Luettelo Suomen kunnista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kunnat vuonna 2016.
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2016 alusta kuntia on 313, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.

Kaupunki-nimitystä[1] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa[2]. Luettelon viidennessä sarakkessa on ilmoitettu kunnan viralliset kielet. Luettelon kuudennessa ja seitsemännessä sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan ja seutukuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. tammikuuta 2016. Kuntien kokonaispinta-alat ja maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2016. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Väestötiheydet on laskettu väkilukujen ja maapinta-alojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Siikalatva (5 674). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Eura (630,20 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Urjala (10,39 as./km²).

Vaakuna Kunta-
nro
Kunnan nimi Nimitys Kielet Maakunta Seutukunta Väkiluku[3] Kok.pinta-ala
(km²)[4]
Maapinta-ala
(km²)[4]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa.vaakuna.svg 020 Akaa kaupunki Suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 17 057 314,39 293,15 58,2
Alajärvi.vaakuna.svg 005 Alajärvi kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 10 005 1 056,74 1 008,75 9,9
Alavieska.vaakuna.svg 009 Alavieska kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 2 687 253,02 251,37 10,7
Alavus.vaakuna.svg 010 Alavus kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 12 026 1 151,46 1 087,31 11,1
Asikkala.vaakuna.svg 016 Asikkala kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 8 282 755,55 563,35 14,7
Askola.vaakuna.svg 018 Askola kunta Suomi Uusimaa Porvoon seutukunta 5 096 218,03 212,42 24
Aura.vaakuna.svg 019 Aura kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 3 977 95,58 95,00 41,9
Brändö.vaakuna.svg 035 Brändö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 471 108,26 107,88 4,4
Eckerö.vaakuna.svg 046 Eckerö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 935 109,18 107,72 8,7
Enonkoski.vaakuna.svg 047 Enonkoski kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 1 465 419,19 305,55 4,8
Enontekiö.vaakuna.svg 049 Enontekiö kunta Suomi, Pohjoissaame Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 1 868 8 391,35 7 950,40 0,2
Espoo.vaakuna.svg 050 Espoo kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 270 010 330,23 312,22 864,8
Eura.vaakuna.svg 051 Eura kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 12 123 630,20 578,81 20,9
Eurajoki.vaakuna.svg 052 Eurajoki kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 5 930 349,31 345,64 17,2
Evijärvi.svg 060 Evijärvi kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 573 390,71 354,13 7,3
Finström.vaakuna.svg 061 Finström kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 524 130,15 123,26 20,5
Forssan vaakuna.svg 062 Forssa kaupunki Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 17 417 253,39 248,78 70
Föglö.vaakuna.svg 065 Föglö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 560 134,97 134,71 4,2
Geta.vaakuna.svg 069 Geta kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 502 87,45 84,54 5,9
Haapajärvi.vaakuna.svg 071 Haapajärvi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 7 449 789,11 765,74 9,7
Haapavesi.vaakuna.svg 072 Haapavesi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 7 162 1 086,11 1 049,78 6,8
Hailuoto.vaakuna.svg 074 Hailuoto kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 990 202,90 201,21 4,9
Halsua.vaakuna.svg 075 Halsua kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 1 221 428,34 413,01 3
Hamina.vaakuna.svg 076 Hamina kaupunki Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 20 842 632,84 609,71 34,2
Hammarland.vaakuna.svg 077 Hammarland kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 534 140,26 138,34 11,1
Hankasalmi.vaakuna.svg 078 Hankasalmi kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 5 240 687,75 571,71 9,2
Hanko.vaakuna.svg 079 Hanko kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Raaseporin seutukunta 8 867 118,96 116,92 75,8
Harjavalta.vaakuna.svg 081 Harjavalta kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 7 297 127,74 123,46 59,1
Hartola.vaakuna.svg 082 Hartola kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 976 675,38 542,95 5,5
Hattula.vaakuna.svg 086 Hattula kunta Suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 9 745 427,39 357,81 27,2
Hausjärvi.vaakuna.svg 111 Hausjärvi kunta Suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 739 398,78 389,32 22,4
Heinola.vaakuna.svg 090 Heinola kaupunki Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 19 544 839,28 676,07 28,9
Heinävesi.vaakuna.svg 091 Heinävesi kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 573 1 319,58 1 029,96 3,5
Helsinki.vaakuna.svg 097 Helsinki kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 630 752 215,12 214,21 2 944,5
Hirvensalmi.vaakuna.svg 098 Hirvensalmi kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 276 746,59 465,25 4,9
Hollola.vaakuna.svg 099 Hollola kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 23 913 727,47 650,97 36,7
Honkajoki.vaakuna.svg 102 Honkajoki kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 800 333,14 331,37 5,4
Huittisten.vaakuna.svg 103 Huittinen kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 10 484 539,59 532,63 19,7
Humppilan vaakuna.svg 105 Humppila kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 391 148,60 147,96 16,2
Hyrynsalmi.vaakuna.svg 106 Hyrynsalmi kunta Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 420 1 521,37 1 421,01 1,7
Hyvinkaa.vaakuna.svg 108 Hyvinkää kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 46 560 336,77 322,66 144,3
Hämeenkyrö.vaakuna.svg 109 Hämeenkyrö kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 10 682 505,10 463,84 23
Hämeenlinna.vaakuna.svg 139 Hämeenlinna kaupunki Suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 68 014 2 031,52 1 785,03 38,1
Ii.vaakuna.svg 140 Ii kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 9 680 1 603,41 1 553,18 6,2
Iisalmi.vaakuna.svg 142 Iisalmi kaupunki Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 21 959 872,18 762,97 28,8
Iitti.vaakuna.svg 143 Iitti kunta Suomi Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 6 900 687,09 589,78 11,7
Ikaalinen.vaakuna.svg 145 Ikaalinen kaupunki Suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 7 202 843,40 750,37 9,6
Ilmajoki.vaakuna.svg 146 Ilmajoki kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 12 143 579,68 576,78 21,1
Ilomantsi.vaakuna.svg 153 Ilomantsi kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 5 320 3 172,69 2 763,48 1,9
Imatra.vaakuna.svg 148 Imatra kaupunki Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 27 786 191,28 155,01 179,3
Inari.vaakuna.svg 149 Inari kunta Suomi, Pohjoissaame
Inarinsaame, Koltansaame
Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 6 792 17 333,65 15 055,10 0,5
Inkoo.vaakuna.svg 151 Inkoo kunta Ruotsi, Suomi Uusimaa Raaseporin seutukunta 5 541 357,99 349,89 15,8
Isojoki.vaakuna.svg 152 Isojoki kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 2 122 647,43 642,38 3,3
Isokyrö.vaakuna.svg 165 Isokyrö kunta Suomi Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 4 777 356,91 354,13 13,5
Janakkala.vaakuna.svg 167 Janakkala kunta Suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 16 843 586,07 547,46 30,8
Joensuu.vaakuna.svg 170 Joensuu kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 75 640 2 751,07 2 381,69 31,8
Jokioinen.vaakuna.svg 171 Jokioinen kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 5 428 181,94 180,42 30,1
Jomala.vaakuna.svg 172 Jomala kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 4 642 144,30 142,55 32,6
Joroinen.vaakuna.svg 174 Joroinen kunta Suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 5 120 711,76 575,13 8,9
Joutsa.vaakuna.svg 176 Joutsa kunta Suomi Keski-Suomi Joutsan seutukunta 4 688 1 066,42 867,11 5,4
Juankoski.vaakuna.svg 177 Juankoski kaupunki Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 4 805 586,26 465,27 10,3
Juuka.vaakuna.svg 178 Juuka kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 5 027 1 846,56 1 501,70 3,3
Juupajoki.vaakuna.svg 179 Juupajoki kunta Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 1 989 274,95 258,50 7,7
Juva.vaakuna.svg 181 Juva kunta Suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 6 538 1 345,70 1 162,92 5,6
Jyväskylä.vaakuna.svg 182 Jyväskylä kaupunki Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 137 504 1 466,35 1 170,93 117,4
Jämijärvi.vaakuna.svg 186 Jämijärvi kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 944 224,33 214,35 9,1
Jämsä.vaakuna.svg 202 Jämsä kaupunki Suomi Keski-Suomi Jämsän seutukunta 21 508 1 823,77 1 571,23 13,7
Jarvenpaa.vaakuna.svg 169 Järvenpää kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 41 028 39,93 37,54 1 092,9
Piikkiö.vaakuna.svg 204 Kaarina kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 32 586 151,47 150,42 216,6
Kaavi.vaakuna.svg 205 Kaavi kunta Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 3 189 789,59 674,02 4,7
Kajaani.vaakuna.svg 208 Kajaani kaupunki Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 37 627 2 264,00 1 834,94 20,5
Kalajoki.vaakuna.svg 211 Kalajoki kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 12 583 929,62 922,46 13,6
Kangasala.vaakuna.svg 213 Kangasala kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 30 637 870,85 658,04 46,6
Kangasniemi.vaakuna.svg 214 Kangasniemi kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 624 1 326,75 1 068,87 5,3
Kankaanpää.vaakuna.svg 216 Kankaanpää kaupunki Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 11 767 704,74 689,41 17,1
Kannonkoski.vaakuna.svg 217 Kannonkoski kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 453 549,88 445,00 3,3
Kannus.vaakuna.svg 218 Kannus kaupunki Suomi Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 5 583 470,65 468,23 11,9
Karijoki.vaakuna.svg 224 Karijoki kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 366 186,54 185,76 7,4
Karkkila.vaakuna.svg 226 Karkkila kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 8 981 255,32 242,36 37,1
Karstula.vaakuna.svg 231 Karstula kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 260 963,19 887,07 4,8
Karvia.vaakuna.svg 232 Karvia kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 2 473 519,89 502,13 4,9
Kaskinen.vaakuna.svg 233 Kaskinen kaupunki Suomi, Ruotsi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 1 290 10,78 10,63 121,4
Kauhajoki.vaakuna.svg 235 Kauhajoki kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 13 896 1 315,55 1 298,98 10,7
Kauhava.vaakuna.svg 236 Kauhava kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 16 776 1 328,08 1 313,41 12,8
Kauniainen.vaakuna.svg 239 Kauniainen kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 9 435 6,00 5,89 1 601,9
Kaustinen.vaakuna.svg 240 Kaustinen kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 4 302 361,12 353,97 12,2
Keitele.vaakuna.svg 320 Keitele kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 2 363 578,32 481,78 4,9
Kemi.vaakuna.svg 241 Kemi kaupunki Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 21 787 102,76 95,38 228,4
Kemijärvi.vaakuna.svg 322 Kemijärvi kaupunki Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 7 757 3 930,91 3 504,99 2,2
Keminmaa.vaakuna.svg 244 Keminmaa kunta Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 8 378 647,22 626,30 13,4
Dragsfjärd.vaakuna.svg 043 Kemiönsaari kunta Ruotsi, Suomi Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 6 903 697,95 686,96 10
Kempele.vaakuna.svg 245 Kempele kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 17 085 110,32 110,11 155,2
Kerava.vaakuna.svg 249 Kerava kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 35 336 30,79 30,63 1 153,6
Keuruu.vaakuna.svg 250 Keuruu kaupunki Suomi Keski-Suomi Keuruun seutukunta 10 105 1 430,56 1 257,97 8
Kihniö.vaakuna.svg 256 Kihniö kunta Suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 2 027 390,50 357,10 5,7
Kinnula coat of arms.svg 257 Kinnula kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 744 495,72 460,19 3,8
Kirkkonummi.vaakuna.svg 260 Kirkkonummi kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 38 725 393,54 366,15 105,8
Kitee.vaakuna.svg 261 Kitee kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 10 829 1 724,41 1 253,60 8,6
Kittilä.vaakuna.svg 263 Kittilä kunta Suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 6 407 8 262,93 8 094,25 0,8
Kiuruvesi.vaakuna.svg 265 Kiuruvesi kaupunki Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 8 588 1 422,90 1 328,13 6,5
Kivijärvi.vaakuna.svg 271 Kivijärvi kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 194 599,87 483,94 2,5
Kokemäki.vaakuna.svg 272 Kokemäki kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 7 580 531,27 480,35 15,8
Kokkola.vaakuna.svg 273 Kokkola kaupunki Suomi, Ruotsi Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 47 590 1 487,02 1 445,01 32,9
Kolari.vaakuna.svg 275 Kolari kunta Suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 3 857 2 617,77 2 559,03 1,5
Konnevesi.vaakuna.svg 276 Konnevesi kunta Suomi Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 2 759 680,85 512,96 5,4
Kontiolahti.vaakuna.svg 280 Kontiolahti kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 14 804 1 029,82 799,18 18,5
Korsnäs.vaakuna.svg 284 Korsnäs kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 2 203 239,68 235,78 9,3
Koski.Tl.vaakuna.svg 285 Koski Tl kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 388 192,42 191,46 12,5
Kotka.vaakuna.svg 286 Kotka kaupunki Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 54 363 277,74 272,01 199,9
Kouvola.vaakuna.svg 287 Kouvola kaupunki Suomi Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 85 861 2 883,29 2 558,37 33,6
Kristiinankaupunki.vaakuna.svg 288 Kristiinankaupunki kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 6 804 697,54 683,03 10
Kruunupyy.vaakuna.svg 290 Kruunupyy kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 6 674 751,71 712,68 9,4
Kuhmo.vaakuna.svg 291 Kuhmo kaupunki Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 787 5 456,78 4 806,31 1,8
Kuhmoinen.vaakuna.svg 295 Kuhmoinen kunta Suomi Keski-Suomi Jämsän seutukunta 2 330 936,68 660,96 3,5
Kumlinge.vaakuna.svg 297 Kumlinge kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 316 99,48 99,09 3,2
Kuopio.vaakuna.svg 300 Kuopio kaupunki Suomi Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 112 201 3 740,10 2 775,73 40,4
Kuortane.vaakuna.svg 301 Kuortane kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 3 717 484,88 462,16 8
Kurikka.vaakuna.svg 304 Kurikka kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 21 717 1 743,86 1 724,16 12,6
Kustavi vaakuna.svg 305 Kustavi kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 894 167,71 165,83 5,4
Kuusamo.vaakuna.svg 312 Kuusamo kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 15 671 5 808,92 4 977,13 3,1
Kyyjärvi.vaakuna.svg 316 Kyyjärvi kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 377 469,62 448,22 3,1
Kärkölä.vaakuna.svg 317 Kärkölä kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 4 599 259,30 256,48 17,9
Kärsämäki.vaakuna.svg 318 Kärsämäki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 660 700,90 695,94 3,8
Kökar.vaakuna.svg 398 Kökar kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 247 64,00 63,62 3,9
Lahti.vaakuna.svg 399 Lahti kaupunki Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 118 848 517,63 459,43 258,7
Laihia.vaakuna.svg 400 Laihia kunta Suomi Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 8 105 508,44 504,30 16,1
Laitila vaakuna.svg 407 Laitila kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 8 520 545,33 531,66 16
Lapinjärvi.vaakuna.svg 402 Lapinjärvi kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Loviisan seutukunta 2 771 339,31 329,87 8,4
Lapinlahti.vaakuna.svg 403 Lapinlahti kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 9 960 1 245,14 1 096,53 9,1
Lappajärvi.vaakuna.svg 405 Lappajärvi kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 3 209 522,98 420,14 7,6
Lappeenranta.vaakuna.svg 408 Lappeenranta kaupunki Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 72 946 1 723,55 1 433,44 50,9
Lapua.vaakuna.svg 410 Lapua kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 14 625 751,80 738,15 19,8
Laukaa.vaakuna.svg 416 Laukaa kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 18 843 825,59 648,40 29,1
Lemi.vaakuna.svg 417 Lemi kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 073 262,48 217,87 14,1
Lemland.vaakuna.svg 418 Lemland kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 993 114,10 113,23 17,6
Lempäälä.vaakuna.svg 420 Lempäälä kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 22 577 307,06 269,54 83,8
Leppävirta.vaakuna.svg 421 Leppävirta kunta Suomi Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 9 938 1 519,65 1 136,01 8,7
Lestijärvi.vaakuna.svg 422 Lestijärvi kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 800 559,06 480,65 1,7
Lieksa.vaakuna.svg 423 Lieksa kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 11 758 4 067,60 3 418,06 3,4
Lieto vaakuna.svg 425 Lieto kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 282 302,56 300,46 64,2
Liminka.vaakuna.svg 426 Liminka kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 9 943 642,58 637,03 15,6
Liperi.vaakuna.svg 444 Liperi kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 12 349 1 161,23 726,90 17
Lohja.vaakuna.svg 430 Lohja kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 47 348 1 109,73 939,14 50,4
Loimaa.vaakuna.svg 433 Loimaa kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 16 466 851,93 848,11 19,4
Loppi vaakuna.svg 434 Loppi kunta Suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 175 655,97 597,53 13,7
Loviisa.vaakuna.svg 435 Loviisa kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Loviisan seutukunta 15 318 845,54 819,76 18,7
Luhanka.vaakuna.svg 436 Luhanka kunta Suomi Keski-Suomi Joutsan seutukunta 762 313,25 214,53 3,6
Lumijoki.vaakuna.svg 438 Lumijoki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 2 088 214,10 213,85 9,8
Lumparland.vaakuna.svg 440 Lumparland kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 396 36,39 36,35 10,9
Luoto.vaakuna.svg 441 Luoto kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 5 153 176,55 142,45 36,2
Luumäki.vaakuna.svg 442 Luumäki kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 860 859,84 750,08 6,5
Luvia.vaakuna.svg 475 Luvia kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 3 337 171,59 169,13 19,7
Maalahti.vaakuna.svg 478 Maalahti kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 5 534 525,41 521,30 10,6
Maarianhamina.vaakuna.svg 480 Maarianhamina kaupunki Ruotsi Ahvenanmaa Mariehamns stad 11 503 11,80 11,80 974,8
Marttila.vaakuna.svg 481 Marttila kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 025 195,99 195,28 10,4
Masku.vaakuna.svg 483 Masku kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 9 700 176,04 174,86 55,5
Merijarvi.vaakuna.svg 484 Merijärvi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 1 131 231,63 229,88 4,9
Merikarvia.vaakuna.svg 489 Merikarvia kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 3 174 450,66 446,08 7,1
Miehikkala.vaakuna.svg 491 Miehikkälä kunta Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 2 071 440,35 422,26 4,9
Mikkeli.vaakuna.svg 494 Mikkeli kaupunki Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 54 724 3 229,57 2 548,46 21,5
Muhos.vaakuna.svg 495 Muhos kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 9 052 797,27 783,65 11,6
Multia vaakuna.svg 498 Multia kunta Suomi Keski-Suomi Keuruun seutukunta 1 714 765,62 733,26 2,3
Muonio.vaakuna.svg 499 Muonio kunta Suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 2 357 2 037,79 1 904,10 1,2
Mustasaari vaakuna.svg 500 Mustasaari kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 19 306 866,29 848,83 22,7
Muurame.vaakuna.svg 503 Muurame kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 9 794 194,05 144,06 68
Mynämäki.vaakuna.svg 504 Mynämäki kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 7 878 522,43 519,86 15,2
Myrskylä.vaakuna.svg 505 Myrskylä kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Porvoon seutukunta 1 979 206,35 200,35 9,9
Mäntsälä.vaakuna.svg 508 Mäntsälä kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 20 712 596,11 580,86 35,7
Vilppula.vaakuna.svg 931 Mänttä-Vilppula kaupunki Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 10 599 657,23 535,00 19,8
Mäntyharju.vaakuna.svg 507 Mäntyharju kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 6 151 1 210,98 980,91 6,3
Naantali.vaakuna.svg 529 Naantali kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 18 972 315,93 311,90 60,8
Nakkila.vaakuna.svg 531 Nakkila kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 5 647 184,88 182,91 30,9
Nivala.vaakuna.svg 535 Nivala kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 10 877 536,88 527,87 20,6
Nokia.vaakuna.svg 536 Nokia kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 33 149 347,75 288,19 115
Nousiainen.vaakuna.svg 538 Nousiainen kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 4 872 199,55 198,97 24,5
Nurmes.vaakuna.svg 541 Nurmes kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 7 995 1 854,80 1 601,04 5
Nurmijarvi.vaakuna.svg 543 Nurmijärvi kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 41 953 367,26 361,86 115,9
Närpiö.vaakuna.svg 545 Närpiö kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 9 385 985,42 977,52 9,6
Orimattila.vaakuna.svg 560 Orimattila kaupunki Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 16 299 814,01 785,14 20,8
Oripää.vaakuna.svg 561 Oripää kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 1 376 117,72 117,61 11,7
Orivesi.vaakuna.svg 562 Orivesi kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 9 399 960,08 799,63 11,8
Oulainen.vaakuna.svg 563 Oulainen kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 7 602 597,53 587,79 12,9
Oulu.vaakuna.svg 564 Oulu kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 198 584 3 113,77 3 031,64 65,5
Outokumpu.vaakuna.svg 309 Outokumpu kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 7 151 584,05 445,81 16
Padasjoki.vaakuna.svg 576 Padasjoki kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 3 140 729,86 523,14 6
Paimio vaakuna.svg 577 Paimio kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 10 617 240,02 238,36 44,5
Paltamo.vaakuna.svg 578 Paltamo kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 3 485 1 139,12 918,38 3,8
Parainen vaakuna.svg 445 Parainen kaupunki Ruotsi, Suomi Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 15 483 890,06 882,70 17,5
Parikkala.vaakuna.svg 580 Parikkala kunta Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 229 760,72 592,89 8,8
Parkano.vaakuna.svg 581 Parkano kaupunki Suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 751 909,67 852,07 7,9
Pedersöre.vaakuna.svg 599 Pedersören kunta kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 11 124 826,05 794,27 14
Pelkosenniemi.vaakuna.svg 583 Pelkosenniemi kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 964 1 881,57 1 836,17 0,5
Pellon vaakuna.svg 854 Pello kunta Suomi Lappi Torniolaakson seutukunta 3 628 1 863,72 1 737,65 2,1
Perho.vaakuna.svg 584 Perho kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 2 922 775,19 747,83 3,9
Pertunmaa.vaakuna.svg 588 Pertunmaa kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 1 822 454,19 374,44 4,9
Petäjävesi.vaakuna.svg 592 Petäjävesi kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 4 005 495,42 456,41 8,8
Pieksämäki.vaakuna.svg 593 Pieksämäki kaupunki Suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 18 772 1 836,22 1 568,61 12
Pielavesi.vaakuna.svg 595 Pielavesi kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 740 1 406,51 1 153,23 4,1
Pietarsaari.vaakuna.svg 598 Pietarsaari kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 19 437 91,88 88,45 219,8
Pihtipudas.vaakuna.svg 601 Pihtipudas kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 212 1 247,45 1 074,67 3,9
Pirkkala.vaakuna.svg 604 Pirkkala kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 18 948 104,04 81,43 232,7
Polvijärvi.vaakuna.svg 607 Polvijärvi kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 535 958,33 804,15 5,6
Pomarkku.vaakuna.svg 608 Pomarkku kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 2 242 332,04 301,08 7,4
Porin vaakuna.svg 609 Pori kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 85 360 1 217,50 1 155,67 73,9
Pornainen.vaakuna.svg 611 Pornainen kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 5 120 150,09 146,52 34,9
Porvoo.vaakuna.svg 638 Porvoo kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Porvoon seutukunta 50 027 664,53 654,42 76,4
Posio.vaakuna.svg 614 Posio kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 481 3 544,90 3 039,12 1,1
Pudasjarvi.vaakuna.svg 615 Pudasjärvi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 8 243 5 867,25 5 637,30 1,5
Pukkila.vaakuna.svg 616 Pukkila kunta Suomi Uusimaa Porvoon seutukunta 1 972 145,94 145,03 13,6
Punkalaidun.vaakuna.svg 619 Punkalaidun kunta Suomi Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 3 041 364,02 361,08 8,4
Puolanka.vaakuna.svg 620 Puolanka kunta Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 771 2 598,68 2 461,25 1,1
Puumala.vaakuna.svg 623 Puumala kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 252 1 237,75 794,50 2,8
Pyhtää.vaakuna.svg 624 Pyhtää kunta Suomi, Ruotsi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 5 318 336,40 324,75 16,4
Pyhäjoki.vaakuna.svg 625 Pyhäjoki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 3 207 549,19 542,58 5,9
Pyhäjärvi.vaakuna.svg 626 Pyhäjärvi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 5 501 1 459,47 1 311,32 4,2
Pyhäntä.vaakuna.svg 630 Pyhäntä kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 1 581 847,48 810,70 2
Pyhäranta vaakuna.svg 631 Pyhäranta kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 140 148,23 143,26 14,9
Pälkäne.vaakuna.svg 635 Pälkäne kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 6 669 738,15 560,48 11,9
Pöytyän vaakuna.svg 636 Pöytyä kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 8 560 773,69 750,04 11,4
Raahe.vaakuna.svg 678 Raahe kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 25 150 1 027,31 1 014,26 24,8
Raasepori.vaakuna.svg 710 Raasepori kaupunki Ruotsi, Suomi Uusimaa Raaseporin seutukunta 28 397 1 215,37 1 148,00 24,7
Raisio.vaakuna.svg 680 Raisio kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 24 326 49,36 48,76 498,9
Rantasalmi.vaakuna.svg 681 Rantasalmi kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 729 925,19 559,15 6,7
Ranua.vaakuna.svg 683 Ranua kunta Suomi Lappi Rovaniemen seutukunta 4 012 3 694,80 3 453,88 1,2
Rauma.vaakuna.svg 684 Rauma kaupunki Suomi Satakunta Rauman seutukunta 39 762 509,54 495,74 80,2
Rautalampi.vaakuna.svg 686 Rautalampi kunta Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 3 290 761,98 538,93 6,1
Rautavaara.vaakuna.svg 687 Rautavaara kunta Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 1 731 1 235,26 1 150,97 1,5
Rautjärvi.vaakuna.svg 689 Rautjärvi kunta Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 3 513 401,89 351,59 10
Reisjärvi.vaakuna.svg 691 Reisjärvi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 888 503,18 474,44 6,1
Riihimäki.vaakuna.svg 694 Riihimäki kaupunki Suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 29 286 125,56 121,03 242
Ristijarvi.vaakuna.svg 697 Ristijärvi kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 1 352 897,93 835,58 1,6
Rovaniemi.vaakuna.svg 698 Rovaniemi kaupunki Suomi Lappi Rovaniemen seutukunta 61 857 8 016,73 7 581,86 8,2
Ruokolahti.vaakuna.svg 700 Ruokolahti kunta Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 311 1 219,85 942,98 5,6
Ruovesi.vaakuna.svg 702 Ruovesi kunta Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 4 630 950,15 776,92 6
Rusko.vaakuna.svg 704 Rusko kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 6 122 127,90 127,14 48,2
Rääkkylä.vaakuna.svg 707 Rääkkylä kunta Suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 2 347 699,68 427,66 5,5
Saarijärvi.vaakuna.svg 729 Saarijärvi kaupunki Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 9 913 1 422,72 1 251,80 7,9
Salla.vaakuna.svg 732 Salla kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 719 5 873,08 5 730,06 0,6
Halikko vaakuna.svg 734 Salo kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Salon seutukunta 53 831 2 061,69 1 986,54 27,1
Saltvik.vaakuna.svg 736 Saltvik kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 827 159,61 152,24 12
Karkku.vaakuna.svg 230 Sastamala kaupunki Suomi Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 25 184 1 531,74 1 428,82 17,6
Sauvo.vaakuna.svg 790 Sauvo kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 3 025 253,87 252,61 12
Savitaipale.vaakuna.svg 738 Savitaipale kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 604 690,56 539,57 6,7
Savonlinna.vaakuna.svg 739 Savonlinna kaupunki Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 35 569 3 597,71 2 239,02 15,9
Savukoski.vaakuna.svg 740 Savukoski kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 1 061 6 495,95 6 438,65 0,16
Seinäjoki.vaakuna.svg 742 Seinäjoki kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 61 631 1 469,25 1 431,79 43
Sievi.vaakuna.svg 743 Sievi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 5 113 800,79 787,33 6,5
Siikainen.vaakuna.svg 746 Siikainen kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 533 491,34 463,19 3,3
Siikajoki.vaakuna.svg 747 Siikajoki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 5 453 1 060,29 1 051,43 5,2
Siikalatva.vaakuna.svg 748 Siikalatva kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 5 674 2 229,21 2 172,55 2,6
Siilinjärvi.vaakuna.svg 791 Siilinjärvi kunta Suomi Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 21 789 507,81 400,96 54,3
Simo.vaakuna.svg 749 Simo kunta Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 228 1 467,35 1 447,35 2,2
Sipoo.vaakuna.svg 751 Sipoo kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 19 436 342,60 339,63 57,2
Siuntio.vaakuna.svg 753 Siuntio kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 6 172 249,96 241,08 25,6
Sodankyla.vaakuna.svg 755 Sodankylä kunta Suomi, Pohjoissaame Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 8 773 12 415,50 11 691,73 0,8
Soini.vaakuna.svg 758 Soini kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 219 574,22 551,95 4
Somero.vaakuna.svg 759 Somero kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Salon seutukunta 9 080 697,68 667,79 13,6
Sonkajärvi.vaakuna.svg 761 Sonkajärvi kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 273 1 576,75 1 465,82 2,9
Sotkamo.vaakuna.svg 762 Sotkamo kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 10 512 2 951,87 2 649,15 4
Sottunga.vaakuna.svg 765 Sottunga kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 99 28,06 28,04 3,5
Sulkava.vaakuna.svg 766 Sulkava kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 2 719 769,20 584,63 4,7
Sund.vaakuna.svg 768 Sund kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 029 112,49 108,20 9,5
Suomussalmi.vaakuna.svg 771 Suomussalmi kunta Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 321 5 857,62 5 270,79 1,6
Suonenjoki coat of arms.svg 777 Suonenjoki kaupunki Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 7 385 862,34 713,54 10,3
Sysmä.vaakuna.svg 778 Sysmä kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 4 033 936,18 666,89 6
Säkylä.vaakuna.svg 781 Säkylä kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 7 069 527,71 406,65 17,4
Taipalsaari.vaakuna.svg 783 Taipalsaari kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 802 761,94 344,88 13,9
Taivalkoski.vaakuna.svg 831 Taivalkoski kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 4 195 2 650,66 2 437,95 1,7
Taivassalo vaakuna.svg 832 Taivassalo kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 1 640 141,99 140,31 11,7
Tammela.vaakuna.svg 833 Tammela kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 6 273 715,14 640,39 9,8
Tampere.vaakuna.svg 834 Tampere kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 225 319 689,59 524,89 429,3
Tervo.vaakuna.svg 837 Tervo kunta Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 1 609 494,30 347,75 4,6
Tervola.vaakuna.svg 844 Tervola kunta Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 189 1 592,03 1 559,70 2
Teuva.vaakuna.svg 845 Teuva kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 5 474 556,05 554,70 9,9
Tohmajärvi.vaakuna.svg 846 Tohmajärvi kunta Suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 4 741 895,36 837,75 5,7
Toholampi.vaakuna.svg 848 Toholampi kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 305 616,88 608,36 5,4
Toivakka.vaakuna.svg 849 Toivakka kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 2 426 413,94 361,45 6,7
Tornio.vaakuna.svg 850 Tornio kaupunki Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 22 194 1 228,83 1 188,00 18,7
Turku.vaakuna.svg 851 Turku kaupunki Suomi, Ruotsi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 186 191 249,12 245,67 757,9
Tuusniemi.vaakuna.svg 853 Tuusniemi kunta Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 699 699,43 543,17 5
Tuusula.vaakuna.svg 857 Tuusula kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 38 537 225,46 219,50 175,6
Tyrnävä.vaakuna.svg 858 Tyrnävä kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 6 791 494,86 491,81 13,8
Ulvila.vaakuna.svg 859 Ulvila kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 13 356 422,51 400,65 33,3
Urjala.vaakuna.svg 886 Urjala kunta Suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 4 937 505,37 475,18 10,4
Utajärvi.vaakuna.svg 887 Utajärvi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 856 1 736,70 1 671,01 1,7
Utsjoki.vaakuna.svg 889 Utsjoki kunta Suomi, Pohjoissaame Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 1 247 5 372,00 5 144,52 0,2
Uurainen.vaakuna.svg 890 Uurainen kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 692 372,27 347,99 10,6
Uusikaarlepyy.vaakuna.svg 892 Uusikaarlepyy kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 7 554 737,17 732,65 10,3
Uusikaupunki.vaakuna.svg 893 Uusikaupunki kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 15 513 551,38 502,49 30,9
Vaala.vaakuna.svg 895 Vaala kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 3 063 1 764,03 1 302,11 2,4
Vaasa.vaakuna.svg 785 Vaasa kaupunki Suomi, Ruotsi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 67 630 369,42 364,54 185,5
Valkeakoski.vaakuna.svg 905 Valkeakoski kaupunki Suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 21 342 372,03 271,92 78,5
Valtimo.vaakuna.svg 908 Valtimo kunta Suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 2 315 838,07 800,31 2,9
Vantaa.vaakuna.svg 911 Vantaa kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 215 022 240,34 238,36 902,1
Varkaus.vaakuna.svg 092 Varkaus kaupunki Suomi Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 21 643 524,48 385,62 56,1
Vehmaa.vaakuna.svg 915 Vehmaa kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 277 192,14 188,78 12,1
Vesanto.vaakuna.svg 918 Vesanto kunta Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 2 191 569,80 422,63 5,2
Vesilahti.vaakuna.svg 921 Vesilahti kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 4 481 353,94 300,92 14,9
Veteli.vaakuna.svg 922 Veteli kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 300 520,91 502,32 6,6
Vieremä.vaakuna.svg 924 Vieremä kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 754 973,39 925,26 4,1
Vihti.vaakuna.svg 925 Vihti kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 28 916 567,06 522,06 55,4
Viitasaari.vaakuna.svg 927 Viitasaari kaupunki Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 6 652 1 589,13 1 248,48 5,3
Vimpeli.vaakuna.svg 934 Vimpeli kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 3 071 328,79 287,33 10,7
Virolahti.vaakuna.svg 935 Virolahti kunta Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 3 344 376,25 372,00 9
Virrat.vaakuna.svg 936 Virrat kaupunki Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 6 992 1 299,08 1 162,57 6
Vårdö.vaakuna.svg 941 Vårdö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 436 102,12 101,73 4,3
Vöyri.vaakuna.svg 946 Vöyri kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 6 708 791,14 781,85 8,6
Ylitornio.vaakuna.svg 976 Ylitornio kunta Suomi Lappi Torniolaakson seutukunta 4 279 2 212,49 2 028,74 2,1
Ylivieska.vaakuna.svg 977 Ylivieska kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 15 064 573,19 568,66 26,5
Ylöjärvi.vaakuna.svg 980 Ylöjärvi kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 32 741 1 324,14 1 115,72 29,3
Ypäjä.vaakuna.svg 981 Ypäjä kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 412 183,25 182,76 13,2
Ähtäri.vaakuna.svg 989 Ähtäri kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 6 055 910,88 805,85 7,5
Äänekoski.vaakuna.svg 992 Äänekoski kaupunki Suomi Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 19 643 1 138,38 884,49 22,2

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 31.1.2016. Väestörekisterikeskus. Viitattu 19.2.2016.
  4. a b Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2016 1.1.2016. Maanmittauslaitos. Viitattu 19.2.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]