Seututie 689

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Finland road sign F31-689.svg
Seututie 689
Huovintie, Paulaharjuntie, Jurvantie, Liiketie
Seututie 689 Suupohjan radan tasoristeyksen kohdalla Kurikassa.
Seututie 689 Suupohjan radan tasoristeyksen kohdalla Kurikassa.
Maa Suomi
Tieluokka seututie
Omistaja Suomen valtio
Tienpitäjä Väylävirasto
Pituus 26 km
Alkupiste Kurikankylä, Kurikka
Reitti Kurikankylä
Hietikko
Larvalouko
Jurva
Päätepiste Jurva, Kurikka (26 km)
Päällyste asfaltti
Kaistaluku pääosin kaksikaistainen

Seututie 689 on tie joka kulkee Kurikan alueella sijaitsevasta Kurikankylän kaupunginosasta saman kaupungin alueella sijaitsevaan Jurvaan. Tien pituus on 26 kilometriä.[1]

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie saa alkunsa Kurikankylän kaupunginosassa sijaitsevasta kantatien 67 kiertoliittymästä. Ensin tie kulkee suorana noin 400 metriä luoteeseen, jonka jälkeen se tekee mutkan länteen. Tämän jälkeen tie sivuaa melkein kilometrin matkalta Kurikankylän kaupunginosan pohjoisosia ja ohittaa muun muassa Kurikan ammattioppilaitoksen sekä paikallisen Scanburgerin. Seuraavaksi tie ylittää Kyrönjoen ja saapuu Kurikan keskustaan sekä yhdystien 6900 risteykseen. Sen jälkeen tie kulkee katuverkolla noin 350 metrin matkan jonka jälkeen se ylittää Suupohjan radan tasoristeyksen. Tämän jälkeen tie kulkee vielä noin kahden kilometrin verran kaupungin katuverkolla, jonka aikana se muun muassa kohtaa Mäkitien kiertoliittymän sekä ohittaa Kurikan jäähallin. Seuraavaksi tie kulkee viiden kilometrin verran pääosin suorana mutta paikoin loivasti mutkittelevana, kunnes se kohtaa Viitalantien risteyksen. Sen jälkeen alkaa 14 kilometrin pituinen, edelleen pääosin suora ja loivamutkainen osuus joka halkoo Etelä-Pohjanmaan lähes asuttamattomia metsiä ja turvesoita. Tämän jälkeen tie ohittaa Hietikon sekä Larvaloukon kylät ennen kuin se saapuu entisen Jurvan kunnan keskustaan. Täällä tie ylittää ensin Levajoen, jonka jälkeen kääntyy Peurantien ja Kauppatien kiertoliittymässä kohti pohjoista. Seuraavaksi tie kulkee vielä puolen kilometrin matkan Jurvan kylää halkoen ennen kuin se päättyy kylän pohjoislaidalla seututien 685 risteykseen.

Tien osoitenimenä on ensin Huovintie Kantatieltä 67 Yhdystien 6900 risteykseen, sen jälkeen Viitalantien risteykseen asti Paulaharjuntie, Viitalantieltä Peurantien ja Kauppatien kiertoliittymään Jurvantie ja viimeisellä 500 metrin osuudella Liiketie.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]