Luettelo Suomen kunnista pinta-alan mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista pinta-alan mukaan pois lukien merialueet 1. tammikuuta 2021[1]. Kuntien mediaanissa on Keminmaa (647,13 km²). Lähimpänä keskiarvoa (1 091,82 km²) on Haapavesi (1 086,41 km²).

  1. Inari (17 333,62 km²)
  2. Sodankylä (12 415,34 km²)
  3. Enontekiö (8 391,31 km²)
  4. Kittilä (8 263,00 km²)
  5. Rovaniemi (8 016,75 km²)
  6. Savukoski (6 496,57 km²)
  7. Salla (5 872,41 km²)
  8. Pudasjärvi (5 867,36 km²)
  9. Suomussalmi (5 857,59 km²)
  10. Kuusamo (5 808,96 km²)
  11. Kuhmo (5 456,86 km²)
  12. Utsjoki (5 372,00 km²)
  13. Kuopio (4 326,35 km²)
  14. Lieksa (4 067,71 km²)
  15. Kemijärvi (3 931,14 km²)
  16. Ranua (3 694,79 km²)
  17. Savonlinna (3 597,69 km²)
  18. Posio (3 544,67 km²)
  19. Mikkeli (3 229,57 km²)
  20. Ilomantsi (3 172,68 km²)
  21. Oulu (3 051,34 km²)
  22. Sotkamo (2 951,85 km²)
  23. Kouvola (2 883,29 km²)
  24. Joensuu (2 750,96 km²)
  25. Nurmes (2 692,86 km²)
  26. Taivalkoski (2 650,61 km²)
  27. Kolari (2 617,73 km²)
  28. Puolanka (2 598,69 km²)
  29. Kajaani (2 263,82 km²)
  30. Siikalatva (2 229,81 km²)
  31. Ylitornio (2 212,47 km²)
  32. Salo (2 061,84 km²)
  33. Muonio (2 037,78 km²)
  34. Hämeenlinna (2 031,57 km²)
  35. Pelkosenniemi (1 881,82 km²)
  36. Pello (1 863,73 km²)
  37. Juuka (1 846,57 km²)
  38. Pieksämäki (1 836,23 km²)
  39. Jämsä (1 823,91 km²)
  40. Vaala (1 763,57 km²)
  41. Kurikka (1 743,91 km²)
  42. Utajärvi (1 737,28 km²)
  43. Kitee (1 724,38 km²)
  44. Lappeenranta (1 723,57 km²)
  45. Ii (1 666,98 km²)
  46. Tervola (1 592,21 km²)
  47. Viitasaari (1 589,12 km²)
  48. Sonkajärvi (1 576,79 km²)
  49. Sastamala (1 531,75 km²)
  50. Hyrynsalmi (1 521,37 km²)
  51. Leppävirta (1 519,64 km²)
  52. Kokkola (1 487,76 km²)
  53. Seinäjoki (1 469,23 km²)
  54. Simo (1 467,29 km²)
  55. Jyväskylä (1 466,35 km²)
  56. Pyhäjärvi (1 459,01 km²)
  57. Keuruu (1 430,55 km²)
  58. Kiuruvesi (1 422,90 km²)
  59. Saarijärvi (1 422,72 km²)
  60. Pielavesi (1 406,51 km²)
  61. Juva (1 345,69 km²)
  62. Kauhava (1 328,38 km²)
  63. Kangasniemi (1 326,75 km²)
  64. Ylöjärvi (1 323,96 km²)
  65. Heinävesi (1 319,58 km²)
  66. Kauhajoki (1 315,54 km²)
  67. Virrat (1 299,07 km²)
  68. Pihtipudas (1 247,50 km²)
  69. Lapinlahti (1 245,16 km²)
  70. Puumala (1 237,75 km²)
  71. Rautavaara (1 235,25 km²)
  72. Tornio (1 229,24 km²)
  73. Ruokolahti (1 219,85 km²)
  74. Pori (1 217,86 km²)
  75. Raasepori (1 215,45 km²)
  76. Mäntyharju (1 210,98 km²)
  77. Liperi (1 161,23 km²)
  78. Alavus (1 151,50 km²)
  79. Paltamo (1 139,74 km²)
  80. Äänekoski (1 138,38 km²)
  81. Lohja (1 109,73 km²)
  82. Haapavesi (1 086,41 km²)
  83. Joutsa (1 066,43 km²)
  84. Siikajoki (1 062,79 km²)
  85. Alajärvi (1 056,75 km²)
  86. Kankaanpää (1 037,87 km²)
  87. Kontiolahti (1 029,83 km²)
  88. Raahe (1 028,23 km²)
  89. Närpiö (985,46 km²)
  90. Vieremä (973,38 km²)
  91. Karstula (963,20 km²)
  92. Orivesi (960,08 km²)
  93. Polvijärvi (958,32 km²)
  94. Ruovesi (950,17 km²)
  95. Kuhmoinen (936,69 km²)
  96. Sysmä (936,18 km²)
  97. Kalajoki (931,04 km²)
  98. Rantasalmi (925,19 km²)
  99. Ähtäri (910,87 km²)
  100. Parkano (909,57 km²)
  101. Ristijärvi (897,94 km²)
  102. Tohmajärvi (895,36 km²)
  103. Parainen (893,27 km²)
  104. Iisalmi (872,17 km²)
  105. Kangasala (870,88 km²)
  106. Mustasaari (866,55 km²)
  107. Suonenjoki (862,34 km²)
  108. Luumäki (859,83 km²)
  109. Loimaa (851,92 km²)
  110. Pyhäntä (846,85 km²)
  111. Loviisa (845,64 km²)
  112. Ikaalinen (843,40 km²)
  113. Pedersören kunta (826,05 km²)
  114. Laukaa (825,59 km²)
  115. Orimattila (814,01 km²)
  116. Sievi (800,43 km²)
  117. Muhos (797,27 km²)
  118. Vöyri (791,32 km²)
  119. Kaavi (789,60 km²)
  120. Haapajärvi (789,31 km²)
  121. Perho (775,19 km²)
  122. Pöytyä (773,55 km²)
  123. Sulkava (769,20 km²)
  124. Multia (765,63 km²)
  125. Rautalampi (761,99 km²)
  126. Taipalsaari (761,95 km²)
  127. Parikkala (760,71 km²)
  128. Asikkala (755,55 km²)
  129. Kruunupyy (751,75 km²)
  130. Lapua (750,78 km²)
  131. Hirvensalmi (746,59 km²)
  132. Pälkäne (738,12 km²)
  133. Uusikaarlepyy (737,21 km²)
  134. Padasjoki (729,81 km²)
  135. Hollola (727,46 km²)
  136. Tammela (715,15 km²)
  137. Joroinen (711,76 km²)
  138. Kärsämäki (701,35 km²)
  139. Rääkkylä (699,68 km²)
  140. Tuusniemi (699,42 km²)
  141. Kemiönsaari (697,74 km²)
  142. Kristiinankaupunki (697,73 km²)
  143. Somero (697,68 km²)
  144. Savitaipale (690,56 km²)
  145. Tampere (689,59 km²)
  146. Hankasalmi (687,74 km²)
  147. Iitti (687,09 km²)
  148. Konnevesi (680,85 km²)
  149. Hartola (675,40 km²)
  150. Porvoo (664,62 km²)
  151. Mänttä-Vilppula (657,09 km²)
  152. Loppi (655,97 km²)
  153. Isojoki (647,43 km²)
  154. Keminmaa (647,13 km²)
  155. Liminka (642,67 km²)
  156. Hamina (633,57 km²)
  157. Eura (630,20 km²)
  158. Toholampi (617,05 km²)
  159. Kivijärvi (599,88 km²)
  160. Oulainen (597,54 km²)
  161. Mäntsälä (596,11 km²)
  162. Janakkala (586,07 km²)
  163. Outokumpu (584,06 km²)
  164. Ilmajoki (579,63 km²)
  165. Keitele (578,30 km²)
  166. Soini (574,22 km²)
  167. Ylivieska (574,18 km²)
  168. Vesanto (569,81 km²)
  169. Vihti (567,06 km²)
  170. Lestijärvi (558,90 km²)
  171. Teuva (556,05 km²)
  172. Uusikaupunki (550,32 km²)
  173. Kannonkoski (549,88 km²)
  174. Pyhäjoki (549,14 km²)
  175. Laitila (545,33 km²)
  176. Huittinen (539,56 km²)
  177. Nivala (535,65 km²)
  178. Kokemäki (531,26 km²)
  179. Säkylä (527,85 km²)
  180. Maalahti (525,82 km²)
  181. Varkaus (524,47 km²)
  182. Lappajärvi (523,73 km²)
  183. Mynämäki (522,32 km²)
  184. Eurajoki (520,91 km²)
  185. Veteli (520,91 km²)
  186. Karvia (519,90 km²)
  187. Lahti (517,63 km²)
  188. Rauma (510,10 km²)
  189. Laihia (508,44 km²)
  190. Siilinjärvi (507,81 km²)
  191. Urjala (505,40 km²)
  192. Hämeenkyrö (505,10 km²)
  193. Reisjärvi (503,34 km²)
  194. Kinnula (495,73 km²)
  195. Petäjävesi (495,41 km²)
  196. Tyrnävä (494,86 km²)
  197. Tervo (494,30 km²)
  198. Siikainen (491,31 km²)
  199. Kuortane (484,85 km²)
  200. Kannus (470,34 km²)
  201. Kyyjärvi (469,61 km²)
  202. Pertunmaa (454,18 km²)
  203. Merikarvia (450,74 km²)
  204. Miehikkälä (440,37 km²)
  205. Halsua (428,34 km²)
  206. Hattula (427,39 km²)
  207. Ulvila (422,51 km²)
  208. Enonkoski (419,20 km²)
  209. Toivakka (413,94 km²)
  210. Rautjärvi (401,90 km²)
  211. Hausjärvi (398,77 km²)
  212. Kirkkonummi (393,58 km²)
  213. Evijärvi (390,71 km²)
  214. Kihniö (390,50 km²)
  215. Virolahti (376,25 km²)
  216. Uurainen (372,25 km²)
  217. Valkeakoski (372,03 km²)
  218. Vaasa (369,54 km²)
  219. Nurmijärvi (367,26 km²)
  220. Punkalaidun (364,04 km²)
  221. Kaustinen (361,09 km²)
  222. Inkoo (358,00 km²)
  223. Isokyrö (356,91 km²)
  224. Vesilahti (353,94 km²)
  225. Nokia (347,82 km²)
  226. Sipoo (342,71 km²)
  227. Lapinjärvi (339,31 km²)
  228. Hyvinkää (336,77 km²)
  229. Pyhtää (336,40 km²)
  230. Pomarkku (332,05 km²)
  231. Espoo (330,23 km²)
  232. Vimpeli (328,79 km²)
  233. Naantali (316,42 km²)
  234. Akaa (314,38 km²)
  235. Luhanka (313,25 km²)
  236. Lempäälä (307,06 km²)
  237. Lieto (302,56 km²)
  238. Kotka (277,77 km²)
  239. Juupajoki (274,95 km²)
  240. Lemi (262,48 km²)
  241. Kärkölä (259,30 km²)
  242. Karkkila (255,32 km²)
  243. Sauvo (253,87 km²)
  244. Forssa (253,36 km²)
  245. Alavieska (253,02 km²)
  246. Siuntio (249,95 km²)
  247. Turku (249,13 km²)
  248. Vantaa (240,35 km²)
  249. Paimio (240,03 km²)
  250. Korsnäs (239,80 km²)
  251. Merijärvi (231,63 km²)
  252. Tuusula (225,45 km²)
  253. Jämijärvi (224,61 km²)
  254. Askola (218,03 km²)
  255. Helsinki (215,19 km²)
  256. Lumijoki (214,36 km²)
  257. Hailuoto (207,35 km²)
  258. Myrskylä (206,35 km²)
  259. Nousiainen (199,49 km²)
  260. Marttila (195,99 km²)
  261. Muurame (194,06 km²)
  262. Koski Tl (192,42 km²)
  263. Vehmaa (192,08 km²)
  264. Imatra (191,28 km²)
  265. Karijoki (186,35 km²)
  266. Nakkila (184,88 km²)
  267. Ypäjä (183,25 km²)
  268. Jokioinen (181,94 km²)
  269. Luoto (176,55 km²)
  270. Masku (175,99 km²)
  271. Kustavi (167,62 km²)
  272. Saltvik (159,62 km²)
  273. Kaarina (151,70 km²)
  274. Pornainen (150,09 km²)
  275. Humppila (148,61 km²)
  276. Pyhäranta (148,38 km²)
  277. Pukkila (145,94 km²)
  278. Jomala (144,39 km²)
  279. Taivassalo (142,01 km²)
  280. Hammarland (140,29 km²)
  281. Föglö (135,01 km²)
  282. Finström (130,19 km²)
  283. Rusko (127,90 km²)
  284. Harjavalta (127,74 km²)
  285. Riihimäki (125,55 km²)
  286. Hanko (118,99 km²)
  287. Oripää (117,72 km²)
  288. Lemland (114,09 km²)
  289. Sund (112,49 km²)
  290. Kempele (110,31 km²)
  291. Eckerö (109,18 km²)
  292. Brändö (108,44 km²)
  293. Pirkkala (103,97 km²)
  294. Kemi (102,66 km²)
  295. Vårdö (102,09 km²)
  296. Kumlinge (99,43 km²)
  297. Aura (95,58 km²)
  298. Pietarsaari (91,88 km²)
  299. Geta (87,47 km²)
  300. Kökar (64,00 km²)
  301. Raisio (49,36 km²)
  302. Järvenpää (39,93 km²)
  303. Lumparland (36,39 km²)
  304. Kerava (30,79 km²)
  305. Sottunga (28,05 km²)
  306. Maarianhamina (11,80 km²)
  307. Kaskinen (10,78 km²)
  308. Kauniainen (6,00 km²)
  • Koko maa: 338 462,46 km²

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2021 1.1.2021. Maanmittauslaitos. Viitattu 13.5.2021.