Lantmännen Agro

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
K-maatalouden logo

Lantmännen Agro (aiemmin K-maatalous) on Lantmännenin ja aiemmin Keskon omistama maatalouskauppaketju. Se koostui itsenäisten Keskoa tukkukauppanaan pitävien vähittäiskauppiaiden muodostamista liikkeistä ja Rautakeskosta. Liikkeitä on Suomessa 83.[1]

Lantmännen Agron brändejä ovat Viljelyohjelma, Viljakauppa, Toimiva kone ja Karjatilaohjelma. Lisäksi erikoisasiakasryhmät, kuten hevosasiakkaat ja luomuviljelijät, on huomioitu tuote- ja palvelutarjonnassa. Lantmännen Agrolla on oma maatalouden koetila Hämeenlinnan Hauholla.

Lantmännen Agro tuo maahan norjalaisen Graminorin ja ruotsalaisen SW seedin jalostamia viljelykasvilajikkeita ja testaa koetilalla niiden soveltuvuutta Suomen kasvuoloihin. Koetila testaa myös kasvinsuojeluaineita ja lannoitteita.

Yritys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lantmännen Agron koetila palvelee yritystä tutkimustyöllä. Lantmännen Agron siemenkeskus toimii koetilan yhteydessä. Siemenkeskus tekee siementuotantosopimukset yhteistyötilojen kanssa sekä kunnostaa, peittaa ja varastoi tilojen tuottamaa raakasiementä. Lantmännen Agron siemenkeskuksen johtajana on toiminut Heikki Permi vuodesta 2014 lähtien.

Kesko myi K-maatalouden liiketoiminnan ruotsalaiselle Lantmännenille vuonna 2017.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.