Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 31. maaliskuuta 2021[1]. Kuntien mediaanissa ovat Tammela (6 001) ja Juva (5 920). Lähimpänä keskiarvoa (17 859) on Pieksämäki (17 373).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Kuopio.
9. Lahti.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Kotka.
20. Salo
21. Porvoo.
22. Kokkola.
24. Lohja.
28. Rauma.
29. Tuusula.
30. Kerava.
  1. Helsinki (656 250)
  2. Espoo (293 576)
  3. Tampere (241 672)
  4. Vantaa (238 033)
  5. Oulu (207 717)
  6. Turku (194 244)
  7. Jyväskylä (143 400)
  8. Kuopio (120 248)
  9. Lahti (120 112)
  10. Pori (83 676)
  11. Kouvola (81 141)
  12. Joensuu (76 833)
  13. Lappeenranta (72 591)
  14. Hämeenlinna (67 864)
  15. Vaasa (67 447)
  16. Seinäjoki (64 335)
  17. Rovaniemi (63 618)
  18. Mikkeli (52 530)
  19. Kotka (51 603)
  20. Salo (51 563)
  21. Porvoo (50 711)
  22. Kokkola (47 927)
  23. Hyvinkää (46 684)
  24. Lohja (45 913)
  25. Järvenpää (44 722)
  26. Nurmijärvi (43 895)
  27. Kirkkonummi (40 158)
  28. Rauma (39 037)
  29. Tuusula (38 957)
  30. Kerava (37 193)
  31. Kajaani (36 563)
  32. Kaarina (34 878)
  33. Nokia (34 525)
  34. Ylöjärvi (33 377)
  35. Savonlinna (32 667)
  36. Kangasala (32 255)
  37. Vihti (29 274)
  38. Riihimäki (28 757)
  39. Raasepori (27 590)
  40. Imatra (25 988)
  41. Raisio (24 555)
  42. Raahe (24 353)
  43. Sastamala (24 068)
  44. Lempäälä (23 877)
  45. Hollola (23 246)
  46. Sipoo (21 913)
  47. Tornio (21 466)
  48. Siilinjärvi (21 282)
  49. Iisalmi (21 126)
  50. Mäntsälä (20 808)
  51. Valkeakoski (20 744)
  52. Kurikka (20 404)
  53. Kemi (20 331)
  54. Varkaus (20 240)
  55. Lieto (20 194)
  56. Pirkkala (19 904)
  57. Jämsä (19 894)
  58. Hamina (19 844)
  59. Mustasaari (19 481)
  60. Naantali (19 454)
  61. Pietarsaari (19 098)
  62. Kempele (18 927)
  63. Laukaa (18 824)
  64. Äänekoski (18 528)
  65. Heinola (18 478)
  66. Pieksämäki (17 373)
  67. Forssa (16 738)
  68. Akaa (16 402)
  69. Janakkala (16 317)
  70. Orimattila (15 871)
  71. Loimaa (15 790)
  72. Kauhava (15 479)
  73. Uusikaupunki (15 457)
  74. Ylivieska (15 308)
  75. Kuusamo (15 207)
  76. Parainen (15 091)
  77. Kontiolahti (14 914)
  78. Loviisa (14 741)
  79. Lapua (14 211)
  80. Kauhajoki (12 989)
  81. Kankaanpää (12 768)
  82. Ulvila (12 724)
  83. Kalajoki (12 432)
  84. Ilmajoki (12 328)
  85. Liperi (12 002)
  86. Maarianhamina (11 718)
  87. Eura (11 474)
  88. Alavus (11 275)
  89. Pedersören kunta (11 187)
  90. Paimio (10 960)
  91. Lieksa (10 666)
  92. Nivala (10 472)
  93. Hämeenkyrö (10 384)
  94. Muurame (10 332)
  95. Sotkamo (10 301)
  96. Liminka (10 243)
  97. Kauniainen (10 148)
  98. Kitee (9 936)
  99. Huittinen (9 931)
  100. Ii (9 881)
  101. Mänttä-Vilppula (9 645)
  102. Närpiö (9 583)
  103. Masku (9 538)
  104. Nurmes (9 503)
  105. Keuruu (9 491)
  106. Alajärvi (9 402)
  107. Eurajoki (9 387)
  108. Leppävirta (9 383)
  109. Hattula (9 379)
  110. Lapinlahti (9 331)
  111. Saarijärvi (9 203)
  112. Orivesi (8 987)
  113. Muhos (8 917)
  114. Karkkila (8 696)
  115. Somero (8 623)
  116. Laitila (8 472)
  117. Sodankylä (8 254)
  118. Pöytyä (8 219)
  119. Hausjärvi (8 187)
  120. Hanko (8 064)
  121. Asikkala (8 049)
  122. Kuhmo (8 027)
  123. Keminmaa (7 993)
  124. Laihia (7 985)
  125. Loppi (7 848)
  126. Kiuruvesi (7 832)
  127. Pudasjärvi (7 760)
  128. Mynämäki (7 628)
  129. Suomussalmi (7 583)
  130. Uusikaarlepyy (7 509)
  131. Kemijärvi (7 167)
  132. Oulainen (7 160)
  133. Kokemäki (6 990)
  134. Suonenjoki (6 931)
  135. Inari (6 900)
  136. Haapajärvi (6 887)
  137. Ikaalinen (6 880)
  138. Harjavalta (6 856)
  139. Haapavesi (6 685)
  140. Säkylä (6 637)
  141. Kemiönsaari (6 632)
  142. Tyrnävä (6 612)
  143. Iitti (6 590)
  144. Outokumpu (6 508)
  145. Virrat (6 490)
  146. Kittilä (6 424)
  147. Vöyri (6 411)
  148. Pälkäne (6 408)
  149. Kruunupyy (6 407)
  150. Kristiinankaupunki (6 405)
  151. Parkano (6 352)
  152. Rusko (6 339)
  153. Siuntio (6 174)
  154. Viitasaari (6 093)
  155. Tammela (6 001)
  156. Juva (5 920)
  157. Mäntyharju (5 666)
  158. Luoto (5 536)
  159. Ähtäri (5 524)
  160. Maalahti (5 464)
  161. Kannus (5 409)
  162. Jomala (5 393)
  163. Inkoo (5 346)
  164. Kangasniemi (5 296)
  165. Nakkila (5 253)
  166. Siikalatva (5 189)
  167. Pyhtää (5 150)
  168. Pornainen (5 083)
  169. Jokioinen (5 057)
  170. Siikajoki (5 038)
  171. Pyhäjärvi (5 014)
  172. Teuva (4 978)
  173. Ruokolahti (4 924)
  174. Askola (4 881)
  175. Sievi (4 845)
  176. Hankasalmi (4 764)
  177. Ilomantsi (4 744)
  178. Nousiainen (4 707)
  179. Joroinen (4 692)
  180. Urjala (4 651)
  181. Parikkala (4 634)
  182. Taipalsaari (4 629)
  183. Luumäki (4 529)
  184. Juuka (4 509)
  185. Isokyrö (4 492)
  186. Vesilahti (4 390)
  187. Kärkölä (4 333)
  188. Tohmajärvi (4 308)
  189. Joutsa (4 294)
  190. Pielavesi (4 292)
  191. Kaustinen (4 213)
  192. Ruovesi (4 203)
  193. Polvijärvi (4 184)
  194. Aura (3 982)
  195. Kolari (3 935)
  196. Taivalkoski (3 920)
  197. Pihtipudas (3 918)
  198. Ylitornio (3 875)
  199. Karstula (3 828)
  200. Sonkajärvi (3 813)
  201. Petäjävesi (3 760)
  202. Ranua (3 690)
  203. Uurainen (3 621)
  204. Sysmä (3 610)
  205. Kuortane (3 537)
  206. Vieremä (3 520)
  207. Salla (3 429)
  208. Rantasalmi (3 362)
  209. Savitaipale (3 316)
  210. Pello (3 304)
  211. Paltamo (3 222)
  212. Heinävesi (3 183)
  213. Rautjärvi (3 137)
  214. Posio (3 107)
  215. Virolahti (3 087)
  216. Merikarvia (3 067)
  217. Rautalampi (3 062)
  218. Veteli (3 042)
  219. Pyhäjoki (3 032)
  220. Toholampi (2 964)
  221. Sauvo (2 957)
  222. Simo (2 953)
  223. Lemi (2 951)
  224. Lappajärvi (2 906)
  225. Tervola (2 904)
  226. Padasjoki (2 858)
  227. Kaavi (2 792)
  228. Vimpeli (2 783)
  229. Punkalaidun (2 778)
  230. Vaala (2 732)
  231. Reisjärvi (2 715)
  232. Perho (2 697)
  233. Hartola (2 642)
  234. Lapinjärvi (2 626)
  235. Finström (2 610)
  236. Utajärvi (2 604)
  237. Konnevesi (2 569)
  238. Kärsämäki (2 528)
  239. Alavieska (2 522)
  240. Sulkava (2 471)
  241. Puolanka (2 469)
  242. Tuusniemi (2 435)
  243. Toivakka (2 408)
  244. Evijärvi (2 391)
  245. Muonio (2 317)
  246. Ypäjä (2 311)
  247. Karvia (2 309)
  248. Vehmaa (2 296)
  249. Koski Tl (2 281)
  250. Hyrynsalmi (2 187)
  251. Humppila (2 179)
  252. Kuhmoinen (2 161)
  253. Hirvensalmi (2 149)
  254. Keitele (2 143)
  255. Lemland (2 136)
  256. Puumala (2 123)
  257. Korsnäs (2 066)
  258. Rääkkylä (2 064)
  259. Pomarkku (2 057)
  260. Lumijoki (2 024)
  261. Soini (2 005)
  262. Pyhäranta (1 995)
  263. Marttila (1 993)
  264. Vesanto (1 965)
  265. Isojoki (1 920)
  266. Myrskylä (1 870)
  267. Miehikkälä (1 852)
  268. Pukkila (1 839)
  269. Saltvik (1 818)
  270. Kihniö (1 814)
  271. Enontekiö (1 812)
  272. Juupajoki (1 797)
  273. Jämijärvi (1 693)
  274. Taivassalo (1 657)
  275. Pertunmaa (1 648)
  276. Hammarland (1 603)
  277. Kinnula (1 590)
  278. Pyhäntä (1 587)
  279. Rautavaara (1 558)
  280. Multia (1 531)
  281. Tervo (1 495)
  282. Siikainen (1 376)
  283. Enonkoski (1 368)
  284. Kannonkoski (1 329)
  285. Oripää (1 320)
  286. Kaskinen (1 283)
  287. Kyyjärvi (1 279)
  288. Ristijärvi (1 240)
  289. Utsjoki (1 219)
  290. Karijoki (1 199)
  291. Halsua (1 100)
  292. Kivijärvi (1 090)
  293. Merijärvi (1 084)
  294. Savukoski (1 014)
  295. Sund (1 012)
  296. Kustavi (955)
  297. Hailuoto (953)
  298. Eckerö (950)
  299. Pelkosenniemi (931)
  300. Lestijärvi (725)
  301. Luhanka (695)
  302. Föglö (523)
  303. Geta (519)
  304. Vårdö (460)
  305. Brändö (451)
  306. Lumparland (374)
  307. Kumlinge (307)
  308. Kökar (227)
  309. Sottunga (100)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2021M01*-2021M03* 31.3.2021. Tilastokeskus. Viitattu 13.5.2021.