Luettelo Suomen taajamista 2011

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Suomen taajamista vuonna 2011 tehdyn taajamarajauksen mukaan. Tilastolliset taajamat määrittelee Suomessa Tilastokeskus. Taajamia on määritelty vuodesta 1960 ja vuodesta 2000 taajamien määrittely on tehty kokonaan koneellisesti rakennusten koordinaattitietoihin perustuen. Taajamien nimet Suomessa eivät ole virallisia. Taajamien nimeämisessä Tilastokeskus on pyrkinyt huomioimaan paikallisesti tunnetut nimitykset. Yleensä nimet pohjautuvat peruskarttaan ja joskus Tilastokeskus on ollut yhteydessä myös kuntiin tai kylätoimikuntiin. Pääperiaatteena tilastollisten taajamien nimenannossa on ollut, että hallinnollisten kaupunkien suurimpien taajamien nimissä käytetään nimen jälkiosaa "keskustaajama" ja hallinnollisten kuntien suurimpien taajamien nimissä nimen jälkiosaa "kirkonkylä".[1] Kun 2000-luvulla on tehty runsaasti kuntaliitoksia, voi nimi kirkonkylä tämän lisäksi nyttemmin esiintyä myös entisten kuntien keskustaajamien nimissä.

Yli 15 000 asukkaan keskustaajamia kutsutaan Ympäristöministeriön aluetypologiassa myös kaupunkialueiksi.[2]

Vuoden 2011 taajamarajauksen mukaan 11 kunnassa ei ollut lainkaan taajamaväestöä. Manner-Suomessa näistä kunnista sijaitsi kaksi (Luhanka ja Suomenniemi) ja loput yhdeksän kuntaa (Brändö, Föglö, Geta, Kumlinge, Kökar, Lumparland, Sottunga, Sund ja Vårdö) sijaitsivat Ahvenanmaalla.[3]

Seuraavassa taulukossa on ensimmäisessä sarakkeessa taajaman nimi, seuraavassa sarakkeessa kunta tai kunnat, joihin taajama kuuluu ja kolmannessa sarakkeessa maakunta tai maakunnat, joissa taajama sijaitsee. Seuraavissa sarakkeissa on lueteltu taajamien väkiluvut, pinta-alat ja väestötiheydet. Jos taajama kuuluu useampaan kuin yhteen kuntaan, niin kussakin kunnassa sijaitsevan osan väkiluku on ilmoitettu vastaavan kunnan nimen perässä suluissa. Luettelon väestö- ja pinta-alatiedot ovat ajankohdan 31.12.2011 mukaiset. Kunta- ja maakuntajako on ajankohdan 1.1.2012 mukainen. Osa luettelossa esiintyvistä kunnista on lakkautettu vuoden 2013 alussa kuntaliitosten myötä.

Taajama[4] Kunta[5] Maakunta Väkiluku
(31.12.2011)[4]
Maapinta-ala
(km²)[4]
Väestötiheys
(as./km²)[4]
Ahlainen Pori Satakunta &&&&&&&&&&&&0401.&&&&00401 &&&&&&&&&&&&&&03.0800003,08 &&&&&&&&&&&&0130.0200000130,2
Ahola Posio Lappi &&&&&&&&&&&01512.&&&&001 512 &&&&&&&&&&&&&&03.09800003,98 &&&&&&&&&&&&0380.0300000380,3
Ahonkylä Ilmajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01538.&&&&001 538 &&&&&&&&&&&&&&04.06900004,69 &&&&&&&&&&&&0328.0100000328,1
Aitoo Pälkäne Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0423.&&&&00423 &&&&&&&&&&&&&&02.03100002,31 &&&&&&&&&&&&0183.0500000183,5
Ajos Kemi Lappi &&&&&&&&&&&&0350.&&&&00350 &&&&&&&&&&&&&&00.08100000,81 &&&&&&&&&&&&0430.0800000430,8
Akonpohja Parikkala Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0293.&&&&00293 &&&&&&&&&&&&&&01.02500001,25 &&&&&&&&&&&&0234.0400000234,4
Alahärmän kirkonkylä Kauhava Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02322.&&&&002 322 &&&&&&&&&&&&&011.036000011,36 &&&&&&&&&&&&0204.0300000204,3
Alajärven keskustaajama Alajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04201.&&&&004 201 &&&&&&&&&&&&&015.091000015,91 &&&&&&&&&&&&0264.0100000264,1
Alakylä Kiiminki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01370.&&&&001 370 &&&&&&&&&&&&&&07.08800007,88 &&&&&&&&&&&&0173.0800000173,8
Alapitkä Lapinlahti Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0409.&&&&00409 &&&&&&&&&&&&&&01.01900001,19 &&&&&&&&&&&&0344.0400000344,4
Alastaron kirkonkylä Loimaa Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01209.&&&&001 209 &&&&&&&&&&&&&&04.02300004,23 &&&&&&&&&&&&0285.0500000285,5
Alaveteli Kruunupyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0816.&&&&00816 &&&&&&&&&&&&&&05.02600005,26 &&&&&&&&&&&&0155.0300000155,3
Alavieskan kirkonkylä Alavieska Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01396.&&&&001 396 &&&&&&&&&&&&&&06.0400006,04 &&&&&&&&&&&&0231.0200000231,2
Alavuden asemanseutu Alavus Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01397.&&&&001 397 &&&&&&&&&&&&&&06.05200006,52 &&&&&&&&&&&&0214.0400000214,4
Alavuden keskustaajama Alavus Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04050.&&&&004 050 &&&&&&&&&&&&&010.095000010,95 &&&&&&&&&&&&0369.0800000369,8
Alhopakka Pornainen Uusimaa &&&&&&&&&&&&0444.&&&&00444 &&&&&&&&&&&&&&03.01900003,19 &&&&&&&&&&&&0139.0300000139,3
Anttola Kerimäki Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0293.&&&&00293 &&&&&&&&&&&&&&02.02500002,25 &&&&&&&&&&&&0130.0200000130,2
Anttolankylä Mikkeli Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0906.&&&&00906 &&&&&&&&&&&&&&03.01500003,15 &&&&&&&&&&&&0287.0800000287,8
Arpela Tornio Lappi &&&&&&&&&&&&0307.&&&&00307 &&&&&&&&&&&&&&01.06900001,69 &&&&&&&&&&&&0181.0900000181,9
Artjärven kirkonkylä Orimattila Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0307.&&&&00307 &&&&&&&&&&&&&&01.01900001,19 &&&&&&&&&&&&0258.0900000258,9
Asemakylä (Sievi) Sievi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0248.&&&&00248 &&&&&&&&&&&&&&01.01000001,10 &&&&&&&&&&&&0226.0100000226,1
Asemakylä (Kuivaniemi)[6] Ii Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0912.&&&&00912 &&&&&&&&&&&&&&04.04200004,42 &&&&&&&&&&&&0206.0400000206,4
Askaisten kirkonkylä Masku Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0483.&&&&00483 &&&&&&&&&&&&&&02.08100002,81 &&&&&&&&&&&&0171.0700000171,7
Askolan kirkonkylä Askola Uusimaa &&&&&&&&&&&01309.&&&&001 309 &&&&&&&&&&&&&&05.04200005,42 &&&&&&&&&&&&0241.0300000241,3
Auran asemanseutu Aura Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&02694.&&&&002 694 &&&&&&&&&&&&&&07.02800007,28 &&&&&&&&&&&&0370.&&&&00370,0
Bergö Maalahti Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0419.&&&&00419 &&&&&&&&&&&&&&03.01600003,16 &&&&&&&&&&&&0132.0600000132,6
Björkboda Kemiönsaari Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0233.&&&&00233 &&&&&&&&&&&&&&01.02200001,22 &&&&&&&&&&&&0190.0300000190,3
Björköby Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0303.&&&&00303 &&&&&&&&&&&&&&02.06900002,69 &&&&&&&&&&&&0112.0700000112,7
Blinkan Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0220.&&&&00220 &&&&&&&&&&&&&&01.02500001,25 &&&&&&&&&&&&0176.&&&&00176,0
Borgby Sipoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0280.&&&&00280 &&&&&&&&&&&&&&02.01200002,12 &&&&&&&&&&&&0131.0900000131,9
Bosund Luoto Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0948.&&&&00948 &&&&&&&&&&&&&&02.08600002,86 &&&&&&&&&&&&0331.0800000331,8
Dagsmark Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0207.&&&&00207 &&&&&&&&&&&&&&01.07700001,77 &&&&&&&&&&&&0116.0800000116,8
Dragsfjärdin kirkonkylä Kemiönsaari Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0684.&&&&00684 &&&&&&&&&&&&&&04.09800004,98 &&&&&&&&&&&&0137.0400000137,4
Elimäen kirkonkylä Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&&01416.&&&&001 416 &&&&&&&&&&&&&&03.08800003,88 &&&&&&&&&&&&0365.0400000365,4
Enon kirkonkylä Joensuu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&02027.&&&&002 027 &&&&&&&&&&&&&&04.02500004,25 &&&&&&&&&&&&0476.0500000476,5
Enonkosken kirkonkylä Enonkoski Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0631.&&&&00631 &&&&&&&&&&&&&&01.09600001,96 &&&&&&&&&&&&0322.0100000322,1
Enontekiön kirkonkylä Enontekiö Lappi &&&&&&&&&&&&0555.&&&&00555 &&&&&&&&&&&&&&03.02700003,27 &&&&&&&&&&&&0169.0500000169,5
Epaala Pälkäne Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02678.&&&&002 678 &&&&&&&&&&&&&&08.0300008,03 &&&&&&&&&&&&0333.0400000333,4
Eskola Kannus Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0266.&&&&00266 &&&&&&&&&&&&&&01.03100001,31 &&&&&&&&&&&&0202.0700000202,7
Eteläinen Hämeenlinna Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0604.&&&&00604 &&&&&&&&&&&&&&02.09300002,93 &&&&&&&&&&&&0206.&&&&00206,0
Etelä-Paippinen Sipoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0302.&&&&00302 &&&&&&&&&&&&&&02.08100002,81 &&&&&&&&&&&&0107.0400000107,4
Eugmo Luoto Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0499.&&&&00499 &&&&&&&&&&&&&&02.02600002,26 &&&&&&&&&&&&0220.0700000220,7
Eurajoen kirkonkylä Eurajoki Satakunta &&&&&&&&&&&02527.&&&&002 527 &&&&&&&&&&&&&&06.03400006,34 &&&&&&&&&&&&0398.0500000398,5
Eurakoski Eura Satakunta &&&&&&&&&&&&0917.&&&&00917 &&&&&&&&&&&&&&04.01100004,11 &&&&&&&&&&&&0223.0100000223,1
Euran keskustaajama ("Euran kirkonkylä") Eura (6 452)
Säkylä (135)
Satakunta &&&&&&&&&&&06587.&&&&006 587 &&&&&&&&&&&&&021.014000021,14 &&&&&&&&&&&&0311.0600000311,6
Evijärven kirkonkylä Evijärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0950.&&&&00950 &&&&&&&&&&&&&&04.0600004,06 &&&&&&&&&&&&0233.0800000233,8
Fiskari Raasepori Uusimaa &&&&&&&&&&&&0454.&&&&00454 &&&&&&&&&&&&&&02.03200002,32 &&&&&&&&&&&&0196.&&&&00196,0
Forsby Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0361.&&&&00361 &&&&&&&&&&&&&&04.01100004,11 &&&&&&&&&&&&&087.090000087,9
Forssan keskustaajama Forssa (16 006)
Jokioinen (3 439)
Tammela (2 631)
Kanta-Häme &&&&&&&&&&022076.&&&&0022 076 &&&&&&&&&&&&&036.032000036,32 &&&&&&&&&&&&0607.0800000607,8
Gesterby Sipoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0289.&&&&00289 &&&&&&&&&&&&&&02.05600002,56 &&&&&&&&&&&&0112.0800000112,8
Girsnäs Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0278.&&&&00278 &&&&&&&&&&&&&&01.09100001,91 &&&&&&&&&&&&0145.0300000145,3
Godby Finström (971)
Jomala (234)
Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&01205.&&&&001 205 &&&&&&&&&&&&&&06.01300006,13 &&&&&&&&&&&&0196.0500000196,5
Gåsgårdsträsket Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0216.&&&&00216 &&&&&&&&&&&&&&00.05000000,50 &&&&&&&&&&&&0434.0200000434,2
Haapajoki-Arkkukari Raahe Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0712.&&&&00712 &&&&&&&&&&&&&&04.08800004,88 &&&&&&&&&&&&0146.&&&&00146,0
Haapajärven keskustaajama Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04730.&&&&004 730 &&&&&&&&&&&&&014.078000014,78 &&&&&&&&&&&&0320.&&&&00320,0
Haapamäki Keuruu Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0950.&&&&00950 &&&&&&&&&&&&&&04.02500004,25 &&&&&&&&&&&&0223.0600000223,6
Haapaveden keskustaajama Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04103.&&&&004 103 &&&&&&&&&&&&&011.051000011,51 &&&&&&&&&&&&0356.0300000356,3
Haarahiltunen Oulu Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0381.&&&&00381 &&&&&&&&&&&&&&00.08900000,89 &&&&&&&&&&&&0426.&&&&00426,0
Haikaperä Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0299.&&&&00299 &&&&&&&&&&&&&&02.0600002,06 &&&&&&&&&&&&0145.&&&&00145,0
Hailuodon kirkonkylä Hailuoto Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0541.&&&&00541 &&&&&&&&&&&&&&05.03100005,31 &&&&&&&&&&&&0101.0800000101,8
Haimoo Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&&0380.&&&&00380 &&&&&&&&&&&&&&03.01100003,11 &&&&&&&&&&&&0122.0100000122,1
Halkia Pornainen Uusimaa &&&&&&&&&&&&0424.&&&&00424 &&&&&&&&&&&&&&03.08300003,83 &&&&&&&&&&&&0110.0600000110,6
Halkosaari Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0675.&&&&00675 &&&&&&&&&&&&&&02.01300002,13 &&&&&&&&&&&&0317.0600000317,6
Halla-Tiutinen Kotka Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0374.&&&&00374 &&&&&&&&&&&&&&00.04500000,45 &&&&&&&&&&&&0828.0800000828,8
Halli Jämsä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01100.&&&&001 100 &&&&&&&&&&&&&&04.0700004,07 &&&&&&&&&&&&0270.0100000270,1
Halsuan kirkonkylä Halsua Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0512.&&&&00512 &&&&&&&&&&&&&&02.08500002,85 &&&&&&&&&&&&0179.0800000179,8
Haminan keskustaajama Hamina Kymenlaakso &&&&&&&&&&016273.&&&&0016 273 &&&&&&&&&&&&&035.06000035,06 &&&&&&&&&&&&0464.0200000464,2
Hammasjärvi Joensuu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0208.&&&&00208 &&&&&&&&&&&&&&02.01700002,17 &&&&&&&&&&&&&096.&&&&0096,0
Hammaslahti Joensuu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01608.&&&&001 608 &&&&&&&&&&&&&&04.01500004,15 &&&&&&&&&&&&0387.0900000387,9
Hangon keskustaajama Hanko Uusimaa &&&&&&&&&&&08381.&&&&008 381 &&&&&&&&&&&&&013.069000013,69 &&&&&&&&&&&&0612.0400000612,4
Hankasalmen asemanseutu Hankasalmi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0948.&&&&00948 &&&&&&&&&&&&&&03.02100003,21 &&&&&&&&&&&&0295.0400000295,4
Hankasalmen kirkonkylä Hankasalmi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01328.&&&&001 328 &&&&&&&&&&&&&&03.0800003,08 &&&&&&&&&&&&0430.0600000430,6
Haraldsby Saltvik Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0252.&&&&00252 &&&&&&&&&&&&&&01.02100001,21 &&&&&&&&&&&&0208.0300000208,3
Harrström Korsnäs Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0236.&&&&00236 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0130.0200000130,2
Hartolan kirkonkylä Hartola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&01772.&&&&001 772 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,10 &&&&&&&&&&&&0347.0800000347,8
Hauhon kirkonkylä Hämeenlinna Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01163.&&&&001 163 &&&&&&&&&&&&&&02.07300002,73 &&&&&&&&&&&&0426.0100000426,1
Haukivuoren asemanseutu Mikkeli Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0838.&&&&00838 &&&&&&&&&&&&&&02.06800002,68 &&&&&&&&&&&&0312.0800000312,8
Hausjärven kirkonkylä Hausjärvi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01038.&&&&001 038 &&&&&&&&&&&&&&02.06900002,69 &&&&&&&&&&&&0386.0200000386,2
Heikkilä Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0714.&&&&00714 &&&&&&&&&&&&&&02.04400002,44 &&&&&&&&&&&&0292.0900000292,9
Heinlammi Hollola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0205.&&&&00205 &&&&&&&&&&&&&&01.06200001,62 &&&&&&&&&&&&0126.0900000126,9
Heinolan kirkonkylä Heinola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&02517.&&&&002 517 &&&&&&&&&&&&&&05.06500005,65 &&&&&&&&&&&&0445.0400000445,4
Heinolan keskustaajama Heinola Päijät-Häme &&&&&&&&&&015143.&&&&0015 143 &&&&&&&&&&&&&016.042000016,42 &&&&&&&&&&&&0922.0500000922,5
Heinävaara Joensuu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0508.&&&&00508 &&&&&&&&&&&&&&02.0500002,05 &&&&&&&&&&&&0247.0400000247,4
Heinäveden kirkonkylä Heinävesi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01589.&&&&001 589 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,80 &&&&&&&&&&&&0418.0200000418,2
Helsingin keskustaajama Helsinki (575 487)
Espoo (245 971)
Vantaa (198 341)
Järvenpää (38 272)
Kerava (33 876)
Tuusula (28 805)
Nurmijärvi (13 850)
Kauniainen (8 699)
Sipoo (7 586)
Kirkkonummi (6 046)
Mäntsälä (2 278)
Uusimaa &&&&&&&&01159211.&&&&001 159 211 &&&&&&&&&&&&0631.0110000631,11 &&&&&&&&&&&01836.08000001 836,8
Hepola Kemi Lappi &&&&&&&&&&&01942.&&&&001 942 &&&&&&&&&&&&&&03.03100003,31 &&&&&&&&&&&&0586.0600000586,6
Herrala Hollola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0481.&&&&00481 &&&&&&&&&&&&&&02.06800002,68 &&&&&&&&&&&&0179.0400000179,4
Herunen Nurmijärvi (531)
Hyvinkää (4)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0535.&&&&00535 &&&&&&&&&&&&&&01.01900001,19 &&&&&&&&&&&&0450.0500000450,5
Hiltulanlahti Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0242.&&&&00242 &&&&&&&&&&&&&&01.06900001,69 &&&&&&&&&&&&0143.&&&&00143,0
Himangan kirkonkylä Kalajoki (1 807)
Kokkola (1)
Pohjois-Pohjanmaa
Keski-Pohjanmaa
&&&&&&&&&&&01808.&&&&001 808 &&&&&&&&&&&&&&06.03200006,32 &&&&&&&&&&&&0286.0200000286,2
Hinnerjoki Eura Satakunta &&&&&&&&&&&&0378.&&&&00378 &&&&&&&&&&&&&&02.06300002,63 &&&&&&&&&&&&0144.&&&&00144,0
Hinthaara Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0852.&&&&00852 &&&&&&&&&&&&&&03.03400003,34 &&&&&&&&&&&&0255.&&&&00255,0
Hirsilä Orivesi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0418.&&&&00418 &&&&&&&&&&&&&&02.01300002,13 &&&&&&&&&&&&0196.0700000196,7
Hirvaskangas Uurainen Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0342.&&&&00342 &&&&&&&&&&&&&&01.06100001,61 &&&&&&&&&&&&0212.0300000212,3
Hirvensalmen kirkonkylä Hirvensalmi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0857.&&&&00857 &&&&&&&&&&&&&&01.06300001,63 &&&&&&&&&&&&0526.0400000526,4
Hollolan kirkonkylä Hollola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0563.&&&&00563 &&&&&&&&&&&&&&03.04900003,49 &&&&&&&&&&&&0161.0500000161,5
Honkajoen kirkonkylä Honkajoki Satakunta &&&&&&&&&&&&0817.&&&&00817 &&&&&&&&&&&&&&03.0700003,07 &&&&&&&&&&&&0266.0300000266,3
Huhmari Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&&0344.&&&&00344 &&&&&&&&&&&&&&02.08800002,88 &&&&&&&&&&&&0119.0500000119,5
Huittula Valkeakoski Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0332.&&&&00332 &&&&&&&&&&&&&&01.07500001,75 &&&&&&&&&&&&0190.0300000190,3
Humppilan asemanseutu Humppila Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01497.&&&&001 497 &&&&&&&&&&&&&&05.07200005,72 &&&&&&&&&&&&0261.0500000261,5
Huttukylä Kiiminki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0312.&&&&00312 &&&&&&&&&&&&&&01.07200001,72 &&&&&&&&&&&&0181.0600000181,6
Hyrynsalmen kirkonkylä Hyrynsalmi Kainuu &&&&&&&&&&&01434.&&&&001 434 &&&&&&&&&&&&&&03.06700003,67 &&&&&&&&&&&&0390.0900000390,9
Hyvinkään keskustaajama Hyvinkää (41 552)
Hausjärvi (726)
Uusimaa
Kanta-Häme
&&&&&&&&&&042278.&&&&0042 278 &&&&&&&&&&&&&034.069000034,69 &&&&&&&&&&&01218.08000001 218,8
Hähkänä Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01007.&&&&001 007 &&&&&&&&&&&&&&02.05600002,56 &&&&&&&&&&&&0393.&&&&00393,0
Häijää Sastamala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0367.&&&&00367 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,50 &&&&&&&&&&&&0244.0700000244,7
Häiviä Tammela Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0205.&&&&00205 &&&&&&&&&&&&&&01.09400001,94 &&&&&&&&&&&&0105.0800000105,8
Häkinkorva Liminka Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0200.&&&&00200 &&&&&&&&&&&&&&00.08800000,88 &&&&&&&&&&&&0228.0600000228,6
Hälsingby Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0864.&&&&00864 &&&&&&&&&&&&&&03.06500003,65 &&&&&&&&&&&&0237.&&&&00237,0
Hämeenkoski Hämeenkoski Päijät-Häme &&&&&&&&&&&01089.&&&&001 089 &&&&&&&&&&&&&&03.07800003,78 &&&&&&&&&&&&0288.0100000288,1
Hämeenlinnan keskustaajama Hämeenlinna (49 181)
Janakkala (35)
Kanta-Häme &&&&&&&&&&049216.&&&&0049 216 &&&&&&&&&&&&&046.06000046,06 &&&&&&&&&&&01068.06000001 068,6
Ihode Pyhäranta (619)
Laitila (6)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0625.&&&&00625 &&&&&&&&&&&&&&03.06900003,69 &&&&&&&&&&&&0169.0500000169,5
Iin Hamina Ii Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&06195.&&&&006 195 &&&&&&&&&&&&&019.067000019,67 &&&&&&&&&&&&0314.0900000314,9
Iisalmen keskustaajama Iisalmi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&015527.&&&&0015 527 &&&&&&&&&&&&&018.033000018,33 &&&&&&&&&&&&0847.0200000847,2
Iitiä Lemi (199)
Lappeenranta (12)
Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0211.&&&&00211 &&&&&&&&&&&&&&01.03100001,31 &&&&&&&&&&&&0160.0800000160,8
Iittala Hämeenlinna Kanta-Häme &&&&&&&&&&&02360.&&&&002 360 &&&&&&&&&&&&&&06.03900006,39 &&&&&&&&&&&&0369.0400000369,4
Ikaalisten keskustaajama Ikaalinen Pirkanmaa &&&&&&&&&&&04080.&&&&004 080 &&&&&&&&&&&&&&06.03800006,38 &&&&&&&&&&&&0640.&&&&00640,0
Ikkala Nummi-Pusula Uusimaa &&&&&&&&&&&&0256.&&&&00256 &&&&&&&&&&&&&&01.05500001,55 &&&&&&&&&&&&0164.0900000164,9
Ilmajoen kirkonkylä Ilmajoki (6 627)
Kurikka (809)
Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&07436.&&&&007 436 &&&&&&&&&&&&&033.098000033,98 &&&&&&&&&&&&0218.0800000218,8
Ilola Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0316.&&&&00316 &&&&&&&&&&&&&&02.02900002,29 &&&&&&&&&&&&0138.0100000138,1
Ilomantsin kirkonkylä Ilomantsi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&03074.&&&&003 074 &&&&&&&&&&&&&&07.01800007,18 &&&&&&&&&&&&0427.0900000427,9
Imatran keskustaajama Imatra (27 482)
Lappeenranta (1 454)
Ruokolahti (328)
Etelä-Karjala &&&&&&&&&&029264.&&&&0029 264 &&&&&&&&&&&&&053.099000053,99 &&&&&&&&&&&&0542.&&&&00542,0
Inarin kirkonkylä Inari Lappi &&&&&&&&&&&&0507.&&&&00507 &&&&&&&&&&&&&&01.08500001,85 &&&&&&&&&&&&0273.0500000273,5
Inkere Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0689.&&&&00689 &&&&&&&&&&&&&&02.0600002,06 &&&&&&&&&&&&0334.0100000334,1
Inkeroinen Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&&05386.&&&&005 386 &&&&&&&&&&&&&013.035000013,35 &&&&&&&&&&&&0403.0400000403,4
Inkoon kirkonkylä Inkoo Uusimaa &&&&&&&&&&&02214.&&&&002 214 &&&&&&&&&&&&&&07.08400007,84 &&&&&&&&&&&&0282.0300000282,3
Irjanne Eurajoki Satakunta &&&&&&&&&&&&0309.&&&&00309 &&&&&&&&&&&&&&02.04100002,41 &&&&&&&&&&&&0128.0200000128,2
Isnäs Loviisa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0256.&&&&00256 &&&&&&&&&&&&&&01.03500001,35 &&&&&&&&&&&&0189.0700000189,7
Isojoen kirkonkylä Isojoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0894.&&&&00894 &&&&&&&&&&&&&&03.06900003,69 &&&&&&&&&&&&0242.0400000242,4
Isokoski Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0400.&&&&00400 &&&&&&&&&&&&&&02.09400002,94 &&&&&&&&&&&&0135.0900000135,9
Isokylä-Kallaanvaara Kemijärvi Lappi &&&&&&&&&&&01021.&&&&001 021 &&&&&&&&&&&&&&04.03800004,38 &&&&&&&&&&&&0233.&&&&00233,0
Isonkyrön kirkonkylä Isokyrö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02456.&&&&002 456 &&&&&&&&&&&&&011.072000011,72 &&&&&&&&&&&&0209.0600000209,6
Iso-Vimma Säkylä (566)
Köyliö (2)
Satakunta &&&&&&&&&&&&0568.&&&&00568 &&&&&&&&&&&&&&03.05100003,51 &&&&&&&&&&&&0162.&&&&00162,0
Itäkylä Lappajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0214.&&&&00214 &&&&&&&&&&&&&&02.02500002,25 &&&&&&&&&&&&&095.010000095,1
Ivalo Inari Lappi &&&&&&&&&&&03175.&&&&003 175 &&&&&&&&&&&&&&07.08500007,85 &&&&&&&&&&&&0404.0400000404,4
Jaalan kirkonkylä Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0636.&&&&00636 &&&&&&&&&&&&&&01.08800001,88 &&&&&&&&&&&&0339.0200000339,2
Jakkukylä Yli-Ii Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0221.&&&&00221 &&&&&&&&&&&&&&01.02400001,24 &&&&&&&&&&&&0177.0800000177,8
Jalasjärven kirkonkylä Jalasjärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03388.&&&&003 388 &&&&&&&&&&&&&&09.03000009,30 &&&&&&&&&&&&0364.0400000364,4
Janakkalan kirkonkylä Janakkala Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0285.&&&&00285 &&&&&&&&&&&&&&01.07500001,75 &&&&&&&&&&&&0162.0900000162,9
Jepuan asemanseutu Uusikaarlepyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0488.&&&&00488 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,90 &&&&&&&&&&&&0168.0400000168,4
Joensuun keskustaajama Joensuu (53 580)
Kontiolahti (5 560)
Liperi (4 350)
Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&063490.&&&&0063 490 &&&&&&&&&&&&&067.081000067,81 &&&&&&&&&&&&0936.0300000936,3
Jokela (Kouvola) Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&&05984.&&&&005 984 &&&&&&&&&&&&&010.073000010,73 &&&&&&&&&&&&0557.0700000557,7
Jokela (Tuusula) Tuusula (5 928)
Hyvinkää (216)
Uusimaa &&&&&&&&&&&06144.&&&&006 144 &&&&&&&&&&&&&&08.08100008,81 &&&&&&&&&&&&0697.0500000697,5
Jokikylä Nivala (287)
Haapajärvi (34)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0321.&&&&00321 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,90 &&&&&&&&&&&&&082.040000082,4
Jokimaa-Västra Vantaa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0308.&&&&00308 &&&&&&&&&&&&&&01.01900001,19 &&&&&&&&&&&&0259.0400000259,4
Jokipii Jalasjärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0309.&&&&00309 &&&&&&&&&&&&&&01.08400001,84 &&&&&&&&&&&&0167.0900000167,9
Joroisten kirkonkylä Joroinen Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01974.&&&&001 974 &&&&&&&&&&&&&&05.01800005,18 &&&&&&&&&&&&0380.0900000380,9
Joutsan kirkonkylä Joutsa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02453.&&&&002 453 &&&&&&&&&&&&&&05.05700005,57 &&&&&&&&&&&&0440.0800000440,8
Joutsenon kirkonkylä Lappeenranta Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&06984.&&&&006 984 &&&&&&&&&&&&&015.077000015,77 &&&&&&&&&&&&0443.&&&&00443,0
Juankosken kirkonseutu Juankoski Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&02256.&&&&002 256 &&&&&&&&&&&&&&05.08700005,87 &&&&&&&&&&&&0384.0400000384,4
Jurvan kirkonkylä Kurikka Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02042.&&&&002 042 &&&&&&&&&&&&&&08.06900008,69 &&&&&&&&&&&&0235.0100000235,1
Juuan kirkonkylä Juuka Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&02515.&&&&002 515 &&&&&&&&&&&&&&06.08200006,82 &&&&&&&&&&&&0369.&&&&00369,0
Juvan kirkonkylä Juva Etelä-Savo &&&&&&&&&&&03458.&&&&003 458 &&&&&&&&&&&&&&06.08600006,86 &&&&&&&&&&&&0503.0900000503,9
Jyrinki Sievi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0314.&&&&00314 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,40 &&&&&&&&&&&&0130.0600000130,6
Jyväskylän keskustaajama Jyväskylä (115 271)
Muurame (1 209)
Keski-Suomi &&&&&&&&&0116480.&&&&00116 480 &&&&&&&&&&&&&098.016000098,16 &&&&&&&&&&&01186.07000001 186,7
Jäkärlä Turku (3 410)
Lieto (255)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&03665.&&&&003 665 &&&&&&&&&&&&&&07.05600007,56 &&&&&&&&&&&&0484.0600000484,6
Jämijärven kirkonkylä Jämijärvi Satakunta &&&&&&&&&&&&0722.&&&&00722 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,00 &&&&&&&&&&&&0240.0300000240,3
Jämsän keskustaajama Jämsä Keski-Suomi &&&&&&&&&&013712.&&&&0013 712 &&&&&&&&&&&&&030.051000030,51 &&&&&&&&&&&&0449.0400000449,4
Jäppilän kirkonkylä Pieksämäki Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0332.&&&&00332 &&&&&&&&&&&&&&01.01100001,11 &&&&&&&&&&&&0298.0300000298,3
Järvensuu Naantali Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01005.&&&&001 005 &&&&&&&&&&&&&&02.05400002,54 &&&&&&&&&&&&0395.&&&&00395,0
Järvikylä (Nivala) Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0404.&&&&00404 &&&&&&&&&&&&&&02.08800002,88 &&&&&&&&&&&&0140.0500000140,5
Järvikylä (Sievi) Sievi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0341.&&&&00341 &&&&&&&&&&&&&&02.04400002,44 &&&&&&&&&&&&0139.0900000139,9
Kaanaa Pori Satakunta &&&&&&&&&&&01035.&&&&001 035 &&&&&&&&&&&&&&04.03900004,39 &&&&&&&&&&&&0236.&&&&00236,0
Kaasmarkku Ulvila Satakunta &&&&&&&&&&&&0249.&&&&00249 &&&&&&&&&&&&&&01.05500001,55 &&&&&&&&&&&&0160.0300000160,3
Kaavin kirkonkylä Kaavi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01419.&&&&001 419 &&&&&&&&&&&&&&03.0800003,08 &&&&&&&&&&&&0460.0500000460,5
Kainasto Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0222.&&&&00222 &&&&&&&&&&&&&&02.03800002,38 &&&&&&&&&&&&&093.050000093,5
Kaipiaisten asemanseutu Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0275.&&&&00275 &&&&&&&&&&&&&&01.07500001,75 &&&&&&&&&&&&0157.0100000157,1
Kaipola Jämsä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01152.&&&&001 152 &&&&&&&&&&&&&&05.02300005,23 &&&&&&&&&&&&0220.0200000220,2
Kaivola Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0941.&&&&00941 &&&&&&&&&&&&&&02.03800002,38 &&&&&&&&&&&&0396.0200000396,2
Kajaanin keskustaajama Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&030443.&&&&0030 443 &&&&&&&&&&&&&027.049000027,49 &&&&&&&&&&&01107.05000001 107,5
Kakkuri Kurikka Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0262.&&&&00262 &&&&&&&&&&&&&&02.05400002,54 &&&&&&&&&&&&0103.0300000103,3
Kalajoen Hiekkasärkät Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0461.&&&&00461 &&&&&&&&&&&&&&03.08500003,85 &&&&&&&&&&&&0119.0700000119,7
Kalajoen kirkonkylä Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&06554.&&&&006 554 &&&&&&&&&&&&&020.01000020,01 &&&&&&&&&&&&0327.0600000327,6
Kalanti Uusikaupunki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01190.&&&&001 190 &&&&&&&&&&&&&&03.04700003,47 &&&&&&&&&&&&0342.0600000342,6
Kangas Kauhava (147)
Lapua (116)
Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0263.&&&&00263 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,00 &&&&&&&&&&&&0131.0500000131,5
Kangaslammin kirkonkylä Varkaus Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0276.&&&&00276 &&&&&&&&&&&&&&00.07700000,77 &&&&&&&&&&&&0357.&&&&00357,0
Kangasniemen kirkonkylä Kangasniemi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&02896.&&&&002 896 &&&&&&&&&&&&&&05.06400005,64 &&&&&&&&&&&&0513.0200000513,2
Kankaanpää Köyliö Satakunta &&&&&&&&&&&&0601.&&&&00601 &&&&&&&&&&&&&&03.03300003,33 &&&&&&&&&&&&0180.0800000180,8
Kankaanpään keskustaajama Kankaanpää Satakunta &&&&&&&&&&&08022.&&&&008 022 &&&&&&&&&&&&&014.089000014,89 &&&&&&&&&&&&0538.0700000538,7
Kannonkosken kirkonkylä Kannonkoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0570.&&&&00570 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,00 &&&&&&&&&&&&0284.0500000284,5
Kannuksen keskustaajama Kannus Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03823.&&&&003 823 &&&&&&&&&&&&&011.093000011,93 &&&&&&&&&&&&0320.0500000320,5
Kapellby Lapinjärvi Uusimaa &&&&&&&&&&&&0780.&&&&00780 &&&&&&&&&&&&&&02.05600002,56 &&&&&&&&&&&&0304.0900000304,9
Karijoen kirkonkylä Karijoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0563.&&&&00563 &&&&&&&&&&&&&&02.08100002,81 &&&&&&&&&&&&0200.0200000200,2
Karjaan keskustaajama Raasepori Uusimaa &&&&&&&&&&&08079.&&&&008 079 &&&&&&&&&&&&&013.074000013,74 &&&&&&&&&&&&0588.&&&&00588,0
Karjalohjan kirkonkylä Karjalohja Uusimaa &&&&&&&&&&&&0597.&&&&00597 &&&&&&&&&&&&&&02.08400002,84 &&&&&&&&&&&&0210.0200000210,2
Karkkilan keskustaajama Karkkila Uusimaa &&&&&&&&&&&07674.&&&&007 674 &&&&&&&&&&&&&015.067000015,67 &&&&&&&&&&&&0489.0800000489,8
Karkku Sastamala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0541.&&&&00541 &&&&&&&&&&&&&&02.08500002,85 &&&&&&&&&&&&0189.0900000189,9
Karstulan kirkonkylä Karstula Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02220.&&&&002 220 &&&&&&&&&&&&&&04.09100004,91 &&&&&&&&&&&&0451.0800000451,8
Karttulan kirkonkylä Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0925.&&&&00925 &&&&&&&&&&&&&&02.08100002,81 &&&&&&&&&&&&0329.0200000329,2
Karunki Tornio Lappi &&&&&&&&&&&&0520.&&&&00520 &&&&&&&&&&&&&&02.01700002,17 &&&&&&&&&&&&0239.0800000239,8
Karvian kirkonkylä Karvia Satakunta &&&&&&&&&&&&0849.&&&&00849 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,80 &&&&&&&&&&&&0303.0400000303,4
Kaskisten keskustaajama Kaskinen (1 393)
Närpiö (3)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01396.&&&&001 396 &&&&&&&&&&&&&&02.08400002,84 &&&&&&&&&&&&0491.0800000491,8
Kasuri Valkeakoski Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0330.&&&&00330 &&&&&&&&&&&&&&01.07200001,72 &&&&&&&&&&&&0191.0400000191,4
Kattby Hammarland Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0618.&&&&00618 &&&&&&&&&&&&&&03.09700003,97 &&&&&&&&&&&&0155.0700000155,7
Kauhajoen keskustaajama Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&08911.&&&&008 911 &&&&&&&&&&&&&031.058000031,58 &&&&&&&&&&&&0282.0200000282,2
Kauhavan keskustaajama Kauhava Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&05617.&&&&005 617 &&&&&&&&&&&&&018.094000018,94 &&&&&&&&&&&&0296.0500000296,5
Kaukas Hyvinkää Uusimaa &&&&&&&&&&&&0217.&&&&00217 &&&&&&&&&&&&&&00.06800000,68 &&&&&&&&&&&&0320.0600000320,6
Kaukjärvi Tammela Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0248.&&&&00248 &&&&&&&&&&&&&&02.02700002,27 &&&&&&&&&&&&0109.0400000109,4
Kaukonen Kittilä Lappi &&&&&&&&&&&&0244.&&&&00244 &&&&&&&&&&&&&&01.09100001,91 &&&&&&&&&&&&0127.0700000127,7
Kausala Iitti Kymenlaakso &&&&&&&&&&&03914.&&&&003 914 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009,00 &&&&&&&&&&&&0434.0900000434,9
Kaustisen kirkonkylä Kaustinen (2 688)
Veteli (1 729)
Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04417.&&&&004 417 &&&&&&&&&&&&&019.066000019,66 &&&&&&&&&&&&0224.0700000224,7
Keiteleen kirkonkylä Keitele Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01244.&&&&001 244 &&&&&&&&&&&&&&03.02500003,25 &&&&&&&&&&&&0382.0500000382,5
Kemie Tohmajärvi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01610.&&&&001 610 &&&&&&&&&&&&&&04.05600004,56 &&&&&&&&&&&&0352.0900000352,9
Kemijärven keskustaajama Kemijärvi Lappi &&&&&&&&&&&04694.&&&&004 694 &&&&&&&&&&&&&&09.06200009,62 &&&&&&&&&&&&0487.0700000487,7
Kemin keskustaajama Kemi (19 849)
Keminmaa (7 286)
Tornio (915)
Lappi &&&&&&&&&&028050.&&&&0028 050 &&&&&&&&&&&&&049.023000049,23 &&&&&&&&&&&&0569.0800000569,8
Kemiön kirkonkylä Kemiönsaari Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01355.&&&&001 355 &&&&&&&&&&&&&&06.0600006,06 &&&&&&&&&&&&0223.0500000223,5
Kepola-Pajula Köyliö Satakunta &&&&&&&&&&&&0756.&&&&00756 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,50 &&&&&&&&&&&&0168.&&&&00168,0
Kerimäen kirkonkylä Kerimäki Etelä-Savo &&&&&&&&&&&02486.&&&&002 486 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,20 &&&&&&&&&&&&0477.0800000477,8
Kerkkoo Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0752.&&&&00752 &&&&&&&&&&&&&&04.01900004,19 &&&&&&&&&&&&0179.0600000179,6
Keskikylä (Alajärvi) Alajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0681.&&&&00681 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,80 &&&&&&&&&&&&0179.0400000179,4
Keskikylä (Siikajoki) Siikajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0475.&&&&00475 &&&&&&&&&&&&&&02.03200002,32 &&&&&&&&&&&&0205.&&&&00205,0
Kestilän kirkonkylä Siikalatva Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0606.&&&&00606 &&&&&&&&&&&&&&02.03700002,37 &&&&&&&&&&&&0256.&&&&00256,0
Kesälahden kirkonkylä Kesälahti Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01037.&&&&001 037 &&&&&&&&&&&&&&03.01200003,12 &&&&&&&&&&&&0332.0700000332,7
Keuruun keskustaajama Keuruu Keski-Suomi &&&&&&&&&&&06349.&&&&006 349 &&&&&&&&&&&&&&08.03200008,32 &&&&&&&&&&&&0763.0400000763,4
Kierälahti Äänekoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0397.&&&&00397 &&&&&&&&&&&&&&01.02100001,21 &&&&&&&&&&&&0329.0500000329,5
Kihniön kirkonkylä Kihniö Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0746.&&&&00746 &&&&&&&&&&&&&&02.05100002,51 &&&&&&&&&&&&0297.0100000297,1
Kiihtelysvaaran kirkonkylä Joensuu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0642.&&&&00642 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,00 &&&&&&&&&&&&0321.&&&&00321,0
Kiikalan kirkonkylä Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0308.&&&&00308 &&&&&&&&&&&&&&01.03100001,31 &&&&&&&&&&&&0234.0700000234,7
Kiikka Sastamala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01236.&&&&001 236 &&&&&&&&&&&&&&05.0800005,08 &&&&&&&&&&&&0243.0500000243,5
Kiikoisten kirkonkylä Kiikoinen Satakunta &&&&&&&&&&&&0498.&&&&00498 &&&&&&&&&&&&&&03.02500003,25 &&&&&&&&&&&&0153.0100000153,1
Kiimingin kirkonkylä Oulu Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&05440.&&&&005 440 &&&&&&&&&&&&&014.015000014,15 &&&&&&&&&&&&0384.0400000384,4
Kilpilahti Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0501.&&&&00501 &&&&&&&&&&&&&&04.02500004,25 &&&&&&&&&&&&0117.0900000117,9
Kilvakkala Ikaalinen Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0306.&&&&00306 &&&&&&&&&&&&&&01.03800001,38 &&&&&&&&&&&&0222.0500000222,5
Kinnulan kirkonkylä Kinnula Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0932.&&&&00932 &&&&&&&&&&&&&&03.01800003,18 &&&&&&&&&&&&0293.0100000293,1
Kinnulanlahti Maaninka Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0237.&&&&00237 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0131.0300000131,3
Kintaus Petäjävesi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0254.&&&&00254 &&&&&&&&&&&&&&01.03800001,38 &&&&&&&&&&&&0184.0100000184,1
Kirkkoaho Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0655.&&&&00655 &&&&&&&&&&&&&&04.0500004,05 &&&&&&&&&&&&0161.0600000161,6
Kirkkonummen kirkonkylä Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&018592.&&&&0018 592 &&&&&&&&&&&&&033.03000033,03 &&&&&&&&&&&&0562.0800000562,8
Kiteen keskustaajama Kitee Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&04948.&&&&004 948 &&&&&&&&&&&&&&09.01800009,18 &&&&&&&&&&&&0539.0200000539,2
Kittilän kirkonkylä Kittilä Lappi &&&&&&&&&&&02322.&&&&002 322 &&&&&&&&&&&&&&04.05500004,55 &&&&&&&&&&&&0510.0300000510,3
Kitula Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0616.&&&&00616 &&&&&&&&&&&&&&02.02900002,29 &&&&&&&&&&&&0268.0600000268,6
Kiuruveden keskustaajama Kiuruvesi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&04532.&&&&004 532 &&&&&&&&&&&&&&07.02000007,20 &&&&&&&&&&&&0629.0300000629,3
Kivijärven kirkonkylä Kivijärvi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0686.&&&&00686 &&&&&&&&&&&&&&02.04100002,41 &&&&&&&&&&&&0284.0100000284,1
Kiviniemenmäki Ilmajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0268.&&&&00268 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0147.0900000147,9
Klamila Virolahti Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0306.&&&&00306 &&&&&&&&&&&&&&02.06900002,69 &&&&&&&&&&&&0113.0900000113,9
Klaukkala (oik. Lepsämä) Nurmijärvi (3 960)
Espoo (270)
Vihti (32)
Uusimaa &&&&&&&&&&&04262.&&&&004 262 &&&&&&&&&&&&&021.010000021,10 &&&&&&&&&&&&0202.&&&&00202,0
Knivsund Kokkola Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0251.&&&&00251 &&&&&&&&&&&&&&01.09900001,99 &&&&&&&&&&&&0126.0200000126,2
Knuuttila Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0370.&&&&00370 &&&&&&&&&&&&&&03.09300003,93 &&&&&&&&&&&&&094.020000094,2
Kodisjoen kirkonkylä Rauma Satakunta &&&&&&&&&&&&0367.&&&&00367 &&&&&&&&&&&&&&02.03800002,38 &&&&&&&&&&&&0154.0500000154,5
Kokemäen keskustaajama Kokemäki Satakunta &&&&&&&&&&&04604.&&&&004 604 &&&&&&&&&&&&&015.049000015,49 &&&&&&&&&&&&0297.0300000297,3
Kokkolan keskustaajama Kokkola Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&035367.&&&&0035 367 &&&&&&&&&&&&&046.015000046,15 &&&&&&&&&&&&0766.0400000766,4
Kolarin kirkonkylä Kolari Lappi &&&&&&&&&&&01193.&&&&001 193 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,90 &&&&&&&&&&&&0305.0600000305,6
Kolho Mänttä-Vilppula Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0736.&&&&00736 &&&&&&&&&&&&&&02.07800002,78 &&&&&&&&&&&&0264.0700000264,7
Kolla Rauma Satakunta &&&&&&&&&&&&0537.&&&&00537 &&&&&&&&&&&&&&04.08100004,81 &&&&&&&&&&&&0111.0600000111,6
Kolmiranta Espoo (611)
Kirkkonummi (15)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0626.&&&&00626 &&&&&&&&&&&&&&02.08300002,83 &&&&&&&&&&&&0221.0300000221,3
Kolppi Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03041.&&&&003 041 &&&&&&&&&&&&&014.05000014,05 &&&&&&&&&&&&0216.0500000216,5
Konginkangas Äänekoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0526.&&&&00526 &&&&&&&&&&&&&&01.04500001,45 &&&&&&&&&&&&0362.0300000362,3
Konneveden kirkonkylä Konnevesi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01142.&&&&001 142 &&&&&&&&&&&&&&03.06500003,65 &&&&&&&&&&&&0312.0500000312,5
Kontiolahden kirkonkylä Kontiolahti Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&03374.&&&&003 374 &&&&&&&&&&&&&&08.03400008,34 &&&&&&&&&&&&0404.0600000404,6
Kontiomäki Paltamo Kainuu &&&&&&&&&&&&0469.&&&&00469 &&&&&&&&&&&&&&01.08800001,88 &&&&&&&&&&&&0250.0100000250,1
Koria Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&&04043.&&&&004 043 &&&&&&&&&&&&&&07.06600007,66 &&&&&&&&&&&&0527.0800000527,8
Korkeakoski Juupajoki Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0923.&&&&00923 &&&&&&&&&&&&&&04.01600004,16 &&&&&&&&&&&&0221.0900000221,9
Koroiskylä Keminmaa Lappi &&&&&&&&&&&&0327.&&&&00327 &&&&&&&&&&&&&&03.03400003,34 &&&&&&&&&&&&&098.&&&&0098,0
Korpilahden kirkonkylä Jyväskylä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02529.&&&&002 529 &&&&&&&&&&&&&&06.08400006,84 &&&&&&&&&&&&0369.0600000369,6
Korppoon kirkonkylä Parainen Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0269.&&&&00269 &&&&&&&&&&&&&&01.07100001,71 &&&&&&&&&&&&0157.0100000157,1
Korsnäsin kirkonkylä Korsnäs Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0725.&&&&00725 &&&&&&&&&&&&&&03.02500003,25 &&&&&&&&&&&&0223.0100000223,1
Kortesjärven kirkonkylä Kauhava Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0691.&&&&00691 &&&&&&&&&&&&&&03.04400003,44 &&&&&&&&&&&&0201.&&&&00201,0
Korvola Nokia Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0464.&&&&00464 &&&&&&&&&&&&&&03.06600003,66 &&&&&&&&&&&&0126.0700000126,7
Kosken kirkonkylä Koski Tl Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01269.&&&&001 269 &&&&&&&&&&&&&&03.09900003,99 &&&&&&&&&&&&0317.0800000317,8
Koskenkylä (Loviisa) Loviisa Uusimaa &&&&&&&&&&&01048.&&&&001 048 &&&&&&&&&&&&&&04.0400004,04 &&&&&&&&&&&&0259.0500000259,5
Koskenkylä (Vesilahti) Vesilahti Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0330.&&&&00330 &&&&&&&&&&&&&&01.07500001,75 &&&&&&&&&&&&0188.0600000188,6
Koskenpää Jämsä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0201.&&&&00201 &&&&&&&&&&&&&&01.01300001,13 &&&&&&&&&&&&0177.0600000177,6
Koski Ulvila Satakunta &&&&&&&&&&&&0402.&&&&00402 &&&&&&&&&&&&&&01.09300001,93 &&&&&&&&&&&&0208.&&&&00208,0
Koskö Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0295.&&&&00295 &&&&&&&&&&&&&&02.01100002,11 &&&&&&&&&&&&0139.0600000139,6
Kotkan keskustaajama Kotka (52 884)
Hamina (10)
Kymenlaakso &&&&&&&&&&052894.&&&&0052 894 &&&&&&&&&&&&&069.065000069,65 &&&&&&&&&&&&0759.0400000759,4
Kouvolan keskustaajama Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&049787.&&&&0049 787 &&&&&&&&&&&&&060.044000060,44 &&&&&&&&&&&&0823.0700000823,7
Kristiinankaupungin keskustaajama Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02769.&&&&002 769 &&&&&&&&&&&&&&06.01400006,14 &&&&&&&&&&&&0451.0200000451,2
Kruunupyyn kirkonkylä Kruunupyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01704.&&&&001 704 &&&&&&&&&&&&&&09.01600009,16 &&&&&&&&&&&&0185.0900000185,9
Kuggom Loviisa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0297.&&&&00297 &&&&&&&&&&&&&&03.0600003,06 &&&&&&&&&&&&&097.&&&&0097,0
Kuhmalahden kirkonkylä Kangasala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0331.&&&&00331 &&&&&&&&&&&&&&02.07500002,75 &&&&&&&&&&&&0120.0400000120,4
Kuhmoisten kirkonkylä Kuhmoinen Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01418.&&&&001 418 &&&&&&&&&&&&&&04.03600004,36 &&&&&&&&&&&&0325.0300000325,3
Kuhmon keskustaajama Kuhmo Kainuu &&&&&&&&&&&05889.&&&&005 889 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009,00 &&&&&&&&&&&&0654.0400000654,4
Kulho Joensuu (527)
Kontiolahti (101)
Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0628.&&&&00628 &&&&&&&&&&&&&&04.07900004,79 &&&&&&&&&&&&0131.&&&&00131,0
Kuluntalahti Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0398.&&&&00398 &&&&&&&&&&&&&&01.05900001,59 &&&&&&&&&&&&0249.0600000249,6
Kunnarla Espoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0284.&&&&00284 &&&&&&&&&&&&&&02.02400002,24 &&&&&&&&&&&&0127.&&&&00127,0
Kuohu Jyväskylä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0378.&&&&00378 &&&&&&&&&&&&&&01.09100001,91 &&&&&&&&&&&&0198.&&&&00198,0
Kuopion keskustaajama Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&082268.&&&&0082 268 &&&&&&&&&&&&&045.046000045,46 &&&&&&&&&&&01809.05000001 809,5
Kuortaneen kirkonkylä Kuortane Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01321.&&&&001 321 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,50 &&&&&&&&&&&&0293.0800000293,8
Kuortti Pertunmaa Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0281.&&&&00281 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,80 &&&&&&&&&&&&0155.0900000155,9
Kurejoki Alajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0937.&&&&00937 &&&&&&&&&&&&&&07.07200007,72 &&&&&&&&&&&&0121.0400000121,4
Kurenalus Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04162.&&&&004 162 &&&&&&&&&&&&&&08.0900008,09 &&&&&&&&&&&&0514.0500000514,5
Kurikan keskustaajama Kurikka Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&06197.&&&&006 197 &&&&&&&&&&&&&020.09000020,09 &&&&&&&&&&&&0308.0500000308,5
Kurkimäki Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0682.&&&&00682 &&&&&&&&&&&&&&01.09700001,97 &&&&&&&&&&&&0346.&&&&00346,0
Kurun kirkonkylä Ylöjärvi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01080.&&&&001 080 &&&&&&&&&&&&&&03.04900003,49 &&&&&&&&&&&&0309.0600000309,6
Kustavin kirkonkylä Kustavi Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0330.&&&&00330 &&&&&&&&&&&&&&01.05700001,57 &&&&&&&&&&&&0209.0600000209,6
Kuukanniemi Lemi Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0671.&&&&00671 &&&&&&&&&&&&&&01.03300001,33 &&&&&&&&&&&&0505.0200000505,2
Kuusa Laukaa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0265.&&&&00265 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,10 &&&&&&&&&&&&0126.0200000126,2
Kuusamon keskustaajama Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&08834.&&&&008 834 &&&&&&&&&&&&&016.09000016,09 &&&&&&&&&&&&0548.0900000548,9
Kuusjoen kirkonkylä Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0499.&&&&00499 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0275.0300000275,3
Kuusjärvi Outokumpu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0218.&&&&00218 &&&&&&&&&&&&&&02.0600002,06 &&&&&&&&&&&&0105.0700000105,7
Kuuslahti Siilinjärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0217.&&&&00217 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,70 &&&&&&&&&&&&0127.0400000127,4
Kuvansi Joroinen (1 034)
Varkaus (9)
Etelä-Savo
Pohjois-Savo
&&&&&&&&&&&01043.&&&&001 043 &&&&&&&&&&&&&&03.04700003,47 &&&&&&&&&&&&0300.0900000300,9
Kylmäkosken kirkonseutu Akaa Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0674.&&&&00674 &&&&&&&&&&&&&&02.02600002,26 &&&&&&&&&&&&0298.0900000298,9
Kyläsaari Pori Satakunta &&&&&&&&&&&06862.&&&&006 862 &&&&&&&&&&&&&018.09000018,09 &&&&&&&&&&&&0379.0200000379,2
Kyrö Pöytyä Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01698.&&&&001 698 &&&&&&&&&&&&&&05.01900005,19 &&&&&&&&&&&&0327.0300000327,3
Kyröskoski Hämeenkyrö (6 108)
Ylöjärvi (724)
Pirkanmaa &&&&&&&&&&&06832.&&&&006 832 &&&&&&&&&&&&&016.022000016,22 &&&&&&&&&&&&0421.0300000421,3
Kyyjärven kirkonkylä Kyyjärvi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0875.&&&&00875 &&&&&&&&&&&&&&03.05600003,56 &&&&&&&&&&&&0245.0800000245,8
Kälviän kirkonseutu Kokkola Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02423.&&&&002 423 &&&&&&&&&&&&&&08.04900008,49 &&&&&&&&&&&&0285.0400000285,4
Kämmenniemi Tampere Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0832.&&&&00832 &&&&&&&&&&&&&&01.01600001,16 &&&&&&&&&&&&0720.0300000720,3
Kärjenniemi Valkeakoski Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0565.&&&&00565 &&&&&&&&&&&&&&02.03500002,35 &&&&&&&&&&&&0240.0900000240,9
Kärkölän kirkonkylä (oik. Järvelä) Kärkölä Päijät-Häme &&&&&&&&&&&02891.&&&&002 891 &&&&&&&&&&&&&&08.04500008,45 &&&&&&&&&&&&0342.0300000342,3
Kärsämäen kirkonkylä Kärsämäki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01256.&&&&001 256 &&&&&&&&&&&&&&04.08200004,82 &&&&&&&&&&&&0260.0500000260,5
Käärmelahti Maaninka Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0363.&&&&00363 &&&&&&&&&&&&&&02.01700002,17 &&&&&&&&&&&&0167.0500000167,5
Lahden keskustaajama Lahti (100 692)
Hollola (15 195)
Nastola (10)
Päijät-Häme &&&&&&&&&0115897.&&&&00115 897 &&&&&&&&&&&&0107.0310000107,31 &&&&&&&&&&&01080.&&&&001 080,0
Laihian kirkonkylä Laihia (6 411)
Vähäkyrö (38)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&&06449.&&&&006 449 &&&&&&&&&&&&&023.012000023,12 &&&&&&&&&&&&0278.0900000278,9
Laitilan keskustaajama Laitila Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&05245.&&&&005 245 &&&&&&&&&&&&&015.094000015,94 &&&&&&&&&&&&0329.0100000329,1
Lammala Kemiönsaari Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0217.&&&&00217 &&&&&&&&&&&&&&01.04100001,41 &&&&&&&&&&&&0153.0600000153,6
Lammin kirkonkylä Hämeenlinna Kanta-Häme &&&&&&&&&&&03019.&&&&003 019 &&&&&&&&&&&&&&05.09300005,93 &&&&&&&&&&&&0509.0100000509,1
Lampinsaari Vihanti Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0299.&&&&00299 &&&&&&&&&&&&&&00.06900000,69 &&&&&&&&&&&&0434.0900000434,9
Langansböle Raasepori Uusimaa &&&&&&&&&&&&0884.&&&&00884 &&&&&&&&&&&&&&02.03800002,38 &&&&&&&&&&&&0372.0200000372,2
Lapijoki Eurajoki Satakunta &&&&&&&&&&&&0829.&&&&00829 &&&&&&&&&&&&&&03.09700003,97 &&&&&&&&&&&&0208.0900000208,9
Lapin kirkonkylä Rauma Satakunta &&&&&&&&&&&01589.&&&&001 589 &&&&&&&&&&&&&&05.08500005,85 &&&&&&&&&&&&0271.0500000271,5
Lapinkylä Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&&&0663.&&&&00663 &&&&&&&&&&&&&&05.03900005,39 &&&&&&&&&&&&0123.0100000123,1
Lapinlahden kirkonkylä Lapinlahti Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&03739.&&&&003 739 &&&&&&&&&&&&&&07.01500007,15 &&&&&&&&&&&&0523.0300000523,3
Lappajärven kirkonkylä Lappajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01481.&&&&001 481 &&&&&&&&&&&&&&06.04500006,45 &&&&&&&&&&&&0229.0700000229,7
Lappeenrannan keskustaajama Lappeenranta (54 135)
Taipalsaari (4)
Etelä-Karjala &&&&&&&&&&054139.&&&&0054 139 &&&&&&&&&&&&&053.084000053,84 &&&&&&&&&&&01005.06000001 005,6
Lappila Kärkölä Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0291.&&&&00291 &&&&&&&&&&&&&&01.05600001,56 &&&&&&&&&&&&0186.0200000186,2
Lappohja Hanko Uusimaa &&&&&&&&&&&&0571.&&&&00571 &&&&&&&&&&&&&&02.0100002,01 &&&&&&&&&&&&0284.0400000284,4
Lapuan keskustaajama Lapua Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&010401.&&&&0010 401 &&&&&&&&&&&&&025.097000025,97 &&&&&&&&&&&&0400.0500000400,5
Lapväärtti Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01612.&&&&001 612 &&&&&&&&&&&&&010.077000010,77 &&&&&&&&&&&&0149.0700000149,7
Laukaan kirkonkylä Laukaa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&07527.&&&&007 527 &&&&&&&&&&&&&017.016000017,16 &&&&&&&&&&&&0438.0500000438,5
Laukkoski Pornainen Uusimaa &&&&&&&&&&&&0381.&&&&00381 &&&&&&&&&&&&&&03.0500003,05 &&&&&&&&&&&&0124.0800000124,8
Launonen Loppi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01247.&&&&001 247 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,00 &&&&&&&&&&&&0311.0800000311,8
Lauttakylä Huittinen Satakunta &&&&&&&&&&&06718.&&&&006 718 &&&&&&&&&&&&&020.078000020,78 &&&&&&&&&&&&0323.0300000323,3
Lavian kirkonkylä Lavia Satakunta &&&&&&&&&&&&0883.&&&&00883 &&&&&&&&&&&&&&02.09300002,93 &&&&&&&&&&&&0301.0200000301,2
Leivonmäen kirkonkylä Joutsa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0418.&&&&00418 &&&&&&&&&&&&&&01.05600001,56 &&&&&&&&&&&&0267.0700000267,7
Lemin kirkonkylä Lemi Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0698.&&&&00698 &&&&&&&&&&&&&&01.03700001,37 &&&&&&&&&&&&0507.0900000507,9
Lempiskallio Mynämäki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0255.&&&&00255 &&&&&&&&&&&&&&01.06900001,69 &&&&&&&&&&&&0151.0100000151,1
Lemun kirkonkylä Masku Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01275.&&&&001 275 &&&&&&&&&&&&&&05.03800005,38 &&&&&&&&&&&&0237.0200000237,2
Lepaa Hattula Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0218.&&&&00218 &&&&&&&&&&&&&&01.04100001,41 &&&&&&&&&&&&0155.0200000155,2
Leppäkoski Janakkala Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0326.&&&&00326 &&&&&&&&&&&&&&01.07700001,77 &&&&&&&&&&&&0184.&&&&00184,0
Leppälampi Nurmijärvi Uusimaa &&&&&&&&&&&&0260.&&&&00260 &&&&&&&&&&&&&&02.03100002,31 &&&&&&&&&&&&0112.0400000112,4
Leppävesi Laukaa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02740.&&&&002 740 &&&&&&&&&&&&&&06.01300006,13 &&&&&&&&&&&&0447.0300000447,3
Leppävirran kirkonkylä Leppävirta Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&04474.&&&&004 474 &&&&&&&&&&&&&&08.0900008,09 &&&&&&&&&&&&0553.0200000553,2
Lestijärven kirkonkylä Lestijärvi Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0302.&&&&00302 &&&&&&&&&&&&&&01.0500001,05 &&&&&&&&&&&&0286.0800000286,8
Liedon asemanseutu Lieto (1 076)
Aura (7)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01083.&&&&001 083 &&&&&&&&&&&&&&04.0600004,06 &&&&&&&&&&&&0267.&&&&00267,0
Lieksan keskustaajama Lieksa Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&07891.&&&&007 891 &&&&&&&&&&&&&015.021000015,21 &&&&&&&&&&&&0518.0700000518,7
Lievestuore Laukaa Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02379.&&&&002 379 &&&&&&&&&&&&&&06.08500006,85 &&&&&&&&&&&&0347.0600000347,6
Liljendalin kirkonkylä Loviisa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0462.&&&&00462 &&&&&&&&&&&&&&02.08900002,89 &&&&&&&&&&&&0160.0100000160,1
Lillby Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0355.&&&&00355 &&&&&&&&&&&&&&02.03200002,32 &&&&&&&&&&&&0153.0300000153,3
Limingan kirkonkylä Liminka Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&04548.&&&&004 548 &&&&&&&&&&&&&010.011000010,11 &&&&&&&&&&&&0449.0900000449,9
Linna Saarijärvi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0224.&&&&00224 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,10 &&&&&&&&&&&&0106.0600000106,6
Liperin kirkonkylä Liperi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01533.&&&&001 533 &&&&&&&&&&&&&&03.04600003,46 &&&&&&&&&&&&0442.0600000442,6
Lohjan keskustaajama Lohja (33 393)
Siuntio (15)
Uusimaa &&&&&&&&&&033408.&&&&0033 408 &&&&&&&&&&&&&044.05000044,05 &&&&&&&&&&&&0758.0500000758,5
Lohtajan kirkonkylä Kokkola Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0820.&&&&00820 &&&&&&&&&&&&&&05.0600005,06 &&&&&&&&&&&&0162.&&&&00162,0
Loimaan keskustaajama Loimaa Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&09060.&&&&009 060 &&&&&&&&&&&&&017.053000017,53 &&&&&&&&&&&&0516.0900000516,9
Lokalahti Uusikaupunki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0390.&&&&00390 &&&&&&&&&&&&&&01.06300001,63 &&&&&&&&&&&&0240.&&&&00240,0
Lopen kirkonkylä Loppi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&02306.&&&&002 306 &&&&&&&&&&&&&&06.09400006,94 &&&&&&&&&&&&0332.0400000332,4
Loviisan keskustaajama Loviisa Uusimaa &&&&&&&&&&&07261.&&&&007 261 &&&&&&&&&&&&&012.063000012,63 &&&&&&&&&&&&0575.0100000575,1
Lumijoen kirkonkylä Lumijoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01213.&&&&001 213 &&&&&&&&&&&&&&04.03100004,31 &&&&&&&&&&&&0281.0300000281,3
Luoma-aho Alajärvi Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0248.&&&&00248 &&&&&&&&&&&&&&01.09300001,93 &&&&&&&&&&&&0128.0600000128,6
Luopa Kurikka Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0279.&&&&00279 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,10 &&&&&&&&&&&&&090.&&&&0090,0
Luopioisten kirkonkylä Pälkäne Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0658.&&&&00658 &&&&&&&&&&&&&&02.01800002,18 &&&&&&&&&&&&0301.0700000301,7
Luumäen asemanseutu Luumäki Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0832.&&&&00832 &&&&&&&&&&&&&&03.02600003,26 &&&&&&&&&&&&0255.0400000255,4
Långvik Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&&&0439.&&&&00439 &&&&&&&&&&&&&&03.03900003,39 &&&&&&&&&&&&0129.0600000129,6
Länkipohja Jämsä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0577.&&&&00577 &&&&&&&&&&&&&&02.05400002,54 &&&&&&&&&&&&0226.0900000226,9
Läyliäinen Loppi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0902.&&&&00902 &&&&&&&&&&&&&&03.0600003,06 &&&&&&&&&&&&0295.0300000295,3
Maalahden kirkonkylä Maalahti Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02908.&&&&002 908 &&&&&&&&&&&&&016.090000016,90 &&&&&&&&&&&&0172.0100000172,1
Maaningan kirkonkylä Maaninka Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01001.&&&&001 001 &&&&&&&&&&&&&&02.04100002,41 &&&&&&&&&&&&0414.0600000414,6
Maarianhaminan keskustaajama Maarianhamina (11 128)
Jomala (2 076)
Ahvenanmaa &&&&&&&&&&013204.&&&&0013 204 &&&&&&&&&&&&&018.089000018,89 &&&&&&&&&&&&0699.&&&&00699,0
Mahnala Hämeenkyrö Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0219.&&&&00219 &&&&&&&&&&&&&&01.02500001,25 &&&&&&&&&&&&0175.0500000175,5
Maksamaan kirkonkylä Vöyri Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0335.&&&&00335 &&&&&&&&&&&&&&02.03800002,38 &&&&&&&&&&&&0140.0700000140,7
Maksniemi Simo Lappi &&&&&&&&&&&&0660.&&&&00660 &&&&&&&&&&&&&&02.04400002,44 &&&&&&&&&&&&0270.0800000270,8
Maliskylä Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0293.&&&&00293 &&&&&&&&&&&&&&02.07500002,75 &&&&&&&&&&&&0106.0500000106,5
Marinkainen Kokkola Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0639.&&&&00639 &&&&&&&&&&&&&&03.03100003,31 &&&&&&&&&&&&0192.0900000192,9
Marttilan kirkonkylä Marttila Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0838.&&&&00838 &&&&&&&&&&&&&&03.06300003,63 &&&&&&&&&&&&0230.0600000230,6
Maskun kirkonkylä Masku Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&04662.&&&&004 662 &&&&&&&&&&&&&010.098000010,98 &&&&&&&&&&&&0424.0800000424,8
Meijerinkylä Tyrnävä Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0271.&&&&00271 &&&&&&&&&&&&&&01.06900001,69 &&&&&&&&&&&&0160.0600000160,6
Melalahti Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0797.&&&&00797 &&&&&&&&&&&&&&01.02700001,27 &&&&&&&&&&&&0627.0300000627,3
Mellilän asemanseutu Loimaa Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0492.&&&&00492 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,80 &&&&&&&&&&&&0272.0800000272,8
Merijärven kirkonkylä Merijärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0481.&&&&00481 &&&&&&&&&&&&&&02.0200002,02 &&&&&&&&&&&&0237.0700000237,7
Merikaarto Vähäkyrö (1 147)
Mustasaari (29)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01176.&&&&001 176 &&&&&&&&&&&&&&04.04800004,48 &&&&&&&&&&&&0262.0800000262,8
Merikarvian kirkonkylä Merikarvia Satakunta &&&&&&&&&&&01881.&&&&001 881 &&&&&&&&&&&&&&09.05400009,54 &&&&&&&&&&&&0197.0100000197,1
Metsäkylä Hamina Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0266.&&&&00266 &&&&&&&&&&&&&&02.09600002,96 &&&&&&&&&&&&&089.090000089,9
Miehikkälän kirkonkylä Miehikkälä Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0601.&&&&00601 &&&&&&&&&&&&&&02.03100002,31 &&&&&&&&&&&&0259.0900000259,9
Mikkelin keskustaajama Mikkeli Etelä-Savo &&&&&&&&&&036009.&&&&0036 009 &&&&&&&&&&&&&035.097000035,97 &&&&&&&&&&&01001.01000001 001,1
Moikipää Korsnäs Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0480.&&&&00480 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,60 &&&&&&&&&&&&0184.0400000184,4
Monninkylä Askola Uusimaa &&&&&&&&&&&01271.&&&&001 271 &&&&&&&&&&&&&&04.0600004,06 &&&&&&&&&&&&0313.0300000313,3
Muhoksen kirkonkylä Muhos Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&06938.&&&&006 938 &&&&&&&&&&&&&024.030000024,30 &&&&&&&&&&&&0285.0500000285,5
Multian kirkonkylä Multia Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0845.&&&&00845 &&&&&&&&&&&&&&02.05300002,53 &&&&&&&&&&&&0334.0100000334,1
Munakka Ilmajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0205.&&&&00205 &&&&&&&&&&&&&&01.08800001,88 &&&&&&&&&&&&0109.0300000109,3
Munsala Uusikaarlepyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0293.&&&&00293 &&&&&&&&&&&&&&02.01900002,19 &&&&&&&&&&&&0133.0900000133,9
Muonion kirkonkylä Muonio Lappi &&&&&&&&&&&01213.&&&&001 213 &&&&&&&&&&&&&&04.07700004,77 &&&&&&&&&&&&0254.0400000254,4
Murto Tyrnävä (1 436)
Kempele (26)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01462.&&&&001 462 &&&&&&&&&&&&&&03.0600003,06 &&&&&&&&&&&&0477.0400000477,4
Mustion asema Raasepori (644)
Inkoo (25)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0669.&&&&00669 &&&&&&&&&&&&&&01.07500001,75 &&&&&&&&&&&&0382.0300000382,3
Mustion ruukki Raasepori Uusimaa &&&&&&&&&&&&0217.&&&&00217 &&&&&&&&&&&&&&01.09800001,98 &&&&&&&&&&&&0109.0700000109,7
Muuramen kirkonkylä Muurame Keski-Suomi &&&&&&&&&&&06956.&&&&006 956 &&&&&&&&&&&&&012.06000012,06 &&&&&&&&&&&&0576.0900000576,9
Muurlan kirkonkylä Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0912.&&&&00912 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,20 &&&&&&&&&&&&0285.0200000285,2
Muurola Rovaniemi Lappi &&&&&&&&&&&&0950.&&&&00950 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,80 &&&&&&&&&&&&0339.0100000339,1
Muuruvesi Juankoski Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0372.&&&&00372 &&&&&&&&&&&&&&01.03100001,31 &&&&&&&&&&&&0283.0800000283,8
Myllykoski Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&&06244.&&&&006 244 &&&&&&&&&&&&&015.091000015,91 &&&&&&&&&&&&0392.0400000392,4
Myllymäki Ähtäri Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0265.&&&&00265 &&&&&&&&&&&&&&01.08800001,88 &&&&&&&&&&&&0140.0700000140,7
Mynämäen kirkonkylä Mynämäki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&04022.&&&&004 022 &&&&&&&&&&&&&013.01000013,01 &&&&&&&&&&&&0309.0300000309,3
Myrkky Karijoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0204.&&&&00204 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0112.0600000112,6
Myrskylän kirkonkylä Myrskylä Uusimaa &&&&&&&&&&&&0912.&&&&00912 &&&&&&&&&&&&&&04.0900004,09 &&&&&&&&&&&&0222.0900000222,9
Mäntsälän kirkonkylä Mäntsälä Uusimaa &&&&&&&&&&010768.&&&&0010 768 &&&&&&&&&&&&&016.056000016,56 &&&&&&&&&&&&0650.0300000650,3
Mäntyharjun asemanseutu Mäntyharju Etelä-Savo &&&&&&&&&&&04056.&&&&004 056 &&&&&&&&&&&&&010.024000010,24 &&&&&&&&&&&&0396.0200000396,2
Mäntyluoto Pori Satakunta &&&&&&&&&&&&0435.&&&&00435 &&&&&&&&&&&&&&01.08400001,84 &&&&&&&&&&&&0236.0300000236,3
Mäntän keskustaajama Mänttä-Vilppula Pirkanmaa &&&&&&&&&&&08369.&&&&008 369 &&&&&&&&&&&&&017.080000017,80 &&&&&&&&&&&&0470.0100000470,1
Märynummi Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01075.&&&&001 075 &&&&&&&&&&&&&&01.09400001,94 &&&&&&&&&&&&0554.0800000554,8
Mäyry Kuortane Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0208.&&&&00208 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,70 &&&&&&&&&&&&0122.0600000122,6
Mökkikylä Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0204.&&&&00204 &&&&&&&&&&&&&&00.05600000,56 &&&&&&&&&&&&0365.0900000365,9
Möttönen Perho Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0253.&&&&00253 &&&&&&&&&&&&&&02.04200002,42 &&&&&&&&&&&&0104.0400000104,4
Narva Vesilahti Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0448.&&&&00448 &&&&&&&&&&&&&&01.06100001,61 &&&&&&&&&&&&0278.0600000278,6
Nastolan kirkonkylä Nastola (12 239)
Lahti (7)
Päijät-Häme &&&&&&&&&&012246.&&&&0012 246 &&&&&&&&&&&&&023.054000023,54 &&&&&&&&&&&&0520.0200000520,2
Nauvon kirkonkylä Parainen Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0461.&&&&00461 &&&&&&&&&&&&&&01.06500001,65 &&&&&&&&&&&&0279.0300000279,3
Nerkoo Lapinlahti Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0206.&&&&00206 &&&&&&&&&&&&&&01.0500001,05 &&&&&&&&&&&&0196.0100000196,1
Neuvoton Hamina Kymenlaakso &&&&&&&&&&&01437.&&&&001 437 &&&&&&&&&&&&&&04.05500004,55 &&&&&&&&&&&&0315.0600000315,6
Niemenkylä Kurikka Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0268.&&&&00268 &&&&&&&&&&&&&&02.01900002,19 &&&&&&&&&&&&0122.0500000122,5
Niemisjärvi Hankasalmi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0341.&&&&00341 &&&&&&&&&&&&&&01.06100001,61 &&&&&&&&&&&&0211.0800000211,8
Nihattula Hattula Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0411.&&&&00411 &&&&&&&&&&&&&&02.05300002,53 &&&&&&&&&&&&0162.0500000162,5
Niinisalo Kankaanpää Satakunta &&&&&&&&&&&&0523.&&&&00523 &&&&&&&&&&&&&&02.0800002,08 &&&&&&&&&&&&0251.0800000251,8
Niittumaa Pori Satakunta &&&&&&&&&&&&0749.&&&&00749 &&&&&&&&&&&&&&06.06300006,63 &&&&&&&&&&&&0113.0100000113,1
Nilsiän keskustaajama Nilsiä Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&03174.&&&&003 174 &&&&&&&&&&&&&&06.09900006,99 &&&&&&&&&&&&0454.0200000454,2
Nivalan keskustaajama Nivala Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&05867.&&&&005 867 &&&&&&&&&&&&&019.084000019,84 &&&&&&&&&&&&0295.0700000295,7
Nivankylä Rovaniemi Lappi &&&&&&&&&&&&0352.&&&&00352 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0194.0600000194,6
Noormarkun kirkonkylä Pori Satakunta &&&&&&&&&&&04396.&&&&004 396 &&&&&&&&&&&&&&09.09100009,91 &&&&&&&&&&&&0443.0400000443,4
Nostava Hollola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0584.&&&&00584 &&&&&&&&&&&&&&02.01900002,19 &&&&&&&&&&&&0267.&&&&00267,0
Nuijamaa Lappeenranta Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0241.&&&&00241 &&&&&&&&&&&&&&01.0900001,09 &&&&&&&&&&&&0221.0500000221,5
Nukari Nurmijärvi (369)
Tuusula (18)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0387.&&&&00387 &&&&&&&&&&&&&&02.08100002,81 &&&&&&&&&&&&0137.0600000137,6
Nummela Vihti (12 992)
Lohja (255)
Uusimaa &&&&&&&&&&013247.&&&&0013 247 &&&&&&&&&&&&&018.038000018,38 &&&&&&&&&&&&0720.0900000720,9
Nummen kirkonkylä Nummi-Pusula Uusimaa &&&&&&&&&&&&0512.&&&&00512 &&&&&&&&&&&&&&02.02800002,28 &&&&&&&&&&&&0224.0700000224,7
Nummi Nousiainen Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&03149.&&&&003 149 &&&&&&&&&&&&&012.081000012,81 &&&&&&&&&&&&0245.0800000245,8
Numminen Mäntsälä Uusimaa &&&&&&&&&&&&0210.&&&&00210 &&&&&&&&&&&&&&02.04400002,44 &&&&&&&&&&&&&086.020000086,2
Nurmeksen keskustaajama Nurmes Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&05373.&&&&005 373 &&&&&&&&&&&&&012.020000012,20 &&&&&&&&&&&&0440.0300000440,3
Nurmijärven kirkonkylä Nurmijärvi Uusimaa &&&&&&&&&&&06994.&&&&006 994 &&&&&&&&&&&&&010.013000010,13 &&&&&&&&&&&&0690.0800000690,8
Nuutajärvi Urjala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0211.&&&&00211 &&&&&&&&&&&&&&00.08100000,81 &&&&&&&&&&&&0260.0500000260,5
Nämpnäs Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0233.&&&&00233 &&&&&&&&&&&&&&02.04800002,48 &&&&&&&&&&&&&093.090000093,9
Närpiön keskustaajama Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03890.&&&&003 890 &&&&&&&&&&&&&019.097000019,97 &&&&&&&&&&&&0194.0800000194,8
Närvijoki Kurikka Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0201.&&&&00201 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,00 &&&&&&&&&&&&0100.0500000100,5
Oinasjoki Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&&0201.&&&&00201 &&&&&&&&&&&&&&01.0600001,06 &&&&&&&&&&&&0189.0200000189,2
Oitti Hausjärvi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&02007.&&&&002 007 &&&&&&&&&&&&&&05.02600005,26 &&&&&&&&&&&&0381.0600000381,6
Ojakkala Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&01393.&&&&001 393 &&&&&&&&&&&&&&04.01500004,15 &&&&&&&&&&&&0335.0400000335,4
Ojakylä Ii Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0276.&&&&00276 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0152.0300000152,3
Oksava Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0280.&&&&00280 &&&&&&&&&&&&&&02.02500002,25 &&&&&&&&&&&&0124.0400000124,4
Olkijoki Raahe Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0216.&&&&00216 &&&&&&&&&&&&&&01.06900001,69 &&&&&&&&&&&&0128.&&&&00128,0
Olkkala Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&&0250.&&&&00250 &&&&&&&&&&&&&&02.04300002,43 &&&&&&&&&&&&0102.0700000102,7
Oravaisten kirkonkylä Vöyri Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01227.&&&&001 227 &&&&&&&&&&&&&&06.07700006,77 &&&&&&&&&&&&0181.0200000181,2
Oravikoski Leppävirta Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0371.&&&&00371 &&&&&&&&&&&&&&01.04600001,46 &&&&&&&&&&&&0254.0900000254,9
Orimattilan keskustaajama Orimattila Päijät-Häme &&&&&&&&&&&09220.&&&&009 220 &&&&&&&&&&&&&016.069000016,69 &&&&&&&&&&&&0552.0400000552,4
Oripään kirkonkylä Oripää Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0725.&&&&00725 &&&&&&&&&&&&&&02.08800002,88 &&&&&&&&&&&&0252.0200000252,2
Oritlampi Ruokolahti Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0226.&&&&00226 &&&&&&&&&&&&&&01.05900001,59 &&&&&&&&&&&&0142.0100000142,1
Oriveden keskustaajama Orivesi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&06286.&&&&006 286 &&&&&&&&&&&&&013.065000013,65 &&&&&&&&&&&&0460.0300000460,3
Otalampi Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&&0950.&&&&00950 &&&&&&&&&&&&&&04.09600004,96 &&&&&&&&&&&&0191.0700000191,7
Otanmäki Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0704.&&&&00704 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,50 &&&&&&&&&&&&0469.0300000469,3
Otava Mikkeli Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01554.&&&&001 554 &&&&&&&&&&&&&&05.03400005,34 &&&&&&&&&&&&0291.0100000291,1
Oulaisten keskustaajama Oulainen Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&05707.&&&&005 707 &&&&&&&&&&&&&013.068000013,68 &&&&&&&&&&&&0417.0300000417,3
Oulun keskustaajama Oulu (138 188)
Haukipudas (17 745)
Kempele (15 290)
Oulunsalo (9 263)
Kiiminki (4 954)
Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&0185440.&&&&00185 440 &&&&&&&&&&&&0190.020000190,02 &&&&&&&&&&&&0975.0900000975,9
Outokummun keskustaajama Outokumpu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&04956.&&&&004 956 &&&&&&&&&&&&&010.060000010,60 &&&&&&&&&&&&0467.0500000467,5
Paatela Äänekoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0382.&&&&00382 &&&&&&&&&&&&&&01.07900001,79 &&&&&&&&&&&&0213.&&&&00213,0
Paattinen Turku (942)
Lieto (45)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0987.&&&&00987 &&&&&&&&&&&&&&04.07500004,75 &&&&&&&&&&&&0207.0800000207,8
Paavola Siikajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0502.&&&&00502 &&&&&&&&&&&&&&01.04400001,44 &&&&&&&&&&&&0349.0200000349,2
Padasjoen kirkonkylä Padasjoki Päijät-Häme &&&&&&&&&&&01644.&&&&001 644 &&&&&&&&&&&&&&05.05400005,54 &&&&&&&&&&&&0296.0800000296,8
Paihola Kontiolahti Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0222.&&&&00222 &&&&&&&&&&&&&&00.09200000,92 &&&&&&&&&&&&0240.0700000240,7
Paimion keskustaajama Paimio Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&08018.&&&&008 018 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&0016,00 &&&&&&&&&&&&0501.0100000501,1
Palojoki Nurmijärvi (301)
Tuusula (8)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0309.&&&&00309 &&&&&&&&&&&&&&02.03100002,31 &&&&&&&&&&&&0133.0600000133,6
Paltamon kirkonkylä Paltamo Kainuu &&&&&&&&&&&01795.&&&&001 795 &&&&&&&&&&&&&&06.01700006,17 &&&&&&&&&&&&0290.0900000290,9
Paltaniemi Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0326.&&&&00326 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,50 &&&&&&&&&&&&0130.0500000130,5
Panelia Eura Satakunta &&&&&&&&&&&&0934.&&&&00934 &&&&&&&&&&&&&&06.06700006,67 &&&&&&&&&&&&0140.0100000140,1
Pankakoski Lieksa Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0763.&&&&00763 &&&&&&&&&&&&&&02.06200002,62 &&&&&&&&&&&&0290.0900000290,9
Paraisten keskustaajama Parainen Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&09627.&&&&009 627 &&&&&&&&&&&&&025.082000025,82 &&&&&&&&&&&&0372.0800000372,8
Parhalahti Pyhäjoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0292.&&&&00292 &&&&&&&&&&&&&&02.06900002,69 &&&&&&&&&&&&0108.0700000108,7
Parikkalan kirkonkylä Parikkala Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&01736.&&&&001 736 &&&&&&&&&&&&&&04.01400004,14 &&&&&&&&&&&&0419.0300000419,3
Parkanon keskustaajama Parkano Pirkanmaa &&&&&&&&&&&04546.&&&&004 546 &&&&&&&&&&&&&013.040000013,40 &&&&&&&&&&&&0339.0200000339,2
Parola Hattula (6 692)
Hämeenlinna (18)
Kanta-Häme &&&&&&&&&&&06710.&&&&006 710 &&&&&&&&&&&&&015.092000015,92 &&&&&&&&&&&&0421.0600000421,6
Pelkosenniemen kirkonkylä Pelkosenniemi Lappi &&&&&&&&&&&&0381.&&&&00381 &&&&&&&&&&&&&&01.05600001,56 &&&&&&&&&&&&0243.0600000243,6
Pellesmäki-Vehmasmäki Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0508.&&&&00508 &&&&&&&&&&&&&&04.01300004,13 &&&&&&&&&&&&0123.0200000123,2
Pellon kirkonkylä Pello Lappi &&&&&&&&&&&02039.&&&&002 039 &&&&&&&&&&&&&&06.08700006,87 &&&&&&&&&&&&0297.&&&&00297,0
Pellosniemi Ristiina Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0379.&&&&00379 &&&&&&&&&&&&&&01.06200001,62 &&&&&&&&&&&&0234.0700000234,7
Peltokorpi Kokkola Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0437.&&&&00437 &&&&&&&&&&&&&&03.01300003,13 &&&&&&&&&&&&0139.0800000139,8
Peltosalmi Iisalmi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0772.&&&&00772 &&&&&&&&&&&&&&02.08600002,86 &&&&&&&&&&&&0270.&&&&00270,0
Pennala Orimattila Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0812.&&&&00812 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,00 &&&&&&&&&&&&0270.0700000270,7
Perhon kirkonkylä Perho Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0859.&&&&00859 &&&&&&&&&&&&&&03.01800003,18 &&&&&&&&&&&&0270.0400000270,4
Pernajan kirkonkylä Loviisa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0485.&&&&00485 &&&&&&&&&&&&&&02.01900002,19 &&&&&&&&&&&&0221.0900000221,9
Perniön asemanseutu Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0251.&&&&00251 &&&&&&&&&&&&&&01.07500001,75 &&&&&&&&&&&&0143.0400000143,4
Perniön kirkonkylä Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&02457.&&&&002 457 &&&&&&&&&&&&&&05.06900005,69 &&&&&&&&&&&&0432.&&&&00432,0
Pertunmaan kirkonkylä Pertunmaa Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0495.&&&&00495 &&&&&&&&&&&&&&02.0600002,06 &&&&&&&&&&&&0240.0800000240,8
Perälä Teuva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0436.&&&&00436 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,10 &&&&&&&&&&&&&085.060000085,6
Peräseinäjoen kirkonkylä Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01617.&&&&001 617 &&&&&&&&&&&&&&07.06300007,63 &&&&&&&&&&&&0211.0800000211,8
Petolahti Maalahti Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0621.&&&&00621 &&&&&&&&&&&&&&04.0600004,06 &&&&&&&&&&&&0152.0900000152,9
Petsmo Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0370.&&&&00370 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,10 &&&&&&&&&&&&0119.0300000119,3
Petäjäveden kirkonkylä Petäjävesi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01920.&&&&001 920 &&&&&&&&&&&&&&05.04700005,47 &&&&&&&&&&&&0351.0200000351,2
Piehinki Raahe Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0409.&&&&00409 &&&&&&&&&&&&&&03.01700003,17 &&&&&&&&&&&&0129.&&&&00129,0
Pieksämäen keskustaajama Pieksämäki Etelä-Savo &&&&&&&&&&014109.&&&&0014 109 &&&&&&&&&&&&&017.094000017,94 &&&&&&&&&&&&0786.0300000786,3
Pielaveden kirkonkylä Pielavesi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&02093.&&&&002 093 &&&&&&&&&&&&&&03.09200003,92 &&&&&&&&&&&&0533.0600000533,6
Pietarsaaren keskustaajama Pietarsaari (19 201)
Pedersören kunta (1 708)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&020909.&&&&0020 909 &&&&&&&&&&&&&026.078000026,78 &&&&&&&&&&&&0780.0700000780,7
Pihkainmäki Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0450.&&&&00450 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0248.0300000248,3
Pihtiputaan kirkonkylä Pihtipudas Keski-Suomi &&&&&&&&&&&02041.&&&&002 041 &&&&&&&&&&&&&&05.09100005,91 &&&&&&&&&&&&0345.0200000345,2
Piippolan kirkonkylä Siikalatva Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0583.&&&&00583 &&&&&&&&&&&&&&02.06300002,63 &&&&&&&&&&&&0222.0100000222,1
Pirttikylä Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0436.&&&&00436 &&&&&&&&&&&&&&03.03600003,36 &&&&&&&&&&&&0129.0700000129,7
Pohjakylä Sastamala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0467.&&&&00467 &&&&&&&&&&&&&&02.01100002,11 &&&&&&&&&&&&0221.0700000221,7
Pohjan kirkonkylä (Pohjankuru) Raasepori Uusimaa &&&&&&&&&&&02227.&&&&002 227 &&&&&&&&&&&&&&06.06500006,65 &&&&&&&&&&&&0334.0900000334,9
Poikko Naantali Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0217.&&&&00217 &&&&&&&&&&&&&&01.04800001,48 &&&&&&&&&&&&0146.0400000146,4
Polvijärven kirkonkylä Polvijärvi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01492.&&&&001 492 &&&&&&&&&&&&&&04.05800004,58 &&&&&&&&&&&&0325.0800000325,8
Pomarkun kirkonkylä Pomarkku Satakunta &&&&&&&&&&&01433.&&&&001 433 &&&&&&&&&&&&&&05.02300005,23 &&&&&&&&&&&&0273.0800000273,8
Porin keskustaajama Pori (62 370)
Ulvila (10 791)
Harjavalta (6 871)
Nakkila (4 262)
Satakunta &&&&&&&&&&084294.&&&&0084 294 &&&&&&&&&&&&0119.0950000119,95 &&&&&&&&&&&&0702.0800000702,8
Pornaisten kirkonkylä Pornainen Uusimaa &&&&&&&&&&&02095.&&&&002 095 &&&&&&&&&&&&&&06.03300006,33 &&&&&&&&&&&&0331.&&&&00331,0
Porvoon keskustaajama Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&036861.&&&&0036 861 &&&&&&&&&&&&&047.014000047,14 &&&&&&&&&&&&0781.0900000781,9
Puhos Kitee Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0231.&&&&00231 &&&&&&&&&&&&&&00.08100000,81 &&&&&&&&&&&&0285.0200000285,2
Pukkilan kirkonkylä Pukkila Uusimaa &&&&&&&&&&&&0803.&&&&00803 &&&&&&&&&&&&&&02.03200002,32 &&&&&&&&&&&&0346.0700000346,7
Pulkkilan kirkonkylä Siikalatva Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0854.&&&&00854 &&&&&&&&&&&&&&03.07600003,76 &&&&&&&&&&&&0226.0900000226,9
Punkalaitumen kirkonkylä Punkalaidun Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01296.&&&&001 296 &&&&&&&&&&&&&&04.07300004,73 &&&&&&&&&&&&0273.0700000273,7
Punkasalmi Punkaharju Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01495.&&&&001 495 &&&&&&&&&&&&&&02.06800002,68 &&&&&&&&&&&&0557.0200000557,2
Puolangan kirkonkylä Puolanka Kainuu &&&&&&&&&&&01654.&&&&001 654 &&&&&&&&&&&&&&03.05900003,59 &&&&&&&&&&&&0461.0300000461,3
Purmo Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0337.&&&&00337 &&&&&&&&&&&&&&03.03800003,38 &&&&&&&&&&&&&099.080000099,8
Purola Pyhtää Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0279.&&&&00279 &&&&&&&&&&&&&&02.02800002,28 &&&&&&&&&&&&0122.0500000122,5
Pusulan kylä Nummi-Pusula Uusimaa &&&&&&&&&&&&0787.&&&&00787 &&&&&&&&&&&&&&01.09200001,92 &&&&&&&&&&&&0409.0900000409,9
Puuluoto Tornio Lappi &&&&&&&&&&&&0294.&&&&00294 &&&&&&&&&&&&&&00.07500000,75 &&&&&&&&&&&&0392.&&&&00392,0
Puumalan kirkonkylä Puumala Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01246.&&&&001 246 &&&&&&&&&&&&&&03.02700003,27 &&&&&&&&&&&&0380.0500000380,5
Pyhtään kirkonkylä Pyhtää Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0724.&&&&00724 &&&&&&&&&&&&&&03.05100003,51 &&&&&&&&&&&&0206.0300000206,3
Pyhä Mynämäki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0314.&&&&00314 &&&&&&&&&&&&&&02.0300002,03 &&&&&&&&&&&&0154.0600000154,6
Pyhäjoen kirkonkylä Pyhäjoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01683.&&&&001 683 &&&&&&&&&&&&&&05.02200005,22 &&&&&&&&&&&&0322.0300000322,3
Pyhäniemi Hollola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0265.&&&&00265 &&&&&&&&&&&&&&01.08700001,87 &&&&&&&&&&&&0141.0600000141,6
Pyhännän kirkonkylä Pyhäntä Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0825.&&&&00825 &&&&&&&&&&&&&&02.0900002,09 &&&&&&&&&&&&0393.0900000393,9
Pyhäsalmi Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02708.&&&&002 708 &&&&&&&&&&&&&&06.05300006,53 &&&&&&&&&&&&0414.0900000414,9
Pylkönmäen kirkonkylä Saarijärvi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0317.&&&&00317 &&&&&&&&&&&&&&01.01900001,19 &&&&&&&&&&&&0266.0900000266,9
Pännäinen Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0978.&&&&00978 &&&&&&&&&&&&&&05.08000005,80 &&&&&&&&&&&&0168.0700000168,7
Päntäne Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0219.&&&&00219 &&&&&&&&&&&&&&01.03800001,38 &&&&&&&&&&&&0159.0300000159,3
Pöljä Siilinjärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0424.&&&&00424 &&&&&&&&&&&&&&03.07900003,79 &&&&&&&&&&&&0111.0900000111,9
Raahen keskustaajama Raahe Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&019027.&&&&0019 027 &&&&&&&&&&&&&038.060000038,60 &&&&&&&&&&&&0492.0900000492,9
Raippaluoto Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0718.&&&&00718 &&&&&&&&&&&&&&03.08800003,88 &&&&&&&&&&&&0185.0300000185,3
Rajamäki Nurmijärvi (6 173)
Hyvinkää (45)
Uusimaa &&&&&&&&&&&06218.&&&&006 218 &&&&&&&&&&&&&013.016000013,16 &&&&&&&&&&&&0472.0500000472,5
Rangsby Saltvik Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0278.&&&&00278 &&&&&&&&&&&&&&01.06300001,63 &&&&&&&&&&&&0170.0600000170,6
Rantasalmen kirkonkylä Rantasalmi Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01552.&&&&001 552 &&&&&&&&&&&&&&03.06700003,67 &&&&&&&&&&&&0422.0700000422,7
Rantsilan kirkonkylä Siikalatva Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0876.&&&&00876 &&&&&&&&&&&&&&03.03700003,37 &&&&&&&&&&&&0259.0600000259,6
Ranuan kirkonkylä Ranua Lappi &&&&&&&&&&&02020.&&&&002 020 &&&&&&&&&&&&&&04.09300004,93 &&&&&&&&&&&&0409.0400000409,4
Rasila Ruokolahti Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&02750.&&&&002 750 &&&&&&&&&&&&&&05.09900005,99 &&&&&&&&&&&&0459.&&&&00459,0
Rauman keskustaajama Rauma Satakunta &&&&&&&&&&033455.&&&&0033 455 &&&&&&&&&&&&&051.01000051,01 &&&&&&&&&&&&0655.0800000655,8
Rautalammin kirkonkylä Rautalampi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01641.&&&&001 641 &&&&&&&&&&&&&&04.06900004,69 &&&&&&&&&&&&0350.0300000350,3
Rautavaaran kirkonkylä Rautavaara Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0821.&&&&00821 &&&&&&&&&&&&&&02.02400002,24 &&&&&&&&&&&&0367.0300000367,3
Rautio Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0382.&&&&00382 &&&&&&&&&&&&&&02.03400002,34 &&&&&&&&&&&&0163.0600000163,6
Rautionsaari Rovaniemi Lappi &&&&&&&&&&&01092.&&&&001 092 &&&&&&&&&&&&&&05.09900005,99 &&&&&&&&&&&&0182.0400000182,4
Rautjärven asemanseutu Rautjärvi (227)
Ruokolahti (7)
Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0234.&&&&00234 &&&&&&&&&&&&&&01.02100001,21 &&&&&&&&&&&&0193.0400000193,4
Reijola Joensuu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&02921.&&&&002 921 &&&&&&&&&&&&&&06.05700006,57 &&&&&&&&&&&&0444.0400000444,4
Reisjärven kirkonkylä Reisjärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01229.&&&&001 229 &&&&&&&&&&&&&&04.01500004,15 &&&&&&&&&&&&0296.0300000296,3
Rengon kirkonkylä Hämeenlinna Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01154.&&&&001 154 &&&&&&&&&&&&&&04.0700004,07 &&&&&&&&&&&&0283.0300000283,3
Renum-Jackarby Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0269.&&&&00269 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,50 &&&&&&&&&&&&0107.0700000107,7
Reposaari Pori Satakunta &&&&&&&&&&&&0862.&&&&00862 &&&&&&&&&&&&&&01.05400001,54 &&&&&&&&&&&&0560.0900000560,9
Revonlahti Siikajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0425.&&&&00425 &&&&&&&&&&&&&&02.02500002,25 &&&&&&&&&&&&0189.0200000189,2
Riihikoski Pöytyä Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01481.&&&&001 481 &&&&&&&&&&&&&&03.09400003,94 &&&&&&&&&&&&0376.0100000376,1
Riihimäen keskustaajama Riihimäki (27 584)
Hausjärvi (24)
Kanta-Häme &&&&&&&&&&027608.&&&&0027 608 &&&&&&&&&&&&&025.086000025,86 &&&&&&&&&&&01067.04000001 067,4
Riipilä Vantaa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0559.&&&&00559 &&&&&&&&&&&&&&02.07500002,75 &&&&&&&&&&&&0203.0300000203,3
Riskunmäki Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0215.&&&&00215 &&&&&&&&&&&&&&00.08100000,81 &&&&&&&&&&&&0264.0600000264,6
Ristiinan kirkonkylä Ristiina Etelä-Savo &&&&&&&&&&&02297.&&&&002 297 &&&&&&&&&&&&&&04.01200004,12 &&&&&&&&&&&&0557.0300000557,3
Ristijärven kirkonkylä Ristijärvi Kainuu &&&&&&&&&&&&0639.&&&&00639 &&&&&&&&&&&&&&02.01900002,19 &&&&&&&&&&&&0292.0300000292,3
Risö Häll Luoto Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02445.&&&&002 445 &&&&&&&&&&&&&&08.03900008,39 &&&&&&&&&&&&0291.0500000291,5
Riutta Riihimäki (265)
Loppi (17)
Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0282.&&&&00282 &&&&&&&&&&&&&&02.02300002,23 &&&&&&&&&&&&0126.0300000126,3
Rova Kittilä Lappi &&&&&&&&&&&&0255.&&&&00255 &&&&&&&&&&&&&&00.06300000,63 &&&&&&&&&&&&0408.&&&&00408,0
Rovaniemen keskustaajama Rovaniemi Lappi &&&&&&&&&&050552.&&&&0050 552 &&&&&&&&&&&&&054.093000054,93 &&&&&&&&&&&&0920.0400000920,4
Ruka Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0203.&&&&00203 &&&&&&&&&&&&&&03.02800003,28 &&&&&&&&&&&&&061.090000061,9
Ruotanen Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0495.&&&&00495 &&&&&&&&&&&&&&02.01300002,13 &&&&&&&&&&&&0232.0900000232,9
Ruotsalo-Peitso Kokkola Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0347.&&&&00347 &&&&&&&&&&&&&&02.07300002,73 &&&&&&&&&&&&0126.0900000126,9
Ruotsinpyhtään kirkonkylä Loviisa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0536.&&&&00536 &&&&&&&&&&&&&&01.09700001,97 &&&&&&&&&&&&0272.0300000272,3
Ruoveden kirkonkylä Ruovesi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02112.&&&&002 112 &&&&&&&&&&&&&&05.07900005,79 &&&&&&&&&&&&0364.0900000364,9
Ruukki Siikajoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01247.&&&&001 247 &&&&&&&&&&&&&&04.03900004,39 &&&&&&&&&&&&0284.0100000284,1
Ruutana Kangasala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02571.&&&&002 571 &&&&&&&&&&&&&&05.07800005,78 &&&&&&&&&&&&0444.0600000444,6
Rymättylän kirkonkylä Naantali Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0812.&&&&00812 &&&&&&&&&&&&&&02.03800002,38 &&&&&&&&&&&&0341.0200000341,2
Ryttylä Hausjärvi Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01666.&&&&001 666 &&&&&&&&&&&&&&03.08100003,81 &&&&&&&&&&&&0437.&&&&00437,0
Rääkkylän kirkonkylä Rääkkylä Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0685.&&&&00685 &&&&&&&&&&&&&&02.03700002,37 &&&&&&&&&&&&0288.0600000288,6
Röykkä Nurmijärvi Uusimaa &&&&&&&&&&&01625.&&&&001 625 &&&&&&&&&&&&&&03.07500003,75 &&&&&&&&&&&&0433.0500000433,5
Saarijärven keskustaajama Saarijärvi Keski-Suomi &&&&&&&&&&&05358.&&&&005 358 &&&&&&&&&&&&&013.07000013,07 &&&&&&&&&&&&0410.&&&&00410,0
Saariselkä Inari Lappi &&&&&&&&&&&&0288.&&&&00288 &&&&&&&&&&&&&&02.01900002,19 &&&&&&&&&&&&0131.0700000131,7
Sahalahden kirkonkylä Kangasala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01232.&&&&001 232 &&&&&&&&&&&&&&03.02800003,28 &&&&&&&&&&&&0376.0100000376,1
Saimaanharju Taipalsaari Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&01918.&&&&001 918 &&&&&&&&&&&&&&02.08900002,89 &&&&&&&&&&&&0663.0700000663,7
Sallan kirkonkylä Salla Lappi &&&&&&&&&&&01844.&&&&001 844 &&&&&&&&&&&&&&03.08600003,86 &&&&&&&&&&&&0478.0200000478,2
Salon keskustaajama Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&030540.&&&&0030 540 &&&&&&&&&&&&&037.077000037,77 &&&&&&&&&&&&0808.0600000808,6
Sammatin kirkonkylä Lohja Uusimaa &&&&&&&&&&&&0872.&&&&00872 &&&&&&&&&&&&&&03.09700003,97 &&&&&&&&&&&&0219.0800000219,8
Saukkola Nummi-Pusula Uusimaa &&&&&&&&&&&01038.&&&&001 038 &&&&&&&&&&&&&&04.03600004,36 &&&&&&&&&&&&0238.0100000238,1
Sauvon kirkonkylä Sauvo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01260.&&&&001 260 &&&&&&&&&&&&&&03.08100003,81 &&&&&&&&&&&&0330.0500000330,5
Savijärvi Sipoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0220.&&&&00220 &&&&&&&&&&&&&&01.03100001,31 &&&&&&&&&&&&0167.0600000167,6
Savitaipaleen kirkonkylä Savitaipale Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&01939.&&&&001 939 &&&&&&&&&&&&&&05.08500005,85 &&&&&&&&&&&&0331.0200000331,2
Savonlinnan keskustaajama Savonlinna Etelä-Savo &&&&&&&&&&023234.&&&&0023 234 &&&&&&&&&&&&&022.067000022,67 &&&&&&&&&&&01025.&&&&001 025,0
Savonrannan kirkonkylä Savonlinna Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0481.&&&&00481 &&&&&&&&&&&&&&01.09300001,93 &&&&&&&&&&&&0248.0900000248,9
Savukosken kirkonkylä Savukoski Lappi &&&&&&&&&&&&0462.&&&&00462 &&&&&&&&&&&&&&02.02500002,25 &&&&&&&&&&&&0205.0400000205,4
Seinäjoen keskustaajama Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&045732.&&&&0045 732 &&&&&&&&&&&&&051.097000051,97 &&&&&&&&&&&&0880.&&&&00880,0
Sieppijärvi Kolari Lappi &&&&&&&&&&&&0236.&&&&00236 &&&&&&&&&&&&&&01.04100001,41 &&&&&&&&&&&&0166.0900000166,9
Sievin kirkonkylä Sievi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01869.&&&&001 869 &&&&&&&&&&&&&&04.03500004,35 &&&&&&&&&&&&0430.&&&&00430,0
Siikaisten kirkonkylä Siikainen Satakunta &&&&&&&&&&&&0500.&&&&00500 &&&&&&&&&&&&&&02.0100002,01 &&&&&&&&&&&&0248.0500000248,5
Siilinjärven kirkonkylä Siilinjärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&011189.&&&&0011 189 &&&&&&&&&&&&&021.018000021,18 &&&&&&&&&&&&0528.0200000528,2
Siltakylä Pyhtää Kymenlaakso &&&&&&&&&&&02863.&&&&002 863 &&&&&&&&&&&&&010.032000010,32 &&&&&&&&&&&&0277.0300000277,3
Simola Nurmijärvi (154)
Espoo (53)
Uusimaa &&&&&&&&&&&&0207.&&&&00207 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,00 &&&&&&&&&&&&0207.&&&&00207,0
Simon asemanseutu Simo Lappi &&&&&&&&&&&&0913.&&&&00913 &&&&&&&&&&&&&&03.0100003,01 &&&&&&&&&&&&0303.0400000303,4
Simon kirkonkylä Simo Lappi &&&&&&&&&&&&0226.&&&&00226 &&&&&&&&&&&&&&01.05500001,55 &&&&&&&&&&&&0145.0700000145,7
Simpele Rautjärvi Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&01912.&&&&001 912 &&&&&&&&&&&&&&05.0300005,03 &&&&&&&&&&&&0380.0200000380,2
Sinettä Rovaniemi Lappi &&&&&&&&&&&&0463.&&&&00463 &&&&&&&&&&&&&&01.09900001,99 &&&&&&&&&&&&0232.0700000232,7
Sippola Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0203.&&&&00203 &&&&&&&&&&&&&&01.04700001,47 &&&&&&&&&&&&0137.0900000137,9
Sirkka Kittilä Lappi &&&&&&&&&&&&0691.&&&&00691 &&&&&&&&&&&&&&07.08800007,88 &&&&&&&&&&&&&087.070000087,7
Sitlahdenkylä Luvia Satakunta &&&&&&&&&&&01923.&&&&001 923 &&&&&&&&&&&&&&07.03100007,31 &&&&&&&&&&&&0263.&&&&00263,0
Siuntion asemanseutu Siuntio Uusimaa &&&&&&&&&&&02195.&&&&002 195 &&&&&&&&&&&&&&03.02400003,24 &&&&&&&&&&&&0677.0100000677,1
Siuntion kirkonkylä Siuntio Uusimaa &&&&&&&&&&&&0370.&&&&00370 &&&&&&&&&&&&&&01.08800001,88 &&&&&&&&&&&&0197.0300000197,3
Siuro Nokia Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02399.&&&&002 399 &&&&&&&&&&&&&&05.01600005,16 &&&&&&&&&&&&0464.0900000464,9
Sodankylän kirkonkylä Sodankylä Lappi &&&&&&&&&&&05076.&&&&005 076 &&&&&&&&&&&&&011.032000011,32 &&&&&&&&&&&&0448.0500000448,5
Soinin kirkonkylä Soini Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01095.&&&&001 095 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,90 &&&&&&&&&&&&0280.0800000280,8
Soklot Uusikaarlepyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0243.&&&&00243 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,00 &&&&&&&&&&&&0121.0500000121,5
Someron keskustaajama Somero Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&05074.&&&&005 074 &&&&&&&&&&&&&011.094000011,94 &&&&&&&&&&&&0425.0100000425,1
Sonkajärven kirkonkylä Sonkajärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01472.&&&&001 472 &&&&&&&&&&&&&&02.08400002,84 &&&&&&&&&&&&0518.0900000518,9
Sorsakoski Leppävirta Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0831.&&&&00831 &&&&&&&&&&&&&&02.04800002,48 &&&&&&&&&&&&0335.0500000335,5
Sotkia Akaa Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0213.&&&&00213 &&&&&&&&&&&&&&01.06300001,63 &&&&&&&&&&&&0130.0700000130,7
Storby Eckerö Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0406.&&&&00406 &&&&&&&&&&&&&&02.07100002,71 &&&&&&&&&&&&0150.0100000150,1
Stormi Sastamala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0244.&&&&00244 &&&&&&&&&&&&&&01.09300001,93 &&&&&&&&&&&&0126.0700000126,7
Störsvik Siuntio Uusimaa &&&&&&&&&&&&0289.&&&&00289 &&&&&&&&&&&&&&01.04200001,42 &&&&&&&&&&&&0203.0100000203,1
Suinula Kangasala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0724.&&&&00724 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,30 &&&&&&&&&&&&0219.0300000219,3
Sukeva Sonkajärvi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0433.&&&&00433 &&&&&&&&&&&&&&01.08200001,82 &&&&&&&&&&&&0237.0500000237,5
Sulkavan kirkonkylä Sulkava Etelä-Savo &&&&&&&&&&&01213.&&&&001 213 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,30 &&&&&&&&&&&&0368.0100000368,1
Sumiaisten kirkonkylä Äänekoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0465.&&&&00465 &&&&&&&&&&&&&&01.03500001,35 &&&&&&&&&&&&0345.0100000345,1
Sundom Vaasa (2 153)
Mustasaari (1 416)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03569.&&&&003 569 &&&&&&&&&&&&&015.071000015,71 &&&&&&&&&&&&0227.0200000227,2
Suolahden keskustaajama Äänekoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&04603.&&&&004 603 &&&&&&&&&&&&&&08.02100008,21 &&&&&&&&&&&&0560.0400000560,4
Suomenlinna Helsinki Uusimaa &&&&&&&&&&&&0802.&&&&00802 &&&&&&&&&&&&&&00.06200000,62 &&&&&&&&&&&01292.02000001 292,2
Suomussalmen kirkonkylä Suomussalmi Kainuu &&&&&&&&&&&&0960.&&&&00960 &&&&&&&&&&&&&&02.01800002,18 &&&&&&&&&&&&0439.0500000439,5
Suonenjoen keskustaajama Suonenjoki Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&05447.&&&&005 447 &&&&&&&&&&&&&012.016000012,16 &&&&&&&&&&&&0447.0800000447,8
Syrjäntaka Hämeenlinna Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0536.&&&&00536 &&&&&&&&&&&&&&02.01200002,12 &&&&&&&&&&&&0252.0800000252,8
Sysmän kirkonkylä Sysmä Päijät-Häme &&&&&&&&&&&02160.&&&&002 160 &&&&&&&&&&&&&&06.0800006,08 &&&&&&&&&&&&0355.0600000355,6
Syvänniemi Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0240.&&&&00240 &&&&&&&&&&&&&&01.02900001,29 &&&&&&&&&&&&0186.&&&&00186,0
Säkylän kirkonkylä Säkylä Satakunta &&&&&&&&&&&03229.&&&&003 229 &&&&&&&&&&&&&&09.07400009,74 &&&&&&&&&&&&0331.0700000331,7
Sälinkää Mäntsälä Uusimaa &&&&&&&&&&&&0266.&&&&00266 &&&&&&&&&&&&&&01.06300001,63 &&&&&&&&&&&&0163.0700000163,7
Särkisalmi Parikkala Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0443.&&&&00443 &&&&&&&&&&&&&&02.08100002,81 &&&&&&&&&&&&0157.0400000157,4
Säyneinen Juankoski Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0227.&&&&00227 &&&&&&&&&&&&&&01.02800001,28 &&&&&&&&&&&&0177.0200000177,2
Sääksjärvi Mäntsälä Uusimaa &&&&&&&&&&&&0256.&&&&00256 &&&&&&&&&&&&&&02.02900002,29 &&&&&&&&&&&&0112.&&&&00112,0
Söderby Lemland Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0521.&&&&00521 &&&&&&&&&&&&&&03.07600003,76 &&&&&&&&&&&&0138.0700000138,7
Söderkulla Sipoo (5 638)
Helsinki (1 750)
Vantaa (28)
Uusimaa &&&&&&&&&&&07416.&&&&007 416 &&&&&&&&&&&&&035.030000035,30 &&&&&&&&&&&&0210.0100000210,1
Söörmarkku Pori Satakunta &&&&&&&&&&&&0565.&&&&00565 &&&&&&&&&&&&&&02.09400002,94 &&&&&&&&&&&&0192.0300000192,3
Taalintehdas Kemiönsaari Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01273.&&&&001 273 &&&&&&&&&&&&&&03.08100003,81 &&&&&&&&&&&&0334.&&&&00334,0
Taavetti Luumäki Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&02226.&&&&002 226 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005,00 &&&&&&&&&&&&0445.0200000445,2
Taipalsaaren kirkonkylä Taipalsaari Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0864.&&&&00864 &&&&&&&&&&&&&&02.03900002,39 &&&&&&&&&&&&0361.&&&&00361,0
Taivalkosken kirkonkylä Taivalkoski Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02056.&&&&002 056 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,10 &&&&&&&&&&&&0403.0100000403,1
Taivassalon kirkonkylä Taivassalo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0648.&&&&00648 &&&&&&&&&&&&&&02.08100002,81 &&&&&&&&&&&&0230.0400000230,4
Takamaa Ylöjärvi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0510.&&&&00510 &&&&&&&&&&&&&&03.0500003,05 &&&&&&&&&&&&0167.0200000167,2
Tammisaaren keskustaajama Raasepori Uusimaa &&&&&&&&&&&08768.&&&&008 768 &&&&&&&&&&&&&011.096000011,96 &&&&&&&&&&&&0733.0300000733,3
Tampereen keskustaajama Tampere (208 252)
Nokia (26 164)
Ylöjärvi (23 181)
Kangasala (20 042)
Lempäälä (18 248)
Pirkkala (17 171)
Pirkanmaa &&&&&&&&&0313058.&&&&00313 058 &&&&&&&&&&&&0258.0520000258,52 &&&&&&&&&&&01211.&&&&001 211,0
Tarvasjoen kirkonkylä Tarvasjoki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0882.&&&&00882 &&&&&&&&&&&&&&03.04800003,48 &&&&&&&&&&&&0253.0200000253,2
Tavastila Mynämäki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0567.&&&&00567 &&&&&&&&&&&&&&03.07900003,79 &&&&&&&&&&&&0149.0700000149,7
Teerijärvi Kruunupyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0952.&&&&00952 &&&&&&&&&&&&&&04.07100004,71 &&&&&&&&&&&&0202.&&&&00202,0
Teijo Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0398.&&&&00398 &&&&&&&&&&&&&&02.01700002,17 &&&&&&&&&&&&0183.0400000183,4
Tenhola Raasepori Uusimaa &&&&&&&&&&&&0771.&&&&00771 &&&&&&&&&&&&&&02.09400002,94 &&&&&&&&&&&&0262.0500000262,5
Teponmäki Inari Lappi &&&&&&&&&&&&0296.&&&&00296 &&&&&&&&&&&&&&02.01700002,17 &&&&&&&&&&&&0136.0400000136,4
Tervakoski Janakkala Kanta-Häme &&&&&&&&&&&04191.&&&&004 191 &&&&&&&&&&&&&&07.08800007,88 &&&&&&&&&&&&0531.0700000531,7
Tervola2selvennä Tervola Lappi &&&&&&&&&&&&0226.&&&&00226 &&&&&&&&&&&&&&01.06900001,69 &&&&&&&&&&&&0133.0600000133,6
Tervolan kirkonkylä Tervola Lappi &&&&&&&&&&&01112.&&&&001 112 &&&&&&&&&&&&&&03.01700003,17 &&&&&&&&&&&&0350.0500000350,5
Tervon kirkonkylä Tervo Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0573.&&&&00573 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,70 &&&&&&&&&&&&0337.0200000337,2
Tesjoki Loviisa Uusimaa &&&&&&&&&&&&0961.&&&&00961 &&&&&&&&&&&&&&02.06800002,68 &&&&&&&&&&&&0358.0200000358,2
Teuvan kirkonkylä Teuva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03021.&&&&003 021 &&&&&&&&&&&&&015.034000015,34 &&&&&&&&&&&&0197.&&&&00197,0
Tiistenjoki Lapua Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0245.&&&&00245 &&&&&&&&&&&&&&02.0400002,04 &&&&&&&&&&&&0120.&&&&00120,0
Tikkakoski Jyväskylä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&04310.&&&&004 310 &&&&&&&&&&&&&&05.06300005,63 &&&&&&&&&&&&0766.&&&&00766,0
Tiukka Kristiinankaupunki Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0226.&&&&00226 &&&&&&&&&&&&&&01.06800001,68 &&&&&&&&&&&&0134.0200000134,2
Toholammin kirkonkylä Toholampi Keski-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01639.&&&&001 639 &&&&&&&&&&&&&&06.02200006,22 &&&&&&&&&&&&0263.0400000263,4
Toija Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0571.&&&&00571 &&&&&&&&&&&&&&01.09700001,97 &&&&&&&&&&&&0289.0600000289,6
Toijalan keskustaajama Akaa Pirkanmaa &&&&&&&&&&&08363.&&&&008 363 &&&&&&&&&&&&&015.049000015,49 &&&&&&&&&&&&0539.0900000539,9
Toivakan kirkonkylä Toivakka Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01003.&&&&001 003 &&&&&&&&&&&&&&02.07800002,78 &&&&&&&&&&&&0361.0100000361,1
Toivala-Vuorela Siilinjärvi (5 284)
Kuopio (146)
Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&05430.&&&&005 430 &&&&&&&&&&&&&&09.04400009,44 &&&&&&&&&&&&0575.0300000575,3
Tolpanniemi Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01323.&&&&001 323 &&&&&&&&&&&&&&02.0200002,02 &&&&&&&&&&&&0655.0600000655,6
Tornion keskustaajama Tornio Lappi &&&&&&&&&&017157.&&&&0017 157 &&&&&&&&&&&&&034.083000034,83 &&&&&&&&&&&&0492.0600000492,6
Träskby Sipoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0585.&&&&00585 &&&&&&&&&&&&&&04.09600004,96 &&&&&&&&&&&&0117.0900000117,9
Tupos Liminka Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02669.&&&&002 669 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,00 &&&&&&&&&&&&0667.0300000667,3
Turenki Janakkala Kanta-Häme &&&&&&&&&&&07787.&&&&007 787 &&&&&&&&&&&&&014.02000014,02 &&&&&&&&&&&&0555.0500000555,5
Turun keskustaajama Turku (168 622)
Kaarina (29 135)
Raisio (24 071)
Naantali (13 893)
Lieto (12 500)
Rusko (3 097)
Masku (1 080)
Paimio (70)
Varsinais-Suomi &&&&&&&&&0252468.&&&&00252 468 &&&&&&&&&&&&0252.0650000252,65 &&&&&&&&&&&&0999.0300000999,3
Tuunaansaari Punkaharju Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0207.&&&&00207 &&&&&&&&&&&&&&01.01600001,16 &&&&&&&&&&&&0178.&&&&00178,0
Tuupovaaran kirkonkylä Joensuu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0601.&&&&00601 &&&&&&&&&&&&&&02.0500002,05 &&&&&&&&&&&&0292.0700000292,7
Tuuri Töysä (747)
Alavus (13)
Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0760.&&&&00760 &&&&&&&&&&&&&&03.07500003,75 &&&&&&&&&&&&0202.0700000202,7
Tuusniemen kirkonkylä Tuusniemi Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01101.&&&&001 101 &&&&&&&&&&&&&&02.08500002,85 &&&&&&&&&&&&0386.0800000386,8
Tyrnävän kirkonkylä Tyrnävä Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02741.&&&&002 741 &&&&&&&&&&&&&&06.07500006,75 &&&&&&&&&&&&0406.0100000406,1
Töysän kirkonkylä Töysä Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0942.&&&&00942 &&&&&&&&&&&&&&04.0300004,03 &&&&&&&&&&&&0233.0700000233,7
Uimaharju Joensuu Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01526.&&&&001 526 &&&&&&&&&&&&&&05.05100005,51 &&&&&&&&&&&&0276.0900000276,9
Untamala Laitila Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0344.&&&&00344 &&&&&&&&&&&&&&03.03100003,31 &&&&&&&&&&&&0103.0900000103,9
Uotsola Sastamala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01036.&&&&001 036 &&&&&&&&&&&&&&03.05300003,53 &&&&&&&&&&&&0293.0200000293,2
Urjalan kirkonkylä Urjala Pirkanmaa &&&&&&&&&&&02479.&&&&002 479 &&&&&&&&&&&&&&08.0500008,05 &&&&&&&&&&&&0308.&&&&00308,0
Utajärven kirkonkylä Utajärvi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01371.&&&&001 371 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,60 &&&&&&&&&&&&0298.&&&&00298,0
Utsjoen kirkonkylä Utsjoki Lappi &&&&&&&&&&&&0351.&&&&00351 &&&&&&&&&&&&&&01.06400001,64 &&&&&&&&&&&&0214.0500000214,5
Utti Kouvola Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0438.&&&&00438 &&&&&&&&&&&&&&02.05400002,54 &&&&&&&&&&&&0172.0300000172,3
Uudenkaarlepyyn keskustaajama Uusikaarlepyy Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03255.&&&&003 255 &&&&&&&&&&&&&&06.08700006,87 &&&&&&&&&&&&0473.0500000473,5
Uudenkaupungin keskustaajama Uusikaupunki Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&010159.&&&&0010 159 &&&&&&&&&&&&&017.040000017,40 &&&&&&&&&&&&0584.&&&&00584,0
Uuraisten kirkonkylä Uurainen Keski-Suomi &&&&&&&&&&&01108.&&&&001 108 &&&&&&&&&&&&&&03.09400003,94 &&&&&&&&&&&&0281.0400000281,4
Vaalan kirkonkylä Vaala Kainuu &&&&&&&&&&&01371.&&&&001 371 &&&&&&&&&&&&&&02.08400002,84 &&&&&&&&&&&&0482.0400000482,4
Vaasan keskustaajama Vaasa (56 816)
Mustasaari (7 979)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&064795.&&&&0064 795 &&&&&&&&&&&&&065.097000065,97 &&&&&&&&&&&&0982.0200000982,2
Vahdon kirkonkylä Rusko Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01101.&&&&001 101 &&&&&&&&&&&&&&03.01300003,13 &&&&&&&&&&&&0352.0300000352,3
Valkeakosken keskustaajama Valkeakoski Pirkanmaa &&&&&&&&&&017054.&&&&0017 054 &&&&&&&&&&&&&019.023000019,23 &&&&&&&&&&&&0886.0900000886,9
Vallgrund Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0534.&&&&00534 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,90 &&&&&&&&&&&&0109.&&&&00109,0
Valtimon kirkonkylä Valtimo Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&01118.&&&&001 118 &&&&&&&&&&&&&&03.04500003,45 &&&&&&&&&&&&0324.0400000324,4
Vammalan keskustaajama Sastamala Pirkanmaa &&&&&&&&&&010226.&&&&0010 226 &&&&&&&&&&&&&018.02000018,02 &&&&&&&&&&&&0567.0600000567,6
Vampulan kirkonkylä Huittinen Satakunta &&&&&&&&&&&&0501.&&&&00501 &&&&&&&&&&&&&&02.04100002,41 &&&&&&&&&&&&0207.0500000207,5
Varkauden keskustaajama Varkaus (20 241)
Leppävirta (263)
Pohjois-Savo &&&&&&&&&&020504.&&&&0020 504 &&&&&&&&&&&&&031.069000031,69 &&&&&&&&&&&&0647.0100000647,1
Varpaisjärven kirkonkylä Lapinlahti Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01225.&&&&001 225 &&&&&&&&&&&&&&03.01600003,16 &&&&&&&&&&&&0387.0400000387,4
Vartsala Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0244.&&&&00244 &&&&&&&&&&&&&&01.02100001,21 &&&&&&&&&&&&0202.0200000202,2
Vasarainen Rauma Satakunta &&&&&&&&&&&&0408.&&&&00408 &&&&&&&&&&&&&&03.07500003,75 &&&&&&&&&&&&0108.0800000108,8
Vasarla Lohja Uusimaa &&&&&&&&&&&&0257.&&&&00257 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0141.0800000141,8
Vaskiluoto Vaasa Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0367.&&&&00367 &&&&&&&&&&&&&&02.04600002,46 &&&&&&&&&&&&0149.0300000149,3
Vaskio Salo Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0319.&&&&00319 &&&&&&&&&&&&&&01.04400001,44 &&&&&&&&&&&&0221.0900000221,9
Vastamäki Ylöjärvi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0530.&&&&00530 &&&&&&&&&&&&&&03.01700003,17 &&&&&&&&&&&&0167.0400000167,4
Vattukylä Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0249.&&&&00249 &&&&&&&&&&&&&&01.07500001,75 &&&&&&&&&&&&0142.0300000142,3
Vaulammi Jokioinen Kanta-Häme &&&&&&&&&&&&0212.&&&&00212 &&&&&&&&&&&&&&01.08100001,81 &&&&&&&&&&&&0117.&&&&00117,0
Vehmersalmen kirkonkylä Kuopio Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0608.&&&&00608 &&&&&&&&&&&&&&01.01200001,12 &&&&&&&&&&&&0545.&&&&00545,0
Veikkaala Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0216.&&&&00216 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,00 &&&&&&&&&&&&0216.0300000216,3
Veikkola Kirkkonummi (5 904)
Vihti (497)
Uusimaa &&&&&&&&&&&06401.&&&&006 401 &&&&&&&&&&&&&019.01000019,01 &&&&&&&&&&&&0336.0700000336,7
Veklahti Kirkkonummi Uusimaa &&&&&&&&&&&&0407.&&&&00407 &&&&&&&&&&&&&&02.06500002,65 &&&&&&&&&&&&0153.0800000153,8
Veneskoski Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0256.&&&&00256 &&&&&&&&&&&&&&01.06800001,68 &&&&&&&&&&&&0152.0800000152,8
Vesala Oulu Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0669.&&&&00669 &&&&&&&&&&&&&&02.0100002,01 &&&&&&&&&&&&0332.0700000332,7
Vesanka Jyväskylä Keski-Suomi &&&&&&&&&&&&0713.&&&&00713 &&&&&&&&&&&&&&03.09300003,93 &&&&&&&&&&&&0181.0300000181,3
Vesannon kirkonkylä Vesanto Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&&0902.&&&&00902 &&&&&&&&&&&&&&02.07700002,77 &&&&&&&&&&&&0325.0300000325,3
Vesilahden kirkonkylä Vesilahti Pirkanmaa &&&&&&&&&&&01562.&&&&001 562 &&&&&&&&&&&&&&04.02400004,24 &&&&&&&&&&&&0368.0300000368,3
Vesivehmaa Asikkala (366)
Hollola (10)
Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0376.&&&&00376 &&&&&&&&&&&&&&03.06200003,62 &&&&&&&&&&&&0103.0800000103,8
Vieremän kirkonkylä Vieremä Pohjois-Savo &&&&&&&&&&&01485.&&&&001 485 &&&&&&&&&&&&&&02.06700002,67 &&&&&&&&&&&&0556.&&&&00556,0
Vierumäki Heinola Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0436.&&&&00436 &&&&&&&&&&&&&&02.03800002,38 &&&&&&&&&&&&0183.0600000183,6
Vihannin kirkonkylä Vihanti Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01223.&&&&001 223 &&&&&&&&&&&&&&03.04700003,47 &&&&&&&&&&&&0352.0800000352,8
Vihdin kirkonkylä Vihti Uusimaa &&&&&&&&&&&03561.&&&&003 561 &&&&&&&&&&&&&&05.04900005,49 &&&&&&&&&&&&0648.0100000648,1
Viialan kirkonkylä Akaa Pirkanmaa &&&&&&&&&&&05460.&&&&005 460 &&&&&&&&&&&&&011.058000011,58 &&&&&&&&&&&&0471.0700000471,7
Viinijärvi Liperi Pohjois-Karjala &&&&&&&&&&&&0848.&&&&00848 &&&&&&&&&&&&&&03.03400003,34 &&&&&&&&&&&&0254.0200000254,2
Viitasaaren keskustaajama Viitasaari Keski-Suomi &&&&&&&&&&&03869.&&&&003 869 &&&&&&&&&&&&&&06.03600006,36 &&&&&&&&&&&&0608.0600000608,6
Viitikko Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0205.&&&&00205 &&&&&&&&&&&&&&01.02500001,25 &&&&&&&&&&&&0164.&&&&00164,0
Vikby Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0417.&&&&00417 &&&&&&&&&&&&&&03.06300003,63 &&&&&&&&&&&&0115.&&&&00115,0
Viljakkalan kirkonkylä Ylöjärvi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0569.&&&&00569 &&&&&&&&&&&&&&02.0600002,06 &&&&&&&&&&&&0275.0600000275,6
Vilniemi Hamina Kymenlaakso &&&&&&&&&&&&0463.&&&&00463 &&&&&&&&&&&&&&01.01500001,15 &&&&&&&&&&&&0403.0500000403,5
Vimpelin kirkonkylä Vimpeli Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02146.&&&&002 146 &&&&&&&&&&&&&&09.05500009,55 &&&&&&&&&&&&0224.0800000224,8
Vinkkilä Vehmaa Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&01095.&&&&001 095 &&&&&&&&&&&&&&06.01200006,12 &&&&&&&&&&&&0178.0900000178,9
Virenoja Orimattila Päijät-Häme &&&&&&&&&&&&0238.&&&&00238 &&&&&&&&&&&&&&02.02100002,21 &&&&&&&&&&&&0107.0900000107,9
Virojoki Virolahti Kymenlaakso &&&&&&&&&&&01291.&&&&001 291 &&&&&&&&&&&&&&05.03600005,36 &&&&&&&&&&&&0240.0900000240,9
Virtain keskustaajama Virrat Pirkanmaa &&&&&&&&&&&03806.&&&&003 806 &&&&&&&&&&&&&&09.03900009,39 &&&&&&&&&&&&0405.0500000405,5
Virtasalmen kirkonkylä Pieksämäki Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0288.&&&&00288 &&&&&&&&&&&&&&00.09600000,96 &&&&&&&&&&&&0298.0600000298,6
Virttaa Loimaa Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0243.&&&&00243 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,50 &&&&&&&&&&&&0162.&&&&00162,0
Visulahti Mikkeli Etelä-Savo &&&&&&&&&&&&0898.&&&&00898 &&&&&&&&&&&&&&03.09900003,99 &&&&&&&&&&&&0224.0900000224,9
Visuvesi Ruovesi Pirkanmaa &&&&&&&&&&&&0372.&&&&00372 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,90 &&&&&&&&&&&&0196.&&&&00196,0
Voolahti Porvoo Uusimaa &&&&&&&&&&&&0276.&&&&00276 &&&&&&&&&&&&&&01.09900001,99 &&&&&&&&&&&&0138.0600000138,6
Vuokatti Sotkamo Kainuu &&&&&&&&&&&06183.&&&&006 183 &&&&&&&&&&&&&012.019000012,19 &&&&&&&&&&&&0507.0100000507,1
Vuolijoen kirkonkylä Kajaani Kainuu &&&&&&&&&&&&0424.&&&&00424 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,40 &&&&&&&&&&&&0302.0500000302,5
Vähäkangas Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0258.&&&&00258 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,50 &&&&&&&&&&&&0172.&&&&00172,0
Vähäkyrön kirkonkylä Vähäkyrö (2 754)
Isokyrö (848)
Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03602.&&&&003 602 &&&&&&&&&&&&&018.059000018,59 &&&&&&&&&&&&0193.0700000193,7
Västerhankmo (Koivulahti) Mustasaari Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01615.&&&&001 615 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,80 &&&&&&&&&&&&0207.0200000207,2
Vääksy Asikkala Päijät-Häme &&&&&&&&&&&04998.&&&&004 998 &&&&&&&&&&&&&&08.06800008,68 &&&&&&&&&&&&0575.0500000575,5
Vöyrin kirkonkylä Vöyri Pohjanmaa &&&&&&&&&&&01802.&&&&001 802 &&&&&&&&&&&&&&08.05600008,56 &&&&&&&&&&&&0210.0500000210,5
Ylihärmän kirkonkylä Kauhava Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&02099.&&&&002 099 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,80 &&&&&&&&&&&&0269.&&&&00269,0
Yli-Iin kirkonseutu Oulu Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0728.&&&&00728 &&&&&&&&&&&&&&02.03800002,38 &&&&&&&&&&&&0305.0600000305,6
Ylikiimingin kirkonkylä Oulu Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0380.&&&&00380 &&&&&&&&&&&&&&01.04700001,47 &&&&&&&&&&&&0257.0800000257,8
Ylikylä Pyhäranta Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0282.&&&&00282 &&&&&&&&&&&&&&01.04900001,49 &&&&&&&&&&&&0189.0800000189,8
Ylimarkku Närpiö Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0493.&&&&00493 &&&&&&&&&&&&&&03.02800003,28 &&&&&&&&&&&&0150.0400000150,4
Yliskulma Lieto Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0245.&&&&00245 &&&&&&&&&&&&&&02.01300002,13 &&&&&&&&&&&&0115.0300000115,3
Ylistaron kirkonkylä Seinäjoki (2 570)
Isokyrö (3)
Etelä-Pohjanmaa
Pohjanmaa
&&&&&&&&&&&02573.&&&&002 573 &&&&&&&&&&&&&012.018000012,18 &&&&&&&&&&&&0211.0300000211,3
Ylitornion kirkonkylä Ylitornio Lappi &&&&&&&&&&&02135.&&&&002 135 &&&&&&&&&&&&&&06.06700006,67 &&&&&&&&&&&&0319.0900000319,9
Ylivieskan keskustaajama Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&011466.&&&&0011 466 &&&&&&&&&&&&&026.02000026,02 &&&&&&&&&&&&0440.0600000440,6
Ylämaan kirkonkylä Lappeenranta Etelä-Karjala &&&&&&&&&&&&0463.&&&&00463 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,80 &&&&&&&&&&&&0256.0800000256,8
Yläneen kirkonkylä Pöytyä Varsinais-Suomi &&&&&&&&&&&&0916.&&&&00916 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,90 &&&&&&&&&&&&0234.0700000234,7
Yppäri Pyhäjoki Pohjois-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0350.&&&&00350 &&&&&&&&&&&&&&02.08100002,81 &&&&&&&&&&&&0124.0400000124,4
Ypäjän kirkonkylä Ypäjä Kanta-Häme &&&&&&&&&&&01008.&&&&001 008 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,80 &&&&&&&&&&&&0265.0300000265,3
Äetsän kirkonkylä Sastamala (2 365)
Huittinen (4)
Pirkanmaa
Satakunta
&&&&&&&&&&&02369.&&&&002 369 &&&&&&&&&&&&&&09.07900009,79 &&&&&&&&&&&&0242.0100000242,1
Ähtärin keskustaajama Ähtäri Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&03663.&&&&003 663 &&&&&&&&&&&&&&07.03100007,31 &&&&&&&&&&&&0501.0300000501,3
Äkäslompolo Kolari Lappi &&&&&&&&&&&&0437.&&&&00437 &&&&&&&&&&&&&&05.01700005,17 &&&&&&&&&&&&&084.060000084,6
Ämmänsaari Suomussalmi Kainuu &&&&&&&&&&&04454.&&&&004 454 &&&&&&&&&&&&&&08.05000008,50 &&&&&&&&&&&&0524.0200000524,2
Äystö Teuva Etelä-Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0276.&&&&00276 &&&&&&&&&&&&&&02.0600002,06 &&&&&&&&&&&&0133.0800000133,8
Äänekosken keskustaajama Äänekoski Keski-Suomi &&&&&&&&&&&08984.&&&&008 984 &&&&&&&&&&&&&010.028000010,28 &&&&&&&&&&&&0873.0700000873,7
Ödkarby Saltvik (319)
Finström (6)
Ahvenanmaa &&&&&&&&&&&&0325.&&&&00325 &&&&&&&&&&&&&&02.05800002,58 &&&&&&&&&&&&0125.0900000125,9
Överesse Pedersören kunta Pohjanmaa &&&&&&&&&&&&0781.&&&&00781 &&&&&&&&&&&&&&04.07300004,73 &&&&&&&&&&&&0165.0200000165,2

Aiemmat taajamamäärittelyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tilastollisia taajamia on määritelty Suomessa vuodesta 1960 lähtien. Vuosina 1960–1985 rajaukset tehtiin manuaalisesti kartalla. Vuodesta 1990 rajaukset on tehty koneellisesti rakennusten koordinaattitietojen perusteella. Vuosina 1990–1995 rajauksia tarkistettiin manuaalisesti, mutta vuodesta 2000 rajaus on ollut kokonaan koneellinen, ja kokonaan koneellista menetelmää sovellettiin takautuvasti myös vuosien 1990–1995 tietoihin.[7] Vuoteen 2000 tiedot tilastollisista taajamista julkaistiin painettuna julkaisuna. Vuoden 2005 aineisto on saatavissa Tilastokeskukselta tiedostomuodossa.[8] Muutoksia taajamiin aiheuttaa toisaalta taajamien yhteenkasvu etenkin suurimpien taajamien liepeillä, toisaalta joidenkin pienempien taajamien väkiluvun aleneminen alle taajaman määritelmää vastaavan alarajan.[9]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tilastolliset taajamat 2000, s. 9–10. Helsinki: Tilastokeskus, 2003. ISBN 952-467-135-2.
  2. Kaupungin-maaseudun aluetypologian muodostamisperiaatteet - tekninen menetelmäkuvaus ymparisto.fi. Viitattu 22. maaliskuuta 2013.
  3. Taajama-aste alueittain 31.12.2011 8.2.2013. Tilastokeskus. Viitattu 21.6.2013.
  4. a b c d Taajamat väkiluvun ja väestöntiheyden mukaan 31.12.2011 8.2.2013. Tilastokeskus. Viitattu 22.3.2013.
  5. Taajama- ja haja-asutusalueväestö iän ja sukupuolen mukaan kunnittain 31.12.2011 8.2.2013. Tilastokeskus. Viitattu 22.3.2013.
  6. Lähteessä nimi oli muodossa Asemankylä (Ii)
  7. Tilastolliset taajamat 2000, s. 9.
  8. Tilastolliset taajamat 2005. Tilasto (julkaisematon aineisto). Helsinki: Tilastokeskus, 2008.
  9. Tilastolliset taajamat 2000, s. 10.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Yleinen väestölaskenta 1960 II: Väestön ikä, siviilisääty, pääkieli ym.. Suomen virallinen tilasto VI C:103. Helsinki: Tilastollinen päätoimisto, 1963.
  • Väestölaskenta 1970 Osa I: Yleiset demografiset tiedot. Suomen virallinen tilasto VI C:104. Helsinki: Tilastokeskus, 1973.
  • Väestölaskenta 1970 Osa IV: Taajamat 1960–1970. Suomen virallinen tilasto VI C:104. Helsinki: Tilastokeskus, 1976.
  • Taajamat 1990. Väestölaskenta 1990: Osa 11. Helsinki: Tilastokeskus, marraskuu 1992. ISBN 951-47-6528-1.
  • Taajamat 1995. Väestölaskenta 1995: Osa 4. Helsinki: Tilastokeskus, 1997. ISBN 951-727-322-3.
  • Lounaispaikka (YKR-taajamarajaukset vuosilta 1980, 1990, 2000 ja 2009 aineistossa Yhteiskunta > Asuminen ja rakentaminen)