Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 30. huhtikuuta 2018[1]. Kuntien mediaanissa on Tammela (6 114). Lähimpänä keskiarvoa (17 705) on Kempele (17 709).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Lahti.
9. Kuopio.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Kotka.
20. Salo
21. Porvoo.
22. Kokkola.
24. Lohja.
27. Rauma.
29. Tuusula.
30. Kajaani.
  1. Helsinki (645 482)
  2. Espoo (280 247)
  3. Tampere (232 407)
  4. Vantaa (224 397)
  5. Oulu (202 058)
  6. Turku (189 930)
  7. Jyväskylä (140 240)
  8. Lahti (119 730)
  9. Kuopio (118 100)
  10. Pori (84 585)
  11. Kouvola (84 001)
  12. Joensuu (76 063)
  13. Lappeenranta (72 725)
  14. Hämeenlinna (67 681)
  15. Vaasa (67 248)
  16. Seinäjoki (62 871)
  17. Rovaniemi (62 351)
  18. Mikkeli (54 047)
  19. Kotka (53 263)
  20. Salo (52 792)
  21. Porvoo (50 219)
  22. Kokkola (47 641)
  23. Hyvinkää (46 675)
  24. Lohja (46 661)
  25. Järvenpää (42 876)
  26. Nurmijärvi (42 305)
  27. Rauma (39 492)
  28. Kirkkonummi (39 306)
  29. Tuusula (38 773)
  30. Kajaani (37 181)
  31. Kerava (35 792)
  32. Savonlinna (34 390)
  33. Nokia (33 425)
  34. Kaarina (33 193)
  35. Ylöjärvi (32 999)
  36. Kangasala (31 476)
  37. Vihti (29 245)
  38. Riihimäki (28 981)
  39. Raasepori (27 863)
  40. Imatra (27 203)
  41. Raahe (24 961)
  42. Sastamala (24 751)
  43. Raisio (24 174)
  44. Hollola (23 755)
  45. Lempäälä (22 881)
  46. Tornio (21 929)
  47. Siilinjärvi (21 643)
  48. Iisalmi (21 588)
  49. Kemi (21 218)
  50. Valkeakoski (21 158)
  51. Kurikka (21 139)
  52. Varkaus (21 075)
  53. Jämsä (20 789)
  54. Mäntsälä (20 739)
  55. Hamina (20 425)
  56. Sipoo (20 364)
  57. Lieto (19 632)
  58. Mustasaari (19 389)
  59. Pietarsaari (19 369)
  60. Pirkkala (19 289)
  61. Naantali (19 155)
  62. Äänekoski (19 092)
  63. Heinola (19 060)
  64. Laukaa (18 958)
  65. Pieksämäki (18 165)
  66. Kempele (17 709)
  67. Forssa (17 119)
  68. Akaa (16 779)
  69. Janakkala (16 553)
  70. Kauhava (16 248)
  71. Orimattila (16 147)
  72. Loimaa (16 105)
  73. Uusikaupunki (15 757)
  74. Kuusamo (15 310)
  75. Ylivieska (15 276)
  76. Parainen (15 254)
  77. Loviisa (15 013)
  78. Kontiolahti (14 793)
  79. Lapua (14 471)
  80. Kauhajoki (13 566)
  81. Ulvila (13 156)
  82. Kalajoki (12 487)
  83. Ilmajoki (12 186)
  84. Liperi (12 162)
  85. Eura (11 880)
  86. Maarianhamina (11 723)
  87. Alavus (11 672)
  88. Kankaanpää (11 538)
  89. Lieksa (11 264)
  90. Pedersören kunta (11 088)
  91. Nivala (10 805)
  92. Paimio (10 756)
  93. Hämeenkyrö (10 551)
  94. Kitee (10 444)
  95. Sotkamo (10 401)
  96. Huittinen (10 173)
  97. Liminka (10 154)
  98. Mänttä-Vilppula (10 144)
  99. Muurame (10 102)
  100. Ii (9 939)
  101. Keuruu (9 849)
  102. Alajärvi (9 817)
  103. Leppävirta (9 765)
  104. Lapinlahti (9 679)
  105. Masku (9 645)
  106. Kauniainen (9 608)
  107. Saarijärvi (9 568)
  108. Hattula (9 552)
  109. Eurajoki (9 528)
  110. Närpiö (9 503)
  111. Orivesi (9 261)
  112. Muhos (9 025)
  113. Somero (8 881)
  114. Karkkila (8 864)
  115. Laitila (8 620)
  116. Sodankylä (8 529)
  117. Hanko (8 506)
  118. Kuhmo (8 470)
  119. Hausjärvi (8 467)
  120. Pöytyä (8 412)
  121. Keminmaa (8 246)
  122. Kiuruvesi (8 246)
  123. Asikkala (8 222)
  124. Pudasjärvi (8 065)
  125. Laihia (8 052)
  126. Suomussalmi (7 996)
  127. Loppi (7 993)
  128. Mynämäki (7 793)
  129. Nurmes (7 735)
  130. Uusikaarlepyy (7 504)
  131. Oulainen (7 481)
  132. Kemijärvi (7 456)
  133. Kokemäki (7 336)
  134. Haapajärvi (7 236)
  135. Suonenjoki (7 219)
  136. Harjavalta (7 125)
  137. Ikaalinen (7 069)
  138. Haapavesi (6 944)
  139. Outokumpu (6 910)
  140. Säkylä (6 875)
  141. Inari (6 839)
  142. Iitti (6 802)
  143. Virrat (6 781)
  144. Kemiönsaari (6 758)
  145. Tyrnävä (6 749)
  146. Vöyri (6 621)
  147. Kristiinankaupunki (6 603)
  148. Pälkäne (6 559)
  149. Parkano (6 558)
  150. Kruunupyy (6 552)
  151. Kittilä (6 394)
  152. Viitasaari (6 368)
  153. Juva (6 304)
  154. Rusko (6 275)
  155. Siuntio (6 150)
  156. Tammela (6 114)
  157. Mäntyharju (6 013)
  158. Ähtäri (5 858)
  159. Nakkila (5 525)
  160. Kangasniemi (5 515)
  161. Kannus (5 514)
  162. Inkoo (5 481)
  163. Maalahti (5 478)
  164. Siikalatva (5 398)
  165. Siikajoki (5 333)
  166. Pyhäjärvi (5 313)
  167. Jokioinen (5 279)
  168. Pyhtää (5 262)
  169. Luoto (5 261)
  170. Teuva (5 261)
  171. Ruokolahti (5 180)
  172. Pornainen (5 118)
  173. Ilomantsi (5 070)
  174. Sievi (5 025)
  175. Hankasalmi (4 999)
  176. Askola (4 978)
  177. Parikkala (4 939)
  178. Jomala (4 895)
  179. Joroinen (4 890)
  180. Urjala (4 823)
  181. Nousiainen (4 790)
  182. Juuka (4 764)
  183. Taipalsaari (4 736)
  184. Luumäki (4 725)
  185. Isokyrö (4 645)
  186. Pielavesi (4 588)
  187. Joutsa (4 542)
  188. Tohmajärvi (4 542)
  189. Kärkölä (4 496)
  190. Vesilahti (4 454)
  191. Ruovesi (4 420)
  192. Polvijärvi (4 406)
  193. Kaustinen (4 298)
  194. Pihtipudas (4 117)
  195. Karstula (4 113)
  196. Ylitornio (4 072)
  197. Sonkajärvi (4 044)
  198. Taivalkoski (4 038)
  199. Aura (3 994)
  200. Ranua (3 953)
  201. Petäjävesi (3 907)
  202. Kolari (3 844)
  203. Sysmä (3 823)
  204. Uurainen (3 743)
  205. Vieremä (3 704)
  206. Kuortane (3 604)
  207. Salla (3 562)
  208. Rantasalmi (3 549)
  209. Pello (3 492)
  210. Savitaipale (3 484)
  211. Heinävesi (3 424)
  212. Paltamo (3 421)
  213. Rautjärvi (3 390)
  214. Posio (3 295)
  215. Rautalampi (3 229)
  216. Veteli (3 222)
  217. Virolahti (3 180)
  218. Toholampi (3 173)
  219. Pyhäjoki (3 156)
  220. Merikarvia (3 133)
  221. Lappajärvi (3 119)
  222. Simo (3 086)
  223. Tervola (3 065)
  224. Lemi (3 059)
  225. Kaavi (3 030)
  226. Padasjoki (3 013)
  227. Sauvo (3 003)
  228. Vimpeli (2 942)
  229. Punkalaidun (2 941)
  230. Vaala (2 940)
  231. Perho (2 858)
  232. Hartola (2 855)
  233. Reisjärvi (2 790)
  234. Utajärvi (2 743)
  235. Konnevesi (2 734)
  236. Lapinjärvi (2 710)
  237. Puolanka (2 648)
  238. Kärsämäki (2 612)
  239. Alavieska (2 610)
  240. Finström (2 579)
  241. Tuusniemi (2 578)
  242. Sulkava (2 570)
  243. Evijärvi (2 498)
  244. Karvia (2 394)
  245. Toivakka (2 392)
  246. Ypäjä (2 367)
  247. Koski Tl (2 353)
  248. Muonio (2 323)
  249. Vehmaa (2 313)
  250. Hyrynsalmi (2 312)
  251. Keitele (2 290)
  252. Kuhmoinen (2 259)
  253. Humppila (2 253)
  254. Hirvensalmi (2 225)
  255. Rääkkylä (2 220)
  256. Valtimo (2 191)
  257. Puumala (2 189)
  258. Pomarkku (2 159)
  259. Korsnäs (2 139)
  260. Soini (2 114)
  261. Vesanto (2 093)
  262. Lumijoki (2 081)
  263. Pyhäranta (2 079)
  264. Lemland (2 028)
  265. Isojoki (2 013)
  266. Marttila (1 993)
  267. Miehikkälä (1 974)
  268. Myrskylä (1 973)
  269. Kihniö (1 951)
  270. Pukkila (1 915)
  271. Enontekiö (1 906)
  272. Juupajoki (1 904)
  273. Saltvik (1 854)
  274. Jämijärvi (1 851)
  275. Pertunmaa (1 715)
  276. Honkajoki (1 703)
  277. Rautavaara (1 674)
  278. Kinnula (1 650)
  279. Taivassalo (1 645)
  280. Multia (1 620)
  281. Pyhäntä (1 594)
  282. Tervo (1 570)
  283. Hammarland (1 547)
  284. Siikainen (1 463)
  285. Enonkoski (1 414)
  286. Kannonkoski (1 401)
  287. Oripää (1 376)
  288. Kyyjärvi (1 349)
  289. Karijoki (1 316)
  290. Ristijärvi (1 302)
  291. Kaskinen (1 276)
  292. Utsjoki (1 228)
  293. Halsua (1 164)
  294. Kivijärvi (1 119)
  295. Merijärvi (1 114)
  296. Sund (1 021)
  297. Savukoski (1 014)
  298. Hailuoto (962)
  299. Eckerö (957)
  300. Pelkosenniemi (955)
  301. Kustavi (925)
  302. Lestijärvi (771)
  303. Luhanka (723)
  304. Föglö (530)
  305. Geta (500)
  306. Brändö (453)
  307. Vårdö (430)
  308. Lumparland (390)
  309. Kumlinge (314)
  310. Kökar (237)
  311. Sottunga (93)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain 2018 30.4.2018. Tilastokeskus. Viitattu 2.6.2018.