Peuramaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Peuramaa (ruots. Hjortlandet) on kylä Kirkkonummella. Peuramaa sijaitsee 30 kilometrin päässä Helsingistä. Peuramaalla sijaitsee monitoimikeskus, johon kuuluvat laskettelukeskus Peuramaa Ski, golfkeskus Peuramaa Golf sekä hevostilat Peuramaa Horse.

Peuramaa Ski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peuramaa Skin päärinne.

Peuramaa Ski on yksi Uudenmaan suosituimmista laskettelukohteista. Ykköskohderyhmä Peuramaa Skille on lapsiperheet. Siellä sijaitsee muun muassa Suomen pisin mattohissi. Peuramaa Skillä on neljä erilaista rinnettä: leveä päärinne, jyrkkä kisarinne, leppoisa aurinkorinne sekä taitajille viettävä keskirinne. Peuramaa Skillä on vuokraamo, josta voi vuokrata talviurheiluvälineitä. Vuokraamosta löytyy myös kamapörssi, huolto, testikeskus ja skishop.

Peuramaa Skissä on myös hiihtokoulu, joka on suunnattu lapsille. Se sisältää lasten alkeis- ja jatkokurssit sekä suksilla että lumilaudalla. Se tarjoaa myös yksityistunteja.

Peuramaa Skin rinneravintola sijaitsee laskettelurinteiden alapuolella. Rinneravintolassa on myös erillinen kabinettitila, jota voi varata erilaisiin tilaisuuksiin, esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlia varten.

Peuramaa Golf[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peuramaa Golfin kentät Porkkala sekä Vanha Peura ilmasta kuvattuna.

Peuramaa Golf Hjortlandet (PGH) sijaitsee laskettelukeskuksen läheisyydessä. Se sisältää kolme eri kenttää: 18-reikäiset kentät Porkkala ja Vanha Peura sekä par 3 -kenttä Pikku Peura.

Peuramaa Golfiin kuuluu myös harjoittelualueet, halfway-house sekä Ravintola Peura.

Peuramaa Horse[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peuramaa Horse on hevostila, joka sijaitsee laskettelukeskuksen ja golfin välissä. Peuramaa Horse sisältää monia erilaisia palveluja, muun muassa hevosten koulutusta, ratsastustunteja ja hevosen kuntoutusta. Peuramaa Horse tarjoaa myös uniikin ympäristön erilaisten tilaisuuksien, juhlien ja kokousten järjestämiseen. Ratsutilan upeat maisemat, Aktia Maneesin, kabinetti- ja kokoustilan sekä edustusluokan saunan voi varata käyttöön joko yhdessä tai erikseen.

Vuonna 2008 Peuramaa Horse -tiloilla kuvattiin Tallitähdet-televisiosarjaa, joka esitettiin syksyllä 2008 Yle TV2 -kanavalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]