Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2018 alussa nimitystä kaupunki käyttäneiden kuntien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla myös kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. elokuuta 2019. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 23. marraskuuta 2019 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 534 293,26 56,4
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 605 1 008,83 9,5
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 507 1 087,22 10,6
Espoo Uusimaa 287 929 312,33 921,9
Forssa Kanta-Häme 16 921 248,76 68
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 086 766,18 9,2
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 6 789 1 049,82 6,5
Hamina Kymenlaakso 20 209 609,8 33,1
Hanko Uusimaa 8 266 117,41 70,4
Harjavalta Satakunta 6 970 123,46 56,5
Heinola Päijät-Häme 18 748 675,99 27,7
Helsinki Uusimaa 652 267 214,25 3 044,4
Huittinen Satakunta 10 058 532,64 18,9
Hyvinkää Uusimaa 46 477 322,68 144
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 686 1 785,07 37,9
Iisalmi Pohjois-Savo 21 393 763,03 28
Ikaalinen Pirkanmaa 6 990 750,36 9,3
Imatra Etelä-Karjala 26 681 155,01 172,1
Joensuu Pohjois-Karjala 76 491 2 381,65 32,1
Jyväskylä Keski-Suomi 141 988 1 170,97 121,3
Jämsä Keski-Suomi 20 352 1 571,36 13
Järvenpää Uusimaa 43 613 37,54 1 161,8
Kaarina Varsinais-Suomi 33 758 150,64 224,1
Kajaani Kainuu 36 842 1 834,78 20,1
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 380 922,97 13,4
Kangasala Pirkanmaa 31 854 658,07 48,4
Kankaanpää Satakunta 11 415 689,62 16,6
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 476 468,33 11,7
Karkkila Uusimaa 8 774 242,36 36,2
Kaskinen Pohjanmaa 1 257 10,63 118,3
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 248 1 298,98 10,2
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 15 842 1 313,78 12,1
Kauniainen Uusimaa 9 678 5,89 1 643,1
Kemi Lappi 20 860 95,37 218,7
Kemijärvi Lappi 7 331 3 504,13 2,1
Kerava Uusimaa 36 593 30,63 1 194,7
Keuruu Keski-Suomi 9 661 1 257,97 7,7
Kitee Pohjois-Karjala 10 226 1 253,57 8,2
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 038 1 328,14 6,1
Kokemäki Satakunta 7 145 480,47 14,9
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 659 1 445,11 33
Kotka Kymenlaakso 52 357 272,03 192,5
Kouvola Kymenlaakso 82 559 2 558,24 32,3
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 566 683,04 9,6
Kuhmo Kainuu 8 235 4 806,52 1,7
Kuopio Pohjois-Savo 118 989 3 241,03 36,7
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 20 726 1 724,62 12
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 119 4 978,3 3
Lahti Päijät-Häme 120 116 459,48 261,4
Laitila Varsinais-Suomi 8 614 531,61 16,2
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 593 1 433,78 50,6
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 333 737,15 19,4
Lieksa Pohjois-Karjala 10 934 3 417,89 3,2
Lohja Uusimaa 46 061 939,16 49
Loimaa Varsinais-Suomi 15 958 848,13 18,8
Loviisa Uusimaa 14 814 819,76 18,1
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 691 11,8 990,8
Mikkeli Etelä-Savo 53 370 2 548,36 20,9
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 9 903 534,85 18,5
Naantali Varsinais-Suomi 19 288 312,45 61,7
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 675 527,88 20,2
Nokia Pirkanmaa 33 814 288,27 117,3
Nurmes Pohjois-Karjala 7 516 1 601,04 4,7
Närpiö Pohjanmaa 9 523 977,71 9,7
Orimattila Päijät-Häme 16 032 785,18 20,4
Orivesi Pirkanmaa 9 182 799,65 11,5
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 373 587,8 12,5
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 204 610 2 971,96 68,8
Outokumpu Pohjois-Karjala 6 720 445,82 15,1
Paimio Varsinais-Suomi 10 862 238,4 45,6
Parainen Varsinais-Suomi 15 174 883,12 17,2
Parkano Pirkanmaa 6 444 852,93 7,6
Pieksämäki Etelä-Savo 17 792 1 568,7 11,3
Pietarsaari Pohjanmaa 19 250 88,45 217,6
Pori Satakunta 84 141 1 155,83 72,8
Porvoo Uusimaa 50 512 654,42 77,2
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 892 5 638,16 1,4
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 170 1 310,8 3,9
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 24 725 1 014,38 24,4
Raasepori Uusimaa 27 654 1 148,27 24,1
Raisio Varsinais-Suomi 24 162 48,76 495,5
Rauma Satakunta 39 319 495,83 79,3
Riihimäki Kanta-Häme 28 806 121,01 238
Rovaniemi Lappi 62 933 7 581,51 8,3
Saarijärvi Keski-Suomi 9 325 1 251,72 7,4
Salo Varsinais-Suomi 52 061 1 986,6 26,2
Sastamala Pirkanmaa 24 364 1 429,04 17
Savonlinna Etelä-Savo 33 272 2 238,09 14,9
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 63 607 1 431,78 44,4
Somero Varsinais-Suomi 8 761 667,81 13,1
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 073 713,54 9,9
Tampere Pirkanmaa 237 392 524,95 452,2
Tornio Lappi 21 710 1 188,78 18,3
Turku Varsinais-Suomi 192 674 245,66 784,3
Ulvila Satakunta 12 889 400,65 32,2
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 482 732,66 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 592 502,75 31
Vaasa Pohjanmaa 67 488 364,67 185,1
Valkeakoski Pirkanmaa 20 986 272,04 77,1
Vantaa Uusimaa 231 588 238,37 971,5
Varkaus Pohjois-Savo 20 692 385,63 53,7
Viitasaari Keski-Suomi 6 210 1 248,55 5
Virrat Pirkanmaa 6 619 1 162,65 5,7
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 250 568,89 26,8
Ylöjärvi Pirkanmaa 33 126 1 115,64 29,7
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 654 805,82 7
Äänekoski Keski-Suomi 18 793 884,57 21,2


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2019M01*-2019M08* 31.8.2019. Tilastokeskus. Viitattu 8.10.2019.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2019 1.1.2019. Maanmittauslaitos. Viitattu 16.3.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.