Luettelo Suomen kunnista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen kunnat vuonna 2021, kaupungit lihavoituna.
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2021 alusta kuntia on 309, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.[1]

Kaupunki-nimitystä[2] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa.[3] Luettelon viidennessä sarakkessa on ilmoitettu kunnan viralliset kielet. Luettelon kuudennessa sarakkeessa on mainittu se paikkakunta (yleensä taajama), jossa kunnan hallinnollinen keskus sijaitsee. Nämä ovat tavallisesti taajamia, mutta eräissä tapauksissa kuntakeskukset ovat kasvaneet yhteen toisen taajaman kanssa. Usean Ahvenanmaan kunnan (mukaan lukien Luhangan Manner-Suomessa) kuntakeskus ei muodosta taajamaa liian pienen väestöpohjan vuoksi. Luettelon seitsemännessä ja kahdeksannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan ja seutukuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. joulukuuta 2022. Kuntien kokonaispinta-alat ja maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 27. tammikuuta 2023. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Väestötiheydet on laskettu väkilukujen ja maapinta-alojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Mäntyharju (5 562 asukasta). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Toholampi (617,05 km²). Pinta-alaltaan suurin kunta, Inari, vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä sijaitseva Kauniainen, puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio, Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Närpiö (9,8 as./km²). Korkein väestötiheys on Helsingissä (3 104,35 as./km²), ja alhaisin Savukoskella (0,15 as./km²).

Vaakuna Kunta-
nro[4]
Kunnan nimi Nimitys Kielet Kuntakeskus Maakunta Seutukunta Väkiluku[5] Kok.pinta-
ala (km²)[6]
Maapinta-
ala (km²)[6]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa.vaakuna.svg 020 Akaa kaupunki suomi Toijalan keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&016470.&&&&0016 470 &&&&&&&&&&&&0314.0380000314,38 &&&&&&&&&&&&0293.0260000293,26 &&&&&&&&&&&&&056.020000056,2
Alajärvi.vaakuna.svg 005 Alajärvi kaupunki suomi Alajärven keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta &&&&&&&&&&&09185.&&&&009 185 &&&&&&&&&&&01056.07500001 056,75 &&&&&&&&&&&01008.07700001 008,77 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1
Alavieska.vaakuna.svg 009 Alavieska kunta suomi Alavieskan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&&02447.&&&&002 447 &&&&&&&&&&&&0253.020000253,02 &&&&&&&&&&&&0251.0500000251,50 &&&&&&&&&&&&&&09.07000009,7
Töysä.vaakuna.svg 010 Alavus kaupunki suomi Alavuden keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta &&&&&&&&&&011109.&&&&0011 109 &&&&&&&&&&&01151.05000001 151,50 &&&&&&&&&&&01087.02400001 087,24 &&&&&&&&&&&&&010.020000010,2
Asikkala.vaakuna.svg 016 Asikkala kunta suomi Vääksy Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&08023.&&&&008 023 &&&&&&&&&&&&0755.0550000755,55 &&&&&&&&&&&&0563.0340000563,34 &&&&&&&&&&&&&014.020000014,2
Askola.vaakuna.svg 018 Askola kunta suomi Askolan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta &&&&&&&&&&&04767.&&&&004 767 &&&&&&&&&&&&0218.030000218,03 &&&&&&&&&&&&0212.0440000212,44 &&&&&&&&&&&&&022.040000022,4
Aura.vaakuna.svg 019 Aura kunta suomi Auran asemanseutu Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&03969.&&&&003 969 &&&&&&&&&&&&&095.058000095,58 &&&&&&&&&&&&&095.01000095,01 &&&&&&&&&&&&&041.080000041,8
Brändö.vaakuna.svg 035 Brändö kunta ruotsi Åva Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0451.&&&&00451 &&&&&&&&&&&&0108.0440000108,44 &&&&&&&&&&&&0108.0180000108,18 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2
Eckerö.vaakuna.svg 043 Eckerö kunta ruotsi Överby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&&0943.&&&&00943 &&&&&&&&&&&&0109.0180000109,18 &&&&&&&&&&&&0107.0720000107,72 &&&&&&&&&&&&&&08.08000008,8
Enonkoski.vaakuna.svg 046 Enonkoski kunta suomi Enonkosken kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta &&&&&&&&&&&01341.&&&&001 341 &&&&&&&&&&&&0419.0210000419,21 &&&&&&&&&&&&0305.0550000305,55 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4
Enontekiö.vaakuna.svg 047 Enontekiö kunta suomi, pohjoissaame Hetta Lappi Tunturi-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&01813.&&&&001 813 &&&&&&&&&&&08391.03100008 391,31 &&&&&&&&&&&07953.04400007 953,44 &&&&&&&&&&&&&&00.02000000,2
Espoo.vaakuna.svg 049 Espoo kaupunki suomi, ruotsi Espoon keskus[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&0305179.&&&&00305 179 &&&&&&&&&&&&0330.0250000330,25 &&&&&&&&&&&&0312.0340000312,34 &&&&&&&&&&&&0977.0100000977,1
Eura.vaakuna.svg 050 Eura kunta suomi Euran keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta &&&&&&&&&&011274.&&&&0011 274 &&&&&&&&&&&&0630.0200000630,20 &&&&&&&&&&&&0578.0870000578,87 &&&&&&&&&&&&&019.050000019,5
Luvia.vaakuna.svg 051 Eurajoki kunta suomi Eurajoen kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta &&&&&&&&&&&09211.&&&&009 211 &&&&&&&&&&&&0520.0910000520,91 &&&&&&&&&&&&0515.&&&&00515,00 &&&&&&&&&&&&&017.090000017,9
Evijärvi.svg 052 Evijärvi kunta suomi Evijärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta &&&&&&&&&&&02345.&&&&002 345 &&&&&&&&&&&&0390.0710000390,71 &&&&&&&&&&&&0354.0150000354,15 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6
Finström.vaakuna.svg 060 Finström kunta ruotsi Godby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&02601.&&&&002 601 &&&&&&&&&&&&0132.0860000132,86 &&&&&&&&&&&&0123.0320000123,32 &&&&&&&&&&&&&021.010000021,1
Forssan vaakuna.svg 061 Forssa kaupunki suomi Forssan keskustaajama Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&016457.&&&&0016 457 &&&&&&&&&&&&0253.0360000253,36 &&&&&&&&&&&&0248.0830000248,83 &&&&&&&&&&&&&066.010000066,1
Föglö.vaakuna.svg 062 Föglö kunta ruotsi Degerby Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0504.&&&&00504 &&&&&&&&&&&&0134.0990000134,99 &&&&&&&&&&&&0134.0770000134,77 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7
Geta.vaakuna.svg 065 Geta kunta ruotsi Vestergeta Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&&0507.&&&&00507 &&&&&&&&&&&&&087.047000087,47 &&&&&&&&&&&&&084.055000084,55 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Haapajärvi.vaakuna.svg 069 Haapajärvi kaupunki suomi Haapajärven keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&&06688.&&&&006 688 &&&&&&&&&&&&0789.0310000789,31 &&&&&&&&&&&&0766.0420000766,42 &&&&&&&&&&&&&&08.07000008,7
Haapavesi.vaakuna.svg 071 Haapavesi kaupunki suomi Haapaveden keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta &&&&&&&&&&&06605.&&&&006 605 &&&&&&&&&&&01086.05300001 086,53 &&&&&&&&&&&01050.05900001 050,59 &&&&&&&&&&&&&&06.03000006,3
Hailuoto.vaakuna.svg 072 Hailuoto kunta suomi Hailuodon kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&&&0961.&&&&00961 &&&&&&&&&&&&0207.0350000207,35 &&&&&&&&&&&&0205.0660000205,66 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7
Halsua.vaakuna.svg 074 Halsua kunta suomi Halsuan kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&01052.&&&&001 052 &&&&&&&&&&&&0428.0340000428,34 &&&&&&&&&&&&0413.010000413,01 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5
Hamina.vaakuna.svg 075 Hamina kaupunki suomi Haminan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&019559.&&&&0019 559 &&&&&&&&&&&&0633.0710000633,71 &&&&&&&&&&&&0609.0940000609,94 &&&&&&&&&&&&&032.010000032,1
Hammarland.vaakuna.svg 076 Hammarland kunta ruotsi Kattby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&01635.&&&&001 635 &&&&&&&&&&&&0140.0290000140,29 &&&&&&&&&&&&0138.0550000138,55 &&&&&&&&&&&&&011.080000011,8
Hankasalmi.vaakuna.svg 077 Hankasalmi kunta suomi Hankasalmen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&&04607.&&&&004 607 &&&&&&&&&&&&0687.0740000687,74 &&&&&&&&&&&&0571.0690000571,69 &&&&&&&&&&&&&&08.01000008,1
Hanko.vaakuna.svg 078 Hanko kaupunki suomi, ruotsi Hangon keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta &&&&&&&&&&&07831.&&&&007 831 &&&&&&&&&&&&0118.0990000118,99 &&&&&&&&&&&&0117.0460000117,46 &&&&&&&&&&&&&066.070000066,7
Harjavalta.vaakuna.svg 079 Harjavalta kaupunki suomi Harjavallan keskustaajama[8] Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&06758.&&&&006 758 &&&&&&&&&&&&0127.0740000127,74 &&&&&&&&&&&&0123.0480000123,48 &&&&&&&&&&&&&054.070000054,7
Hartola.vaakuna.svg 081 Hartola kunta suomi Hartolan kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&02575.&&&&002 575 &&&&&&&&&&&&0675.0480000675,48 &&&&&&&&&&&&0542.0810000542,81 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7
Hattula.vaakuna.svg 082 Hattula kunta suomi Parola Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta &&&&&&&&&&&09359.&&&&009 359 &&&&&&&&&&&&0427.0390000427,39 &&&&&&&&&&&&0357.0790000357,79 &&&&&&&&&&&&&026.020000026,2
Hausjärvi.vaakuna.svg 086 Hausjärvi kunta suomi Oitti Kanta-Häme Riihimäen seutukunta &&&&&&&&&&&08040.&&&&008 040 &&&&&&&&&&&&0398.0770000398,77 &&&&&&&&&&&&0389.0420000389,42 &&&&&&&&&&&&&020.060000020,6
Heinola.vaakuna.svg 111 Heinola kaupunki suomi Heinolan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&018135.&&&&0018 135 &&&&&&&&&&&&0839.0280000839,28 &&&&&&&&&&&&0676.&&&&00676,00 &&&&&&&&&&&&&026.080000026,8
Heinävesi.vaakuna.svg 090 Heinävesi kunta suomi Heinäveden kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&03061.&&&&003 061 &&&&&&&&&&&01319.05700001 319,57 &&&&&&&&&&&01029.09500001 029,95 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003
Helsinki.vaakuna.svg 091 Helsinki kaupunki suomi, ruotsi Helsingin keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&0664921.&&&&00664 921 &&&&&&&&&&&&0215.080000215,08 &&&&&&&&&&&&0214.0190000214,19 &&&&&&&&&&&03104.04000003 104,4
Hirvensalmi.vaakuna.svg 097 Hirvensalmi kunta suomi Hirvensalmen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&02094.&&&&002 094 &&&&&&&&&&&&0746.0590000746,59 &&&&&&&&&&&&0465.090000465,09 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5
Hollola.vaakuna.svg 098 Hollola kunta suomi Salpakangas[9] Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&022940.&&&&0022 940 &&&&&&&&&&&&0727.0460000727,46 &&&&&&&&&&&&0651.0230000651,23 &&&&&&&&&&&&&035.020000035,2
Huittisten.vaakuna.svg 102 Huittinen kaupunki suomi Lauttakylä Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&09748.&&&&009 748 &&&&&&&&&&&&0539.0550000539,55 &&&&&&&&&&&&0532.0610000532,61 &&&&&&&&&&&&&018.030000018,3
Humppilan vaakuna.svg 103 Humppila kunta suomi Humppilan asemanseutu Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&&02162.&&&&002 162 &&&&&&&&&&&&0148.0610000148,61 &&&&&&&&&&&&0147.0960000147,96 &&&&&&&&&&&&&014.060000014,6
Hyrynsalmi.vaakuna.svg 105 Hyrynsalmi kunta suomi Hyrynsalmen kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta &&&&&&&&&&&02094.&&&&002 094 &&&&&&&&&&&01521.03700001 521,37 &&&&&&&&&&&01421.02500001 421,25 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5
Hyvinkaa.vaakuna.svg 106 Hyvinkää kaupunki suomi Hyvinkään keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&046789.&&&&0046 789 &&&&&&&&&&&&0336.0770000336,77 &&&&&&&&&&&&0322.0690000322,69 &&&&&&&&&&&&0145.&&&&00145
Hämeenkyrö.vaakuna.svg 108 Hämeenkyrö kunta suomi Pappila[10] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&010260.&&&&0010 260 &&&&&&&&&&&&0505.0100000505,10 &&&&&&&&&&&&0463.0990000463,99 &&&&&&&&&&&&&022.010000022,1
Hämeenlinna.vaakuna.svg 109 Hämeenlinna kaupunki suomi Hämeenlinnan keskustaajama Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta &&&&&&&&&&068049.&&&&0068 049 &&&&&&&&&&&02031.05700002 031,57 &&&&&&&&&&&01785.03400001 785,34 &&&&&&&&&&&&&038.010000038,1
Kuivaniemi.vaakuna.svg 139 Ii kunta suomi Iin Hamina Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta &&&&&&&&&&&09859.&&&&009 859 &&&&&&&&&&&01668.0500001 668,05 &&&&&&&&&&&01615.07200001 615,72 &&&&&&&&&&&&&&06.01000006,1
Iisalmi.vaakuna.svg 140 Iisalmi kaupunki suomi Iisalmen keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&020798.&&&&0020 798 &&&&&&&&&&&&0872.0170000872,17 &&&&&&&&&&&&0762.0990000762,99 &&&&&&&&&&&&&027.030000027,3
Iitti.vaakuna.svg 142 Iitti kunta suomi Kausala Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&06503.&&&&006 503 &&&&&&&&&&&&0687.090000687,09 &&&&&&&&&&&&0589.0790000589,79 &&&&&&&&&&&&&011.&&&&0011
Ikaalinen.vaakuna.svg 143 Ikaalinen kaupunki suomi Ikaalisten keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&06806.&&&&006 806 &&&&&&&&&&&&0843.0400000843,40 &&&&&&&&&&&&0750.0480000750,48 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1
Ilmajoki.vaakuna.svg 145 Ilmajoki kunta suomi Ilmajoen kirkonkylä[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&012369.&&&&0012 369 &&&&&&&&&&&&0579.0630000579,63 &&&&&&&&&&&&0576.0740000576,74 &&&&&&&&&&&&&021.040000021,4
Ilomantsi.vaakuna.svg 146 Ilomantsi kunta suomi Ilomantsin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&04492.&&&&004 492 &&&&&&&&&&&03172.06800003 172,68 &&&&&&&&&&&02763.03800002 763,38 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6
Imatra.vaakuna.svg 153 Imatra kaupunki suomi Mansikkala[12] Etelä-Karjala Imatran seutukunta &&&&&&&&&&025234.&&&&0025 234 &&&&&&&&&&&&0191.0280000191,28 &&&&&&&&&&&&0154.0990000154,99 &&&&&&&&&&&&0162.0800000162,8
Inari.vaakuna.svg 148 Inari kunta suomi, pohjoissaame,
inarinsaame, koltansaame
Ivalo Lappi Pohjois-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&07036.&&&&007 036 &&&&&&&&&&017333.062000017 333,62 &&&&&&&&&&015058.035000015 058,35 &&&&&&&&&&&&&&00.05000000,5
Inkoo.vaakuna.svg 149 Inkoo kunta ruotsi, suomi Inkoon kirkonkylä Uusimaa Raaseporin seutukunta &&&&&&&&&&&05385.&&&&005 385 &&&&&&&&&&&&0358.&&&&00358,00 &&&&&&&&&&&&0349.0890000349,89 &&&&&&&&&&&&&015.040000015,4
Isojoki.vaakuna.svg 151 Isojoki kunta suomi Isojoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta &&&&&&&&&&&01855.&&&&001 855 &&&&&&&&&&&&0647.0430000647,43 &&&&&&&&&&&&0642.0380000642,38 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9
Isokyrö.vaakuna.svg 152 Isokyrö kunta suomi Isonkyrön kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&&04407.&&&&004 407 &&&&&&&&&&&&0356.0910000356,91 &&&&&&&&&&&&0354.0130000354,13 &&&&&&&&&&&&&012.040000012,4
Janakkala.vaakuna.svg 165 Janakkala kunta suomi Turenki Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta &&&&&&&&&&016277.&&&&0016 277 &&&&&&&&&&&&0586.070000586,07 &&&&&&&&&&&&0547.0410000547,41 &&&&&&&&&&&&&029.070000029,7
Joensuu.vaakuna.svg 167 Joensuu kaupunki suomi Joensuun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&077521.&&&&0077 521 &&&&&&&&&&&02750.09600002 750,96 &&&&&&&&&&&02381.07300002 381,73 &&&&&&&&&&&&&032.050000032,5
Jokioinen.vaakuna.svg 169 Jokioinen kunta suomi Jokioisten keskustaajama[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&&04987.&&&&004 987 &&&&&&&&&&&&0181.0940000181,94 &&&&&&&&&&&&0180.0420000180,42 &&&&&&&&&&&&&027.060000027,6
Jomala.vaakuna.svg 170 Jomala kunta ruotsi Prästgården[14] Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&05616.&&&&005 616 &&&&&&&&&&&&0143.0660000143,66 &&&&&&&&&&&&0142.0650000142,65 &&&&&&&&&&&&&039.040000039,4
Joroinen.vaakuna.svg 171 Joroinen kunta suomi Joroisten kirkonkylä Pohjois-Savo Varkauden seutukunta &&&&&&&&&&&04543.&&&&004 543 &&&&&&&&&&&&0711.0750000711,75 &&&&&&&&&&&&0574.0900000574,90 &&&&&&&&&&&&&&07.09000007,9
Joutsa.vaakuna.svg 172 Joutsa kunta suomi Joutsan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta &&&&&&&&&&&04174.&&&&004 174 &&&&&&&&&&&01066.04300001 066,43 &&&&&&&&&&&&0867.010000867,01 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8
Juuka.vaakuna.svg 176 Juuka kunta suomi Juuan kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&04352.&&&&004 352 &&&&&&&&&&&01846.05800001 846,58 &&&&&&&&&&&01501.07000001 501,70 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9
Juupajoki.vaakuna.svg 177 Juupajoki kunta suomi Korkeakoski Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&01768.&&&&001 768 &&&&&&&&&&&&0274.0950000274,95 &&&&&&&&&&&&0258.0490000258,49 &&&&&&&&&&&&&&06.08000006,8
Juva.vaakuna.svg 178 Juva kunta suomi Juvan kirkonkylä Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta &&&&&&&&&&&05769.&&&&005 769 &&&&&&&&&&&01345.06900001 345,69 &&&&&&&&&&&01163.01900001 163,19 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Jyväskylä.vaakuna.svg 179 Jyväskylä kaupunki suomi Jyväskylän keskustaajama Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&0145943.&&&&00145 943 &&&&&&&&&&&01466.03500001 466,35 &&&&&&&&&&&01171.0200001 171,02 &&&&&&&&&&&&0124.0600000124,6
Jämijärvi.vaakuna.svg 181 Jämijärvi kunta suomi Jämijärven kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta &&&&&&&&&&&01683.&&&&001 683 &&&&&&&&&&&&0224.0610000224,61 &&&&&&&&&&&&0215.090000215,09 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,8
Jämsänkoski.vaakuna.svg 182 Jämsä kaupunki suomi Seppola[15] Keski-Suomi Jämsän seutukunta &&&&&&&&&&019351.&&&&0019 351 &&&&&&&&&&&01823.09000001 823,90 &&&&&&&&&&&01571.03900001 571,39 &&&&&&&&&&&&&012.030000012,3
Jarvenpaa.vaakuna.svg 186 Järvenpää kaupunki suomi Järvenpään keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&045632.&&&&0045 632 &&&&&&&&&&&&&039.093000039,93 &&&&&&&&&&&&&037.054000037,54 &&&&&&&&&&&01215.06000001 215,6
Piikkiö.vaakuna.svg 202 Kaarina kaupunki suomi Kaarinan keskusta[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&035835.&&&&0035 835 &&&&&&&&&&&&0151.0620000151,62 &&&&&&&&&&&&0150.0570000150,57 &&&&&&&&&&&&0238.&&&&00238
Kaavi.vaakuna.svg 204 Kaavi kunta suomi Kaavin kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&02689.&&&&002 689 &&&&&&&&&&&&0789.0600000789,60 &&&&&&&&&&&&0674.070000674,07 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004
Kajaani.vaakuna.svg 205 Kajaani kaupunki suomi Kajaanin keskustaajama Kainuu Kajaanin seutukunta &&&&&&&&&&036283.&&&&0036 283 &&&&&&&&&&&02263.08200002 263,82 &&&&&&&&&&&01834.07300001 834,73 &&&&&&&&&&&&&019.080000019,8
Himanka.vaakuna.svg 208 Kalajoki kaupunki suomi Kalajoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&012333.&&&&0012 333 &&&&&&&&&&&&0931.050000931,05 &&&&&&&&&&&&0924.0130000924,13 &&&&&&&&&&&&&013.030000013,3
Kangasala.vaakuna.svg 211 Kangasala kaupunki suomi Kangasalan kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&032965.&&&&0032 965 &&&&&&&&&&&&0870.0880000870,88 &&&&&&&&&&&&0658.080000658,08 &&&&&&&&&&&&&050.010000050,1
Kangasniemi.vaakuna.svg 213 Kangasniemi kunta suomi Kangasniemen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&05155.&&&&005 155 &&&&&&&&&&&01326.07500001 326,75 &&&&&&&&&&&01068.08900001 068,89 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8
Kankaanpää.vaakuna.svg 214 Kankaanpää kaupunki suomi Kankaanpään keskustaajama Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta &&&&&&&&&&012529.&&&&0012 529 &&&&&&&&&&&01037.08700001 037,87 &&&&&&&&&&&01021.02400001 021,24 &&&&&&&&&&&&&012.030000012,3
Kannonkoski.vaakuna.svg 216 Kannonkoski kunta suomi Kannonkosken kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&01269.&&&&001 269 &&&&&&&&&&&&0549.0880000549,88 &&&&&&&&&&&&0445.010000445,01 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9
Kannus.vaakuna.svg 217 Kannus kaupunki suomi Kannuksen keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta &&&&&&&&&&&05347.&&&&005 347 &&&&&&&&&&&&0470.0340000470,34 &&&&&&&&&&&&0468.040000468,04 &&&&&&&&&&&&&011.040000011,4
Karijoki.vaakuna.svg 218 Karijoki kunta suomi Karijoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta &&&&&&&&&&&01200.&&&&001 200 &&&&&&&&&&&&0186.0350000186,35 &&&&&&&&&&&&0185.0580000185,58 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5
Karkkila.vaakuna.svg 224 Karkkila kaupunki suomi Karkkilan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&&08591.&&&&008 591 &&&&&&&&&&&&0255.0320000255,32 &&&&&&&&&&&&0242.0350000242,35 &&&&&&&&&&&&&035.040000035,4
Karstula.vaakuna.svg 226 Karstula kunta suomi Karstulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&03664.&&&&003 664 &&&&&&&&&&&&0963.0200000963,20 &&&&&&&&&&&&0887.070000887,07 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1
Karvia.vaakuna.svg 230 Karvia kunta suomi Karvian kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta &&&&&&&&&&&02238.&&&&002 238 &&&&&&&&&&&&0519.0900000519,90 &&&&&&&&&&&&0502.0220000502,22 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5
Kaskinen.vaakuna.svg 231 Kaskinen kaupunki suomi, ruotsi Kaskisten keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu &&&&&&&&&&&01257.&&&&001 257 &&&&&&&&&&&&&010.078000010,78 &&&&&&&&&&&&&010.063000010,63 &&&&&&&&&&&&0118.0300000118,3
Kauhajoki.vaakuna.svg 232 Kauhajoki kaupunki suomi Kauhajoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta &&&&&&&&&&012764.&&&&0012 764 &&&&&&&&&&&01315.05400001 315,54 &&&&&&&&&&&01298.09900001 298,99 &&&&&&&&&&&&&&09.08000009,8
Kauhava.vaakuna.2009.svg 233 Kauhava kaupunki suomi Kauhavan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&015118.&&&&0015 118 &&&&&&&&&&&01328.03800001 328,38 &&&&&&&&&&&01313.08500001 313,85 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5
Kauniainen.vaakuna.svg 235 Kauniainen kaupunki suomi, ruotsi Kauniainen[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&010285.&&&&0010 285 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,00 &&&&&&&&&&&&&&05.08900005,89 &&&&&&&&&&&01746.02000001 746,2
Kaustinen.vaakuna.svg 236 Kaustinen kunta suomi Kaustisen kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&04196.&&&&004 196 &&&&&&&&&&&&0361.090000361,09 &&&&&&&&&&&&0353.0910000353,91 &&&&&&&&&&&&&011.090000011,9
Keitele.vaakuna.svg 239 Keitele kunta suomi Keiteleen kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&02028.&&&&002 028 &&&&&&&&&&&&0578.0300000578,30 &&&&&&&&&&&&0482.0910000482,91 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2
Kemi.vaakuna.svg 240 Kemi kaupunki suomi Kemin keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&019505.&&&&0019 505 &&&&&&&&&&&&0102.0350000102,35 &&&&&&&&&&&&&095.032000095,32 &&&&&&&&&&&&0204.0600000204,6
Kemijärvi.vaakuna.svg 320 Kemijärvi kaupunki suomi Kemijärven keskustaajama Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&06995.&&&&006 995 &&&&&&&&&&&03931.01500003 931,15 &&&&&&&&&&&03504.03700003 504,37 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002
Keminmaa.vaakuna.svg 241 Keminmaa kunta suomi Laurila[18] Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&&07775.&&&&007 775 &&&&&&&&&&&&0648.0120000648,12 &&&&&&&&&&&&0627.0170000627,17 &&&&&&&&&&&&&012.040000012,4
Dragsfjärd.vaakuna.svg 322 Kemiönsaari kunta ruotsi, suomi Kemiön kirkonkylä Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta &&&&&&&&&&&06558.&&&&006 558 &&&&&&&&&&&&0697.0800000697,80 &&&&&&&&&&&&0686.0900000686,90 &&&&&&&&&&&&&&09.05000009,5
Kempele.vaakuna.svg 244 Kempele kunta suomi Asemanseutu[19] Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&019279.&&&&0019 279 &&&&&&&&&&&&0110.0310000110,31 &&&&&&&&&&&&0110.0140000110,14 &&&&&&&&&&&&0175.&&&&00175
Kerava.vaakuna.svg 245 Kerava kaupunki suomi Keravan keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&037649.&&&&0037 649 &&&&&&&&&&&&&030.079000030,79 &&&&&&&&&&&&&030.063000030,63 &&&&&&&&&&&01229.02000001 229,2
Keuruu.vaakuna.svg 249 Keuruu kaupunki suomi Keuruun keskustaajama Keski-Suomi Keuruun seutukunta &&&&&&&&&&&09252.&&&&009 252 &&&&&&&&&&&01430.05600001 430,56 &&&&&&&&&&&01257.09700001 257,97 &&&&&&&&&&&&&&07.04000007,4
Kihniö.vaakuna.svg 250 Kihniö kunta suomi Kihniön kirkonkylä Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&01774.&&&&001 774 &&&&&&&&&&&&0390.0500000390,50 &&&&&&&&&&&&0357.0220000357,22 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Kinnula coat of arms.svg 256 Kinnula kunta suomi Kinnulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&01553.&&&&001 553 &&&&&&&&&&&&0495.0730000495,73 &&&&&&&&&&&&0460.0200000460,20 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4
Kirkkonummi.vaakuna.svg 257 Kirkkonummi kunta suomi, ruotsi Kirkkonummen keskusta Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&040715.&&&&0040 715 &&&&&&&&&&&&0393.0540000393,54 &&&&&&&&&&&&0366.0230000366,23 &&&&&&&&&&&&0111.0200000111,2
Kitee.vaakuna.svg 260 Kitee kaupunki suomi Kiteen keskustaajama Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&&09729.&&&&009 729 &&&&&&&&&&&01724.03800001 724,38 &&&&&&&&&&&01253.08200001 253,82 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,8
Kittilä.vaakuna.svg 261 Kittilä kunta suomi Kittilän kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&06629.&&&&006 629 &&&&&&&&&&&08263.01500008 263,15 &&&&&&&&&&&08095.02800008 095,28 &&&&&&&&&&&&&&00.08000000,8
Kiuruvesi.vaakuna.svg 263 Kiuruvesi kaupunki suomi Kiuruveden keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&07599.&&&&007 599 &&&&&&&&&&&01422.09000001 422,90 &&&&&&&&&&&01328.01700001 328,17 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7
Kivijärvi.vaakuna.svg 265 Kivijärvi kunta suomi Kivijärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&01064.&&&&001 064 &&&&&&&&&&&&0599.0880000599,88 &&&&&&&&&&&&0483.0960000483,96 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2
Kokemäki.vaakuna.svg 271 Kokemäki kaupunki suomi Tulkkila[20] Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&06905.&&&&006 905 &&&&&&&&&&&&0531.0260000531,26 &&&&&&&&&&&&0480.0410000480,41 &&&&&&&&&&&&&014.040000014,4
Kokkola.vaakuna.svg 272 Kokkola kaupunki suomi, ruotsi Kokkolan keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta &&&&&&&&&&048039.&&&&0048 039 &&&&&&&&&&&01492.04500001 492,45 &&&&&&&&&&&01445.09600001 445,96 &&&&&&&&&&&&&033.020000033,2
Kolari.vaakuna.svg 273 Kolari kunta suomi Kolarin kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&03983.&&&&003 983 &&&&&&&&&&&02617.07400002 617,74 &&&&&&&&&&&02559.02900002 559,29 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6
Konnevesi.vaakuna.svg 275 Konnevesi kunta suomi Konneveden kirkonkylä Keski-Suomi Äänekosken seutukunta &&&&&&&&&&&02521.&&&&002 521 &&&&&&&&&&&&0680.0850000680,85 &&&&&&&&&&&&0512.0940000512,94 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9
Kontiolahti.vaakuna.svg 276 Kontiolahti kunta suomi Kontiolahden kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&015154.&&&&0015 154 &&&&&&&&&&&01029.08200001 029,82 &&&&&&&&&&&&0799.0640000799,64 &&&&&&&&&&&&&019.&&&&0019
Korsnäs.vaakuna.svg 280 Korsnäs kunta ruotsi, suomi Korsnäsin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&&02024.&&&&002 024 &&&&&&&&&&&&0239.0800000239,80 &&&&&&&&&&&&0236.030000236,03 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6
Koski.Tl.vaakuna.svg 284 Koski Tl kunta suomi Kosken Tl kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&02226.&&&&002 226 &&&&&&&&&&&&0192.0420000192,42 &&&&&&&&&&&&0191.0500000191,50 &&&&&&&&&&&&&011.060000011,6
Kotka.vaakuna.svg 285 Kotka kaupunki suomi Kotkan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&050640.&&&&0050 640 &&&&&&&&&&&&0277.0770000277,77 &&&&&&&&&&&&0271.0950000271,95 &&&&&&&&&&&&0186.0200000186,2
Kouvola.vaakuna.2009.svg 286 Kouvola kaupunki suomi Kouvolan keskustaajama Kymenlaakso Kouvolan seutukunta &&&&&&&&&&079434.&&&&0079 434 &&&&&&&&&&&02883.02900002 883,29 &&&&&&&&&&&02557.07000002 557,70 &&&&&&&&&&&&&031.010000031,1
Kristiinankaupunki.vaakuna.svg 287 Kristiinankaupunki kaupunki ruotsi, suomi Kristiinankaupungin keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu &&&&&&&&&&&06244.&&&&006 244 &&&&&&&&&&&&0697.0720000697,72 &&&&&&&&&&&&0683.0250000683,25 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1
Kruunupyy.vaakuna.svg 288 Kruunupyy kunta ruotsi, suomi Kruunupyyn kirkonkylä Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&&06403.&&&&006 403 &&&&&&&&&&&&0752.0690000752,69 &&&&&&&&&&&&0712.0870000712,87 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009
Kuhmo.vaakuna.svg 290 Kuhmo kaupunki suomi Kuhmon keskustaajama Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta &&&&&&&&&&&07755.&&&&007 755 &&&&&&&&&&&05456.08700005 456,87 &&&&&&&&&&&04806.04500004 806,45 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6
Kuhmoinen.vaakuna.svg 291 Kuhmoinen kunta suomi Kuhmoisten kirkonkylä Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&&02119.&&&&002 119 &&&&&&&&&&&&0936.0690000936,69 &&&&&&&&&&&&0660.0940000660,94 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2
Kumlinge.vaakuna.svg 295 Kumlinge kunta ruotsi Kumlinge Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0306.&&&&00306 &&&&&&&&&&&&&099.044000099,44 &&&&&&&&&&&&&099.07000099,07 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1
Kuopio.vaakuna.svg 297 Kuopio kaupunki suomi Kuopion keskustaajama Pohjois-Savo Kuopion seutukunta &&&&&&&&&0122590.&&&&00122 590 &&&&&&&&&&&04326.03500004 326,35 &&&&&&&&&&&03241.0500003 241,05 &&&&&&&&&&&&&037.080000037,8
Kuortane.vaakuna.svg 300 Kuortane kunta suomi Kuortaneen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta &&&&&&&&&&&03438.&&&&003 438 &&&&&&&&&&&&0484.0850000484,85 &&&&&&&&&&&&0462.0370000462,37 &&&&&&&&&&&&&&07.04000007,4
Kurikka.vaakuna.2009.svg 301 Kurikka kaupunki suomi Kurikan keskustaajama[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&019892.&&&&0019 892 &&&&&&&&&&&01743.09100001 743,91 &&&&&&&&&&&01724.06300001 724,63 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5
Kustavi vaakuna.svg 304 Kustavi kunta suomi Kustavin kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&&0953.&&&&00953 &&&&&&&&&&&&0167.0670000167,67 &&&&&&&&&&&&0165.0840000165,84 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7
Kuusamo.vaakuna.svg 305 Kuusamo kaupunki suomi Kuusamon keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta &&&&&&&&&&015137.&&&&0015 137 &&&&&&&&&&&05808.09800005 808,98 &&&&&&&&&&&04978.05700004 978,57 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003
Kyyjärvi.vaakuna.svg 312 Kyyjärvi kunta suomi Kyyjärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&01197.&&&&001 197 &&&&&&&&&&&&0469.0610000469,61 &&&&&&&&&&&&0448.0180000448,18 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7
Kärkölä.vaakuna.svg 316 Kärkölä kunta suomi Järvelä Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&04198.&&&&004 198 &&&&&&&&&&&&0259.0300000259,30 &&&&&&&&&&&&0256.0500000256,50 &&&&&&&&&&&&&016.040000016,4
Kärsämäki.vaakuna.svg 317 Kärsämäki kunta suomi Kärsämäen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&&02474.&&&&002 474 &&&&&&&&&&&&0701.0420000701,42 &&&&&&&&&&&&0696.0500000696,50 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6
Kökar.vaakuna.svg 318 Kökar kunta ruotsi Karlby Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0223.&&&&00223 &&&&&&&&&&&&&063.094000063,94 &&&&&&&&&&&&&063.057000063,57 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5
Lahti.vaakuna.svg 398 Lahti kaupunki suomi Lahden keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&0120200.&&&&00120 200 &&&&&&&&&&&&0517.0630000517,63 &&&&&&&&&&&&0459.0490000459,49 &&&&&&&&&&&&0261.0600000261,6
Laihia.vaakuna.svg 399 Laihia kunta suomi Laihian kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&&07816.&&&&007 816 &&&&&&&&&&&&0508.0440000508,44 &&&&&&&&&&&&0505.0150000505,15 &&&&&&&&&&&&&015.050000015,5
Laitila vaakuna.svg 400 Laitila kaupunki suomi Laitilan keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&08370.&&&&008 370 &&&&&&&&&&&&0545.0330000545,33 &&&&&&&&&&&&0531.0870000531,87 &&&&&&&&&&&&&015.070000015,7
Lapinjärvi.vaakuna.svg 407 Lapinjärvi kunta suomi, ruotsi Lapinjärven kirkonkylä Uusimaa Loviisan seutukunta &&&&&&&&&&&02519.&&&&002 519 &&&&&&&&&&&&0339.0310000339,31 &&&&&&&&&&&&0329.0890000329,89 &&&&&&&&&&&&&&07.06000007,6
Lapinlahti.vaakuna.svg 402 Lapinlahti kunta suomi Lapinlahden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&09094.&&&&009 094 &&&&&&&&&&&01245.01600001 245,16 &&&&&&&&&&&01096.07000001 096,70 &&&&&&&&&&&&&&08.03000008,3
Lappajärvi.vaakuna.svg 403 Lappajärvi kunta suomi Lappajärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta &&&&&&&&&&&02820.&&&&002 820 &&&&&&&&&&&&0523.0730000523,73 &&&&&&&&&&&&0420.0890000420,89 &&&&&&&&&&&&&&06.07000006,7
Lappeenranta.vaakuna.svg 405 Lappeenranta kaupunki suomi Lappeenrannan keskustaajama Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&072675.&&&&0072 675 &&&&&&&&&&&01723.05700001 723,57 &&&&&&&&&&&01433.09700001 433,97 &&&&&&&&&&&&&050.070000050,7
Lapua.vaakuna.svg 408 Lapua kaupunki suomi Lapuan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&014112.&&&&0014 112 &&&&&&&&&&&&0750.0780000750,78 &&&&&&&&&&&&0737.0160000737,16 &&&&&&&&&&&&&019.010000019,1
Laukaa.vaakuna.svg 410 Laukaa kunta suomi Laukaan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&018781.&&&&0018 781 &&&&&&&&&&&&0825.0600000825,60 &&&&&&&&&&&&0648.0510000648,51 &&&&&&&&&&&&&029.&&&&0029
Lemi.vaakuna.svg 416 Lemi kunta suomi Lemin kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&&02887.&&&&002 887 &&&&&&&&&&&&0262.0480000262,48 &&&&&&&&&&&&0217.0960000217,96 &&&&&&&&&&&&&013.020000013,2
Lemland.vaakuna.svg 417 Lemland kunta ruotsi Söderby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&02135.&&&&002 135 &&&&&&&&&&&&0114.0100000114,10 &&&&&&&&&&&&0113.0220000113,22 &&&&&&&&&&&&&018.090000018,9
Lempäälä.vaakuna.svg 418 Lempäälä kunta suomi Lempäälän kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&024578.&&&&0024 578 &&&&&&&&&&&&0307.060000307,06 &&&&&&&&&&&&0269.0580000269,58 &&&&&&&&&&&&&091.020000091,2
Leppävirta.vaakuna.svg 420 Leppävirta kunta suomi Leppävirran kirkonkylä Pohjois-Savo Varkauden seutukunta &&&&&&&&&&&09176.&&&&009 176 &&&&&&&&&&&01519.06400001 519,64 &&&&&&&&&&&01135.09900001 135,99 &&&&&&&&&&&&&&08.01000008,1
Lestijärvi.vaakuna.svg 421 Lestijärvi kunta suomi Lestijärven kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&&0696.&&&&00696 &&&&&&&&&&&&0558.0850000558,85 &&&&&&&&&&&&0480.020000480,02 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4
Lieksa.vaakuna.svg 422 Lieksa kaupunki suomi Lieksan keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&010375.&&&&0010 375 &&&&&&&&&&&04067.07000004 067,70 &&&&&&&&&&&03417.08600003 417,86 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003
Lieto vaakuna.svg 423 Lieto kaupunki suomi Liedon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&020513.&&&&0020 513 &&&&&&&&&&&&0302.0560000302,56 &&&&&&&&&&&&0300.0540000300,54 &&&&&&&&&&&&&068.030000068,3
Liminka.vaakuna.svg 425 Liminka kunta suomi Limingan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&010267.&&&&0010 267 &&&&&&&&&&&&0642.0630000642,63 &&&&&&&&&&&&0637.0270000637,27 &&&&&&&&&&&&&016.010000016,1
Liperi.vaakuna.svg 426 Liperi kunta suomi Liperin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&011953.&&&&0011 953 &&&&&&&&&&&01161.02300001 161,23 &&&&&&&&&&&&0727.0200000727,20 &&&&&&&&&&&&&016.040000016,4
Lohja.vaakuna.svg 444 Lohja kaupunki suomi, ruotsi Lohjan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&045786.&&&&0045 786 &&&&&&&&&&&01109.07300001 109,73 &&&&&&&&&&&&0939.0440000939,44 &&&&&&&&&&&&&048.070000048,7
Loimaa.vaakuna.svg 430 Loimaa kaupunki suomi Loimaan keskustaajama Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&015406.&&&&0015 406 &&&&&&&&&&&&0851.0850000851,85 &&&&&&&&&&&&0848.060000848,06 &&&&&&&&&&&&&018.020000018,2
Loppi vaakuna.svg 433 Loppi kunta suomi Lopen kirkonkylä Kanta-Häme Riihimäen seutukunta &&&&&&&&&&&07749.&&&&007 749 &&&&&&&&&&&&0655.0970000655,97 &&&&&&&&&&&&0597.0690000597,69 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013
Loviisa.vaakuna.svg 434 Loviisa kaupunki suomi, ruotsi Loviisan keskustaajama Uusimaa Loviisan seutukunta &&&&&&&&&&014567.&&&&0014 567 &&&&&&&&&&&&0845.0640000845,64 &&&&&&&&&&&&0819.0810000819,81 &&&&&&&&&&&&&017.080000017,8
Luhanka.vaakuna.svg 435 Luhanka kunta suomi Luhangan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta &&&&&&&&&&&&0693.&&&&00693 &&&&&&&&&&&&0313.0280000313,28 &&&&&&&&&&&&0214.0510000214,51 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2
Lumijoki.vaakuna.svg 436 Lumijoki kunta suomi Lumijoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&&01987.&&&&001 987 &&&&&&&&&&&&0214.0360000214,36 &&&&&&&&&&&&0214.0120000214,12 &&&&&&&&&&&&&&09.03000009,3
Lumparland.vaakuna.svg 438 Lumparland kunta ruotsi Klemetsby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&&0361.&&&&00361 &&&&&&&&&&&&&036.039000036,39 &&&&&&&&&&&&&036.035000036,35 &&&&&&&&&&&&&&09.09000009,9
Luoto.vaakuna.svg 440 Luoto kunta ruotsi, suomi Holm[21] Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&&05733.&&&&005 733 &&&&&&&&&&&&0176.0540000176,54 &&&&&&&&&&&&0142.0450000142,45 &&&&&&&&&&&&&040.020000040,2
Luumäki.vaakuna.svg 441 Luumäki kunta suomi Taavetti Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&&04419.&&&&004 419 &&&&&&&&&&&&0859.0830000859,83 &&&&&&&&&&&&0750.090000750,09 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9
Maalahti.vaakuna.svg 475 Maalahti kunta ruotsi, suomi Maalahden kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&&05483.&&&&005 483 &&&&&&&&&&&&0525.0830000525,83 &&&&&&&&&&&&0521.0750000521,75 &&&&&&&&&&&&&010.050000010,5
Maarianhamina.vaakuna.svg 478 Maarianhamina kaupunki ruotsi Maarianhaminan keskustaajama Ahvenanmaa Mariehamns stad &&&&&&&&&&011784.&&&&0011 784 &&&&&&&&&&&&&011.081000011,81 &&&&&&&&&&&&&011.081000011,81 &&&&&&&&&&&&0997.0800000997,8
Marttila.vaakuna.svg 480 Marttila kunta suomi Marttilan kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&01979.&&&&001 979 &&&&&&&&&&&&0195.0990000195,99 &&&&&&&&&&&&0195.0310000195,31 &&&&&&&&&&&&&010.010000010,1
Askainen.vaakuna.svg 481 Masku kunta suomi Maskun kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&09631.&&&&009 631 &&&&&&&&&&&&0176.&&&&00176,00 &&&&&&&&&&&&0174.0890000174,89 &&&&&&&&&&&&&055.010000055,1
Merijarvi.vaakuna.svg 483 Merijärvi kunta suomi Merijärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&&01068.&&&&001 068 &&&&&&&&&&&&0231.0630000231,63 &&&&&&&&&&&&0229.0970000229,97 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6
Merikarvia.vaakuna.svg 484 Merikarvia kunta suomi Merikarvian kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&02970.&&&&002 970 &&&&&&&&&&&&0450.0740000450,74 &&&&&&&&&&&&0446.0160000446,16 &&&&&&&&&&&&&&06.07000006,7
Miehikkala.vaakuna.svg 489 Miehikkälä kunta suomi Miehikkälän kirkonkylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&&01791.&&&&001 791 &&&&&&&&&&&&0440.0370000440,37 &&&&&&&&&&&&0422.0510000422,51 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2
Mikkeli.vaakuna.svg 491 Mikkeli kaupunki suomi Mikkelin keskustaajama Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&052001.&&&&0052 001 &&&&&&&&&&&03229.05700003 229,57 &&&&&&&&&&&02548.01800002 548,18 &&&&&&&&&&&&&020.040000020,4
Muhos.vaakuna.svg 494 Muhos kunta suomi Muhoksen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&&08883.&&&&008 883 &&&&&&&&&&&&0798.0100000798,10 &&&&&&&&&&&&0784.0580000784,58 &&&&&&&&&&&&&011.030000011,3
Multia vaakuna.svg 495 Multia kunta suomi Multian kirkonkylä Keski-Suomi Keuruun seutukunta &&&&&&&&&&&01479.&&&&001 479 &&&&&&&&&&&&0765.0630000765,63 &&&&&&&&&&&&0733.0240000733,24 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002
Muonio.vaakuna.svg 498 Muonio kunta suomi Muonion kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&02282.&&&&002 282 &&&&&&&&&&&02037.07800002 037,78 &&&&&&&&&&&01904.0500001 904,05 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2
Mustasaari vaakuna.svg 499 Mustasaari kunta ruotsi, suomi Sepänkylä[22] Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&019668.&&&&0019 668 &&&&&&&&&&&&0866.0560000866,56 &&&&&&&&&&&&0849.0170000849,17 &&&&&&&&&&&&&023.020000023,2
Muurame.vaakuna.svg 500 Muurame kunta suomi Muuramen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&010488.&&&&0010 488 &&&&&&&&&&&&0194.060000194,06 &&&&&&&&&&&&0144.060000144,06 &&&&&&&&&&&&&072.080000072,8
Mynämäki.vaakuna.svg 503 Mynämäki kunta suomi Mynämäen kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&07539.&&&&007 539 &&&&&&&&&&&&0522.0320000522,32 &&&&&&&&&&&&0519.0820000519,82 &&&&&&&&&&&&&014.050000014,5
Myrskylä.vaakuna.svg 504 Myrskylä kunta suomi, ruotsi Myrskylän kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta &&&&&&&&&&&01764.&&&&001 764 &&&&&&&&&&&&0206.0350000206,35 &&&&&&&&&&&&0200.0440000200,44 &&&&&&&&&&&&&&08.08000008,8
Mäntsälä.vaakuna.svg 505 Mäntsälä kunta suomi Mäntsälän kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&020895.&&&&0020 895 &&&&&&&&&&&&0596.0110000596,11 &&&&&&&&&&&&0580.0850000580,85 &&&&&&&&&&&&&036.&&&&0036
Vilppula.vaakuna.svg 508 Mänttä-Vilppula kaupunki suomi Mäntän keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&09360.&&&&009 360 &&&&&&&&&&&&0657.090000657,09 &&&&&&&&&&&&0534.0840000534,84 &&&&&&&&&&&&&017.050000017,5
Mäntyharju.vaakuna.svg 507 Mäntyharju kunta suomi Mäntyharjun asemanseutu Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&05562.&&&&005 562 &&&&&&&&&&&01210.09800001 210,98 &&&&&&&&&&&&0981.0210000981,21 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7
Naantali.vaakuna.svg 529 Naantali kaupunki suomi Naantalin keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&019828.&&&&0019 828 &&&&&&&&&&&&0316.0430000316,43 &&&&&&&&&&&&0312.0570000312,57 &&&&&&&&&&&&&063.040000063,4
Nakkila.vaakuna.svg 531 Nakkila kunta suomi Nakkilan kirkonkylä[8] Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&05076.&&&&005 076 &&&&&&&&&&&&0184.0880000184,88 &&&&&&&&&&&&0182.0930000182,93 &&&&&&&&&&&&&027.070000027,7
Nivala.vaakuna.svg 535 Nivala kaupunki suomi Nivalan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&010407.&&&&0010 407 &&&&&&&&&&&&0536.0240000536,24 &&&&&&&&&&&&0527.0180000527,18 &&&&&&&&&&&&&019.070000019,7
Nokia.vaakuna.svg 536 Nokia kaupunki suomi Nokian keskustaajama[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&035361.&&&&0035 361 &&&&&&&&&&&&0347.0840000347,84 &&&&&&&&&&&&0288.0310000288,31 &&&&&&&&&&&&0122.0600000122,6
Nousiainen.vaakuna.svg 538 Nousiainen kunta suomi Nummi Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&04645.&&&&004 645 &&&&&&&&&&&&0199.0490000199,49 &&&&&&&&&&&&0198.0930000198,93 &&&&&&&&&&&&&023.030000023,3
Nurmes.vaakuna.svg 541 Nurmes kaupunki suomi Nurmeksen keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&&09245.&&&&009 245 &&&&&&&&&&&02692.08400002 692,84 &&&&&&&&&&&02401.03700002 401,37 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8
Nurmijarvi.vaakuna.svg 543 Nurmijärvi kunta suomi Nurmijärven kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&044437.&&&&0044 437 &&&&&&&&&&&&0367.0260000367,26 &&&&&&&&&&&&0361.0900000361,90 &&&&&&&&&&&&0122.0800000122,8
Närpiö.vaakuna.svg 545 Närpiö kaupunki ruotsi, suomi Närpiön keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu &&&&&&&&&&&09585.&&&&009 585 &&&&&&&&&&&&0985.0480000985,48 &&&&&&&&&&&&0977.0820000977,82 &&&&&&&&&&&&&&09.08000009,8
Orimattila.vaakuna.svg 560 Orimattila kaupunki suomi Orimattilan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&015735.&&&&0015 735 &&&&&&&&&&&&0814.010000814,01 &&&&&&&&&&&&0785.0260000785,26 &&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020
Oripää.vaakuna.svg 561 Oripää kunta suomi Oripään kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&01319.&&&&001 319 &&&&&&&&&&&&0117.0830000117,83 &&&&&&&&&&&&0117.0750000117,75 &&&&&&&&&&&&&011.020000011,2
Orivesi.vaakuna.svg 562 Orivesi kaupunki suomi Oriveden keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&&08939.&&&&008 939 &&&&&&&&&&&&0960.080000960,08 &&&&&&&&&&&&0799.0630000799,63 &&&&&&&&&&&&&011.020000011,2
Oulainen.vaakuna.svg 563 Oulainen kaupunki suomi Oulaisten keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&&07031.&&&&007 031 &&&&&&&&&&&&0597.0540000597,54 &&&&&&&&&&&&0587.0840000587,84 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&0012
Oulu.vaakuna.svg 564 Oulu kaupunki suomi Oulun keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&0211858.&&&&00211 858 &&&&&&&&&&&03052.07700003 052,77 &&&&&&&&&&&02972.04500002 972,45 &&&&&&&&&&&&&071.030000071,3
Outokumpu.vaakuna.svg 309 Outokumpu kaupunki suomi Outokummun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&06454.&&&&006 454 &&&&&&&&&&&&0584.060000584,06 &&&&&&&&&&&&0445.0860000445,86 &&&&&&&&&&&&&014.050000014,5
Padasjoki.vaakuna.svg 576 Padasjoki kunta suomi Padasjoen kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&02751.&&&&002 751 &&&&&&&&&&&&0729.0810000729,81 &&&&&&&&&&&&0523.090000523,09 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3
Paimio vaakuna.svg 577 Paimio kaupunki suomi Vista[23] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&011138.&&&&0011 138 &&&&&&&&&&&&0240.040000240,04 &&&&&&&&&&&&0238.0510000238,51 &&&&&&&&&&&&&046.070000046,7
Paltamo.vaakuna.svg 578 Paltamo kunta suomi Paltamon kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta &&&&&&&&&&&03099.&&&&003 099 &&&&&&&&&&&01139.07400001 139,74 &&&&&&&&&&&&0918.0790000918,79 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4
Nagu.vapen.Nauvo.vaakuna.svg 445 Parainen kaupunki ruotsi, suomi Paraisten keskustaajama Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta &&&&&&&&&&014991.&&&&0014 991 &&&&&&&&&&&&0893.0900000893,90 &&&&&&&&&&&&0884.040000884,04 &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017
Parikkala.vaakuna.svg 580 Parikkala kunta suomi Parikkalan kirkonkylä Etelä-Karjala Imatran seutukunta &&&&&&&&&&&04439.&&&&004 439 &&&&&&&&&&&&0760.0710000760,71 &&&&&&&&&&&&0591.0910000591,91 &&&&&&&&&&&&&&07.05000007,5
Parkano.vaakuna.svg 581 Parkano kaupunki suomi Parkanon keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&06244.&&&&006 244 &&&&&&&&&&&&0909.0570000909,57 &&&&&&&&&&&&0853.0190000853,19 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3
Pedersöre.vaakuna.svg 599 Pedersören kunta kunta ruotsi, suomi Pännäinen Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&011201.&&&&0011 201 &&&&&&&&&&&&0826.050000826,05 &&&&&&&&&&&&0794.0260000794,26 &&&&&&&&&&&&&014.010000014,1
Pelkosenniemi.vaakuna.svg 583 Pelkosenniemi kunta suomi Pelkosenniemen kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&&0942.&&&&00942 &&&&&&&&&&&01881.08200001 881,82 &&&&&&&&&&&01836.04000001 836,40 &&&&&&&&&&&&&&00.05000000,5
Pellon vaakuna.svg 854 Pello kunta suomi Pellon kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta &&&&&&&&&&&03264.&&&&003 264 &&&&&&&&&&&01863.07200001 863,72 &&&&&&&&&&&01737.07300001 737,73 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9
Perho.vaakuna.svg 584 Perho kunta suomi Perhon kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&02653.&&&&002 653 &&&&&&&&&&&&0775.0190000775,19 &&&&&&&&&&&&0747.0870000747,87 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5
Pertunmaa.vaakuna.svg 588 Pertunmaa kunta suomi Pertunmaan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&01601.&&&&001 601 &&&&&&&&&&&&0454.0180000454,18 &&&&&&&&&&&&0374.0430000374,43 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3
Petäjävesi.vaakuna.svg 592 Petäjävesi kunta suomi Petäjäveden kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&&03649.&&&&003 649 &&&&&&&&&&&&0495.0410000495,41 &&&&&&&&&&&&0456.0420000456,42 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
Pieksämäki.vaakuna.svg 593 Pieksämäki kaupunki suomi Pieksämäen keskustaajama Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta &&&&&&&&&&017080.&&&&0017 080 &&&&&&&&&&&01836.02400001 836,24 &&&&&&&&&&&01569.0300001 569,03 &&&&&&&&&&&&&010.090000010,9
Pielavesi.vaakuna.svg 595 Pielavesi kunta suomi Pielaveden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&04139.&&&&004 139 &&&&&&&&&&&01406.05100001 406,51 &&&&&&&&&&&01153.02300001 153,23 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6
Pietarsaari.vaakuna.svg 598 Pietarsaari kaupunki ruotsi, suomi Pietarsaaren keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&019194.&&&&0019 194 &&&&&&&&&&&&&091.088000091,88 &&&&&&&&&&&&&088.045000088,45 &&&&&&&&&&&&0217.&&&&00217
Pihtipudas.vaakuna.svg 601 Pihtipudas kunta suomi Pihtiputaan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&03786.&&&&003 786 &&&&&&&&&&&01247.05000001 247,50 &&&&&&&&&&&01074.09200001 074,92 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5
Pirkkala.vaakuna.svg 604 Pirkkala kunta suomi Naistenmatka[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&020404.&&&&0020 404 &&&&&&&&&&&&0103.0970000103,97 &&&&&&&&&&&&&081.042000081,42 &&&&&&&&&&&&0250.0600000250,6
Polvijärvi.vaakuna.svg 607 Polvijärvi kunta suomi Polvijärven kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&04084.&&&&004 084 &&&&&&&&&&&&0958.0330000958,33 &&&&&&&&&&&&0804.0910000804,91 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1
Pomarkku.vaakuna.svg 608 Pomarkku kunta suomi Pomarkun kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&01980.&&&&001 980 &&&&&&&&&&&&0332.050000332,05 &&&&&&&&&&&&0301.0190000301,19 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6
Porin vaakuna.svg 609 Pori kaupunki suomi Porin keskustaajama Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&083242.&&&&0083 242 &&&&&&&&&&&01217.09900001 217,99 &&&&&&&&&&&01156.01600001 156,16 &&&&&&&&&&&&&072.&&&&0072
Pornainen.vaakuna.svg 611 Pornainen kunta suomi Pornaisten kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&&05008.&&&&005 008 &&&&&&&&&&&&0150.090000150,09 &&&&&&&&&&&&0146.0530000146,53 &&&&&&&&&&&&&034.020000034,2
Porvoo.vaakuna.svg 638 Porvoo kaupunki suomi, ruotsi Porvoon keskustaajama Uusimaa Porvoon seutukunta &&&&&&&&&&051247.&&&&0051 247 &&&&&&&&&&&&0664.0720000664,72 &&&&&&&&&&&&0654.0560000654,56 &&&&&&&&&&&&&078.030000078,3
Posio.vaakuna.svg 614 Posio kunta suomi Ahola Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&03000.&&&&003 000 &&&&&&&&&&&03544.06500003 544,65 &&&&&&&&&&&03039.07300003 039,73 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001
Pudasjarvi.vaakuna.svg 615 Pudasjärvi kaupunki suomi Kurenalus Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta &&&&&&&&&&&07593.&&&&007 593 &&&&&&&&&&&05867.03600005 867,36 &&&&&&&&&&&05638.03500005 638,35 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3
Pukkila.vaakuna.svg 616 Pukkila kunta suomi Pukkilan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta &&&&&&&&&&&01809.&&&&001 809 &&&&&&&&&&&&0145.0940000145,94 &&&&&&&&&&&&0145.090000145,09 &&&&&&&&&&&&&012.050000012,5
Punkalaidun.vaakuna.svg 619 Punkalaidun kunta suomi Punkalaitumen kirkonkylä Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&02678.&&&&002 678 &&&&&&&&&&&&0364.050000364,05 &&&&&&&&&&&&0361.0100000361,10 &&&&&&&&&&&&&&07.04000007,4
Puolanka.vaakuna.svg 620 Puolanka kunta suomi Puolangan kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta &&&&&&&&&&&02383.&&&&002 383 &&&&&&&&&&&02598.07100002 598,71 &&&&&&&&&&&02461.02100002 461,21 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001
Puumala.vaakuna.svg 623 Puumala kunta suomi Puumalan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&02107.&&&&002 107 &&&&&&&&&&&01237.07500001 237,75 &&&&&&&&&&&&0794.0110000794,11 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7
Pyhtää.vaakuna.svg 624 Pyhtää kunta suomi, ruotsi Siltakylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&&05117.&&&&005 117 &&&&&&&&&&&&0336.0400000336,40 &&&&&&&&&&&&0324.0630000324,63 &&&&&&&&&&&&&015.080000015,8
Pyhäjoki.vaakuna.svg 625 Pyhäjoki kunta suomi Pyhäjoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta &&&&&&&&&&&02992.&&&&002 992 &&&&&&&&&&&&0549.0210000549,21 &&&&&&&&&&&&0543.0210000543,21 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5
Pyhäjärvi.vaakuna.svg 626 Pyhäjärvi kaupunki suomi Pyhäsalmi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&&04828.&&&&004 828 &&&&&&&&&&&01459.&&&&001 459,00 &&&&&&&&&&&01310.03100001 310,31 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7
Pyhäntä.vaakuna.svg 630 Pyhäntä kunta suomi Pyhännän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta &&&&&&&&&&&01637.&&&&001 637 &&&&&&&&&&&&0846.0750000846,75 &&&&&&&&&&&&0810.0200000810,20 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002
Pyhäranta vaakuna.svg 631 Pyhäranta kunta suomi Rohdainen Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&01963.&&&&001 963 &&&&&&&&&&&&0148.0380000148,38 &&&&&&&&&&&&0143.0510000143,51 &&&&&&&&&&&&&013.070000013,7
Pälkäne uusi.svg 635 Pälkäne kunta suomi Onkkaala Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&&06351.&&&&006 351 &&&&&&&&&&&&0738.0120000738,12 &&&&&&&&&&&&0560.0720000560,72 &&&&&&&&&&&&&011.030000011,3
Pöytyän vaakuna.svg 636 Pöytyä kunta suomi Kyrö ja Riihikoski Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&08160.&&&&008 160 &&&&&&&&&&&&0773.0550000773,55 &&&&&&&&&&&&0749.0950000749,95 &&&&&&&&&&&&&010.090000010,9
Raahe.vaakuna.svg 678 Raahe kaupunki suomi Raahen keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta &&&&&&&&&&024072.&&&&0024 072 &&&&&&&&&&&01028.02200001 028,22 &&&&&&&&&&&01015.03300001 015,33 &&&&&&&&&&&&&023.070000023,7
Raasepori.vaakuna.svg 710 Raasepori kaupunki ruotsi, suomi Tammisaaren keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta &&&&&&&&&&027324.&&&&0027 324 &&&&&&&&&&&01215.04500001 215,45 &&&&&&&&&&&01148.03400001 148,34 &&&&&&&&&&&&&023.080000023,8
Raisio.vaakuna.svg 680 Raisio kaupunki suomi Raision keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&024961.&&&&0024 961 &&&&&&&&&&&&&049.034000049,34 &&&&&&&&&&&&&048.076000048,76 &&&&&&&&&&&&0511.0900000511,9
Rantasalmi.vaakuna.svg 681 Rantasalmi kunta suomi Rantasalmen kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta &&&&&&&&&&&03309.&&&&003 309 &&&&&&&&&&&&0925.0180000925,18 &&&&&&&&&&&&0559.0310000559,31 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9
Ranua.vaakuna.svg 683 Ranua kunta suomi Ranuan kirkonkylä Lappi Rovaniemen seutukunta &&&&&&&&&&&03619.&&&&003 619 &&&&&&&&&&&03694.07900003 694,79 &&&&&&&&&&&03453.03900003 453,39 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001
Rauma.vaakuna.svg 684 Rauma kaupunki suomi Rauman keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta &&&&&&&&&&038711.&&&&0038 711 &&&&&&&&&&&&0510.0100000510,10 &&&&&&&&&&&&0496.0350000496,35 &&&&&&&&&&&&&078.&&&&0078
Rautalampi.vaakuna.svg 686 Rautalampi kunta suomi Rautalammin kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&02964.&&&&002 964 &&&&&&&&&&&&0761.0990000761,99 &&&&&&&&&&&&0538.0960000538,96 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5
Rautavaara.vaakuna.svg 687 Rautavaara kunta suomi Rautavaaran kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&01476.&&&&001 476 &&&&&&&&&&&01235.02500001 235,25 &&&&&&&&&&&01150.06400001 150,64 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3
Rautjärvi.vaakuna.svg 689 Rautjärvi kunta suomi Simpele Etelä-Karjala Imatran seutukunta &&&&&&&&&&&03095.&&&&003 095 &&&&&&&&&&&&0401.0900000401,90 &&&&&&&&&&&&0351.0470000351,47 &&&&&&&&&&&&&&08.08000008,8
Reisjärvi.vaakuna.svg 691 Reisjärvi kunta suomi Reisjärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&&02636.&&&&002 636 &&&&&&&&&&&&0503.0320000503,32 &&&&&&&&&&&&0474.0620000474,62 &&&&&&&&&&&&&&05.06000005,6
Riihimäki.vaakuna.svg 694 Riihimäki kaupunki suomi Riihimäen keskustaajama Kanta-Häme Riihimäen seutukunta &&&&&&&&&&028375.&&&&0028 375 &&&&&&&&&&&&0125.0550000125,55 &&&&&&&&&&&&0121.010000121,01 &&&&&&&&&&&&0234.0500000234,5
Ristijarvi.vaakuna.svg 697 Ristijärvi kunta suomi Ristijärven kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta &&&&&&&&&&&01176.&&&&001 176 &&&&&&&&&&&&0897.0940000897,94 &&&&&&&&&&&&0835.0800000835,80 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4
Rovaniemi.vaakuna.svg 698 Rovaniemi kaupunki suomi Rovaniemen keskustaajama Lappi Rovaniemen seutukunta &&&&&&&&&&064535.&&&&0064 535 &&&&&&&&&&&08016.06200008 016,62 &&&&&&&&&&&07581.03700007 581,37 &&&&&&&&&&&&&&08.05000008,5
Ruokolahti.vaakuna.svg 700 Ruokolahti kunta suomi Rasila Etelä-Karjala Imatran seutukunta &&&&&&&&&&&04844.&&&&004 844 &&&&&&&&&&&01219.08500001 219,85 &&&&&&&&&&&&0942.0100000942,10 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1
Ruovesi.vaakuna.svg 702 Ruovesi kunta suomi Ruoveden kirkonkylä Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&04110.&&&&004 110 &&&&&&&&&&&&0950.0170000950,17 &&&&&&&&&&&&0776.0990000776,99 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3
Vahto.vaakuna.svg 704 Rusko kunta suomi Ruskon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&06437.&&&&006 437 &&&&&&&&&&&&0127.0900000127,90 &&&&&&&&&&&&0127.0160000127,16 &&&&&&&&&&&&&050.060000050,6
Rääkkylä.vaakuna.svg 707 Rääkkylä kunta suomi Rääkkylän kirkonkylä Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&&01959.&&&&001 959 &&&&&&&&&&&&0699.0680000699,68 &&&&&&&&&&&&0427.0780000427,78 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6
Saarijärvi.vaakuna.svg 729 Saarijärvi kaupunki suomi Saarijärven keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&08975.&&&&008 975 &&&&&&&&&&&01422.07200001 422,72 &&&&&&&&&&&01251.07200001 251,72 &&&&&&&&&&&&&&07.02000007,2
Salla.vaakuna.svg 732 Salla kunta suomi Sallan kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&03339.&&&&003 339 &&&&&&&&&&&05872.04100005 872,41 &&&&&&&&&&&05729.08300005 729,83 &&&&&&&&&&&&&&00.06000000,6
Halikko vaakuna.svg 734 Salo kaupunki suomi Salon keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta &&&&&&&&&&050969.&&&&0050 969 &&&&&&&&&&&02061.08400002 061,84 &&&&&&&&&&&01987.04700001 987,47 &&&&&&&&&&&&&025.060000025,6
Saltvik.vaakuna.svg 736 Saltvik kunta ruotsi Nääs[24] Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&01794.&&&&001 794 &&&&&&&&&&&&0159.0620000159,62 &&&&&&&&&&&&0152.0250000152,25 &&&&&&&&&&&&&011.080000011,8
Karkku.vaakuna.svg 790 Sastamala kaupunki suomi Vammalan keskustaajama Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&023727.&&&&0023 727 &&&&&&&&&&&01531.07400001 531,74 &&&&&&&&&&&01429.01500001 429,15 &&&&&&&&&&&&&016.060000016,6
Sauvo.vaakuna.svg 738 Sauvo kunta suomi Sauvon kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&02917.&&&&002 917 &&&&&&&&&&&&0253.0970000253,97 &&&&&&&&&&&&0252.0740000252,74 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5
Savitaipale.vaakuna.svg 739 Savitaipale kunta suomi Savitaipaleen kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&&03256.&&&&003 256 &&&&&&&&&&&&0690.0560000690,56 &&&&&&&&&&&&0539.0120000539,12 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Savonlinna.vaakuna.svg 740 Savonlinna kaupunki suomi Savonlinnan keskustaajama Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta &&&&&&&&&&032088.&&&&0032 088 &&&&&&&&&&&03597.06900003 597,69 &&&&&&&&&&&02238.01100002 238,11 &&&&&&&&&&&&&014.030000014,3
Savukoski.vaakuna.svg 742 Savukoski kunta suomi Savukosken kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&&0988.&&&&00988 &&&&&&&&&&&06496.05700006 496,57 &&&&&&&&&&&06440.0100006 440,01 &&&&&&&&&&&&&&00.01500000,15
Seinäjoki.vaakuna.svg 743 Seinäjoki kaupunki suomi Seinäjoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&065306.&&&&0065 306 &&&&&&&&&&&01469.02200001 469,22 &&&&&&&&&&&01431.07700001 431,77 &&&&&&&&&&&&&045.060000045,6
Sievi.vaakuna.svg 746 Sievi kunta suomi Sievin kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&&04737.&&&&004 737 &&&&&&&&&&&&0799.0880000799,88 &&&&&&&&&&&&0786.0400000786,40 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Siikainen.vaakuna.svg 747 Siikainen kunta suomi Siikaisten kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta &&&&&&&&&&&01308.&&&&001 308 &&&&&&&&&&&&0491.0310000491,31 &&&&&&&&&&&&0463.0300000463,30 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8
Siikajoki.vaakuna.2007.svg 748 Siikajoki kunta suomi Ruukki Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta &&&&&&&&&&&04896.&&&&004 896 &&&&&&&&&&&01062.06100001 062,61 &&&&&&&&&&&01053.08900001 053,89 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6
Siikalatva.vaakuna.svg 791 Siikalatva kunta suomi Pulkkilan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta &&&&&&&&&&&05029.&&&&005 029 &&&&&&&&&&&02229.08800002 229,88 &&&&&&&&&&&02173.02700002 173,27 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3
Siilinjärvi.vaakuna.svg 749 Siilinjärvi kunta suomi Siilinjärven kirkonkylä Pohjois-Savo Kuopion seutukunta &&&&&&&&&&021243.&&&&0021 243 &&&&&&&&&&&&0507.0810000507,81 &&&&&&&&&&&&0400.0970000400,97 &&&&&&&&&&&&&053.&&&&0053
Simo.vaakuna.svg 751 Simo kunta suomi Simon asemanseutu Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&&02877.&&&&002 877 &&&&&&&&&&&01466.05500001 466,55 &&&&&&&&&&&01446.05900001 446,59 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002
Sipoo.vaakuna.svg 753 Sipoo kunta suomi, ruotsi Nikkilä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&022313.&&&&0022 313 &&&&&&&&&&&&0342.0670000342,67 &&&&&&&&&&&&0339.0670000339,67 &&&&&&&&&&&&&065.070000065,7
Siuntio.vaakuna.svg 755 Siuntio kunta suomi, ruotsi Siuntion asemanseutu Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&&06225.&&&&006 225 &&&&&&&&&&&&0249.0950000249,95 &&&&&&&&&&&&0241.0110000241,11 &&&&&&&&&&&&&025.080000025,8
Sodankyla.vaakuna.svg 758 Sodankylä kunta suomi, pohjoissaame Sodankylän kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&08122.&&&&008 122 &&&&&&&&&&012415.032000012 415,32 &&&&&&&&&&011692.096000011 692,96 &&&&&&&&&&&&&&00.07000000,7
Soini.vaakuna.svg 759 Soini kunta suomi Soinin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta &&&&&&&&&&&01942.&&&&001 942 &&&&&&&&&&&&0574.0220000574,22 &&&&&&&&&&&&0551.0950000551,95 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5
Somero.vaakuna.svg 761 Somero kaupunki suomi Someron keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta &&&&&&&&&&&08427.&&&&008 427 &&&&&&&&&&&&0697.0680000697,68 &&&&&&&&&&&&0667.0980000667,98 &&&&&&&&&&&&&012.060000012,6
Sonkajärvi.vaakuna.svg 762 Sonkajärvi kunta suomi Sonkajärven kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&03669.&&&&003 669 &&&&&&&&&&&01576.07900001 576,79 &&&&&&&&&&&01465.09300001 465,93 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5
Sotkamo.vaakuna.svg 765 Sotkamo kunta suomi Sotkamon kirkonkylä[25] Kainuu Kajaanin seutukunta &&&&&&&&&&010352.&&&&0010 352 &&&&&&&&&&&02951.08400002 951,84 &&&&&&&&&&&02648.09700002 648,97 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9
Sottunga.vaakuna.svg 766 Sottunga kunta ruotsi Sottunga Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0111.&&&&00111 &&&&&&&&&&&&&028.06000028,06 &&&&&&&&&&&&&028.04000028,04 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004
Sulkava.vaakuna.svg 768 Sulkava kunta suomi Sulkavan kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta &&&&&&&&&&&02373.&&&&002 373 &&&&&&&&&&&&0769.0200000769,20 &&&&&&&&&&&&0584.0470000584,47 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1
Sund.vaakuna.svg 771 Sund kunta ruotsi Björby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&01002.&&&&001 002 &&&&&&&&&&&&0112.0490000112,49 &&&&&&&&&&&&0108.0200000108,20 &&&&&&&&&&&&&&09.03000009,3
Suomussalmi.vaakuna.svg 777 Suomussalmi kunta suomi Ämmänsaari Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta &&&&&&&&&&&07364.&&&&007 364 &&&&&&&&&&&05857.05900005 857,59 &&&&&&&&&&&05270.04300005 270,43 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4
Suonenjoki coat of arms.svg 778 Suonenjoki kaupunki suomi Suonenjoen keskustaajama Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&06765.&&&&006 765 &&&&&&&&&&&&0862.0340000862,34 &&&&&&&&&&&&0713.0560000713,56 &&&&&&&&&&&&&&09.05000009,5
Sysmä.vaakuna.svg 781 Sysmä kunta suomi Sysmän kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&03509.&&&&003 509 &&&&&&&&&&&&0936.070000936,07 &&&&&&&&&&&&0666.0220000666,22 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3
Köyliö.vaakuna.svg 783 Säkylä kunta suomi Säkylän kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta &&&&&&&&&&&06424.&&&&006 424 &&&&&&&&&&&&0527.0810000527,81 &&&&&&&&&&&&0406.0850000406,85 &&&&&&&&&&&&&015.080000015,8
Taipalsaari.vaakuna.svg 831 Taipalsaari kunta suomi Taipalsaaren kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&&04559.&&&&004 559 &&&&&&&&&&&&0761.0950000761,95 &&&&&&&&&&&&0344.0690000344,69 &&&&&&&&&&&&&013.020000013,2
Taivalkoski.vaakuna.svg 832 Taivalkoski kunta suomi Taivalkosken kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta &&&&&&&&&&&03822.&&&&003 822 &&&&&&&&&&&02650.06100002 650,61 &&&&&&&&&&&02438.02100002 438,21 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6
Taivassalo vaakuna.svg 833 Taivassalo kunta suomi Taivassalon kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&01690.&&&&001 690 &&&&&&&&&&&&0142.&&&&00142,00 &&&&&&&&&&&&0140.0330000140,33 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&0012
Tammela.vaakuna.svg 834 Tammela kunta suomi Tammelan kirkonkylä[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&&05879.&&&&005 879 &&&&&&&&&&&&0715.0150000715,15 &&&&&&&&&&&&0640.0610000640,61 &&&&&&&&&&&&&&09.02000009,2
Tampere.vaakuna.svg 837 Tampere kaupunki suomi Tampereen keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&0249060.&&&&00249 060 &&&&&&&&&&&&0689.0590000689,59 &&&&&&&&&&&&0524.0890000524,89 &&&&&&&&&&&&0474.0500000474,5
Tervo.vaakuna.svg 844 Tervo kunta suomi Tervon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&01441.&&&&001 441 &&&&&&&&&&&&0494.0300000494,30 &&&&&&&&&&&&0347.0750000347,75 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1
Tervola.vaakuna.svg 845 Tervola kunta suomi Tervolan kirkonkylä Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&&02860.&&&&002 860 &&&&&&&&&&&01592.0500001 592,05 &&&&&&&&&&&01559.07100001 559,71 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8
Teuva.vaakuna.svg 846 Teuva kunta suomi Teuvan kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta &&&&&&&&&&&04863.&&&&004 863 &&&&&&&&&&&&0556.050000556,05 &&&&&&&&&&&&0554.0730000554,73 &&&&&&&&&&&&&&08.08000008,8
Tohmajärvi.vaakuna.svg 848 Tohmajärvi kunta suomi Kemie Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&&04164.&&&&004 164 &&&&&&&&&&&&0895.0360000895,36 &&&&&&&&&&&&0837.0750000837,75 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Toholampi.vaakuna.svg 849 Toholampi kunta suomi Toholammin kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&02901.&&&&002 901 &&&&&&&&&&&&0617.050000617,05 &&&&&&&&&&&&0608.0980000608,98 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8
Toivakka.vaakuna.svg 850 Toivakka kunta suomi Toivakan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&&02407.&&&&002 407 &&&&&&&&&&&&0413.0940000413,94 &&&&&&&&&&&&0361.0460000361,46 &&&&&&&&&&&&&&06.07000006,7
Tornio.vaakuna.svg 851 Tornio kaupunki suomi Tornion keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&021229.&&&&0021 229 &&&&&&&&&&&01227.08600001 227,86 &&&&&&&&&&&01188.07000001 188,70 &&&&&&&&&&&&&017.090000017,9
Turku.vaakuna.svg 853 Turku kaupunki suomi, ruotsi Turun keskustaajama Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&0197917.&&&&00197 917 &&&&&&&&&&&&0249.0100000249,10 &&&&&&&&&&&&0245.0630000245,63 &&&&&&&&&&&&0805.0800000805,8
Tuusniemi.vaakuna.svg 857 Tuusniemi kunta suomi Tuusniemen kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&02395.&&&&002 395 &&&&&&&&&&&&0699.0420000699,42 &&&&&&&&&&&&0543.0180000543,18 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4
Tuusula.vaakuna.svg 858 Tuusula kunta suomi Hyrylä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&040383.&&&&0040 383 &&&&&&&&&&&&0225.0450000225,45 &&&&&&&&&&&&0219.0530000219,53 &&&&&&&&&&&&0184.&&&&00184
Tyrnävä.vaakuna.svg 859 Tyrnävä kunta suomi Tyrnävän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&&06561.&&&&006 561 &&&&&&&&&&&&0494.0870000494,87 &&&&&&&&&&&&0491.0820000491,82 &&&&&&&&&&&&&013.030000013,3
Ulvila.vaakuna.svg 886 Ulvila kaupunki suomi Vanhakylä[8] Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&012596.&&&&0012 596 &&&&&&&&&&&&0422.0510000422,51 &&&&&&&&&&&&0400.0820000400,82 &&&&&&&&&&&&&031.040000031,4
Urjala.vaakuna.svg 887 Urjala kunta suomi Urjalan kirkonkylä Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&04570.&&&&004 570 &&&&&&&&&&&&0505.0410000505,41 &&&&&&&&&&&&0475.0530000475,53 &&&&&&&&&&&&&&09.06000009,6
Utajärvi.vaakuna.svg 889 Utajärvi kunta suomi Utajärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta &&&&&&&&&&&02523.&&&&002 523 &&&&&&&&&&&01735.0200001 735,02 &&&&&&&&&&&01669.04700001 669,47 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5
Utsjoki.vaakuna.svg 890 Utsjoki kunta suomi, pohjoissaame Utsjoen kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&01181.&&&&001 181 &&&&&&&&&&&05372.&&&&005 372,00 &&&&&&&&&&&05146.0800005 146,08 &&&&&&&&&&&&&&00.02000000,2
Uurainen.vaakuna.svg 892 Uurainen kunta suomi Uuraisten kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&&03586.&&&&003 586 &&&&&&&&&&&&0372.0250000372,25 &&&&&&&&&&&&0347.0980000347,98 &&&&&&&&&&&&&010.030000010,3
Uusikaarlepyy.vaakuna.svg 893 Uusikaarlepyy kaupunki ruotsi, suomi Uudenkaarlepyyn keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&&07437.&&&&007 437 &&&&&&&&&&&&0737.0210000737,21 &&&&&&&&&&&&0732.0710000732,71 &&&&&&&&&&&&&010.010000010,1
Uusikaupunki.vaakuna.svg 895 Uusikaupunki kaupunki suomi Uudenkaupungin keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&015105.&&&&0015 105 &&&&&&&&&&&&0551.0530000551,53 &&&&&&&&&&&&0503.0200000503,20 &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030
Vaala.vaakuna.svg 785 Vaala kunta suomi Vaalan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta &&&&&&&&&&&02626.&&&&002 626 &&&&&&&&&&&01763.05700001 763,57 &&&&&&&&&&&01302.03800001 302,38 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002
Vaasa.vaakuna2.svg 905 Vaasa kaupunki suomi, ruotsi Vaasan keskustaajama Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&068017.&&&&0068 017 &&&&&&&&&&&&0369.0540000369,54 &&&&&&&&&&&&0364.0730000364,73 &&&&&&&&&&&&0186.0500000186,5
Valkeakoski.vaakuna.svg 908 Valkeakoski kaupunki suomi Valkeakosken keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&020721.&&&&0020 721 &&&&&&&&&&&&0372.030000372,03 &&&&&&&&&&&&0272.050000272,05 &&&&&&&&&&&&&076.020000076,2
Vantaa.vaakuna.svg 092 Vantaa kaupunki suomi, ruotsi Tikkurila[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&0242917.&&&&00242 917 &&&&&&&&&&&&0240.0350000240,35 &&&&&&&&&&&&0238.0380000238,38 &&&&&&&&&&&01019.&&&&001 019
Varkaus.vaakuna.svg 915 Varkaus kaupunki suomi Varkauden keskustaajama Pohjois-Savo Varkauden seutukunta &&&&&&&&&&019764.&&&&0019 764 &&&&&&&&&&&&0524.0480000524,48 &&&&&&&&&&&&0385.0620000385,62 &&&&&&&&&&&&&051.030000051,3
Vehmaa.vaakuna.svg 918 Vehmaa kunta suomi Vinkkilä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&02233.&&&&002 233 &&&&&&&&&&&&0192.060000192,06 &&&&&&&&&&&&0188.0880000188,88 &&&&&&&&&&&&&011.080000011,8
Vesanto.vaakuna.svg 921 Vesanto kunta suomi Vesannon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&01894.&&&&001 894 &&&&&&&&&&&&0569.0810000569,81 &&&&&&&&&&&&0422.0630000422,63 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5
Vesilahti.vaakuna.svg 922 Vesilahti kunta suomi Vesilahden kirkonkylä Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&&04506.&&&&004 506 &&&&&&&&&&&&0353.0930000353,93 &&&&&&&&&&&&0301.040000301,04 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015
Veteli.vaakuna.svg 924 Veteli kunta suomi Kainu[26] Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&02947.&&&&002 947 &&&&&&&&&&&&0520.0910000520,91 &&&&&&&&&&&&0502.0130000502,13 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9
Vieremä.vaakuna.svg 925 Vieremä kunta suomi Vieremän kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&03427.&&&&003 427 &&&&&&&&&&&&0973.0380000973,38 &&&&&&&&&&&&0925.0280000925,28 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7
Vihti.vaakuna.svg 927 Vihti kunta suomi Nummela Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&028954.&&&&0028 954 &&&&&&&&&&&&0567.060000567,06 &&&&&&&&&&&&0522.010000522,01 &&&&&&&&&&&&&055.050000055,5
Viitasaari.vaakuna.svg 931 Viitasaari kaupunki suomi Viitasaaren keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&05954.&&&&005 954 &&&&&&&&&&&01589.01200001 589,12 &&&&&&&&&&&01248.05400001 248,54 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8
Vimpeli.vaakuna.svg 934 Vimpeli kunta suomi Vimpelin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta &&&&&&&&&&&02672.&&&&002 672 &&&&&&&&&&&&0328.0790000328,79 &&&&&&&&&&&&0287.0320000287,32 &&&&&&&&&&&&&&09.03000009,3
Virolahti.vaakuna.svg 935 Virolahti kunta suomi Virojoki Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&&02988.&&&&002 988 &&&&&&&&&&&&0376.0240000376,24 &&&&&&&&&&&&0371.0990000371,99 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
Virrat.vaakuna.svg 936 Virrat kaupunki suomi Virtain keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&06396.&&&&006 396 &&&&&&&&&&&01299.0700001 299,07 &&&&&&&&&&&01162.06800001 162,68 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5
Vårdö.vaakuna.svg 941 Vårdö kunta ruotsi Vårdö Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0449.&&&&00449 &&&&&&&&&&&&0102.0100000102,10 &&&&&&&&&&&&0101.0710000101,71 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4
Vöyri-Maksamaa.vaakuna.svg 946 Vöyri kunta ruotsi, suomi Vöyrin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&&06293.&&&&006 293 &&&&&&&&&&&&0791.0330000791,33 &&&&&&&&&&&&0782.0140000782,14 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
Ylitornio.vaakuna.svg 976 Ylitornio kunta suomi Ylitornion kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta &&&&&&&&&&&03783.&&&&003 783 &&&&&&&&&&&02212.07700002 212,77 &&&&&&&&&&&02028.02900002 028,29 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9
Ylivieska.vaakuna.svg 977 Ylivieska kaupunki suomi Ylivieskan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&015296.&&&&0015 296 &&&&&&&&&&&&0574.0200000574,20 &&&&&&&&&&&&0569.0830000569,83 &&&&&&&&&&&&&026.080000026,8
Ylöjärvi.vaakuna.svg 980 Ylöjärvi kaupunki suomi Ylöjärven kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&033608.&&&&0033 608 &&&&&&&&&&&01323.09600001 323,96 &&&&&&&&&&&01115.07500001 115,75 &&&&&&&&&&&&&030.010000030,1
Ypäjä.vaakuna.svg 981 Ypäjä kunta suomi Ypäjän kirkonkylä Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&&02236.&&&&002 236 &&&&&&&&&&&&0183.0250000183,25 &&&&&&&&&&&&0182.0760000182,76 &&&&&&&&&&&&&012.020000012,2
Ähtäri.vaakuna.svg 989 Ähtäri kaupunki suomi Ähtärin keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta &&&&&&&&&&&05406.&&&&005 406 &&&&&&&&&&&&0910.0870000910,87 &&&&&&&&&&&&0805.0820000805,82 &&&&&&&&&&&&&&06.07000006,7
Äänekoski.vaakuna.svg 992 Äänekoski kaupunki suomi Äänekosken keskustaajama Keski-Suomi Äänekosken seutukunta &&&&&&&&&&018128.&&&&0018 128 &&&&&&&&&&&01138.03800001 138,38 &&&&&&&&&&&&0884.0620000884,62 &&&&&&&&&&&&&020.050000020,5

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kaupunkien ja kuntien lukumäärät Kuntaliitto.fi. 2.1.2019. Kuntaliitto-konserni. Viitattu 31.1.2019.
  2. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  3. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  4. Kunnat 2016 (Sivu sisältää kuntanumerot ja kuntien nimet) Tilastokeskus. Viitattu 21.12.2016.
  5. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2022M01*-2022M12* 31.12.2022. Tilastokeskus. Viitattu 27.1.2023.
  6. a b Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2022 1.1.2022. Maanmittauslaitos. Viitattu 29.1.2022.
  7. a b c d e f g Osa Helsingin keskustaajamaa
  8. a b c Osa Porin keskustaajamaa
  9. Osa Lahden keskustaajamaa
  10. Sijaitsee Kyröskosken taajamassa
  11. a b Osa Ilmajoki-Kurikan taajamaa
  12. Sijaitsee Imatran keskustaajamassa
  13. a b Osa Forssan keskustaajamaa
  14. Osa Maarianhaminan keskustaajamaa
  15. Sijaitsee Jämsän keskustaajamassa
  16. a b c d e f Osa Turun keskustaajamaa
  17. a b c d e Osa Tampereen keskustaajamaa
  18. Osa Kemin keskustaajamaa
  19. Osa Oulun keskustaajamaa
  20. Sijaitsee Kokemäen keskustaajamassa
  21. Sijaitsee Risön taajamassa
  22. Osa Vaasan keskustaajamaa
  23. Sijaitsee Paimion keskustaajamassa
  24. Sijaitsee Ödkarbyn taajamassa
  25. Sijaitsee Vuokatin taajamassa
  26. Osa Kaustisen kirkonkylää

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]