Hiihtokeskus Purnu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hiihtokeskus Purnu on Hartolan Vuorenkylässä sijaitseva hiihto- ja laskettelukeskus. Se on Etelä-Suomen pohjoisin hiihtokeskus. Hiihtokeskus sijaitsee 21 kilometrin päässä nelostieltä.

Hiihtokeskuksen taustalla on Vuorenkylän Purnu Oy -niminen yritys, jonka omistajat ovat Hartolalaisista yksityishenkilöitä. Vuodesta 2009 hiihtokeskuksen toimitusjohtajana on toiminut Kari Åkman. Rinnepäällikkönä toimii Matti Mustonen.

Perustiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiihtokeskuksesta löytyy viisi laskettelurinnettä ja yksi hissi. Rinteiden korkeusero on 100 metriä ja pisin rinne on 750 metriä. Hiihtokeskuksessa on mahdollisuus hiihdonopetukseen. Laskettelun lisäksi Purnusta löytyy 2 ja 8 kilometrin hiihtoladut.

Ympäristössä on moottorikelkkareittejä ja asuntovaunupaikkoja. Koko hiihtokeskuksessa toimii ilmainen langaton Internet-yhteys.

Hiihtokeskuksesta myös löytyy 120 paikan rinneravintola, kota ja nuotiopaikka.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiihtokeskus järjestää laskettelukauden aikana erilaisia tapahtumia. Suosituimpia näistä tapahtumista on Uudenvuodentapahtuma, johon kuuluu soihtulaskua, ilotulituksia, yms, ja Midnight ski party, johon kuuluu erilaisia kilpailua ja musiikkia. Purnu Slope Style on leikkimielinen taitokisa, joka järjestetään kerran kaudessa. Myös moottorikelkkailijoille löytyy oma tapahtumansa, joka koostuu mm. kiihdytysajosta ja enduroradasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]