Kyläsaari

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Porin kaupunginosaa. Myös Helsingissä on Kyläsaari.
Kyläsaari
Inderö (ruots)
Kaupunki Pori
Suuralue Meri-Pori
Kaupunginosa nro 34
Väkiluku 451 [1] (2013)
Postinumerot 28760
Kevyen liikenteen opaste Kyläsaaressa näyttää etäisyydet lähitaajamiin.

Kyläsaari (aiemmin myös Kokemäensaari, ruots. Inderö[2]) on Meri-Porissa sijaitseva historiallinen kylä, joka muodostaa Porin 34. kaupunginosan. Kyläsaari on myös taajama, mutta taajaman ja kaupunginosan rajat eivät vastaa toisiaan. Kyläsaaren taajamaan kuuluu myös mm. Pihlava.

Alue on puhtaasti omakotiasumiseen tarkoitettua aluetta, joten alueella ei ole merkittäviä tehdasrakennuksia eikä kerrostaloja. Alueella on myös puurakenteinen Kyläsaaren vanhainkoti, jossa toimii neljä osastoa. Kyläsaari kuuluu Porin Pihlavan seurakuntaan. Kyläsaaren keskustassa sijaitsee K-Market Kyläsaari (ent. K-market Jylli) ja urheilukenttä. Urheilukentän takana on kuntoiluun soveltuva pururata. Lähellä K-marketia on myös Kyläsaaren koulu, jossa Kyläsaaren, Preiviikin, Paarnoorin, Makholman sekä Uudenniityn ala-asteikäiset opiskelevat. Sen sijaan yläastetta tai lukiota ei ole Kyläsaaressa. Lähin yläaste sijaitsee Pihlavassa ja lukio Porin keskustassa.

Kyläsaaren lähimmät naapurikaupunginosat ovat Uusiniitty, Enäjärvi, Metsämaa ja Ulasoori.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Konsernihallinto, Taloushallinto: Porin kaupungin tilastollinen vuosikirja 2013 (PDF) (3.6 Väestö osa-alueittain ja kaupunginosittain vuosina 2004–2013, sivut 14–15) toukokuu 2013. Porin kaupunki. Viitattu 29.11.2013.
  2. Waldenström, Stellan: Björneborgs svenska ortnamn. Svenska kulturfonden i Björneborg, 2007. ISBN 978-952-92-2742-6. (ruotsiksi)
  3. Porin kaupungin karttapalvelu Viitattu 13.3.2013

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.