Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen väentiheys kunnittain vuonna 2011.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2015 alusta kuntia on 317, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.

Kaupunki-nimitystä[1] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa[2]. Luettelon kolmannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 28. helmikuuta 2015. Kuntien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2015. Väestötiheydet on laskettu näiden tietojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Eurajoki (5 944). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Eura (630,20 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Alavieska (10,70 as./km²).

Kunnan nimi Nimitys Maakunta Väkiluku[3] Maapinta-ala
(km²)[4]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa kaupunki Pirkanmaa 17 054 293,15 58,2
Alajärvi kaupunki Etelä-Pohjanmaa 10 137 1 008,75 10
Alavieska kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 690 251,36 10,7
Alavus kaupunki Etelä-Pohjanmaa 12 084 1 088,16 11,1
Asikkala kunta Päijät-Häme 8 357 563,35 14,8
Askola kunta Uusimaa 5 068 212,42 23,9
Aura kunta Varsinais-Suomi 3 986 95,00 42
Brändö kunta Ahvenanmaa 470 107,88 4,4
Eckerö kunta Ahvenanmaa 936 107,72 8,7
Enonkoski kunta Etelä-Savo 1 487 305,57 4,9
Enontekiö kunta Lappi 1 896 7 945,72 0,2
Espoo kaupunki Uusimaa 266 123 312,19 852,4
Eura kunta Satakunta 12 304 578,78 21,3
Eurajoki kunta Satakunta 5 944 345,53 17,2
Evijärvi kunta Etelä-Pohjanmaa 2 640 354,08 7,5
Finström kunta Ahvenanmaa 2 546 123,26 20,7
Forssa kaupunki Kanta-Häme 17 496 248,79 70,3
Föglö kunta Ahvenanmaa 568 134,77 4,2
Geta kunta Ahvenanmaa 493 84,55 5,8
Haapajärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 484 765,67 9,8
Haapavesi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 169 1 049,77 6,8
Hailuoto kunta Pohjois-Pohjanmaa 998 200,61 5
Halsua kunta Keski-Pohjanmaa 1 213 413,01 2,9
Hamina kaupunki Kymenlaakso 21 052 609,71 34,5
Hammarland kunta Ahvenanmaa 1 521 138,35 11
Hankasalmi kunta Keski-Suomi 5 290 571,69 9,3
Hanko kaupunki Uusimaa 9 026 116,92 77,2
Harjavalta kaupunki Satakunta 7 363 123,46 59,6
Hartola kunta Päijät-Häme 3 066 542,95 5,6
Hattula kunta Kanta-Häme 9 750 357,81 27,2
Hausjärvi kunta Kanta-Häme 8 798 389,32 22,6
Heinola kaupunki Päijät-Häme 19 681 676,08 29,1
Heinävesi kunta Etelä-Savo 3 623 1 029,96 3,5
Helsinki kaupunki Uusimaa 623 135 213,92 2 912,9
Hirvensalmi kunta Etelä-Savo 2 323 465,30 5
Hollola kunta Päijät-Häme 21 893 463,18 47,3
Honkajoki kunta Satakunta 1 790 331,37 5,4
Huittinen kaupunki Satakunta 10 503 532,63 19,7
Humppila kunta Kanta-Häme 2 439 147,96 16,5
Hyrynsalmi kunta Kainuu 2 476 1 421,01 1,7
Hyvinkää kaupunki Uusimaa 46 465 322,62 144
Hämeenkoski kunta Päijät-Häme 2 119 187,74 11,3
Hämeenkyrö kunta Pirkanmaa 10 608 463,79 22,9
Hämeenlinna kaupunki Kanta-Häme 67 980 1 785,01 38,1
Ii kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 655 1 553,19 6,2
Iisalmi kaupunki Pohjois-Savo 22 135 762,97 29
Iitti kunta Kymenlaakso 6 927 589,78 11,7
Ikaalinen kaupunki Pirkanmaa 7 274 750,31 9,7
Ilmajoki kunta Etelä-Pohjanmaa 12 185 576,78 21,1
Ilomantsi kunta Pohjois-Karjala 5 489 2 763,49 2
Imatra kaupunki Etelä-Karjala 27 979 155,01 180,5
Inari kunta Lappi 6 811 15 053,50 0,5
Inkoo kunta Uusimaa 5 591 349,89 16
Isojoki kunta Etelä-Pohjanmaa 2 182 642,38 3,4
Isokyrö kunta Pohjanmaa 4 834 354,13 13,7
Jalasjärvi kunta Etelä-Pohjanmaa 7 866 818,31 9,6
Janakkala kunta Kanta-Häme 16 846 547,44 30,8
Joensuu kaupunki Pohjois-Karjala 75 056 2 381,66 31,5
Jokioinen kunta Kanta-Häme 5 503 180,42 30,5
Jomala kunta Ahvenanmaa 4 582 142,55 32,1
Joroinen kunta Etelä-Savo 5 178 575,09 9
Joutsa kunta Keski-Suomi 4 769 867,11 5,5
Juankoski kaupunki Pohjois-Savo 4 865 465,28 10,5
Juuka kunta Pohjois-Karjala 5 132 1 501,70 3,4
Juupajoki kunta Pirkanmaa 2 019 258,50 7,8
Juva kunta Etelä-Savo 6 604 1 162,93 5,7
Jyväskylä kaupunki Keski-Suomi 135 958 1 170,90 116,1
Jämijärvi kunta Satakunta 1 989 214,35 9,3
Jämsä kaupunki Keski-Suomi 21 789 1 571,34 13,9
Järvenpää kaupunki Uusimaa 40 553 37,54 1 080,3
Kaarina kaupunki Varsinais-Suomi 32 134 150,42 213,6
Kaavi kunta Pohjois-Savo 3 226 674,01 4,8
Kajaani kaupunki Kainuu 37 789 1 835,06 20,6
Kalajoki kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 12 638 922,24 13,7
Kangasala kunta Pirkanmaa 30 534 658,04 46,4
Kangasniemi kunta Etelä-Savo 5 695 1 068,87 5,3
Kankaanpää kaupunki Satakunta 11 872 689,41 17,2
Kannonkoski kunta Keski-Suomi 1 467 445,01 3,3
Kannus kaupunki Keski-Pohjanmaa 5 611 468,23 12
Karijoki kunta Etelä-Pohjanmaa 1 406 185,76 7,6
Karkkila kaupunki Uusimaa 8 994 242,36 37,1
Karstula kunta Keski-Suomi 4 277 887,18 4,8
Karvia kunta Satakunta 2 481 502,13 4,9
Kaskinen kaupunki Pohjanmaa 1 315 10,63 123,7
Kauhajoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 021 1 299,03 10,8
Kauhava kaupunki Etelä-Pohjanmaa 16 915 1 313,46 12,9
Kauniainen kaupunki Uusimaa 9 325 5,89 1 583,2
Kaustinen kunta Keski-Pohjanmaa 4 267 354,03 12,1
Keitele kunta Pohjois-Savo 2 399 481,78 5
Kemi kaupunki Lappi 21 929 95,38 229,9
Kemijärvi kaupunki Lappi 7 876 3 504,98 2,2
Keminmaa kunta Lappi 8 466 626,30 13,5
Kemiönsaari kunta Varsinais-Suomi 6 927 686,96 10,1
Kempele kunta Pohjois-Pohjanmaa 16 916 110,11 153,6
Kerava kaupunki Uusimaa 35 325 30,62 1 153,7
Keuruu kaupunki Keski-Suomi 10 147 1 258,02 8,1
Kihniö kunta Pirkanmaa 2 075 357,10 5,8
Kinnula kunta Keski-Suomi 1 755 460,18 3,8
Kirkkonummi kunta Uusimaa 38 311 366,15 104,6
Kitee kaupunki Pohjois-Karjala 10 982 1 253,60 8,8
Kittilä kunta Lappi 6 493 8 094,36 0,8
Kiuruvesi kaupunki Pohjois-Savo 8 750 1 328,13 6,6
Kivijärvi kunta Keski-Suomi 1 240 483,95 2,6
Kokemäki kaupunki Satakunta 7 695 481,31 16
Kokkola kaupunki Keski-Pohjanmaa 47 377 1 444,98 32,8
Kolari kunta Lappi 3 839 2 558,81 1,5
Konnevesi kunta Keski-Suomi 2 827 512,96 5,5
Kontiolahti kunta Pohjois-Karjala 14 691 799,68 18,4
Korsnäs kunta Pohjanmaa 2 222 235,78 9,4
Koski Tl kunta Varsinais-Suomi 2 437 191,46 12,7
Kotka kaupunki Kymenlaakso 54 525 272,01 200,5
Kouvola kaupunki Kymenlaakso 86 412 2 558,31 33,8
Kristiinankaupunki kaupunki Pohjanmaa 6 840 683,03 10
Kruunupyy kunta Pohjanmaa 6 645 712,35 9,3
Kuhmo kaupunki Kainuu 8 953 4 806,44 1,9
Kuhmoinen kunta Keski-Suomi 2 367 660,96 3,6
Kumlinge kunta Ahvenanmaa 326 99,22 3,3
Kuopio kaupunki Pohjois-Savo 111 320 2 775,76 40,1
Kuortane kunta Etelä-Pohjanmaa 3 720 462,17 8
Kurikka kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 137 905,63 15,6
Kustavi kunta Varsinais-Suomi 888 165,82 5,4
Kuusamo kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 15 807 4 977,02 3,2
Kyyjärvi kunta Keski-Suomi 1 392 448,22 3,1
Kärkölä kunta Päijät-Häme 4 649 256,46 18,1
Kärsämäki kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 689 695,95 3,9
Kökar kunta Ahvenanmaa 251 63,55 3,9
Köyliö kunta Satakunta 2 640 246,06 10,7
Lahti kaupunki Päijät-Häme 103 904 135,05 769,4
Laihia kunta Pohjanmaa 8 066 504,30 16
Laitila kaupunki Varsinais-Suomi 8 531 531,66 16
Lapinjärvi kunta Uusimaa 2 770 329,87 8,4
Lapinlahti kunta Pohjois-Savo 10 087 1 096,51 9,2
Lappajärvi kunta Etelä-Pohjanmaa 3 245 421,06 7,7
Lappeenranta kaupunki Etelä-Karjala 72 835 1 433,35 50,8
Lapua kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 714 737,39 20
Laukaa kunta Keski-Suomi 18 727 648,40 28,9
Lemi kunta Etelä-Karjala 3 113 217,87 14,3
Lemland kunta Ahvenanmaa 1 935 113,08 17,1
Lempäälä kunta Pirkanmaa 22 292 269,52 82,7
Leppävirta kunta Pohjois-Savo 9 977 1 136,02 8,8
Lestijärvi kunta Keski-Pohjanmaa 815 480,65 1,7
Lieksa kaupunki Pohjois-Karjala 12 100 3 418,06 3,5
Lieto kunta Varsinais-Suomi 19 191 300,46 63,9
Liminka kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 793 637,11 15,4
Liperi kunta Pohjois-Karjala 12 343 726,90 17
Lohja kaupunki Uusimaa 47 645 939,14 50,7
Loimaa kaupunki Varsinais-Suomi 16 628 848,11 19,6
Loppi kunta Kanta-Häme 8 295 597,52 13,9
Loviisa kaupunki Uusimaa 15 465 819,78 18,9
Luhanka kunta Keski-Suomi 756 214,53 3,5
Lumijoki kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 078 213,53 9,7
Lumparland kunta Ahvenanmaa 414 36,26 11,4
Luoto kunta Pohjanmaa 5 104 142,45 35,8
Luumäki kunta Etelä-Karjala 4 932 750,07 6,6
Luvia kunta Satakunta 3 341 169,10 19,8
Maalahti kunta Pohjanmaa 5 564 521,31 10,7
Maarianhamina kaupunki Ahvenanmaa 11 462 11,80 971,4
Marttila kunta Varsinais-Suomi 2 063 195,28 10,6
Masku kunta Varsinais-Suomi 9 748 174,87 55,7
Merijärvi kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 147 229,84 5
Merikarvia kunta Satakunta 3 231 446,08 7,2
Miehikkälä kunta Kymenlaakso 2 116 422,23 5
Mikkeli kaupunki Etelä-Savo 54 734 2 548,51 21,5
Muhos kunta Pohjois-Pohjanmaa 8 976 783,68 11,5
Multia kunta Keski-Suomi 1 756 733,26 2,4
Muonio kunta Lappi 2 380 1 904,10 1,2
Mustasaari kunta Pohjanmaa 19 302 848,72 22,7
Muurame kunta Keski-Suomi 9 720 144,06 67,5
Mynämäki kunta Varsinais-Suomi 7 890 519,86 15,2
Myrskylä kunta Uusimaa 1 984 200,35 9,9
Mäntsälä kunta Uusimaa 20 603 580,86 35,5
Mänttä-Vilppula kaupunki Pirkanmaa 10 713 534,87 20
Mäntyharju kunta Etelä-Savo 6 254 980,90 6,4
Naantali kaupunki Varsinais-Suomi 18 853 311,90 60,4
Nakkila kunta Satakunta 5 650 182,91 30,9
Nastola kunta Päijät-Häme 14 870 324,18 45,9
Nivala kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 10 937 527,88 20,7
Nokia kaupunki Pirkanmaa 32 878 288,18 114,1
Nousiainen kunta Varsinais-Suomi 4 848 198,93 24,4
Nurmes kaupunki Pohjois-Karjala 8 063 1 601,05 5
Nurmijärvi kunta Uusimaa 41 664 361,82 115,2
Närpiö kaupunki Pohjanmaa 9 400 977,50 9,6
Orimattila kaupunki Päijät-Häme 16 275 785,34 20,7
Oripää kunta Varsinais-Suomi 1 409 117,61 12
Orivesi kaupunki Pirkanmaa 9 569 799,63 12
Oulainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 730 587,76 13,2
Oulu kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 196 530 3 031,61 64,8
Outokumpu kaupunki Pohjois-Karjala 7 192 445,82 16,1
Padasjoki kunta Päijät-Häme 3 188 523,14 6,1
Paimio kaupunki Varsinais-Suomi 10 634 238,36 44,6
Paltamo kunta Kainuu 3 559 918,56 3,9
Parainen kaupunki Varsinais-Suomi 15 482 882,50 17,5
Parikkala kunta Etelä-Karjala 5 354 592,92 9
Parkano kaupunki Pirkanmaa 6 803 852,07 8
Pedersören kunta kunta Pohjanmaa 11 049 794,26 13,9
Pelkosenniemi kunta Lappi 948 1 836,17 0,5
Pello kunta Lappi 3 650 1 737,60 2,1
Perho kunta Keski-Pohjanmaa 2 902 747,83 3,9
Pertunmaa kunta Etelä-Savo 1 838 374,44 4,9
Petäjävesi kunta Keski-Suomi 4 063 456,41 8,9
Pieksämäki kaupunki Etelä-Savo 19 062 1 568,62 12,2
Pielavesi kunta Pohjois-Savo 4 771 1 153,23 4,1
Pietarsaari kaupunki Pohjanmaa 19 577 88,45 221,3
Pihtipudas kunta Keski-Suomi 4 276 1 074,66 4
Pirkkala kunta Pirkanmaa 18 660 81,39 229,3
Polvijärvi kunta Pohjois-Karjala 4 596 804,15 5,7
Pomarkku kunta Satakunta 2 274 301,08 7,6
Pori kaupunki Satakunta 85 384 1 155,66 73,9
Pornainen kunta Uusimaa 5 167 146,52 35,3
Porvoo kaupunki Uusimaa 49 803 654,42 76,1
Posio kunta Lappi 3 627 3 039,15 1,2
Pudasjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 8 365 5 637,29 1,5
Pukkila kunta Uusimaa 2 010 145,03 13,9
Punkalaidun kunta Pirkanmaa 3 113 361,08 8,6
Puolanka kunta Kainuu 2 814 2 461,26 1,1
Puumala kunta Etelä-Savo 2 300 794,52 2,9
Pyhtää kunta Kymenlaakso 5 339 324,74 16,4
Pyhäjoki kunta Pohjois-Pohjanmaa 3 259 542,57 6
Pyhäjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 5 562 1 311,32 4,2
Pyhäntä kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 565 810,70 1,9
Pyhäranta kunta Varsinais-Suomi 2 137 143,26 14,9
Pälkäne kunta Pirkanmaa 6 717 560,48 12
Pöytyä kunta Varsinais-Suomi 8 619 750,04 11,5
Raahe kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 25 368 1 014,22 25
Raasepori kaupunki Uusimaa 28 706 1 148,00 25
Raisio kaupunki Varsinais-Suomi 24 435 48,76 501,1
Rantasalmi kunta Etelä-Savo 3 798 559,14 6,8
Ranua kunta Lappi 4 084 3 453,72 1,2
Rauma kaupunki Satakunta 39 947 495,66 80,6
Rautalampi kunta Pohjois-Savo 3 376 538,94 6,3
Rautavaara kunta Pohjois-Savo 1 764 1 150,94 1,5
Rautjärvi kunta Etelä-Karjala 3 597 351,64 10,2
Reisjärvi kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 905 474,45 6,1
Riihimäki kaupunki Kanta-Häme 29 397 121,03 242,9
Ristijärvi kunta Kainuu 1 413 835,58 1,7
Rovaniemi kaupunki Lappi 61 586 7 581,86 8,1
Ruokolahti kunta Etelä-Karjala 5 396 943,42 5,7
Ruovesi kunta Pirkanmaa 4 671 776,90 6
Rusko kunta Varsinais-Suomi 6 064 127,14 47,7
Rääkkylä kunta Pohjois-Karjala 2 421 427,66 5,7
Saarijärvi kaupunki Keski-Suomi 10 054 1 251,69 8
Salla kunta Lappi 3 757 5 730,06 0,7
Salo kaupunki Varsinais-Suomi 54 230 1 986,55 27,3
Saltvik kunta Ahvenanmaa 1 820 152,24 12
Sastamala kaupunki Pirkanmaa 25 328 1 429,15 17,7
Sauvo kunta Varsinais-Suomi 2 996 252,61 11,9
Savitaipale kunta Etelä-Karjala 3 655 539,73 6,8
Savonlinna kaupunki Etelä-Savo 35 917 2 239,06 16
Savukoski kunta Lappi 1 097 6 438,65 0,17
Seinäjoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 61 014 1 431,76 42,6
Sievi kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 171 787,34 6,6
Siikainen kunta Satakunta 1 576 463,19 3,4
Siikajoki kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 524 1 051,33 5,3
Siikalatva kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 818 2 172,60 2,7
Siilinjärvi kunta Pohjois-Savo 21 671 400,96 54
Simo kunta Lappi 3 297 1 447,35 2,3
Sipoo kunta Uusimaa 19 097 339,63 56,2
Siuntio kunta Uusimaa 6 215 241,08 25,8
Sodankylä kunta Lappi 8 830 11 691,73 0,8
Soini kunta Etelä-Pohjanmaa 2 259 551,96 4,1
Somero kaupunki Varsinais-Suomi 9 168 667,78 13,7
Sonkajärvi kunta Pohjois-Savo 4 324 1 465,82 2,9
Sotkamo kunta Kainuu 10 565 2 649,28 4
Sottunga kunta Ahvenanmaa 101 28,04 3,6
Sulkava kunta Etelä-Savo 2 790 584,62 4,8
Sund kunta Ahvenanmaa 1 030 108,18 9,5
Suomussalmi kunta Kainuu 8 450 5 270,10 1,6
Suonenjoki kaupunki Pohjois-Savo 7 405 713,54 10,4
Sysmä kunta Päijät-Häme 4 104 666,89 6,2
Säkylä kunta Satakunta 4 541 160,59 28,3
Taipalsaari kunta Etelä-Karjala 4 804 345,10 13,9
Taivalkoski kunta Pohjois-Pohjanmaa 4 227 2 437,81 1,7
Taivassalo kunta Varsinais-Suomi 1 645 140,31 11,7
Tammela kunta Kanta-Häme 6 371 640,39 9,9
Tampere kaupunki Pirkanmaa 223 149 525,04 425
Tervo kunta Pohjois-Savo 1 623 347,73 4,7
Tervola kunta Lappi 3 229 1 559,71 2,1
Teuva kunta Etelä-Pohjanmaa 5 525 554,70 10
Tohmajärvi kunta Pohjois-Karjala 4 795 837,74 5,7
Toholampi kunta Keski-Pohjanmaa 3 333 608,32 5,5
Toivakka kunta Keski-Suomi 2 461 361,44 6,8
Tornio kaupunki Lappi 22 313 1 188,00 18,8
Turku kaupunki Varsinais-Suomi 184 300 245,67 750,2
Tuusniemi kunta Pohjois-Savo 2 738 543,16 5
Tuusula kunta Uusimaa 38 263 219,50 174,3
Tyrnävä kunta Pohjois-Pohjanmaa 6 739 491,82 13,7
Ulvila kaupunki Satakunta 13 347 400,66 33,3
Urjala kunta Pirkanmaa 4 978 475,18 10,5
Utajärvi kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 902 1 671,01 1,7
Utsjoki kunta Lappi 1 257 5 144,49 0,2
Uurainen kunta Keski-Suomi 3 625 347,99 10,4
Uusikaarlepyy kaupunki Pohjanmaa 7 506 732,66 10,2
Uusikaupunki kaupunki Varsinais-Suomi 15 600 502,49 31
Vaala kunta Kainuu 3 134 1 302,19 2,4
Vaasa kaupunki Pohjanmaa 67 016 364,50 183,9
Valkeakoski kaupunki Pirkanmaa 21 172 271,92 77,9
Valtimo kunta Pohjois-Karjala 2 366 800,32 3
Vantaa kaupunki Uusimaa 211 206 238,35 886,1
Varkaus kaupunki Pohjois-Savo 21 787 385,62 56,5
Vehmaa kunta Varsinais-Suomi 2 343 188,78 12,4
Vesanto kunta Pohjois-Savo 2 236 422,63 5,3
Vesilahti kunta Pirkanmaa 4 506 300,92 15
Veteli kunta Keski-Pohjanmaa 3 345 502,31 6,7
Vieremä kunta Pohjois-Savo 3 816 925,26 4,1
Vihti kunta Uusimaa 29 014 522,04 55,6
Viitasaari kaupunki Keski-Suomi 6 747 1 248,48 5,4
Vimpeli kunta Etelä-Pohjanmaa 3 096 287,15 10,8
Virolahti kunta Kymenlaakso 3 402 371,95 9,1
Virrat kaupunki Pirkanmaa 7 146 1 162,58 6,1
Vårdö kunta Ahvenanmaa 437 101,72 4,3
Vöyri kunta Pohjanmaa 6 732 781,97 8,6
Ylitornio kunta Lappi 4 342 2 028,73 2,1
Ylivieska kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 14 982 568,62 26,3
Ylöjärvi kaupunki Pirkanmaa 32 402 1 115,69 29
Ypäjä kunta Kanta-Häme 2 465 182,76 13,5
Ähtäri kaupunki Etelä-Pohjanmaa 6 168 804,93 7,7
Äänekoski kaupunki Keski-Suomi 19 912 884,48 22,5

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 28.2.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 28.3.2015.
  4. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 1.1.2015. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]