Kantatie 67

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
67
Kantatie 67
Kantatien 67 linjaus
Kantatien 67 linjaus
Maa Suomi
Tieluokka kantatie
Omistaja Suomen valtio
Tienpitäjä Liikennevirasto
Pituus 109 km
Alkupiste Kaskinen
Reitti Kauhajoki
Päätepiste Seinäjoki (109 km)
Päällyste asfaltti
Kaistaluku 1+1
Kantatie 67 Kauhajoen Äijönkylässä
Kantatie 67 Kurikassa. Tie ylittää notkossa Jalasjoen.

Kantatie 67 on Kaskisista Seinäjoelle johtava kantatie. Tien pituus on 109 kilometriä.

Tie alkaa Kaskisten satamasta ja kääntyy itään päin. Se ylittää Närpesfjärdenin, saapuu Närpiön alueelle ja risteää valtatien 8 kanssa. Tie jatkuu Teuvan kautta Kauhajoelle, jossa siitä eroaa kantatie 44 Äetsään. Kauhajoelta tie kääntyy koilliseen Kurikkaan, jossa se kulkee kappaleen matkaa yhdessä valtatien 3 kanssa. Koskenkorvan tuntumassa nämä eroavat ja kantatie 67 jatkuu Ilmajoen ohi Seinäjoelle, jossa se päättyy valtatien 19 liittymään kaupungin keskustassa. Tie on kokonaisuudessaan kaksikaistainen ja hyvälaatuinen.

Reitti ja tieyhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1938 tienumerointijärjestelmässä kantatie 67 oli Kristiinankaupungin ja Uudenkaarlepyyn välinen tie. 19601980-luvuilla tietä parannettiin ja oikaistiin. Vuonna 1971 tien eteläpään linjaus muutettiin päättymään Närpiön Vitbergetiin. 1960-luvun lopulla tie katkaistiin pohjoispäässä päättymään Ytterjeppoon.

Vuoden 1996 tienumerouudistuksessa Seinäjoen ja Ytterjeppon välinen kantatieosuus muutettiin valtatie 19:ksi ja kantatie 67 lyheni päättymään Seinäjoelle. Samalla tietä kuitenkin jatkettiin länsipäästään jatkumaan Kaskisiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]