Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 31. lokakuuta 2016[1]. Kuntien mediaanissa on Eurajoki (6 057).

2. Espoo.
3. Tampere.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Lahti.
9. Kuopio.
10. Kouvola.
11. Pori.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
16. Rovaniemi.
18. Mikkeli.
19. Kotka.
20. Salo
21. Porvoo.
22. Kokkola.
23. Lohja.
27. Rauma.
29. Tuusula.
30. Kajaani.
  1. Helsinki (634 940)
  2. Espoo (273 627)
  3. Tampere (228 125)
  4. Vantaa (218 663)
  5. Oulu (200 232)
  6. Turku (187 433)
  7. Jyväskylä (138 800)
  8. Lahti (119 341)
  9. Kuopio (113 028)
  10. Kouvola (85 416)
  11. Pori (85 130)
  12. Joensuu (75 945)
  13. Lappeenranta (72 856)
  14. Hämeenlinna (67 871)
  15. Vaasa (67 725)
  16. Rovaniemi (62 296)
  17. Seinäjoki (61 971)
  18. Mikkeli (54 559)
  19. Kotka (54 230)
  20. Salo (53 645)
  21. Porvoo (50 131)
  22. Kokkola (47 746)
  23. Lohja (47 135)
  24. Hyvinkää (46 557)
  25. Nurmijärvi (42 050)
  26. Järvenpää (41 415)
  27. Rauma (39 563)
  28. Kirkkonummi (39 069)
  29. Tuusula (38 627)
  30. Kajaani (37 616)
  31. Kerava (35 460)
  32. Savonlinna (35 253)
  33. Nokia (33 202)
  34. Ylöjärvi (32 792)
  35. Kaarina (32 764)
  36. Kangasala (31 037)
  37. Riihimäki (29 223)
  38. Vihti (28 887)
  39. Raasepori (28 138)
  40. Imatra (27 578)
  41. Sastamala (25 112)
  42. Raahe (25 002)
  43. Raisio (24 306)
  44. Hollola (23 780)
  45. Lempäälä (22 728)
  46. Tornio (22 109)
  47. Iisalmi (21 810)
  48. Siilinjärvi (21 743)
  49. Kemi (21 597)
  50. Kurikka (21 521)
  51. Varkaus (21 511)
  52. Valkeakoski (21 362)
  53. Jämsä (21 310)
  54. Mäntsälä (20 806)
  55. Hamina (20 650)
  56. Sipoo (19 840)
  57. Äänekoski (19 395)
  58. Mustasaari (19 388)
  59. Heinola (19 372)
  60. Pietarsaari (19 362)
  61. Lieto (19 335)
  62. Pirkkala (19 113)
  63. Naantali (19 054)
  64. Laukaa (18 907)
  65. Pieksämäki (18 501)
  66. Forssa (17 368)
  67. Kempele (17 242)
  68. Akaa (16 971)
  69. Janakkala (16 719)
  70. Kauhava (16 655)
  71. Loimaa (16 332)
  72. Orimattila (16 256)
  73. Kuusamo (15 555)
  74. Parainen (15 385)
  75. Uusikaupunki (15 375)
  76. Loviisa (15 234)
  77. Ylivieska (15 146)
  78. Kontiolahti (14 762)
  79. Lapua (14 577)
  80. Kauhajoki (13 757)
  81. Ulvila (13 340)
  82. Kalajoki (12 561)
  83. Liperi (12 356)
  84. Ilmajoki (12 177)
  85. Eura (12 019)
  86. Alavus (11 929)
  87. Kankaanpää (11 659)
  88. Lieksa (11 585)
  89. Maarianhamina (11 545)
  90. Pedersören kunta (11 049)
  91. Nivala (10 890)
  92. Kitee (10 735)
  93. Paimio (10 676)
  94. Hämeenkyrö (10 666)
  95. Sotkamo (10 493)
  96. Mänttä-Vilppula (10 474)
  97. Huittinen (10 393)
  98. Keuruu (10 017)
  99. Liminka (10 008)
  100. Alajärvi (9 927)
  101. Lapinlahti (9 895)
  102. Muurame (9 895)
  103. Leppävirta (9 869)
  104. Saarijärvi (9 741)
  105. Masku (9 694)
  106. Hattula (9 681)
  107. Ii (9 641)
  108. Närpiö (9 409)
  109. Orivesi (9 332)
  110. Kauniainen (9 312)
  111. Somero (9 033)
  112. Muhos (9 005)
  113. Karkkila (8 966)
  114. Hanko (8 683)
  115. Kuhmo (8 674)
  116. Hausjärvi (8 657)
  117. Sodankylä (8 647)
  118. Pöytyä (8 523)
  119. Laitila (8 495)
  120. Kiuruvesi (8 463)
  121. Asikkala (8 315)
  122. Keminmaa (8 312)
  123. Pudasjärvi (8 200)
  124. Suomussalmi (8 200)
  125. Laihia (8 155)
  126. Loppi (8 100)
  127. Nurmes (7 887)
  128. Mynämäki (7 844)
  129. Kemijärvi (7 666)
  130. Kokemäki (7 518)
  131. Oulainen (7 518)
  132. Uusikaarlepyy (7 517)
  133. Haapajärvi (7 342)
  134. Suonenjoki (7 329)
  135. Harjavalta (7 233)
  136. Ikaalinen (7 177)
  137. Outokumpu (7 129)
  138. Haapavesi (7 077)
  139. Säkylä (6 986)
  140. Virrat (6 954)
  141. Iitti (6 906)
  142. Kemiönsaari (6 896)
  143. Inari (6 764)
  144. Tyrnävä (6 756)
  145. Kristiinankaupunki (6 738)
  146. Parkano (6 682)
  147. Vöyri (6 672)
  148. Pälkäne (6 645)
  149. Viitasaari (6 636)
  150. Kruunupyy (6 613)
  151. Juva (6 468)
  152. Kittilä (6 356)
  153. Tammela (6 241)
  154. Siuntio (6 182)
  155. Rusko (6 152)
  156. Mäntyharju (6 096)
  157. Eurajoki (6 057)
  158. Ähtäri (6 010)
  159. Kangasniemi (5 604)
  160. Siikalatva (5 596)
  161. Kannus (5 590)
  162. Inkoo (5 569)
  163. Nakkila (5 559)
  164. Maalahti (5 528)
  165. Pyhäjärvi (5 458)
  166. Teuva (5 405)
  167. Siikajoki (5 381)
  168. Jokioinen (5 352)
  169. Pyhtää (5 329)
  170. Ruokolahti (5 267)
  171. Ilomantsi (5 233)
  172. Luoto (5 172)
  173. Hankasalmi (5 155)
  174. Parikkala (5 130)
  175. Pornainen (5 091)
  176. Sievi (5 069)
  177. Joroinen (5 064)
  178. Askola (5 055)
  179. Juuka (4 966)
  180. Urjala (4 877)
  181. Luumäki (4 850)
  182. Nousiainen (4 823)
  183. Taipalsaari (4 818)
  184. Jomala (4 724)
  185. Juankoski (4 723)
  186. Isokyrö (4 711)
  187. Pielavesi (4 698)
  188. Tohmajärvi (4 696)
  189. Joutsa (4 679)
  190. Ruovesi (4 579)
  191. Kärkölä (4 572)
  192. Polvijärvi (4 510)
  193. Vesilahti (4 472)
  194. Kaustinen (4 289)
  195. Karstula (4 241)
  196. Ylitornio (4 220)
  197. Sonkajärvi (4 207)
  198. Pihtipudas (4 190)
  199. Taivalkoski (4 126)
  200. Ranua (4 011)
  201. Aura (3 995)
  202. Petäjävesi (3 981)
  203. Sysmä (3 966)
  204. Kolari (3 817)
  205. Vieremä (3 725)
  206. Kuortane (3 702)
  207. Uurainen (3 691)
  208. Rantasalmi (3 665)
  209. Salla (3 663)
  210. Pello (3 576)
  211. Savitaipale (3 539)
  212. Heinävesi (3 526)
  213. Paltamo (3 480)
  214. Rautjärvi (3 458)
  215. Posio (3 431)
  216. Luvia (3 350)
  217. Rautalampi (3 297)
  218. Veteli (3 268)
  219. Virolahti (3 268)
  220. Toholampi (3 243)
  221. Pyhäjoki (3 201)
  222. Merikarvia (3 186)
  223. Simo (3 183)
  224. Lappajärvi (3 180)
  225. Kaavi (3 173)
  226. Tervola (3 111)
  227. Lemi (3 081)
  228. Padasjoki (3 078)
  229. Sauvo (3 050)
  230. Vaala (3 047)
  231. Vimpeli (3 036)
  232. Punkalaidun (3 017)
  233. Hartola (2 932)
  234. Perho (2 907)
  235. Reisjärvi (2 866)
  236. Utajärvi (2 828)
  237. Konnevesi (2 748)
  238. Puolanka (2 737)
  239. Lapinjärvi (2 736)
  240. Sulkava (2 672)
  241. Kärsämäki (2 655)
  242. Tuusniemi (2 655)
  243. Alavieska (2 648)
  244. Finström (2 575)
  245. Evijärvi (2 540)
  246. Karvia (2 448)
  247. Toivakka (2 427)
  248. Hyrynsalmi (2 416)
  249. Koski Tl (2 400)
  250. Ypäjä (2 394)
  251. Humppila (2 343)
  252. Keitele (2 335)
  253. Muonio (2 330)
  254. Kuhmoinen (2 312)
  255. Vehmaa (2 296)
  256. Rääkkylä (2 282)
  257. Hirvensalmi (2 271)
  258. Valtimo (2 264)
  259. Puumala (2 239)
  260. Pomarkku (2 229)
  261. Soini (2 187)
  262. Korsnäs (2 171)
  263. Vesanto (2 157)
  264. Lumijoki (2 101)
  265. Isojoki (2 099)
  266. Pyhäranta (2 081)
  267. Miehikkälä (2 044)
  268. Marttila (2 032)
  269. Lemland (2 019)
  270. Kihniö (1 991)
  271. Pukkila (1 983)
  272. Myrskylä (1 978)
  273. Juupajoki (1 968)
  274. Jämijärvi (1 918)
  275. Enontekiö (1 877)
  276. Saltvik (1 857)
  277. Pertunmaa (1 799)
  278. Honkajoki (1 763)
  279. Rautavaara (1 725)
  280. Kinnula (1 706)
  281. Multia (1 674)
  282. Taivassalo (1 628)
  283. Tervo (1 609)
  284. Pyhäntä (1 558)
  285. Hammarland (1 509)
  286. Siikainen (1 502)
  287. Enonkoski (1 449)
  288. Kannonkoski (1 439)
  289. Kyyjärvi (1 378)
  290. Oripää (1 362)
  291. Karijoki (1 353)
  292. Ristijärvi (1 340)
  293. Kaskinen (1 315)
  294. Utsjoki (1 250)
  295. Halsua (1 223)
  296. Kivijärvi (1 170)
  297. Merijärvi (1 132)
  298. Savukoski (1 041)
  299. Sund (1 003)
  300. Hailuoto (998)
  301. Pelkosenniemi (952)
  302. Eckerö (930)
  303. Kustavi (906)
  304. Lestijärvi (813)
  305. Luhanka (759)
  306. Föglö (565)
  307. Geta (497)
  308. Brändö (466)
  309. Vårdö (441)
  310. Lumparland (385)
  311. Kumlinge (312)
  312. Kökar (246)
  313. Sottunga (98)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, lokakuu 2016 31.10.2016. Tilastokeskus. Viitattu 30.11.2016.