Olkkala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olkkala on Vihdin kylä, jossa on Olkkalan kartano ja on ollut Ojakkalan–Olkkalan rautatie (1911–1957) sekä tehdasrata (1957–1966). Sinne siirrettiin myös Malminkartanosta Maatalousteknologian tutkimuskeskus Vakola 1979, joka sijaitsee Olkkalan kartanon lähellä.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olkkalasta löysivät Pirkko Kahila ja Aila Korhonen olkkalanruusun, joka esiteltiin Suomalaisen ruusukirjan ensimmäisessä painoksessa 1995. Ruusu löydettiin Ojakkalan–Olkkalan rautatien penkalta.

Olkkalassa on 2005 kunnostettu Hiidenveden kunnostushankkeen yhteydessä Vakolan lähellä olevan vedenpuhdistamon alapuoleinen kosteikko ja Tiiliruukin kosteikko.

Liikenneyhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olkkalan kautta kulkee entinen Helsingin ja Porin välinen valtatie 2, joka numeroitiin seututieksi 120 uuden valtatieyhteyden valmistuttua Nummelan kautta.

Olkkalaan pääsee nopeiten Helsingistä U-linjalla 346 (Pekola, Kivistö ja Pohjolan Liikenne). Lähtöjä on arkisin viisi välillä 15–19, ja lauantaisin ajetaan pari lähtöä. Myös eräät U280-vuorot (Pohjolan Liikenne) kulkevat Olkkalan kautta, mutta niiden matka-aika Helsingistä on pitempi.