäellä on noin 900–1 000. Vierumäeltä on matkaa Heinolan keskustaan noin 13 kilometriä ja Lahteen 25 kilometriä. Sen lähikyliä ovat Vuolenkoski Iitissä, Myllyoja Heinolassa, Mäkelä Nastolassa) ja Urajärvi Asikkalassa.

Vierumäki valittiin Päijät-Hämeen vuoden kyläksi vuonna 2011.

Työnantajat ja palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierumäen suuria työnantajia ovat Versowood eli entinen Vierumäen Teollisuus, Suomen urheiluopisto, Weckman Steel, Herrala talot ja Betset-yhtiöt (ent.Mikkelin Betoni).

Vierumäellä on monenlaisia palveluita, esimerkiksi lähikauppa Sale, Vikin baari, kahvila-baari Kelokota, koulu (luokat 1–6), kirjastoauto sekä Suomen urheiluopiston monenlaiset palvelut. 18. huhtikuuta 2013 avattiin Neste Matkakeidas.

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylän kohdalla on Vierumäen liittymä valtatie 4:n moottoritieosuudella. Liittymässä sijaitsee linja-autojen pikavuoropysäkki.

Seututie 313 kulkee Vierumäeltä Asikkalan Urajärven ja Vesivehmaan kylien kautta Vääksyn taajamaan. Vierumäeltä on noin 16 kilometriä matkaa Vesivehmaan lentoasemalle, jossa matkustajaliikennettä ei ole säännöllisesti tarjolla.

Seututie 363 kulkee Vierumäeltä Jaalan kirkonkylällä sijaitsevaan kantatie 46:n liittymään noin 35 kilometrin matkan.

Vierumäen lähimmät henkilöliikenteen rautatieasemat sijaitsevat Lahdessa noin 23 kilometrin etäisyydellä ja Nastolassa noin 25 kilometrin päässä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.