Luettelo Suomen kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2017 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 106. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 28. helmikuuta 2017. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2016 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 915 293,15 57,7
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 907 1 008,75 9,8
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 844 1 087,31 10,9
Espoo Uusimaa 274 904 312,22 880,5
Forssa Kanta-Häme 17 292 248,78 69,5
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 323 765,74 9,6
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 108 1 049,78 6,8
Hamina Kymenlaakso 20 572 609,71 33,7
Hanko Uusimaa 8 643 116,92 73,9
Harjavalta Satakunta 7 235 123,46 58,6
Heinola Päijät-Häme 19 297 676,07 28,5
Helsinki Uusimaa 636 576 214,21 2 971,7
Huittinen Satakunta 10 367 532,63 19,5
Hyvinkää Uusimaa 46 647 322,66 144,6
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 799 1 785,03 38
Iisalmi Pohjois-Savo 21 752 762,97 28,5
Ikaalinen Pirkanmaa 7 121 750,37 9,5
Imatra Etelä-Karjala 27 464 155,01 177,2
Joensuu Pohjois-Karjala 75 801 2 381,69 31,8
Jyväskylä Keski-Suomi 138 922 1 170,93 118,6
Jämsä Keski-Suomi 21 219 1 571,23 13,5
Järvenpää Uusimaa 41 734 37,54 1 111,7
Kaarina Varsinais-Suomi 32 752 150,42 217,7
Kajaani Kainuu 37 531 1 834,94 20,5
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 550 922,46 13,6
Kankaanpää Satakunta 11 640 689,41 16,9
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 568 468,23 11,9
Karkkila Uusimaa 8 903 242,36 36,7
Kaskinen Pohjanmaa 1 284 10,63 120,8
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 733 1 298,98 10,6
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 545 1 313,41 12,6
Kauniainen Uusimaa 9 391 5,89 1 594,4
Kemi Lappi 21 578 95,38 226,2
Kemijärvi Lappi 7 640 3 504,99 2,2
Kerava Uusimaa 35 432 30,63 1 156,8
Keuruu Keski-Suomi 9 948 1 257,97 7,9
Kitee Pohjois-Karjala 10 694 1 253,60 8,5
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 415 1 328,13 6,3
Kokemäki Satakunta 7 450 480,35 15,5
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 879 1 445,01 33,1
Kotka Kymenlaakso 54 152 272,01 199,1
Kouvola Kymenlaakso 85 084 2 558,37 33,3
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 759 683,03 9,9
Kuhmo Kainuu 8 626 4 806,31 1,8
Kuopio Pohjois-Savo 117 745 2 775,73 42,4
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 21 405 1 724,16 12,4
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 517 4 977,13 3,1
Lahti Päijät-Häme 119 515 459,43 260,1
Laitila Varsinais-Suomi 8 521 531,66 16
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 888 1 433,44 50,8
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 538 738,15 19,7
Lieksa Pohjois-Karjala 11 570 3 418,06 3,4
Lohja Uusimaa 47 144 939,14 50,2
Loimaa Varsinais-Suomi 16 274 848,11 19,2
Loviisa Uusimaa 15 186 819,76 18,5
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 583 11,80 981,6
Mikkeli Etelä-Savo 54 522 2 548,46 21,4
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 427 535,00 19,5
Naantali Varsinais-Suomi 19 038 311,90 61
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 888 527,87 20,6
Nokia Pirkanmaa 33 226 288,19 115,3
Nurmes Pohjois-Karjala 7 861 1 601,04 4,9
Närpiö Pohjanmaa 9 432 977,52 9,6
Orimattila Päijät-Häme 16 276 785,14 20,7
Orivesi Pirkanmaa 9 306 799,63 11,6
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 508 587,79 12,8
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 200 664 3 031,64 66,2
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 062 445,81 15,8
Paimio Varsinais-Suomi 10 677 238,36 44,8
Parainen Varsinais-Suomi 15 353 882,70 17,4
Parkano Pirkanmaa 6 680 852,07 7,8
Pieksämäki Etelä-Savo 18 449 1 568,61 11,8
Pietarsaari Pohjanmaa 19 390 88,45 219,2
Pori Satakunta 85 012 1 155,67 73,6
Porvoo Uusimaa 50 135 654,42 76,6
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 174 5 637,30 1,4
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 412 1 311,32 4,1
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 011 1 014,26 24,7
Raasepori Uusimaa 28 073 1 148,00 24,5
Raisio Varsinais-Suomi 24 298 48,76 498,3
Rauma Satakunta 39 560 495,74 79,8
Riihimäki Kanta-Häme 29 093 121,03 240,4
Rovaniemi Lappi 62 267 7 581,86 8,2
Saarijärvi Keski-Suomi 9 682 1 251,80 7,7
Salo Varsinais-Suomi 53 483 1 986,54 26,9
Sastamala Pirkanmaa 25 016 1 428,82 17,5
Savonlinna Etelä-Savo 35 199 2 239,02 15,7
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 62 160 1 431,79 43,4
Somero Varsinais-Suomi 9 017 667,79 13,5
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 304 713,54 10,2
Tampere Pirkanmaa 228 621 524,89 435,6
Tornio Lappi 22 082 1 188,00 18,6
Turku Varsinais-Suomi 187 748 245,67 764,2
Ulvila Satakunta 13 276 400,65 33,1
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 509 732,65 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 446 502,49 30,7
Vaasa Pohjanmaa 67 559 364,54 185,3
Valkeakoski Pirkanmaa 21 299 271,92 78,3
Vantaa Uusimaa 219 783 238,36 922,1
Varkaus Pohjois-Savo 21 464 385,62 55,7
Viitasaari Keski-Suomi 6 577 1 248,48 5,3
Virrat Pirkanmaa 6 891 1 162,57 5,9
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 218 568,66 26,8
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 786 1 115,72 29,4
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 6 005 805,85 7,5
Äänekoski Keski-Suomi 19 348 884,49 21,9


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, helmikuu 2017 28.2.2017. Tilastokeskus. Viitattu 20.5.2017.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2016 1.1.2016. Maanmittauslaitos. Viitattu 19.2.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.