Luettelo Suomen kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2017 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 106. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. toukokuuta 2017. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 27. heinäkuuta 2017 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 936 293,15 57,8
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 901 1 008,79 9,8
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 814 1 087,23 10,9
Espoo Uusimaa 276 087 312,29 884,1
Forssa Kanta-Häme 17 266 248,76 69,4
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 318 765,74 9,6
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 097 1 049,78 6,8
Hamina Kymenlaakso 20 555 609,71 33,7
Hanko Uusimaa 8 638 116,92 73,9
Harjavalta Satakunta 7 211 123,46 58,4
Heinola Päijät-Häme 19 247 676,06 28,5
Helsinki Uusimaa 639 222 214,21 2 984,1
Huittinen Satakunta 10 348 532,64 19,4
Hyvinkää Uusimaa 46 685 322,66 144,7
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 685 1 785,05 37,9
Iisalmi Pohjois-Savo 21 759 763,05 28,5
Ikaalinen Pirkanmaa 7 118 750,40 9,5
Imatra Etelä-Karjala 27 408 155,01 176,8
Joensuu Pohjois-Karjala 75 582 2 381,69 31,7
Jyväskylä Keski-Suomi 138 762 1 170,95 118,5
Jämsä Keski-Suomi 21 171 1 571,38 13,5
Järvenpää Uusimaa 42 057 37,54 1 120,3
Kaarina Varsinais-Suomi 32 838 150,43 218,3
Kajaani Kainuu 37 396 1 834,77 20,4
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 559 922,93 13,6
Kankaanpää Satakunta 11 631 689,41 16,9
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 580 468,33 11,9
Karkkila Uusimaa 8 920 242,36 36,8
Kaskinen Pohjanmaa 1 288 10,63 121,2
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 735 1 298,97 10,6
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 517 1 313,44 12,6
Kauniainen Uusimaa 9 451 5,89 1 604,6
Kemi Lappi 21 479 95,37 225,2
Kemijärvi Lappi 7 612 3 504,98 2,2
Kerava Uusimaa 35 457 30,63 1 157,6
Keuruu Keski-Suomi 9 987 1 257,97 7,9
Kitee Pohjois-Karjala 10 647 1 253,59 8,5
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 405 1 328,13 6,3
Kokemäki Satakunta 7 470 480,36 15,6
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 831 1 445,11 33,1
Kotka Kymenlaakso 53 971 272,01 198,4
Kouvola Kymenlaakso 84 930 2 558,47 33,2
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 733 683,04 9,9
Kuhmo Kainuu 8 603 4 806,31 1,8
Kuopio Pohjois-Savo 117 407 3 241,01 36,2
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 21 383 1 724,06 12,4
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 492 4 978,00 3,1
Lahti Päijät-Häme 119 438 459,47 259,9
Laitila Varsinais-Suomi 8 588 531,56 16,2
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 561 1 433,33 50,6
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 574 738,17 19,7
Lieksa Pohjois-Karjala 11 511 3 418,06 3,4
Lohja Uusimaa 47 146 939,12 50,2
Loimaa Varsinais-Suomi 16 270 848,11 19,2
Loviisa Uusimaa 15 209 819,76 18,6
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 640 11,80 986,4
Mikkeli Etelä-Savo 54 362 2 548,46 21,3
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 394 534,85 19,4
Naantali Varsinais-Suomi 19 076 312,37 61,1
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 888 527,87 20,6
Nokia Pirkanmaa 33 251 288,20 115,4
Nurmes Pohjois-Karjala 7 838 1 601,02 4,9
Närpiö Pohjanmaa 9 460 977,71 9,7
Orimattila Päijät-Häme 16 286 785,18 20,7
Orivesi Pirkanmaa 9 296 799,65 11,6
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 479 587,79 12,7
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 200 600 3 031,89 66,2
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 024 445,81 15,8
Paimio Varsinais-Suomi 10 691 238,37 44,9
Parainen Varsinais-Suomi 15 353 882,84 17,4
Parkano Pirkanmaa 6 646 852,07 7,8
Pieksämäki Etelä-Savo 18 425 1 568,74 11,7
Pietarsaari Pohjanmaa 19 468 88,45 220,1
Pori Satakunta 84 848 1 155,95 73,4
Porvoo Uusimaa 50 142 654,42 76,6
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 137 5 638,03 1,4
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 396 1 311,31 4,1
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 068 1 014,22 24,7
Raasepori Uusimaa 28 064 1 147,99 24,4
Raisio Varsinais-Suomi 24 358 48,76 499,5
Rauma Satakunta 39 612 495,73 79,9
Riihimäki Kanta-Häme 29 105 121,03 240,5
Rovaniemi Lappi 61 958 7 581,73 8,2
Saarijärvi Keski-Suomi 9 708 1 251,80 7,8
Salo Varsinais-Suomi 53 418 1 986,57 26,9
Sastamala Pirkanmaa 24 946 1 428,82 17,5
Savonlinna Etelä-Savo 34 983 2 238,38 15,6
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 62 257 1 431,77 43,5
Somero Varsinais-Suomi 9 030 667,77 13,5
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 329 713,54 10,3
Tampere Pirkanmaa 228 942 524,91 436,2
Tornio Lappi 22 074 1 188,00 18,6
Turku Varsinais-Suomi 187 637 245,67 763,8
Ulvila Satakunta 13 264 400,66 33,1
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 514 732,65 10,3
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 579 502,49 31
Vaasa Pohjanmaa 66 959 364,55 183,7
Valkeakoski Pirkanmaa 21 253 271,92 78,2
Vantaa Uusimaa 220 908 238,37 926,7
Varkaus Pohjois-Savo 21 409 385,64 55,5
Viitasaari Keski-Suomi 6 525 1 248,46 5,2
Virrat Pirkanmaa 6 900 1 162,57 5,9
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 217 568,66 26,8
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 897 1 115,72 29,5
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 983 805,85 7,4
Äänekoski Keski-Suomi 19 253 884,54 21,8


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, toukokuu 2017 31.5.2017. Tilastokeskus. Viitattu 4.7.2017.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2017 1.1.2017. Maanmittauslaitos. Viitattu 2.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.