Holiday Club

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Holiday Club

HC logo.jpg

Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 1986
Toimitusjohtaja Vesa Tengman
Kotipaikka Helsinki
Toimiala Matkailu
Tuotteet Holiday Club viikko-osakkeet, kylpylähotellit, Holiday Club Villas, vuokramökit
Liikevaihto Nousua 93 milj. euroa [1] (2010/2011)
Liikevoitto 8 milj. euroa [1] (2010/2011)
Kotisivu Holiday Clubin kotisivut

Holiday Club on suomalainen matkailualan yritys. Holiday Clubilla on 32 lomakohdetta, joissa on yhteensä yli 1 500 loma-asuntoa ja seitsemän kylpylähotellia. Kohteista 24 sijaitsee Suomessa, kaksi Ruotsissa, viisi Kanariansaarilla ja yksi Espanjan Aurinkorannikolla.[2] Holiday Clubin uusin kohde, Pohjoismaiden suurin matkailuhanke Holiday Club Saimaa, avattiin loppuvuodesta 2011.[3] Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 93 miljoonaa euroa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Holiday Clubin päätuote on viikko-osake, joka tarkoittaa viikon pituista osuutta lomakiinteistöstä. Holiday Club -viikko-osakkaita on 45 000, joista yritysasiakkaita on yli tuhat. Holiday Club myös vuokraa omistamiaan loma-asuntoja. Uusin Holiday Clubin tarjoama lomailumuoto on Holiday Club Villas, joka tarjoaa mahdollisuuden ostaa koko loma-asunto omaksi.

Holiday Club on kehittänyt maailman suurimman lomanvaihto-organisaation, RCI:n, kanssa Holiday Club Points -lomanvaihtojärjestelmän. Holiday Club Points on viikko-osakkaille tarjottu etu, jonka avulla osakkaat voivat vaihtaa lomaviikkonsa yli 4 000 lomakohteeseen sadassa eri maassa.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys perustettiin vuonna 1986, ja 31. maaliskuuta 2006 saakka se toimi nimellä Holiday Club Finland Oy. Ensimmäinen lomakeskus sijaitsi Kihniön Pyhäniemessä. Kymmenen vuotta myöhemmin Holiday Clubilla oli Suomessa yhdeksän lomakohdetta. Vuodesta 2006 Holiday Club Finland Oy on toiminut nimellä Holiday Club Resorts Oy.

Omistus ja hallinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksen omistajia ovat yhtiön toimiva johto, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Suomen Teollisuussijoitus Oy ja ryhmä suomalaisia yksityissijoittajia.

Hallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Holiday Club Resorts Oy:n hallituksen varsinaiset jäsenet:

Kohteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylpylähotellit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loma-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]