Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 30. syyskuuta 2021[1]. Kuntien mediaanissa on Tammela (5 995). Lähimpänä keskiarvoa (17 935) on Pieksämäki (17 390).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Kuopio.
9. Lahti.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Salo
20. Kotka.
21. Porvoo.
22. Kokkola.
24. Lohja.
28. Tuusula.
29. Rauma.
30. Kerava.
  1. Helsinki (658 339)
  2. Espoo (295 538)
  3. Tampere (244 029)
  4. Vantaa (238 608)
  5. Oulu (209 197)
  6. Turku (195 350)
  7. Jyväskylä (144 343)
  8. Kuopio (121 381)
  9. Lahti (120 202)
  10. Pori (83 620)
  11. Kouvola (80 732)
  12. Joensuu (77 284)
  13. Lappeenranta (72 619)
  14. Hämeenlinna (67 984)
  15. Vaasa (67 696)
  16. Seinäjoki (64 719)
  17. Rovaniemi (64 152)
  18. Mikkeli (52 191)
  19. Salo (51 424)
  20. Kotka (51 380)
  21. Porvoo (51 020)
  22. Kokkola (47 879)
  23. Hyvinkää (46 686)
  24. Lohja (45 985)
  25. Järvenpää (45 050)
  26. Nurmijärvi (44 018)
  27. Kirkkonummi (40 302)
  28. Tuusula (39 494)
  29. Rauma (39 060)
  30. Kerava (37 214)
  31. Kajaani (36 508)
  32. Kaarina (35 361)
  33. Nokia (34 751)
  34. Ylöjärvi (33 427)
  35. Savonlinna (32 601)
  36. Kangasala (32 483)
  37. Vihti (29 247)
  38. Riihimäki (28 607)
  39. Raasepori (27 593)
  40. Imatra (25 754)
  41. Raisio (24 713)
  42. Raahe (24 290)
  43. Sastamala (24 006)
  44. Lempäälä (24 081)
  45. Hollola (23 150)
  46. Sipoo (22 119)
  47. Tornio (21 362)
  48. Siilinjärvi (21 289)
  49. Iisalmi (20 975)
  50. Mäntsälä (20 855)
  51. Valkeakoski (20 674)
  52. Kurikka (20 251)
  53. Kemi (20 086)
  54. Varkaus (20 082)
  55. Lieto (20 260)
  56. Pirkkala (20 009)
  57. Jämsä (19 817)
  58. Hamina (19 720)
  59. Mustasaari (19 474)
  60. Naantali (19 477)
  61. Pietarsaari (19 078)
  62. Kempele (19 076)
  63. Laukaa (18 802)
  64. Äänekoski (18 343)
  65. Heinola (18 424)
  66. Pieksämäki (17 390)
  67. Forssa (16 616)
  68. Akaa (16 470)
  69. Janakkala (16 323)
  70. Orimattila (15 803)
  71. Loimaa (15 650)
  72. Uusikaupunki (15 485)
  73. Kauhava (15 360)
  74. Ylivieska (15 337)
  75. Kuusamo (15 112)
  76. Parainen (15 103)
  77. Kontiolahti (15 020)
  78. Loviisa (14 693)
  79. Lapua (14 197)
  80. Kauhajoki (12 936)
  81. Kankaanpää (12 691)
  82. Ulvila (12 672)
  83. Kalajoki (12 406)
  84. Ilmajoki (12 346)
  85. Liperi (12 013)
  86. Maarianhamina (11 767)
  87. Eura (11 434)
  88. Alavus (11 208)
  89. Pedersören kunta (11 169)
  90. Paimio (10 981)
  91. Lieksa (10 527)
  92. Nivala (10 416)
  93. Hämeenkyrö (10 349)
  94. Muurame (10 362)
  95. Sotkamo (10 332)
  96. Liminka (10 206)
  97. Kauniainen (10 219)
  98. Kitee (9 878)
  99. Ii (9 921)
  100. Huittinen (9 865)
  101. Mänttä-Vilppula (9 596)
  102. Närpiö (9 585)
  103. Masku (9 583)
  104. Nurmes (9 436)
  105. Keuruu (9 484)
  106. Eurajoki (9 348)
  107. Hattula (9 396)
  108. Alajärvi (9 322)
  109. Leppävirta (9 316)
  110. Lapinlahti (9 257)
  111. Saarijärvi (9 161)
  112. Orivesi (8 939)
  113. Muhos (8 894)
  114. Karkkila (8 730)
  115. Somero (8 579)
  116. Laitila (8 492)
  117. Pöytyä (8 241)
  118. Sodankylä (8 185)
  119. Hausjärvi (8 152)
  120. Hanko (8 037)
  121. Asikkala (8 060)
  122. Kuhmo (7 964)
  123. Keminmaa (7 919)
  124. Laihia (7 943)
  125. Kiuruvesi (7 793)
  126. Loppi (7 782)
  127. Pudasjärvi (7 677)
  128. Mynämäki (7 586)
  129. Suomussalmi (7 550)
  130. Uusikaarlepyy (7 536)
  131. Oulainen (7 096)
  132. Kemijärvi (7 108)
  133. Kokemäki (6 970)
  134. Suonenjoki (6 895)
  135. Inari (6 963)
  136. Haapajärvi (6 855)
  137. Ikaalinen (6 894)
  138. Harjavalta (6 811)
  139. Haapavesi (6 641)
  140. Kemiönsaari (6 628)
  141. Tyrnävä (6 612)
  142. Säkylä (6 608)
  143. Iitti (6 584)
  144. Virrat (6 464)
  145. Outokumpu (6 490)
  146. Kruunupyy (6 427)
  147. Kittilä (6 396)
  148. Pälkäne (6 399)
  149. Vöyri (6 362)
  150. Kristiinankaupunki (6 380)
  151. Rusko (6 366)
  152. Parkano (6 299)
  153. Siuntio (6 194)
  154. Viitasaari (6 079)
  155. Tammela (5 995)
  156. Juva (5 893)
  157. Mäntyharju (5 620)
  158. Luoto (5 586)
  159. Ähtäri (5 496)
  160. Maalahti (5 499)
  161. Jomala (5 484)
  162. Kannus (5 397)
  163. Inkoo (5 357)
  164. Kangasniemi (5 245)
  165. Nakkila (5 191)
  166. Siikalatva (5 159)
  167. Pyhtää (5 129)
  168. Pornainen (5 078)
  169. Jokioinen (5 053)
  170. Siikajoki (5 024)
  171. Pyhäjärvi (4 981)
  172. Teuva (4 957)
  173. Ruokolahti (4 926)
  174. Askola (4 881)
  175. Sievi (4 770)
  176. Hankasalmi (4 731)
  177. Ilomantsi (4 669)
  178. Joroinen (4 667)
  179. Nousiainen (4 706)
  180. Taipalsaari (4 633)
  181. Parikkala (4 601)
  182. Urjala (4 649)
  183. Luumäki (4 485)
  184. Juuka (4 464)
  185. Isokyrö (4 479)
  186. Vesilahti (4 425)
  187. Kärkölä (4 273)
  188. Pielavesi (4 301)
  189. Joutsa (4 278)
  190. Tohmajärvi (4 269)
  191. Kaustinen (4 186)
  192. Polvijärvi (4 160)
  193. Ruovesi (4 167)
  194. Aura (4 005)
  195. Taivalkoski (3 938)
  196. Kolari (3 947)
  197. Pihtipudas (3 876)
  198. Ylitornio (3 836)
  199. Sonkajärvi (3 798)
  200. Karstula (3 793)
  201. Petäjävesi (3 684)
  202. Ranua (3 666)
  203. Uurainen (3 620)
  204. Sysmä (3 578)
  205. Kuortane (3 524)
  206. Vieremä (3 507)
  207. Salla (3 401)
  208. Rantasalmi (3 350)
  209. Pello (3 293)
  210. Savitaipale (3 285)
  211. Paltamo (3 190)
  212. Heinävesi (3 143)
  213. Rautjärvi (3 122)
  214. Posio (3 096)
  215. Rautalampi (3 041)
  216. Virolahti (3 052)
  217. Merikarvia (3 049)
  218. Pyhäjoki (3 038)
  219. Veteli (3 028)
  220. Sauvo (2 980)
  221. Toholampi (2 946)
  222. Simo (2 947)
  223. Lemi (2 941)
  224. Lappajärvi (2 908)
  225. Tervola (2 885)
  226. Padasjoki (2 814)
  227. Kaavi (2 769)
  228. Vimpeli (2 770)
  229. Punkalaidun (2 740)
  230. Perho (2 691)
  231. Vaala (2 682)
  232. Reisjärvi (2 686)
  233. Hartola (2 626)
  234. Utajärvi (2 574)
  235. Finström (2 637)
  236. Lapinjärvi (2 603)
  237. Konnevesi (2 578)
  238. Kärsämäki (2 519)
  239. Alavieska (2 497)
  240. Puolanka (2 459)
  241. Sulkava (2 442)
  242. Tuusniemi (2 421)
  243. Evijärvi (2 407)
  244. Toivakka (2 401)
  245. Karvia (2 291)
  246. Muonio (2 313)
  247. Ypäjä (2 299)
  248. Vehmaa (2 272)
  249. Koski Tl (2 279)
  250. Hyrynsalmi (2 147)
  251. Humppila (2 184)
  252. Kuhmoinen (2 155)
  253. Hirvensalmi (2 123)
  254. Puumala (2 133)
  255. Lemland (2 117)
  256. Keitele (2 103)
  257. Korsnäs (2 060)
  258. Rääkkylä (2 052)
  259. Pomarkku (2 022)
  260. Lumijoki (2 021)
  261. Marttila (1 998)
  262. Soini (1 988)
  263. Pyhäranta (1 989)
  264. Vesanto (1 960)
  265. Isojoki (1 896)
  266. Miehikkälä (1 842)
  267. Myrskylä (1 834)
  268. Pukkila (1 844)
  269. Saltvik (1 796)
  270. Enontekiö (1 800)
  271. Kihniö (1 803)
  272. Juupajoki (1 791)
  273. Jämijärvi (1 679)
  274. Taivassalo (1 666)
  275. Pertunmaa (1 650)
  276. Hammarland (103)
  277. Pyhäntä (1 609)
  278. Kinnula (1 581)
  279. Rautavaara (1 516)
  280. Multia (1 496)
  281. Tervo (1 483)
  282. Siikainen (1 368)
  283. Enonkoski (1 367)
  284. Kannonkoski (1 321)
  285. Oripää (1 342)
  286. Kaskinen (1 298)
  287. Kyyjärvi (1 240)
  288. Ristijärvi (1 226)
  289. Utsjoki (1 181)
  290. Karijoki (1 193)
  291. Halsua (1 094)
  292. Kivijärvi (1 087)
  293. Merijärvi (1 074)
  294. Savukoski (1 025)
  295. Sund (1 016)
  296. Kustavi (963)
  297. Eckerö (939)
  298. Hailuoto (954)
  299. Pelkosenniemi (934)
  300. Lestijärvi (718)
  301. Luhanka (699)
  302. Föglö (512)
  303. Geta (510)
  304. Vårdö (466)
  305. Brändö (454)
  306. Lumparland (373)
  307. Kumlinge (310)
  308. Kökar (225)
  309. Sottunga (104)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2021M01*-2021M09* 30.9.2021. Tilastokeskus. Viitattu 29.10.2021.