Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 28. helmikuuta 2015[1]. Kuntien mediaanissa on Eurajoki (5 944).

  1. Helsinki (623 135)
  2. Espoo (266 123)
  3. Tampere (223 149)
  4. Vantaa (211 206)
  5. Oulu (196 530)
  6. Turku (184 300)
  7. Jyväskylä (135 958)
  8. Kuopio (111 320)
  9. Lahti (103 904)
  10. Kouvola (86 412)
  11. Pori (85 384)
  12. Joensuu (75 056)
  13. Lappeenranta (72 835)
  14. Hämeenlinna (67 980)
  15. Vaasa (67 016)
  16. Rovaniemi (61 586)
  17. Seinäjoki (61 014)
  18. Mikkeli (54 734)
  19. Kotka (54 525)
  20. Salo (54 230)
  21. Porvoo (49 803)
  22. Lohja (47 645)
  23. Kokkola (47 377)
  24. Hyvinkää (46 465)
  25. Nurmijärvi (41 664)
  26. Järvenpää (40 553)
  27. Rauma (39 947)
  28. Kirkkonummi (38 311)
  29. Tuusula (38 263)
  30. Kajaani (37 789)
  31. Savonlinna (35 917)
  32. Kerava (35 325)
  33. Nokia (32 878)
  34. Ylöjärvi (32 402)
  35. Kaarina (32 134)
  36. Kangasala (30 534)
  37. Riihimäki (29 397)
  38. Vihti (29 014)
  39. Raasepori (28 706)
  40. Imatra (27 979)
  41. Raahe (25 368)
  42. Sastamala (25 328)
  43. Raisio (24 435)
  44. Tornio (22 313)
  45. Lempäälä (22 292)
  46. Iisalmi (22 135)
  47. Kemi (21 929)
  48. Hollola (21 893)
  49. Jämsä (21 789)
  50. Varkaus (21 787)
  51. Siilinjärvi (21 671)
  52. Valkeakoski (21 172)
  53. Hamina (21 052)
  54. Mäntsälä (20 603)
  55. Äänekoski (19 912)
  56. Heinola (19 681)
  57. Pietarsaari (19 577)
  58. Mustasaari (19 302)
  59. Lieto (19 191)
  60. Sipoo (19 097)
  61. Pieksämäki (19 062)
  62. Naantali (18 853)
  63. Laukaa (18 727)
  64. Pirkkala (18 660)
  65. Forssa (17 496)
  66. Akaa (17 054)
  67. Kempele (16 916)
  68. Kauhava (16 915)
  69. Janakkala (16 846)
  70. Loimaa (16 628)
  71. Orimattila (16 275)
  72. Kuusamo (15 807)
  73. Uusikaupunki (15 600)
  74. Parainen (15 482)
  75. Loviisa (15 465)
  76. Ylivieska (14 982)
  77. Nastola (14 870)
  78. Lapua (14 714)
  79. Kontiolahti (14 691)
  80. Kurikka (14 137)
  81. Kauhajoki (14 021)
  82. Ulvila (13 347)
  83. Kalajoki (12 638)
  84. Liperi (12 343)
  85. Eura (12 304)
  86. Ilmajoki (12 185)
  87. Lieksa (12 100)
  88. Alavus (12 084)
  89. Kankaanpää (11 872)
  90. Maarianhamina (11 462)
  91. Pedersören kunta (11 049)
  92. Kitee (10 982)
  93. Nivala (10 937)
  94. Mänttä-Vilppula (10 713)
  95. Paimio (10 634)
  96. Hämeenkyrö (10 608)
  97. Sotkamo (10 565)
  98. Huittinen (10 503)
  99. Keuruu (10 147)
  100. Alajärvi (10 137)
  101. Lapinlahti (10 087)
  102. Saarijärvi (10 054)
  103. Leppävirta (9 977)
  104. Liminka (9 793)
  105. Hattula (9 750)
  106. Masku (9 748)
  107. Muurame (9 720)
  108. Ii (9 655)
  109. Orivesi (9 569)
  110. Närpiö (9 400)
  111. Kauniainen (9 325)
  112. Somero (9 168)
  113. Hanko (9 026)
  114. Karkkila (8 994)
  115. Muhos (8 976)
  116. Kuhmo (8 953)
  117. Sodankylä (8 830)
  118. Hausjärvi (8 798)
  119. Kiuruvesi (8 750)
  120. Pöytyä (8 619)
  121. Laitila (8 531)
  122. Keminmaa (8 466)
  123. Suomussalmi (8 450)
  124. Pudasjärvi (8 365)
  125. Asikkala (8 357)
  126. Loppi (8 295)
  127. Laihia (8 066)
  128. Nurmes (8 063)
  129. Mynämäki (7 890)
  130. Kemijärvi (7 876)
  131. Jalasjärvi (7 866)
  132. Oulainen (7 730)
  133. Kokemäki (7 695)
  134. Uusikaarlepyy (7 506)
  135. Haapajärvi (7 484)
  136. Suonenjoki (7 405)
  137. Harjavalta (7 363)
  138. Ikaalinen (7 274)
  139. Outokumpu (7 192)
  140. Haapavesi (7 169)
  141. Virrat (7 146)
  142. Iitti (6 927)
  143. Kemiönsaari (6 927)
  144. Kristiinankaupunki (6 840)
  145. Inari (6 811)
  146. Parkano (6 803)
  147. Viitasaari (6 747)
  148. Tyrnävä (6 739)
  149. Vöyri (6 732)
  150. Pälkäne (6 717)
  151. Kruunupyy (6 645)
  152. Juva (6 604)
  153. Kittilä (6 493)
  154. Tammela (6 371)
  155. Mäntyharju (6 254)
  156. Siuntio (6 215)
  157. Ähtäri (6 168)
  158. Rusko (6 064)
  159. Eurajoki (5 944)
  160. Siikalatva (5 818)
  161. Kangasniemi (5 695)
  162. Nakkila (5 650)
  163. Kannus (5 611)
  164. Inkoo (5 591)
  165. Maalahti (5 564)
  166. Pyhäjärvi (5 562)
  167. Teuva (5 525)
  168. Siikajoki (5 524)
  169. Jokioinen (5 503)
  170. Ilomantsi (5 489)
  171. Ruokolahti (5 396)
  172. Parikkala (5 354)
  173. Pyhtää (5 339)
  174. Hankasalmi (5 290)
  175. Joroinen (5 178)
  176. Sievi (5 171)
  177. Pornainen (5 167)
  178. Juuka (5 132)
  179. Luoto (5 104)
  180. Askola (5 068)
  181. Urjala (4 978)
  182. Luumäki (4 932)
  183. Juankoski (4 865)
  184. Nousiainen (4 848)
  185. Isokyrö (4 834)
  186. Taipalsaari (4 804)
  187. Tohmajärvi (4 795)
  188. Pielavesi (4 771)
  189. Joutsa (4 769)
  190. Ruovesi (4 671)
  191. Kärkölä (4 649)
  192. Polvijärvi (4 596)
  193. Jomala (4 582)
  194. Säkylä (4 541)
  195. Vesilahti (4 506)
  196. Ylitornio (4 342)
  197. Sonkajärvi (4 324)
  198. Karstula (4 277)
  199. Pihtipudas (4 276)
  200. Kaustinen (4 267)
  201. Taivalkoski (4 227)
  202. Sysmä (4 104)
  203. Ranua (4 084)
  204. Petäjävesi (4 063)
  205. Aura (3 986)
  206. Kolari (3 839)
  207. Vieremä (3 816)
  208. Rantasalmi (3 798)
  209. Salla (3 757)
  210. Kuortane (3 720)
  211. Savitaipale (3 655)
  212. Pello (3 650)
  213. Posio (3 627)
  214. Uurainen (3 625)
  215. Heinävesi (3 623)
  216. Rautjärvi (3 597)
  217. Paltamo (3 559)
  218. Virolahti (3 402)
  219. Rautalampi (3 376)
  220. Veteli (3 345)
  221. Luvia (3 341)
  222. Toholampi (3 333)
  223. Simo (3 297)
  224. Pyhäjoki (3 259)
  225. Lappajärvi (3 245)
  226. Merikarvia (3 231)
  227. Tervola (3 229)
  228. Kaavi (3 226)
  229. Padasjoki (3 188)
  230. Vaala (3 134)
  231. Lemi (3 113)
  232. Punkalaidun (3 113)
  233. Vimpeli (3 096)
  234. Hartola (3 066)
  235. Sauvo (2 996)
  236. Reisjärvi (2 905)
  237. Perho (2 902)
  238. Utajärvi (2 902)
  239. Konnevesi (2 827)
  240. Puolanka (2 814)
  241. Sulkava (2 790)
  242. Lapinjärvi (2 770)
  243. Tuusniemi (2 738)
  244. Alavieska (2 690)
  245. Kärsämäki (2 689)
  246. Evijärvi (2 640)
  247. Köyliö (2 640)
  248. Finström (2 546)
  249. Karvia (2 481)
  250. Hyrynsalmi (2 476)
  251. Ypäjä (2 465)
  252. Toivakka (2 461)
  253. Humppila (2 439)
  254. Koski Tl (2 437)
  255. Rääkkylä (2 421)
  256. Keitele (2 399)
  257. Muonio (2 380)
  258. Kuhmoinen (2 367)
  259. Valtimo (2 366)
  260. Vehmaa (2 343)
  261. Hirvensalmi (2 323)
  262. Puumala (2 300)
  263. Pomarkku (2 274)
  264. Soini (2 259)
  265. Vesanto (2 236)
  266. Korsnäs (2 222)
  267. Isojoki (2 182)
  268. Pyhäranta (2 137)
  269. Hämeenkoski (2 119)
  270. Miehikkälä (2 116)
  271. Lumijoki (2 078)
  272. Kihniö (2 075)
  273. Marttila (2 063)
  274. Juupajoki (2 019)
  275. Pukkila (2 010)
  276. Jämijärvi (1 989)
  277. Myrskylä (1 984)
  278. Lemland (1 935)
  279. Enontekiö (1 896)
  280. Pertunmaa (1 838)
  281. Saltvik (1 820)
  282. Honkajoki (1 790)
  283. Rautavaara (1 764)
  284. Multia (1 756)
  285. Kinnula (1 755)
  286. Taivassalo (1 645)
  287. Tervo (1 623)
  288. Siikainen (1 576)
  289. Pyhäntä (1 565)
  290. Hammarland (1 521)
  291. Enonkoski (1 487)
  292. Kannonkoski (1 467)
  293. Ristijärvi (1 413)
  294. Oripää (1 409)
  295. Karijoki (1 406)
  296. Kyyjärvi (1 392)
  297. Kaskinen (1 315)
  298. Utsjoki (1 257)
  299. Kivijärvi (1 240)
  300. Halsua (1 213)
  301. Merijärvi (1 147)
  302. Savukoski (1 097)
  303. Sund (1 030)
  304. Hailuoto (998)
  305. Pelkosenniemi (948)
  306. Eckerö (936)
  307. Kustavi (888)
  308. Lestijärvi (815)
  309. Luhanka (756)
  310. Föglö (568)
  311. Geta (493)
  312. Brändö (470)
  313. Vårdö (437)
  314. Lumparland (414)
  315. Kumlinge (326)
  316. Kökar (251)
  317. Sottunga (101)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 28.2.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 28.3.2015.