Luettelo Suomen kunnista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2011.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2016 alusta kuntia on 313, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.

Kaupunki-nimitystä[1] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa[2]. Luettelon kolmannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. joulukuuta 2015. Kuntien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2015. Väestötiheydet on laskettu näiden tietojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Eurajoki (5 931). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Eura (630,20 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Alavieska (10,70 as./km²).

Kunnan nimi Nimitys Maakunta Väkiluku[3] Maapinta-ala
(km²)[4]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa kaupunki Pirkanmaa 17 052 293,15 58,2
Alajärvi kaupunki Etelä-Pohjanmaa 10 014 1 008,75 9,9
Alavieska kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 691 251,36 10,7
Alavus kaupunki Etelä-Pohjanmaa 12 052 1 088,16 11,1
Asikkala kunta Päijät-Häme 8 293 563,35 14,7
Askola kunta Uusimaa 5 102 212,42 24
Aura kunta Varsinais-Suomi 3 979 95,00 41,9
Brändö kunta Ahvenanmaa 470 107,88 4,4
Eckerö kunta Ahvenanmaa 935 107,72 8,7
Enonkoski kunta Etelä-Savo 1 473 305,57 4,8
Enontekiö kunta Lappi 1 862 7 945,72 0,2
Espoo kaupunki Uusimaa 270 005 312,19 864,9
Eura kunta Satakunta 12 134 578,78 21
Eurajoki kunta Satakunta 5 931 345,53 17,2
Evijärvi kunta Etelä-Pohjanmaa 2 577 354,08 7,3
Finström kunta Ahvenanmaa 2 522 123,26 20,5
Forssa kaupunki Kanta-Häme 17 430 248,79 70,1
Föglö kunta Ahvenanmaa 554 134,77 4,1
Geta kunta Ahvenanmaa 500 84,55 5,9
Haapajärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 440 765,67 9,7
Haapavesi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 168 1 049,77 6,8
Hailuoto kunta Pohjois-Pohjanmaa 993 200,61 4,9
Halsua kunta Keski-Pohjanmaa 1 225 413,01 3
Hamina kaupunki Kymenlaakso 20 866 609,71 34,2
Hammarland kunta Ahvenanmaa 1 537 138,35 11,1
Hankasalmi kunta Keski-Suomi 5 234 571,69 9,2
Hanko kaupunki Uusimaa 8 865 116,92 75,8
Harjavalta kaupunki Satakunta 7 302 123,46 59,1
Hartola kunta Päijät-Häme 2 983 542,95 5,5
Hattula kunta Kanta-Häme 9 748 357,81 27,2
Hausjärvi kunta Kanta-Häme 8 730 389,32 22,4
Heinola kaupunki Päijät-Häme 19 589 676,08 29
Heinävesi kunta Etelä-Savo 3 575 1 029,96 3,5
Helsinki kaupunki Uusimaa 630 225 213,92 2 946,1
Hirvensalmi kunta Etelä-Savo 2 293 465,30 4,9
Hollola kunta Päijät-Häme 21 826 463,18 47,1
Honkajoki kunta Satakunta 1 793 331,37 5,4
Huittinen kaupunki Satakunta 10 474 532,63 19,7
Humppila kunta Kanta-Häme 2 389 147,96 16,1
Hyrynsalmi kunta Kainuu 2 423 1 421,01 1,7
Hyvinkää kaupunki Uusimaa 46 525 322,62 144,2
Hämeenkyrö kunta Pirkanmaa 10 677 463,79 23
Hämeenlinna kaupunki Kanta-Häme 68 052 1 785,01 38,1
Ii kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 659 1 553,19 6,2
Iisalmi kaupunki Pohjois-Savo 21 965 762,97 28,8
Iitti kunta Kymenlaakso 6 913 589,78 11,7
Ikaalinen kaupunki Pirkanmaa 7 206 750,31 9,6
Ilmajoki kunta Etelä-Pohjanmaa 12 164 576,78 21,1
Ilomantsi kunta Pohjois-Karjala 5 339 2 763,49 1,9
Imatra kaupunki Etelä-Karjala 27 836 155,01 179,6
Inari kunta Lappi 6 805 15 053,50 0,5
Inkoo kunta Uusimaa 5 548 349,89 15,9
Isojoki kunta Etelä-Pohjanmaa 2 128 642,38 3,3
Isokyrö kunta Pohjanmaa 4 789 354,13 13,5
Janakkala kunta Kanta-Häme 16 855 547,44 30,8
Joensuu kaupunki Pohjois-Karjala 75 572 2 381,66 31,7
Jokioinen kunta Kanta-Häme 5 432 180,42 30,1
Jomala kunta Ahvenanmaa 4 645 142,55 32,6
Joroinen kunta Etelä-Savo 5 111 575,09 8,9
Joutsa kunta Keski-Suomi 4 693 867,11 5,4
Juankoski kaupunki Pohjois-Savo 4 806 465,28 10,3
Juuka kunta Pohjois-Karjala 5 036 1 501,70 3,4
Juupajoki kunta Pirkanmaa 1 987 258,50 7,7
Juva kunta Etelä-Savo 6 548 1 162,93 5,6
Jyväskylä kaupunki Keski-Suomi 137 406 1 170,90 117,4
Jämijärvi kunta Satakunta 1 948 214,35 9,1
Jämsä kaupunki Keski-Suomi 21 538 1 571,34 13,7
Järvenpää kaupunki Uusimaa 40 967 37,54 1 091,3
Kaarina kaupunki Varsinais-Suomi 32 580 150,42 216,6
Kaavi kunta Pohjois-Savo 3 193 674,01 4,7
Kajaani kaupunki Kainuu 37 636 1 835,06 20,5
Kalajoki kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 12 623 922,24 13,7
Kangasala kunta Pirkanmaa 30 605 658,04 46,5
Kangasniemi kunta Etelä-Savo 5 636 1 068,87 5,3
Kankaanpää kaupunki Satakunta 11 774 689,41 17,1
Kannonkoski kunta Keski-Suomi 1 458 445,01 3,3
Kannus kaupunki Keski-Pohjanmaa 5 587 468,23 11,9
Karijoki kunta Etelä-Pohjanmaa 1 369 185,76 7,4
Karkkila kaupunki Uusimaa 8 984 242,36 37,1
Karstula kunta Keski-Suomi 4 258 887,18 4,8
Karvia kunta Satakunta 2 478 502,13 4,9
Kaskinen kaupunki Pohjanmaa 1 285 10,63 120,9
Kauhajoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 13 882 1 299,03 10,7
Kauhava kaupunki Etelä-Pohjanmaa 16 802 1 313,46 12,8
Kauniainen kaupunki Uusimaa 9 476 5,89 1 608,8
Kaustinen kunta Keski-Pohjanmaa 4 304 354,03 12,2
Keitele kunta Pohjois-Savo 2 377 481,78 4,9
Kemi kaupunki Lappi 21 762 95,38 228,2
Kemijärvi kaupunki Lappi 7 769 3 504,98 2,2
Keminmaa kunta Lappi 8 392 626,30 13,4
Kemiönsaari kunta Varsinais-Suomi 6 913 686,96 10,1
Kempele kunta Pohjois-Pohjanmaa 17 065 110,11 155
Kerava kaupunki Uusimaa 35 331 30,62 1 153,9
Keuruu kaupunki Keski-Suomi 10 099 1 258,02 8
Kihniö kunta Pirkanmaa 2 038 357,10 5,7
Kinnula kunta Keski-Suomi 1 749 460,18 3,8
Kirkkonummi kunta Uusimaa 38 656 366,15 105,6
Kitee kaupunki Pohjois-Karjala 10 842 1 253,60 8,6
Kittilä kunta Lappi 6 417 8 094,36 0,8
Kiuruvesi kaupunki Pohjois-Savo 8 608 1 328,13 6,5
Kivijärvi kunta Keski-Suomi 1 200 483,95 2,5
Kokemäki kaupunki Satakunta 7 591 481,31 15,8
Kokkola kaupunki Keski-Pohjanmaa 47 573 1 444,98 32,9
Kolari kunta Lappi 3 839 2 558,81 1,5
Konnevesi kunta Keski-Suomi 2 756 512,96 5,4
Kontiolahti kunta Pohjois-Karjala 14 825 799,68 18,5
Korsnäs kunta Pohjanmaa 2 200 235,78 9,3
Koski Tl kunta Varsinais-Suomi 2 402 191,46 12,5
Kotka kaupunki Kymenlaakso 54 376 272,01 199,9
Kouvola kaupunki Kymenlaakso 85 883 2 558,31 33,6
Kristiinankaupunki kaupunki Pohjanmaa 6 803 683,03 10
Kruunupyy kunta Pohjanmaa 6 682 712,35 9,4
Kuhmo kaupunki Kainuu 8 808 4 806,44 1,8
Kuhmoinen kunta Keski-Suomi 2 326 660,96 3,5
Kumlinge kunta Ahvenanmaa 317 99,22 3,2
Kuopio kaupunki Pohjois-Savo 112 152 2 775,76 40,4
Kuortane kunta Etelä-Pohjanmaa 3 716 462,17 8
Kurikka kaupunki Etelä-Pohjanmaa 21 740 905,63 24
Kustavi kunta Varsinais-Suomi 894 165,82 5,4
Kuusamo kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 15 695 4 977,02 3,2
Kyyjärvi kunta Keski-Suomi 1 376 448,22 3,1
Kärkölä kunta Päijät-Häme 4 610 256,46 18
Kärsämäki kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 655 695,95 3,8
Kökar kunta Ahvenanmaa 249 63,55 3,9
Lahti kaupunki Päijät-Häme 103 938 135,05 769,6
Laihia kunta Pohjanmaa 8 093 504,30 16
Laitila kaupunki Varsinais-Suomi 8 520 531,66 16
Lapinjärvi kunta Uusimaa 2 774 329,87 8,4
Lapinlahti kunta Pohjois-Savo 9 980 1 096,51 9,1
Lappajärvi kunta Etelä-Pohjanmaa 3 214 421,06 7,6
Lappeenranta kaupunki Etelä-Karjala 72 889 1 433,35 50,9
Lapua kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 615 737,39 19,8
Laukaa kunta Keski-Suomi 18 876 648,40 29,1
Lemi kunta Etelä-Karjala 3 076 217,87 14,1
Lemland kunta Ahvenanmaa 1 990 113,08 17,6
Lempäälä kunta Pirkanmaa 22 542 269,52 83,6
Leppävirta kunta Pohjois-Savo 9 956 1 136,02 8,8
Lestijärvi kunta Keski-Pohjanmaa 799 480,65 1,7
Lieksa kaupunki Pohjois-Karjala 11 777 3 418,06 3,4
Lieto kunta Varsinais-Suomi 19 251 300,46 64,1
Liminka kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 937 637,11 15,6
Liperi kunta Pohjois-Karjala 12 335 726,90 17
Lohja kaupunki Uusimaa 47 397 939,14 50,5
Loimaa kaupunki Varsinais-Suomi 16 468 848,11 19,4
Loppi kunta Kanta-Häme 8 176 597,52 13,7
Loviisa kaupunki Uusimaa 15 316 819,78 18,7
Luhanka kunta Keski-Suomi 760 214,53 3,5
Lumijoki kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 070 213,53 9,7
Lumparland kunta Ahvenanmaa 398 36,26 11
Luoto kunta Pohjanmaa 5 146 142,45 36,1
Luumäki kunta Etelä-Karjala 4 863 750,07 6,5
Luvia kunta Satakunta 3 350 169,10 19,8
Maalahti kunta Pohjanmaa 5 549 521,31 10,6
Maarianhamina kaupunki Ahvenanmaa 11 475 11,80 972,5
Marttila kunta Varsinais-Suomi 2 028 195,28 10,4
Masku kunta Varsinais-Suomi 9 711 174,87 55,5
Merijärvi kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 133 229,84 4,9
Merikarvia kunta Satakunta 3 188 446,08 7,1
Miehikkälä kunta Kymenlaakso 2 085 422,23 4,9
Mikkeli kaupunki Etelä-Savo 54 683 2 548,51 21,5
Muhos kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 062 783,68 11,6
Multia kunta Keski-Suomi 1 707 733,26 2,3
Muonio kunta Lappi 2 360 1 904,10 1,2
Mustasaari kunta Pohjanmaa 19 313 848,72 22,8
Muurame kunta Keski-Suomi 9 770 144,06 67,8
Mynämäki kunta Varsinais-Suomi 7 862 519,86 15,1
Myrskylä kunta Uusimaa 1 971 200,35 9,8
Mäntsälä kunta Uusimaa 20 696 580,86 35,6
Mänttä-Vilppula kaupunki Pirkanmaa 10 593 534,87 19,8
Mäntyharju kunta Etelä-Savo 6 167 980,90 6,3
Naantali kaupunki Varsinais-Suomi 18 974 311,90 60,8
Nakkila kunta Satakunta 5 657 182,91 30,9
Nivala kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 10 882 527,88 20,6
Nokia kaupunki Pirkanmaa 33 162 288,18 115,1
Nousiainen kunta Varsinais-Suomi 4 857 198,93 24,4
Nurmes kaupunki Pohjois-Karjala 8 004 1 601,05 5
Nurmijärvi kunta Uusimaa 41 919 361,82 115,9
Närpiö kaupunki Pohjanmaa 9 392 977,50 9,6
Orimattila kaupunki Päijät-Häme 16 336 785,34 20,8
Oripää kunta Varsinais-Suomi 1 375 117,61 11,7
Orivesi kaupunki Pirkanmaa 9 412 799,63 11,8
Oulainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 613 587,76 13
Oulu kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 198 570 3 031,61 65,5
Outokumpu kaupunki Pohjois-Karjala 7 140 445,82 16
Padasjoki kunta Päijät-Häme 3 146 523,14 6
Paimio kaupunki Varsinais-Suomi 10 621 238,36 44,6
Paltamo kunta Kainuu 3 490 918,56 3,8
Parainen kaupunki Varsinais-Suomi 15 457 882,50 17,5
Parikkala kunta Etelä-Karjala 5 242 592,92 8,8
Parkano kaupunki Pirkanmaa 6 774 852,07 8
Pedersören kunta kunta Pohjanmaa 11 124 794,26 14
Pelkosenniemi kunta Lappi 956 1 836,17 0,5
Pello kunta Lappi 3 622 1 737,60 2,1
Perho kunta Keski-Pohjanmaa 2 932 747,83 3,9
Pertunmaa kunta Etelä-Savo 1 818 374,44 4,9
Petäjävesi kunta Keski-Suomi 4 011 456,41 8,8
Pieksämäki kaupunki Etelä-Savo 18 818 1 568,62 12
Pielavesi kunta Pohjois-Savo 4 738 1 153,23 4,1
Pietarsaari kaupunki Pohjanmaa 19 440 88,45 219,8
Pihtipudas kunta Keski-Suomi 4 221 1 074,66 3,9
Pirkkala kunta Pirkanmaa 18 913 81,39 232,4
Polvijärvi kunta Pohjois-Karjala 4 558 804,15 5,7
Pomarkku kunta Satakunta 2 242 301,08 7,4
Pori kaupunki Satakunta 85 388 1 155,66 73,9
Pornainen kunta Uusimaa 5 124 146,52 35
Porvoo kaupunki Uusimaa 49 988 654,42 76,4
Posio kunta Lappi 3 478 3 039,15 1,1
Pudasjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 8 258 5 637,29 1,5
Pukkila kunta Uusimaa 1 969 145,03 13,6
Punkalaidun kunta Pirkanmaa 3 054 361,08 8,5
Puolanka kunta Kainuu 2 777 2 461,26 1,1
Puumala kunta Etelä-Savo 2 260 794,52 2,8
Pyhtää kunta Kymenlaakso 5 321 324,74 16,4
Pyhäjoki kunta Pohjois-Pohjanmaa 3 211 542,57 5,9
Pyhäjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 5 498 1 311,32 4,2
Pyhäntä kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 588 810,70 2
Pyhäranta kunta Varsinais-Suomi 2 134 143,26 14,9
Pälkäne kunta Pirkanmaa 6 681 560,48 11,9
Pöytyä kunta Varsinais-Suomi 8 559 750,04 11,4
Raahe kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 25 165 1 014,22 24,8
Raasepori kaupunki Uusimaa 28 431 1 148,00 24,8
Raisio kaupunki Varsinais-Suomi 24 344 48,76 499,3
Rantasalmi kunta Etelä-Savo 3 734 559,14 6,7
Ranua kunta Lappi 4 023 3 453,72 1,2
Rauma kaupunki Satakunta 39 821 495,66 80,3
Rautalampi kunta Pohjois-Savo 3 305 538,94 6,1
Rautavaara kunta Pohjois-Savo 1 735 1 150,94 1,5
Rautjärvi kunta Etelä-Karjala 3 535 351,64 10,1
Reisjärvi kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 893 474,45 6,1
Riihimäki kaupunki Kanta-Häme 29 297 121,03 242,1
Ristijärvi kunta Kainuu 1 351 835,58 1,6
Rovaniemi kaupunki Lappi 61 866 7 581,86 8,2
Ruokolahti kunta Etelä-Karjala 5 319 943,42 5,6
Ruovesi kunta Pirkanmaa 4 621 776,90 5,9
Rusko kunta Varsinais-Suomi 6 112 127,14 48,1
Rääkkylä kunta Pohjois-Karjala 2 354 427,66 5,5
Saarijärvi kaupunki Keski-Suomi 9 921 1 251,69 7,9
Salla kunta Lappi 3 727 5 730,06 0,7
Salo kaupunki Varsinais-Suomi 53 881 1 986,55 27,1
Saltvik kunta Ahvenanmaa 1 829 152,24 12
Sastamala kaupunki Pirkanmaa 25 241 1 429,15 17,7
Sauvo kunta Varsinais-Suomi 3 018 252,61 11,9
Savitaipale kunta Etelä-Karjala 3 614 539,73 6,7
Savonlinna kaupunki Etelä-Savo 35 547 2 239,06 15,9
Savukoski kunta Lappi 1 061 6 438,65 0,16
Seinäjoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 61 536 1 431,76 43
Sievi kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 127 787,34 6,5
Siikainen kunta Satakunta 1 524 463,19 3,3
Siikajoki kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 471 1 051,33 5,2
Siikalatva kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 676 2 172,60 2,6
Siilinjärvi kunta Pohjois-Savo 21 801 400,96 54,4
Simo kunta Lappi 3 237 1 447,35 2,2
Sipoo kunta Uusimaa 19 411 339,63 57,2
Siuntio kunta Uusimaa 6 181 241,08 25,6
Sodankylä kunta Lappi 8 778 11 691,73 0,8
Soini kunta Etelä-Pohjanmaa 2 224 551,96 4
Somero kaupunki Varsinais-Suomi 9 086 667,78 13,6
Sonkajärvi kunta Pohjois-Savo 4 274 1 465,82 2,9
Sotkamo kunta Kainuu 10 523 2 649,28 4
Sottunga kunta Ahvenanmaa 99 28,04 3,5
Sulkava kunta Etelä-Savo 2 729 584,62 4,7
Sund kunta Ahvenanmaa 1 032 108,18 9,5
Suomussalmi kunta Kainuu 8 342 5 270,10 1,6
Suonenjoki kaupunki Pohjois-Savo 7 395 713,54 10,4
Sysmä kunta Päijät-Häme 4 039 666,89 6,1
Säkylä kunta Satakunta 4 448 160,59 27,7
Taipalsaari kunta Etelä-Karjala 4 814 345,10 13,9
Taivalkoski kunta Pohjois-Pohjanmaa 4 199 2 437,81 1,7
Taivassalo kunta Varsinais-Suomi 1 634 140,31 11,6
Tammela kunta Kanta-Häme 6 281 640,39 9,8
Tampere kaupunki Pirkanmaa 225 269 525,04 429,1
Tervo kunta Pohjois-Savo 1 610 347,73 4,6
Tervola kunta Lappi 3 202 1 559,71 2,1
Teuva kunta Etelä-Pohjanmaa 5 482 554,70 9,9
Tohmajärvi kunta Pohjois-Karjala 4 737 837,74 5,7
Toholampi kunta Keski-Pohjanmaa 3 312 608,32 5,4
Toivakka kunta Keski-Suomi 2 433 361,44 6,7
Tornio kaupunki Lappi 22 209 1 188,00 18,7
Turku kaupunki Varsinais-Suomi 186 254 245,67 758,1
Tuusniemi kunta Pohjois-Savo 2 718 543,16 5
Tuusula kunta Uusimaa 38 488 219,50 175,3
Tyrnävä kunta Pohjois-Pohjanmaa 6 790 491,82 13,8
Ulvila kaupunki Satakunta 13 355 400,66 33,3
Urjala kunta Pirkanmaa 4 936 475,18 10,4
Utajärvi kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 863 1 671,01 1,7
Utsjoki kunta Lappi 1 249 5 144,49 0,2
Uurainen kunta Keski-Suomi 3 667 347,99 10,5
Uusikaarlepyy kaupunki Pohjanmaa 7 564 732,66 10,3
Uusikaupunki kaupunki Varsinais-Suomi 15 513 502,49 30,9
Vaala kunta Kainuu 3 075 1 302,19 2,4
Vaasa kaupunki Pohjanmaa 67 647 364,50 185,6
Valkeakoski kaupunki Pirkanmaa 21 331 271,92 78,4
Valtimo kunta Pohjois-Karjala 2 323 800,32 2,9
Vantaa kaupunki Uusimaa 214 641 238,35 900,5
Varkaus kaupunki Pohjois-Savo 21 651 385,62 56,1
Vehmaa kunta Varsinais-Suomi 2 284 188,78 12,1
Vesanto kunta Pohjois-Savo 2 188 422,63 5,2
Vesilahti kunta Pirkanmaa 4 491 300,92 14,9
Veteli kunta Keski-Pohjanmaa 3 304 502,31 6,6
Vieremä kunta Pohjois-Savo 3 758 925,26 4,1
Vihti kunta Uusimaa 28 940 522,04 55,4
Viitasaari kaupunki Keski-Suomi 6 674 1 248,48 5,3
Vimpeli kunta Etelä-Pohjanmaa 3 073 287,15 10,7
Virolahti kunta Kymenlaakso 3 347 371,95 9
Virrat kaupunki Pirkanmaa 7 006 1 162,58 6
Vårdö kunta Ahvenanmaa 441 101,72 4,3
Vöyri kunta Pohjanmaa 6 714 781,97 8,6
Ylitornio kunta Lappi 4 291 2 028,73 2,1
Ylivieska kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 15 048 568,62 26,5
Ylöjärvi kaupunki Pirkanmaa 32 740 1 115,69 29,3
Ypäjä kunta Kanta-Häme 2 418 182,76 13,2
Ähtäri kaupunki Etelä-Pohjanmaa 6 066 804,93 7,5
Äänekoski kaupunki Keski-Suomi 19 655 884,48 22,2

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 31.12.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 8.1.2016.
  4. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 1.1.2015. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]