Mäyry

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mäyry
Mäyry.jpg

Mäyry

Koordinaatit: 62°46.113′N, 23°31.011′E

Valtio Suomi
Maakunta Etelä-Pohjanmaa
Kunta Kuortane
Hallinto
 – Asutustyyppi kylä
Postinumero 63130Mäyry on kylä Kuortaneen kunnassa, Länsi-Suomen läänissä. Se sijaitsee Kuortaneen länsiosassa rajoittuen pohjoisessa Länsirantaan ja Kirkonkylään, idässä Leppälänkylään, etelässä Heikkilään ja Luhtala-Kivenmäkeen sekä lännessä Nurmoon ja Alavuteen.

Mäyryssä sijaitsevat Soile Yli-Mäyryn taidehalli, Kuortane Golfin 9-reikäinen golfkenttä, Rumavuoren näkötorni, isonvihan ja Suomen sodan muistoa vaaliva Piilopirtti sekä Kuortaneen seurakunnan leirikeskus Torppa. Kylän lapset saivat ala-asteopetuksensa Mäyryn koululla yli sadan vuoden ajan, kunnes koulu suljettiin vuonna 2013[1] Mäyryn koulu on nykyään koirahoitola. Kylällä ovat myös muun muassa Nesteen huoltoasema sekä ravintola Kuharanta.

Mäyryn halki virtaa Lapuanjoki ja kylän vesistöihin kuuluu myös Kuhajärvi ja Saarijärvi. Kantatie 66 kulkee niin ikään Mäyryn kautta, kuten myös Veneskosken ja Lehtimäen välinen seututie 697.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuortane sulkee Mäyryn koulun ilkka.fi. Viitattu 7.7.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ruismäki, Liisa ym. (toim.): Pirättyy puheelle : Mäyryn kyläkirja : Isomäki, Mäyry, Ruismäki. Mäyryn kyläyhdistys, 2000. ISBN 952-91-2716-2.
Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.