Häijää

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Häijään vanha Vapaa Valinta -myymälä
Häijään koulu

Häijää on kylä ja taajama Sastamalan kaupungissa, entisen Mouhijärven kunnan alueella. Taajamassa oli vuoden 2016 lopussa 393 asukasta.[1] Häijää on Sastamalan alueen yksi suurimmista kasvualueista asukasmääränsä suhteen ja vilkas maantieliikenteen pysähdyspaikka. Häijää valittiin vuonna Pirkanmaan vuoden kyläksi vuonna 2003. Häijään postinumero on 38420.

Kylä sijaitsee Tampereen ja Porin välisen valtatie 11:n ja Keikyästä Kyröskoskelle kulkevan seututie 249:n risteyksessä. Aikanaan Häijään alueella Salmin kylässä sijaitsi valtateiden 9 ja 11 risteys: Turusta tullut valtatie 9 ja Porista tullut valtatie 11 yhtyivät ja jatkuivat samaa reittiä Siuron kautta Tampereelle. Häijäästä on matkaa Sastamalan keskustaan 20 kilometriä, entisen Mouhijärven keskustaajamaan Uotsolaan viisi kilometriä, Kyröskoskelle 20 kilometriä, Tampereelle 40 kilometriä ja Poriin 75 kilometriä.

Häijään palveluihin kuuluvat mm. ABC Häijää -liikennemyymälä, Herkkujuustola, Kauppakeskus Häijään Äijä, Säästömarket, Häijään Urheilutarvike, Häijään koulu ja päiväkoti, Mouhijärven kumikorjaamo, Lantmännen Agro, Mouhijärven Kukka, Neste Express -kylmäasema, Muoti- ja lahjatavaraliike Kultalyhty, kirpputori-kahvila, Häijään Tanssikrouvi, kultasepänliike, fysioterapia sekä useita parturi-kampaamoita.

Häijään läheisyydessä sijaitsevat Särkijärven uimaranta sekä Otamussillan virkistysalue.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taajamat väkiluvun ja väestöntiheyden mukaan 31.12.2018. Tilastokeskus. Viitattu 2.6.2020.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.