Luettelo Suomen kunnista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kunnat vuonna 2017.
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2017 alusta kuntia on 311, joista 106 käyttää kaupunki-nimitystä.

Kaupunki-nimitystä[1] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa[2]. Luettelon viidennessä sarakkessa on ilmoitettu kunnan viralliset kielet. Luettelon kuudennessa ja seitsemännessä sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan ja seutukuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. joulukuuta 2016. Kuntien kokonaispinta-alat ja maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2016. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Väestötiheydet on laskettu väkilukujen ja maapinta-alojen perusteella. Eurajoen ja Kuopion lukuihin on lisätty vuoden 2017 alussa lakkautettujen Luvian ja Juankosken entisten kuntien luvut.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Kangasniemi (5 603). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Eura (630,20 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Marttila (10,36 as./km²).

Vaakuna Kunta-
nro[3]
Kunnan nimi Nimitys Kielet Maakunta Seutukunta Väkiluku[4] Kok.pinta-ala
(km²)[5]
Maapinta-ala
(km²)[5]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa.vaakuna.svg 020 Akaa kaupunki Suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 16 927 314,39 293,15 57,7
Alajärvi.vaakuna.svg 005 Alajärvi kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 9 902 1 056,74 1 008,75 9,8
Alavieska.vaakuna.svg 009 Alavieska kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 2 641 253,02 251,37 10,5
Alavus.vaakuna.svg 010 Alavus kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 11 910 1 151,46 1 087,31 11
Asikkala.vaakuna.svg 016 Asikkala kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 8 308 755,55 563,35 14,7
Askola.vaakuna.svg 018 Askola kunta Suomi Uusimaa Porvoon seutukunta 5 045 218,03 212,42 23,8
Aura.vaakuna.svg 019 Aura kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 3 986 95,58 95,00 42
Brändö.vaakuna.svg 035 Brändö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 466 108,26 107,88 4,3
Eckerö.vaakuna.svg 043 Eckerö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 929 109,18 107,72 8,6
Enonkoski.vaakuna.svg 046 Enonkoski kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 1 450 419,19 305,55 4,7
Enontekiö.vaakuna.svg 047 Enontekiö kunta Suomi, Pohjoissaame Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 1 874 8 391,35 7 950,40 0,2
Espoo.vaakuna.svg 049 Espoo kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 274 522 330,23 312,22 879,3
Eura.vaakuna.svg 050 Eura kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 12 000 630,20 578,81 20,7
Luvia.vaakuna.svg 051 Eurajoki kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 9 401 520,9 514,77 18,3
Evijärvi.svg 052 Evijärvi kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 536 390,71 354,13 7,2
Finström.vaakuna.svg 060 Finström kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 587 130,15 123,26 21
Forssan vaakuna.svg 061 Forssa kaupunki Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 17 328 253,39 248,78 69,7
Föglö.vaakuna.svg 062 Föglö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 562 134,97 134,71 4,2
Geta.vaakuna.svg 065 Geta kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 497 87,45 84,54 5,9
Haapajärvi.vaakuna.svg 069 Haapajärvi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 7 331 789,11 765,74 9,6
Haapavesi.vaakuna.svg 071 Haapavesi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 7 092 1 086,11 1 049,78 6,8
Hailuoto.vaakuna.svg 072 Hailuoto kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 994 202,90 201,21 4,9
Halsua.vaakuna.svg 074 Halsua kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 1 218 428,34 413,01 2,9
Hamina.vaakuna.svg 075 Hamina kaupunki Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 20 643 632,84 609,71 33,9
Hammarland.vaakuna.svg 076 Hammarland kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 515 140,26 138,34 11
Hankasalmi.vaakuna.svg 077 Hankasalmi kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 5 156 687,75 571,71 9
Hanko.vaakuna.svg 078 Hanko kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Raaseporin seutukunta 8 661 118,96 116,92 74,1
Harjavalta.vaakuna.svg 079 Harjavalta kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 7 239 127,74 123,46 58,6
Hartola.vaakuna.svg 081 Hartola kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 926 675,38 542,95 5,4
Hattula.vaakuna.svg 082 Hattula kunta Suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 9 684 427,39 357,81 27,1
Hausjärvi.vaakuna.svg 086 Hausjärvi kunta Suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 638 398,78 389,32 22,2
Heinola.vaakuna.svg 111 Heinola kaupunki Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 19 353 839,28 676,07 28,6
Heinävesi.vaakuna.svg 090 Heinävesi kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 515 1 319,58 1 029,96 3,4
Helsinki.vaakuna.svg 091 Helsinki kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 635 591 215,12 214,21 2 967,1
Hirvensalmi.vaakuna.svg 097 Hirvensalmi kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 273 746,59 465,25 4,9
Hollola.vaakuna.svg 098 Hollola kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 23 794 727,47 650,97 36,6
Honkajoki.vaakuna.svg 099 Honkajoki kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 757 333,14 331,37 5,3
Huittisten.vaakuna.svg 102 Huittinen kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 10 395 539,59 532,63 19,5
Humppilan vaakuna.svg 103 Humppila kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 343 148,60 147,96 15,8
Hyrynsalmi.vaakuna.svg 105 Hyrynsalmi kunta Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 409 1 521,37 1 421,01 1,7
Hyvinkaa.vaakuna.svg 106 Hyvinkää kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 46 600 336,77 322,66 144,4
Hämeenkyrö.vaakuna.svg 108 Hämeenkyrö kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 10 682 505,10 463,84 23
Hämeenlinna.vaakuna.svg 109 Hämeenlinna kaupunki Suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 67 867 2 031,52 1 785,03 38
Ii.vaakuna.svg 139 Ii kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 9 634 1 603,41 1 553,18 6,2
Iisalmi.vaakuna.svg 140 Iisalmi kaupunki Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 21 771 872,18 762,97 28,5
Iitti.vaakuna.svg 142 Iitti kunta Suomi Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 6 888 687,09 589,78 11,7
Ikaalinen.vaakuna.svg 143 Ikaalinen kaupunki Suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 7 130 843,40 750,37 9,5
Ilmajoki.vaakuna.svg 145 Ilmajoki kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 12 165 579,68 576,78 21,1
Ilomantsi.vaakuna.svg 146 Ilomantsi kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 5 236 3 172,69 2 763,48 1,9
Imatra.vaakuna.svg 153 Imatra kaupunki Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 27 512 191,28 155,01 177,5
Inari.vaakuna.svg 148 Inari kunta Suomi, Pohjoissaame
Inarinsaame, Koltansaame
Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 6 806 17 333,65 15 055,10 0,5
Inkoo.vaakuna.svg 149 Inkoo kunta Ruotsi, Suomi Uusimaa Raaseporin seutukunta 5 585 357,99 349,89 16
Isojoki.vaakuna.svg 151 Isojoki kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 2 083 647,43 642,38 3,2
Isokyrö.vaakuna.svg 152 Isokyrö kunta Suomi Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 4 710 356,91 354,13 13,3
Janakkala.vaakuna.svg 165 Janakkala kunta Suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 16 718 586,07 547,46 30,5
Joensuu.vaakuna.svg 167 Joensuu kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 75 881 2 751,07 2 381,69 31,9
Jokioinen.vaakuna.svg 169 Jokioinen kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 5 338 181,94 180,42 29,6
Jomala.vaakuna.svg 170 Jomala kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 4 756 144,30 142,55 33,4
Joroinen.vaakuna.svg 171 Joroinen kunta Suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 5 041 711,76 575,13 8,8
Joutsa.vaakuna.svg 172 Joutsa kunta Suomi Keski-Suomi Joutsan seutukunta 4 671 1 066,42 867,11 5,4
Juuka.vaakuna.svg 176 Juuka kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 939 1 846,56 1 501,70 3,3
Juupajoki.vaakuna.svg 177 Juupajoki kunta Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 1 961 274,95 258,50 7,6
Juva.vaakuna.svg 178 Juva kunta Suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 6 424 1 345,70 1 162,92 5,5
Jyväskylä.vaakuna.svg 179 Jyväskylä kaupunki Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 138 780 1 466,35 1 170,93 118,5
Jämijärvi.vaakuna.svg 181 Jämijärvi kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 916 224,33 214,35 8,9
Jämsä.vaakuna.svg 182 Jämsä kaupunki Suomi Keski-Suomi Jämsän seutukunta 21 259 1 823,77 1 571,23 13,5
Jarvenpaa.vaakuna.svg 186 Järvenpää kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 41 523 39,93 37,54 1 106,1
Piikkiö.vaakuna.svg 202 Kaarina kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 32 725 151,47 150,42 217,6
Kaavi.vaakuna.svg 204 Kaavi kunta Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 3 158 789,59 674,02 4,7
Kajaani.vaakuna.svg 205 Kajaani kaupunki Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 37 522 2 264,00 1 834,94 20,4
Kalajoki.vaakuna.svg 208 Kalajoki kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 12 576 929,62 922,46 13,6
Kangasala.vaakuna.svg 211 Kangasala kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 31 177 870,85 658,04 47,4
Kangasniemi.vaakuna.svg 213 Kangasniemi kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 603 1 326,75 1 068,87 5,2
Kankaanpää.vaakuna.svg 214 Kankaanpää kaupunki Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 11 637 704,74 689,41 16,9
Kannonkoski.vaakuna.svg 216 Kannonkoski kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 435 549,88 445,00 3,2
Kannus.vaakuna.svg 217 Kannus kaupunki Suomi Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 5 578 470,65 468,23 11,9
Karijoki.vaakuna.svg 218 Karijoki kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 350 186,54 185,76 7,3
Karkkila.vaakuna.svg 224 Karkkila kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 8 918 255,32 242,36 36,8
Karstula.vaakuna.svg 226 Karstula kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 235 963,19 887,07 4,8
Karvia.vaakuna.svg 230 Karvia kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 2 449 519,89 502,13 4,9
Kaskinen.vaakuna.svg 231 Kaskinen kaupunki Suomi, Ruotsi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 1 300 10,78 10,63 122,3
Kauhajoki.vaakuna.svg 232 Kauhajoki kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 13 772 1 315,55 1 298,98 10,6
Kauhava.vaakuna.svg 233 Kauhava kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 16 598 1 328,08 1 313,41 12,6
Kauniainen.vaakuna.svg 235 Kauniainen kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 9 399 6,00 5,89 1 595,8
Kaustinen.vaakuna.svg 236 Kaustinen kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 4 294 361,12 353,97 12,1
Keitele.vaakuna.svg 239 Keitele kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 2 342 578,32 481,78 4,9
Kemi.vaakuna.svg 240 Kemi kaupunki Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 21 603 102,76 95,38 226,5
Kemijärvi.vaakuna.svg 320 Kemijärvi kaupunki Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 7 657 3 930,91 3 504,99 2,2
Keminmaa.vaakuna.svg 241 Keminmaa kunta Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 8 313 647,22 626,30 13,3
Dragsfjärd.vaakuna.svg 322 Kemiönsaari kunta Ruotsi, Suomi Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 6 868 697,95 686,96 10
Kempele.vaakuna.svg 244 Kempele kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 17 294 110,32 110,11 157,1
Kerava.vaakuna.svg 245 Kerava kaupunki Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 35 531 30,79 30,63 1 160
Keuruu.vaakuna.svg 249 Keuruu kaupunki Suomi Keski-Suomi Keuruun seutukunta 9 992 1 430,56 1 257,97 7,9
Kihniö.vaakuna.svg 250 Kihniö kunta Suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 1 989 390,50 357,10 5,6
Kinnula coat of arms.svg 256 Kinnula kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 699 495,72 460,19 3,7
Kirkkonummi.vaakuna.svg 257 Kirkkonummi kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 39 036 393,54 366,15 106,6
Kitee.vaakuna.svg 260 Kitee kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 10 712 1 724,41 1 253,60 8,5
Kittilä.vaakuna.svg 261 Kittilä kunta Suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 6 385 8 262,93 8 094,25 0,8
Kiuruvesi.vaakuna.svg 263 Kiuruvesi kaupunki Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 8 445 1 422,90 1 328,13 6,4
Kivijärvi.vaakuna.svg 265 Kivijärvi kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 161 599,87 483,94 2,4
Kokemäki.vaakuna.svg 271 Kokemäki kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 7 503 531,27 480,35 15,6
Kokkola.vaakuna.svg 272 Kokkola kaupunki Suomi, Ruotsi Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 47 715 1 487,02 1 445,01 33
Kolari.vaakuna.svg 273 Kolari kunta Suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 3 828 2 617,77 2 559,03 1,5
Konnevesi.vaakuna.svg 275 Konnevesi kunta Suomi Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 2 756 680,85 512,96 5,4
Kontiolahti.vaakuna.svg 276 Kontiolahti kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 14 801 1 029,82 799,18 18,5
Korsnäs.vaakuna.svg 280 Korsnäs kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 2 173 239,68 235,78 9,2
Koski.Tl.vaakuna.svg 284 Koski Tl kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 413 192,42 191,46 12,6
Kotka.vaakuna.svg 285 Kotka kaupunki Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 54 160 277,74 272,01 199,1
Kouvola.vaakuna.svg 286 Kouvola kaupunki Suomi Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 85 231 2 883,29 2 558,37 33,3
Kristiinankaupunki.vaakuna.svg 287 Kristiinankaupunki kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 6 724 697,54 683,03 9,8
Kruunupyy.vaakuna.svg 288 Kruunupyy kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 6 618 751,71 712,68 9,3
Kuhmo.vaakuna.svg 290 Kuhmo kaupunki Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 644 5 456,78 4 806,31 1,8
Kuhmoinen.vaakuna.svg 291 Kuhmoinen kunta Suomi Keski-Suomi Jämsän seutukunta 2 287 936,68 660,96 3,5
Kumlinge.vaakuna.svg 295 Kumlinge kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 309 99,48 99,09 3,1
Kuopio.vaakuna.svg 297 Kuopio kaupunki Suomi Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 117 711 4 326,36 3 241 36,3
Kuortane.vaakuna.svg 300 Kuortane kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 3 689 484,88 462,16 8
Kurikka.vaakuna.svg 301 Kurikka kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 21 488 1 743,86 1 724,16 12,5
Kustavi vaakuna.svg 304 Kustavi kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 907 167,71 165,83 5,5
Kuusamo.vaakuna.svg 305 Kuusamo kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 15 543 5 808,92 4 977,13 3,1
Kyyjärvi.vaakuna.svg 312 Kyyjärvi kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 368 469,62 448,22 3,1
Kärkölä.vaakuna.svg 316 Kärkölä kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 4 545 259,30 256,48 17,7
Kärsämäki.vaakuna.svg 317 Kärsämäki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 659 700,90 695,94 3,8
Kökar.vaakuna.svg 318 Kökar kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 244 64,00 63,62 3,8
Lahti.vaakuna.svg 398 Lahti kaupunki Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 119 377 517,63 459,43 259,8
Laihia.vaakuna.svg 399 Laihia kunta Suomi Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 8 140 508,44 504,30 16,1
Laitila vaakuna.svg 400 Laitila kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 8 505 545,33 531,66 16
Lapinjärvi.vaakuna.svg 407 Lapinjärvi kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Loviisan seutukunta 2 739 339,31 329,87 8,3
Lapinlahti.vaakuna.svg 402 Lapinlahti kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 9 881 1 245,14 1 096,53 9
Lappajärvi.vaakuna.svg 403 Lappajärvi kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 3 176 522,98 420,14 7,6
Lappeenranta.vaakuna.svg 405 Lappeenranta kaupunki Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 72 773 1 723,55 1 433,44 50,8
Lapua.vaakuna.svg 408 Lapua kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 14 581 751,80 738,15 19,8
Laukaa.vaakuna.svg 410 Laukaa kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 18 970 825,59 648,40 29,3
Lemi.vaakuna.svg 416 Lemi kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 078 262,48 217,87 14,1
Lemland.vaakuna.svg 417 Lemland kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 016 114,10 113,23 17,8
Lempäälä.vaakuna.svg 418 Lempäälä kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 22 747 307,06 269,54 84,4
Leppävirta.vaakuna.svg 420 Leppävirta kunta Suomi Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 9 852 1 519,65 1 136,01 8,7
Lestijärvi.vaakuna.svg 421 Lestijärvi kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 811 559,06 480,65 1,7
Lieksa.vaakuna.svg 422 Lieksa kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 11 571 4 067,60 3 418,06 3,4
Lieto vaakuna.svg 423 Lieto kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 399 302,56 300,46 64,6
Liminka.vaakuna.svg 425 Liminka kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 10 005 642,58 637,03 15,7
Liperi.vaakuna.svg 426 Liperi kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 12 311 1 161,23 726,90 16,9
Lohja.vaakuna.svg 444 Lohja kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 47 142 1 109,73 939,14 50,2
Loimaa.vaakuna.svg 430 Loimaa kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 16 273 851,93 848,11 19,2
Loppi vaakuna.svg 433 Loppi kunta Suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 099 655,97 597,53 13,6
Loviisa.vaakuna.svg 434 Loviisa kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Loviisan seutukunta 15 218 845,54 819,76 18,6
Luhanka.vaakuna.svg 435 Luhanka kunta Suomi Keski-Suomi Joutsan seutukunta 756 313,25 214,53 3,5
Lumijoki.vaakuna.svg 436 Lumijoki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 2 106 214,10 213,85 9,8
Lumparland.vaakuna.svg 438 Lumparland kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 384 36,39 36,35 10,6
Luoto.vaakuna.svg 440 Luoto kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 5 183 176,55 142,45 36,4
Luumäki.vaakuna.svg 441 Luumäki kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 832 859,84 750,08 6,4
Maalahti.vaakuna.svg 475 Maalahti kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 5 518 525,41 521,30 10,6
Maarianhamina.vaakuna.svg 478 Maarianhamina kaupunki Ruotsi Ahvenanmaa Mariehamns stad 11 575 11,80 11,80 980,9
Marttila.vaakuna.svg 480 Marttila kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 023 195,99 195,28 10,4
Masku.vaakuna.svg 481 Masku kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 9 677 176,04 174,86 55,3
Merijarvi.vaakuna.svg 483 Merijärvi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 1 131 231,63 229,88 4,9
Merikarvia.vaakuna.svg 484 Merikarvia kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 3 168 450,66 446,08 7,1
Miehikkala.vaakuna.svg 489 Miehikkälä kunta Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 2 035 440,35 422,26 4,8
Mikkeli.vaakuna.svg 491 Mikkeli kaupunki Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 54 494 3 229,57 2 548,46 21,4
Muhos.vaakuna.svg 494 Muhos kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 8 994 797,27 783,65 11,5
Multia vaakuna.svg 495 Multia kunta Suomi Keski-Suomi Keuruun seutukunta 1 663 765,62 733,26 2,3
Muonio.vaakuna.svg 498 Muonio kunta Suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 2 347 2 037,79 1 904,10 1,2
Mustasaari vaakuna.svg 499 Mustasaari kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 19 388 866,29 848,83 22,8
Muurame.vaakuna.svg 500 Muurame kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 9 945 194,05 144,06 69
Mynämäki.vaakuna.svg 503 Mynämäki kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 7 839 522,43 519,86 15,1
Myrskylä.vaakuna.svg 504 Myrskylä kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Porvoon seutukunta 1 982 206,35 200,35 9,9
Mäntsälä.vaakuna.svg 505 Mäntsälä kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 20 854 596,11 580,86 35,9
Vilppula.vaakuna.svg 508 Mänttä-Vilppula kaupunki Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 10 453 657,23 535,00 19,5
Mäntyharju.vaakuna.svg 507 Mäntyharju kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 6 088 1 210,98 980,91 6,2
Naantali.vaakuna.svg 529 Naantali kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 058 315,93 311,90 61,1
Nakkila.vaakuna.svg 531 Nakkila kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 5 549 184,88 182,91 30,3
Nivala.vaakuna.svg 535 Nivala kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 10 895 536,88 527,87 20,6
Nokia.vaakuna.svg 536 Nokia kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 33 206 347,75 288,19 115,2
Nousiainen.vaakuna.svg 538 Nousiainen kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 4 815 199,55 198,97 24,2
Nurmes.vaakuna.svg 541 Nurmes kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 7 884 1 854,80 1 601,04 4,9
Nurmijarvi.vaakuna.svg 543 Nurmijärvi kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 42 024 367,26 361,86 116,1
Närpiö.vaakuna.svg 545 Närpiö kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 9 443 985,42 977,52 9,7
Orimattila.vaakuna.svg 560 Orimattila kaupunki Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 16 271 814,01 785,14 20,7
Oripää.vaakuna.svg 561 Oripää kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 1 361 117,72 117,61 11,6
Orivesi.vaakuna.svg 562 Orivesi kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 9 320 960,08 799,63 11,7
Oulainen.vaakuna.svg 563 Oulainen kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 7 510 597,53 587,79 12,8
Oulu.vaakuna.svg 564 Oulu kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 200 466 3 113,77 3 031,64 66,1
Outokumpu.vaakuna.svg 309 Outokumpu kaupunki Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 7 094 584,05 445,81 15,9
Padasjoki.vaakuna.svg 576 Padasjoki kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 3 070 729,86 523,14 5,9
Paimio vaakuna.svg 577 Paimio kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 10 713 240,02 238,36 44,9
Paltamo.vaakuna.svg 578 Paltamo kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 3 490 1 139,12 918,38 3,8
Parainen vaakuna.svg 445 Parainen kaupunki Ruotsi, Suomi Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 15 398 890,06 882,70 17,4
Parikkala.vaakuna.svg 580 Parikkala kunta Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 126 760,72 592,89 8,6
Parkano.vaakuna.svg 581 Parkano kaupunki Suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 691 909,67 852,07 7,9
Pedersöre.vaakuna.svg 599 Pedersören kunta kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 11 073 826,05 794,27 13,9
Pelkosenniemi.vaakuna.svg 583 Pelkosenniemi kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 947 1 881,57 1 836,17 0,5
Pellon vaakuna.svg 854 Pello kunta Suomi Lappi Torniolaakson seutukunta 3 565 1 863,72 1 737,65 2,1
Perho.vaakuna.svg 584 Perho kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 2 907 775,19 747,83 3,9
Pertunmaa.vaakuna.svg 588 Pertunmaa kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 1 796 454,19 374,44 4,8
Petäjävesi.vaakuna.svg 592 Petäjävesi kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 978 495,42 456,41 8,7
Pieksämäki.vaakuna.svg 593 Pieksämäki kaupunki Suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 18 467 1 836,22 1 568,61 11,8
Pielavesi.vaakuna.svg 595 Pielavesi kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 694 1 406,51 1 153,23 4,1
Pietarsaari.vaakuna.svg 598 Pietarsaari kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 19 361 91,88 88,45 218,9
Pihtipudas.vaakuna.svg 601 Pihtipudas kunta Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 207 1 247,45 1 074,67 3,9
Pirkkala.vaakuna.svg 604 Pirkkala kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 19 169 104,04 81,43 235,4
Polvijärvi.vaakuna.svg 607 Polvijärvi kunta Suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 513 958,33 804,15 5,6
Pomarkku.vaakuna.svg 608 Pomarkku kunta Suomi Satakunta Porin seutukunta 2 231 332,04 301,08 7,4
Porin vaakuna.svg 609 Pori kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 85 002 1 217,50 1 155,67 73,6
Pornainen.vaakuna.svg 611 Pornainen kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 5 096 150,09 146,52 34,8
Porvoo.vaakuna.svg 638 Porvoo kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Porvoon seutukunta 50 110 664,53 654,42 76,6
Posio.vaakuna.svg 614 Posio kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 426 3 544,90 3 039,12 1,1
Pudasjarvi.vaakuna.svg 615 Pudasjärvi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 8 183 5 867,25 5 637,30 1,5
Pukkila.vaakuna.svg 616 Pukkila kunta Suomi Uusimaa Porvoon seutukunta 1 988 145,94 145,03 13,7
Punkalaidun.vaakuna.svg 619 Punkalaidun kunta Suomi Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 3 004 364,02 361,08 8,3
Puolanka.vaakuna.svg 620 Puolanka kunta Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 732 2 598,68 2 461,25 1,1
Puumala.vaakuna.svg 623 Puumala kunta Suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 238 1 237,75 794,50 2,8
Pyhtää.vaakuna.svg 624 Pyhtää kunta Suomi, Ruotsi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 5 345 336,40 324,75 16,5
Pyhäjoki.vaakuna.svg 625 Pyhäjoki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 3 187 549,19 542,58 5,9
Pyhäjärvi.vaakuna.svg 626 Pyhäjärvi kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 5 450 1 459,47 1 311,32 4,2
Pyhäntä.vaakuna.svg 630 Pyhäntä kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 1 571 847,48 810,70 1,9
Pyhäranta vaakuna.svg 631 Pyhäranta kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 074 148,23 143,26 14,5
Pälkäne.vaakuna.svg 635 Pälkäne kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 6 624 738,15 560,48 11,8
Pöytyän vaakuna.svg 636 Pöytyä kunta Suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 8 494 773,69 750,04 11,3
Raahe.vaakuna.svg 678 Raahe kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 25 013 1 027,31 1 014,26 24,7
Raasepori.vaakuna.svg 710 Raasepori kaupunki Ruotsi, Suomi Uusimaa Raaseporin seutukunta 28 082 1 215,37 1 148,00 24,5
Raisio.vaakuna.svg 680 Raisio kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 24 276 49,36 48,76 497,9
Rantasalmi.vaakuna.svg 681 Rantasalmi kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 651 925,19 559,15 6,5
Ranua.vaakuna.svg 683 Ranua kunta Suomi Lappi Rovaniemen seutukunta 4 024 3 694,80 3 453,88 1,2
Rauma.vaakuna.svg 684 Rauma kaupunki Suomi Satakunta Rauman seutukunta 39 495 509,54 495,74 79,7
Rautalampi.vaakuna.svg 686 Rautalampi kunta Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 3 289 761,98 538,93 6,1
Rautavaara.vaakuna.svg 687 Rautavaara kunta Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 1 718 1 235,26 1 150,97 1,5
Rautjärvi.vaakuna.svg 689 Rautjärvi kunta Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 3 472 401,89 351,59 9,9
Reisjärvi.vaakuna.svg 691 Reisjärvi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 857 503,18 474,44 6
Riihimäki.vaakuna.svg 694 Riihimäki kaupunki Suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 29 182 125,56 121,03 241,1
Ristijarvi.vaakuna.svg 697 Ristijärvi kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 1 344 897,93 835,58 1,6
Rovaniemi.vaakuna.svg 698 Rovaniemi kaupunki Suomi Lappi Rovaniemen seutukunta 62 246 8 016,73 7 581,86 8,2
Ruokolahti.vaakuna.svg 700 Ruokolahti kunta Suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 241 1 219,85 942,98 5,6
Ruovesi.vaakuna.svg 702 Ruovesi kunta Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 4 573 950,15 776,92 5,9
Rusko.vaakuna.svg 704 Rusko kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 6 133 127,90 127,14 48,2
Rääkkylä.vaakuna.svg 707 Rääkkylä kunta Suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 2 270 699,68 427,66 5,3
Saarijärvi.vaakuna.svg 729 Saarijärvi kaupunki Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 9 692 1 422,72 1 251,80 7,7
Salla.vaakuna.svg 732 Salla kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 654 5 873,08 5 730,06 0,6
Halikko vaakuna.svg 734 Salo kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Salon seutukunta 53 556 2 061,69 1 986,54 27
Saltvik.vaakuna.svg 736 Saltvik kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 838 159,61 152,24 12,1
Karkku.vaakuna.svg 790 Sastamala kaupunki Suomi Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 25 073 1 531,74 1 428,82 17,5
Sauvo.vaakuna.svg 738 Sauvo kunta Suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 3 043 253,87 252,61 12
Savitaipale.vaakuna.svg 739 Savitaipale kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 534 690,56 539,57 6,5
Savonlinna.vaakuna.svg 740 Savonlinna kaupunki Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 35 229 3 597,71 2 239,02 15,7
Savukoski.vaakuna.svg 742 Savukoski kunta Suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 1 044 6 495,95 6 438,65 0,16
Seinäjoki.vaakuna.svg 743 Seinäjoki kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 62 053 1 469,25 1 431,79 43,3
Sievi.vaakuna.svg 746 Sievi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 5 071 800,79 787,33 6,4
Siikainen.vaakuna.svg 747 Siikainen kunta Suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 494 491,34 463,19 3,2
Siikajoki.vaakuna.svg 748 Siikajoki kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 5 364 1 060,29 1 051,43 5,1
Siikalatva.vaakuna.svg 791 Siikalatva kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 5 584 2 229,21 2 172,55 2,6
Siilinjärvi.vaakuna.svg 749 Siilinjärvi kunta Suomi Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 21 760 507,81 400,96 54,3
Simo.vaakuna.svg 751 Simo kunta Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 169 1 467,35 1 447,35 2,2
Sipoo.vaakuna.svg 753 Sipoo kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 19 900 342,60 339,63 58,6
Siuntio.vaakuna.svg 755 Siuntio kunta Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 6 173 249,96 241,08 25,6
Sodankyla.vaakuna.svg 758 Sodankylä kunta Suomi, Pohjoissaame Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 8 660 12 415,50 11 691,73 0,7
Soini.vaakuna.svg 759 Soini kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 184 574,22 551,95 4
Somero.vaakuna.svg 761 Somero kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Salon seutukunta 9 026 697,68 667,79 13,5
Sonkajärvi.vaakuna.svg 762 Sonkajärvi kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 204 1 576,75 1 465,82 2,9
Sotkamo.vaakuna.svg 765 Sotkamo kunta Suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 10 465 2 951,87 2 649,15 4
Sottunga.vaakuna.svg 766 Sottunga kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 96 28,06 28,04 3,4
Sulkava.vaakuna.svg 768 Sulkava kunta Suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 2 659 769,20 584,63 4,5
Sund.vaakuna.svg 771 Sund kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 006 112,49 108,20 9,3
Suomussalmi.vaakuna.svg 777 Suomussalmi kunta Suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 184 5 857,62 5 270,79 1,6
Suonenjoki coat of arms.svg 778 Suonenjoki kaupunki Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 7 313 862,34 713,54 10,2
Sysmä.vaakuna.svg 781 Sysmä kunta Suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 3 952 936,18 666,89 5,9
Säkylä.vaakuna.svg 783 Säkylä kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 6 984 527,71 406,65 17,2
Taipalsaari.vaakuna.svg 831 Taipalsaari kunta Suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 826 761,94 344,88 14
Taivalkoski.vaakuna.svg 832 Taivalkoski kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 4 131 2 650,66 2 437,95 1,7
Taivassalo vaakuna.svg 833 Taivassalo kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 1 623 141,99 140,31 11,6
Tammela.vaakuna.svg 834 Tammela kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 6 241 715,14 640,39 9,7
Tampere.vaakuna.svg 837 Tampere kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 228 173 689,59 524,89 434,7
Tervo.vaakuna.svg 844 Tervo kunta Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 1 610 494,30 347,75 4,6
Tervola.vaakuna.svg 845 Tervola kunta Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 102 1 592,03 1 559,70 2
Teuva.vaakuna.svg 846 Teuva kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 5 372 556,05 554,70 9,7
Tohmajärvi.vaakuna.svg 848 Tohmajärvi kunta Suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 4 661 895,36 837,75 5,6
Toholampi.vaakuna.svg 849 Toholampi kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 235 616,88 608,36 5,3
Toivakka.vaakuna.svg 850 Toivakka kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 2 433 413,94 361,45 6,7
Tornio.vaakuna.svg 851 Tornio kaupunki Suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 22 107 1 228,83 1 188,00 18,6
Turku.vaakuna.svg 853 Turku kaupunki Suomi, Ruotsi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 187 564 249,12 245,67 763,5
Tuusniemi.vaakuna.svg 857 Tuusniemi kunta Suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 647 699,43 543,17 4,9
Tuusula.vaakuna.svg 858 Tuusula kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 38 595 225,46 219,50 175,8
Tyrnävä.vaakuna.svg 859 Tyrnävä kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 6 757 494,86 491,81 13,7
Ulvila.vaakuna.svg 886 Ulvila kaupunki Suomi Satakunta Porin seutukunta 13 325 422,51 400,65 33,3
Urjala.vaakuna.svg 887 Urjala kunta Suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 4 858 505,37 475,18 10,2
Utajärvi.vaakuna.svg 889 Utajärvi kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 824 1 736,70 1 671,01 1,7
Utsjoki.vaakuna.svg 890 Utsjoki kunta Suomi, Pohjoissaame Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 1 239 5 372,00 5 144,52 0,2
Uurainen.vaakuna.svg 892 Uurainen kunta Suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 710 372,27 347,99 10,7
Uusikaarlepyy.vaakuna.svg 893 Uusikaarlepyy kaupunki Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 7 517 737,17 732,65 10,3
Uusikaupunki.vaakuna.svg 895 Uusikaupunki kaupunki Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 15 390 551,38 502,49 30,6
Vaala.vaakuna.svg 785 Vaala kunta Suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 3 043 1 764,03 1 302,11 2,3
Vaasa.vaakuna.svg 905 Vaasa kaupunki Suomi, Ruotsi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 67 598 369,42 364,54 185,4
Valkeakoski.vaakuna.svg 908 Valkeakoski kaupunki Suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 21 341 372,03 271,92 78,5
Valtimo.vaakuna.svg 911 Valtimo kunta Suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 2 251 838,07 800,31 2,8
Vantaa.vaakuna.svg 092 Vantaa kaupunki Suomi, Ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 219 196 240,34 238,36 919,6
Varkaus.vaakuna.svg 915 Varkaus kaupunki Suomi Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 21 441 524,48 385,62 55,6
Vehmaa.vaakuna.svg 918 Vehmaa kunta Suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 276 192,14 188,78 12,1
Vesanto.vaakuna.svg 921 Vesanto kunta Suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 2 152 569,80 422,63 5,1
Vesilahti.vaakuna.svg 922 Vesilahti kunta Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 4 462 353,94 300,92 14,8
Veteli.vaakuna.svg 924 Veteli kunta Suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 261 520,91 502,32 6,5
Vieremä.vaakuna.svg 925 Vieremä kunta Suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 721 973,39 925,26 4
Vihti.vaakuna.svg 927 Vihti kunta Suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 28 959 567,06 522,06 55,5
Viitasaari.vaakuna.svg 931 Viitasaari kaupunki Suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 6 606 1 589,13 1 248,48 5,3
Vimpeli.vaakuna.svg 934 Vimpeli kunta Suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 3 026 328,79 287,33 10,5
Virolahti.vaakuna.svg 935 Virolahti kunta Suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 3 268 376,25 372,00 8,8
Virrat.vaakuna.svg 936 Virrat kaupunki Suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 6 913 1 299,08 1 162,57 5,9
Vårdö.vaakuna.svg 941 Vårdö kunta Ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 439 102,12 101,73 4,3
Vöyri.vaakuna.svg 946 Vöyri kunta Ruotsi, Suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 6 684 791,14 781,85 8,5
Ylitornio.vaakuna.svg 976 Ylitornio kunta Suomi Lappi Torniolaakson seutukunta 4 201 2 212,49 2 028,74 2,1
Ylivieska.vaakuna.svg 977 Ylivieska kaupunki Suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 15 193 573,19 568,66 26,7
Ylöjärvi.vaakuna.svg 980 Ylöjärvi kaupunki Suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 32 806 1 324,14 1 115,72 29,4
Ypäjä.vaakuna.svg 981 Ypäjä kunta Suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 378 183,25 182,76 13
Ähtäri.vaakuna.svg 989 Ähtäri kaupunki Suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 5 983 910,88 805,85 7,4
Äänekoski.vaakuna.svg 992 Äänekoski kaupunki Suomi Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 19 367 1 138,38 884,49 21,9

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Kunnat 2016 (Sivu sisältää kuntanumerot ja kuntien nimet) Tilastokeskus. Viitattu 21.12.2016.
  4. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, joulukuu 2016 31.12.2016. Tilastokeskus. Viitattu 26.1.2017.
  5. a b Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2016 1.1.2016. Maanmittauslaitos. Viitattu 19.2.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]