Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2013 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 30. kesäkuuta 2015. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2015 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väentiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 17 058 293,15 58,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 10 125 1 008,75 10
Alavus Etelä-Pohjanmaa 12 113 1 088,16 11,1
Espoo Uusimaa 267 906 312,19 858,2
Forssa Kanta-Häme 17 438 248,79 70,1
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 472 765,67 9,8
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 199 1 049,77 6,9
Hamina Kymenlaakso 21 016 609,71 34,5
Hanko Uusimaa 9 017 116,92 77,1
Harjavalta Satakunta 7 345 123,46 59,5
Heinola Päijät-Häme 19 633 676,08 29
Helsinki Uusimaa 626 305 213,92 2 927,8
Huittinen Satakunta 10 541 532,63 19,8
Hyvinkää Uusimaa 46 512 322,62 144,2
Hämeenlinna Kanta-Häme 68 066 1 785,01 38,1
Iisalmi Pohjois-Savo 22 063 762,97 28,9
Ikaalinen Pirkanmaa 7 206 750,31 9,6
Imatra Etelä-Karjala 27 991 155,01 180,6
Joensuu Pohjois-Karjala 74 941 2 381,66 31,5
Juankoski Pohjois-Savo 4 851 465,28 10,4
Jyväskylä Keski-Suomi 135 591 1 170,90 115,8
Jämsä Keski-Suomi 21 758 1 571,34 13,8
Järvenpää Uusimaa 40 837 37,54 1 087,8
Kaarina Varsinais-Suomi 32 376 150,42 215,2
Kajaani Kainuu 37 643 1 835,06 20,5
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 690 922,24 13,8
Kankaanpää Satakunta 11 831 689,41 17,2
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 615 468,23 12
Karkkila Uusimaa 9 007 242,36 37,2
Kaskinen Pohjanmaa 1 304 10,63 122,7
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 970 1 299,03 10,8
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 943 1 313,46 12,9
Kauniainen Uusimaa 9 258 5,89 1 571,8
Kemi Lappi 21 807 95,38 228,6
Kemijärvi Lappi 7 869 3 504,98 2,2
Kerava Uusimaa 35 362 30,62 1 154,9
Keuruu Keski-Suomi 10 161 1 258,02 8,1
Kitee Pohjois-Karjala 10 962 1 253,60 8,7
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 729 1 328,13 6,6
Kokemäki Satakunta 7 653 481,31 15,9
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 430 1 444,98 32,8
Kotka Kymenlaakso 54 441 272,01 200,1
Kouvola Kymenlaakso 86 302 2 558,31 33,7
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 828 683,03 10
Kuhmo Kainuu 8 934 4 806,44 1,9
Kuopio Pohjois-Savo 110 999 2 775,76 40
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 14 085 905,63 15,6
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 740 4 977,02 3,2
Lahti Päijät-Häme 103 725 135,05 768
Laitila Varsinais-Suomi 8 547 531,66 16,1
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 495 1 433,35 50,6
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 723 737,39 20
Lieksa Pohjois-Karjala 12 012 3 418,06 3,5
Lohja Uusimaa 47 590 939,14 50,7
Loimaa Varsinais-Suomi 16 562 848,11 19,5
Loviisa Uusimaa 15 424 819,78 18,8
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 459 11,80 971,1
Mikkeli Etelä-Savo 54 486 2 548,51 21,4
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 706 534,87 20
Naantali Varsinais-Suomi 18 946 311,90 60,7
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 927 527,88 20,7
Nokia Pirkanmaa 33 121 288,18 114,9
Nurmes Pohjois-Karjala 8 046 1 601,05 5
Närpiö Pohjanmaa 9 422 977,50 9,6
Orimattila Päijät-Häme 16 304 785,34 20,8
Orivesi Pirkanmaa 9 510 799,63 11,9
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 687 587,76 13,1
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 196 828 3 031,61 64,9
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 152 445,82 16
Paimio Varsinais-Suomi 10 642 238,36 44,6
Parainen Varsinais-Suomi 15 497 882,50 17,6
Parkano Pirkanmaa 6 837 852,07 8
Pieksämäki Etelä-Savo 18 999 1 568,62 12,1
Pietarsaari Pohjanmaa 19 562 88,45 221,2
Pori Satakunta 85 331 1 155,66 73,8
Porvoo Uusimaa 49 964 654,42 76,3
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 343 5 637,29 1,5
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 542 1 311,32 4,2
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 342 1 014,22 25
Raasepori Uusimaa 28 683 1 148,00 25
Raisio Varsinais-Suomi 24 409 48,76 500,6
Rauma Satakunta 39 872 495,66 80,4
Riihimäki Kanta-Häme 29 340 121,03 242,4
Rovaniemi Lappi 61 329 7 581,86 8,1
Saarijärvi Keski-Suomi 10 015 1 251,69 8
Salo Varsinais-Suomi 54 243 1 986,55 27,3
Sastamala Pirkanmaa 25 313 1 429,15 17,7
Savonlinna Etelä-Savo 35 760 2 239,06 16
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 61 163 1 431,76 42,7
Somero Varsinais-Suomi 9 147 667,78 13,7
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 438 713,54 10,4
Tampere Pirkanmaa 223 238 525,04 425,2
Tornio Lappi 22 306 1 188,00 18,8
Turku Varsinais-Suomi 184 190 245,67 749,7
Ulvila Satakunta 13 415 400,66 33,5
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 537 732,66 10,3
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 604 502,49 31,1
Vaasa Pohjanmaa 66 581 364,50 182,7
Valkeakoski Pirkanmaa 21 200 271,92 78
Vantaa Uusimaa 212 473 238,35 891,4
Varkaus Pohjois-Savo 21 754 385,62 56,4
Viitasaari Keski-Suomi 6 722 1 248,48 5,4
Virrat Pirkanmaa 7 111 1 162,58 6,1
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 14 986 568,62 26,4
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 606 1 115,69 29,2
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 6 155 804,93 7,6
Äänekoski Keski-Suomi 19 879 884,48 22,5


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.6.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 11.7.2015.
  2. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 1.1.2015. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.