Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 30. kesäkuuta 2022[1]. Kuntien mediaanissa on Tammela (5 940). Lähimpänä keskiarvoa (17 964) on Heinola (18 248).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Kuopio.
9. Lahti.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Salo
20. Porvoo.
21. Kotka.
22. Kokkola.
24. Lohja.
28. Tuusula.
29. Rauma.
30. Kerava.
  1. Helsinki (660 658)
  2. Espoo (300 505)
  3. Tampere (245 048)
  4. Vantaa (240 878)
  5. Oulu (209 828)
  6. Turku (195 061)
  7. Jyväskylä (144 360)
  8. Kuopio (121 402)
  9. Lahti (120 072)
  10. Pori (83 297)
  11. Kouvola (80 024)
  12. Joensuu (76 798)
  13. Lappeenranta (72 230)
  14. Hämeenlinna (67 948)
  15. Vaasa (67 088)
  16. Seinäjoki (64 850)
  17. Rovaniemi (63 944)
  18. Mikkeli (52 053)
  19. Salo (51 346)
  20. Porvoo (51 278)
  21. Kotka (50 905)
  22. Kokkola (48 058)
  23. Hyvinkää (46 836)
  24. Lohja (45 979)
  25. Järvenpää (45 643)
  26. Nurmijärvi (44 290)
  27. Kirkkonummi (40 632)
  28. Tuusula (40 042)
  29. Rauma (38 843)
  30. Kerava (37 342)
  31. Kajaani (36 315)
  32. Kaarina (35 693)
  33. Nokia (35 170)
  34. Ylöjärvi (33 737)
  35. Kangasala (32 825)
  36. Savonlinna (32 352)
  37. Vihti (29 156)
  38. Riihimäki (28 525)
  39. Raasepori (27 417)
  40. Imatra (25 440)
  41. Raisio (25 045)
  42. Raahe (24 299)
  43. Lempäälä (24 465)
  44. Sastamala (23 917)
  45. Hollola (23 105)
  46. Sipoo (22 257)
  47. Tornio (21 310)
  48. Siilinjärvi (21 364)
  49. Iisalmi (20 945)
  50. Mäntsälä (21 035)
  51. Valkeakoski (20 727)
  52. Lieto (20 413)
  53. Pirkkala (20 282)
  54. Kurikka (20 041)
  55. Varkaus (19 922)
  56. Kemi (19 727)
  57. Jämsä (19 638)
  58. Hamina (19 625)
  59. Mustasaari (19 619)
  60. Naantali (19 616)
  61. Kempele (19 254)
  62. Pietarsaari (19 196)
  63. Laukaa (18 842)
  64. Äänekoski (18 253)
  65. Heinola (18 248)
  66. Pieksämäki (17 209)
  67. Forssa (16 484)
  68. Akaa (16 434)
  69. Janakkala (16 365)
  70. Orimattila (15 786)
  71. Loimaa (15 521)
  72. Uusikaupunki (15 400)
  73. Ylivieska (15 358)
  74. Kauhava (15 293)
  75. Kuusamo (15 111)
  76. Parainen (15 095)
  77. Kontiolahti (15 126)
  78. Loviisa (14 680)
  79. Lapua (14 260)
  80. Kauhajoki (12 840)
  81. Ulvila (12 658)
  82. Kankaanpää (12 632)
  83. Kalajoki (12 332)
  84. Ilmajoki (12 329)
  85. Liperi (11 977)
  86. Maarianhamina (11 778)
  87. Eura (11 379)
  88. Alavus (11 210)
  89. Pedersören kunta (11 165)
  90. Paimio (11 127)
  91. Lieksa (10 464)
  92. Muurame (10 423)
  93. Nivala (10 404)
  94. Sotkamo (10 333)
  95. Kauniainen (10 310)
  96. Hämeenkyrö (10 288)
  97. Liminka (10 253)
  98. Ii (9 912)
  99. Kitee (9 849)
  100. Huittinen (9 811)
  101. Masku (9 661)
  102. Närpiö (9 594)
  103. Mänttä-Vilppula (9 501)
  104. Hattula (9 402)
  105. Nurmes (9 387)
  106. Keuruu (9 333)
  107. Alajärvi (9 269)
  108. Leppävirta (9 266)
  109. Eurajoki (9 254)
  110. Lapinlahti (9 200)
  111. Saarijärvi (9 103)
  112. Orivesi (8 976)
  113. Muhos (8 902)
  114. Karkkila (8 715)
  115. Somero (8 541)
  116. Laitila (8 497)
  117. Pöytyä (8 216)
  118. Sodankylä (8 188)
  119. Hausjärvi (8 111)
  120. Asikkala (8 043)
  121. Hanko (7 928)
  122. Laihia (7 911)
  123. Keminmaa (7 893)
  124. Kuhmo (7 852)
  125. Loppi (7 829)
  126. Kiuruvesi (7 718)
  127. Pudasjärvi (7 682)
  128. Mynämäki (7 609)
  129. Uusikaarlepyy (7 521)
  130. Suomussalmi (7 470)
  131. Oulainen (7 083)
  132. Kemijärvi (7 054)
  133. Inari (7 005)
  134. Kokemäki (6 944)
  135. Suonenjoki (6 858)
  136. Ikaalinen (6 830)
  137. Haapajärvi (6 786)
  138. Harjavalta (6 764)
  139. Kemiönsaari (6 642)
  140. Tyrnävä (6 615)
  141. Haapavesi (6 601)
  142. Säkylä (6 556)
  143. Kittilä (6 552)
  144. Outokumpu (6 523)
  145. Iitti (6 518)
  146. Virrat (6 443)
  147. Pälkäne (6 431)
  148. Kruunupyy (6 435)
  149. Rusko (6 426)
  150. Vöyri (6 356)
  151. Kristiinankaupunki (6 328)
  152. Parkano (6 278)
  153. Siuntio (6 236)
  154. Viitasaari (6 041)
  155. Tammela (5 940)
  156. Juva (5 853)
  157. Luoto (5 689)
  158. Mäntyharju (5 618)
  159. Jomala (5 573)
  160. Maalahti (5 494)
  161. Ähtäri (5 464)
  162. Kannus (5 387)
  163. Inkoo (5 335)
  164. Kangasniemi (5 217)
  165. Nakkila (5 136)
  166. Pyhtää (5 126)
  167. Siikalatva (5 087)
  168. Jokioinen (5 052)
  169. Pornainen (5 025)
  170. Siikajoki (4 989)
  171. Teuva (4 931)
  172. Pyhäjärvi (4 916)
  173. Ruokolahti (4 885)
  174. Askola (4 823)
  175. Sievi (4 808)
  176. Nousiainen (4 679)
  177. Hankasalmi (4 655)
  178. Urjala (4 651)
  179. Ilomantsi (4 589)
  180. Joroinen (4 606)
  181. Taipalsaari (4 604)
  182. Parikkala (4 542)
  183. Vesilahti (4 470)
  184. Isokyrö (4 440)
  185. Luumäki (4 448)
  186. Juuka (4 399)
  187. Joutsa (4 257)
  188. Kärkölä (4 244)
  189. Pielavesi (4 214)
  190. Tohmajärvi (4 213)
  191. Kaustinen (4 226)
  192. Ruovesi (4 159)
  193. Polvijärvi (4 138)
  194. Kolari (3 949)
  195. Aura (3 974)
  196. Taivalkoski (3 872)
  197. Pihtipudas (3 856)
  198. Ylitornio (3 819)
  199. Sonkajärvi (3 763)
  200. Karstula (3 728)
  201. Petäjävesi (3 679)
  202. Ranua (3 646)
  203. Uurainen (3 612)
  204. Sysmä (3 536)
  205. Kuortane (3 488)
  206. Vieremä (3 473)
  207. Salla (3 349)
  208. Rantasalmi (3 342)
  209. Pello (3 267)
  210. Savitaipale (3 247)
  211. Paltamo (3 131)
  212. Heinävesi (3 125)
  213. Rautjärvi (3 099)
  214. Posio (3 029)
  215. Pyhäjoki (3 032)
  216. Merikarvia (3 033)
  217. Rautalampi (3 008)
  218. Virolahti (3 013)
  219. Veteli (2 992)
  220. Sauvo (2 949)
  221. Toholampi (2 952)
  222. Lemi (2 917)
  223. Simo (2 895)
  224. Tervola (2 868)
  225. Lappajärvi (2 863)
  226. Padasjoki (2 788)
  227. Kaavi (2 763)
  228. Vimpeli (2 751)
  229. Punkalaidun (2 704)
  230. Reisjärvi (2 664)
  231. Vaala (2 669)
  232. Perho (2 676)
  233. Finström (2 597)
  234. Hartola (2 604)
  235. Konnevesi (2 572)
  236. Utajärvi (2 563)
  237. Lapinjärvi (2 549)
  238. Kärsämäki (2 507)
  239. Alavieska (2 486)
  240. Tuusniemi (2 413)
  241. Sulkava (2 414)
  242. Puolanka (2 410)
  243. Toivakka (2 414)
  244. Evijärvi (2 376)
  245. Muonio (2 311)
  246. Ypäjä (2 267)
  247. Karvia (2 271)
  248. Koski Tl (2 253)
  249. Vehmaa (2 253)
  250. Humppila (2 176)
  251. Lemland (2 138)
  252. Kuhmoinen (2 144)
  253. Hirvensalmi (2 110)
  254. Hyrynsalmi (2 107)
  255. Puumala (2 122)
  256. Keitele (2 060)
  257. Korsnäs (2 043)
  258. Lumijoki (2 028)
  259. Rääkkylä (2 003)
  260. Pomarkku (1 997)
  261. Pyhäranta (1 972)
  262. Marttila (1 970)
  263. Soini (1 962)
  264. Vesanto (1 927)
  265. Isojoki (1 898)
  266. Pukkila (1 835)
  267. Miehikkälä (1 818)
  268. Saltvik (1 819)
  269. Kihniö (1 813)
  270. Enontekiö (1 810)
  271. Myrskylä (1 797)
  272. Juupajoki (1 790)
  273. Jämijärvi (1 679)
  274. Taivassalo (1 686)
  275. Pyhäntä (1 654)
  276. Pertunmaa (1 629)
  277. Hammarland (1 637)
  278. Kinnula (1 571)
  279. Rautavaara (1 495)
  280. Multia (1 481)
  281. Tervo (1 462)
  282. Enonkoski (1 356)
  283. Oripää (1 341)
  284. Siikainen (1 338)
  285. Kannonkoski (1 294)
  286. Kaskinen (1 287)
  287. Kyyjärvi (1 222)
  288. Ristijärvi (1 199)
  289. Karijoki (1 198)
  290. Utsjoki (1 179)
  291. Kivijärvi (1 077)
  292. Merijärvi (1 070)
  293. Halsua (1 071)
  294. Sund (1 022)
  295. Savukoski (1 002)
  296. Kustavi (964)
  297. Hailuoto (956)
  298. ([1])
  299. Eckerö (935)
  300. Lestijärvi (717)
  301. Luhanka (694)
  302. Geta (497)
  303. Föglö (497)
  304. Vårdö (461)
  305. Brändö (446)
  306. Lumparland (371)
  307. Kumlinge (307)
  308. Kökar (224)
  309. Sottunga (113)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2022M01*-2022M06* 30.6.2022. Tilastokeskus. Viitattu 11.8.2022.