Luettelo Suomen kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2017 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 106. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. elokuuta 2017. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 14. lokakuuta 2017 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 892 293,15 57,6
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 890 1 008,79 9,8
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 746 1 087,23 10,8
Espoo Uusimaa 277 375 312,29 888,2
Forssa Kanta-Häme 17 201 248,76 69,1
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 291 765,74 9,5
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 012 1 049,78 6,7
Hamina Kymenlaakso 20 554 609,71 33,7
Hanko Uusimaa 8 578 116,92 73,4
Harjavalta Satakunta 7 189 123,46 58,2
Heinola Päijät-Häme 19 172 676,06 28,4
Helsinki Uusimaa 642 045 214,21 2 997,3
Huittinen Satakunta 10 305 532,64 19,3
Hyvinkää Uusimaa 46 600 322,66 144,4
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 601 1 785,05 37,9
Iisalmi Pohjois-Savo 21 675 763,05 28,4
Ikaalinen Pirkanmaa 7 140 750,40 9,5
Imatra Etelä-Karjala 27 357 155,01 176,5
Joensuu Pohjois-Karjala 75 652 2 381,69 31,8
Jyväskylä Keski-Suomi 139 260 1 170,95 118,9
Jämsä Keski-Suomi 21 055 1 571,38 13,4
Järvenpää Uusimaa 42 344 37,54 1 128
Kaarina Varsinais-Suomi 32 987 150,43 219,3
Kajaani Kainuu 37 304 1 834,77 20,3
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 533 922,93 13,6
Kankaanpää Satakunta 11 640 689,41 16,9
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 584 468,33 11,9
Karkkila Uusimaa 8 945 242,36 36,9
Kaskinen Pohjanmaa 1 276 10,63 120
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 678 1 298,97 10,5
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 374 1 313,44 12,5
Kauniainen Uusimaa 9 482 5,89 1 609,8
Kemi Lappi 21 297 95,37 223,3
Kemijärvi Lappi 7 612 3 504,98 2,2
Kerava Uusimaa 35 457 30,63 1 157,6
Keuruu Keski-Suomi 9 953 1 257,97 7,9
Kitee Pohjois-Karjala 10 579 1 253,59 8,4
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 342 1 328,13 6,3
Kokemäki Satakunta 7 433 480,36 15,5
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 722 1 445,11 33
Kotka Kymenlaakso 53 730 272,01 197,5
Kouvola Kymenlaakso 84 548 2 558,47 33
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 671 683,04 9,8
Kuhmo Kainuu 8 563 4 806,31 1,8
Kuopio Pohjois-Savo 117 842 3 241,01 36,4
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 21 294 1 724,06 12,4
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 391 4 978,00 3,1
Lahti Päijät-Häme 119 395 459,47 259,9
Laitila Varsinais-Suomi 8 611 531,56 16,2
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 685 1 433,33 50,7
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 522 738,17 19,7
Lieksa Pohjois-Karjala 11 414 3 418,06 3,3
Lohja Uusimaa 46 931 939,12 50
Loimaa Varsinais-Suomi 16 207 848,11 19,1
Loviisa Uusimaa 15 140 819,76 18,5
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 658 11,80 988
Mikkeli Etelä-Savo 54 390 2 548,46 21,3
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 330 534,85 19,3
Naantali Varsinais-Suomi 19 124 312,37 61,2
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 860 527,87 20,6
Nokia Pirkanmaa 33 288 288,20 115,5
Nurmes Pohjois-Karjala 7 790 1 601,02 4,9
Närpiö Pohjanmaa 9 502 977,71 9,7
Orimattila Päijät-Häme 16 276 785,18 20,7
Orivesi Pirkanmaa 9 313 799,65 11,6
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 429 587,79 12,6
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 201 124 3 031,89 66,3
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 030 445,81 15,8
Paimio Varsinais-Suomi 10 695 238,37 44,9
Parainen Varsinais-Suomi 15 357 882,84 17,4
Parkano Pirkanmaa 6 630 852,07 7,8
Pieksämäki Etelä-Savo 18 353 1 568,74 11,7
Pietarsaari Pohjanmaa 19 394 88,45 219,3
Pori Satakunta 84 779 1 155,95 73,3
Porvoo Uusimaa 50 203 654,42 76,7
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 124 5 638,03 1,4
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 358 1 311,31 4,1
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 068 1 014,22 24,7
Raasepori Uusimaa 28 053 1 147,99 24,4
Raisio Varsinais-Suomi 24 340 48,76 499,2
Rauma Satakunta 39 612 495,73 79,9
Riihimäki Kanta-Häme 29 058 121,03 240,1
Rovaniemi Lappi 62 037 7 581,73 8,2
Saarijärvi Keski-Suomi 9 646 1 251,80 7,7
Salo Varsinais-Suomi 53 188 1 986,57 26,8
Sastamala Pirkanmaa 24 823 1 428,82 17,4
Savonlinna Etelä-Savo 34 829 2 238,38 15,6
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 62 457 1 431,77 43,6
Somero Varsinais-Suomi 9 001 667,77 13,5
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 304 713,54 10,2
Tampere Pirkanmaa 230 537 524,91 439,2
Tornio Lappi 21 939 1 188,00 18,5
Turku Varsinais-Suomi 188 584 245,67 767,6
Ulvila Satakunta 13 236 400,66 33
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 497 732,65 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 777 502,49 31,4
Vaasa Pohjanmaa 66 876 364,55 183,4
Valkeakoski Pirkanmaa 21 215 271,92 78
Vantaa Uusimaa 221 821 238,37 930,6
Varkaus Pohjois-Savo 21 258 385,64 55,1
Viitasaari Keski-Suomi 6 467 1 248,46 5,2
Virrat Pirkanmaa 6 879 1 162,57 5,9
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 216 568,66 26,8
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 851 1 115,72 29,4
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 968 805,85 7,4
Äänekoski Keski-Suomi 19 186 884,54 21,7


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, elokuu 2017 31.8.2017. Tilastokeskus. Viitattu 7.10.2017.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2017 1.1.2017. Maanmittauslaitos. Viitattu 2.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.