Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 1. joulukuuta 2019[1]. Kuntien mediaanissa on Tammela (6 011). Lähimpänä keskiarvoa (17 763) on Pieksämäki (17 711).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Lahti.
9. Kuopio.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
14. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Kotka.
20. Salo
21. Porvoo.
22. Kokkola.
24. Lohja.
28. Rauma.
29. Tuusula.
30. Kajaani.
  1. Helsinki (653 867)
  2. Espoo (289 413)
  3. Tampere (238 245)
  4. Vantaa (233 290)
  5. Oulu (205 303)
  6. Turku (193 271)
  7. Jyväskylä (142 467)
  8. Lahti (119 925)
  9. Kuopio (119 438)
  10. Pori (84 026)
  11. Kouvola (82 256)
  12. Joensuu (76 905)
  13. Lappeenranta (72 756)
  14. Vaasa (67 797)
  15. Hämeenlinna (67 712)
  16. Seinäjoki (63 780)
  17. Rovaniemi (63 151)
  18. Mikkeli (53 258)
  19. Kotka (52 185)
  20. Salo (51 886)
  21. Porvoo (50 393)
  22. Kokkola (47 703)
  23. Hyvinkää (46 386)
  24. Lohja (45 984)
  25. Järvenpää (43 714)
  26. Nurmijärvi (42 988)
  27. Kirkkonummi (39 532)
  28. Rauma (39 269)
  29. Tuusula (38 552)
  30. Kajaani (36 768)
  31. Kerava (36 725)
  32. Nokia (33 916)
  33. Kaarina (33 881)
  34. Ylöjärvi (33 212)
  35. Savonlinna (33 085)
  36. Kangasala (31 834)
  37. Vihti (29 179)
  38. Riihimäki (28 836)
  39. Raasepori (27 595)
  40. Imatra (26 544)
  41. Raahe (24 683)
  42. Sastamala (24 292)
  43. Raisio (24 055)
  44. Lempäälä (23 442)
  45. Hollola (23 391)
  46. Tornio (21 643)
  47. Siilinjärvi (21 464)
  48. Iisalmi (21 382)
  49. Sipoo (21 107)
  50. Valkeakoski (20 972)
  51. Kemi (20 788)
  52. Mäntsälä (20 737)
  53. Kurikka (20 702)
  54. Varkaus (20 606)
  55. Jämsä (20 215)
  56. Hamina (20 146)
  57. Lieto (19 986)
  58. Pirkkala (19 627)
  59. Mustasaari (19 425)
  60. Naantali (19 287)
  61. Pietarsaari (19 228)
  62. Laukaa (18 899)
  63. Äänekoski (18 779)
  64. Heinola (18 704)
  65. Kempele (18 284)
  66. Pieksämäki (17 711)
  67. Forssa (16 904)
  68. Akaa (16 481)
  69. Janakkala (16 413)
  70. Orimattila (16 007)
  71. Loimaa (15 888)
  72. Kauhava (15 758)
  73. Uusikaupunki (15 530)
  74. Ylivieska (15 241)
  75. Parainen (15 151)
  76. Kuusamo (15 126)
  77. Kontiolahti (14 856)
  78. Loviisa (14 807)
  79. Lapua (14 277)
  80. Kauhajoki (13 213)
  81. Ulvila (12 870)
  82. Kalajoki (12 382)
  83. Ilmajoki (12 253)
  84. Liperi (12 100)
  85. Maarianhamina (11 688)
  86. Eura (11 646)
  87. Alavus (11 481)
  88. Kankaanpää (11 319)
  89. Pedersören kunta (11 079)
  90. Lieksa (10 902)
  91. Paimio (10 852)
  92. Nivala (10 644)
  93. Hämeenkyrö (10 412)
  94. Sotkamo (10 306)
  95. Liminka (10 185)
  96. Kitee (10 160)
  97. Muurame (10 139)
  98. Huittinen (10 050)
  99. Ii (9 870)
  100. Mänttä-Vilppula (9 862)
  101. Kauniainen (9 702)
  102. Keuruu (9 610)
  103. Alajärvi (9 572)
  104. Masku (9 536)
  105. Närpiö (9 478)
  106. Lapinlahti (9 471)
  107. Leppävirta (9 465)
  108. Hattula (9 434)
  109. Eurajoki (9 393)
  110. Saarijärvi (9 321)
  111. Orivesi (9 183)
  112. Muhos (8 929)
  113. Karkkila (8 746)
  114. Somero (8 717)
  115. Laitila (8 573)
  116. Sodankylä (8 302)
  117. Pöytyä (8 301)
  118. Hausjärvi (8 270)
  119. Hanko (8 210)
  120. Kuhmo (8 189)
  121. Asikkala (8 075)
  122. Keminmaa (8 073)
  123. Laihia (8 019)
  124. Kiuruvesi (8 004)
  125. Pudasjärvi (7 863)
  126. Loppi (7 805)
  127. Suomussalmi (7 731)
  128. Mynämäki (7 649)
  129. Nurmes (7 473)
  130. Uusikaarlepyy (7 472)
  131. Oulainen (7 312)
  132. Kemijärvi (7 280)
  133. Kokemäki (7 132)
  134. Suonenjoki (7 057)
  135. Haapajärvi (7 037)
  136. Ikaalinen (6 950)
  137. Harjavalta (6 940)
  138. Inari (6 867)
  139. Haapavesi (6 762)
  140. Säkylä (6 716)
  141. Iitti (6 716)
  142. Outokumpu (6 716)
  143. Kemiönsaari (6 650)
  144. Tyrnävä (6 640)
  145. Virrat (6 566)
  146. Kristiinankaupunki (6 486)
  147. Vöyri (6 464)
  148. Pälkäne (6 455)
  149. Kruunupyy (6 425)
  150. Kittilä (6 425)
  151. Parkano (6 413)
  152. Rusko (6 317)
  153. Viitasaari (6 176)
  154. Siuntio (6 159)
  155. Juva (6 126)
  156. Tammela (6 011)
  157. Mäntyharju (5 792)
  158. Ähtäri (5 624)
  159. Maalahti (5 463)
  160. Kannus (5 452)
  161. Luoto (5 412)
  162. Inkoo (5 383)
  163. Kangasniemi (5 372)
  164. Nakkila (5 324)
  165. Siikalatva (5 232)
  166. Jomala (5 213)
  167. Pyhtää (5 150)
  168. Siikajoki (5 145)
  169. Pyhäjärvi (5 141)
  170. Jokioinen (5 136)
  171. Teuva (5 082)
  172. Pornainen (5 042)
  173. Ruokolahti (4 997)
  174. Askola (4 937)
  175. Sievi (4 914)
  176. Hankasalmi (4 883)
  177. Ilomantsi (4 868)
  178. Joroinen (4 769)
  179. Parikkala (4 746)
  180. Nousiainen (4 724)
  181. Urjala (4 706)
  182. Taipalsaari (4 662)
  183. Luumäki (4 645)
  184. Juuka (4 610)
  185. Isokyrö (4 532)
  186. Pielavesi (4 410)
  187. Kärkölä (4 396)
  188. Joutsa (4 388)
  189. Vesilahti (4 377)
  190. Tohmajärvi (4 373)
  191. Ruovesi (4 297)
  192. Kaustinen (4 269)
  193. Polvijärvi (4 239)
  194. Pihtipudas (4 032)
  195. Taivalkoski (3 969)
  196. Aura (3 951)
  197. Karstula (3 938)
  198. Ylitornio (3 923)
  199. Sonkajärvi (3 901)
  200. Petäjävesi (3 855)
  201. Kolari (3 838)
  202. Ranua (3 792)
  203. Uurainen (3 693)
  204. Sysmä (3 663)
  205. Vieremä (3 584)
  206. Kuortane (3 558)
  207. Rantasalmi (3 440)
  208. Salla (3 400)
  209. Savitaipale (3 391)
  210. Pello (3 369)
  211. Paltamo (3 282)
  212. Heinävesi (3 248)
  213. Rautjärvi (3 243)
  214. Posio (3 187)
  215. Rautalampi (3 129)
  216. Veteli (3 121)
  217. Virolahti (3 121)
  218. Pyhäjoki (3 089)
  219. Merikarvia (3 068)
  220. Toholampi (3 041)
  221. Tervola (3 013)
  222. Lappajärvi (3 006)
  223. Simo (2 999)
  224. Lemi (2 968)
  225. Sauvo (2 958)
  226. Kaavi (2 923)
  227. Padasjoki (2 896)
  228. Punkalaidun (2 833)
  229. Vimpeli (2 832)
  230. Vaala (2 790)
  231. Perho (2 764)
  232. Reisjärvi (2 713)
  233. Hartola (2 697)
  234. Utajärvi (2 668)
  235. Konnevesi (2 633)
  236. Lapinjärvi (2 632)
  237. Finström (2 607)
  238. Kärsämäki (2 582)
  239. Puolanka (2 539)
  240. Alavieska (2 520)
  241. Tuusniemi (2 485)
  242. Sulkava (2 484)
  243. Evijärvi (2 426)
  244. Toivakka (2 388)
  245. Ypäjä (2 351)
  246. Karvia (2 346)
  247. Muonio (2 310)
  248. Koski Tl (2 299)
  249. Vehmaa (2 297)
  250. Hyrynsalmi (2 269)
  251. Kuhmoinen (2 214)
  252. Keitele (2 197)
  253. Humppila (2 186)
  254. Hirvensalmi (2 143)
  255. Puumala (2 132)
  256. Rääkkylä (2 120)
  257. Valtimo (2 106)
  258. Pomarkku (2 092)
  259. Korsnäs (2 089)
  260. Soini (2 062)
  261. Lemland (2 059)
  262. Vesanto (2 023)
  263. Lumijoki (2 021)
  264. Marttila (2 016)
  265. Pyhäranta (2 012)
  266. Isojoki (1 956)
  267. Myrskylä (1 890)
  268. Kihniö (1 867)
  269. Miehikkälä (1 866)
  270. Pukkila (1 865)
  271. Juupajoki (1 848)
  272. Saltvik (1 847)
  273. Enontekiö (1 838)
  274. Jämijärvi (1 731)
  275. Pertunmaa (1 688)
  276. Taivassalo (1 637)
  277. Honkajoki (1 627)
  278. Kinnula (1 621)
  279. Rautavaara (1 602)
  280. Multia (1 578)
  281. Pyhäntä (1 577)
  282. Hammarland (1 577)
  283. Tervo (1 520)
  284. Siikainen (1 433)
  285. Enonkoski (1 366)
  286. Kannonkoski (1 347)
  287. Oripää (1 330)
  288. Kyyjärvi (1 309)
  289. Ristijärvi (1 275)
  290. Karijoki (1 252)
  291. Kaskinen (1 240)
  292. Utsjoki (1 214)
  293. Halsua (1 140)
  294. Kivijärvi (1 090)
  295. Merijärvi (1 080)
  296. Sund (1 020)
  297. Savukoski (1 017)
  298. Hailuoto (963)
  299. Eckerö (954)
  300. Pelkosenniemi (943)
  301. Kustavi (940)
  302. Lestijärvi (722)
  303. Luhanka (684)
  304. Föglö (525)
  305. Geta (503)
  306. Vårdö (445)
  307. Brändö (442)
  308. Lumparland (370)
  309. Kumlinge (314)
  310. Kökar (233)
  311. Sottunga (90)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2019M01*-2019M11* 1.12.2019. Tilastokeskus. Viitattu 2.1.2020.