Luettelo Suomen kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2013 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. heinäkuuta 2016. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2016 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 17 057 293,15 58,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 969 1 008,75 9,9
Alavus Etelä-Pohjanmaa 12 005 1 087,31 11
Espoo Uusimaa 272 384 312,22 872,4
Forssa Kanta-Häme 17 378 248,78 69,9
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 391 765,74 9,7
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 111 1 049,78 6,8
Hamina Kymenlaakso 20 766 609,71 34,1
Hanko Uusimaa 8 796 116,92 75,2
Harjavalta Satakunta 7 248 123,46 58,7
Heinola Päijät-Häme 19 459 676,07 28,8
Helsinki Uusimaa 632 577 214,21 2 953,1
Huittinen Satakunta 10 451 532,63 19,6
Hyvinkää Uusimaa 46 699 322,66 144,7
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 910 1 785,03 38
Iisalmi Pohjois-Savo 21 890 762,97 28,7
Ikaalinen Pirkanmaa 7 180 750,37 9,6
Imatra Etelä-Karjala 27 687 155,01 178,6
Joensuu Pohjois-Karjala 75 444 2 381,69 31,7
Juankoski Pohjois-Savo 4 760 465,27 10,2
Jyväskylä Keski-Suomi 136 934 1 170,93 116,9
Jämsä Keski-Suomi 21 465 1 571,23 13,7
Järvenpää Uusimaa 41 346 37,54 1 101,4
Kaarina Varsinais-Suomi 32 657 150,42 217,1
Kajaani Kainuu 37 500 1 834,94 20,4
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 626 922,46 13,7
Kankaanpää Satakunta 11 711 689,41 17
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 581 468,23 11,9
Karkkila Uusimaa 8 976 242,36 37
Kaskinen Pohjanmaa 1 318 10,63 124
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 800 1 298,98 10,6
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 797 1 313,41 12,8
Kauniainen Uusimaa 9 283 5,89 1 576,1
Kemi Lappi 21 650 95,38 227
Kemijärvi Lappi 7 716 3 504,99 2,2
Kerava Uusimaa 35 427 30,63 1 156,6
Keuruu Keski-Suomi 10 078 1 257,97 8
Kitee Pohjois-Karjala 10 779 1 253,60 8,6
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 527 1 328,13 6,4
Kokemäki Satakunta 7 588 480,35 15,8
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 727 1 445,01 33
Kotka Kymenlaakso 54 288 272,01 199,6
Kouvola Kymenlaakso 85 784 2 558,37 33,5
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 760 683,03 9,9
Kuhmo Kainuu 8 735 4 806,31 1,8
Kuopio Pohjois-Savo 112 000 2 775,73 40,3
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 21 581 1 724,16 12,5
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 629 4 977,13 3,1
Lahti Päijät-Häme 119 118 459,43 259,3
Laitila Varsinais-Suomi 8 545 531,66 16,1
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 430 1 433,44 50,5
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 654 738,15 19,9
Lieksa Pohjois-Karjala 11 662 3 418,06 3,4
Lohja Uusimaa 47 318 939,14 50,4
Loimaa Varsinais-Suomi 16 427 848,11 19,4
Loviisa Uusimaa 15 294 819,76 18,7
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 602 11,80 983,2
Mikkeli Etelä-Savo 54 479 2 548,46 21,4
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 538 535,00 19,7
Naantali Varsinais-Suomi 19 080 311,90 61,2
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 943 527,87 20,7
Nokia Pirkanmaa 33 258 288,19 115,4
Nurmes Pohjois-Karjala 7 950 1 601,04 5
Närpiö Pohjanmaa 9 416 977,52 9,6
Orimattila Päijät-Häme 16 269 785,14 20,7
Orivesi Pirkanmaa 9 333 799,63 11,7
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 565 587,79 12,9
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 198 832 3 031,64 65,6
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 088 445,81 15,9
Paimio Varsinais-Suomi 10 685 238,36 44,8
Parainen Varsinais-Suomi 15 486 882,70 17,5
Parkano Pirkanmaa 6 744 852,07 7,9
Pieksämäki Etelä-Savo 18 623 1 568,61 11,9
Pietarsaari Pohjanmaa 19 444 88,45 219,8
Pori Satakunta 85 230 1 155,67 73,7
Porvoo Uusimaa 50 197 654,42 76,7
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 237 5 637,30 1,5
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 491 1 311,32 4,2
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 166 1 014,26 24,8
Raasepori Uusimaa 28 384 1 148,00 24,7
Raisio Varsinais-Suomi 24 364 48,76 499,7
Rauma Satakunta 39 655 495,74 80
Riihimäki Kanta-Häme 29 244 121,03 241,6
Rovaniemi Lappi 61 600 7 581,86 8,1
Saarijärvi Keski-Suomi 9 814 1 251,80 7,8
Salo Varsinais-Suomi 53 815 1 986,54 27,1
Sastamala Pirkanmaa 25 187 1 428,82 17,6
Savonlinna Etelä-Savo 35 279 2 239,02 15,8
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 61 778 1 431,79 43,1
Somero Varsinais-Suomi 9 058 667,79 13,6
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 376 713,54 10,3
Tampere Pirkanmaa 225 843 524,89 430,3
Tornio Lappi 22 164 1 188,00 18,7
Turku Varsinais-Suomi 185 836 245,67 756,4
Ulvila Satakunta 13 364 400,65 33,4
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 576 732,65 10,3
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 465 502,49 30,8
Vaasa Pohjanmaa 66 871 364,54 183,4
Valkeakoski Pirkanmaa 21 356 271,92 78,5
Vantaa Uusimaa 217 416 238,36 912,1
Varkaus Pohjois-Savo 21 600 385,62 56
Viitasaari Keski-Suomi 6 650 1 248,48 5,3
Virrat Pirkanmaa 6 996 1 162,57 6
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 094 568,66 26,5
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 882 1 115,72 29,5
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 6 065 805,85 7,5
Äänekoski Keski-Suomi 19 532 884,49 22,1


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, heinäkuu 2016 31.7.2016. Tilastokeskus. Viitattu 18.9.2016.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2016 1.1.2016. Maanmittauslaitos. Viitattu 19.2.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.