Kuortaneen urheiluopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuortaneen urheiluopisto elokuussa 2012.

Kuortaneen urheiluopisto (vuoteen 1970 Pohjanmaan urheiluopisto[1]) on vuonna 1950 perustettu, yksityisen Kuortaneen Urheiluopistosäätiön omistama urheiluopisto. Se sijaitsee Kantatie 66:n varrella Kuortaneen keskustan läheisyydessä Kuortaneenjärven rannalla. Kuortaneen urheiluopiston toiminta jakautuu hyvinvointi-, koulutus- ja valmennuskeskukseen sekä Sport Campiin, joita täydentävät palvelukeskuksen palvelut.

Opiston rehtorina on lokakuusta 2014 lähtien toiminut Tapio Korjus ja Urheiluopistosäätiön toimitusjohtajana on maaliskuusta 2014 lähtien toiminut Jussi Töyrylä.[2]

Kuortaneen urheiluopiston alkuperäinen päärakennus, Eppula, korvattiin vuonna 2005 uudella päärakennuksella, jonka yhteyteen valmistui myös liikuntahotelli. Opiston alueella on lukuisia liikuntapaikkoja. Kuortanehallissa on 200 metrin juoksurata ja muut yleisurheilun suorituspaikat, ilma-aserata, kiipeilyseinä ja kuntosali. Lisäksi hallissa voi harrastaa esimerkiksi pallopelejä. Urheiluopiston alueella sijaitsevat myös jää-, uima-, keila-, golf-, urheilu- ja pallohallit sekä 16 tenniskenttää. Aholankankaan kangasmaastoissa on puolestaan lukuisia lenkkipolkuja.

Kuortaneen urheilulukio sijaitsee Kuortaneen urheiluopiston välittömässä läheisyydessä.

Rehtorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuortaneen urheiluopistolla on ollut neljä rehtoria[3]:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hyvinvointi-Suomen liikuntaympäristöt teemahanke 2011-2012 liikuntaymparistot.nba.fi. Viitattu 23.11.2021.
  2. Jussi Töyrylä valittiin Kuortaneen urheiluopiston nykyisen rehtorin seuraajaksi ilkka.fi. Viitattu 9.9.2016.
  3. Rajamäki, Sinikka: Kaiken kansan urheiluopisto. Pohjalainen, 23. syyskuuta 2010, s. 23.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]