Luettelo Suomen kunnista vuonna 2008

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Taulukko sisältää Suomen kuntien tietoja vuodelta 2008 lajiteltavassa taulukossa. Lisätyt tiedot ovat pinta-ala, asukasmäärä ja asukastiheys.

Kunta Pinta- ala (km²) Asuk- kaita (kpl) Asukas- tiheys (as/km²)
Akaa 114,67 14110 138,4
Alahärmä 353,65 4718 13,6
Alajärvi 767,96 8795 12
Alastaro 258,12 2931 11,6
Alavieska 252,97 2803 11,2
Alavus 842,73 9544 12,1
Anjalankoski 752,92 16599 23,1
Artjärvi 197,33 1496 8,6
Asikkala 755,65 8661 15,3
Askainen 62,98 957 15
Askola 218,07 4723 21,8
Aura 95,59 3836 39,5
Brändö 108,47 510 4,8
Dragsfjärd 280,05 3324 12,3
Eckerö 109,21 926 8,6
Elimäki 391,74 8253 21,5
Eno 1088,31 6636 7,2
Enonkoski 450,56 1673 5,3
Enontekiö 8391,53 1957 0,3
Espoo 330,04 238345 759,5
Eura 479,88 9341 21,9
Eurajoki 349,29 5852 16,9
Evijärvi 390,73 2821 8,1
Finström 130,19 2459 20
Forssa 253,41 17869 72,2
Föglö 136,15 580 4,3
Geta 87,22 444 5,3
Haapajärvi 789,16 7842 10,3
Haapavesi 1086,27 7518 7,2
Hailuoto 201,82 991 5,1
Halikko 358,7 9774 26,9
Halsua 428,36 1377 3,4
Hamina 632,55 21733 35,8
Hammarland 140,23 1406 10,3
Hankasalmi 687,76 5510 9,7
Hanko 118,62 9699 82,8
Harjavalta 127,75 7632 62,4
Hartola 675,43 3560 6,6
Hattula 454,9 9444 24,7
Hauho 443,38 3967 11,2
Haukipudas 450,17 18122 40,5
Hausjärvi 361,8 8576 24
Heinola 839,35 20617 30,5
Heinävesi 1319,12 4147 4,1
Helsinki 187,11 569113 3070,6
Himanka 256,47 3070 11,9
Hirvensalmi 746,59 2504 5,5
Hollola 531,92 21518 46
Honkajoki 333,05 1938 6
Houtskari 120,64 631 5,5
Huittinen 395,86 9034 23,2
Humppila 148,6 2565 17,5
Hyrynsalmi 1521,51 2968 2,1
Hyvinkää 336,79 44673 132,4
Hämeenkoski 195,64 2137 11,4
Hämeenkyrö 505,13 10284 22,1
Hämeenlinna 184,72 48492 288,7
Ii 1600,76 9097 5,8
Iisalmi 872,11 22315 29,3
Iitti 685,09 7190 12,3
Ikaalinen 843,5 7473 10
Ilmajoki 579,76 11646 20
Ilomantsi 3172,91 6207 2,3
Imatra 191,25 29155 188,3
Inari 17333,89 6947 0,5
Iniö 65,2 258 3,9
Inkoo 358,07 5452 15,4
Isojoki 647,46 2510 4
Isokyrö 357,03 5014 14,2
Jaala 563,54 1853 4,3
Jalasjärvi 830,47 8478 10,4
Janakkala 586,09 16414 29,4
Joensuu 1311,95 57727 49,4
Jokioinen 181,95 5768 31,7
Jomala 143,4 3791 25,7
Joroinen 711,76 5484 9,7
Joutsa 1066,42 5163 4,9
Joutseno 498,35 10749 34,8
Juankoski 586,34 5454 11,8
Jurva 448,37 4362 10
Juuka 1846,73 5826 4
Juupajoki 274,95 2210 8,5
Juva 1345,82 7199 6,3
Jyväskylä 137,47 85515 807,9
Jyväskylän maalaiskunta 534,37 36131 78,6
Jämijärvi 224,36 2149 10,1
Jämsä 1375,57 15996 13,8
Jämsänkoski 448,55 7362 18,6
Järvenpää 39,94 38007 1013,2
Kaarina 60,54 22551 375,3
Kaavi 789,66 3477 5,3
Kajaani 2264,1 38122 20,7
Kalajoki 672,27 9421 13,9
Kalvola 338,2 3529 11,6
Kangasala 651,35 27803 55,6
Kangasniemi 1326,75 6132 5,8
Kankaanpää 705,03 12407 18,2
Kannonkoski 549,72 1611 3,7
Kannus 470,65 5837 12,6
Karijoki 186,55 1574 8,7
Karjaa 214,76 9077 45,5
Karjalohja 163,41 1457 12,1
Karkkila 255,32 8998 36,8
Karstula 963,49 4684 5,3
Karttula 588,75 3503 7,5
Karvia 519,89 2773 5,5
Kaskinen 10,65 1478 146,4
Kauhajoki 1315,71 14422 11,1
Kauhava 489,11 7972 16,4
Kauniainen 6,01 8478 1430,7
Kaustinen 361,12 4297 12,2
Keitele 578,41 2626 5,6
Kemi 101,78 22673 241,6
Kemijärvi 3931,34 8871 2,6
Keminmaa 646,25 8703 14,1
Kemiö 320,96 3248 10,3
Kempele 110,33 15224 137,3
Kerava 30,79 33213 1066,6
Kerimäki 876,49 5777 10,5
Kestilä 606,53 1600 2,7
Kesälahti 583,08 2582 6,8
Keuruu 1430,63 10917 8,7
Kihniö 390,5 2284 6,5
Kiikala 245,3 1808 7,7
Kiikoinen 144,34 1301 9,5
Kiiminki 339,06 12495 37,8
Kinnula 495,75 1861 4,1
Kirkkonummi 393,41 35221 95,7
Kisko 284,42 1854 7,3
Kitee 1141,33 9610 11,2
Kittilä 8263,14 5967 0,7
Kiukainen 150,38 3331 22,4
Kiuruvesi 1422,91 9517 7,3
Kivijärvi 599,91 1402 3
Kokemäki 531,34 8202 17,2
Kokkola 328,42 36970 112,4
Kolari 2617,61 3796 1,5
Konnevesi 680,95 3023 6
Kontiolahti 1029,84 13322 16,2
Korpilahti 794,62 5038 8,2
Korppoo 178,94 860 4,9
Korsnäs 239,59 2241 9,4
Kortesjärvi 333,51 2311 7,3
Koski Tl 192,43 2482 13,1
Kotka 276,52 54710 201,8
Kouvola 44,88 30678 701
Kristiinankaupunki 697,16 7381 11
Kruunupyy 751,02 6701 9,4
Kuhmalahti 220,68 1073 6,6
Kuhmo 5456,9 9943 2,1
Kuhmoinen 936,79 2693 4,1
Kumlinge 99,77 365 3,6
Kuopio 1728,52 91401 80,9
Kuortane 484,89 4057 9
Kurikka 465,16 10546 22,8
Kuru 821,08 2768 3,9
Kustavi 168,33 906 5,5
Kuusamo 5808,93 16904 3,4
Kuusankoski 128,53 19840 175,5
Kuusjoki 122,73 1737 14,4
Kylmäkoski 199,73 2636 13,7
Kyyjärvi 469,63 1571 3,6
Kälviä 685,24 4562 6,7
Kärkölä 259,34 4919 19,3
Kärsämäki 700,57 2989 4,3
Kökar 64,16 286 4,7
Köyliö 259,3 2887 11,8
Lahti 154,6 99387 733,5
Laihia 508,42 7675 15,2
Laitila 545,35 8496 16
Lammi 611,23 5507 10,4
Lapinjärvi 339,36 2928 8,9
Lapinlahti 711,97 7514 12,3
Lappajärvi 523,73 3565 8,6
Lappeenranta 848,62 59397 77,7
Lappi 212,78 3266 15,9
Lapua 750,81 14197 19,1
Laukaa 825,67 17614 26,8
Lavia 357,78 2113 6,7
Lehtimäki 288,8 1894 7
Lemi 262,5 3053 14
Lemland 113,84 1777 15,3
Lempäälä 306,92 19335 69,4
Lemu 47,84 1767 34,8
Leppävirta 1519,75 10872 9,6
Lestijärvi 559,1 902 2
Lieksa 4067,75 13137 4
Lieto 200,2 15600 77,6
Liljendal 119,64 1453 12,7
Liminka 640,62 8419 12,5
Liperi 1161,25 11952 16,3
Lohja 356,14 37399 134
Lohtaja 290,75 2818 9,8
Loimaa 483,37 13054 27,2
Loppi 655,99 8133 13,4
Loviisa 44,52 7395 166,3
Luhanka 313,29 852 3,9
Lumijoki 211,38 1895 9
Lumparland 36,29 389 10,7
Luoto 176,43 4578 31,4
Luumäki 859,84 5201 7
Luvia 171,54 3316 19,7
Maalahti 525,3 5514 10,6
Maaninka 575,17 3873 8,3
Maarianhamina 11,79 10912 945,9
Marttila 196 2032 10,6
Masku 93,53 6375 66,6
Mellilä 110,51 1189 10,9
Merijärvi 232,24 1238 5,5
Merikarvia 450,59 3451 7,8
Merimasku 52,16 1619 31,1
Miehikkälä 440,37 2374 5,7
Mikkeli 2124,62 48688 28,7
Mouhijärvi 269,73 3065 11,9
Muhos 797,42 8658 10,8
Multia 765,61 1969 2,7
Muonio 2037,91 2364 1,3
Mustasaari 865,31 17951 20,8
Muurame 194,08 8999 61,6
Muurla 83,05 1552 19,2
Mynämäki 522,41 8033 15,4
Myrskylä 206,36 2021 10,2
Mäntsälä 596,18 19010 32,1
Mänttä 85,86 6403 101
Mäntyharju 1211,01 6632 6,8
Naantali 52,31 14112 277,1
Nakkila 184,9 5766 31,5
Nastola 362,89 15004 45,9
Nauvo 250,53 1463 5,9
Nilsiä 847,77 6528 9,2
Nivala 538,31 10978 20,7
Nokia 347,76 30518 104,9
Noormarkku 332,06 6167 19,3
Nousiainen 199,45 4763 23,3
Nummi-Pusula 505,14 6039 12,7
Nurmes 1854,64 8807 5,6
Nurmijärvi 367,26 38661 106,1
Nurmo 361,88 12528 35,4
Närpiö 985,12 9453 9,7
Oravainen 208,53 2208 10,6
Orimattila 616,97 14735 24,1
Oripää 117,71 1362 11,3
Orivesi 960,07 9559 11,9
Oulainen 596,99 7991 13,8
Oulu 380,39 131658 354
Oulunsalo 83,54 9444 114,4
Outokumpu 584,12 7671 17,4
Padasjoki 731,27 3533 6,9
Paimio 240,04 10008 41,9
Paltamo 1139,1 4063 4,5
Parainen 274,27 12166 44,5
Parikkala 760,72 6068 10,4
Parkano 909,76 7142 8,5
Pedersören kunta 826,11 10669 13,4
Pelkosenniemi 1882,16 1063 0,6
Pello 1863,69 4203 2,5
Perho 775,18 3019 4
Pernaja 426,86 3996 9,5
Perniö 408,13 5940 15,1
Pertteli 156,12 3994 25,5
Pertunmaa 454,19 2017 5,5
Petäjävesi 495,49 3860 8,2
Pieksämäki 1836,4 20481 13,2
Pielavesi 1406,59 5290 4,7
Pietarsaari 91,62 19572 223
Pihtipudas 1247,62 4774 4,5
Piikkiö 90,79 7409 79,9
Piippola 464,98 1256 2,9
Pirkkala 104,1 15778 191,7
Pohja 247,75 4919 21,7
Polvijärvi 958,38 4919 6,1
Pomarkku 332,06 2532 8,4
Pori 527,09 76278 150,8
Pornainen 150,11 4930 33,1
Porvoo 665,26 47888 72,4
Posio 3545,16 4079 1,4
Pudasjärvi 5867,33 9133 1,6
Pukkila 145,96 2016 13,9
Pulkkila 411,23 1604 4,2
Punkaharju 748,15 3980 8,5
Punkalaidun 364,06 3404 9,5
Puolanka 2598,84 3222 1,4
Puumala 1237,83 2727 3,5
Pyhtää 298,63 5128 17,8
Pyhäjoki 547,7 3408 6,3
Pyhäjärvi 1459,95 6113 4,8
Pyhäntä 847,43 1759 2,2
Pyhäranta 148,23 2220 15,5
Pyhäselkä 350,93 7803 28,3
Pylkönmäki 392,4 954 2,7
Pälkäne 738,53 6976 12,3
Pöytyä 409,23 6295 15,3
Raahe 535,88 22457 42,4
Raisio 49,3 24079 492,2
Rantasalmi 925,65 4244 7,7
Rantsila 746,64 2045 2,8
Ranua 3696,81 4514 1,3
Rauma 296,64 36740 148,6
Rautalampi 761,98 3580 6,7
Rautavaara 1235,11 1985 1,8
Rautjärvi 401,92 4178 12
Reisjärvi 503,34 3036 6,5
Renko 290,85 2382 8,5
Riihimäki 125,56 28066 229,8
Ristiina 742,02 4986 9
Ristijärvi 898,01 1565 1,9
Rovaniemi 8017,2 58906 7,7
Ruokolahti 1187,89 5719 6,4
Ruotsinpyhtää 291,92 2918 10,6
Ruovesi 950,16 5193 6,8
Rusko 50,54 3828 76,1
Rymättylä 151,09 2140 13,9
Rääkkylä 699,69 2722 6,5
Saarijärvi 1030,48 9869 11,2
Salla 5872,48 4366 0,8
Salo 144,01 25808 178,5
Saltvik 159,82 1730 11,2
Sammatti 85,06 1334 18,6
Sauvo 253,58 2948 11,5
Savitaipale 690,57 4070 7,7
Savonlinna 1373,86 26804 33,3
Savonranta 568,18 1199 3,1
Savukoski 6496,64 1243 0,2
Seinäjoki 622,48 37397 61
Sievi 799,41 5275 6,6
Siikainen 491,37 1737 3,9
Siikajoki 1055,41 5837 5,6
Siilinjärvi 507,86 20746 51,4
Simo 1468,48 3592 2,5
Sipoo 367,14 19485 52,4
Siuntio 249,98 5798 23,1
Sodankylä 12415,21 8980 0,8
Soini 574,26 2526 4,7
Somero 697,69 9482 14,3
Sonkajärvi 1576,84 4809 3,3
Sotkamo 2952,51 10728 4,1
Sottunga 28,07 117 4,3
Sulkava 769,33 3085 5,4
Sund 112,63 1042 9,6
Suomenniemi 362,96 818 2,9
Suomusjärvi 176,48 1299 8,2
Suomussalmi 5857,79 9604 1,9
Suonenjoki 862,35 7680 10,8
Sysmä 936,29 4573 6,9
Säkylä 268,48 4779 30,4
Särkisalo 82,79 732 9,1
Taipalsaari 762,02 4949 14,4
Taivalkoski 2651,12 4624 1,9
Taivassalo 142,08 1733 12,4
Tammela 715,13 6640 10,3
Tammisaari 742,55 14807 20,2
Tampere 687,98 208004 394,5
Tarvasjoki 102,42 1942 19,1
Tervo 494,07 1786 5,1
Tervola 1594,49 3557 2,3
Teuva 556,04 6171 11,1
Tohmajärvi 895,34 5230 6,4
Toholampi 616,87 3591 6
Toivakka 413,97 2351 6,5
Tornio 1229,09 22381 18,8
Turku 249,1 175399 720,5
Tuulos 171,3 1618 10,1
Tuusniemi 699,56 2926 5,5
Tuusula 225,49 36009 163,3
Tyrnävä 494,94 6083 12
Töysä 309,67 3255 10,9
Ullava 176,78 1011 6,2
Ulvila 422,56 13712 34,4
Urjala 505,37 5473 11,6
Utajärvi 1736,7 3111 1,9
Utsjoki 5371,81 1334 0,3
Uurainen 372,28 3268 9,1
Uusikaarlepyy 737,14 7399 10,1
Uusikaupunki 551,73 15916 31,9
Vaala 1763,89 3557 2,8
Vaasa 191,64 58088 315,6
Vahto 77,37 1890 24,5
Valkeakoski 372,24 20381 74,9
Valkeala 1003,72 11568 13,4
Valtimo 838,16 2536 3,2
Vammala 876,02 16701 20,7
Vampula 143,8 1678 11,8
Vantaa 242,62 192834 796,8
Varkaus 524,56 23393 61,2
Varpaisjärvi 533,2 3018 6,3
Vehmaa 192,19 2453 13,1
Velkua 31,99 258 7,8
Vesanto 569,82 2474 6
Vesilahti 353,94 4097 13,1
Veteli 520,9 3514 7
Vieremä 973,39 4055 4,4
Vihanti 491,89 3247 6,7
Vihti 567,09 27113 50,6
Viitasaari 1589,24 7397 6
Vilppula 571,25 5361 11,5
Vimpeli 328,79 3322 11,8
Virolahti 376,23 3613 9,7
Virrat 1299,08 7688 6,7
Vårdö 101,9 446 4,3
Vähäkyrö 177,68 4705 26,5
Västanfjärd 97,1 799 8,3
Vöyri-Maksamaa 582,24 4483 7,8
Yli-Ii 793,31 2222 2,9
Ylihärmä 152,17 2952 19,7
Ylikiiminki 1063,89 3467 3,3
Ylistaro 484,99 5529 11,5
Ylitornio 2212,64 4931 2,5
Ylivieska 573,18 13655 23,9
Ylämaa 408,94 1440 3,9
Yläne 364,6 2116 6,2
Ylöjärvi 503,02 26414 64,5
Ypäjä 183,26 2634 14,5
Äetsä 241,95 4836 20,9
Ähtäri 909,96 6761 8,5
Äänekoski 1138,52 20384 23
Yhteensä 5276955
Keskiarvo 17,4