Luettelo Suomen kunnista pinta-alan mukaan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista pinta-alan mukaan pois lukien merialueet 1. tammikuuta 2016[1]. Kuntien mediaanissa on Liminka (642,58 km²).

  1. Inari (17 333,65 km²)
  2. Sodankylä (12 415,50 km²)
  3. Enontekiö (8 391,35 km²)
  4. Kittilä (8 262,93 km²)
  5. Rovaniemi (8 016,73 km²)
  6. Savukoski (6 495,95 km²)
  7. Salla (5 873,08 km²)
  8. Pudasjärvi (5 867,25 km²)
  9. Suomussalmi (5 857,62 km²)
  10. Kuusamo (5 808,92 km²)
  11. Kuhmo (5 456,78 km²)
  12. Utsjoki (5 372,00 km²)
  13. Lieksa (4 067,60 km²)
  14. Kemijärvi (3 930,91 km²)
  15. Kuopio (3 740,10 km²)
  16. Ranua (3 694,80 km²)
  17. Savonlinna (3 597,71 km²)
  18. Posio (3 544,90 km²)
  19. Mikkeli (3 229,57 km²)
  20. Ilomantsi (3 172,69 km²)
  21. Oulu (3 113,77 km²)
  22. Sotkamo (2 951,87 km²)
  23. Kouvola (2 883,29 km²)
  24. Joensuu (2 751,07 km²)
  25. Taivalkoski (2 650,66 km²)
  26. Kolari (2 617,77 km²)
  27. Puolanka (2 598,68 km²)
  28. Kajaani (2 264,00 km²)
  29. Siikalatva (2 229,21 km²)
  30. Ylitornio (2 212,49 km²)
  31. Salo (2 061,69 km²)
  32. Muonio (2 037,79 km²)
  33. Hämeenlinna (2 031,52 km²)
  34. Pelkosenniemi (1 881,57 km²)
  35. Pello (1 863,72 km²)
  36. Nurmes (1 854,80 km²)
  37. Juuka (1 846,56 km²)
  38. Pieksämäki (1 836,22 km²)
  39. Jämsä (1 823,77 km²)
  40. Vaala (1 764,03 km²)
  41. Kurikka (1 743,86 km²)
  42. Utajärvi (1 736,70 km²)
  43. Kitee (1 724,41 km²)
  44. Lappeenranta (1 723,55 km²)
  45. Ii (1 603,41 km²)
  46. Tervola (1 592,03 km²)
  47. Viitasaari (1 589,13 km²)
  48. Sonkajärvi (1 576,75 km²)
  49. Sastamala (1 531,74 km²)
  50. Hyrynsalmi (1 521,37 km²)
  51. Leppävirta (1 519,65 km²)
  52. Kokkola (1 487,02 km²)
  53. Seinäjoki (1 469,25 km²)
  54. Simo (1 467,35 km²)
  55. Jyväskylä (1 466,35 km²)
  56. Pyhäjärvi (1 459,47 km²)
  57. Keuruu (1 430,56 km²)
  58. Kiuruvesi (1 422,90 km²)
  59. Saarijärvi (1 422,72 km²)
  60. Pielavesi (1 406,51 km²)
  61. Juva (1 345,70 km²)
  62. Kauhava (1 328,08 km²)
  63. Kangasniemi (1 326,75 km²)
  64. Ylöjärvi (1 324,14 km²)
  65. Heinävesi (1 319,58 km²)
  66. Kauhajoki (1 315,55 km²)
  67. Virrat (1 299,08 km²)
  68. Pihtipudas (1 247,45 km²)
  69. Lapinlahti (1 245,14 km²)
  70. Puumala (1 237,75 km²)
  71. Rautavaara (1 235,26 km²)
  72. Tornio (1 228,83 km²)
  73. Ruokolahti (1 219,85 km²)
  74. Pori (1 217,50 km²)
  75. Raasepori (1 215,37 km²)
  76. Mäntyharju (1 210,98 km²)
  77. Liperi (1 161,23 km²)
  78. Alavus (1 151,46 km²)
  79. Paltamo (1 139,12 km²)
  80. Äänekoski (1 138,38 km²)
  81. Lohja (1 109,73 km²)
  82. Haapavesi (1 086,11 km²)
  83. Joutsa (1 066,42 km²)
  84. Siikajoki (1 060,29 km²)
  85. Alajärvi (1 056,74 km²)
  86. Kontiolahti (1 029,82 km²)
  87. Raahe (1 027,31 km²)
  88. Närpiö (985,42 km²)
  89. Vieremä (973,39 km²)
  90. Karstula (963,19 km²)
  91. Orivesi (960,08 km²)
  92. Polvijärvi (958,33 km²)
  93. Ruovesi (950,15 km²)
  94. Kuhmoinen (936,68 km²)
  95. Sysmä (936,18 km²)
  96. Kalajoki (929,62 km²)
  97. Rantasalmi (925,19 km²)
  98. Ähtäri (910,88 km²)
  99. Parkano (909,67 km²)
  100. Ristijärvi (897,93 km²)
  101. Tohmajärvi (895,36 km²)
  102. Parainen (890,06 km²)
  103. Iisalmi (872,18 km²)
  104. Kangasala (870,85 km²)
  105. Mustasaari (866,29 km²)
  106. Suonenjoki (862,34 km²)
  107. Luumäki (859,84 km²)
  108. Loimaa (851,93 km²)
  109. Pyhäntä (847,48 km²)
  110. Loviisa (845,54 km²)
  111. Ikaalinen (843,40 km²)
  112. Heinola (839,28 km²)
  113. Valtimo (838,07 km²)
  114. Pedersören kunta (826,05 km²)
  115. Laukaa (825,59 km²)
  116. Orimattila (814,01 km²)
  117. Sievi (800,79 km²)
  118. Muhos (797,27 km²)
  119. Vöyri (791,14 km²)
  120. Kaavi (789,59 km²)
  121. Haapajärvi (789,11 km²)
  122. Perho (775,19 km²)
  123. Pöytyä (773,69 km²)
  124. Sulkava (769,20 km²)
  125. Multia (765,62 km²)
  126. Rautalampi (761,98 km²)
  127. Taipalsaari (761,94 km²)
  128. Parikkala (760,72 km²)
  129. Asikkala (755,55 km²)
  130. Lapua (751,80 km²)
  131. Kruunupyy (751,71 km²)
  132. Hirvensalmi (746,59 km²)
  133. Pälkäne (738,15 km²)
  134. Uusikaarlepyy (737,17 km²)
  135. Padasjoki (729,86 km²)
  136. Hollola (727,47 km²)
  137. Tammela (715,14 km²)
  138. Joroinen (711,76 km²)
  139. Kankaanpää (704,74 km²)
  140. Kärsämäki (700,90 km²)
  141. Rääkkylä (699,68 km²)
  142. Tuusniemi (699,43 km²)
  143. Kemiönsaari (697,95 km²)
  144. Somero (697,68 km²)
  145. Kristiinankaupunki (697,54 km²)
  146. Savitaipale (690,56 km²)
  147. Tampere (689,59 km²)
  148. Hankasalmi (687,75 km²)
  149. Iitti (687,09 km²)
  150. Konnevesi (680,85 km²)
  151. Hartola (675,38 km²)
  152. Porvoo (664,53 km²)
  153. Mänttä-Vilppula (657,23 km²)
  154. Loppi (655,97 km²)
  155. Isojoki (647,43 km²)
  156. Keminmaa (647,22 km²)
  157. Liminka (642,58 km²)
  158. Hamina (632,84 km²)
  159. Eura (630,20 km²)
  160. Toholampi (616,88 km²)
  161. Kivijärvi (599,87 km²)
  162. Oulainen (597,53 km²)
  163. Mäntsälä (596,11 km²)
  164. Juankoski (586,26 km²)
  165. Janakkala (586,07 km²)
  166. Outokumpu (584,05 km²)
  167. Ilmajoki (579,68 km²)
  168. Keitele (578,32 km²)
  169. Soini (574,22 km²)
  170. Ylivieska (573,19 km²)
  171. Vesanto (569,80 km²)
  172. Vihti (567,06 km²)
  173. Lestijärvi (559,06 km²)
  174. Teuva (556,05 km²)
  175. Uusikaupunki (551,38 km²)
  176. Kannonkoski (549,88 km²)
  177. Pyhäjoki (549,19 km²)
  178. Laitila (545,33 km²)
  179. Huittinen (539,59 km²)
  180. Nivala (536,88 km²)
  181. Kokemäki (531,27 km²)
  182. Säkylä (527,71 km²)
  183. Maalahti (525,41 km²)
  184. Varkaus (524,48 km²)
  185. Lappajärvi (522,98 km²)
  186. Mynämäki (522,43 km²)
  187. Veteli (520,91 km²)
  188. Karvia (519,89 km²)
  189. Lahti (517,63 km²)
  190. Rauma (509,54 km²)
  191. Laihia (508,44 km²)
  192. Siilinjärvi (507,81 km²)
  193. Urjala (505,37 km²)
  194. Hämeenkyrö (505,10 km²)
  195. Reisjärvi (503,18 km²)
  196. Kinnula (495,72 km²)
  197. Petäjävesi (495,42 km²)
  198. Tyrnävä (494,86 km²)
  199. Tervo (494,30 km²)
  200. Siikainen (491,34 km²)
  201. Kuortane (484,88 km²)
  202. Kannus (470,65 km²)
  203. Kyyjärvi (469,62 km²)
  204. Pertunmaa (454,19 km²)
  205. Merikarvia (450,66 km²)
  206. Miehikkälä (440,35 km²)
  207. Halsua (428,34 km²)
  208. Hattula (427,39 km²)
  209. Ulvila (422,51 km²)
  210. Enonkoski (419,19 km²)
  211. Toivakka (413,94 km²)
  212. Rautjärvi (401,89 km²)
  213. Hausjärvi (398,78 km²)
  214. Kirkkonummi (393,54 km²)
  215. Evijärvi (390,71 km²)
  216. Kihniö (390,50 km²)
  217. Virolahti (376,25 km²)
  218. Uurainen (372,27 km²)
  219. Valkeakoski (372,03 km²)
  220. Vaasa (369,42 km²)
  221. Nurmijärvi (367,26 km²)
  222. Punkalaidun (364,02 km²)
  223. Kaustinen (361,12 km²)
  224. Inkoo (357,99 km²)
  225. Isokyrö (356,91 km²)
  226. Vesilahti (353,94 km²)
  227. Eurajoki (349,31 km²)
  228. Nokia (347,75 km²)
  229. Sipoo (342,60 km²)
  230. Lapinjärvi (339,31 km²)
  231. Hyvinkää (336,77 km²)
  232. Pyhtää (336,40 km²)
  233. Honkajoki (333,14 km²)
  234. Pomarkku (332,04 km²)
  235. Espoo (330,23 km²)
  236. Vimpeli (328,79 km²)
  237. Naantali (315,93 km²)
  238. Akaa (314,39 km²)
  239. Luhanka (313,25 km²)
  240. Lempäälä (307,06 km²)
  241. Lieto (302,56 km²)
  242. Kotka (277,74 km²)
  243. Juupajoki (274,95 km²)
  244. Lemi (262,48 km²)
  245. Kärkölä (259,30 km²)
  246. Karkkila (255,32 km²)
  247. Sauvo (253,87 km²)
  248. Forssa (253,39 km²)
  249. Alavieska (253,02 km²)
  250. Siuntio (249,96 km²)
  251. Turku (249,12 km²)
  252. Vantaa (240,34 km²)
  253. Paimio (240,02 km²)
  254. Korsnäs (239,68 km²)
  255. Merijärvi (231,63 km²)
  256. Tuusula (225,46 km²)
  257. Jämijärvi (224,33 km²)
  258. Askola (218,03 km²)
  259. Helsinki (215,12 km²)
  260. Lumijoki (214,10 km²)
  261. Myrskylä (206,35 km²)
  262. Hailuoto (202,90 km²)
  263. Nousiainen (199,55 km²)
  264. Marttila (195,99 km²)
  265. Muurame (194,05 km²)
  266. Koski Tl (192,42 km²)
  267. Vehmaa (192,14 km²)
  268. Imatra (191,28 km²)
  269. Karijoki (186,54 km²)
  270. Nakkila (184,88 km²)
  271. Ypäjä (183,25 km²)
  272. Jokioinen (181,94 km²)
  273. Luoto (176,55 km²)
  274. Masku (176,04 km²)
  275. Luvia (171,59 km²)
  276. Kustavi (167,71 km²)
  277. Saltvik (159,61 km²)
  278. Kaarina (151,47 km²)
  279. Pornainen (150,09 km²)
  280. Humppila (148,60 km²)
  281. Pyhäranta (148,23 km²)
  282. Pukkila (145,94 km²)
  283. Jomala (144,30 km²)
  284. Taivassalo (141,99 km²)
  285. Hammarland (140,26 km²)
  286. Föglö (134,97 km²)
  287. Finström (130,15 km²)
  288. Rusko (127,90 km²)
  289. Harjavalta (127,74 km²)
  290. Riihimäki (125,56 km²)
  291. Hanko (118,96 km²)
  292. Oripää (117,72 km²)
  293. Lemland (114,10 km²)
  294. Sund (112,49 km²)
  295. Kempele (110,32 km²)
  296. Eckerö (109,18 km²)
  297. Brändö (108,26 km²)
  298. Pirkkala (104,04 km²)
  299. Kemi (102,76 km²)
  300. Vårdö (102,12 km²)
  301. Kumlinge (99,48 km²)
  302. Aura (95,58 km²)
  303. Pietarsaari (91,88 km²)
  304. Geta (87,45 km²)
  305. Kökar (64,00 km²)
  306. Raisio (49,36 km²)
  307. Järvenpää (39,93 km²)
  308. Lumparland (36,39 km²)
  309. Kerava (30,79 km²)
  310. Sottunga (28,06 km²)
  311. Maarianhamina (11,80 km²)
  312. Kaskinen (10,78 km²)
  313. Kauniainen (6,00 km²)
  • Koko maa: 338 443,80 km²[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2016 1.1.2016. Maanmittauslaitos. Viitattu 19.2.2016.
  2.    ↳ Yhteenlaskettu maa- ja sisävesipinta-ala