Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2020 alussa nimitystä kaupunki käyttäneiden kuntien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla myös kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 1. joulukuuta 2019. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 10. helmikuuta 2020 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 481 293,26 56,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 572 1 008,83 9,5
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 481 1 087,22 10,6
Espoo Uusimaa 289 413 312,33 926,6
Forssa Kanta-Häme 16 904 248,76 68
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 037 766,18 9,2
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 6 762 1 049,82 6,4
Hamina Kymenlaakso 20 146 609,8 33
Hanko Uusimaa 8 210 117,41 69,9
Harjavalta Satakunta 6 940 123,46 56,2
Heinola Päijät-Häme 18 704 675,99 27,7
Helsinki Uusimaa 653 867 214,25 3 051,9
Huittinen Satakunta 10 050 532,64 18,9
Hyvinkää Uusimaa 46 386 322,68 143,8
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 712 1 785,07 37,9
Iisalmi Pohjois-Savo 21 382 763,03 28
Ikaalinen Pirkanmaa 6 950 750,36 9,3
Imatra Etelä-Karjala 26 544 155,01 171,2
Joensuu Pohjois-Karjala 76 905 2 381,65 32,3
Jyväskylä Keski-Suomi 142 467 1 170,97 121,7
Jämsä Keski-Suomi 20 215 1 571,36 12,9
Järvenpää Uusimaa 43 714 37,54 1 164,5
Kaarina Varsinais-Suomi 33 881 150,64 224,9
Kajaani Kainuu 36 768 1 834,78 20
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 382 922,97 13,4
Kangasala Pirkanmaa 31 834 658,07 48,4
Kankaanpää Satakunta 11 319 689,62 16,4
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 452 468,33 11,6
Karkkila Uusimaa 8 746 242,36 36,1
Kaskinen Pohjanmaa 1 240 10,63 116,7
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 213 1 298,98 10,2
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 15 758 1 313,78 12
Kauniainen Uusimaa 9 702 5,89 1 647,2
Kemi Lappi 20 788 95,37 218
Kemijärvi Lappi 7 280 3 504,13 2,1
Kerava Uusimaa 36 725 30,63 1 199
Keuruu Keski-Suomi 9 610 1 257,97 7,6
Kitee Pohjois-Karjala 10 160 1 253,57 8,1
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 004 1 328,14 6
Kokemäki Satakunta 7 132 480,47 14,8
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 703 1 445,11 33
Kotka Kymenlaakso 52 185 272,03 191,8
Kouvola Kymenlaakso 82 256 2 558,24 32,2
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 486 683,04 9,5
Kuhmo Kainuu 8 189 4 806,52 1,7
Kuopio Pohjois-Savo 119 438 3 241,03 36,9
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 20 702 1 724,62 12
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 126 4 978,3 3
Lahti Päijät-Häme 119 925 459,48 261
Laitila Varsinais-Suomi 8 573 531,61 16,1
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 756 1 433,78 50,7
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 277 737,15 19,4
Lieksa Pohjois-Karjala 10 902 3 417,89 3,2
Lohja Uusimaa 45 984 939,16 49
Loimaa Varsinais-Suomi 15 888 848,13 18,7
Loviisa Uusimaa 14 807 819,76 18,1
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 688 11,8 990,5
Mikkeli Etelä-Savo 53 258 2 548,36 20,9
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 9 862 534,85 18,4
Naantali Varsinais-Suomi 19 287 312,45 61,7
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 644 527,88 20,2
Nokia Pirkanmaa 33 916 288,27 117,7
Nurmes Pohjois-Karjala 7 473 1 601,04 4,7
Närpiö Pohjanmaa 9 478 977,71 9,7
Orimattila Päijät-Häme 16 007 785,18 20,4
Orivesi Pirkanmaa 9 183 799,65 11,5
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 312 587,8 12,4
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 205 303 2 971,96 69,1
Outokumpu Pohjois-Karjala 6 716 445,82 15,1
Paimio Varsinais-Suomi 10 852 238,4 45,5
Parainen Varsinais-Suomi 15 151 883,12 17,2
Parkano Pirkanmaa 6 413 852,93 7,5
Pieksämäki Etelä-Savo 17 711 1 568,7 11,3
Pietarsaari Pohjanmaa 19 228 88,45 217,4
Pori Satakunta 84 026 1 155,83 72,7
Porvoo Uusimaa 50 393 654,42 77
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 863 5 638,16 1,4
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 141 1 310,8 3,9
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 24 683 1 014,38 24,3
Raasepori Uusimaa 27 595 1 148,27 24
Raisio Varsinais-Suomi 24 055 48,76 493,3
Rauma Satakunta 39 269 495,83 79,2
Riihimäki Kanta-Häme 28 836 121,01 238,3
Rovaniemi Lappi 63 151 7 581,51 8,3
Saarijärvi Keski-Suomi 9 321 1 251,72 7,4
Salo Varsinais-Suomi 51 886 1 986,6 26,1
Sastamala Pirkanmaa 24 292 1 429,04 17
Savonlinna Etelä-Savo 33 085 2 238,09 14,8
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 63 780 1 431,78 44,5
Somero Varsinais-Suomi 8 717 667,81 13,1
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 057 713,54 9,9
Tampere Pirkanmaa 238 245 524,95 453,8
Tornio Lappi 21 643 1 188,78 18,2
Turku Varsinais-Suomi 193 271 245,66 786,7
Ulvila Satakunta 12 870 400,65 32,1
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 472 732,66 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 530 502,75 30,9
Vaasa Pohjanmaa 67 797 364,67 185,9
Valkeakoski Pirkanmaa 20 972 272,04 77,1
Vantaa Uusimaa 233 290 238,37 978,7
Varkaus Pohjois-Savo 20 606 385,63 53,4
Viitasaari Keski-Suomi 6 176 1 248,55 4,9
Virrat Pirkanmaa 6 566 1 162,65 5,6
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 241 568,89 26,8
Ylöjärvi Pirkanmaa 33 212 1 115,64 29,8
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 624 805,82 7
Äänekoski Keski-Suomi 18 779 884,57 21,2


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2019M01*-2019M12* 31.12.2019. Tilastokeskus. Viitattu 28.1.2020.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2019 1.1.2019. Maanmittauslaitos. Viitattu 16.3.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.