Munakka

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Munakan nuorisoseurantalo ja valkoinen Munamiehen vaja.

Munakka on kylä Ilmajoella. Se sijaitsee Seinäjoen läheisyydessä ja ajomatkaa Seinäjoelle kertyy vain 10 minuuttia. Asukasluku vuonna 2010 oli 414.

Kylässä on alakoulu[1], nuorisoseurantalo[2] ja päiväkoti, jossa on opetusta myös esikoululaisille. Vuonna 1923 rakennettu nuorisoseuratalo on harrastus- ja kokoontumispaikka[2].

Kylällä toimii useita aktiivisia seuroja ja yhdistyksiä, esimerkiksi Munakan urheilijat, Munakan nuorisoseura ja Munakan kylätoimikunta. Munakan pesäpallo- ja yleisurheilukenttä sijaitsee nuorisoseuratalon vieressä.[2][3]

Munakan eteläpuolella avautuu Ilmajoen Alajoen alava viljelymaisema, joka kuuluu Suomen valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin[4].

MTV3:n Putous-viihdeohjelman vuoden 2011 tuotantokauden sketsihahmokilpailun voittanut hahmo Munamies on kertonut asuinpaikakseen Munakan. Munakan nuorisoseuran pihassa oleva pieni vaja omistettiin hänelle.[5].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Munakan koulu Ilmajoen kunta. Viitattu 15.12.2017.
  2. a b c Munakan nuorisoseurantalo Munakan nuorisoseura. Viitattu 15.12.2017.
  3. Yhteystietoja Munakan kyläsivusto. Viitattu 15.12.2017.
  4. Etelä-Pohjanmaa. Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet (MAPIO-työryhmän ehdotus). Ympäristöministeriö, 2015. Teoksen verkkoversio (PDF).
  5. http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/televisio.shtml/1276701/munakan-kylassa-valmistellaan-voitonjuhlia-munamiehelle

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.