Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen väentiheys kunnittain vuonna 2011.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2015 alusta kuntia on 317, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.

Kaupunki-nimitystä[1] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa[2]. Luettelon kolmannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 30. kesäkuuta 2015. Kuntien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2015. Väestötiheydet on laskettu näiden tietojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Eurajoki (5 938). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Eura (630,20 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Alavieska (10,70 as./km²).

Kunnan nimi Nimitys Maakunta Väkiluku[3] Maapinta-ala
(km²)[4]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa kaupunki Pirkanmaa 17 058 293,15 58,2
Alajärvi kaupunki Etelä-Pohjanmaa 10 125 1 008,75 10
Alavieska kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 701 251,36 10,7
Alavus kaupunki Etelä-Pohjanmaa 12 113 1 088,16 11,1
Asikkala kunta Päijät-Häme 8 339 563,35 14,8
Askola kunta Uusimaa 5 108 212,42 24
Aura kunta Varsinais-Suomi 3 998 95,00 42,1
Brändö kunta Ahvenanmaa 469 107,88 4,3
Eckerö kunta Ahvenanmaa 921 107,72 8,5
Enonkoski kunta Etelä-Savo 1 486 305,57 4,9
Enontekiö kunta Lappi 1 873 7 945,72 0,2
Espoo kaupunki Uusimaa 267 906 312,19 858,2
Eura kunta Satakunta 12 289 578,78 21,2
Eurajoki kunta Satakunta 5 938 345,53 17,2
Evijärvi kunta Etelä-Pohjanmaa 2 634 354,08 7,4
Finström kunta Ahvenanmaa 2 547 123,26 20,7
Forssa kaupunki Kanta-Häme 17 438 248,79 70,1
Föglö kunta Ahvenanmaa 564 134,77 4,2
Geta kunta Ahvenanmaa 496 84,55 5,9
Haapajärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 472 765,67 9,8
Haapavesi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 199 1 049,77 6,9
Hailuoto kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 001 200,61 5
Halsua kunta Keski-Pohjanmaa 1 222 413,01 3
Hamina kaupunki Kymenlaakso 21 016 609,71 34,5
Hammarland kunta Ahvenanmaa 1 522 138,35 11
Hankasalmi kunta Keski-Suomi 5 274 571,69 9,2
Hanko kaupunki Uusimaa 9 017 116,92 77,1
Harjavalta kaupunki Satakunta 7 345 123,46 59,5
Hartola kunta Päijät-Häme 3 053 542,95 5,6
Hattula kunta Kanta-Häme 9 755 357,81 27,3
Hausjärvi kunta Kanta-Häme 8 820 389,32 22,7
Heinola kaupunki Päijät-Häme 19 633 676,08 29
Heinävesi kunta Etelä-Savo 3 616 1 029,96 3,5
Helsinki kaupunki Uusimaa 626 305 213,92 2 927,8
Hirvensalmi kunta Etelä-Savo 2 305 465,30 5
Hollola kunta Päijät-Häme 21 901 463,18 47,3
Honkajoki kunta Satakunta 1 800 331,37 5,4
Huittinen kaupunki Satakunta 10 541 532,63 19,8
Humppila kunta Kanta-Häme 2 436 147,96 16,5
Hyrynsalmi kunta Kainuu 2 465 1 421,01 1,7
Hyvinkää kaupunki Uusimaa 46 512 322,62 144,2
Hämeenkoski kunta Päijät-Häme 2 125 187,74 11,3
Hämeenkyrö kunta Pirkanmaa 10 622 463,79 22,9
Hämeenlinna kaupunki Kanta-Häme 68 066 1 785,01 38,1
Ii kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 671 1 553,19 6,2
Iisalmi kaupunki Pohjois-Savo 22 063 762,97 28,9
Iitti kunta Kymenlaakso 6 948 589,78 11,8
Ikaalinen kaupunki Pirkanmaa 7 206 750,31 9,6
Ilmajoki kunta Etelä-Pohjanmaa 12 181 576,78 21,1
Ilomantsi kunta Pohjois-Karjala 5 453 2 763,49 2
Imatra kaupunki Etelä-Karjala 27 991 155,01 180,6
Inari kunta Lappi 6 783 15 053,50 0,5
Inkoo kunta Uusimaa 5 615 349,89 16
Isojoki kunta Etelä-Pohjanmaa 2 158 642,38 3,4
Isokyrö kunta Pohjanmaa 4 831 354,13 13,6
Jalasjärvi kunta Etelä-Pohjanmaa 7 834 818,31 9,6
Janakkala kunta Kanta-Häme 16 896 547,44 30,9
Joensuu kaupunki Pohjois-Karjala 74 941 2 381,66 31,5
Jokioinen kunta Kanta-Häme 5 508 180,42 30,5
Jomala kunta Ahvenanmaa 4 628 142,55 32,5
Joroinen kunta Etelä-Savo 5 174 575,09 9
Joutsa kunta Keski-Suomi 4 746 867,11 5,5
Juankoski kaupunki Pohjois-Savo 4 851 465,28 10,4
Juuka kunta Pohjois-Karjala 5 119 1 501,70 3,4
Juupajoki kunta Pirkanmaa 2 013 258,50 7,8
Juva kunta Etelä-Savo 6 607 1 162,93 5,7
Jyväskylä kaupunki Keski-Suomi 135 591 1 170,90 115,8
Jämijärvi kunta Satakunta 1 974 214,35 9,2
Jämsä kaupunki Keski-Suomi 21 758 1 571,34 13,8
Järvenpää kaupunki Uusimaa 40 837 37,54 1 087,8
Kaarina kaupunki Varsinais-Suomi 32 376 150,42 215,2
Kaavi kunta Pohjois-Savo 3 235 674,01 4,8
Kajaani kaupunki Kainuu 37 643 1 835,06 20,5
Kalajoki kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 12 690 922,24 13,8
Kangasala kunta Pirkanmaa 30 664 658,04 46,6
Kangasniemi kunta Etelä-Savo 5 698 1 068,87 5,3
Kankaanpää kaupunki Satakunta 11 831 689,41 17,2
Kannonkoski kunta Keski-Suomi 1 469 445,01 3,3
Kannus kaupunki Keski-Pohjanmaa 5 615 468,23 12
Karijoki kunta Etelä-Pohjanmaa 1 396 185,76 7,5
Karkkila kaupunki Uusimaa 9 007 242,36 37,2
Karstula kunta Keski-Suomi 4 296 887,18 4,8
Karvia kunta Satakunta 2 488 502,13 5
Kaskinen kaupunki Pohjanmaa 1 304 10,63 122,7
Kauhajoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 13 970 1 299,03 10,8
Kauhava kaupunki Etelä-Pohjanmaa 16 943 1 313,46 12,9
Kauniainen kaupunki Uusimaa 9 258 5,89 1 571,8
Kaustinen kunta Keski-Pohjanmaa 4 287 354,03 12,1
Keitele kunta Pohjois-Savo 2 399 481,78 5
Kemi kaupunki Lappi 21 807 95,38 228,6
Kemijärvi kaupunki Lappi 7 869 3 504,98 2,2
Keminmaa kunta Lappi 8 473 626,30 13,5
Kemiönsaari kunta Varsinais-Suomi 6 949 686,96 10,1
Kempele kunta Pohjois-Pohjanmaa 16 940 110,11 153,8
Kerava kaupunki Uusimaa 35 362 30,62 1 154,9
Keuruu kaupunki Keski-Suomi 10 161 1 258,02 8,1
Kihniö kunta Pirkanmaa 2 069 357,10 5,8
Kinnula kunta Keski-Suomi 1 741 460,18 3,8
Kirkkonummi kunta Uusimaa 38 539 366,15 105,3
Kitee kaupunki Pohjois-Karjala 10 962 1 253,60 8,7
Kittilä kunta Lappi 6 399 8 094,36 0,8
Kiuruvesi kaupunki Pohjois-Savo 8 729 1 328,13 6,6
Kivijärvi kunta Keski-Suomi 1 225 483,95 2,5
Kokemäki kaupunki Satakunta 7 653 481,31 15,9
Kokkola kaupunki Keski-Pohjanmaa 47 430 1 444,98 32,8
Kolari kunta Lappi 3 795 2 558,81 1,5
Konnevesi kunta Keski-Suomi 2 820 512,96 5,5
Kontiolahti kunta Pohjois-Karjala 14 754 799,68 18,4
Korsnäs kunta Pohjanmaa 2 212 235,78 9,4
Koski Tl kunta Varsinais-Suomi 2 431 191,46 12,7
Kotka kaupunki Kymenlaakso 54 441 272,01 200,1
Kouvola kaupunki Kymenlaakso 86 302 2 558,31 33,7
Kristiinankaupunki kaupunki Pohjanmaa 6 828 683,03 10
Kruunupyy kunta Pohjanmaa 6 670 712,35 9,4
Kuhmo kaupunki Kainuu 8 934 4 806,44 1,9
Kuhmoinen kunta Keski-Suomi 2 359 660,96 3,6
Kumlinge kunta Ahvenanmaa 322 99,22 3,2
Kuopio kaupunki Pohjois-Savo 110 999 2 775,76 40
Kuortane kunta Etelä-Pohjanmaa 3 727 462,17 8,1
Kurikka kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 085 905,63 15,6
Kustavi kunta Varsinais-Suomi 891 165,82 5,4
Kuusamo kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 15 740 4 977,02 3,2
Kyyjärvi kunta Keski-Suomi 1 390 448,22 3,1
Kärkölä kunta Päijät-Häme 4 642 256,46 18,1
Kärsämäki kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 684 695,95 3,9
Kökar kunta Ahvenanmaa 254 63,55 4
Köyliö kunta Satakunta 2 665 246,06 10,8
Lahti kaupunki Päijät-Häme 103 725 135,05 768
Laihia kunta Pohjanmaa 8 103 504,30 16,1
Laitila kaupunki Varsinais-Suomi 8 547 531,66 16,1
Lapinjärvi kunta Uusimaa 2 779 329,87 8,4
Lapinlahti kunta Pohjois-Savo 10 076 1 096,51 9,2
Lappajärvi kunta Etelä-Pohjanmaa 3 235 421,06 7,7
Lappeenranta kaupunki Etelä-Karjala 72 495 1 433,35 50,6
Lapua kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 723 737,39 20
Laukaa kunta Keski-Suomi 18 823 648,40 29
Lemi kunta Etelä-Karjala 3 115 217,87 14,3
Lemland kunta Ahvenanmaa 1 966 113,08 17,4
Lempäälä kunta Pirkanmaa 22 442 269,52 83,3
Leppävirta kunta Pohjois-Savo 10 008 1 136,02 8,8
Lestijärvi kunta Keski-Pohjanmaa 815 480,65 1,7
Lieksa kaupunki Pohjois-Karjala 12 012 3 418,06 3,5
Lieto kunta Varsinais-Suomi 19 256 300,46 64,1
Liminka kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 847 637,11 15,5
Liperi kunta Pohjois-Karjala 12 331 726,90 17
Lohja kaupunki Uusimaa 47 590 939,14 50,7
Loimaa kaupunki Varsinais-Suomi 16 562 848,11 19,5
Loppi kunta Kanta-Häme 8 267 597,52 13,8
Loviisa kaupunki Uusimaa 15 424 819,78 18,8
Luhanka kunta Keski-Suomi 762 214,53 3,6
Lumijoki kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 083 213,53 9,8
Lumparland kunta Ahvenanmaa 409 36,26 11,3
Luoto kunta Pohjanmaa 5 136 142,45 36,1
Luumäki kunta Etelä-Karjala 4 903 750,07 6,5
Luvia kunta Satakunta 3 346 169,10 19,8
Maalahti kunta Pohjanmaa 5 589 521,31 10,7
Maarianhamina kaupunki Ahvenanmaa 11 459 11,80 971,1
Marttila kunta Varsinais-Suomi 2 053 195,28 10,5
Masku kunta Varsinais-Suomi 9 747 174,87 55,7
Merijärvi kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 152 229,84 5
Merikarvia kunta Satakunta 3 241 446,08 7,3
Miehikkälä kunta Kymenlaakso 2 121 422,23 5
Mikkeli kaupunki Etelä-Savo 54 486 2 548,51 21,4
Muhos kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 023 783,68 11,5
Multia kunta Keski-Suomi 1 745 733,26 2,4
Muonio kunta Lappi 2 365 1 904,10 1,2
Mustasaari kunta Pohjanmaa 19 294 848,72 22,7
Muurame kunta Keski-Suomi 9 720 144,06 67,5
Mynämäki kunta Varsinais-Suomi 7 893 519,86 15,2
Myrskylä kunta Uusimaa 1 986 200,35 9,9
Mäntsälä kunta Uusimaa 20 649 580,86 35,5
Mänttä-Vilppula kaupunki Pirkanmaa 10 706 534,87 20
Mäntyharju kunta Etelä-Savo 6 236 980,90 6,4
Naantali kaupunki Varsinais-Suomi 18 946 311,90 60,7
Nakkila kunta Satakunta 5 666 182,91 31
Nastola kunta Päijät-Häme 14 905 324,18 46
Nivala kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 10 927 527,88 20,7
Nokia kaupunki Pirkanmaa 33 121 288,18 114,9
Nousiainen kunta Varsinais-Suomi 4 881 198,93 24,5
Nurmes kaupunki Pohjois-Karjala 8 046 1 601,05 5
Nurmijärvi kunta Uusimaa 41 880 361,82 115,7
Närpiö kaupunki Pohjanmaa 9 422 977,50 9,6
Orimattila kaupunki Päijät-Häme 16 304 785,34 20,8
Oripää kunta Varsinais-Suomi 1 400 117,61 11,9
Orivesi kaupunki Pirkanmaa 9 510 799,63 11,9
Oulainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 687 587,76 13,1
Oulu kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 196 828 3 031,61 64,9
Outokumpu kaupunki Pohjois-Karjala 7 152 445,82 16
Padasjoki kunta Päijät-Häme 3 178 523,14 6,1
Paimio kaupunki Varsinais-Suomi 10 642 238,36 44,6
Paltamo kunta Kainuu 3 549 918,56 3,9
Parainen kaupunki Varsinais-Suomi 15 497 882,50 17,6
Parikkala kunta Etelä-Karjala 5 330 592,92 9
Parkano kaupunki Pirkanmaa 6 837 852,07 8
Pedersören kunta kunta Pohjanmaa 11 114 794,26 14
Pelkosenniemi kunta Lappi 935 1 836,17 0,5
Pello kunta Lappi 3 656 1 737,60 2,1
Perho kunta Keski-Pohjanmaa 2 927 747,83 3,9
Pertunmaa kunta Etelä-Savo 1 858 374,44 5
Petäjävesi kunta Keski-Suomi 4 050 456,41 8,9
Pieksämäki kaupunki Etelä-Savo 18 999 1 568,62 12,1
Pielavesi kunta Pohjois-Savo 4 771 1 153,23 4,1
Pietarsaari kaupunki Pohjanmaa 19 562 88,45 221,2
Pihtipudas kunta Keski-Suomi 4 264 1 074,66 4
Pirkkala kunta Pirkanmaa 18 731 81,39 230,1
Polvijärvi kunta Pohjois-Karjala 4 596 804,15 5,7
Pomarkku kunta Satakunta 2 264 301,08 7,5
Pori kaupunki Satakunta 85 331 1 155,66 73,8
Pornainen kunta Uusimaa 5 156 146,52 35,2
Porvoo kaupunki Uusimaa 49 964 654,42 76,3
Posio kunta Lappi 3 586 3 039,15 1,2
Pudasjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 8 343 5 637,29 1,5
Pukkila kunta Uusimaa 2 005 145,03 13,8
Punkalaidun kunta Pirkanmaa 3 085 361,08 8,5
Puolanka kunta Kainuu 2 821 2 461,26 1,1
Puumala kunta Etelä-Savo 2 291 794,52 2,9
Pyhtää kunta Kymenlaakso 5 350 324,74 16,5
Pyhäjoki kunta Pohjois-Pohjanmaa 3 259 542,57 6
Pyhäjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 5 542 1 311,32 4,2
Pyhäntä kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 591 810,70 2
Pyhäranta kunta Varsinais-Suomi 2 137 143,26 14,9
Pälkäne kunta Pirkanmaa 6 737 560,48 12
Pöytyä kunta Varsinais-Suomi 8 626 750,04 11,5
Raahe kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 25 342 1 014,22 25
Raasepori kaupunki Uusimaa 28 683 1 148,00 25
Raisio kaupunki Varsinais-Suomi 24 409 48,76 500,6
Rantasalmi kunta Etelä-Savo 3 779 559,14 6,8
Ranua kunta Lappi 4 081 3 453,72 1,2
Rauma kaupunki Satakunta 39 872 495,66 80,4
Rautalampi kunta Pohjois-Savo 3 370 538,94 6,3
Rautavaara kunta Pohjois-Savo 1 775 1 150,94 1,5
Rautjärvi kunta Etelä-Karjala 3 590 351,64 10,2
Reisjärvi kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 912 474,45 6,1
Riihimäki kaupunki Kanta-Häme 29 340 121,03 242,4
Ristijärvi kunta Kainuu 1 406 835,58 1,7
Rovaniemi kaupunki Lappi 61 329 7 581,86 8,1
Ruokolahti kunta Etelä-Karjala 5 397 943,42 5,7
Ruovesi kunta Pirkanmaa 4 664 776,90 6
Rusko kunta Varsinais-Suomi 6 102 127,14 48
Rääkkylä kunta Pohjois-Karjala 2 401 427,66 5,6
Saarijärvi kaupunki Keski-Suomi 10 015 1 251,69 8
Salla kunta Lappi 3 758 5 730,06 0,7
Salo kaupunki Varsinais-Suomi 54 243 1 986,55 27,3
Saltvik kunta Ahvenanmaa 1 810 152,24 11,9
Sastamala kaupunki Pirkanmaa 25 313 1 429,15 17,7
Sauvo kunta Varsinais-Suomi 2 996 252,61 11,9
Savitaipale kunta Etelä-Karjala 3 669 539,73 6,8
Savonlinna kaupunki Etelä-Savo 35 760 2 239,06 16
Savukoski kunta Lappi 1 090 6 438,65 0,17
Seinäjoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 61 163 1 431,76 42,7
Sievi kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 179 787,34 6,6
Siikainen kunta Satakunta 1 562 463,19 3,4
Siikajoki kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 519 1 051,33 5,2
Siikalatva kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 786 2 172,60 2,7
Siilinjärvi kunta Pohjois-Savo 21 705 400,96 54,1
Simo kunta Lappi 3 277 1 447,35 2,3
Sipoo kunta Uusimaa 19 235 339,63 56,6
Siuntio kunta Uusimaa 6 268 241,08 26
Sodankylä kunta Lappi 8 823 11 691,73 0,8
Soini kunta Etelä-Pohjanmaa 2 252 551,96 4,1
Somero kaupunki Varsinais-Suomi 9 147 667,78 13,7
Sonkajärvi kunta Pohjois-Savo 4 327 1 465,82 3
Sotkamo kunta Kainuu 10 572 2 649,28 4
Sottunga kunta Ahvenanmaa 100 28,04 3,6
Sulkava kunta Etelä-Savo 2 775 584,62 4,7
Sund kunta Ahvenanmaa 1 032 108,18 9,5
Suomussalmi kunta Kainuu 8 445 5 270,10 1,6
Suonenjoki kaupunki Pohjois-Savo 7 438 713,54 10,4
Sysmä kunta Päijät-Häme 4 093 666,89 6,1
Säkylä kunta Satakunta 4 503 160,59 28
Taipalsaari kunta Etelä-Karjala 4 829 345,10 14
Taivalkoski kunta Pohjois-Pohjanmaa 4 217 2 437,81 1,7
Taivassalo kunta Varsinais-Suomi 1 640 140,31 11,7
Tammela kunta Kanta-Häme 6 348 640,39 9,9
Tampere kaupunki Pirkanmaa 223 238 525,04 425,2
Tervo kunta Pohjois-Savo 1 636 347,73 4,7
Tervola kunta Lappi 3 223 1 559,71 2,1
Teuva kunta Etelä-Pohjanmaa 5 535 554,70 10
Tohmajärvi kunta Pohjois-Karjala 4 771 837,74 5,7
Toholampi kunta Keski-Pohjanmaa 3 335 608,32 5,5
Toivakka kunta Keski-Suomi 2 446 361,44 6,8
Tornio kaupunki Lappi 22 306 1 188,00 18,8
Turku kaupunki Varsinais-Suomi 184 190 245,67 749,7
Tuusniemi kunta Pohjois-Savo 2 726 543,16 5
Tuusula kunta Uusimaa 38 462 219,50 175,2
Tyrnävä kunta Pohjois-Pohjanmaa 6 773 491,82 13,8
Ulvila kaupunki Satakunta 13 415 400,66 33,5
Urjala kunta Pirkanmaa 4 968 475,18 10,5
Utajärvi kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 911 1 671,01 1,7
Utsjoki kunta Lappi 1 265 5 144,49 0,2
Uurainen kunta Keski-Suomi 3 645 347,99 10,5
Uusikaarlepyy kaupunki Pohjanmaa 7 537 732,66 10,3
Uusikaupunki kaupunki Varsinais-Suomi 15 604 502,49 31,1
Vaala kunta Kainuu 3 118 1 302,19 2,4
Vaasa kaupunki Pohjanmaa 66 581 364,50 182,7
Valkeakoski kaupunki Pirkanmaa 21 200 271,92 78
Valtimo kunta Pohjois-Karjala 2 363 800,32 3
Vantaa kaupunki Uusimaa 212 473 238,35 891,4
Varkaus kaupunki Pohjois-Savo 21 754 385,62 56,4
Vehmaa kunta Varsinais-Suomi 2 337 188,78 12,4
Vesanto kunta Pohjois-Savo 2 215 422,63 5,2
Vesilahti kunta Pirkanmaa 4 518 300,92 15
Veteli kunta Keski-Pohjanmaa 3 349 502,31 6,7
Vieremä kunta Pohjois-Savo 3 823 925,26 4,1
Vihti kunta Uusimaa 29 067 522,04 55,7
Viitasaari kaupunki Keski-Suomi 6 722 1 248,48 5,4
Vimpeli kunta Etelä-Pohjanmaa 3 088 287,15 10,8
Virolahti kunta Kymenlaakso 3 399 371,95 9,1
Virrat kaupunki Pirkanmaa 7 111 1 162,58 6,1
Vårdö kunta Ahvenanmaa 442 101,72 4,3
Vöyri kunta Pohjanmaa 6 702 781,97 8,6
Ylitornio kunta Lappi 4 284 2 028,73 2,1
Ylivieska kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 14 986 568,62 26,4
Ylöjärvi kaupunki Pirkanmaa 32 606 1 115,69 29,2
Ypäjä kunta Kanta-Häme 2 458 182,76 13,4
Ähtäri kaupunki Etelä-Pohjanmaa 6 155 804,93 7,6
Äänekoski kaupunki Keski-Suomi 19 879 884,48 22,5

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.6.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 11.7.2015.
  4. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 1.1.2015. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]