Kankaanpää (Säkylä)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kankaanpää (Köyliö))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kankaanpää on kyläkeskus ja taajama Säkylässä entisen Köyliön kunnan alueella. Kankaanpäässä sijaitsee Kuninkaanlähde, joka on saanut nimensä Ruotsin kuninkaan Kustaa III:n ansiosta. Kankaanpää valittiin vuonna 2003 sekä Satakunnan vuoden kyläksi että koko Suomen Vuoden kyläksi. Kankaanpää on yksi ainoimpia Köyliönjärven rannalla sijaitsevia paikkoja, jossa on kunnon hiekkaranta.

Sekaannusten välttämiseksi Kankaanpään kaupungin kanssa Köyliön Kankaanpään postitoimipaikan nimeksi vahvistettiin Kakkuri.[1]

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kankaanpään kyläkeskus kesällä 2010.

Kankaanpäässä sijaitsee enää vain muutamia palveluita, joihin lukeutuu mm. Lallin koulu ja Vanhainkoti. Kankaanpäässä on sijainnut mm. keväällä 2009 ovensa sulkenut Tarmon lähikauppa sekä samassa kiinteistössä sijainnut OP:n Osuuspankki. Kankaanpäässä sijaitsee myös vanha Köyliön Meijeri, joka ei ole ollut bisneskäytössä moniin vuosiin, mutta toukokuussa 2013 säkyläläinen Maarit Markkula osti sen ja aikoo kunnossapitää sitä sen historiallisen arvon takia.[2]

Kulkuyhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kankaanpäähän on hyvät tieyhteydet, sillä sen läpi menee Säkylästä alkunsa saava ja Vuorenmaalle päättyvä yhdystie 2044. Samoin sieltä saa alkunsa valtatie 12:lle menevä yhdystie 2131.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hannu Tarmio, Pentti Papunen ja Kalevi Korpela (toim.): Suomenmaa 4: Maantieteellis-yhteiskunnallinen tieto- ja hakuteos, s. 254. Porvoo-Helsinki: WSOY, 1971.
  2. KIINTEISTÖN / VANHAN MEIJERIN MYYMINEN KÖYLIÖN KANKAANPÄÄSSÄ sakyla01.hosting.documenta.fi.