Hiihtokeskus Purnu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hiihtokeskus Purnu on Hartolan Vuorenkylässä sijaitseva hiihto- ja laskettelukeskus. Se on Etelä-Suomen pohjoisin hiihtokeskus. Hiihtokeskus sijaitsee 21 kilometrin päässä nelostieltä.

Hiihtokeskuksen taustalla on Vuorenkylän Purnu Oy -niminen yritys, jonka omistajat ovat Hartolalaisista yksityishenkilöitä. Hiihtokeskuksen toimitusjohtajana toimii Timo Olkkonen, rinnepäällikkönä puolestaan Juhani Nieminen.

Perustiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiihtokeskuksesta löytyy viisi laskettelurinnettä ja kaksi hissiä. Yksi rinteistä on tarkoitettu parkkilaskemiseen. Rinteiden korkeusero on 100 metriä ja pisin rinne on 750 metriä. Hiihtokeskuksessa on mahdollisuus myös hiihdonopetukseen. Laskettelun lisäksi Purnusta löytyy 2 ja 8 kilometrin hiihtoladut sekä pulkkamäki ja napakelkka.

Hiihtokeskuksen ympäristössä on moottorikelkkareittejä ja asuntovaunupaikkoja. Koko hiihtokeskuksessa toimii ilmainen langaton Internet-yhteys.

Hiihtokeskuksesta löytyy myös 120 paikan rinneravintola, kota ja nuotiopaikka.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiihtokeskus järjestää laskettelukauden aikana erilaisia tapahtumia. Suosituimpia näistä tapahtumista on Uudenvuodentapahtuma, johon kuuluu soihtulaskua, ilotulituksia, yms, ja Midnight ski party, johon kuuluu erilaisia kilpailua ja musiikkia. Purnu Slope Style on leikkimielinen taitokisa, joka järjestetään kerran kaudessa. Myös moottorikelkkailijoille löytyy oma tapahtumansa, joka koostuu mm. kiihdytysajosta ja enduroradasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]