Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen kaupungit 2020.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2020 alussa nimitystä kaupunki käyttäneiden kuntien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla myös kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. maaliskuuta 2021. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 16. kesäkuuta 2021 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 402 293,26 55,9
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 402 1 008,85 9,3
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 275 1 087,24 10,4
Espoo Uusimaa 293 576 312,33 940
Forssa Kanta-Häme 16 738 248,76 67,3
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 6 887 766,38 9
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 6 685 1 050,41 6,4
Hamina Kymenlaakso 19 844 609,80 32,5
Hanko Uusimaa 8 064 117,46 68,7
Harjavalta Satakunta 6 856 123,46 55,5
Heinola Päijät-Häme 18 478 675,99 27,3
Helsinki Uusimaa 656 250 214,29 3 062,4
Huittinen Satakunta 9 931 532,61 18,6
Hyvinkää Uusimaa 46 684 322,69 144,7
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 864 1 785,35 38
Iisalmi Pohjois-Savo 21 126 762,99 27,7
Ikaalinen Pirkanmaa 6 880 750,41 9,2
Imatra Etelä-Karjala 25 988 155,00 167,7
Joensuu Pohjois-Karjala 76 833 2 381,69 32,3
Jyväskylä Keski-Suomi 143 400 1 171,02 122,5
Jämsä Keski-Suomi 19 894 1 571,37 12,7
Järvenpää Uusimaa 44 722 37,54 1 191,3
Kaarina Varsinais-Suomi 34 878 150,65 231,5
Kajaani Kainuu 36 563 1 834,73 19,9
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 432 924,09 13,5
Kangasala Pirkanmaa 32 255 658,09 49
Kankaanpää Satakunta 12 768 1 021,12 12,5
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 409 468,04 11,6
Karkkila Uusimaa 8 696 242,35 35,9
Kaskinen Pohjanmaa 1 283 10,63 120,7
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 12 989 1 298,96 10
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 15 479 1 313,82 11,8
Kauniainen Uusimaa 10 148 5,89 1 722,9
Kemi Lappi 20 331 95,30 213,3
Kemijärvi Lappi 7 167 3 504,36 2
Kerava Uusimaa 37 193 30,63 1 214,3
Keuruu Keski-Suomi 9 491 1 257,96 7,5
Kitee Pohjois-Karjala 9 936 1 253,66 7,9
Kiuruvesi Pohjois-Savo 7 832 1 328,15 5,9
Kokemäki Satakunta 6 990 480,20 14,6
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 927 1 445,95 33,1
Kotka Kymenlaakso 51 603 271,95 189,8
Kouvola Kymenlaakso 81 141 2 557,67 31,7
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 405 683,24 9,4
Kuhmo Kainuu 8 027 4 806,43 1,7
Kuopio Pohjois-Savo 120 248 3 241,02 37,1
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 20 404 1 724,63 11,8
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 207 4 978,52 3,1
Lahti Päijät-Häme 120 112 459,49 261,4
Laitila Varsinais-Suomi 8 472 531,85 15,9
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 591 1 433,79 50,6
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 211 737,15 19,3
Lieksa Pohjois-Karjala 10 666 3 417,88 3,1
Lohja Uusimaa 45 913 939,44 48,9
Loimaa Varsinais-Suomi 15 790 848,13 18,6
Loviisa Uusimaa 14 741 819,81 18
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 718 11,80 993,1
Mikkeli Etelä-Savo 52 530 2 548,19 20,6
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 9 645 534,85 18
Naantali Varsinais-Suomi 19 454 312,53 62,2
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 472 526,67 19,9
Nokia Pirkanmaa 34 525 288,29 119,8
Nurmes Pohjois-Karjala 9 503 2 401,38 4
Närpiö Pohjanmaa 9 583 977,74 9,8
Orimattila Päijät-Häme 15 871 785,26 20,2
Orivesi Pirkanmaa 8 987 799,65 11,2
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 160 587,84 12,2
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 207 717 2 971,14 69,9
Outokumpu Pohjois-Karjala 6 508 445,82 14,6
Paimio Varsinais-Suomi 10 960 238,49 46
Parainen Varsinais-Suomi 15 091 883,20 17,1
Parkano Pirkanmaa 6 352 852,72 7,4
Pieksämäki Etelä-Savo 17 373 1 569,01 11,1
Pietarsaari Pohjanmaa 19 098 88,45 215,9
Pori Satakunta 83 676 1 156,10 72,4
Porvoo Uusimaa 50 711 654,55 77,5
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 760 5 638,35 1,4
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 014 1 310,33 3,8
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 24 353 1 015,34 24
Raasepori Uusimaa 27 590 1 148,34 24
Raisio Varsinais-Suomi 24 555 48,76 503,6
Rauma Satakunta 39 037 496,17 78,7
Riihimäki Kanta-Häme 28 757 121,01 237,6
Rovaniemi Lappi 63 618 7 581,51 8,4
Saarijärvi Keski-Suomi 9 203 1 251,71 7,4
Salo Varsinais-Suomi 51 563 1 987,21 25,9
Sastamala Pirkanmaa 24 068 1 429,16 16,8
Savonlinna Etelä-Savo 32 667 2 238,17 14,6
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 64 335 1 431,78 44,9
Somero Varsinais-Suomi 8 623 667,98 12,9
Suonenjoki Pohjois-Savo 6 931 713,56 9,7
Tampere Pirkanmaa 241 672 524,94 460,4
Tornio Lappi 21 466 1 188,78 18,1
Turku Varsinais-Suomi 194 244 245,66 790,7
Ulvila Satakunta 12 724 400,63 31,8
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 509 732,70 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 457 502,93 30,7
Vaasa Pohjanmaa 67 447 364,72 184,9
Valkeakoski Pirkanmaa 20 744 272,05 76,3
Vantaa Uusimaa 238 033 238,37 998,6
Varkaus Pohjois-Savo 20 240 385,61 52,5
Viitasaari Keski-Suomi 6 093 1 248,54 4,9
Virrat Pirkanmaa 6 490 1 162,68 5,6
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 308 569,73 26,9
Ylöjärvi Pirkanmaa 33 377 1 115,75 29,9
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 524 805,82 6,9
Äänekoski Keski-Suomi 18 528 884,58 20,9


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2021M01*-2021M03* 31.3.2021. Tilastokeskus. Viitattu 13.5.2021.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2021 1.1.2021. Maanmittauslaitos. Viitattu 13.5.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.