Seututie 687

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Finland road sign F31-687.svg
Seututie 687
Alakyläntie, Kirkkotie, Teuvantie, Karijoentie, Porvarintie, Vaasantie, Teuvantie, Vaasantie, Laihiantie, Jurvantie
Seututie 687 Suupohjan radan tasoristeyksen kohdalla Teuvalla.
Seututie 687 Suupohjan radan tasoristeyksen kohdalla Teuvalla.
Maa Suomi
Tieluokka seututie
Omistaja Suomen valtio
Tienpitäjä Väylävirasto
Pituus 86 km
Alkupiste Palon, Kristiinankaupunki
Reitti Palon
Karijoki
Teuva
Jurva
Kylänpää
Päätepiste Kylänpää, Laihia (86 km)
Päällyste asfaltti
Kaistaluku pääosin kaksikaistainen
Seututie 687 Niemimaantien risteyksen pohjoispuolella Karijoella.

Seututie 687 on tie joka kulkee Kristiinankaupungin Palonista Karijoen, Teuvan ja Jurvan kautta Laihian Kylänpäähän. Tien pituus on 86 kilometriä.[1]

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie saa alkunsa Kristiinankaupungin Palonissa sijaitsevasta seututien 664 risteyksestä. Ensin tie kulkee kilometrin verran suorana tienä, jonka jälkeen se ylittää Isojoen. Tämän jälkeen tie kohtaa sekä Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntarajan että Kristiinankaupungin ja Karijoen kuntarajan. Heti perään tie ohittaa Ohrikylän sen pohjoispuolelta.

Tämän jälkeen tie kulkee noin viiden kilometrin matkan mutkittelevana jonka jälkeen se ylittää metsäjoen. Vajaan kilometrin päässä tästä tie halkoo Alakylän. Edettyään seuraavan kilometrin tie halkoo Myllärinmäen kylän ja kohtaa Riitaluhdantien risteyksen. Seuraavan kilometrin jälkeen tie halkoo Marttusen kylän ja ylittää toisen Karijoen haaroista. Seuraavaksi tie saapuu Karijoen keskustaan jossa se kulkee noin 300 metriä seututien 663 kanssa samaa linjausta. Tien erkaantuessa seututiestä 663 se ohittaa Karijoen kirkon ja kääntyy pian tämän jälkeen yhdystien 6633 risteyksessä pohjoiseen. Seuraavan yhdeksän kilometrin verran tie jatkuu pääosin loivasti mutkittelevana ja halkoo Järvikylän sekä Metsälehdonkylän. Tämän jälkeen tie kohtaa Karijoen ja Teuvan kuntarajan.

Kuntarajalta tie jatkuu edelleen profiililtaan samanlaisena seuraavat neljä kilometriä, jonka jälkeen se saapuu Varsalan kylään ja kohtaa Kortesnevantien risteyksen. Täältä tie jatkuu pääosin suorana seuraavat kolme kilometriä, jonka jälkeen se läpäisee Komsin kylän sekä kohtaa Joentaustantien risteyksen. Heti perään tie kohtaa Suupohjan radan tasoristeyksen sekä Rasin kunnanosaan johtavan Rasintien. Seuraavan 600 metrin aikana tie ylittää Ristiaronmukan ja kohtaa Porvarintien risteyksen josta se kääntyy luoteeseen. Siitä seuraavan 350 metrin jälkeen tie kohtaa puolestaan kantatien 67 risteyksen josta se kääntyy koilliseen. Tämän jälkeen tie ohittaa kantatien 67 kanssa samaa linjausta Teuvan keskustan sen pohjoispuolelta noin kahden kilometrin matkalta. Seuraavaksi tie kääntyy kantatieltä 67 pohjoiseen ja kohtaa 750 metrin jälkeen seututien 682 risteyksen. Edettyään seuraavat kaksi kilometriä tie saapuu Kauppilaan jossa se kohtaa Kauppilantien risteyksen. Pian Kauppilan jälkeen tie kohtaa puolestaan Maankulmantien risteyksen. Seuraavaksi tie kohtaa neljän kilometrin päässä Pontuksentien risteyksen. Tämän jälkeen tie kulkee viivasuorana seuraavan neljän kilometrin matkan ja läpäisee Luomankylän juuri ennen kuin se kohtaa Teuvan ja Kurikan kuntarajan.

Kuntarajalta tie etenee edelleen melko suorana noin neljä kilometriä, jonka jälkeen se saapuu Kestin kylään jossa se kohtaa yhdystien 6841 risteyksen. Kestin jälkeen tie kulkee seitsemän kilometriä lähes koko matkan viivasuorana, jonka jälkeen se saapuu Jurvaan. Täällä tie kääntyy pohjoiseen seututielle 685 ja ohittaa sen kanssa Jurvan kylän sen länsipuolelta. Välittömästi tämän jälkeen tie kohtaa Kurikasta tulevan seututien 689 risteyksen sekä ylittää Levajoen ensimmäisen haaran. Puolen kilometrin päässä tästä tie ylittää Levajoen toisen haaran sekä Koivusillantien risteyksen. Seuraavan kilometrin pituisen viivasuoran osuuden jälkeen tie ohittaa Koskimäen kylän ja kohtaa yhdystien 6880 risteyksen. Täältä tie kulkee noin kolme kilometriä loivasti kaartelevana, jonka jälkeen se saapuu Pyörniin jossa se ylittää Levajoen kolmannen haaran sekä erkaantuu pian tämän jälkeen seututieltä 685 koilliseen. Seuraavan kuuden kilometrin verran tie halkoo pääosin suorana mutta paikoin vähän mutkittelevana Kurikan pohjoisosan metsiä, kunnes se kohtaa sekä Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntarajan että Kurikan ja Laihian kuntarajan.

Maakuntarajalta tie jatkuu seuraavat neljä kilometriä profiililtaan edelleen samanlaisena, kunnes se kohtaa Lounaalantien risteyksen. Seuraavat kahdeksan kilometriä tie halkoo vielä pääosin Laihian eteläosien metsiä, jonka jälkeen se kohtaa Jokisalontien risteyksen. Tämän jälkeen tie saapuu seudulle tyypillisille peltolakeuksille joiden keskellä se kulkee seuraavat kolme kilometriä ennen kuin se saapuu lopulta Kylänpäähän, jossa se kohtaa yhdystien 6871 risteyksen sekä ylittää Laihianjoen ennen kuin päättyy eurooppatien 12 ja valtatien 3 risteykseen.

Osoitenimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tien osoitenimenä on Alakyläntie Palonista seututien 663 risteykseen, Kauhajoentie 280 metrin pituisella yhdessä seututien 663 kanssa kuljettavalla osuudella, Kirkkotie seututieltä 663 yhdystien 6633 risteykseen, Teuvantie Teuvan kuntarajalle, Karijoentie Porvarintien risteykseen, Porvarintie kantatien 67 risteykseen, Kaskistentie yhdessä kantatien 67 kanssa kuljettavalla osuudella, Vaasantie kantatieltä 67 Kurikan kuntarajalle, Teuvantie kuntarajalta seututien 685 risteykseen, jälleen Vaasantie yhdessä seututien 685 kanssa kuljettavalla osuudella, Laihiantie Laihian kuntarajalle, ja Jurvantie kuntarajalta eurooppatien 12 ja valtatien 3 risteykseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]