Luettelo Suomen kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2017 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 106. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. joulukuuta 2016. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2016 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 927 293,15 57,7
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 902 1 008,75 9,8
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 910 1 087,31 11
Espoo Uusimaa 274 522 312,22 879,3
Forssa Kanta-Häme 17 328 248,78 69,7
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 331 765,74 9,6
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 092 1 049,78 6,8
Hamina Kymenlaakso 20 643 609,71 33,9
Hanko Uusimaa 8 661 116,92 74,1
Harjavalta Satakunta 7 239 123,46 58,6
Heinola Päijät-Häme 19 353 676,07 28,6
Helsinki Uusimaa 635 591 214,21 2 967,1
Huittinen Satakunta 10 395 532,63 19,5
Hyvinkää Uusimaa 46 600 322,66 144,4
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 867 1 785,03 38
Iisalmi Pohjois-Savo 21 771 762,97 28,5
Ikaalinen Pirkanmaa 7 130 750,37 9,5
Imatra Etelä-Karjala 27 512 155,01 177,5
Joensuu Pohjois-Karjala 75 881 2 381,69 31,9
Jyväskylä Keski-Suomi 138 780 1 170,93 118,5
Jämsä Keski-Suomi 21 259 1 571,23 13,5
Järvenpää Uusimaa 41 523 37,54 1 106,1
Kaarina Varsinais-Suomi 32 725 150,42 217,6
Kajaani Kainuu 37 522 1 834,94 20,4
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 576 922,46 13,6
Kankaanpää Satakunta 11 637 689,41 16,9
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 578 468,23 11,9
Karkkila Uusimaa 8 918 242,36 36,8
Kaskinen Pohjanmaa 1 300 10,63 122,3
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 772 1 298,98 10,6
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 598 1 313,41 12,6
Kauniainen Uusimaa 9 399 5,89 1 595,8
Kemi Lappi 21 603 95,38 226,5
Kemijärvi Lappi 7 657 3 504,99 2,2
Kerava Uusimaa 35 531 30,63 1 160
Keuruu Keski-Suomi 9 992 1 257,97 7,9
Kitee Pohjois-Karjala 10 712 1 253,60 8,5
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 445 1 328,13 6,4
Kokemäki Satakunta 7 503 480,35 15,6
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 715 1 445,01 33
Kotka Kymenlaakso 54 160 272,01 199,1
Kouvola Kymenlaakso 85 231 2 558,37 33,3
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 724 683,03 9,8
Kuhmo Kainuu 8 644 4 806,31 1,8
Kuopio Pohjois-Savo 112 980 2 775,73 40,7
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 21 488 1 724,16 12,5
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 543 4 977,13 3,1
Lahti Päijät-Häme 119 377 459,43 259,8
Laitila Varsinais-Suomi 8 505 531,66 16
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 773 1 433,44 50,8
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 581 738,15 19,8
Lieksa Pohjois-Karjala 11 571 3 418,06 3,4
Lohja Uusimaa 47 142 939,14 50,2
Loimaa Varsinais-Suomi 16 273 848,11 19,2
Loviisa Uusimaa 15 218 819,76 18,6
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 575 11,80 980,9
Mikkeli Etelä-Savo 54 494 2 548,46 21,4
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 453 535,00 19,5
Naantali Varsinais-Suomi 19 058 311,90 61,1
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 895 527,87 20,6
Nokia Pirkanmaa 33 206 288,19 115,2
Nurmes Pohjois-Karjala 7 884 1 601,04 4,9
Närpiö Pohjanmaa 9 443 977,52 9,7
Orimattila Päijät-Häme 16 271 785,14 20,7
Orivesi Pirkanmaa 9 320 799,63 11,7
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 510 587,79 12,8
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 200 466 3 031,64 66,1
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 094 445,81 15,9
Paimio Varsinais-Suomi 10 713 238,36 44,9
Parainen Varsinais-Suomi 15 398 882,70 17,4
Parkano Pirkanmaa 6 691 852,07 7,9
Pieksämäki Etelä-Savo 18 467 1 568,61 11,8
Pietarsaari Pohjanmaa 19 361 88,45 218,9
Pori Satakunta 85 002 1 155,67 73,6
Porvoo Uusimaa 50 110 654,42 76,6
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 183 5 637,30 1,5
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 450 1 311,32 4,2
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 013 1 014,26 24,7
Raasepori Uusimaa 28 082 1 148,00 24,5
Raisio Varsinais-Suomi 24 276 48,76 497,9
Rauma Satakunta 39 495 495,74 79,7
Riihimäki Kanta-Häme 29 182 121,03 241,1
Rovaniemi Lappi 62 246 7 581,86 8,2
Saarijärvi Keski-Suomi 9 692 1 251,80 7,7
Salo Varsinais-Suomi 53 556 1 986,54 27
Sastamala Pirkanmaa 25 073 1 428,82 17,5
Savonlinna Etelä-Savo 35 229 2 239,02 15,7
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 62 053 1 431,79 43,3
Somero Varsinais-Suomi 9 026 667,79 13,5
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 313 713,54 10,2
Tampere Pirkanmaa 228 173 524,89 434,7
Tornio Lappi 22 107 1 188,00 18,6
Turku Varsinais-Suomi 187 564 245,67 763,5
Ulvila Satakunta 13 325 400,65 33,3
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 517 732,65 10,3
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 390 502,49 30,6
Vaasa Pohjanmaa 67 598 364,54 185,4
Valkeakoski Pirkanmaa 21 341 271,92 78,5
Vantaa Uusimaa 219 196 238,36 919,6
Varkaus Pohjois-Savo 21 441 385,62 55,6
Viitasaari Keski-Suomi 6 606 1 248,48 5,3
Virrat Pirkanmaa 6 913 1 162,57 5,9
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 193 568,66 26,7
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 806 1 115,72 29,4
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 983 805,85 7,4
Äänekoski Keski-Suomi 19 367 884,49 21,9


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, joulukuu 2016 31.12.2016. Tilastokeskus. Viitattu 26.1.2017.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2016 1.1.2016. Maanmittauslaitos. Viitattu 19.2.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.