Yhdystie 6900

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhdystie 6900 Kauhajoen keskustassa.
Yhdystie 6900 Kauhajoen Harjankylässä.

Yhdystie 6900 on yhdystie joka kulkee Kauhajoelta Ilmajoen Koskenkorvalle. Tien pituus on noin 35 kilometriä.[1]

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie saa alkunsa Kauhajoen Neva-Kokon kaupunginosassa sijaitsevasta seututien 663 risteyksestä. Ensin tie kohtaa Aninkujan ja Topeekan risteykset sekä ohittaa Kauhajoen kirkon sen länsipuolelta. Seuraavaksi tie halkoo kilometrin verran lähes viivasuorana Kauhajoen keskustaa katuverkolla. Tämän jälkeen tie kohtaa yhdystien 6901 ja Savikyläntien risteyksen. Sen jälkeen tie ohittaa paikallisen K-Citymarketin ja kohtaa Topeekan risteyksen. Seuraavaksi tie ohittaa Filppulan kylän sen eteläpuolelta ja kohtaa Talvitien risteyksen. Tämän jälkeen tie ohittaa vielä Vesalan kylän sen eteläpuolelta ennen kuin saapuu Toivakan kylään. Täällä tie ohittaa lukuisia teollisten alojen yrityksiä. Toivakan jälkeen tie ylittää Kainastonjoen ja ohittaa pian sen jälkeen Luomakyläntien risteyksen. Seuraavaksi tie saapuu Aronkylään jossa se alittaa kantatien 67 ja ohittaa Kauhajoen rautatieaseman. Tämän jälkeen tie poistuu taajama-alueelta ja kohtaa noin kilometrin jälkeen Järvikyläntien risteyksen. Seuraavaksi tie alkaa myötäilemään Kainastonjokea sen länsipuolella. Järvikyläntien risteyksen jälkeen tie kulkee pääosin suorana mutta paikoin mutkittelevana seuraavat viisi kilometriä, jonka jälkeen se saapuu Harjankylään. Täällä tie kohtaa Sorvarinkyläntien risteyksen. Läpäistyään Harjankylän tie jatkuu edelleen profiililtaan samanlaisena seuraavat kaksi kilometriä kunnes se kohtaa Kauhajoen ja Kurikan kuntarajan.

Pian kuntarajan jälkeen tie halkoo Koivulanmaan pitäjän ja saapuu seuraavan kilometrin jälkeen Lohiluomaan jossa se kohtaa Lohiluomantien risteyksen. Täältä tie kulkee edelleen pääosin suorana mutta paikoin loivasti mutkittelevana noin kaksi kilometriä, jonka jälkeen se kohtaa Hakunin kylän sekä Hakunintien risteyksen. Noin kilometri Hakunin jälkeen tie ohittaa Kakkurin. Kuljettuaan toisen kilometrin tie saapuu Mietaankylään jossa se kohtaa Piirrontien ja Säntintien risteykset. Seuraavaksi tie kohtaa kahden kilometrin loivamutkaisen osuuden jälkeen Jyllintaivalen kylän. Pian tämän jälkeen tie saapuu Kurikkaan jossa se sivuaa ensin Kankaan kaupunginosan sen länsipuolelta ja ohittaa muun muassa paikallisen autoliikkeen ja keilahallin. Seuraavaksi tie alkaa halkomaan Kurikan keskustaa, jossa se kohtaa ensin Kirkkoahteen risteyksen, ohittaa heti perään Kurikan kirkon, ja saapuu pian sen jälkeen seututien 689 risteykseen. Tämän jälkeen tie halkoo Reinikan kaupunginosan ja poistuu sen jälkeen taajama-alueelta. Seuraavaksi tie myötäilee pääosin suorana Kyrönjokea sen länsipuolella noin kolme kilometriä kunnes se kohtaa Hirveläntien. Seuraavaksi tie ylittää Kyrönjoen vesistön haaran ja läpäisee Koiviston pitäjän. Pian tämän jälkeen tie kohtaa Kurikan ja Ilmajoen kuntarajan. Kuntarajan jälkeen tie jatkuu vielä kilometrin loivasti kaartelevana ennen päättymistään Koskenkorvan eteläpuolella sijaitsevaan eurooppatien 12 ja valtatien 3 risteykseen.

Tien osoitenimenä on ensin Topeeka seututien 663 risteyksestä Topeekan risteykseen, Puistotie seuraavaan Topeekan risteykseen, uudestaan Topeeka Aronkylässä sijaitsevaan Keskustien risteykseen, Kurikantie Kurikan kuntarajalle, Mietaantie Säntintien risteykseen, Jyllintaival Mäkitien risteykseen, uudestaan Kurikantie Hirveläntien risteykseen, Koivistonkyläntie Ilmajoen kuntarajalle, ja Koivistontie koko loppumatkan eli eurooppatien 12 ja valtatien 3 risteykseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]