Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2020 alussa nimitystä kaupunki käyttäneiden kuntien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla myös kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. tammikuuta 2020. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 31. heinäkuuta 2020 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 476 293,26 56,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 550 1 008,83 9,5
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 452 1 087,18 10,5
Espoo Uusimaa 290 200 312,32 929,2
Forssa Kanta-Häme 16 906 248,76 68
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 6 999 766,19 9,1
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 6 760 1 049,82 6,4
Hamina Kymenlaakso 20 134 609,80 33
Hanko Uusimaa 8 203 117,42 69,9
Harjavalta Satakunta 6 929 123,46 56,1
Heinola Päijät-Häme 18 661 675,99 27,6
Helsinki Uusimaa 655 281 214,25 3 058,5
Huittinen Satakunta 10 051 532,64 18,9
Hyvinkää Uusimaa 46 507 322,68 144,1
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 658 1 785,22 37,9
Iisalmi Pohjois-Savo 21 374 763,02 28
Ikaalinen Pirkanmaa 6 921 750,41 9,2
Imatra Etelä-Karjala 26 509 155,01 171
Joensuu Pohjois-Karjala 76 840 2 381,68 32,3
Jyväskylä Keski-Suomi 142 477 1 170,97 121,7
Jämsä Keski-Suomi 20 157 1 571,37 12,8
Järvenpää Uusimaa 43 739 37,54 1 165,1
Kaarina Varsinais-Suomi 33 979 150,65 225,5
Kajaani Kainuu 36 700 1 834,78 20
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 358 924,05 13,4
Kangasala Pirkanmaa 31 897 658,07 48,5
Kankaanpää Satakunta 11 272 689,63 16,3
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 459 468,33 11,7
Karkkila Uusimaa 8 723 242,36 36
Kaskinen Pohjanmaa 1 250 10,63 117,6
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 187 1 298,99 10,2
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 15 716 1 313,79 12
Kauniainen Uusimaa 9 800 5,89 1 663,8
Kemi Lappi 20 742 95,37 217,5
Kemijärvi Lappi 7 283 3 504,13 2,1
Kerava Uusimaa 36 789 30,63 1 201,1
Keuruu Keski-Suomi 9 584 1 257,97 7,6
Kitee Pohjois-Karjala 10 129 1 253,67 8,1
Kiuruvesi Pohjois-Savo 7 987 1 328,14 6
Kokemäki Satakunta 7 108 480,48 14,8
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 724 1 445,44 33
Kotka Kymenlaakso 52 096 271,95 191,6
Kouvola Kymenlaakso 82 104 2 557,67 32,1
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 504 683,04 9,5
Kuhmo Kainuu 8 187 4 806,53 1,7
Kuopio Pohjois-Savo 119 379 3 241,01 36,8
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 20 656 1 724,67 12
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 135 4 978,52 3
Lahti Päijät-Häme 119 917 459,50 261
Laitila Varsinais-Suomi 8 571 531,85 16,1
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 667 1 433,78 50,7
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 280 737,15 19,4
Lieksa Pohjois-Karjala 10 869 3 417,89 3,2
Lohja Uusimaa 45 975 939,17 49
Loimaa Varsinais-Suomi 15 843 848,13 18,7
Loviisa Uusimaa 14 786 819,74 18
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 696 11,80 991,2
Mikkeli Etelä-Savo 53 197 2 548,35 20,9
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 9 850 534,85 18,4
Naantali Varsinais-Suomi 19 301 312,46 61,8
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 643 527,84 20,2
Nokia Pirkanmaa 33 966 288,30 117,8
Nurmes Pohjois-Karjala 9 522 2 401,37 4
Närpiö Pohjanmaa 9 479 977,71 9,7
Orimattila Päijät-Häme 16 005 785,17 20,4
Orivesi Pirkanmaa 9 159 799,65 11,5
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 268 587,82 12,4
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 205 629 2 971,96 69,2
Outokumpu Pohjois-Karjala 6 679 445,83 15
Paimio Varsinais-Suomi 10 848 238,41 45,5
Parainen Varsinais-Suomi 15 105 883,12 17,1
Parkano Pirkanmaa 6 400 852,93 7,5
Pieksämäki Etelä-Savo 17 661 1 568,71 11,3
Pietarsaari Pohjanmaa 19 212 88,44 217,2
Pori Satakunta 83 905 1 156,01 72,6
Porvoo Uusimaa 50 361 654,54 76,9
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 860 5 638,28 1,4
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 107 1 310,80 3,9
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 24 679 1 015,43 24,3
Raasepori Uusimaa 27 537 1 148,30 24
Raisio Varsinais-Suomi 24 096 48,76 494,2
Rauma Satakunta 39 190 496,02 79
Riihimäki Kanta-Häme 28 815 121,00 238,1
Rovaniemi Lappi 63 128 7 581,51 8,3
Saarijärvi Keski-Suomi 9 300 1 251,70 7,4
Salo Varsinais-Suomi 51 790 1 986,59 26,1
Sastamala Pirkanmaa 24 251 1 429,04 17
Savonlinna Etelä-Savo 32 976 2 238,09 14,7
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 63 834 1 431,75 44,6
Somero Varsinais-Suomi 8 715 667,83 13
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 060 713,55 9,9
Tampere Pirkanmaa 238 420 524,95 454,2
Tornio Lappi 21 640 1 188,78 18,2
Turku Varsinais-Suomi 193 176 245,66 786,4
Ulvila Satakunta 12 864 400,65 32,1
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 473 732,64 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 506 502,86 30,8
Vaasa Pohjanmaa 67 623 364,67 185,4
Valkeakoski Pirkanmaa 20 937 272,04 77
Vantaa Uusimaa 233 383 238,37 979,1
Varkaus Pohjois-Savo 20 562 385,63 53,3
Viitasaari Keski-Suomi 6 168 1 248,55 4,9
Virrat Pirkanmaa 6 536 1 162,67 5,6
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 258 568,92 26,8
Ylöjärvi Pirkanmaa 33 216 1 115,73 29,8
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 608 805,83 7
Äänekoski Keski-Suomi 18 759 884,57 21,2


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2020M01*- 31.1.2020. Tilastokeskus. Viitattu 1.3.2020.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2020 1.1.2020. Maanmittauslaitos. Viitattu 13.4.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.