Vuokatti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sapsojärvi ja hiihtohissejä Vuokatinvaaralta kuvattuna kesällä 2007.
Mäkihyppytorni Vuokatin hiihtokeskuksessa Sotkamossa.

Vuokatti on kylä, taajama, rautatieliikennepaikka ja vaarajono Sotkamossa Kainuussa.

Alueen korkein vaara on Porttivaara (345 metriä merenpinnan yläpuolella), seuraavaksi korkein Vuokatinvaara. Vuokatin uskotaan olleen vanha lappilainen uhripaikkakenen mukaan?.

Vuokatissa sijaitsevat mm. Vuokatin urheiluopisto, laskettelukeskus ja 1990-luvun alussa valmistunut, nykyään Holiday Club -ketjuun kuuluva Katinkullan lomakeskus. Vuokatissa on myös jäähdytetty hiihtotunneli, jonka ansiosta hiihtäminen on mahdollista myös kesäkaudella. Hiihtotunneli avattiin vuonna 1998.[1] 2007 Vuokattiin valmistui Snowpolis, liikuntateknologiapainotteinen teknologiapuisto. Vuokatissa on myös vuoden ympäri auki oleva lumilautatunneli. Kristillisessä kurssi- ja lomakeskus Vuokatinrannassa järjestetään vuosittain yli 30 tapahtumaa.

Vuokatissa rinteiden juurilla sijaitsee myös skeittipuisto jossa voi harrastaa rullalautailua ja potkukelkkailua.

Vuokatissa järjestettiin hip hop -musiikkifestivaali Pipefest vuoteen 2010 asti, kunnes se siirrettiin Jämsän Himokseen.

Vuokatissa sijaitsee Digita Oy:n radio ja tv-asema. Se on rakennettu 1976 ja on Kainuun korkein rakennelma, korkeudeltaan 323 metriä.

Vuokatin rautatieasema perustettiin vuonna 1926 ja se on liikennepaikka rataosalla Joensuu–Kontiomäki. Läheisyydessä sijaitsi myös Ladun seisake. Rataosan Nurmes–Kontiomäki henkilöliikenne loppui elokuussa 1993.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]