Luettelo Suomen kuntien koordinaateista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit KML-muodossa

Tämä artikkeli on luettelo Suomen kuntien koordinaateista WGS 84 -koordinaattijärjestelmässä.

Nykyiset kunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytä tämän osion koordinaatit OSM-kartalla
Vie tämän osion koordinaatit KML-muodossa

Koordinaatit ovat kunta-artikkelien yhteydessä käytettyjä koordinaatteja.

Kunnan päätaajaman koordinaatteja
Kunta Koordinaatit
Akaa 61°10′00″N, 23°52′05″E
Alajärvi 63°00′N, 023°49′E
Alavieska 64°09′55″N, 24°18′25″E
Alavus 62°35′10″N, 23°37′10″E
Asikkala 61°10′20″N, 25°32′50″E
Askola 60°31′40″N, 25°36′00″E
Aura 60°38′50″N, 22°35′25″E
Brändö 60°24′40″N, 21°02′45″E
Eckerö 60°13′25″N, 019°33′25″E
Enonkoski 62°05′20″N, 28°56′00″E
Enontekiö 68°23′05″N, 23°38′20″E
Espoo 60°12′20″N, 024°39′20″E
Eura 61°07′50″N, 22°08′25″E
Eurajoki 61°12′05″N, 21°43′50″E
Evijärvi 63°22′00″N, 23°28′30″E
Finström 60°13′45″N, 19°59′20″E
Forssa 60°48′50″N, 23°37′20″E
Föglö 60°01′50″N, 20°23′15″E
Geta 60°22′30″N, 19°50′45″E
Haapajärvi 63°44′55″N, 25°19′05″E
Haapavesi 64°08′15″N, 025°22′00″E
Hailuoto 65°01′N, 024°43′E
Halsua 63°27′50″N, 24°10′00″E
Hamina 60°34′11″N, 27°11′53″E
Hammarland 60°13′00″N, 19°44′25″E
Hankasalmi 62°23′20″N, 026°26′10″E
Hanko 59°49′25″N, 22°58′05″E
Harjavalta 61°18′50″N, 22°08′30″E
Hartola 61°34′45″N, 026°01′15″E
Hattula 61°03′20″N, 24°22′15″E
Hausjärvi 60°47′15″N, 25°01′40″E
Heinola 61°12′10″N, 26°01′55″E
Heinävesi 62°25′35″N, 028°37′50″E
Helsinki 60°10′15″N, 024°56′15″E
Hirvensalmi 61°38′20″N, 26°46′50″E
Hollola 60°59′15″N, 25°31′00″E
Honkajoki 61°59′35″N, 22°15′50″E
Huittinen 61°10′35″N, 22°41′55″E
Humppila 60°55′25″N, 023°22′05″E
Hyrynsalmi 64°40′35″N, 028°29′40″E
Hyvinkää 60°37′50″N, 24°51′35″E
Hämeenkyrö 61°38′20″N, 23°11′50″E
Hämeenlinna 60°59′45″N, 24°27′55″E
Ii 65°19′00″N, 25°22′20″E
Iisalmi 63°33′40″N, 27°11′20″E
Iitti 60°53′20″N, 26°20′20″E
Ikaalinen 61°46′10″N, 23°04′05″E
Ilmajoki 62°43′55″N, 22°34′50″E
Ilomantsi 62°40′20″N, 30°55′50″E
Imatra 61°11′35″N, 028°46′35″E
Inari 68°39′35″N, 27°32′20″E
Inkoo 60°02′45″N, 24°00′20″E
Isojoki 62°06′50″N, 21°57′30″E
Isokyrö 63°00′00″N, 22°19′30″E
Janakkala 60°55′20″N, 24°38′50″E
Joensuu 62°36′00″N, 29°45′50″E
Jokioinen 60°48′15″N, 23°29′10″E
Jomala 60°09′10″N, 19°56′55″E
Joroinen 62°10′45″N, 27°49′40″E
Joutsa 61°44′30″N, 26°06′55″E
Juuka 63°14′30″N, 29°15′10″E
Juupajoki 61°47′50″N, 24°22′10″E
Juva 61°53′50″N, 27°51′25″E
Jyväskylä 62°14′25″N, 025°44′40″E
Jämijärvi 61°49′10″N, 22°41′30″E
Jämsä 61°51′50″N, 25°11′25″E
Järvenpää 60°28′20″N, 25°05′20″E
Kaarina 60°24′25″N, 22°22′20″E
Kaavi 62°58′30″N, 28°28′55″E
Kajaani 64°13′30″N, 27°44′00″E
Kalajoki 64°15′35″N, 023°56′55″E
Kangasala 61°27′50″N, 24°04′20″E
Kangasniemi 61°59′25″N, 26°38′35″E
Kankaanpää 61°48′15″N, 22°23′40″E
Kannonkoski 62°58′35″N, 25°15′45″E
Kannus 63°54′00″N, 23°55′00″E
Karijoki 62°18′25″N, 21°42′25″E
Karkkila 60°32′05″N, 24°12′35″E
Karstula 62°52′40″N, 24°48′10″E
Karvia 62°08′15″N, 22°33′40″E
Kaskinen 62°23′05″N, 21°13′20″E
Kauhajoki 62°25′25″N, 22°10′35″E
Kauhava 63°06′05″N, 23°03′50″E
Kauniainen 60°12′35″N, 24°43′45″E
Kaustinen 63°32′55″N, 23°41′25″E
Keitele 63°10′45″N, 26°21′00″E
Kemi 65°44′10″N, 24°33′50″E
Kemijärvi 66°42′50″N, 27°26′00″E
Keminmaa 65°48′05″N, 24°32′40″E
Kemiönsaari 60°09′50″N, 22°43′40″E
Kempele 64°54′45″N, 025°30′30″E
Kerava 60°24′10″N, 25°06′00″E
Keuruu 62°15′35″N, 24°42′25″E
Kihniö 62°12′30″N, 23°10′45″E
Kinnula 63°22′N, 024°58′E
Kirkkonummi 60°07′25″N, 24°26′20″E
Kitee 62°05′55″N, 30°08′15″E
Kittilä 67°39′25″N, 24°54′30″E
Kiuruvesi 63°39′10″N, 26°37′10″E
Kivijärvi 63°07′10″N, 25°04′30″E
Kokemäki 61°15′20″N, 22°20′55″E
Kokkola 63°50′20″N, 23°07′55″E
Kolari 67°19′50″N, 23°46′40″E
Konnevesi 62°37′40″N, 26°17′15″E
Kontiolahti 62°46′N, 29°51′E
Korsnäs 62°47′10″N, 021°11′05″E
Koski Tl 60°39′15″N, 23°08′25″E
Kotka 60°28′2.3″N, 26°56′45″E
Kouvola 60°52′05″N, 26°42′15″E
Kristiinankaupunki 62°16′25″N, 21°22′40″E
Kruunupyy 63°43′40″N, 23°02′00″E
Kuhmo 64°07′40″N, 29°31′05″E
Kuhmoinen 61°33′50″N, 25°10′55″E
Kumlinge 60°15′35″N, 20°46′45″E
Kuopio 62°53′33″N, 027°40′42″E
Kuortane 62°48′20″N, 23°30′25″E
Kurikka 62°37′N, 022°24′E
Kustavi 60°32′45″N, 21°21′30″E
Kuusamo 65°58′00″N, 29°11′00″E
Kyyjärvi 63°02′35″N, 24°33′50″E
Kärkölä 60°52′05″N, 25°16′40″E
Kärsämäki 63°58′45″N, 025°45′30″E
Kökar 59°55′15″N, 20°54′35″E
Lahti 60°59′00″N, 25°39′20″E
Laihia 62°58′35″N, 22°00′40″E
Laitila 60°52′45″N, 21°41′35″E
Lapinjärvi 60°37′25″N, 26°11′50″E
Lapinlahti 63°22′00″N, 27°23′31″E
Lappajärvi 63°13′05″N, 23°37′45″E
Lappeenranta 61°04′N, 28°11′E
Lapua 62°58′15″N, 23°00′25″E
Laukaa 62°24′50″N, 25°57′15″E
Lemi 61°03′40″N, 27°48′15″E
Lemland 60°04′10″N, 20°05′10″E
Lempäälä 61°18′50″N, 23°45′10″E
Leppävirta 62°29′30″N, 27°47′15″E
Lestijärvi 63°31.5′N, 24°40′E
Lieksa 63°19′05″N, 30°01′30″E
Lieto 60°30′15″N, 22°27′30″E
Liminka 64°48′35″N, 25°24′55″E
Liperi 62°31′55″N, 29°23′05″E
Lohja 60°15′00″N, 24°04′00″E
Loimaa 60°51′05″N, 23°03′30″E
Loppi 60°43′05″N, 24°26′30″E
Loviisa 60°27′25″N, 26°13′30″E
Luhanka 61°47′50″N, 25°42′10″E
Lumijoki 64°50′15″N, 25°11′15″E
Lumparland 60°07′00″N, 20°15′30″E
Luoto 63°45′10″N, 22°44′50″E
Luumäki 60°55′20″N, 27°33′45″E
Maalahti 62°56′40″N, 21°32′50″E
Maarianhamina 60°05′55″N, 19°56′40″E
Marttila 60°35′05″N, 22°54′00″E
Masku 60°34′15″N, 22°06′00″E
Merijärvi 64°17′50″N, 24°26′50″E
Merikarvia 61°51′40″N, 21°30′30″E
Miehikkälä 60°40′15″N, 27°42′00″E
Mikkeli 61°41′15″N, 27°16′25″E
Muhos 64°48′25″N, 25°59′40″E
Multia 62°24′30″N, 024°47′40″E
Muonio 67°57′25″N, 23°40′45″E
Mustasaari 63°06′45″N, 21°40′40″E
Muurame 62°07′45″N, 25°40′20″E
Mynämäki 60°40′45″N, 21°59′20″E
Myrskylä 60°40′10″N, 25°51′10″E
Mäntsälä 60°38′10″N, 25°19′10″E
Mänttä-Vilppula 62°02′N, 024°37′E
Mäntyharju 61°25′05″N, 26°52′45″E
Naantali 60°28′05″N, 22°01′35″E
Nakkila 61°21′55″N, 22°00′15″E
Nivala 63°55′45″N, 24°58′40″E
Nokia 61°28′40″N, 23°30′35″E
Nousiainen 60°35′55″N, 22°05′00″E
Nurmes 63°32′40″N, 29°08′00″E
Nurmijärvi 60°27′45″N, 24°48′25″E
Närpiö 62°28′25″N, 21°20′15″E
Orimattila 60°48′15″N, 25°44′00″E
Oripää 60°51′20″N, 022°41′50″E
Orivesi 61°40′40″N, 24°21′25″E
Oulainen 64°16′00″N, 24°49′00″E
Oulu 65°01′N, 025°28′E
Outokumpu 62°43′30″N, 29°01′05″E
Padasjoki 61°21′00″N, 25°16′30″E
Paimio 60°27′25″N, 22°41′10″E
Paltamo 64°24′25″N, 27°50′15″E
Parainen 60°18′N, 022°18′E
Parikkala 61°33′20″N, 29°30′05″E
Parkano 62°00′35″N, 23°01′30″E
Pedersören kunta 63°36′00″N, 22°47′40″E
Pelkosenniemi 67°06′30″N, 27°30′55″E
Pello 66°46′30″N, 23°57′55″E
Perho 63°12′55″N, 24°25′15″E
Pertunmaa 61°30′10″N, 26°28′45″E
Petäjävesi 62°15′20″N, 025°11′00″E
Pieksämäki 62°18′00″N, 27°09′30″E
Pielavesi 63°13′55″N, 26°45′20″E
Pietarsaari 63°40′30″N, 22°42′15″E
Pihtipudas 63°22′N, 025°34.5′E
Pirkkala 61°27′55″N, 23°38′35″E
Polvijärvi 62°51′15″N, 29°22′10″E
Pomarkku 61°41′35″N, 22°00′25″E
Pori 61°29′05″N, 21°47′50″E
Pornainen 60°28′35″N, 25°22′30″E
Porvoo 60°23′35″N, 25°39′50″E
Posio 66°06′40″N, 28°10′00″E
Pudasjärvi 65°21′35″N, 026°59′50″E
Pukkila 60°38′40″N, 25°34′55″E
Punkalaidun 61°06′40″N, 23°06′20″E
Puolanka 64°52′05″N, 27°40′15″E
Puumala 61°31′25″N, 28°10′40″E
Pyhtää 60°29′31.7″N, 26°32′34.9″E
Pyhäjoki 64°27′50″N, 024°15′30″E
Pyhäjärvi 63°40′55″N, 25°58′40″E
Pyhäntä 64°05′50″N, 26°19′50″E
Pyhäranta 60°57′00″N, 21°26′40″E
Pälkäne 61°20′20″N, 024°16′05″E
Pöytyä 60°43′05″N, 22°36′10″E
Raahe 64°41′05″N, 24°28′45″E
Raasepori 59°58′30″N, 23°26′10″E
Raisio 60°29′10″N, 22°10′10″E
Rantasalmi 62°04′00″N, 28°18′00″E
Ranua 65°55′45″N, 026°31′00″E
Rauma 61°07′45″N, 21°30′20″E
Rautalampi 62°37′20″N, 26°50′00″E
Rautavaara 63°29′40″N, 28°17′55″E
Rautjärvi 61°26′00″N, 29°21′20″E
Reisjärvi 63°36′20″N, 024°55′55″E
Riihimäki 60°44′20″N, 24°46′20″E
Ristijärvi 64°30′20″N, 28°12′50″E
Rovaniemi 66°30′05″N, 025°44′05″E
Ruokolahti 61°17′30″N, 28°49′10″E
Ruovesi 61°59′10″N, 24°04′05″E
Rusko 60°32′30″N, 22°13′20″E
Rääkkylä 62°18′45″N, 29°37′25″E
Saarijärvi 62°42′20″N, 25°15′25″E
Salla 66°50′N, 28°40′E
Salo 60°23′10″N, 23°07′30″E
Saltvik 60°16′30″N, 20°03′40″E
Sastamala 61°20′30″N, 22°54′30″E
Sauvo 60°20′35″N, 22°41′35″E
Savitaipale 61°11′50″N, 27°41′00″E
Savonlinna 61°52′05″N, 28°53′10″E
Savukoski 67°17′30″N, 28°09′40″E
Seinäjoki 62°47′25″N, 22°50′25″E
Sievi 63°54′25″N, 24°31′00″E
Siikainen 61°52′35″N, 21°49′20″E
Siikajoki 64°48′50″N, 024°45′45″E
Siikalatva 64°16′N, 025°52′E
Siilinjärvi 63°04′30″N, 27°39′35″E
Simo 65°39′40″N, 025°04′00″E
Sipoo 60°22′35″N, 25°16′20″E
Siuntio 60°08′15″N, 24°13′40″E
Sodankylä 67°25′00″N, 26°35′35″E
Soini 62°52′25″N, 24°12′20″E
Somero 60°37′45″N, 23°30′50″E
Sonkajärvi 63°40′10″N, 27°31′20″E
Sotkamo 64°07′50″N, 28°23′00″E
Sottunga 60°07′50″N, 20°40′00″E
Sulkava 61°47′15″N, 28°22′15″E
Sund 60°13′25″N, 20°10′10″E
Suomussalmi 64°53′05″N, 28°54′45″E
Suonenjoki 62°37′30″N, 27°07′20″E
Sysmä 61°30′10″N, 25°41′05″E
Säkylä 61°02′45″N, 22°20′45″E
Taipalsaari 61°09′35″N, 28°03′35″E
Taivalkoski 65°34′35″N, 28°14′30″E
Taivassalo 60°33′45″N, 21°36′35″E
Tammela 60°48′30″N, 23°45′35″E
Tampere 61°29′53″N, 023°45′39″E
Tervo 62°57′20″N, 26°45′20″E
Tervola 66°05′20″N, 24°48′40″E
Teuva 62°29′10″N, 21°44′50″E
Tohmajärvi 62°13′35″N, 30°19′55″E
Toholampi 63°46′25″N, 24°15′00″E
Toivakka 62°05′50″N, 26°04′55″E
Tornio 65°50′55″N, 024°08′50″E
Turku 60°27′05″N, 022°16′00″E
Tuusniemi 62°48′40″N, 28°29′30″E
Tuusula 60°24′10″N, 25°01′45″E
Tyrnävä 64°45′50″N, 25°39′10″E
Ulvila 61°25′45″N, 021°52′30″E
Urjala 61°04′50″N, 23°33′00″E
Utajärvi 64°45′45″N, 26°25′10″E
Utsjoki 69°54′25″N, 27°01′25″E
Uurainen 62°30′00″N, 25°26′15″E
Uusikaarlepyy 63°31′20″N, 22°31′50″E
Uusikaupunki 60°48′00″N, 21°24′35″E
Vaala 64°33′35″N, 26°50′25″E
Vaasa 63°05′45″N, 021°36′55″E
Valkeakoski 61°16′00″N, 24°01′50″E
Valtimo 63°40′45″N, 28°48′50″E
Vantaa 60°17′40″N, 025°02′25″E
Varkaus 62°18′50″N, 27°53′35″E
Vehmaa 60°41′10″N, 21°42′50″E
Vesanto 62°55′55″N, 26°24′55″E
Vesilahti 61°18′35″N, 023°37′00″E
Veteli 63°28′25″N, 23°47′20″E
Vieremä 63°44′35″N, 27°00′05″E
Vihti 60°25′00″N, 24°19′10″E
Viitasaari 63°04′30″N, 25°51′35″E
Vimpeli 63°09′40″N, 23°49′20″E
Virolahti 60°35′00″N, 27°42′25″E
Virrat 62°14′25″N, 23°46′15″E
Vårdö 60°14′40″N, 20°22′30″E
Vöyri 63°07′55″N, 22°15′10″E
Ylitornio 66°19′10″N, 023°40′15″E
Ylivieska 64°04′20″N, 024°32′15″E
Ylöjärvi 61°33′N, 023°35′E
Ypäjä 60°48′15″N, 23°16′55″E
Ähtäri 62°33′00″N, 24°04′10″E
Äänekoski 62°36′15″N, 25°43′35″E

Entiset kunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytä tämän osion koordinaatit OSM-kartalla
Vie tämän osion koordinaatit KML-muodossa

Entisten kuntien koordinaattien pohjana ovat peruskartalta löytyvät vastaavat paikannimet. Koordinaatit on otettu Paikkatietoikkunan kartasta.[1]

Kunta Koordinaatit Huomautus
Ahlainen 61.678023920°N, 21.626330953°E
Aitolahti 61.545371629°N, 23.892254798°E
Akaa {{Coord|||nimi=Akaa}} selvennä
Alahärmä 63.247219766°N, 22.848395518°E
Alastaro 60.951651961°N, 22.863826503°E
Alatornio 65.825163442°N, 24.177258112°E
Alaveteli 63.707310766°N, 23.338537041°E
Angelniemi 60.297685792°N, 22.895885626°E
Anjala 60.684358908°N, 26.798245535°E
Anjalankoski {{Coord|||nimi=Anjalankoski}} selvennä
Anttola 61.579027458°N, 27.631665466°E
Artjärvi 60.745490544°N, 26.069016879°E
Askainen 60.571182301°N, 21.865592699°E
Bergö 62.972759101°N, 21.184700076°E
Björköby 63.346645008°N, 21.330105492°E
Bromarv 59.988736849°N, 23.033903438°E
Degerby 60.084472175°N, 24.174842115°E
Dragsfjärd 60.073972599°N, 22.469977516°E
Elimäki 60.719891717°N, 26.461450823°E
Eno 62.805100971°N, 30.154217318°E
Eräjärvi 61.577558095°N, 24.562880582°E
Haaga 60.222458255°N, 24.905532333°E
Haapasaari 60.289133038°N, 27.192320315°E
Halikko {{Coord|||nimi=Halikko}}
Hauho {{Coord|||nimi=Hauho}}
Haukipudas {{Coord|||nimi=Haukipudas}}
Haukivuori {{Coord|||nimi=Haukivuori}}
Heinolan maalaiskunta {{Coord|||nimi=Heinolan maalaiskunta}}
Hiittinen {{Coord|||nimi=Hiittinen}}
Himanka {{Coord|||nimi=Himanka}}
Hinnerjoki {{Coord|||nimi=Hinnerjoki}}
Honkilahti {{Coord|||nimi=Honkilahti}}
Houtskari {{Coord|||nimi=Houtskari}}
Huopalahti {{Coord|||nimi=Huopalahti}} selvennä
Hyvinkään maalaiskunta {{Coord|||nimi=Hyvinkään maalaiskunta}}
Hämeenkoski 61.021878572°N, 25.154750020°E
Hämeenlinnan maalaiskunta {{Coord|||nimi=Hämeenlinnan maalaiskunta}} selvennä
Iisalmen maalaiskunta {{Coord|||nimi=Iisalmen maalaiskunta}}
Ikaalisten maalaiskunta {{Coord|||nimi=Ikaalisten maalaiskunta}}
Iniö {{Coord|||nimi=Iniö}}
Jaala {{Coord|||nimi=Jaala}}
Jalasjärvi 62.492370733°N, 22.762966942°E
Jepua {{Coord|||nimi=Jepua}}
Joutseno {{Coord|||nimi=Joutseno}}
Juankoski 63.065956601°N, 28.329702098°E
Jurva {{Coord|||nimi=Jurva}}
Jyväskylän maalaiskunta {{Coord|||nimi=Jyväskylän maalaiskunta}}
Jämsänkoski {{Coord|||nimi=Jämsänkoski}}
Jäppilä {{Coord|||nimi=Jäppilä}}
Kaarlela {{Coord|||nimi=Kaarlela}}
Kajaanin maalaiskunta {{Coord|||nimi=Kajaanin maalaiskunta}}
Kakskerta 60.365460724°N, 22.211244632°E saari
Kalanti {{Coord|||nimi=Kalanti}}
Kalvola {{Coord|||nimi=Kalvola}}
Kangaslampi {{Coord|||nimi=Kangaslampi}}
Karhula {{Coord|||nimi=Karhula}}
Karinainen {{Coord|||nimi=Karinainen}}
Karjaa {{Coord|||nimi=Karjaa}}
Karjaan maalaiskunta {{Coord|||nimi=Karjaan maalaiskunta}}
Karjala {{Coord|||nimi=Karjala}}
Karjalohja {{Coord|||nimi=Karjalohja}}
Karkku {{Coord|||nimi=Karkku}}
Karttula {{Coord|||nimi=Karttula}}
Karuna {{Coord|||nimi=Karuna}}
Karunki {{Coord|||nimi=Karunki}}
Kauvatsa {{Coord|||nimi=Kauvatsa}}
Keikyä {{Coord|||nimi=Keikyä}}
Kemijärven maalaiskunta {{Coord|||nimi=Kemijärven maalaiskunta}}
Kemiö {{Coord|||nimi=Kemiö}}
Kerimäki {{Coord|||nimi=Kerimäki}}
Kestilä {{Coord|||nimi=Kestilä}}
Kesälahti {{Coord|||nimi=Kesälahti}}
Kiihtelysvaara {{Coord|||nimi=Kiihtelysvaara}}
Kiikala {{Coord|||nimi=Kiikala}}
Kiikka {{Coord|||nimi=Kiikka}}
Kiikoinen {{Coord|||nimi=Kiikoinen}}
Kiiminki {{Coord|||nimi=Kiiminki}}
Kisko {{Coord|||nimi=Kisko}}
Kiukainen {{Coord|||nimi=Kiukainen}}
Kodisjoki {{Coord|||nimi=Kodisjoki}}
Koijärvi {{Coord|||nimi=Koijärvi}}
Koivulahti {{Coord|||nimi=Koivulahti}}
Konginkangas {{Coord|||nimi=Konginkangas}}
Korpilahti {{Coord|||nimi=Korpilahti}}
Korppoo {{Coord|||nimi=Korppoo}}
Kortesjärvi {{Coord|||nimi=Kortesjärvi}}
Koskenpää {{Coord|||nimi=Koskenpää}}
Kuhmalahti {{Coord|||nimi=Kuhmalahti}}
Kuivaniemi {{Coord|||nimi=Kuivaniemi}}
Kullaa {{Coord|||nimi=Kullaa}}
Kulosaari 60.185720391°N, 25.005145903°E
Kuopion maalaiskunta {{Coord|||nimi=Kuopion maalaiskunta}}
Kuorevesi {{Coord|||nimi=Kuorevesi}}
Kuru {{Coord|||nimi=Kuru}}
Kuusankoski {{Coord|||nimi=Kuusankoski}}
Kuusisto 60.383762085°N, 22.387930395°E saari
Kuusjoki {{Coord|||nimi=Kuusjoki}}
Kylmäkoski {{Coord|||nimi=Kylmäkoski}}
Kymi {{Coord|||nimi=Kymi}}
Kälviä {{Coord|||nimi=Kälviä}}
Köyliö 61.115617061°N, 22.309671524°E
Lammi {{Coord|||nimi=Lammi}}
Lappee {{Coord|||nimi=Lappee}} selvennä
Lappi {{Coord|||nimi=Lappi}}
Lapväärtti {{Coord|||nimi=Lapväärtti}}
Lauritsala 61.070564908°N, 28.264734170°E
Lavia 61.597406091°N, 22.592339251°E
Lehtimäki {{Coord|||nimi=Lehtimäki}}
Leivonmäki {{Coord|||nimi=Leivonmäki}}
Lemu {{Coord|||nimi=Lemu}}
Liljendal {{Coord|||nimi=Liljendal}}
Lohjan kunta {{Coord|||nimi=Lohjan kunta}}
Lohtaja {{Coord|||nimi=Lohtaja}}
Loimaan kunta {{Coord|||nimi=Loimaan kunta}}
Lokalahti {{Coord|||nimi=Lokalahti}}
Luopioinen {{Coord|||nimi=Luopioinen}}
Luvia 61.361313065°N, 21.623517160°E
Längelmäki {{Coord|||nimi=Längelmäki}}
Maaninka 63.155739588°N, 27.300158583°E
Maaria 60.537109736°N, 22.349742030°E
Maksamaa {{Coord|||nimi=Maksamaa}}
Mellilä {{Coord|||nimi=Mellilä}}
Merimasku {{Coord|||nimi=Merimasku}}
Messukylä 61.481570665°N, 23.839329366°E
Metsämaa {{Coord|||nimi=Metsämaa}}
Mietoinen {{Coord|||nimi=Mietoinen}}
Mikkelin maalaiskunta {{Coord|||nimi=Mikkelin maalaiskunta}}
Mouhijärvi {{Coord|||nimi=Mouhijärvi}}
Munsala {{Coord|||nimi=Munsala}}
Muurla {{Coord|||nimi=Muurla}}
Muuruvesi {{Coord|||nimi=Muuruvesi}}
Mänttä {{Coord|||nimi=Mänttä}}
Naantalin maalaiskunta {{Coord|||nimi=Naantalin maalaiskunta}} selvennä
Nastola 60.947743405°N, 25.930078489°E
Nauvo {{Coord|||nimi=Nauvo}}
Nilsiä {{Coord|||nimi=Nilsiä}}
Noormarkku {{Coord|||nimi=Noormarkku}}
Nuijamaa {{Coord|||nimi=Nuijamaa}}
Nummi {{Coord|||nimi=Nummi}}
Nummi-Pusula {{Coord|||nimi=Nummi-Pusula}}
Nurmeksen maalaiskunta {{Coord|||nimi=Nurmeksen maalaiskunta}}
Nurmo {{Coord|||nimi=Nurmo}}
Oravainen {{Coord|||nimi=Oravainen}}
Oulujoki 65.006321789°N, 25.563557067°E
Oulunkylä 60.231331392°N, 24.952287743°E
Oulunsalo {{Coord|||nimi=Oulunsalo}}
Paattinen {{Coord|||nimi=Paattinen}}
Paavola {{Coord|||nimi=Paavola}}
Paraisten maalaiskunta {{Coord|||nimi=Paraisten maalaiskunta}} selvennä
Pattijoki {{Coord|||nimi=Pattijoki}}
Pernaja {{Coord|||nimi=Pernaja}}
Perniö {{Coord|||nimi=Perniö}}
Pertteli {{Coord|||nimi=Pertteli}}
Peräseinäjoki {{Coord|||nimi=Peräseinäjoki}}
Petolahti {{Coord|||nimi=Petolahti}}
Pieksämäen maalaiskunta {{Coord|||nimi=Pieksämäen maalaiskunta}}
Pieksänmaa {{Coord|||nimi=Pieksänmaa}}
Pielisensuu {{Coord|||nimi=Pielisensuu}} selvennä
Pielisjärvi {{Coord|||nimi=Pielisjärvi}}
Pihlajavesi {{Coord|||nimi=Pihlajavesi}}
Piikkiö {{Coord|||nimi=Piikkiö}}
Piippola {{Coord|||nimi=Piippola}}
Pirttikylä {{Coord|||nimi=Pirttikylä}}
Pohja {{Coord|||nimi=Pohja}}
Pohjaslahti {{Coord|||nimi=Pohjaslahti}}
Porin maalaiskunta {{Coord|||nimi=Porin maalaiskunta}} selvennä
Porvoon maalaiskunta {{Coord|||nimi=Porvoon maalaiskunta}}
Pulkkila {{Coord|||nimi=Pulkkila}}
Punkaharju {{Coord|||nimi=Punkaharju}}
Purmo {{Coord|||nimi=Purmo}}
Pusula {{Coord|||nimi=Pusula}}
Pyhäjärvi Ul {{Coord|||nimi=Pyhäjärvi Ul}}
Pyhämaa {{Coord|||nimi=Pyhämaa}}
Pyhäselkä {{Coord|||nimi=Pyhäselkä}}
Pylkönmäki {{Coord|||nimi=Pylkönmäki}}
Raippaluoto {{Coord|||nimi=Raippaluoto}}
Rantsila {{Coord|||nimi=Rantsila}}
Rauman maalaiskunta {{Coord|||nimi=Rauman maalaiskunta}}
Rautio {{Coord|||nimi=Rautio}}
Renko {{Coord|||nimi=Renko}}
Revonlahti {{Coord|||nimi=Revonlahti}}
Riistavesi {{Coord|||nimi=Riistavesi}}
Ristiina {{Coord|||nimi=Ristiina}}
Rovaniemen maalaiskunta {{Coord|||nimi=Rovaniemen maalaiskunta}}
Ruotsinpyhtää {{Coord|||nimi=Ruotsinpyhtää}}
Ruukki {{Coord|||nimi=Ruukki}}
Rymättylä {{Coord|||nimi=Rymättylä}}
Saari {{Coord|||nimi=Saari}}
Sahalahti {{Coord|||nimi=Sahalahti}}
Saloinen {{Coord|||nimi=Saloinen}}
Sammatti {{Coord|||nimi=Sammatti}}
Savonranta {{Coord|||nimi=Savonranta}}
Seinäjoen maalaiskunta {{Coord|||nimi=Seinäjoen maalaiskunta}} selvennä
Siipyy {{Coord|||nimi=Siipyy}}
Simpele {{Coord|||nimi=Simpele}}
Sippola {{Coord|||nimi=Sippola}}
Snappertuna {{Coord|||nimi=Snappertuna}}
Somerniemi {{Coord|||nimi=Somerniemi}}
Sulva {{Coord|||nimi=Sulva}}
Sumiainen {{Coord|||nimi=Sumiainen}}
Suodenniemi {{Coord|||nimi=Suodenniemi}}
Suolahti {{Coord|||nimi=Suolahti}}
Suomenniemi {{Coord|||nimi=Suomenniemi}}
Suomusjärvi {{Coord|||nimi=Suomusjärvi}}
Suoniemi {{Coord|||nimi=Suoniemi}}
Särkisalo {{Coord|||nimi=Särkisalo}}
Säyneinen {{Coord|||nimi=Säyneinen}}
Säynätsalo {{Coord|||nimi=Säynätsalo}}
Sääksmäki {{Coord|||nimi=Sääksmäki}}
Sääminki {{Coord|||nimi=Sääminki}}
Tammisaaren maalaiskunta {{Coord|||nimi=Tammisaaren maalaiskunta}}
Tammisaari {{Coord|||nimi=Tammisaari}}
Tarvasjoki 60.583968822°N, 22.733210157°E
Teerijärvi {{Coord|||nimi=Teerijärvi}}
Teisko {{Coord|||nimi=Teisko}}
Temmes {{Coord|||nimi=Temmes}}
Tenhola {{Coord|||nimi=Tenhola}}
Tiukka {{Coord|||nimi=Tiukka}}
Toijala {{Coord|||nimi=Toijala}}
Tottijärvi {{Coord|||nimi=Tottijärvi}}
Tuulos {{Coord|||nimi=Tuulos}}
Tuupovaara {{Coord|||nimi=Tuupovaara}}
Tyrväntö {{Coord|||nimi=Tyrväntö}}
Tyrvää {{Coord|||nimi=Tyrvää}}
Töysä {{Coord|||nimi=Töysä}}
Ullava {{Coord|||nimi=Ullava}}
Uskela {{Coord|||nimi=Uskela}} selvennä
Uudenkaarlepyyn maalaiskunta {{Coord|||nimi=Uudenkaarlepyyn maalaiskunta}}
Uudenkaupungin maalaiskunta {{Coord|||nimi=Uudenkaupungin maalaiskunta}}
Uukuniemi {{Coord|||nimi=Uukuniemi}}
Vahto {{Coord|||nimi=Vahto}}
Valkeala {{Coord|||nimi=Valkeala}}
Vammala {{Coord|||nimi=Vammala}}
Vampula {{Coord|||nimi=Vampula}}
Vanaja 60.976743547°N, 24.504735526°E
Varpaisjärvi {{Coord|||nimi=Varpaisjärvi}}
Vehkalahti {{Coord|||nimi=Vehkalahti}}
Vehmersalmi {{Coord|||nimi=Vehmersalmi}}
Velkua {{Coord|||nimi=Velkua}}
Vihanti {{Coord|||nimi=Vihanti}}
Viiala {{Coord|||nimi=Viiala}}
Viljakkala {{Coord|||nimi=Viljakkala}}
Vilppula {{Coord|||nimi=Vilppula}}
Virtasalmi {{Coord|||nimi=Virtasalmi}}
Vuolijoki {{Coord|||nimi=Vuolijoki}}
Vähäkyrö {{Coord|||nimi=Vähäkyrö}}
Värtsilä {{Coord|||nimi=Värtsilä}}
Västanfjärd {{Coord|||nimi=Västanfjärd}}
Vöyri-Maksamaa {{Coord|||nimi=Vöyri-Maksamaa}}
Ylihärmä {{Coord|||nimi=Ylihärmä}}
Yli-Ii {{Coord|||nimi=Yli-Ii}}
Ylikiiminki {{Coord|||nimi=Ylikiiminki}}
Ylimarkku {{Coord|||nimi=Ylimarkku}}
Ylistaro {{Coord|||nimi=Ylistaro}}
Ylämaa {{Coord|||nimi=Ylämaa}}
Yläne {{Coord|||nimi=Yläne}}
Äetsä {{Coord|||nimi=Äetsä}}
Ähtävä {{Coord|||nimi=Ähtävä}}
Äänekosken maalaiskunta {{Coord|||nimi=Äänekosken maalaiskunta}}
Öja {{Coord|||nimi=Öja}}


Luovutettujen alueiden kunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytä tämän osion koordinaatit OSM-kartalla
Vie tämän osion koordinaatit KML-muodossa

Luovutettujen alueiden kunniksi on tässä laskettu kokonaan Neuvostoliitolle luovutetut kunnat sekä sellaiset osittain luovutetut kunnat, jotka lakkautettiin pian alueluovutusten jälkeen. Mukana on myös Kyyrölä, joka lakkautettiin jo ennen alueluovutuksia. Koordinaatit perustuvat kuntien kirkkojen sijainteihin ja ne on etsitty Karjalan kartat -palvelusta.[2]

Kunta Koordinaatit Huomautus
Antrea 60.92207°N, 29.15828°E
Harlu 61.80810°N, 30.94193°E
Heinjoki 60.73159°N, 29.18041°E
Hiitola 61.20212°N, 29.73422°E
Impilahti 61.67126°N, 31.15761°E
Jaakkima 61.52336°N, 30.18477°E
Johannes 60.52982°N, 28.67141°E
Jääski 61.03770°N, 28.92111°E
Kanneljärvi 60.35663°N, 29.44322°E
Kaukola 61.05687°N, 29.80044°E
Kirvu 61.07420°N, 29.29189°E
Kivennapa 60.35578°N, 29.73559°E
Koivisto 60.36451°N, 28.60512°E
Koiviston maalaiskunta {{Coord|||nimi=Koiviston maalaiskunta}} selvennä
Korpiselkä 62.34239°N, 31.00494°E
Kuolemajärvi 60.37442°N, 28.96593°E
Kurkijoki 61.29860°N, 29.88979°E
Kyyrölä 60.54439°N, 29.49114°E
Käkisalmen maalaiskunta {{Coord|||nimi=Käkisalmen maalaiskunta}} selvennä
Käkisalmi 61.03807°N, 30.11541°E
Lahdenpohja {{Coord|||nimi=Lahdenpohja}} selvennä
Lavansaari {{Coord|||nimi=Lavansaari}} selvennä
Lumivaara {{Coord|||nimi=Lumivaara}} selvennä
Metsäpirtti 60.56243°N, 30.52143°E
Muolaa 60.55463°N, 29.56792°E
Petsamo {{Coord|||nimi=Petsamo}} selvennä
Pyhäjärvi Vpl 60.82450°N, 30.20204°E
Pälkjärvi 62.05452°N, 30.69715°E
Rautu 60.55688°N, 30.25415°E
Ruskeala 61.93371°N, 30.58242°E
Räisälä 60.92340°N, 29.76101°E
Sakkola 60.69608°N, 30.21362°E
Salmi 61.37108°N, 31.85723°E
Seiskari {{Coord|||nimi=Seiskari}} selvennä
Soanlahti 62.03029°N, 31.03340°E
Sortavala 61.70407°N, 30.68695°E
Sortavalan maalaiskunta {{Coord|||nimi=Sortavalan maalaiskunta}} selvennä
Suistamo {{Coord|||nimi=Suistamo}} selvennä
Suojärvi {{Coord|||nimi=Suojärvi}} selvennä
Suursaari {{Coord|||nimi=Suursaari}} selvennä
Säkkijärvi {{Coord|||nimi=Säkkijärvi}} selvennä
Terijoki 60.19592°N, 29.70667°E
Tytärsaari {{Coord|||nimi=Tytärsaari}} selvennä
Uusikirkko 60.31606°N, 29.26263°E
Vahviala {{Coord|||nimi=Vahviala}} selvennä
Valkjärvi 60.55769°N, 29.85780°E
Viipuri 60.70911°N, 28.74533°E
Viipurin maalaiskunta {{Coord|||nimi=Viipurin maalaiskunta}} selvennä
Vuoksela 60.71194°N, 29.77758°E
Vuoksenranta 60.86360°N, 29.48120°E
Äyräpää 60.71247°N, 29.57033°E

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Paikkatietoikkuna Maanmittauslaitos.
  2. Karjalan kartat Maanmittauslaitos.