Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen väentiheys kunnittain vuonna 2011.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2013 alusta kuntia on 320,[1] joista kaupunkeja 107.

Kaupungit on merkitty lihavoituina ja lisäksi kuntamuoto-sarakkeessa on kerrottu, onko kyseessä kaupunki vai muu kunta [2]. Luettelon kolmannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 30. huhtikuuta 2014. Kuntien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2014. Väestötiheydet on laskettu näiden tietojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa ovat Siikalatva (5 863) ja Kangasniemi (5 762). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa ovat Toholampi (616,88 km²) ja Kivijärvi (599,87 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta ovat Alavieska (10,87 as./km²) ja Juankoski (10,80 as./km²).

Kunnan nimi Kuntamuoto Maakunta Väkiluku[3] Maapinta-ala
(km²)[4]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa kaupunki Pirkanmaa 17 147 293,14 58,5
Alajärvi kaupunki Etelä-Pohjanmaa 10 265 1 008,74 10,2
Alavieska muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 719 251,36 10,8
Alavus kaupunki Etelä-Pohjanmaa 12 203 1 088,16 11,2
Asikkala muu kunta Päijät-Häme 8 396 563,38 14,9
Askola muu kunta Uusimaa 5 026 212,41 23,7
Aura muu kunta Varsinais-Suomi 3 974 95,00 41,8
Brändö muu kunta Ahvenanmaa 480 107,88 4,4
Eckerö muu kunta Ahvenanmaa 937 107,65 8,7
Enonkoski muu kunta Etelä-Savo 1 525 305,82 5
Enontekiö muu kunta Lappi 1 892 7 945,49 0,2
Espoo kaupunki Uusimaa 262 140 312,20 839,7
Eura muu kunta Satakunta 12 365 578,77 21,4
Eurajoki muu kunta Satakunta 5 928 345,39 17,2
Evijärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 681 354,07 7,6
Finström muu kunta Ahvenanmaa 2 536 123,23 20,6
Forssa kaupunki Kanta-Häme 17 627 248,78 70,9
Föglö muu kunta Ahvenanmaa 569 134,77 4,2
Geta muu kunta Ahvenanmaa 495 84,35 5,9
Haapajärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 580 765,66 9,9
Haapavesi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 236 1 049,77 6,9
Hailuoto muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 000 200,56 5
Halsua muu kunta Keski-Pohjanmaa 1 241 412,71 3
Hamina kaupunki Kymenlaakso 21 140 609,51 34,7
Hammarland muu kunta Ahvenanmaa 1 538 138,21 11,1
Hankasalmi muu kunta Keski-Suomi 5 370 571,73 9,4
Hanko kaupunki Uusimaa 9 122 116,89 78
Harjavalta kaupunki Satakunta 7 382 123,46 59,8
Hartola muu kunta Päijät-Häme 3 097 542,95 5,7
Hattula muu kunta Kanta-Häme 9 703 357,81 27,1
Hausjärvi muu kunta Kanta-Häme 8 825 389,31 22,7
Heinola kaupunki Päijät-Häme 19 881 676,09 29,4
Heinävesi muu kunta Etelä-Savo 3 654 1 030,28 3,5
Helsinki kaupunki Uusimaa 616 042 213,75 2 882,1
Hirvensalmi muu kunta Etelä-Savo 2 315 465,38 5
Hollola muu kunta Päijät-Häme 22 020 463,16 47,5
Honkajoki muu kunta Satakunta 1 818 331,36 5,5
Huittinen kaupunki Satakunta 10 547 532,62 19,8
Humppila muu kunta Kanta-Häme 2 448 147,94 16,5
Hyrynsalmi muu kunta Kainuu 2 523 1 421,05 1,8
Hyvinkää kaupunki Uusimaa 46 355 322,62 143,7
Hämeenkoski muu kunta Päijät-Häme 2 081 187,73 11,1
Hämeenkyrö muu kunta Pirkanmaa 10 619 463,77 22,9
Hämeenlinna kaupunki Kanta-Häme 67 804 1 785,21 38
Ii muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 663 1 552,66 6,2
Iisalmi kaupunki Pohjois-Savo 22 197 762,97 29,1
Iitti muu kunta Kymenlaakso 6 987 589,80 11,8
Ikaalinen kaupunki Pirkanmaa 7 270 750,30 9,7
Ilmajoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 12 123 576,79 21
Ilomantsi muu kunta Pohjois-Karjala 5 574 2 763,57 2
Imatra kaupunki Etelä-Karjala 28 188 155,01 181,8
Inari muu kunta Lappi 6 758 15 053,04 0,4
Inkoo muu kunta Uusimaa 5 578 349,89 15,9
Isojoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 241 642,38 3,5
Isokyrö muu kunta Pohjanmaa 4 863 354,19 13,7
Jalasjärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 7 938 818,70 9,7
Janakkala muu kunta Kanta-Häme 16 887 547,44 30,8
Joensuu kaupunki Pohjois-Karjala 74 345 2 381,65 31,2
Jokioinen muu kunta Kanta-Häme 5 599 180,43 31
Jomala muu kunta Ahvenanmaa 4 464 142,54 31,3
Joroinen muu kunta Etelä-Savo 5 188 575,19 9
Joutsa muu kunta Keski-Suomi 4 840 867,16 5,6
Juankoski kaupunki Pohjois-Savo 4 972 465,32 10,7
Juuka muu kunta Pohjois-Karjala 5 189 1 501,76 3,5
Juupajoki muu kunta Pirkanmaa 2 020 258,50 7,8
Juva muu kunta Etelä-Savo 6 646 1 163,03 5,7
Jyväskylä kaupunki Keski-Suomi 134 772 1 171,00 115,1
Jämijärvi muu kunta Satakunta 1 989 214,35 9,3
Jämsä kaupunki Keski-Suomi 22 101 1 571,32 14,1
Järvenpää kaupunki Uusimaa 40 106 37,55 1 068,1
Kaarina kaupunki Varsinais-Suomi 31 891 150,35 212,1
Kaavi muu kunta Pohjois-Savo 3 277 674,00 4,9
Kajaani kaupunki Kainuu 37 826 1 835,09 20,6
Kalajoki kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 12 660 922,18 13,7
Kangasala muu kunta Pirkanmaa 30 325 658,01 46,1
Kangasniemi muu kunta Etelä-Savo 5 762 1 068,84 5,4
Kankaanpää kaupunki Satakunta 12 014 689,42 17,4
Kannonkoski muu kunta Keski-Suomi 1 509 444,72 3,4
Kannus kaupunki Keski-Pohjanmaa 5 681 468,24 12,1
Karijoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 1 443 185,76 7,8
Karkkila kaupunki Uusimaa 9 054 242,36 37,4
Karstula muu kunta Keski-Suomi 4 325 887,26 4,9
Karvia muu kunta Satakunta 2 517 502,00 5
Kaskinen kaupunki Pohjanmaa 1 345 10,63 126,5
Kauhajoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 026 1 299,08 10,8
Kauhava kaupunki Etelä-Pohjanmaa 17 054 1 313,69 13
Kauniainen kaupunki Uusimaa 9 035 5,89 1 534
Kaustinen muu kunta Keski-Pohjanmaa 4 292 354,03 12,1
Keitele muu kunta Pohjois-Savo 2 409 481,78 5
Kemi kaupunki Lappi 22 069 95,41 231,3
Kemijärvi kaupunki Lappi 7 962 3 504,97 2,3
Keminmaa muu kunta Lappi 8 528 626,30 13,6
Kemiönsaari muu kunta Varsinais-Suomi 6 994 686,93 10,2
Kempele muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 16 735 110,11 152
Kerava kaupunki Uusimaa 35 074 30,62 1 145,5
Keuruu kaupunki Keski-Suomi 10 304 1 258,03 8,2
Kihniö muu kunta Pirkanmaa 2 098 357,10 5,9
Kinnula muu kunta Keski-Suomi 1 767 460,24 3,8
Kirkkonummi muu kunta Uusimaa 38 016 366,15 103,8
Kitee kaupunki Pohjois-Karjala 11 143 1 253,59 8,9
Kittilä muu kunta Lappi 6 479 8 094,33 0,8
Kiuruvesi kaupunki Pohjois-Savo 8 843 1 328,14 6,7
Kivijärvi muu kunta Keski-Suomi 1 258 483,95 2,6
Kokemäki kaupunki Satakunta 7 738 481,22 16,1
Kokkola kaupunki Keski-Pohjanmaa 47 158 1 444,19 32,7
Kolari muu kunta Lappi 3 873 2 558,81 1,5
Konnevesi muu kunta Keski-Suomi 2 847 512,97 5,6
Kontiolahti muu kunta Pohjois-Karjala 14 516 799,68 18,2
Korsnäs muu kunta Pohjanmaa 2 230 235,78 9,5
Koski Tl muu kunta Varsinais-Suomi 2 425 191,46 12,7
Kotka kaupunki Kymenlaakso 54 732 271,62 201,5
Kouvola kaupunki Kymenlaakso 86 880 2 558,37 34
Kristiinankaupunki kaupunki Pohjanmaa 6 968 682,99 10,2
Kruunupyy muu kunta Pohjanmaa 6 696 712,36 9,4
Kuhmo kaupunki Kainuu 9 066 4 806,69 1,9
Kuhmoinen muu kunta Keski-Suomi 2 389 660,96 3,6
Kumlinge muu kunta Ahvenanmaa 328 99,23 3,3
Kuopio kaupunki Pohjois-Savo 106 477 2 309,16 46,1
Kuortane muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 789 462,17 8,2
Kurikka kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 276 905,62 15,8
Kustavi muu kunta Varsinais-Suomi 882 165,83 5,3
Kuusamo kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 15 969 4 977,86 3,2
Kyyjärvi muu kunta Keski-Suomi 1 425 448,22 3,2
Kärkölä muu kunta Päijät-Häme 4 710 256,47 18,4
Kärsämäki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 713 695,94 3,9
Kökar muu kunta Ahvenanmaa 248 63,55 3,9
Köyliö muu kunta Satakunta 2 694 246,06 10,9
Lahti kaupunki Päijät-Häme 103 448 135,05 766
Laihia muu kunta Pohjanmaa 8 050 504,24 16
Laitila kaupunki Varsinais-Suomi 8 511 531,65 16
Lapinjärvi muu kunta Uusimaa 2 814 329,87 8,5
Lapinlahti muu kunta Pohjois-Savo 10 129 1 096,51 9,2
Lappajärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 301 420,89 7,8
Lappeenranta kaupunki Etelä-Karjala 72 615 1 433,35 50,7
Lapua kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 729 737,15 20
Laukaa muu kunta Keski-Suomi 18 645 648,54 28,7
Lavia muu kunta Satakunta 1 890 321,12 5,9
Lemi muu kunta Etelä-Karjala 3 133 217,77 14,4
Lemland muu kunta Ahvenanmaa 1 932 113,08 17,1
Lempäälä muu kunta Pirkanmaa 21 982 269,52 81,6
Leppävirta muu kunta Pohjois-Savo 10 154 1 136,03 8,9
Lestijärvi muu kunta Keski-Pohjanmaa 821 480,69 1,7
Lieksa kaupunki Pohjois-Karjala 12 273 3 418,35 3,6
Lieto muu kunta Varsinais-Suomi 17 190 198,50 86,6
Liminka muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 630 637,16 15,1
Liperi muu kunta Pohjois-Karjala 12 435 726,90 17,1
Lohja kaupunki Uusimaa 47 802 939,14 50,9
Loimaa kaupunki Varsinais-Suomi 16 687 848,10 19,7
Loppi muu kunta Kanta-Häme 8 374 597,60 14
Loviisa kaupunki Uusimaa 15 501 819,78 18,9
Luhanka muu kunta Keski-Suomi 760 214,53 3,5
Lumijoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 085 213,19 9,8
Lumparland muu kunta Ahvenanmaa 414 36,25 11,4
Luoto muu kunta Pohjanmaa 5 092 142,34 35,8
Luumäki muu kunta Etelä-Karjala 4 989 750,08 6,7
Luvia muu kunta Satakunta 3 348 169,07 19,8
Maalahti muu kunta Pohjanmaa 5 574 521,31 10,7
Maaninka muu kunta Pohjois-Savo 3 773 466,51 8,1
Maarianhamina kaupunki Ahvenanmaa 11 445 11,80 969,9
Marttila muu kunta Varsinais-Suomi 2 058 195,28 10,5
Masku muu kunta Varsinais-Suomi 9 749 174,90 55,7
Merijärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 152 229,83 5
Merikarvia muu kunta Satakunta 3 236 446,03 7,3
Miehikkälä muu kunta Kymenlaakso 2 138 422,23 5,1
Mikkeli kaupunki Etelä-Savo 54 585 2 549,07 21,4
Muhos muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 015 783,75 11,5
Multia muu kunta Keski-Suomi 1 774 733,24 2,4
Muonio muu kunta Lappi 2 370 1 903,87 1,2
Mustasaari muu kunta Pohjanmaa 19 202 848,72 22,6
Muurame muu kunta Keski-Suomi 9 653 144,06 67
Mynämäki muu kunta Varsinais-Suomi 7 947 519,77 15,3
Myrskylä muu kunta Uusimaa 1 980 200,37 9,9
Mäntsälä muu kunta Uusimaa 20 577 580,83 35,4
Mänttä-Vilppula kaupunki Pirkanmaa 10 868 534,87 20,3
Mäntyharju muu kunta Etelä-Savo 6 266 981,78 6,4
Naantali kaupunki Varsinais-Suomi 18 916 311,47 60,7
Nakkila muu kunta Satakunta 5 684 182,91 31,1
Nastola muu kunta Päijät-Häme 14 956 324,18 46,1
Nivala kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 10 966 527,95 20,8
Nokia kaupunki Pirkanmaa 32 768 288,16 113,7
Nousiainen muu kunta Varsinais-Suomi 4 835 198,81 24,3
Nurmes kaupunki Pohjois-Karjala 8 191 1 601,08 5,1
Nurmijärvi muu kunta Uusimaa 41 333 361,86 114,2
Närpiö kaupunki Pohjanmaa 9 356 977,51 9,6
Orimattila kaupunki Päijät-Häme 16 374 785,35 20,8
Oripää muu kunta Varsinais-Suomi 1 412 117,61 12
Orivesi kaupunki Pirkanmaa 9 655 799,57 12,1
Oulainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 775 587,75 13,2
Oulu kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 194 289 3 031,00 64,1
Outokumpu kaupunki Pohjois-Karjala 7 236 445,82 16,2
Padasjoki muu kunta Päijät-Häme 3 251 523,18 6,2
Paimio kaupunki Varsinais-Suomi 10 619 238,36 44,6
Paltamo muu kunta Kainuu 3 622 918,57 3,9
Parainen kaupunki Varsinais-Suomi 15 553 882,13 17,6
Parikkala muu kunta Etelä-Karjala 5 493 592,92 9,3
Parkano kaupunki Pirkanmaa 6 835 852,06 8
Pedersören kunta muu kunta Pohjanmaa 10 992 794,28 13,8
Pelkosenniemi muu kunta Lappi 954 1 836,17 0,5
Pello muu kunta Lappi 3 732 1 737,56 2,1
Perho muu kunta Keski-Pohjanmaa 2 930 747,92 3,9
Pertunmaa muu kunta Etelä-Savo 1 847 374,49 4,9
Petäjävesi muu kunta Keski-Suomi 4 114 456,39 9
Pieksämäki kaupunki Etelä-Savo 19 217 1 568,64 12,3
Pielavesi muu kunta Pohjois-Savo 4 823 1 153,23 4,2
Pietarsaari kaupunki Pohjanmaa 19 655 88,41 222,3
Pihtipudas muu kunta Keski-Suomi 4 329 1 074,77 4
Pirkkala muu kunta Pirkanmaa 18 431 81,39 226,5
Polvijärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 634 804,15 5,8
Pomarkku muu kunta Satakunta 2 316 301,08 7,7
Pori kaupunki Satakunta 83 483 834,29 100,1
Pornainen muu kunta Uusimaa 5 166 146,50 35,3
Porvoo kaupunki Uusimaa 49 622 654,51 75,8
Posio muu kunta Lappi 3 636 3 039,16 1,2
Pudasjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 8 476 5 637,52 1,5
Pukkila muu kunta Uusimaa 2 014 145,04 13,9
Punkalaidun muu kunta Pirkanmaa 3 160 361,08 8,8
Puolanka muu kunta Kainuu 2 878 2 461,35 1,2
Puumala muu kunta Etelä-Savo 2 312 794,52 2,9
Pyhtää muu kunta Kymenlaakso 5 379 324,72 16,6
Pyhäjoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 3 341 542,33 6,2
Pyhäjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 5 691 1 311,33 4,3
Pyhäntä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 569 810,73 1,9
Pyhäranta muu kunta Varsinais-Suomi 2 148 143,27 15
Pälkäne muu kunta Pirkanmaa 6 773 560,48 12,1
Pöytyä muu kunta Varsinais-Suomi 8 616 750,05 11,5
Raahe kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 25 523 1 014,14 25,2
Raasepori kaupunki Uusimaa 28 726 1 147,99 25
Raisio kaupunki Varsinais-Suomi 24 506 48,76 502,6
Rantasalmi muu kunta Etelä-Savo 3 850 559,16 6,9
Ranua muu kunta Lappi 4 134 3 453,71 1,2
Rauma kaupunki Satakunta 39 941 495,60 80,6
Rautalampi muu kunta Pohjois-Savo 3 410 538,98 6,3
Rautavaara muu kunta Pohjois-Savo 1 773 1 150,93 1,5
Rautjärvi muu kunta Etelä-Karjala 3 678 351,64 10,5
Reisjärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 926 474,42 6,2
Riihimäki kaupunki Kanta-Häme 29 371 121,03 242,7
Ristijärvi muu kunta Kainuu 1 423 835,62 1,7
Rovaniemi kaupunki Lappi 61 237 7 582,06 8,1
Ruokolahti muu kunta Etelä-Karjala 5 481 943,43 5,8
Ruovesi muu kunta Pirkanmaa 4 744 776,76 6,1
Rusko muu kunta Varsinais-Suomi 6 009 127,12 47,3
Rääkkylä muu kunta Pohjois-Karjala 2 468 427,67 5,8
Saarijärvi kaupunki Keski-Suomi 10 138 1 251,88 8,1
Salla muu kunta Lappi 3 864 5 729,85 0,7
Salo kaupunki Varsinais-Suomi 54 439 1 986,52 27,4
Saltvik muu kunta Ahvenanmaa 1 795 151,93 11,8
Sastamala kaupunki Pirkanmaa 25 490 1 429,23 17,8
Sauvo muu kunta Varsinais-Suomi 3 045 252,47 12,1
Savitaipale muu kunta Etelä-Karjala 3 726 539,74 6,9
Savonlinna kaupunki Etelä-Savo 36 190 2 239,50 16,2
Savukoski muu kunta Lappi 1 115 6 438,33 0,17
Seinäjoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 60 563 1 431,64 42,3
Sievi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 221 787,33 6,6
Siikainen muu kunta Satakunta 1 614 463,19 3,5
Siikajoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 578 1 052,30 5,3
Siikalatva muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 863 2 171,86 2,7
Siilinjärvi muu kunta Pohjois-Savo 21 600 400,96 53,9
Simo muu kunta Lappi 3 331 1 446,81 2,3
Sipoo muu kunta Uusimaa 19 006 339,62 56
Siuntio muu kunta Uusimaa 6 197 241,08 25,7
Sodankylä muu kunta Lappi 8 876 11 693,35 0,8
Soini muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 281 551,95 4,1
Somero kaupunki Varsinais-Suomi 9 154 667,78 13,7
Sonkajärvi muu kunta Pohjois-Savo 4 415 1 465,85 3
Sotkamo muu kunta Kainuu 10 646 2 649,16 4
Sottunga muu kunta Ahvenanmaa 99 28,05 3,5
Sulkava muu kunta Etelä-Savo 2 790 584,69 4,8
Sund muu kunta Ahvenanmaa 1 032 108,12 9,5
Suomussalmi muu kunta Kainuu 8 630 5 270,17 1,6
Suonenjoki kaupunki Pohjois-Savo 7 476 713,55 10,5
Sysmä muu kunta Päijät-Häme 4 146 666,91 6,2
Säkylä muu kunta Satakunta 4 573 160,59 28,5
Taipalsaari muu kunta Etelä-Karjala 4 828 345,13 14
Taivalkoski muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 4 252 2 438,03 1,7
Taivassalo muu kunta Varsinais-Suomi 1 670 140,32 11,9
Tammela muu kunta Kanta-Häme 6 427 640,39 10
Tampere kaupunki Pirkanmaa 220 701 525,01 420,4
Tarvasjoki muu kunta Varsinais-Suomi 1 958 101,96 19,2
Tervo muu kunta Pohjois-Savo 1 653 347,73 4,8
Tervola muu kunta Lappi 3 288 1 559,72 2,1
Teuva muu kunta Etelä-Pohjanmaa 5 644 554,70 10,2
Tohmajärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 833 837,73 5,8
Toholampi muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 369 608,43 5,5
Toivakka muu kunta Keski-Suomi 2 454 361,43 6,8
Tornio kaupunki Lappi 22 377 1 187,77 18,8
Turku kaupunki Varsinais-Suomi 182 247 245,66 741,9
Tuusniemi muu kunta Pohjois-Savo 2 789 543,21 5,1
Tuusula muu kunta Uusimaa 38 206 219,50 174,1
Tyrnävä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 6 692 491,81 13,6
Ulvila kaupunki Satakunta 13 382 400,70 33,4
Urjala muu kunta Pirkanmaa 5 104 475,19 10,7
Utajärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 932 1 671,12 1,8
Utsjoki muu kunta Lappi 1 275 5 144,49 0,2
Uurainen muu kunta Keski-Suomi 3 606 348,05 10,4
Uusikaarlepyy kaupunki Pohjanmaa 7 524 732,66 10,3
Uusikaupunki kaupunki Varsinais-Suomi 15 488 502,44 30,8
Vaala muu kunta Kainuu 3 205 1 302,11 2,5
Vaasa kaupunki Pohjanmaa 66 278 364,26 182
Valkeakoski kaupunki Pirkanmaa 21 146 271,95 77,8
Valtimo muu kunta Pohjois-Karjala 2 382 800,32 3
Vantaa kaupunki Uusimaa 208 781 238,37 875,9
Varkaus kaupunki Pohjois-Savo 22 020 385,62 57,1
Vehmaa muu kunta Varsinais-Suomi 2 346 188,72 12,4
Vesanto muu kunta Pohjois-Savo 2 268 422,63 5,4
Vesilahti muu kunta Pirkanmaa 4 452 300,92 14,8
Veteli muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 359 502,34 6,7
Vieremä muu kunta Pohjois-Savo 3 849 925,26 4,2
Vihti muu kunta Uusimaa 29 050 522,04 55,6
Viitasaari kaupunki Keski-Suomi 6 870 1 248,48 5,5
Vimpeli muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 156 287,33 11
Virolahti muu kunta Kymenlaakso 3 432 371,95 9,2
Virrat kaupunki Pirkanmaa 7 270 1 162,31 6,3
Vårdö muu kunta Ahvenanmaa 436 101,59 4,3
Vöyri muu kunta Pohjanmaa 6 699 781,98 8,6
Ylitornio muu kunta Lappi 4 448 2 028,55 2,2
Ylivieska kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 14 794 568,57 26
Ylöjärvi kaupunki Pirkanmaa 31 940 1 115,46 28,6
Ypäjä muu kunta Kanta-Häme 2 488 182,75 13,6
Ähtäri kaupunki Etelä-Pohjanmaa 6 271 804,94 7,8
Äänekoski kaupunki Keski-Suomi 20 011 884,48 22,6

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vuonna 2013 kuntia on 320 Kunnat.net. 27.12.2012. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 1.1.2013.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.4.2014. Väestörekisterikeskus. Viitattu 6.6.2014.
  4. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2014 1.1.2014. Maanmittauslaitos. Viitattu 15.3.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]