Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2013 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. heinäkuuta 2015. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2015 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väentiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 17 063 293,15 58,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 10 119 1 008,75 10
Alavus Etelä-Pohjanmaa 12 094 1 088,16 11,1
Espoo Uusimaa 268 358 312,19 859,6
Forssa Kanta-Häme 17 450 248,79 70,1
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 472 765,67 9,8
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 201 1 049,77 6,9
Hamina Kymenlaakso 21 000 609,71 34,4
Hanko Uusimaa 8 996 116,92 76,9
Harjavalta Satakunta 7 356 123,46 59,6
Heinola Päijät-Häme 19 635 676,08 29
Helsinki Uusimaa 627 033 213,92 2 931,2
Huittinen Satakunta 10 529 532,63 19,8
Hyvinkää Uusimaa 46 483 322,62 144,1
Hämeenlinna Kanta-Häme 68 090 1 785,01 38,1
Iisalmi Pohjois-Savo 22 019 762,97 28,9
Ikaalinen Pirkanmaa 7 209 750,31 9,6
Imatra Etelä-Karjala 27 980 155,01 180,5
Joensuu Pohjois-Karjala 74 968 2 381,66 31,5
Juankoski Pohjois-Savo 4 836 465,28 10,4
Jyväskylä Keski-Suomi 135 654 1 170,90 115,9
Jämsä Keski-Suomi 21 736 1 571,34 13,8
Järvenpää Uusimaa 40 862 37,54 1 088,5
Kaarina Varsinais-Suomi 32 439 150,42 215,7
Kajaani Kainuu 37 586 1 835,06 20,5
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 702 922,24 13,8
Kankaanpää Satakunta 11 816 689,41 17,1
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 624 468,23 12
Karkkila Uusimaa 9 009 242,36 37,2
Kaskinen Pohjanmaa 1 301 10,63 122,4
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 952 1 299,03 10,7
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 949 1 313,46 12,9
Kauniainen Uusimaa 9 265 5,89 1 573
Kemi Lappi 21 795 95,38 228,5
Kemijärvi Lappi 7 865 3 504,98 2,2
Kerava Uusimaa 35 343 30,62 1 154,2
Keuruu Keski-Suomi 10 189 1 258,02 8,1
Kitee Pohjois-Karjala 10 937 1 253,60 8,7
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 731 1 328,13 6,6
Kokemäki Satakunta 7 647 481,31 15,9
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 453 1 444,98 32,8
Kotka Kymenlaakso 54 419 272,01 200,1
Kouvola Kymenlaakso 86 267 2 558,31 33,7
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 818 683,03 10
Kuhmo Kainuu 8 924 4 806,44 1,9
Kuopio Pohjois-Savo 111 070 2 775,76 40
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 14 075 905,63 15,5
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 713 4 977,02 3,2
Lahti Päijät-Häme 103 758 135,05 768,3
Laitila Varsinais-Suomi 8 536 531,66 16,1
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 548 1 433,35 50,6
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 744 737,39 20
Lieksa Pohjois-Karjala 11 962 3 418,06 3,5
Lohja Uusimaa 47 599 939,14 50,7
Loimaa Varsinais-Suomi 16 568 848,11 19,5
Loviisa Uusimaa 15 437 819,78 18,8
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 443 11,80 969,7
Mikkeli Etelä-Savo 54 466 2 548,51 21,4
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 699 534,87 20
Naantali Varsinais-Suomi 18 965 311,90 60,8
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 937 527,88 20,7
Nokia Pirkanmaa 33 198 288,18 115,2
Nurmes Pohjois-Karjala 8 044 1 601,05 5
Närpiö Pohjanmaa 9 415 977,50 9,6
Orimattila Päijät-Häme 16 335 785,34 20,8
Orivesi Pirkanmaa 9 517 799,63 11,9
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 682 587,76 13,1
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 197 057 3 031,61 65
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 153 445,82 16
Paimio Varsinais-Suomi 10 649 238,36 44,7
Parainen Varsinais-Suomi 15 524 882,50 17,6
Parkano Pirkanmaa 6 825 852,07 8
Pieksämäki Etelä-Savo 18 985 1 568,62 12,1
Pietarsaari Pohjanmaa 19 549 88,45 221
Pori Satakunta 85 361 1 155,66 73,9
Porvoo Uusimaa 50 051 654,42 76,5
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 325 5 637,29 1,5
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 555 1 311,32 4,2
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 322 1 014,22 25
Raasepori Uusimaa 28 651 1 148,00 25
Raisio Varsinais-Suomi 24 431 48,76 501
Rauma Satakunta 39 825 495,66 80,3
Riihimäki Kanta-Häme 29 350 121,03 242,5
Rovaniemi Lappi 61 303 7 581,86 8,1
Saarijärvi Keski-Suomi 10 008 1 251,69 8
Salo Varsinais-Suomi 54 220 1 986,55 27,3
Sastamala Pirkanmaa 25 330 1 429,15 17,7
Savonlinna Etelä-Savo 35 748 2 239,06 16
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 61 167 1 431,76 42,7
Somero Varsinais-Suomi 9 145 667,78 13,7
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 439 713,54 10,4
Tampere Pirkanmaa 223 550 525,04 425,8
Tornio Lappi 22 276 1 188,00 18,8
Turku Varsinais-Suomi 184 346 245,67 750,4
Ulvila Satakunta 13 427 400,66 33,5
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 547 732,66 10,3
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 624 502,49 31,1
Vaasa Pohjanmaa 66 599 364,50 182,7
Valkeakoski Pirkanmaa 21 216 271,92 78
Vantaa Uusimaa 212 801 238,35 892,8
Varkaus Pohjois-Savo 21 746 385,62 56,4
Viitasaari Keski-Suomi 6 729 1 248,48 5,4
Virrat Pirkanmaa 7 100 1 162,58 6,1
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 14 991 568,62 26,4
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 646 1 115,69 29,3
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 6 137 804,93 7,6
Äänekoski Keski-Suomi 19 874 884,48 22,5


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 31.7.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 26.8.2015.
  2. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 1.1.2015. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.