Peuramaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Peuramaa (ruots. Hjortlandet) on kylä Kirkkonummella. Se sijaitsee 30 kilometriä Helsingistä länteen. Peuramaalla sijaitsee monitoimikeskus, johon kuuluvat laskettelukeskus Peuramaa Ski, golfkeskus Peuramaa Golf sekä hevostilat Peuramaa Horse.

Peuramaa Ski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peuramaa Skin päärinne.

Peuramaa Ski on yksi Uudenmaan suosituimmista laskettelukohteista. Peuramaa Skin tärkein kohderyhmä on lapsiperheet. Siellä sijaitsee muun muassa Suomen pisin mattohissi. Rinteitä on neljä: leveä päärinne, jyrkkä kisarinne, leppoisa aurinkorinne sekä taitajille viettävä keskirinne. Peuramaa Skillä on vuokraamo, josta voi vuokrata talviurheiluvälineitä. Vuokraamossa on myös kamapörssi, huolto, testikeskus ja skishop.

Peuramaa Skissä on myös hiihtokoulu, joka on suunnattu lapsille. Se sisältää lasten alkeis- ja jatkokurssit sekä suksilla että lumilaudalla. Se tarjoaa myös yksityistunteja.

Peuramaa Skin rinneravintola sijaitsee laskettelurinteiden alapuolella. Rinneravintolassa on myös erillinen kabinettitila, jota voi varata erilaisiin tilaisuuksiin.

Peuramaa Golf[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peuramaa Golfin kentät Porkkala sekä Vanha Peura ilmasta kuvattuna.

Peuramaa Golf Hjortlandet (PGH) sijaitsee laskettelukeskuksen läheisyydessä. Se sisältää kolme eri kenttää: 18-reikäiset kentät Porkkala ja Vanha Peura sekä par 3 -kenttä Pikku Peura.

Peuramaa Golfiin kuuluu myös harjoittelualueet, kurssit ja opetukset, talviharjoittelut, taukokioski sekä Ravintola Peura.

Peuramaa Horse[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peuramaa Horse on hevostila, joka sijaitsee laskettelukeskuksen ja golfin välissä. Peuramaa Horse sisältää monia erilaisia palveluja, muun muassa hevosten koulutusta, ratsastustunteja ja hevosen kuntoutusta. Peuramaa Horsen alueella voi järjestää erityyppisiä tilaisuuksia, siellä on muun muassa kabinetti- ja kokoustila.

Vuonna 2008 Peuramaa Horse -tiloilla kuvattiin Tallitähdet-televisiosarjaa, joka esitettiin syksyllä 2008 Yle TV2 -kanavalla.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peuramaan alueella sijaitsee Ilmetton-niminen pieni järvi.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ilmetton. Järviwiki. Viitattu 27.4.2021.