Munakka

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Munakan nuorisoseurantalo ja valkoinen Munamiehen vaja.

Munakka on kylä Ilmajoella. Se sijaitsee Seinäjoen läheisyydessä ja ajomatkaa Seinäjoelle kertyy vain 10 minuuttia. Asukasluku vuonna 2010 oli 414.

Kylässä on alakoulu[1], nuorisoseurantalo[2] ja päiväkoti, jossa on opetusta myös esikoululaisille. Vuonna 1923 rakennettu nuorisoseuratalo on harrastus- ja kokoontumispaikka[2].

Kylällä toimii useita aktiivisia seuroja ja yhdistyksiä, esimerkiksi Munakan urheilijat, Munakan nuorisoseura ja Munakan kylätoimikunta. Munakan pesäpallo- ja yleisurheilukenttä sijaitsee nuorisoseuratalon vieressä.[2][3]

Munakan eteläpuolella avautuu Ilmajoen Alajoen alava viljelymaisema, joka kuuluu Suomen valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin[4].

MTV3:n Putous-viihdeohjelman vuoden 2011 tuotantokauden sketsihahmokilpailun voittanut hahmo Munamies on kertonut asuinpaikakseen Munakan. Munakan nuorisoseuran pihassa oleva pieni vaja omistettiin hänelle.[5].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Munakan koulu Ilmajoen kunta. Viitattu 15.12.2017.
  2. a b c Munakan nuorisoseurantalo Munakan nuorisoseura. Viitattu 15.12.2017.
  3. Yhteystietoja Munakan kyläsivusto. Viitattu 15.12.2017.
  4. Etelä-Pohjanmaa. Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet (MAPIO-työryhmän ehdotus). Ympäristöministeriö, 2015. Teoksen verkkoversio (PDF).
  5. http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/televisio.shtml/1276701/munakan-kylassa-valmistellaan-voitonjuhlia-munamiehelle

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.