Luettelo Suomen kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kaupungit 2015.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2013 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. tammikuuta 2016. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2016 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 17 057 293,15 58,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 10 005 1 008,75 9,9
Alavus Etelä-Pohjanmaa 12 026 1 087,31 11,1
Espoo Uusimaa 270 010 312,22 864,8
Forssa Kanta-Häme 17 417 248,78 70
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 449 765,74 9,7
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 162 1 049,78 6,8
Hamina Kymenlaakso 20 842 609,71 34,2
Hanko Uusimaa 8 867 116,92 75,8
Harjavalta Satakunta 7 297 123,46 59,1
Heinola Päijät-Häme 19 544 676,07 28,9
Helsinki Uusimaa 630 752 214,21 2 944,5
Huittinen Satakunta 10 484 532,63 19,7
Hyvinkää Uusimaa 46 560 322,66 144,3
Hämeenlinna Kanta-Häme 68 014 1 785,03 38,1
Iisalmi Pohjois-Savo 21 959 762,97 28,8
Ikaalinen Pirkanmaa 7 202 750,37 9,6
Imatra Etelä-Karjala 27 786 155,01 179,3
Joensuu Pohjois-Karjala 75 640 2 381,69 31,8
Juankoski Pohjois-Savo 4 805 465,27 10,3
Jyväskylä Keski-Suomi 137 504 1 170,93 117,4
Jämsä Keski-Suomi 21 508 1 571,23 13,7
Järvenpää Uusimaa 41 028 37,54 1 092,9
Kaarina Varsinais-Suomi 32 586 150,42 216,6
Kajaani Kainuu 37 627 1 834,94 20,5
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 583 922,46 13,6
Kankaanpää Satakunta 11 767 689,41 17,1
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 583 468,23 11,9
Karkkila Uusimaa 8 981 242,36 37,1
Kaskinen Pohjanmaa 1 290 10,63 121,4
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 896 1 298,98 10,7
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 776 1 313,41 12,8
Kauniainen Uusimaa 9 435 5,89 1 601,9
Kemi Lappi 21 787 95,38 228,4
Kemijärvi Lappi 7 757 3 504,99 2,2
Kerava Uusimaa 35 336 30,63 1 153,6
Keuruu Keski-Suomi 10 105 1 257,97 8
Kitee Pohjois-Karjala 10 829 1 253,60 8,6
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 588 1 328,13 6,5
Kokemäki Satakunta 7 580 480,35 15,8
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 590 1 445,01 32,9
Kotka Kymenlaakso 54 363 272,01 199,9
Kouvola Kymenlaakso 85 861 2 558,37 33,6
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 804 683,03 10
Kuhmo Kainuu 8 787 4 806,31 1,8
Kuopio Pohjois-Savo 112 201 2 775,73 40,4
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 21 717 1 724,16 12,6
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 671 4 977,13 3,1
Lahti Päijät-Häme 118 848 459,43 258,7
Laitila Varsinais-Suomi 8 520 531,66 16
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 946 1 433,44 50,9
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 625 738,15 19,8
Lieksa Pohjois-Karjala 11 758 3 418,06 3,4
Lohja Uusimaa 47 348 939,14 50,4
Loimaa Varsinais-Suomi 16 466 848,11 19,4
Loviisa Uusimaa 15 318 819,76 18,7
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 503 11,80 974,8
Mikkeli Etelä-Savo 54 724 2 548,46 21,5
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 599 535,00 19,8
Naantali Varsinais-Suomi 18 972 311,90 60,8
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 877 527,87 20,6
Nokia Pirkanmaa 33 149 288,19 115
Nurmes Pohjois-Karjala 7 995 1 601,04 5
Närpiö Pohjanmaa 9 385 977,52 9,6
Orimattila Päijät-Häme 16 299 785,14 20,8
Orivesi Pirkanmaa 9 399 799,63 11,8
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 602 587,79 12,9
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 198 584 3 031,64 65,5
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 151 445,81 16
Paimio Varsinais-Suomi 10 617 238,36 44,5
Parainen Varsinais-Suomi 15 483 882,70 17,5
Parkano Pirkanmaa 6 751 852,07 7,9
Pieksämäki Etelä-Savo 18 772 1 568,61 12
Pietarsaari Pohjanmaa 19 437 88,45 219,8
Pori Satakunta 85 360 1 155,67 73,9
Porvoo Uusimaa 50 027 654,42 76,4
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 243 5 637,30 1,5
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 501 1 311,32 4,2
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 150 1 014,26 24,8
Raasepori Uusimaa 28 397 1 148,00 24,7
Raisio Varsinais-Suomi 24 326 48,76 498,9
Rauma Satakunta 39 762 495,74 80,2
Riihimäki Kanta-Häme 29 286 121,03 242
Rovaniemi Lappi 61 857 7 581,86 8,2
Saarijärvi Keski-Suomi 9 913 1 251,80 7,9
Salo Varsinais-Suomi 53 831 1 986,54 27,1
Sastamala Pirkanmaa 25 184 1 428,82 17,6
Savonlinna Etelä-Savo 35 569 2 239,02 15,9
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 61 631 1 431,79 43
Somero Varsinais-Suomi 9 080 667,79 13,6
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 385 713,54 10,3
Tampere Pirkanmaa 225 319 524,89 429,3
Tornio Lappi 22 194 1 188,00 18,7
Turku Varsinais-Suomi 186 191 245,67 757,9
Ulvila Satakunta 13 356 400,65 33,3
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 554 732,65 10,3
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 513 502,49 30,9
Vaasa Pohjanmaa 67 630 364,54 185,5
Valkeakoski Pirkanmaa 21 342 271,92 78,5
Vantaa Uusimaa 215 022 238,36 902,1
Varkaus Pohjois-Savo 21 643 385,62 56,1
Viitasaari Keski-Suomi 6 652 1 248,48 5,3
Virrat Pirkanmaa 6 992 1 162,57 6
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 064 568,66 26,5
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 741 1 115,72 29,3
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 6 055 805,85 7,5
Äänekoski Keski-Suomi 19 643 884,49 22,2


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 31.1.2016. Väestörekisterikeskus. Viitattu 19.2.2016.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2016 1.1.2016. Maanmittauslaitos. Viitattu 19.2.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.