Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 30. kesäkuuta 2015[1]. Kuntien mediaanissa on Eurajoki (5 938).

  1. Helsinki (626 305)
  2. Espoo (267 906)
  3. Tampere (223 238)
  4. Vantaa (212 473)
  5. Oulu (196 828)
  6. Turku (184 190)
  7. Jyväskylä (135 591)
  8. Kuopio (110 999)
  9. Lahti (103 725)
  10. Kouvola (86 302)
  11. Pori (85 331)
  12. Joensuu (74 941)
  13. Lappeenranta (72 495)
  14. Hämeenlinna (68 066)
  15. Vaasa (66 581)
  16. Rovaniemi (61 329)
  17. Seinäjoki (61 163)
  18. Mikkeli (54 486)
  19. Kotka (54 441)
  20. Salo (54 243)
  21. Porvoo (49 964)
  22. Lohja (47 590)
  23. Kokkola (47 430)
  24. Hyvinkää (46 512)
  25. Nurmijärvi (41 880)
  26. Järvenpää (40 837)
  27. Rauma (39 872)
  28. Kirkkonummi (38 539)
  29. Tuusula (38 462)
  30. Kajaani (37 643)
  31. Savonlinna (35 760)
  32. Kerava (35 362)
  33. Nokia (33 121)
  34. Ylöjärvi (32 606)
  35. Kaarina (32 376)
  36. Kangasala (30 664)
  37. Riihimäki (29 340)
  38. Vihti (29 067)
  39. Raasepori (28 683)
  40. Imatra (27 991)
  41. Raahe (25 342)
  42. Sastamala (25 313)
  43. Raisio (24 409)
  44. Tornio (22 306)
  45. Lempäälä (22 442)
  46. Iisalmi (22 063)
  47. Kemi (21 807)
  48. Hollola (21 901)
  49. Jämsä (21 758)
  50. Varkaus (21 754)
  51. Siilinjärvi (21 705)
  52. Valkeakoski (21 200)
  53. Hamina (21 016)
  54. Mäntsälä (20 649)
  55. Äänekoski (19 879)
  56. Heinola (19 633)
  57. Pietarsaari (19 562)
  58. Mustasaari (19 294)
  59. Lieto (19 256)
  60. Sipoo (19 235)
  61. Pieksämäki (18 999)
  62. Naantali (18 946)
  63. Laukaa (18 823)
  64. Pirkkala (18 731)
  65. Forssa (17 438)
  66. Akaa (17 058)
  67. Kempele (16 940)
  68. Kauhava (16 943)
  69. Janakkala (16 896)
  70. Loimaa (16 562)
  71. Orimattila (16 304)
  72. Kuusamo (15 740)
  73. Uusikaupunki (15 604)
  74. Parainen (15 497)
  75. Loviisa (15 424)
  76. Ylivieska (14 986)
  77. Nastola (14 905)
  78. Lapua (14 723)
  79. Kontiolahti (14 754)
  80. Kurikka (14 085)
  81. Kauhajoki (13 970)
  82. Ulvila (13 415)
  83. Kalajoki (12 690)
  84. Liperi (12 331)
  85. Eura (12 289)
  86. Ilmajoki (12 181)
  87. Lieksa (12 012)
  88. Alavus (12 113)
  89. Kankaanpää (11 831)
  90. Maarianhamina (11 459)
  91. Pedersören kunta (11 114)
  92. Kitee (10 962)
  93. Nivala (10 927)
  94. Mänttä-Vilppula (10 706)
  95. Paimio (10 642)
  96. Hämeenkyrö (10 622)
  97. Sotkamo (10 572)
  98. Huittinen (10 541)
  99. Keuruu (10 161)
  100. Alajärvi (10 125)
  101. Lapinlahti (10 076)
  102. Saarijärvi (10 015)
  103. Leppävirta (10 008)
  104. Liminka (9 847)
  105. Hattula (9 755)
  106. Masku (9 747)
  107. Muurame (9 720)
  108. Ii (9 671)
  109. Orivesi (9 510)
  110. Närpiö (9 422)
  111. Kauniainen (9 258)
  112. Somero (9 147)
  113. Hanko (9 017)
  114. Karkkila (9 007)
  115. Muhos (9 023)
  116. Kuhmo (8 934)
  117. Sodankylä (8 823)
  118. Hausjärvi (8 820)
  119. Kiuruvesi (8 729)
  120. Pöytyä (8 626)
  121. Laitila (8 547)
  122. Keminmaa (8 473)
  123. Suomussalmi (8 445)
  124. Pudasjärvi (8 343)
  125. Asikkala (8 339)
  126. Loppi (8 267)
  127. Laihia (8 103)
  128. Nurmes (8 046)
  129. Mynämäki (7 893)
  130. Kemijärvi (7 869)
  131. Jalasjärvi (7 834)
  132. Oulainen (7 687)
  133. Kokemäki (7 653)
  134. Uusikaarlepyy (7 537)
  135. Haapajärvi (7 472)
  136. Suonenjoki (7 438)
  137. Harjavalta (7 345)
  138. Ikaalinen (7 206)
  139. Outokumpu (7 152)
  140. Haapavesi (7 199)
  141. Virrat (7 111)
  142. Iitti (6 948)
  143. Kemiönsaari (6 949)
  144. Kristiinankaupunki (6 828)
  145. Inari (6 783)
  146. Parkano (6 837)
  147. Viitasaari (6 722)
  148. Tyrnävä (6 773)
  149. Vöyri (6 702)
  150. Pälkäne (6 737)
  151. Kruunupyy (6 670)
  152. Juva (6 607)
  153. Kittilä (6 399)
  154. Tammela (6 348)
  155. Mäntyharju (6 236)
  156. Siuntio (6 268)
  157. Ähtäri (6 155)
  158. Rusko (6 102)
  159. Eurajoki (5 938)
  160. Siikalatva (5 786)
  161. Kangasniemi (5 698)
  162. Nakkila (5 666)
  163. Kannus (5 615)
  164. Inkoo (5 615)
  165. Maalahti (5 589)
  166. Pyhäjärvi (5 542)
  167. Teuva (5 535)
  168. Siikajoki (5 519)
  169. Jokioinen (5 508)
  170. Ilomantsi (5 453)
  171. Ruokolahti (5 397)
  172. Parikkala (5 330)
  173. Pyhtää (5 350)
  174. Hankasalmi (5 274)
  175. Joroinen (5 174)
  176. Sievi (5 179)
  177. Pornainen (5 156)
  178. Juuka (5 119)
  179. Luoto (5 136)
  180. Askola (5 108)
  181. Urjala (4 968)
  182. Luumäki (4 903)
  183. Juankoski (4 851)
  184. Nousiainen (4 881)
  185. Isokyrö (4 831)
  186. Taipalsaari (4 829)
  187. Tohmajärvi (4 771)
  188. Pielavesi (4 771)
  189. Joutsa (4 746)
  190. Ruovesi (4 664)
  191. Kärkölä (4 642)
  192. Polvijärvi (4 596)
  193. Jomala (4 628)
  194. Säkylä (4 503)
  195. Vesilahti (4 518)
  196. Ylitornio (4 284)
  197. Sonkajärvi (4 327)
  198. Karstula (4 296)
  199. Pihtipudas (4 264)
  200. Kaustinen (4 287)
  201. Taivalkoski (4 217)
  202. Sysmä (4 093)
  203. Ranua (4 081)
  204. Petäjävesi (4 050)
  205. Aura (3 998)
  206. Kolari (3 795)
  207. Vieremä (3 823)
  208. Rantasalmi (3 779)
  209. Salla (3 758)
  210. Kuortane (3 727)
  211. Savitaipale (3 669)
  212. Pello (3 656)
  213. Posio (3 586)
  214. Uurainen (3 645)
  215. Heinävesi (3 616)
  216. Rautjärvi (3 590)
  217. Paltamo (3 549)
  218. Virolahti (3 399)
  219. Rautalampi (3 370)
  220. Veteli (3 349)
  221. Luvia (3 346)
  222. Toholampi (3 335)
  223. Simo (3 277)
  224. Pyhäjoki (3 259)
  225. Lappajärvi (3 235)
  226. Merikarvia (3 241)
  227. Tervola (3 223)
  228. Kaavi (3 235)
  229. Padasjoki (3 178)
  230. Vaala (3 118)
  231. Lemi (3 115)
  232. Punkalaidun (3 085)
  233. Vimpeli (3 088)
  234. Hartola (3 053)
  235. Sauvo (2 996)
  236. Reisjärvi (2 912)
  237. Perho (2 927)
  238. Utajärvi (2 911)
  239. Konnevesi (2 820)
  240. Puolanka (2 821)
  241. Sulkava (2 775)
  242. Lapinjärvi (2 779)
  243. Tuusniemi (2 726)
  244. Alavieska (2 701)
  245. Kärsämäki (2 684)
  246. Evijärvi (2 634)
  247. Köyliö (2 665)
  248. Finström (2 547)
  249. Karvia (2 488)
  250. Hyrynsalmi (2 465)
  251. Ypäjä (2 458)
  252. Toivakka (2 446)
  253. Humppila (2 436)
  254. Koski Tl (2 431)
  255. Rääkkylä (2 401)
  256. Keitele (2 399)
  257. Muonio (2 365)
  258. Kuhmoinen (2 359)
  259. Valtimo (2 363)
  260. Vehmaa (2 337)
  261. Hirvensalmi (2 305)
  262. Puumala (2 291)
  263. Pomarkku (2 264)
  264. Soini (2 252)
  265. Vesanto (2 215)
  266. Korsnäs (2 212)
  267. Isojoki (2 158)
  268. Pyhäranta (2 137)
  269. Hämeenkoski (2 125)
  270. Miehikkälä (2 121)
  271. Lumijoki (2 083)
  272. Kihniö (2 069)
  273. Marttila (2 053)
  274. Juupajoki (2 013)
  275. Pukkila (2 005)
  276. Jämijärvi (1 974)
  277. Myrskylä (1 986)
  278. Lemland (1 966)
  279. Enontekiö (1 873)
  280. Pertunmaa (1 858)
  281. Saltvik (1 810)
  282. Honkajoki (1 800)
  283. Rautavaara (1 775)
  284. Multia (1 745)
  285. Kinnula (1 741)
  286. Taivassalo (1 640)
  287. Tervo (1 636)
  288. Siikainen (1 562)
  289. Pyhäntä (1 591)
  290. Hammarland (1 522)
  291. Enonkoski (1 486)
  292. Kannonkoski (1 469)
  293. Ristijärvi (1 406)
  294. Oripää (1 400)
  295. Karijoki (1 396)
  296. Kyyjärvi (1 390)
  297. Kaskinen (1 304)
  298. Utsjoki (1 265)
  299. Kivijärvi (1 225)
  300. Halsua (1 222)
  301. Merijärvi (1 152)
  302. Savukoski (1 090)
  303. Sund (1 032)
  304. Hailuoto (1 001)
  305. Pelkosenniemi (935)
  306. Eckerö (921)
  307. Kustavi (891)
  308. Lestijärvi (815)
  309. Luhanka (762)
  310. Föglö (564)
  311. Geta (496)
  312. Brändö (469)
  313. Vårdö (442)
  314. Lumparland (409)
  315. Kumlinge (322)
  316. Kökar (254)
  317. Sottunga (100)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.6.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 11.7.2015.