Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 30. huhtikuuta 2015[1]. Kuntien mediaanissa on Eurajoki (5 946).

  1. Helsinki (624 427)
  2. Espoo (266 791)
  3. Tampere (223 292)
  4. Vantaa (211 730)
  5. Oulu (196 956)
  6. Turku (184 339)
  7. Jyväskylä (135 961)
  8. Kuopio (111 198)
  9. Lahti (103 882)
  10. Kouvola (86 283)
  11. Pori (85 379)
  12. Joensuu (75 071)
  13. Lappeenranta (72 724)
  14. Hämeenlinna (68 001)
  15. Vaasa (66 954)
  16. Rovaniemi (61 570)
  17. Seinäjoki (61 084)
  18. Mikkeli (54 655)
  19. Kotka (54 483)
  20. Salo (54 231)
  21. Porvoo (49 934)
  22. Lohja (47 606)
  23. Kokkola (47 413)
  24. Hyvinkää (46 509)
  25. Nurmijärvi (41 752)
  26. Järvenpää (40 685)
  27. Rauma (39 954)
  28. Kirkkonummi (38 391)
  29. Tuusula (38 305)
  30. Kajaani (37 714)
  31. Savonlinna (35 849)
  32. Kerava (35 376)
  33. Nokia (33 008)
  34. Ylöjärvi (32 500)
  35. Kaarina (32 229)
  36. Kangasala (30 563)
  37. Riihimäki (29 348)
  38. Vihti (29 013)
  39. Raasepori (28 696)
  40. Imatra (27 998)
  41. Raahe (25 359)
  42. Sastamala (25 321)
  43. Raisio (24 386)
  44. Tornio (22 319)
  45. Lempäälä (22 375)
  46. Iisalmi (22 083)
  47. Kemi (21 896)
  48. Hollola (21 861)
  49. Jämsä (21 727)
  50. Varkaus (21 731)
  51. Siilinjärvi (21 680)
  52. Valkeakoski (21 158)
  53. Hamina (21 021)
  54. Mäntsälä (20 604)
  55. Äänekoski (19 929)
  56. Heinola (19 645)
  57. Pietarsaari (19 579)
  58. Mustasaari (19 306)
  59. Lieto (19 228)
  60. Sipoo (19 123)
  61. Pieksämäki (19 042)
  62. Naantali (18 881)
  63. Laukaa (18 785)
  64. Pirkkala (18 704)
  65. Forssa (17 452)
  66. Akaa (17 072)
  67. Kempele (16 902)
  68. Kauhava (16 935)
  69. Janakkala (16 853)
  70. Loimaa (16 579)
  71. Orimattila (16 267)
  72. Kuusamo (15 800)
  73. Uusikaupunki (15 601)
  74. Parainen (15 480)
  75. Loviisa (15 428)
  76. Ylivieska (14 957)
  77. Nastola (14 878)
  78. Lapua (14 700)
  79. Kontiolahti (14 694)
  80. Kurikka (14 104)
  81. Kauhajoki (14 006)
  82. Ulvila (13 358)
  83. Kalajoki (12 634)
  84. Liperi (12 336)
  85. Eura (12 282)
  86. Ilmajoki (12 173)
  87. Lieksa (12 074)
  88. Alavus (12 108)
  89. Kankaanpää (11 881)
  90. Maarianhamina (11 447)
  91. Pedersören kunta (11 075)
  92. Kitee (10 956)
  93. Nivala (10 915)
  94. Mänttä-Vilppula (10 697)
  95. Paimio (10 621)
  96. Hämeenkyrö (10 611)
  97. Sotkamo (10 567)
  98. Huittinen (10 497)
  99. Keuruu (10 137)
  100. Alajärvi (10 135)
  101. Lapinlahti (10 069)
  102. Saarijärvi (9 995)
  103. Leppävirta (9 974)
  104. Liminka (9 810)
  105. Hattula (9 741)
  106. Masku (9 744)
  107. Muurame (9 726)
  108. Ii (9 646)
  109. Orivesi (9 546)
  110. Närpiö (9 403)
  111. Kauniainen (9 334)
  112. Somero (9 147)
  113. Hanko (8 994)
  114. Karkkila (9 001)
  115. Muhos (9 002)
  116. Kuhmo (8 945)
  117. Sodankylä (8 815)
  118. Hausjärvi (8 797)
  119. Kiuruvesi (8 727)
  120. Pöytyä (8 605)
  121. Laitila (8 543)
  122. Keminmaa (8 459)
  123. Suomussalmi (8 443)
  124. Pudasjärvi (8 361)
  125. Asikkala (8 346)
  126. Loppi (8 289)
  127. Laihia (8 074)
  128. Nurmes (8 046)
  129. Mynämäki (7 895)
  130. Kemijärvi (7 861)
  131. Jalasjärvi (7 835)
  132. Oulainen (7 705)
  133. Kokemäki (7 669)
  134. Uusikaarlepyy (7 506)
  135. Haapajärvi (7 501)
  136. Suonenjoki (7 418)
  137. Harjavalta (7 365)
  138. Ikaalinen (7 251)
  139. Outokumpu (7 177)
  140. Haapavesi (7 182)
  141. Virrat (7 126)
  142. Iitti (6 932)
  143. Kemiönsaari (6 921)
  144. Kristiinankaupunki (6 832)
  145. Inari (6 806)
  146. Parkano (6 819)
  147. Viitasaari (6 714)
  148. Tyrnävä (6 748)
  149. Vöyri (6 723)
  150. Pälkäne (6 714)
  151. Kruunupyy (6 645)
  152. Juva (6 594)
  153. Kittilä (6 463)
  154. Tammela (6 346)
  155. Mäntyharju (6 235)
  156. Siuntio (6 240)
  157. Ähtäri (6 172)
  158. Rusko (6 084)
  159. Eurajoki (5 946)
  160. Siikalatva (5 799)
  161. Kangasniemi (5 702)
  162. Nakkila (5 663)
  163. Kannus (5 609)
  164. Inkoo (5 606)
  165. Maalahti (5 567)
  166. Pyhäjärvi (5 567)
  167. Teuva (5 517)
  168. Siikajoki (5 508)
  169. Jokioinen (5 504)
  170. Ilomantsi (5 460)
  171. Ruokolahti (5 393)
  172. Parikkala (5 338)
  173. Pyhtää (5 332)
  174. Hankasalmi (5 281)
  175. Joroinen (5 163)
  176. Sievi (5 171)
  177. Pornainen (5 156)
  178. Juuka (5 106)
  179. Luoto (5 111)
  180. Askola (5 089)
  181. Urjala (4 964)
  182. Luumäki (4 912)
  183. Juankoski (4 877)
  184. Nousiainen (4 867)
  185. Isokyrö (4 837)
  186. Taipalsaari (4 796)
  187. Tohmajärvi (4 788)
  188. Pielavesi (4 768)
  189. Joutsa (4 742)
  190. Ruovesi (4 654)
  191. Kärkölä (4 653)
  192. Polvijärvi (4 593)
  193. Jomala (4 604)
  194. Säkylä (4 533)
  195. Vesilahti (4 513)
  196. Ylitornio (4 323)
  197. Sonkajärvi (4 314)
  198. Karstula (4 282)
  199. Pihtipudas (4 267)
  200. Kaustinen (4 285)
  201. Taivalkoski (4 224)
  202. Sysmä (4 097)
  203. Ranua (4 073)
  204. Petäjävesi (4 043)
  205. Aura (3 981)
  206. Kolari (3 821)
  207. Vieremä (3 834)
  208. Rantasalmi (3 795)
  209. Salla (3 751)
  210. Kuortane (3 723)
  211. Savitaipale (3 656)
  212. Pello (3 643)
  213. Posio (3 602)
  214. Uurainen (3 641)
  215. Heinävesi (3 611)
  216. Rautjärvi (3 594)
  217. Paltamo (3 548)
  218. Virolahti (3 394)
  219. Rautalampi (3 365)
  220. Veteli (3 343)
  221. Luvia (3 340)
  222. Toholampi (3 322)
  223. Simo (3 287)
  224. Pyhäjoki (3 262)
  225. Lappajärvi (3 244)
  226. Merikarvia (3 234)
  227. Tervola (3 212)
  228. Kaavi (3 215)
  229. Padasjoki (3 187)
  230. Vaala (3 123)
  231. Lemi (3 111)
  232. Punkalaidun (3 100)
  233. Vimpeli (3 091)
  234. Hartola (3 067)
  235. Sauvo (3 003)
  236. Reisjärvi (2 902)
  237. Perho (2 908)
  238. Utajärvi (2 899)
  239. Konnevesi (2 819)
  240. Puolanka (2 813)
  241. Sulkava (2 777)
  242. Lapinjärvi (2 769)
  243. Tuusniemi (2 743)
  244. Alavieska (2 689)
  245. Kärsämäki (2 687)
  246. Evijärvi (2 637)
  247. Köyliö (2 654)
  248. Finström (2 531)
  249. Karvia (2 471)
  250. Hyrynsalmi (2 469)
  251. Ypäjä (2 474)
  252. Toivakka (2 456)
  253. Humppila (2 441)
  254. Koski Tl (2 429)
  255. Rääkkylä (2 406)
  256. Keitele (2 393)
  257. Muonio (2 372)
  258. Kuhmoinen (2 359)
  259. Valtimo (2 351)
  260. Vehmaa (2 334)
  261. Hirvensalmi (2 316)
  262. Puumala (2 292)
  263. Pomarkku (2 261)
  264. Soini (2 265)
  265. Vesanto (2 231)
  266. Korsnäs (2 214)
  267. Isojoki (2 163)
  268. Pyhäranta (2 133)
  269. Hämeenkoski (2 113)
  270. Miehikkälä (2 103)
  271. Lumijoki (2 079)
  272. Kihniö (2 067)
  273. Marttila (2 053)
  274. Juupajoki (2 010)
  275. Pukkila (2 008)
  276. Jämijärvi (1 982)
  277. Myrskylä (1 983)
  278. Lemland (1 938)
  279. Enontekiö (1 890)
  280. Pertunmaa (1 843)
  281. Saltvik (1 817)
  282. Honkajoki (1 794)
  283. Rautavaara (1 772)
  284. Multia (1 738)
  285. Kinnula (1 749)
  286. Taivassalo (1 652)
  287. Tervo (1 622)
  288. Siikainen (1 569)
  289. Pyhäntä (1 578)
  290. Hammarland (1 514)
  291. Enonkoski (1 493)
  292. Kannonkoski (1 471)
  293. Ristijärvi (1 414)
  294. Oripää (1 417)
  295. Karijoki (1 408)
  296. Kyyjärvi (1 389)
  297. Kaskinen (1 308)
  298. Utsjoki (1 264)
  299. Kivijärvi (1 234)
  300. Halsua (1 214)
  301. Merijärvi (1 149)
  302. Savukoski (1 092)
  303. Sund (1 037)
  304. Hailuoto (997)
  305. Pelkosenniemi (941)
  306. Eckerö (928)
  307. Kustavi (886)
  308. Lestijärvi (820)
  309. Luhanka (753)
  310. Föglö (564)
  311. Geta (492)
  312. Brändö (469)
  313. Vårdö (435)
  314. Lumparland (413)
  315. Kumlinge (325)
  316. Kökar (249)
  317. Sottunga (100)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.4.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 13.5.2015.