Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 31. toukokuuta 2017[1]. Kuntien mediaanissa on Rusko (6 169). Lähimpänä keskiarvoa (17 705) on Kempele (17 425).

2. Espoo.
3. Tampere.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Lahti.
9. Kuopio.
10. Kouvola.
11. Pori.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
17. Rovaniemi.
18. Mikkeli.
19. Kotka.
20. Salo
21. Porvoo.
22. Kokkola.
23. Lohja.
27. Rauma.
29. Tuusula.
30. Kajaani.
  1. Helsinki (639 222)
  2. Espoo (276 087)
  3. Tampere (228 942)
  4. Vantaa (220 908)
  5. Oulu (200 600)
  6. Turku (187 637)
  7. Jyväskylä (138 762)
  8. Lahti (119 438)
  9. Kuopio (117 407)
  10. Kouvola (84 930)
  11. Pori (84 848)
  12. Joensuu (75 582)
  13. Lappeenranta (72 561)
  14. Hämeenlinna (67 685)
  15. Vaasa (66 959)
  16. Seinäjoki (62 257)
  17. Rovaniemi (61 958)
  18. Mikkeli (54 362)
  19. Kotka (53 971)
  20. Salo (53 418)
  21. Porvoo (50 142)
  22. Kokkola (47 831)
  23. Lohja (47 146)
  24. Hyvinkää (46 685)
  25. Nurmijärvi (42 186)
  26. Järvenpää (42 057)
  27. Rauma (39 612)
  28. Kirkkonummi (39 174)
  29. Tuusula (38 690)
  30. Kajaani (37 396)
  31. Kerava (35 457)
  32. Savonlinna (34 983)
  33. Nokia (33 251)
  34. Ylöjärvi (32 897)
  35. Kaarina (32 838)
  36. Kangasala (31 289)
  37. Vihti (29 128)
  38. Riihimäki (29 105)
  39. Raasepori (28 064)
  40. Imatra (27 408)
  41. Raahe (25 068)
  42. Sastamala (24 946)
  43. Raisio (24 358)
  44. Hollola (23 844)
  45. Lempäälä (22 835)
  46. Tornio (22 074)
  47. Iisalmi (21 759)
  48. Siilinjärvi (21 698)
  49. Kemi (21 479)
  50. Varkaus (21 409)
  51. Kurikka (21 383)
  52. Valkeakoski (21 253)
  53. Jämsä (21 171)
  54. Mäntsälä (20 939)
  55. Hamina (20 555)
  56. Sipoo (20 024)
  57. Lieto (19 497)
  58. Pietarsaari (19 468)
  59. Mustasaari (19 456)
  60. Äänekoski (19 253)
  61. Heinola (19 247)
  62. Pirkkala (19 160)
  63. Naantali (19 076)
  64. Laukaa (19 011)
  65. Pieksämäki (18 425)
  66. Kempele (17 425)
  67. Forssa (17 266)
  68. Akaa (16 936)
  69. Janakkala (16 715)
  70. Kauhava (16 517)
  71. Orimattila (16 286)
  72. Loimaa (16 270)
  73. Uusikaupunki (15 579)
  74. Kuusamo (15 492)
  75. Parainen (15 353)
  76. Ylivieska (15 217)
  77. Loviisa (15 209)
  78. Kontiolahti (14 836)
  79. Lapua (14 574)
  80. Kauhajoki (13 735)
  81. Ulvila (13 264)
  82. Kalajoki (12 559)
  83. Liperi (12 237)
  84. Ilmajoki (12 185)
  85. Eura (11 990)
  86. Alavus (11 814)
  87. Maarianhamina (11 640)
  88. Kankaanpää (11 631)
  89. Lieksa (11 511)
  90. Pedersören kunta (11 118)
  91. Nivala (10 888)
  92. Paimio (10 691)
  93. Hämeenkyrö (10 664)
  94. Kitee (10 647)
  95. Sotkamo (10 491)
  96. Mänttä-Vilppula (10 394)
  97. Huittinen (10 348)
  98. Liminka (10 096)
  99. Muurame (10 002)
  100. Keuruu (9 987)
  101. Alajärvi (9 901)
  102. Leppävirta (9 840)
  103. Lapinlahti (9 798)
  104. Saarijärvi (9 708)
  105. Masku (9 684)
  106. Hattula (9 680)
  107. Ii (9 626)
  108. Närpiö (9 460)
  109. Kauniainen (9 451)
  110. Eurajoki (9 444)
  111. Orivesi (9 296)
  112. Somero (9 030)
  113. Muhos (9 008)
  114. Karkkila (8 920)
  115. Hanko (8 638)
  116. Sodankylä (8 636)
  117. Kuhmo (8 603)
  118. Hausjärvi (8 598)
  119. Laitila (8 588)
  120. Pöytyä (8 527)
  121. Kiuruvesi (8 405)
  122. Keminmaa (8 310)
  123. Asikkala (8 278)
  124. Suomussalmi (8 143)
  125. Pudasjärvi (8 137)
  126. Laihia (8 130)
  127. Loppi (8 098)
  128. Nurmes (7 838)
  129. Mynämäki (7 836)
  130. Kemijärvi (7 612)
  131. Uusikaarlepyy (7 514)
  132. Oulainen (7 479)
  133. Kokemäki (7 470)
  134. Suonenjoki (7 329)
  135. Haapajärvi (7 318)
  136. Harjavalta (7 211)
  137. Ikaalinen (7 118)
  138. Haapavesi (7 097)
  139. Outokumpu (7 024)
  140. Säkylä (6 955)
  141. Virrat (6 900)
  142. Iitti (6 889)
  143. Kemiönsaari (6 872)
  144. Inari (6 830)
  145. Tyrnävä (6 752)
  146. Kristiinankaupunki (6 733)
  147. Parkano (6 646)
  148. Vöyri (6 631)
  149. Pälkäne (6 629)
  150. Kruunupyy (6 577)
  151. Viitasaari (6 525)
  152. Juva (6 407)
  153. Kittilä (6 358)
  154. Tammela (6 200)
  155. Siuntio (6 183)
  156. Rusko (6 169)
  157. Mäntyharju (6 068)
  158. Ähtäri (5 983)
  159. Kangasniemi (5 594)
  160. Kannus (5 580)
  161. Inkoo (5 563)
  162. Maalahti (5 538)
  163. Siikalatva (5 532)
  164. Nakkila (5 528)
  165. Pyhäjärvi (5 396)
  166. Siikajoki (5 396)
  167. Jokioinen (5 356)
  168. Pyhtää (5 333)
  169. Teuva (5 319)
  170. Ruokolahti (5 246)
  171. Luoto (5 216)
  172. Ilomantsi (5 214)
  173. Pornainen (5 121)
  174. Hankasalmi (5 090)
  175. Parikkala (5 078)
  176. Sievi (5 053)
  177. Askola (5 039)
  178. Joroinen (4 984)
  179. Juuka (4 897)
  180. Urjala (4 875)
  181. Taipalsaari (4 826)
  182. Luumäki (4 825)
  183. Nousiainen (4 803)
  184. Jomala (4 788)
  185. Pielavesi (4 695)
  186. Isokyrö (4 691)
  187. Joutsa (4 659)
  188. Tohmajärvi (4 601)
  189. Kärkölä (4 552)
  190. Ruovesi (4 532)
  191. Polvijärvi (4 480)
  192. Vesilahti (4 446)
  193. Kaustinen (4 314)
  194. Karstula (4 206)
  195. Pihtipudas (4 179)
  196. Sonkajärvi (4 166)
  197. Ylitornio (4 146)
  198. Taivalkoski (4 097)
  199. Ranua (4 013)
  200. Petäjävesi (3 989)
  201. Aura (3 980)
  202. Sysmä (3 892)
  203. Kolari (3 809)
  204. Uurainen (3 717)
  205. Vieremä (3 715)
  206. Kuortane (3 675)
  207. Salla (3 653)
  208. Rantasalmi (3 617)
  209. Pello (3 546)
  210. Savitaipale (3 529)
  211. Heinävesi (3 501)
  212. Paltamo (3 488)
  213. Rautjärvi (3 479)
  214. Posio (3 386)
  215. Rautalampi (3 299)
  216. Veteli (3 254)
  217. Virolahti (3 240)
  218. Toholampi (3 239)
  219. Pyhäjoki (3 210)
  220. Merikarvia (3 162)
  221. Lappajärvi (3 159)
  222. Simo (3 158)
  223. Kaavi (3 128)
  224. Tervola (3 077)
  225. Lemi (3 067)
  226. Padasjoki (3 063)
  227. Sauvo (3 052)
  228. Vaala (3 011)
  229. Vimpeli (3 011)
  230. Punkalaidun (3 000)
  231. Hartola (2 922)
  232. Perho (2 895)
  233. Reisjärvi (2 841)
  234. Utajärvi (2 801)
  235. Konnevesi (2 767)
  236. Puolanka (2 726)
  237. Lapinjärvi (2 715)
  238. Kärsämäki (2 639)
  239. Alavieska (2 633)
  240. Sulkava (2 619)
  241. Tuusniemi (2 618)
  242. Finström (2 607)
  243. Evijärvi (2 528)
  244. Karvia (2 427)
  245. Toivakka (2 406)
  246. Koski Tl (2 386)
  247. Ypäjä (2 380)
  248. Hyrynsalmi (2 378)
  249. Keitele (2 341)
  250. Muonio (2 332)
  251. Humppila (2 327)
  252. Vehmaa (2 315)
  253. Kuhmoinen (2 265)
  254. Hirvensalmi (2 255)
  255. Rääkkylä (2 252)
  256. Valtimo (2 241)
  257. Pomarkku (2 223)
  258. Puumala (2 214)
  259. Soini (2 174)
  260. Korsnäs (2 150)
  261. Vesanto (2 124)
  262. Lumijoki (2 094)
  263. Pyhäranta (2 086)
  264. Isojoki (2 073)
  265. Marttila (2 015)
  266. Miehikkälä (2 015)
  267. Lemland (2 012)
  268. Myrskylä (1 981)
  269. Kihniö (1 978)
  270. Pukkila (1 964)
  271. Juupajoki (1 950)
  272. Jämijärvi (1 901)
  273. Enontekiö (1 885)
  274. Saltvik (1 850)
  275. Pertunmaa (1 799)
  276. Honkajoki (1 737)
  277. Rautavaara (1 711)
  278. Kinnula (1 692)
  279. Multia (1 650)
  280. Taivassalo (1 638)
  281. Tervo (1 608)
  282. Pyhäntä (1 589)
  283. Hammarland (1 513)
  284. Siikainen (1 484)
  285. Enonkoski (1 455)
  286. Kannonkoski (1 416)
  287. Oripää (1 374)
  288. Kyyjärvi (1 361)
  289. Karijoki (1 345)
  290. Ristijärvi (1 330)
  291. Kaskinen (1 288)
  292. Utsjoki (1 232)
  293. Halsua (1 200)
  294. Kivijärvi (1 143)
  295. Merijärvi (1 130)
  296. Savukoski (1 031)
  297. Sund (1 006)
  298. Hailuoto (980)
  299. Eckerö (942)
  300. Pelkosenniemi (940)
  301. Kustavi (905)
  302. Lestijärvi (802)
  303. Luhanka (739)
  304. Föglö (554)
  305. Geta (489)
  306. Brändö (467)
  307. Vårdö (434)
  308. Lumparland (386)
  309. Kumlinge (311)
  310. Kökar (237)
  311. Sottunga (91)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, toukokuu 2017 31.5.2017. Tilastokeskus. Viitattu 4.7.2017.