Luettelo Suomen kunnista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kunnat vuonna 2016.
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2016 alusta kuntia on 313, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.

Kaupunki-nimitystä[1] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa[2]. Luettelon viidennessä sarakkessa on ilmoitettu kunnan viralliset kielet. Luettelon kuudennessa ja seitsemännessä sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan ja seutukuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. heinäkuuta 2016. Kuntien kokonaispinta-alat ja maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2016. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Väestötiheydet on laskettu väkilukujen ja maapinta-alojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Siikalatva (5 636). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Eura (630,20 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Urjala (10,39 as./km²).

Vaakuna Kunta-
nro
Kunnan nimi Nimitys Kielet Maakunta Seutukunta Väkiluku[3] Kok.pinta-ala
(km²)[4]
Maapinta-ala
(km²)[4]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa.vaakuna.svg 020 Akaa kaupunki Suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 17 057 314,39 293,15 58,2
Alajärvi.vaakuna.svg 005 Alajärvi kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 9 969 1 056,74 1 008,75 9,9
Alavieska.vaakuna.svg 009 Alavieska kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 2 661 253,02 251,37 10,6
Alavus.vaakuna.svg 010 Alavus kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 12 005 1 151,46 1 087,31 11
Asikkala.vaakuna.svg 016 Asikkala kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 8 312 755,55 563,35 14,8
Askola.vaakuna.svg 018 Askola kunta Suomi Uusimaa Porvoon seutukunta 5 080 218,03 212,42 23,9
Aura.vaakuna.svg 019 Aura kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 3 986 95,58 95,00 42
Brändö.vaakuna.svg 035 Brändö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 464 108,26 107,88 4,3
Eckerö.vaakuna.svg 046 Eckerö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 943 109,18 107,72 8,8
Enonkoski.vaakuna.svg 047 Enonkoski kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 1 455 419,19 305,55 4,8
Enontekiö.vaakuna.svg 049 Enontekiö kunta Suomi, Pohjoissaame Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 1 879 8 391,35 7 950,40 0,2
Espoo.vaakuna.svg 050 Espoo kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 272 384 330,23 312,22 872,4
Eura.vaakuna.svg 051 Eura kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 12 114 630,20 578,81 20,9
Eurajoki.vaakuna.svg 052 Eurajoki kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 6 008 349,31 345,64 17,4
Evijärvi.svg 060 Evijärvi kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 544 390,71 354,13 7,2
Finström.vaakuna.svg 061 Finström kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 521 130,15 123,26 20,5
Forssan vaakuna.svg 062 Forssa kaupunki Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 17 378 253,39 248,78 69,9
Föglö.vaakuna.svg 065 Föglö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 572 134,97 134,71 4,2
Geta.vaakuna.svg 069 Geta kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 506 87,45 84,54 6
Haapajärvi.vaakuna.svg 071 Haapajärvi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 7 391 789,11 765,74 9,7
Haapavesi.vaakuna.svg 072 Haapavesi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 7 111 1 086,11 1 049,78 6,8
Hailuoto.vaakuna.svg 074 Hailuoto kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 1 016 202,90 201,21 5
Halsua.vaakuna.svg 075 Halsua kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 1 223 428,34 413,01 3
Hamina.vaakuna.svg 076 Hamina kaupunki Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 20 766 632,84 609,71 34,1
Hammarland.vaakuna.svg 077 Hammarland kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 510 140,26 138,34 10,9
Hankasalmi.vaakuna.svg 078 Hankasalmi kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 5 194 687,75 571,71 9,1
Hanko.vaakuna.svg 079 Hanko kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Raaseporin seutukunta 8 796 118,96 116,92 75,2
Harjavalta.vaakuna.svg 081 Harjavalta kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 7 248 127,74 123,46 58,7
Hartola.vaakuna.svg 082 Hartola kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 941 675,38 542,95 5,4
Hattula.vaakuna.svg 086 Hattula kunta Suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 9 726 427,39 357,81 27,2
Hausjärvi.vaakuna.svg 111 Hausjärvi kunta Suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 709 398,78 389,32 22,4
Heinola.vaakuna.svg 090 Heinola kaupunki Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 19 459 839,28 676,07 28,8
Heinävesi.vaakuna.svg 091 Heinävesi kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 556 1 319,58 1 029,96 3,5
Helsinki.vaakuna.svg 097 Helsinki kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 632 577 215,12 214,21 2 953,1
Hirvensalmi.vaakuna.svg 098 Hirvensalmi kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 283 746,59 465,25 4,9
Hollola.vaakuna.svg 099 Hollola kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 23 954 727,47 650,97 36,8
Honkajoki.vaakuna.svg 102 Honkajoki kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 787 333,14 331,37 5,4
Huittisten.vaakuna.svg 103 Huittinen kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 10 451 539,59 532,63 19,6
Humppilan vaakuna.svg 105 Humppila kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 371 148,60 147,96 16
Hyrynsalmi.vaakuna.svg 106 Hyrynsalmi kunta Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 421 1 521,37 1 421,01 1,7
Hyvinkaa.vaakuna.svg 108 Hyvinkää kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 46 699 336,77 322,66 144,7
Hämeenkyrö.vaakuna.svg 109 Hämeenkyrö kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 10 684 505,10 463,84 23
Hämeenlinna.vaakuna.svg 139 Hämeenlinna kaupunki Suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 67 910 2 031,52 1 785,03 38
Ii.vaakuna.svg 140 Ii kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 9 662 1 603,41 1 553,18 6,2
Iisalmi.vaakuna.svg 142 Iisalmi kaupunki Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 21 890 872,18 762,97 28,7
Iitti.vaakuna.svg 143 Iitti kunta Suomi Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 6 904 687,09 589,78 11,7
Ikaalinen.vaakuna.svg 145 Ikaalinen kaupunki Suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 7 180 843,40 750,37 9,6
Ilmajoki.vaakuna.svg 146 Ilmajoki kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 12 204 579,68 576,78 21,2
Ilomantsi.vaakuna.svg 153 Ilomantsi kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 5 291 3 172,69 2 763,48 1,9
Imatra.vaakuna.svg 148 Imatra kaupunki Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 27 687 191,28 155,01 178,6
Inari.vaakuna.svg 149 Inari kunta Suomi, Pohjoissaame
Inarinsaame, Koltansaame
Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 6 799 17 333,65 15 055,10 0,5
Inkoo.vaakuna.svg 151 Inkoo kunta Ruotsi, Suomi Uusimaa Raaseporin seutukunta 5 580 357,99 349,89 15,9
Isojoki.vaakuna.svg 152 Isojoki kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 2 110 647,43 642,38 3,3
Isokyrö.vaakuna.svg 165 Isokyrö kunta Suomi Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 4 771 356,91 354,13 13,5
Janakkala.vaakuna.svg 167 Janakkala kunta Suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 16 837 586,07 547,46 30,8
Joensuu.vaakuna.svg 170 Joensuu kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 75 444 2 751,07 2 381,69 31,7
Jokioinen.vaakuna.svg 171 Jokioinen kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 5 419 181,94 180,42 30
Jomala.vaakuna.svg 172 Jomala kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 4 725 144,30 142,55 33,1
Joroinen.vaakuna.svg 174 Joroinen kunta Suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 5 117 711,76 575,13 8,9
Joutsa.vaakuna.svg 176 Joutsa kunta Suomi Keski-Suomi Joutsan seutukunta 4 695 1 066,42 867,11 5,4
Juankoski.vaakuna.svg 177 Juankoski kaupunki Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 4 760 586,26 465,27 10,2
Juuka.vaakuna.svg 178 Juuka kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 5 013 1 846,56 1 501,70 3,3
Juupajoki.vaakuna.svg 179 Juupajoki kunta Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 1 992 274,95 258,50 7,7
Juva.vaakuna.svg 181 Juva kunta Suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 6 517 1 345,70 1 162,92 5,6
Jyväskylä.vaakuna.svg 182 Jyväskylä kaupunki Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 136 934 1 466,35 1 170,93 116,9
Jämijärvi.vaakuna.svg 186 Jämijärvi kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 934 224,33 214,35 9
Jämsä.vaakuna.svg 202 Jämsä kaupunki Suomi Keski-Suomi Jämsän seutukunta 21 465 1 823,77 1 571,23 13,7
Jarvenpaa.vaakuna.svg 169 Järvenpää kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 41 346 39,93 37,54 1 101,4
Piikkiö.vaakuna.svg 204 Kaarina kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 32 657 151,47 150,42 217,1
Kaavi.vaakuna.svg 205 Kaavi kunta Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 3 191 789,59 674,02 4,7
Kajaani.vaakuna.svg 208 Kajaani kaupunki Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 37 500 2 264,00 1 834,94 20,4
Kalajoki.vaakuna.svg 211 Kalajoki kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 12 626 929,62 922,46 13,7
Kangasala.vaakuna.svg 213 Kangasala kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 30 943 870,85 658,04 47
Kangasniemi.vaakuna.svg 214 Kangasniemi kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 624 1 326,75 1 068,87 5,3
Kankaanpää.vaakuna.svg 216 Kankaanpää kaupunki Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 11 711 704,74 689,41 17
Kannonkoski.vaakuna.svg 217 Kannonkoski kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 434 549,88 445,00 3,2
Kannus.vaakuna.svg 218 Kannus kaupunki Suomi Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 5 581 470,65 468,23 11,9
Karijoki.vaakuna.svg 224 Karijoki kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 365 186,54 185,76 7,3
Karkkila.vaakuna.svg 226 Karkkila kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 8 976 255,32 242,36 37
Karstula.vaakuna.svg 231 Karstula kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 264 963,19 887,07 4,8
Karvia.vaakuna.svg 232 Karvia kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 2 472 519,89 502,13 4,9
Kaskinen.vaakuna.svg 233 Kaskinen kaupunki Suomi, Ruotsi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 1 318 10,78 10,63 124
Kauhajoki.vaakuna.svg 235 Kauhajoki kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 13 800 1 315,55 1 298,98 10,6
Kauhava.vaakuna.svg 236 Kauhava kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 16 797 1 328,08 1 313,41 12,8
Kauniainen.vaakuna.svg 239 Kauniainen kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 9 283 6,00 5,89 1 576,1
Kaustinen.vaakuna.svg 240 Kaustinen kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 4 302 361,12 353,97 12,2
Keitele.vaakuna.svg 320 Keitele kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 2 364 578,32 481,78 4,9
Kemi.vaakuna.svg 241 Kemi kaupunki Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 21 650 102,76 95,38 227
Kemijärvi.vaakuna.svg 322 Kemijärvi kaupunki Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 7 716 3 930,91 3 504,99 2,2
Keminmaa.vaakuna.svg 244 Keminmaa kunta Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 8 360 647,22 626,30 13,3
Dragsfjärd.vaakuna.svg 043 Kemiönsaari kunta Ruotsi, Suomi Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 6 936 697,95 686,96 10,1
Kempele.vaakuna.svg 245 Kempele kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 17 159 110,32 110,11 155,8
Kerava.vaakuna.svg 249 Kerava kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 35 427 30,79 30,63 1 156,6
Keuruu.vaakuna.svg 250 Keuruu kaupunki Suomi Keski-Suomi Keuruun seutukunta 10 078 1 430,56 1 257,97 8
Kihniö.vaakuna.svg 256 Kihniö kunta Suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 2 012 390,50 357,10 5,6
Kinnula coat of arms.svg 257 Kinnula kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 730 495,72 460,19 3,8
Kirkkonummi.vaakuna.svg 260 Kirkkonummi kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 39 020 393,54 366,15 106,6
Kitee.vaakuna.svg 261 Kitee kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 10 779 1 724,41 1 253,60 8,6
Kittilä.vaakuna.svg 263 Kittilä kunta Suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 6 332 8 262,93 8 094,25 0,8
Kiuruvesi.vaakuna.svg 265 Kiuruvesi kaupunki Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 8 527 1 422,90 1 328,13 6,4
Kivijärvi.vaakuna.svg 271 Kivijärvi kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 183 599,87 483,94 2,4
Kokemäki.vaakuna.svg 272 Kokemäki kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 7 588 531,27 480,35 15,8
Kokkola.vaakuna.svg 273 Kokkola kaupunki Suomi, Ruotsi Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 47 727 1 487,02 1 445,01 33
Kolari.vaakuna.svg 275 Kolari kunta Suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 3 813 2 617,77 2 559,03 1,5
Konnevesi.vaakuna.svg 276 Konnevesi kunta Suomi Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 2 759 680,85 512,96 5,4
Kontiolahti.vaakuna.svg 280 Kontiolahti kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 14 747 1 029,82 799,18 18,5
Korsnäs.vaakuna.svg 284 Korsnäs kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 2 188 239,68 235,78 9,3
Koski.Tl.vaakuna.svg 285 Koski Tl kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 394 192,42 191,46 12,5
Kotka.vaakuna.svg 286 Kotka kaupunki Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 54 288 277,74 272,01 199,6
Kouvola.vaakuna.svg 287 Kouvola kaupunki Suomi Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 85 784 2 883,29 2 558,37 33,5
Kristiinankaupunki.vaakuna.svg 288 Kristiinankaupunki kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 6 760 697,54 683,03 9,9
Kruunupyy.vaakuna.svg 290 Kruunupyy kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 6 655 751,71 712,68 9,3
Kuhmo.vaakuna.svg 291 Kuhmo kaupunki Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 735 5 456,78 4 806,31 1,8
Kuhmoinen.vaakuna.svg 295 Kuhmoinen kunta Suomi Keski-Suomi Jämsän seutukunta 2 322 936,68 660,96 3,5
Kumlinge.vaakuna.svg 297 Kumlinge kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 319 99,48 99,09 3,2
Kuopio.vaakuna.svg 300 Kuopio kaupunki Suomi Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 112 000 3 740,10 2 775,73 40,3
Kuortane.vaakuna.svg 301 Kuortane kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 3 693 484,88 462,16 8
Kurikka.vaakuna.svg 304 Kurikka kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 21 581 1 743,86 1 724,16 12,5
Kustavi vaakuna.svg 305 Kustavi kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 911 167,71 165,83 5,5
Kuusamo.vaakuna.svg 312 Kuusamo kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 15 629 5 808,92 4 977,13 3,1
Kyyjärvi.vaakuna.svg 316 Kyyjärvi kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 388 469,62 448,22 3,1
Kärkölä.vaakuna.svg 317 Kärkölä kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 4 602 259,30 256,48 17,9
Kärsämäki.vaakuna.svg 318 Kärsämäki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 667 700,90 695,94 3,8
Kökar.vaakuna.svg 398 Kökar kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 245 64,00 63,62 3,9
Lahti.vaakuna.svg 399 Lahti kaupunki Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 119 118 517,63 459,43 259,3
Laihia.vaakuna.svg 400 Laihia kunta Suomi Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 8 175 508,44 504,30 16,2
Laitila vaakuna.svg 407 Laitila kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 8 545 545,33 531,66 16,1
Lapinjärvi.vaakuna.svg 402 Lapinjärvi kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Loviisan seutukunta 2 766 339,31 329,87 8,4
Lapinlahti.vaakuna.svg 403 Lapinlahti kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 9 932 1 245,14 1 096,53 9,1
Lappajärvi.vaakuna.svg 405 Lappajärvi kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 3 207 522,98 420,14 7,6
Lappeenranta.vaakuna.svg 408 Lappeenranta kaupunki Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 72 430 1 723,55 1 433,44 50,5
Lapua.vaakuna.svg 410 Lapua kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 14 654 751,80 738,15 19,9
Laukaa.vaakuna.svg 416 Laukaa kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 18 961 825,59 648,40 29,2
Lemi.vaakuna.svg 417 Lemi kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 089 262,48 217,87 14,2
Lemland.vaakuna.svg 418 Lemland kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 006 114,10 113,23 17,7
Lempäälä.vaakuna.svg 420 Lempäälä kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 22 681 307,06 269,54 84,1
Leppävirta.vaakuna.svg 421 Leppävirta kunta Suomi Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 9 947 1 519,65 1 136,01 8,8
Lestijärvi.vaakuna.svg 422 Lestijärvi kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 815 559,06 480,65 1,7
Lieksa.vaakuna.svg 423 Lieksa kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 11 662 4 067,60 3 418,06 3,4
Lieto vaakuna.svg 425 Lieto kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 347 302,56 300,46 64,4
Liminka.vaakuna.svg 426 Liminka kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 10 031 642,58 637,03 15,7
Liperi.vaakuna.svg 444 Liperi kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 12 373 1 161,23 726,90 17
Lohja.vaakuna.svg 430 Lohja kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 47 318 1 109,73 939,14 50,4
Loimaa.vaakuna.svg 433 Loimaa kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 16 427 851,93 848,11 19,4
Loppi vaakuna.svg 434 Loppi kunta Suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 174 655,97 597,53 13,7
Loviisa.vaakuna.svg 435 Loviisa kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Loviisan seutukunta 15 294 845,54 819,76 18,7
Luhanka.vaakuna.svg 436 Luhanka kunta Suomi Keski-Suomi Joutsan seutukunta 768 313,25 214,53 3,6
Lumijoki.vaakuna.svg 438 Lumijoki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 2 067 214,10 213,85 9,7
Lumparland.vaakuna.svg 440 Lumparland kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 386 36,39 36,35 10,6
Luoto.vaakuna.svg 441 Luoto kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 5 208 176,55 142,45 36,6
Luumäki.vaakuna.svg 442 Luumäki kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 874 859,84 750,08 6,5
Luvia.vaakuna.svg 475 Luvia kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 3 348 171,59 169,13 19,8
Maalahti.vaakuna.svg 478 Maalahti kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 5 542 525,41 521,30 10,6
Maarianhamina.vaakuna.svg 480 Maarianhamina kaupunki Ruotsi Ahvenanmaa Mariehamns stad 11 602 11,80 11,80 983,2
Marttila.vaakuna.svg 481 Marttila kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 036 195,99 195,28 10,4
Masku.vaakuna.svg 483 Masku kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 9 744 176,04 174,86 55,7
Merijarvi.vaakuna.svg 484 Merijärvi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 1 129 231,63 229,88 4,9
Merikarvia.vaakuna.svg 489 Merikarvia kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 3 197 450,66 446,08 7,2
Miehikkala.vaakuna.svg 491 Miehikkälä kunta Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 2 056 440,35 422,26 4,9
Mikkeli.vaakuna.svg 494 Mikkeli kaupunki Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 54 479 3 229,57 2 548,46 21,4
Muhos.vaakuna.svg 495 Muhos kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 9 061 797,27 783,65 11,6
Multia vaakuna.svg 498 Multia kunta Suomi Keski-Suomi Keuruun seutukunta 1 702 765,62 733,26 2,3
Muonio.vaakuna.svg 499 Muonio kunta Suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 2 341 2 037,79 1 904,10 1,2
Mustasaari vaakuna.svg 500 Mustasaari kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 19 398 866,29 848,83 22,9
Muurame.vaakuna.svg 503 Muurame kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 9 847 194,05 144,06 68,4
Mynämäki.vaakuna.svg 504 Mynämäki kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 7 876 522,43 519,86 15,2
Myrskylä.vaakuna.svg 505 Myrskylä kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Porvoon seutukunta 1 981 206,35 200,35 9,9
Mäntsälä.vaakuna.svg 508 Mäntsälä kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 20 818 596,11 580,86 35,8
Vilppula.vaakuna.svg 931 Mänttä-Vilppula kaupunki Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 10 538 657,23 535,00 19,7
Mäntyharju.vaakuna.svg 507 Mäntyharju kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 6 118 1 210,98 980,91 6,2
Naantali.vaakuna.svg 529 Naantali kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 080 315,93 311,90 61,2
Nakkila.vaakuna.svg 531 Nakkila kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 5 598 184,88 182,91 30,6
Nivala.vaakuna.svg 535 Nivala kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 10 943 536,88 527,87 20,7
Nokia.vaakuna.svg 536 Nokia kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 33 258 347,75 288,19 115,4
Nousiainen.vaakuna.svg 538 Nousiainen kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 4 822 199,55 198,97 24,2
Nurmes.vaakuna.svg 541 Nurmes kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 7 950 1 854,80 1 601,04 5
Nurmijarvi.vaakuna.svg 543 Nurmijärvi kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 42 126 367,26 361,86 116,4
Närpiö.vaakuna.svg 545 Närpiö kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 9 416 985,42 977,52 9,6
Orimattila.vaakuna.svg 560 Orimattila kaupunki Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 16 269 814,01 785,14 20,7
Oripää.vaakuna.svg 561 Oripää kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 1 376 117,72 117,61 11,7
Orivesi.vaakuna.svg 562 Orivesi kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 9 333 960,08 799,63 11,7
Oulainen.vaakuna.svg 563 Oulainen kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 7 565 597,53 587,79 12,9
Oulu.vaakuna.svg 564 Oulu kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 198 832 3 113,77 3 031,64 65,6
Outokumpu.vaakuna.svg 309 Outokumpu kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 7 088 584,05 445,81 15,9
Padasjoki.vaakuna.svg 576 Padasjoki kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 3 125 729,86 523,14 6
Paimio vaakuna.svg 577 Paimio kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 10 685 240,02 238,36 44,8
Paltamo.vaakuna.svg 578 Paltamo kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 3 476 1 139,12 918,38 3,8
Parainen vaakuna.svg 445 Parainen kaupunki Ruotsi, Suomi Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 15 486 890,06 882,70 17,5
Parikkala.vaakuna.svg 580 Parikkala kunta Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 181 760,72 592,89 8,7
Parkano.vaakuna.svg 581 Parkano kaupunki Suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 744 909,67 852,07 7,9
Pedersöre.vaakuna.svg 599 Pedersören kunta kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 11 114 826,05 794,27 14
Pelkosenniemi.vaakuna.svg 583 Pelkosenniemi kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 950 1 881,57 1 836,17 0,5
Pellon vaakuna.svg 854 Pello kunta Suomi Lappi Torniolaakson seutukunta 3 610 1 863,72 1 737,65 2,1
Perho.vaakuna.svg 584 Perho kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 2 913 775,19 747,83 3,9
Pertunmaa.vaakuna.svg 588 Pertunmaa kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 1 809 454,19 374,44 4,8
Petäjävesi.vaakuna.svg 592 Petäjävesi kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 4 005 495,42 456,41 8,8
Pieksämäki.vaakuna.svg 593 Pieksämäki kaupunki Suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 18 623 1 836,22 1 568,61 11,9
Pielavesi.vaakuna.svg 595 Pielavesi kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 750 1 406,51 1 153,23 4,1
Pietarsaari.vaakuna.svg 598 Pietarsaari kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 19 444 91,88 88,45 219,8
Pihtipudas.vaakuna.svg 601 Pihtipudas kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 223 1 247,45 1 074,67 3,9
Pirkkala.vaakuna.svg 604 Pirkkala kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 19 145 104,04 81,43 235,1
Polvijärvi.vaakuna.svg 607 Polvijärvi kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 521 958,33 804,15 5,6
Pomarkku.vaakuna.svg 608 Pomarkku kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 2 239 332,04 301,08 7,4
Porin vaakuna.svg 609 Pori kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 85 230 1 217,50 1 155,67 73,7
Pornainen.vaakuna.svg 611 Pornainen kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 5 111 150,09 146,52 34,9
Porvoo.vaakuna.svg 638 Porvoo kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Porvoon seutukunta 50 197 664,53 654,42 76,7
Posio.vaakuna.svg 614 Posio kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 453 3 544,90 3 039,12 1,1
Pudasjarvi.vaakuna.svg 615 Pudasjärvi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 8 237 5 867,25 5 637,30 1,5
Pukkila.vaakuna.svg 616 Pukkila kunta Suomi Uusimaa Porvoon seutukunta 1 972 145,94 145,03 13,6
Punkalaidun.vaakuna.svg 619 Punkalaidun kunta Suomi Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 3 043 364,02 361,08 8,4
Puolanka.vaakuna.svg 620 Puolanka kunta Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 756 2 598,68 2 461,25 1,1
Puumala.vaakuna.svg 623 Puumala kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 245 1 237,75 794,50 2,8
Pyhtää.vaakuna.svg 624 Pyhtää kunta Suomi, Ruotsi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 5 350 336,40 324,75 16,5
Pyhäjoki.vaakuna.svg 625 Pyhäjoki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 3 204 549,19 542,58 5,9
Pyhäjärvi.vaakuna.svg 626 Pyhäjärvi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 5 491 1 459,47 1 311,32 4,2
Pyhäntä.vaakuna.svg 630 Pyhäntä kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 1 572 847,48 810,70 1,9
Pyhäranta vaakuna.svg 631 Pyhäranta kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 099 148,23 143,26 14,7
Pälkäne.vaakuna.svg 635 Pälkäne kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 6 713 738,15 560,48 12
Pöytyän vaakuna.svg 636 Pöytyä kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 8 568 773,69 750,04 11,4
Raahe.vaakuna.svg 678 Raahe kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 25 166 1 027,31 1 014,26 24,8
Raasepori.vaakuna.svg 710 Raasepori kaupunki Ruotsi, Suomi Uusimaa Raaseporin seutukunta 28 384 1 215,37 1 148,00 24,7
Raisio.vaakuna.svg 680 Raisio kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 24 364 49,36 48,76 499,7
Rantasalmi.vaakuna.svg 681 Rantasalmi kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 706 925,19 559,15 6,6
Ranua.vaakuna.svg 683 Ranua kunta Suomi Lappi Rovaniemen seutukunta 4 011 3 694,80 3 453,88 1,2
Rauma.vaakuna.svg 684 Rauma kaupunki Suomi Satakunta Rauman seutukunta 39 655 509,54 495,74 80
Rautalampi.vaakuna.svg 686 Rautalampi kunta Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 3 305 761,98 538,93 6,1
Rautavaara.vaakuna.svg 687 Rautavaara kunta Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 1 739 1 235,26 1 150,97 1,5
Rautjärvi.vaakuna.svg 689 Rautjärvi kunta Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 3 507 401,89 351,59 10
Reisjärvi.vaakuna.svg 691 Reisjärvi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 878 503,18 474,44 6,1
Riihimäki.vaakuna.svg 694 Riihimäki kaupunki Suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 29 244 125,56 121,03 241,6
Ristijarvi.vaakuna.svg 697 Ristijärvi kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 1 349 897,93 835,58 1,6
Rovaniemi.vaakuna.svg 698 Rovaniemi kaupunki Suomi Lappi Rovaniemen seutukunta 61 600 8 016,73 7 581,86 8,1
Ruokolahti.vaakuna.svg 700 Ruokolahti kunta Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 299 1 219,85 942,98 5,6
Ruovesi.vaakuna.svg 702 Ruovesi kunta Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 4 609 950,15 776,92 5,9
Rusko.vaakuna.svg 704 Rusko kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 6 139 127,90 127,14 48,3
Rääkkylä.vaakuna.svg 707 Rääkkylä kunta Suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 2 309 699,68 427,66 5,4
Saarijärvi.vaakuna.svg 729 Saarijärvi kaupunki Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 9 814 1 422,72 1 251,80 7,8
Salla.vaakuna.svg 732 Salla kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 678 5 873,08 5 730,06 0,6
Halikko vaakuna.svg 734 Salo kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Salon seutukunta 53 815 2 061,69 1 986,54 27,1
Saltvik.vaakuna.svg 736 Saltvik kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 865 159,61 152,24 12,3
Karkku.vaakuna.svg 230 Sastamala kaupunki Suomi Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 25 187 1 531,74 1 428,82 17,6
Sauvo.vaakuna.svg 790 Sauvo kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 3 065 253,87 252,61 12,1
Savitaipale.vaakuna.svg 738 Savitaipale kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 574 690,56 539,57 6,6
Savonlinna.vaakuna.svg 739 Savonlinna kaupunki Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 35 279 3 597,71 2 239,02 15,8
Savukoski.vaakuna.svg 740 Savukoski kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 1 049 6 495,95 6 438,65 0,16
Seinäjoki.vaakuna.svg 742 Seinäjoki kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 61 778 1 469,25 1 431,79 43,1
Sievi.vaakuna.svg 743 Sievi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 5 089 800,79 787,33 6,5
Siikainen.vaakuna.svg 746 Siikainen kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 514 491,34 463,19 3,3
Siikajoki.vaakuna.svg 747 Siikajoki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 5 451 1 060,29 1 051,43 5,2
Siikalatva.vaakuna.svg 748 Siikalatva kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 5 636 2 229,21 2 172,55 2,6
Siilinjärvi.vaakuna.svg 791 Siilinjärvi kunta Suomi Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 21 809 507,81 400,96 54,4
Simo.vaakuna.svg 749 Simo kunta Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 212 1 467,35 1 447,35 2,2
Sipoo.vaakuna.svg 751 Sipoo kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 19 809 342,60 339,63 58,3
Siuntio.vaakuna.svg 753 Siuntio kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 6 161 249,96 241,08 25,6
Sodankyla.vaakuna.svg 755 Sodankylä kunta Suomi, Pohjoissaame Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 8 677 12 415,50 11 691,73 0,7
Soini.vaakuna.svg 758 Soini kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 213 574,22 551,95 4
Somero.vaakuna.svg 759 Somero kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Salon seutukunta 9 058 697,68 667,79 13,6
Sonkajärvi.vaakuna.svg 761 Sonkajärvi kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 247 1 576,75 1 465,82 2,9
Sotkamo.vaakuna.svg 762 Sotkamo kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 10 537 2 951,87 2 649,15 4
Sottunga.vaakuna.svg 765 Sottunga kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 94 28,06 28,04 3,4
Sulkava.vaakuna.svg 766 Sulkava kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 2 703 769,20 584,63 4,6
Sund.vaakuna.svg 768 Sund kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 023 112,49 108,20 9,5
Suomussalmi.vaakuna.svg 771 Suomussalmi kunta Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 236 5 857,62 5 270,79 1,6
Suonenjoki coat of arms.svg 777 Suonenjoki kaupunki Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 7 376 862,34 713,54 10,3
Sysmä.vaakuna.svg 778 Sysmä kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 4 015 936,18 666,89 6
Säkylä.vaakuna.svg 781 Säkylä kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 7 040 527,71 406,65 17,3
Taipalsaari.vaakuna.svg 783 Taipalsaari kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 811 761,94 344,88 13,9
Taivalkoski.vaakuna.svg 831 Taivalkoski kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 4 151 2 650,66 2 437,95 1,7
Taivassalo vaakuna.svg 832 Taivassalo kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 1 648 141,99 140,31 11,7
Tammela.vaakuna.svg 833 Tammela kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 6 286 715,14 640,39 9,8
Tampere.vaakuna.svg 834 Tampere kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 225 843 689,59 524,89 430,3
Tervo.vaakuna.svg 837 Tervo kunta Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 1 620 494,30 347,75 4,7
Tervola.vaakuna.svg 844 Tervola kunta Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 139 1 592,03 1 559,70 2
Teuva.vaakuna.svg 845 Teuva kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 5 426 556,05 554,70 9,8
Tohmajärvi.vaakuna.svg 846 Tohmajärvi kunta Suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 4 721 895,36 837,75 5,6
Toholampi.vaakuna.svg 848 Toholampi kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 298 616,88 608,36 5,4
Toivakka.vaakuna.svg 849 Toivakka kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 2 432 413,94 361,45 6,7
Tornio.vaakuna.svg 850 Tornio kaupunki Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 22 164 1 228,83 1 188,00 18,7
Turku.vaakuna.svg 851 Turku kaupunki Suomi, Ruotsi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 185 836 249,12 245,67 756,4
Tuusniemi.vaakuna.svg 853 Tuusniemi kunta Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 675 699,43 543,17 4,9
Tuusula.vaakuna.svg 857 Tuusula kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 38 787 225,46 219,50 176,7
Tyrnävä.vaakuna.svg 858 Tyrnävä kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 6 810 494,86 491,81 13,8
Ulvila.vaakuna.svg 859 Ulvila kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 13 364 422,51 400,65 33,4
Urjala.vaakuna.svg 886 Urjala kunta Suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 4 911 505,37 475,18 10,3
Utajärvi.vaakuna.svg 887 Utajärvi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 861 1 736,70 1 671,01 1,7
Utsjoki.vaakuna.svg 889 Utsjoki kunta Suomi, Pohjoissaame Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 1 256 5 372,00 5 144,52 0,2
Uurainen.vaakuna.svg 890 Uurainen kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 696 372,27 347,99 10,6
Uusikaarlepyy.vaakuna.svg 892 Uusikaarlepyy kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 7 576 737,17 732,65 10,3
Uusikaupunki.vaakuna.svg 893 Uusikaupunki kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 15 465 551,38 502,49 30,8
Vaala.vaakuna.svg 895 Vaala kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 3 079 1 764,03 1 302,11 2,4
Vaasa.vaakuna.svg 785 Vaasa kaupunki Suomi, Ruotsi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 66 871 369,42 364,54 183,4
Valkeakoski.vaakuna.svg 905 Valkeakoski kaupunki Suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 21 356 372,03 271,92 78,5
Valtimo.vaakuna.svg 908 Valtimo kunta Suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 2 297 838,07 800,31 2,9
Vantaa.vaakuna.svg 911 Vantaa kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 217 416 240,34 238,36 912,1
Varkaus.vaakuna.svg 092 Varkaus kaupunki Suomi Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 21 600 524,48 385,62 56
Vehmaa.vaakuna.svg 915 Vehmaa kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 291 192,14 188,78 12,1
Vesanto.vaakuna.svg 918 Vesanto kunta Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 2 183 569,80 422,63 5,2
Vesilahti.vaakuna.svg 921 Vesilahti kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 4 487 353,94 300,92 14,9
Veteli.vaakuna.svg 922 Veteli kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 264 520,91 502,32 6,5
Vieremä.vaakuna.svg 924 Vieremä kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 723 973,39 925,26 4
Vihti.vaakuna.svg 925 Vihti kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 29 004 567,06 522,06 55,6
Viitasaari.vaakuna.svg 927 Viitasaari kaupunki Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 6 650 1 589,13 1 248,48 5,3
Vimpeli.vaakuna.svg 934 Vimpeli kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 3 069 328,79 287,33 10,7
Virolahti.vaakuna.svg 935 Virolahti kunta Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 3 305 376,25 372,00 8,9
Virrat.vaakuna.svg 936 Virrat kaupunki Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 6 996 1 299,08 1 162,57 6
Vårdö.vaakuna.svg 941 Vårdö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 435 102,12 101,73 4,3
Vöyri.vaakuna.svg 946 Vöyri kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 6 714 791,14 781,85 8,6
Ylitornio.vaakuna.svg 976 Ylitornio kunta Suomi Lappi Torniolaakson seutukunta 4 246 2 212,49 2 028,74 2,1
Ylivieska.vaakuna.svg 977 Ylivieska kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 15 094 573,19 568,66 26,5
Ylöjärvi.vaakuna.svg 980 Ylöjärvi kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 32 882 1 324,14 1 115,72 29,5
Ypäjä.vaakuna.svg 981 Ypäjä kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 410 183,25 182,76 13,2
Ähtäri.vaakuna.svg 989 Ähtäri kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 6 065 910,88 805,85 7,5
Äänekoski.vaakuna.svg 992 Äänekoski kaupunki Suomi Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 19 532 1 138,38 884,49 22,1

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, heinäkuu 2016 31.7.2016. Tilastokeskus. Viitattu 18.9.2016.
  4. a b Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2016 1.1.2016. Maanmittauslaitos. Viitattu 19.2.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]