Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen väentiheys kunnittain vuonna 2011.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2013 alusta kuntia on 320,[1] joista kaupunkeja 107.

Kaupungit on merkitty lihavoituina ja lisäksi kuntamuoto-sarakkeessa on kerrottu, onko kyseessä kaupunki vai muu kunta [2]. Luettelon kolmannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 30. syyskuuta 2014. Kuntien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2014. Väestötiheydet on laskettu näiden tietojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa ovat Siikalatva (5 838) ja Kangasniemi (5 721). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa ovat Toholampi (616,88 km²) ja Kivijärvi (599,87 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta ovat Alavieska (10,87 as./km²) ja Juankoski (10,80 as./km²).

Kunnan nimi Kuntamuoto Maakunta Väkiluku[3] Maapinta-ala
(km²)[4]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa kaupunki Pirkanmaa 17 049 293,14 58,2
Alajärvi kaupunki Etelä-Pohjanmaa 10 190 1 008,74 10,1
Alavieska muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 679 251,36 10,7
Alavus kaupunki Etelä-Pohjanmaa 12 128 1 088,16 11,1
Asikkala muu kunta Päijät-Häme 8 389 563,38 14,9
Askola muu kunta Uusimaa 5 077 212,41 23,9
Aura muu kunta Varsinais-Suomi 3 998 95,00 42,1
Brändö muu kunta Ahvenanmaa 477 107,88 4,4
Eckerö muu kunta Ahvenanmaa 926 107,65 8,6
Enonkoski muu kunta Etelä-Savo 1 506 305,82 4,9
Enontekiö muu kunta Lappi 1 885 7 945,49 0,2
Espoo kaupunki Uusimaa 264 464 312,20 847,1
Eura muu kunta Satakunta 12 348 578,77 21,3
Eurajoki muu kunta Satakunta 5 937 345,39 17,2
Evijärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 657 354,07 7,5
Finström muu kunta Ahvenanmaa 2 544 123,23 20,6
Forssa kaupunki Kanta-Häme 17 575 248,78 70,6
Föglö muu kunta Ahvenanmaa 571 134,77 4,2
Geta muu kunta Ahvenanmaa 499 84,35 5,9
Haapajärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 520 765,66 9,8
Haapavesi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 214 1 049,77 6,9
Hailuoto muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 002 200,56 5
Halsua muu kunta Keski-Pohjanmaa 1 226 412,71 3
Hamina kaupunki Kymenlaakso 21 162 609,51 34,7
Hammarland muu kunta Ahvenanmaa 1 535 138,21 11,1
Hankasalmi muu kunta Keski-Suomi 5 329 571,73 9,3
Hanko kaupunki Uusimaa 9 046 116,89 77,4
Harjavalta kaupunki Satakunta 7 368 123,46 59,7
Hartola muu kunta Päijät-Häme 3 084 542,95 5,7
Hattula muu kunta Kanta-Häme 9 748 357,81 27,2
Hausjärvi muu kunta Kanta-Häme 8 823 389,31 22,7
Heinola kaupunki Päijät-Häme 19 737 676,09 29,2
Heinävesi muu kunta Etelä-Savo 3 612 1 030,28 3,5
Helsinki kaupunki Uusimaa 620 982 213,75 2 905,2
Hirvensalmi muu kunta Etelä-Savo 2 317 465,38 5
Hollola muu kunta Päijät-Häme 21 971 463,16 47,4
Honkajoki muu kunta Satakunta 1 796 331,36 5,4
Huittinen kaupunki Satakunta 10 495 532,62 19,7
Humppila muu kunta Kanta-Häme 2 443 147,94 16,5
Hyrynsalmi muu kunta Kainuu 2 492 1 421,05 1,8
Hyvinkää kaupunki Uusimaa 46 340 322,62 143,6
Hämeenkoski muu kunta Päijät-Häme 2 097 187,73 11,2
Hämeenkyrö muu kunta Pirkanmaa 10 566 463,77 22,8
Hämeenlinna kaupunki Kanta-Häme 67 957 1 785,21 38,1
Ii muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 686 1 552,66 6,2
Iisalmi kaupunki Pohjois-Savo 22 129 762,97 29
Iitti muu kunta Kymenlaakso 6 960 589,80 11,8
Ikaalinen kaupunki Pirkanmaa 7 300 750,30 9,7
Ilmajoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 12 167 576,79 21,1
Ilomantsi muu kunta Pohjois-Karjala 5 522 2 763,57 2
Imatra kaupunki Etelä-Karjala 28 074 155,01 181,1
Inari muu kunta Lappi 6 777 15 053,04 0,5
Inkoo muu kunta Uusimaa 5 578 349,89 15,9
Isojoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 214 642,38 3,4
Isokyrö muu kunta Pohjanmaa 4 875 354,19 13,8
Jalasjärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 7 899 818,70 9,6
Janakkala muu kunta Kanta-Häme 16 878 547,44 30,8
Joensuu kaupunki Pohjois-Karjala 75 024 2 381,65 31,5
Jokioinen muu kunta Kanta-Häme 5 546 180,43 30,7
Jomala muu kunta Ahvenanmaa 4 535 142,54 31,8
Joroinen muu kunta Etelä-Savo 5 166 575,19 9
Joutsa muu kunta Keski-Suomi 4 785 867,16 5,5
Juankoski kaupunki Pohjois-Savo 4 933 465,32 10,6
Juuka muu kunta Pohjois-Karjala 5 138 1 501,76 3,4
Juupajoki muu kunta Pirkanmaa 2 015 258,50 7,8
Juva muu kunta Etelä-Savo 6 600 1 163,03 5,7
Jyväskylä kaupunki Keski-Suomi 135 567 1 171,00 115,8
Jämijärvi muu kunta Satakunta 1 989 214,35 9,3
Jämsä kaupunki Keski-Suomi 21 917 1 571,32 13,9
Järvenpää kaupunki Uusimaa 40 180 37,55 1 070
Kaarina kaupunki Varsinais-Suomi 32 022 150,35 213
Kaavi muu kunta Pohjois-Savo 3 234 674,00 4,8
Kajaani kaupunki Kainuu 37 781 1 835,09 20,6
Kalajoki kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 12 611 922,18 13,7
Kangasala muu kunta Pirkanmaa 30 387 658,01 46,2
Kangasniemi muu kunta Etelä-Savo 5 721 1 068,84 5,4
Kankaanpää kaupunki Satakunta 11 904 689,42 17,3
Kannonkoski muu kunta Keski-Suomi 1 476 444,72 3,3
Kannus kaupunki Keski-Pohjanmaa 5 635 468,24 12
Karijoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 1 421 185,76 7,6
Karkkila kaupunki Uusimaa 8 942 242,36 36,9
Karstula muu kunta Keski-Suomi 4 316 887,26 4,9
Karvia muu kunta Satakunta 2 491 502,00 5
Kaskinen kaupunki Pohjanmaa 1 322 10,63 124,4
Kauhajoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 025 1 299,08 10,8
Kauhava kaupunki Etelä-Pohjanmaa 16 990 1 313,69 12,9
Kauniainen kaupunki Uusimaa 9 207 5,89 1 563,2
Kaustinen muu kunta Keski-Pohjanmaa 4 284 354,03 12,1
Keitele muu kunta Pohjois-Savo 2 406 481,78 5
Kemi kaupunki Lappi 21 929 95,41 229,8
Kemijärvi kaupunki Lappi 7 915 3 504,97 2,3
Keminmaa muu kunta Lappi 8 521 626,30 13,6
Kemiönsaari muu kunta Varsinais-Suomi 6 966 686,93 10,1
Kempele muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 16 833 110,11 152,9
Kerava kaupunki Uusimaa 35 269 30,62 1 151,8
Keuruu kaupunki Keski-Suomi 10 206 1 258,03 8,1
Kihniö muu kunta Pirkanmaa 2 084 357,10 5,8
Kinnula muu kunta Keski-Suomi 1 757 460,24 3,8
Kirkkonummi muu kunta Uusimaa 38 110 366,15 104,1
Kitee kaupunki Pohjois-Karjala 11 048 1 253,59 8,8
Kittilä muu kunta Lappi 6 423 8 094,33 0,8
Kiuruvesi kaupunki Pohjois-Savo 8 806 1 328,14 6,6
Kivijärvi muu kunta Keski-Suomi 1 251 483,95 2,6
Kokemäki kaupunki Satakunta 7 722 481,22 16
Kokkola kaupunki Keski-Pohjanmaa 47 224 1 444,19 32,7
Kolari muu kunta Lappi 3 843 2 558,81 1,5
Konnevesi muu kunta Keski-Suomi 2 853 512,97 5,6
Kontiolahti muu kunta Pohjois-Karjala 14 538 799,68 18,2
Korsnäs muu kunta Pohjanmaa 2 226 235,78 9,4
Koski Tl muu kunta Varsinais-Suomi 2 456 191,46 12,8
Kotka kaupunki Kymenlaakso 54 629 271,62 201,1
Kouvola kaupunki Kymenlaakso 86 587 2 558,37 33,8
Kristiinankaupunki kaupunki Pohjanmaa 6 879 682,99 10,1
Kruunupyy muu kunta Pohjanmaa 6 662 712,36 9,4
Kuhmo kaupunki Kainuu 8 975 4 806,69 1,9
Kuhmoinen muu kunta Keski-Suomi 2 380 660,96 3,6
Kumlinge muu kunta Ahvenanmaa 332 99,23 3,3
Kuopio kaupunki Pohjois-Savo 107 541 2 309,16 46,6
Kuortane muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 751 462,17 8,1
Kurikka kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 228 905,62 15,7
Kustavi muu kunta Varsinais-Suomi 884 165,83 5,3
Kuusamo kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 15 814 4 977,86 3,2
Kyyjärvi muu kunta Keski-Suomi 1 404 448,22 3,1
Kärkölä muu kunta Päijät-Häme 4 660 256,47 18,2
Kärsämäki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 697 695,94 3,9
Kökar muu kunta Ahvenanmaa 251 63,55 3,9
Köyliö muu kunta Satakunta 2 663 246,06 10,8
Lahti kaupunki Päijät-Häme 103 667 135,05 767,6
Laihia muu kunta Pohjanmaa 8 058 504,24 16
Laitila kaupunki Varsinais-Suomi 8 526 531,65 16
Lapinjärvi muu kunta Uusimaa 2 789 329,87 8,5
Lapinlahti muu kunta Pohjois-Savo 10 100 1 096,51 9,2
Lappajärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 279 420,89 7,8
Lappeenranta kaupunki Etelä-Karjala 72 834 1 433,35 50,8
Lapua kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 720 737,15 20
Laukaa muu kunta Keski-Suomi 18 691 648,54 28,8
Lavia muu kunta Satakunta 1 906 321,12 5,9
Lemi muu kunta Etelä-Karjala 3 124 217,77 14,3
Lemland muu kunta Ahvenanmaa 1 944 113,08 17,2
Lempäälä muu kunta Pirkanmaa 22 162 269,52 82,2
Leppävirta muu kunta Pohjois-Savo 10 052 1 136,03 8,8
Lestijärvi muu kunta Keski-Pohjanmaa 817 480,69 1,7
Lieksa kaupunki Pohjois-Karjala 12 140 3 418,35 3,6
Lieto muu kunta Varsinais-Suomi 17 191 198,50 86,6
Liminka muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 705 637,16 15,2
Liperi muu kunta Pohjois-Karjala 12 372 726,90 17
Lohja kaupunki Uusimaa 47 697 939,14 50,8
Loimaa kaupunki Varsinais-Suomi 16 662 848,10 19,6
Loppi muu kunta Kanta-Häme 8 315 597,60 13,9
Loviisa kaupunki Uusimaa 15 458 819,78 18,9
Luhanka muu kunta Keski-Suomi 768 214,53 3,6
Lumijoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 076 213,19 9,7
Lumparland muu kunta Ahvenanmaa 416 36,25 11,5
Luoto muu kunta Pohjanmaa 5 105 142,34 35,9
Luumäki muu kunta Etelä-Karjala 4 961 750,08 6,6
Luvia muu kunta Satakunta 3 347 169,07 19,8
Maalahti muu kunta Pohjanmaa 5 587 521,31 10,7
Maaninka muu kunta Pohjois-Savo 3 749 466,51 8
Maarianhamina kaupunki Ahvenanmaa 11 468 11,80 971,9
Marttila muu kunta Varsinais-Suomi 2 054 195,28 10,5
Masku muu kunta Varsinais-Suomi 9 714 174,90 55,5
Merijärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 155 229,83 5
Merikarvia muu kunta Satakunta 3 228 446,03 7,2
Miehikkälä muu kunta Kymenlaakso 2 126 422,23 5
Mikkeli kaupunki Etelä-Savo 54 704 2 549,07 21,5
Muhos muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 8 980 783,75 11,5
Multia muu kunta Keski-Suomi 1 789 733,24 2,4
Muonio muu kunta Lappi 2 342 1 903,87 1,2
Mustasaari muu kunta Pohjanmaa 19 238 848,72 22,7
Muurame muu kunta Keski-Suomi 9 670 144,06 67,1
Mynämäki muu kunta Varsinais-Suomi 7 917 519,77 15,2
Myrskylä muu kunta Uusimaa 2 000 200,37 10
Mäntsälä muu kunta Uusimaa 20 614 580,83 35,5
Mänttä-Vilppula kaupunki Pirkanmaa 10 774 534,87 20,1
Mäntyharju muu kunta Etelä-Savo 6 254 981,78 6,4
Naantali kaupunki Varsinais-Suomi 18 870 311,47 60,6
Nakkila muu kunta Satakunta 5 645 182,91 30,9
Nastola muu kunta Päijät-Häme 14 935 324,18 46,1
Nivala kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 10 948 527,95 20,7
Nokia kaupunki Pirkanmaa 32 786 288,16 113,8
Nousiainen muu kunta Varsinais-Suomi 4 826 198,81 24,3
Nurmes kaupunki Pohjois-Karjala 8 130 1 601,08 5,1
Nurmijärvi muu kunta Uusimaa 41 447 361,86 114,5
Närpiö kaupunki Pohjanmaa 9 369 977,51 9,6
Orimattila kaupunki Päijät-Häme 16 305 785,35 20,8
Oripää muu kunta Varsinais-Suomi 1 417 117,61 12
Orivesi kaupunki Pirkanmaa 9 602 799,57 12
Oulainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 739 587,75 13,2
Oulu kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 195 821 3 031,00 64,6
Outokumpu kaupunki Pohjois-Karjala 7 202 445,82 16,2
Padasjoki muu kunta Päijät-Häme 3 222 523,18 6,2
Paimio kaupunki Varsinais-Suomi 10 619 238,36 44,6
Paltamo muu kunta Kainuu 3 587 918,57 3,9
Parainen kaupunki Varsinais-Suomi 15 482 882,13 17,6
Parikkala muu kunta Etelä-Karjala 5 404 592,92 9,1
Parkano kaupunki Pirkanmaa 6 806 852,06 8
Pedersören kunta muu kunta Pohjanmaa 11 012 794,28 13,9
Pelkosenniemi muu kunta Lappi 952 1 836,17 0,5
Pello muu kunta Lappi 3 700 1 737,56 2,1
Perho muu kunta Keski-Pohjanmaa 2 921 747,92 3,9
Pertunmaa muu kunta Etelä-Savo 1 846 374,49 4,9
Petäjävesi muu kunta Keski-Suomi 4 099 456,39 9
Pieksämäki kaupunki Etelä-Savo 19 121 1 568,64 12,2
Pielavesi muu kunta Pohjois-Savo 4 794 1 153,23 4,2
Pietarsaari kaupunki Pohjanmaa 19 633 88,41 222,1
Pihtipudas muu kunta Keski-Suomi 4 304 1 074,77 4
Pirkkala muu kunta Pirkanmaa 18 574 81,39 228,2
Polvijärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 611 804,15 5,7
Pomarkku muu kunta Satakunta 2 282 301,08 7,6
Pori kaupunki Satakunta 83 510 834,29 100,1
Pornainen muu kunta Uusimaa 5 153 146,50 35,2
Porvoo kaupunki Uusimaa 49 708 654,51 75,9
Posio muu kunta Lappi 3 637 3 039,16 1,2
Pudasjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 8 424 5 637,52 1,5
Pukkila muu kunta Uusimaa 2 021 145,04 13,9
Punkalaidun muu kunta Pirkanmaa 3 132 361,08 8,7
Puolanka muu kunta Kainuu 2 836 2 461,35 1,2
Puumala muu kunta Etelä-Savo 2 314 794,52 2,9
Pyhtää muu kunta Kymenlaakso 5 367 324,72 16,5
Pyhäjoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 3 302 542,33 6,1
Pyhäjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 5 603 1 311,33 4,3
Pyhäntä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 563 810,73 1,9
Pyhäranta muu kunta Varsinais-Suomi 2 163 143,27 15,1
Pälkäne muu kunta Pirkanmaa 6 746 560,48 12
Pöytyä muu kunta Varsinais-Suomi 8 614 750,05 11,5
Raahe kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 25 392 1 014,14 25
Raasepori kaupunki Uusimaa 28 746 1 147,99 25
Raisio kaupunki Varsinais-Suomi 24 381 48,76 500
Rantasalmi muu kunta Etelä-Savo 3 821 559,16 6,8
Ranua muu kunta Lappi 4 109 3 453,71 1,2
Rauma kaupunki Satakunta 40 003 495,60 80,7
Rautalampi muu kunta Pohjois-Savo 3 391 538,98 6,3
Rautavaara muu kunta Pohjois-Savo 1 770 1 150,93 1,5
Rautjärvi muu kunta Etelä-Karjala 3 638 351,64 10,3
Reisjärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 922 474,42 6,2
Riihimäki kaupunki Kanta-Häme 29 387 121,03 242,8
Ristijärvi muu kunta Kainuu 1 414 835,62 1,7
Rovaniemi kaupunki Lappi 61 490 7 582,06 8,1
Ruokolahti muu kunta Etelä-Karjala 5 428 943,43 5,8
Ruovesi muu kunta Pirkanmaa 4 723 776,76 6,1
Rusko muu kunta Varsinais-Suomi 6 009 127,12 47,3
Rääkkylä muu kunta Pohjois-Karjala 2 445 427,67 5,7
Saarijärvi kaupunki Keski-Suomi 10 095 1 251,88 8,1
Salla muu kunta Lappi 3 814 5 729,85 0,7
Salo kaupunki Varsinais-Suomi 54 341 1 986,52 27,4
Saltvik muu kunta Ahvenanmaa 1 814 151,93 11,9
Sastamala kaupunki Pirkanmaa 25 408 1 429,23 17,8
Sauvo muu kunta Varsinais-Suomi 3 021 252,47 12
Savitaipale muu kunta Etelä-Karjala 3 675 539,74 6,8
Savonlinna kaupunki Etelä-Savo 36 099 2 239,50 16,1
Savukoski muu kunta Lappi 1 105 6 438,33 0,17
Seinäjoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 60 817 1 431,64 42,5
Sievi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 172 787,33 6,6
Siikainen muu kunta Satakunta 1 591 463,19 3,4
Siikajoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 527 1 052,30 5,3
Siikalatva muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 838 2 171,86 2,7
Siilinjärvi muu kunta Pohjois-Savo 21 608 400,96 53,9
Simo muu kunta Lappi 3 306 1 446,81 2,3
Sipoo muu kunta Uusimaa 19 022 339,62 56
Siuntio muu kunta Uusimaa 6 214 241,08 25,8
Sodankylä muu kunta Lappi 8 835 11 693,35 0,8
Soini muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 281 551,95 4,1
Somero kaupunki Varsinais-Suomi 9 170 667,78 13,7
Sonkajärvi muu kunta Pohjois-Savo 4 355 1 465,85 3
Sotkamo muu kunta Kainuu 10 610 2 649,16 4
Sottunga muu kunta Ahvenanmaa 101 28,05 3,6
Sulkava muu kunta Etelä-Savo 2 804 584,69 4,8
Sund muu kunta Ahvenanmaa 1 042 108,12 9,6
Suomussalmi muu kunta Kainuu 8 501 5 270,17 1,6
Suonenjoki kaupunki Pohjois-Savo 7 457 713,55 10,5
Sysmä muu kunta Päijät-Häme 4 120 666,91 6,2
Säkylä muu kunta Satakunta 4 544 160,59 28,3
Taipalsaari muu kunta Etelä-Karjala 4 819 345,13 14
Taivalkoski muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 4 227 2 438,03 1,7
Taivassalo muu kunta Varsinais-Suomi 1 657 140,32 11,8
Tammela muu kunta Kanta-Häme 6 398 640,39 10
Tampere kaupunki Pirkanmaa 222 512 525,01 423,8
Tarvasjoki muu kunta Varsinais-Suomi 1 975 101,96 19,4
Tervo muu kunta Pohjois-Savo 1 626 347,73 4,7
Tervola muu kunta Lappi 3 255 1 559,72 2,1
Teuva muu kunta Etelä-Pohjanmaa 5 576 554,70 10,1
Tohmajärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 827 837,73 5,8
Toholampi muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 361 608,43 5,5
Toivakka muu kunta Keski-Suomi 2 459 361,43 6,8
Tornio kaupunki Lappi 22 302 1 187,77 18,8
Turku kaupunki Varsinais-Suomi 183 811 245,66 748,2
Tuusniemi muu kunta Pohjois-Savo 2 772 543,21 5,1
Tuusula muu kunta Uusimaa 38 163 219,50 173,9
Tyrnävä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 6 722 491,81 13,7
Ulvila kaupunki Satakunta 13 343 400,70 33,3
Urjala muu kunta Pirkanmaa 5 023 475,19 10,6
Utajärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 907 1 671,12 1,7
Utsjoki muu kunta Lappi 1 263 5 144,49 0,2
Uurainen muu kunta Keski-Suomi 3 620 348,05 10,4
Uusikaarlepyy kaupunki Pohjanmaa 7 519 732,66 10,3
Uusikaupunki kaupunki Varsinais-Suomi 15 541 502,44 30,9
Vaala muu kunta Kainuu 3 161 1 302,11 2,4
Vaasa kaupunki Pohjanmaa 66 986 364,26 183,9
Valkeakoski kaupunki Pirkanmaa 21 178 271,95 77,9
Valtimo muu kunta Pohjois-Karjala 2 375 800,32 3
Vantaa kaupunki Uusimaa 210 096 238,37 881,4
Varkaus kaupunki Pohjois-Savo 21 905 385,62 56,8
Vehmaa muu kunta Varsinais-Suomi 2 353 188,72 12,5
Vesanto muu kunta Pohjois-Savo 2 252 422,63 5,3
Vesilahti muu kunta Pirkanmaa 4 486 300,92 14,9
Veteli muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 335 502,34 6,6
Vieremä muu kunta Pohjois-Savo 3 823 925,26 4,1
Vihti muu kunta Uusimaa 29 009 522,04 55,6
Viitasaari kaupunki Keski-Suomi 6 814 1 248,48 5,5
Vimpeli muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 127 287,33 10,9
Virolahti muu kunta Kymenlaakso 3 428 371,95 9,2
Virrat kaupunki Pirkanmaa 7 197 1 162,31 6,2
Vårdö muu kunta Ahvenanmaa 443 101,59 4,4
Vöyri muu kunta Pohjanmaa 6 729 781,98 8,6
Ylitornio muu kunta Lappi 4 383 2 028,55 2,2
Ylivieska kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 14 927 568,57 26,3
Ylöjärvi kaupunki Pirkanmaa 32 133 1 115,46 28,8
Ypäjä muu kunta Kanta-Häme 2 473 182,75 13,5
Ähtäri kaupunki Etelä-Pohjanmaa 6 198 804,94 7,7
Äänekoski kaupunki Keski-Suomi 19 919 884,48 22,5

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vuonna 2013 kuntia on 320 Kunnat.net. 27.12.2012. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 1.1.2013.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.9.2014. Väestörekisterikeskus. Viitattu 11.10.2014.
  4. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2014 1.1.2014. Maanmittauslaitos. Viitattu 15.3.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]