Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen väentiheys kunnittain vuonna 2011.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2013 alusta kuntia on 320,[1] joista kaupunkeja 107. Vuoden 2015 alusta kuntia on 317 koska Lavia, Maaninka ja Tarvasjoki on liitetty naapurikaupunkeihinsa.

Kaupungit on merkitty lihavoituina ja lisäksi kuntamuoto-sarakkeessa on kerrottu, onko kyseessä kaupunki vai muu kunta [2]. Luettelon kolmannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. joulukuuta 2014. Kuntien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 1. tammikuuta 2014. Väestötiheydet on laskettu näiden tietojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa ovat Siikalatva (5 814) ja Kangasniemi (5 694). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa ovat Toholampi (616,88 km²) ja Kivijärvi (599,87 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta ovat Alavieska (10,87 as./km²) ja Juankoski (10,80 as./km²).

Kunnan nimi Kuntamuoto Maakunta Väkiluku[3] Maapinta-ala
(km²)[4]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa kaupunki Pirkanmaa 17 051 293,14 58,2
Alajärvi kaupunki Etelä-Pohjanmaa 10 174 1 008,74 10,1
Alavieska muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 689 251,36 10,7
Alavus kaupunki Etelä-Pohjanmaa 12 104 1 088,16 11,1
Asikkala muu kunta Päijät-Häme 8 380 563,38 14,9
Askola muu kunta Uusimaa 5 064 212,41 23,8
Aura muu kunta Varsinais-Suomi 3 984 95,00 41,9
Brändö muu kunta Ahvenanmaa 474 107,88 4,4
Eckerö muu kunta Ahvenanmaa 931 107,65 8,6
Enonkoski muu kunta Etelä-Savo 1 505 305,82 4,9
Enontekiö muu kunta Lappi 1 892 7 945,49 0,2
Espoo kaupunki Uusimaa 265 602 312,20 850,7
Eura muu kunta Satakunta 12 320 578,77 21,3
Eurajoki muu kunta Satakunta 5 948 345,39 17,2
Evijärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 654 354,07 7,5
Finström muu kunta Ahvenanmaa 2 536 123,23 20,6
Forssa kaupunki Kanta-Häme 17 534 248,78 70,5
Föglö muu kunta Ahvenanmaa 568 134,77 4,2
Geta muu kunta Ahvenanmaa 497 84,35 5,9
Haapajärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 482 765,66 9,8
Haapavesi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 181 1 049,77 6,8
Hailuoto muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 996 200,56 5
Halsua muu kunta Keski-Pohjanmaa 1 220 412,71 3
Hamina kaupunki Kymenlaakso 21 068 609,51 34,6
Hammarland muu kunta Ahvenanmaa 1 533 138,21 11,1
Hankasalmi muu kunta Keski-Suomi 5 310 571,73 9,3
Hanko kaupunki Uusimaa 9 028 116,89 77,2
Harjavalta kaupunki Satakunta 7 373 123,46 59,7
Hartola muu kunta Päijät-Häme 3 073 542,95 5,7
Hattula muu kunta Kanta-Häme 9 739 357,81 27,2
Hausjärvi muu kunta Kanta-Häme 8 816 389,31 22,6
Heinola kaupunki Päijät-Häme 19 712 676,09 29,2
Heinävesi muu kunta Etelä-Savo 3 641 1 030,28 3,5
Helsinki kaupunki Uusimaa 622 240 213,75 2 911,1
Hirvensalmi muu kunta Etelä-Savo 2 328 465,38 5
Hollola muu kunta Päijät-Häme 21 902 463,16 47,3
Honkajoki muu kunta Satakunta 1 789 331,36 5,4
Huittinen kaupunki Satakunta 10 493 532,62 19,7
Humppila muu kunta Kanta-Häme 2 442 147,94 16,5
Hyrynsalmi muu kunta Kainuu 2 489 1 421,05 1,8
Hyvinkää kaupunki Uusimaa 46 413 322,62 143,9
Hämeenkoski muu kunta Päijät-Häme 2 105 187,73 11,2
Hämeenkyrö muu kunta Pirkanmaa 10 621 463,77 22,9
Hämeenlinna kaupunki Kanta-Häme 68 017 1 785,21 38,1
Ii muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 664 1 552,66 6,2
Iisalmi kaupunki Pohjois-Savo 22 110 762,97 29
Iitti muu kunta Kymenlaakso 6 950 589,80 11,8
Ikaalinen kaupunki Pirkanmaa 7 306 750,30 9,7
Ilmajoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 12 186 576,79 21,1
Ilomantsi muu kunta Pohjois-Karjala 5 507 2 763,57 2
Imatra kaupunki Etelä-Karjala 28 050 155,01 181
Inari muu kunta Lappi 6 818 15 053,04 0,5
Inkoo muu kunta Uusimaa 5 574 349,89 15,9
Isojoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 198 642,38 3,4
Isokyrö muu kunta Pohjanmaa 4 844 354,19 13,7
Jalasjärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 7 890 818,70 9,6
Janakkala muu kunta Kanta-Häme 16 849 547,44 30,8
Joensuu kaupunki Pohjois-Karjala 75 088 2 381,65 31,5
Jokioinen muu kunta Kanta-Häme 5 516 180,43 30,6
Jomala muu kunta Ahvenanmaa 4 555 142,54 32
Joroinen muu kunta Etelä-Savo 5 184 575,19 9
Joutsa muu kunta Keski-Suomi 4 786 867,16 5,5
Juankoski kaupunki Pohjois-Savo 4 883 465,32 10,5
Juuka muu kunta Pohjois-Karjala 5 138 1 501,76 3,4
Juupajoki muu kunta Pirkanmaa 2 037 258,50 7,9
Juva muu kunta Etelä-Savo 6 620 1 163,03 5,7
Jyväskylä kaupunki Keski-Suomi 135 761 1 171,00 115,9
Jämijärvi muu kunta Satakunta 1 997 214,35 9,3
Jämsä kaupunki Keski-Suomi 21 824 1 571,32 13,9
Järvenpää kaupunki Uusimaa 40 427 37,55 1 076,6
Kaarina kaupunki Varsinais-Suomi 32 161 150,35 213,9
Kaavi muu kunta Pohjois-Savo 3 213 674,00 4,8
Kajaani kaupunki Kainuu 37 801 1 835,09 20,6
Kalajoki kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 12 633 922,18 13,7
Kangasala muu kunta Pirkanmaa 30 487 658,01 46,3
Kangasniemi muu kunta Etelä-Savo 5 694 1 068,84 5,3
Kankaanpää kaupunki Satakunta 11 891 689,42 17,2
Kannonkoski muu kunta Keski-Suomi 1 477 444,72 3,3
Kannus kaupunki Keski-Pohjanmaa 5 646 468,24 12,1
Karijoki muu kunta Etelä-Pohjanmaa 1 411 185,76 7,6
Karkkila kaupunki Uusimaa 8 981 242,36 37,1
Karstula muu kunta Keski-Suomi 4 290 887,26 4,8
Karvia muu kunta Satakunta 2 493 502,00 5
Kaskinen kaupunki Pohjanmaa 1 323 10,63 124,5
Kauhajoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 014 1 299,08 10,8
Kauhava kaupunki Etelä-Pohjanmaa 16 926 1 313,69 12,9
Kauniainen kaupunki Uusimaa 9 358 5,89 1 588,8
Kaustinen muu kunta Keski-Pohjanmaa 4 286 354,03 12,1
Keitele muu kunta Pohjois-Savo 2 399 481,78 5
Kemi kaupunki Lappi 21 939 95,41 229,9
Kemijärvi kaupunki Lappi 7 889 3 504,97 2,3
Keminmaa muu kunta Lappi 8 474 626,30 13,5
Kemiönsaari muu kunta Varsinais-Suomi 6 940 686,93 10,1
Kempele muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 16 881 110,11 153,3
Kerava kaupunki Uusimaa 35 331 30,62 1 153,9
Keuruu kaupunki Keski-Suomi 10 187 1 258,03 8,1
Kihniö muu kunta Pirkanmaa 2 081 357,10 5,8
Kinnula muu kunta Keski-Suomi 1 767 460,24 3,8
Kirkkonummi muu kunta Uusimaa 38 215 366,15 104,4
Kitee kaupunki Pohjois-Karjala 10 995 1 253,59 8,8
Kittilä muu kunta Lappi 6 469 8 094,33 0,8
Kiuruvesi kaupunki Pohjois-Savo 8 752 1 328,14 6,6
Kivijärvi muu kunta Keski-Suomi 1 245 483,95 2,6
Kokemäki kaupunki Satakunta 7 703 481,22 16
Kokkola kaupunki Keski-Pohjanmaa 47 294 1 444,19 32,7
Kolari muu kunta Lappi 3 842 2 558,81 1,5
Konnevesi muu kunta Keski-Suomi 2 833 512,97 5,5
Kontiolahti muu kunta Pohjois-Karjala 14 681 799,68 18,4
Korsnäs muu kunta Pohjanmaa 2 221 235,78 9,4
Koski Tl muu kunta Varsinais-Suomi 2 441 191,46 12,7
Kotka kaupunki Kymenlaakso 54 587 271,62 201
Kouvola kaupunki Kymenlaakso 86 488 2 558,37 33,8
Kristiinankaupunki kaupunki Pohjanmaa 6 847 682,99 10
Kruunupyy muu kunta Pohjanmaa 6 665 712,36 9,4
Kuhmo kaupunki Kainuu 8 950 4 806,69 1,9
Kuhmoinen muu kunta Keski-Suomi 2 373 660,96 3,6
Kumlinge muu kunta Ahvenanmaa 328 99,23 3,3
Kuopio kaupunki Pohjois-Savo 107 607 2 309,16 46,6
Kuortane muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 727 462,17 8,1
Kurikka kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 186 905,62 15,7
Kustavi muu kunta Varsinais-Suomi 887 165,83 5,3
Kuusamo kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 15 818 4 977,86 3,2
Kyyjärvi muu kunta Keski-Suomi 1 400 448,22 3,1
Kärkölä muu kunta Päijät-Häme 4 651 256,47 18,1
Kärsämäki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 698 695,94 3,9
Kökar muu kunta Ahvenanmaa 253 63,55 4
Köyliö muu kunta Satakunta 2 649 246,06 10,8
Lahti kaupunki Päijät-Häme 103 805 135,05 768,6
Laihia muu kunta Pohjanmaa 8 070 504,24 16
Laitila kaupunki Varsinais-Suomi 8 544 531,65 16,1
Lapinjärvi muu kunta Uusimaa 2 778 329,87 8,4
Lapinlahti muu kunta Pohjois-Savo 10 093 1 096,51 9,2
Lappajärvi muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 260 420,89 7,7
Lappeenranta kaupunki Etelä-Karjala 72 830 1 433,35 50,8
Lapua kaupunki Etelä-Pohjanmaa 14 741 737,15 20
Laukaa muu kunta Keski-Suomi 18 712 648,54 28,9
Lemi muu kunta Etelä-Karjala 3 115 217,77 14,3
Lemland muu kunta Ahvenanmaa 1 943 113,08 17,2
Lempäälä muu kunta Pirkanmaa 22 222 269,52 82,5
Leppävirta muu kunta Pohjois-Savo 10 025 1 136,03 8,8
Lestijärvi muu kunta Keski-Pohjanmaa 818 480,69 1,7
Lieksa kaupunki Pohjois-Karjala 12 123 3 418,35 3,5
Lieto muu kunta Varsinais-Suomi 17 237 198,50 86,8
Liminka muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 9 749 637,16 15,3
Liperi muu kunta Pohjois-Karjala 12 344 726,90 17
Lohja kaupunki Uusimaa 47 653 939,14 50,7
Loimaa kaupunki Varsinais-Suomi 16 619 848,10 19,6
Loppi muu kunta Kanta-Häme 8 302 597,60 13,9
Loviisa kaupunki Uusimaa 15 457 819,78 18,9
Luhanka muu kunta Keski-Suomi 762 214,53 3,6
Lumijoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 073 213,19 9,7
Lumparland muu kunta Ahvenanmaa 418 36,25 11,5
Luoto muu kunta Pohjanmaa 5 103 142,34 35,9
Luumäki muu kunta Etelä-Karjala 4 954 750,08 6,6
Luvia muu kunta Satakunta 3 343 169,07 19,8
Maalahti muu kunta Pohjanmaa 5 576 521,31 10,7
Maarianhamina kaupunki Ahvenanmaa 11 488 11,80 973,6
Marttila muu kunta Varsinais-Suomi 2 070 195,28 10,6
Masku muu kunta Varsinais-Suomi 9 764 174,90 55,8
Merijärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 154 229,83 5
Merikarvia muu kunta Satakunta 3 241 446,03 7,3
Miehikkälä muu kunta Kymenlaakso 2 124 422,23 5
Mikkeli kaupunki Etelä-Savo 54 616 2 549,07 21,4
Muhos muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 8 984 783,75 11,5
Multia muu kunta Keski-Suomi 1 762 733,24 2,4
Muonio muu kunta Lappi 2 375 1 903,87 1,2
Mustasaari muu kunta Pohjanmaa 19 296 848,72 22,7
Muurame muu kunta Keski-Suomi 9 693 144,06 67,3
Mynämäki muu kunta Varsinais-Suomi 7 921 519,77 15,2
Myrskylä muu kunta Uusimaa 1 988 200,37 9,9
Mäntsälä muu kunta Uusimaa 20 634 580,83 35,5
Mänttä-Vilppula kaupunki Pirkanmaa 10 738 534,87 20,1
Mäntyharju muu kunta Etelä-Savo 6 266 981,78 6,4
Naantali kaupunki Varsinais-Suomi 18 883 311,47 60,6
Nakkila muu kunta Satakunta 5 651 182,91 30,9
Nastola muu kunta Päijät-Häme 14 905 324,18 46
Nivala kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 10 945 527,95 20,7
Nokia kaupunki Pirkanmaa 32 854 288,16 114
Nousiainen muu kunta Varsinais-Suomi 4 844 198,81 24,4
Nurmes kaupunki Pohjois-Karjala 8 084 1 601,08 5
Nurmijärvi muu kunta Uusimaa 41 584 361,86 114,9
Närpiö kaupunki Pohjanmaa 9 398 977,51 9,6
Orimattila kaupunki Päijät-Häme 16 301 785,35 20,8
Oripää muu kunta Varsinais-Suomi 1 415 117,61 12
Orivesi kaupunki Pirkanmaa 9 584 799,57 12
Oulainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 7 725 587,75 13,1
Oulu kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 196 305 3 031,00 64,8
Outokumpu kaupunki Pohjois-Karjala 7 175 445,82 16,1
Padasjoki muu kunta Päijät-Häme 3 199 523,18 6,1
Paimio kaupunki Varsinais-Suomi 10 635 238,36 44,6
Paltamo muu kunta Kainuu 3 567 918,57 3,9
Parainen kaupunki Varsinais-Suomi 15 497 882,13 17,6
Parikkala muu kunta Etelä-Karjala 5 371 592,92 9,1
Parkano kaupunki Pirkanmaa 6 804 852,06 8
Pedersören kunta muu kunta Pohjanmaa 11 065 794,28 13,9
Pelkosenniemi muu kunta Lappi 949 1 836,17 0,5
Pello muu kunta Lappi 3 674 1 737,56 2,1
Perho muu kunta Keski-Pohjanmaa 2 896 747,92 3,9
Pertunmaa muu kunta Etelä-Savo 1 829 374,49 4,9
Petäjävesi muu kunta Keski-Suomi 4 085 456,39 9
Pieksämäki kaupunki Etelä-Savo 19 066 1 568,64 12,2
Pielavesi muu kunta Pohjois-Savo 4 789 1 153,23 4,2
Pietarsaari kaupunki Pohjanmaa 19 580 88,41 221,5
Pihtipudas muu kunta Keski-Suomi 4 264 1 074,77 4
Pirkkala muu kunta Pirkanmaa 18 696 81,39 229,7
Polvijärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 609 804,15 5,7
Pomarkku muu kunta Satakunta 2 274 301,08 7,6
Pori kaupunki Satakunta 83 528 834,29 100,1
Pornainen muu kunta Uusimaa 5 151 146,50 35,2
Porvoo kaupunki Uusimaa 49 792 654,51 76,1
Posio muu kunta Lappi 3 636 3 039,16 1,2
Pudasjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 8 408 5 637,52 1,5
Pukkila muu kunta Uusimaa 2 011 145,04 13,9
Punkalaidun muu kunta Pirkanmaa 3 116 361,08 8,6
Puolanka muu kunta Kainuu 2 825 2 461,35 1,1
Puumala muu kunta Etelä-Savo 2 307 794,52 2,9
Pyhtää muu kunta Kymenlaakso 5 358 324,72 16,5
Pyhäjoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 3 291 542,33 6,1
Pyhäjärvi kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 5 562 1 311,33 4,2
Pyhäntä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 1 563 810,73 1,9
Pyhäranta muu kunta Varsinais-Suomi 2 140 143,27 14,9
Pälkäne muu kunta Pirkanmaa 6 724 560,48 12
Pöytyä muu kunta Varsinais-Suomi 8 618 750,05 11,5
Raahe kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 25 388 1 014,14 25
Raasepori kaupunki Uusimaa 28 703 1 147,99 25
Raisio kaupunki Varsinais-Suomi 24 399 48,76 500,4
Rantasalmi muu kunta Etelä-Savo 3 816 559,16 6,8
Ranua muu kunta Lappi 4 093 3 453,71 1,2
Rauma kaupunki Satakunta 39 994 495,60 80,7
Rautalampi muu kunta Pohjois-Savo 3 373 538,98 6,3
Rautavaara muu kunta Pohjois-Savo 1 770 1 150,93 1,5
Rautjärvi muu kunta Etelä-Karjala 3 628 351,64 10,3
Reisjärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 899 474,42 6,1
Riihimäki kaupunki Kanta-Häme 29 384 121,03 242,8
Ristijärvi muu kunta Kainuu 1 416 835,62 1,7
Rovaniemi kaupunki Lappi 61 568 7 582,06 8,1
Ruokolahti muu kunta Etelä-Karjala 5 406 943,43 5,7
Ruovesi muu kunta Pirkanmaa 4 691 776,76 6
Rusko muu kunta Varsinais-Suomi 6 049 127,12 47,6
Rääkkylä muu kunta Pohjois-Karjala 2 435 427,67 5,7
Saarijärvi kaupunki Keski-Suomi 10 089 1 251,88 8,1
Salla muu kunta Lappi 3 789 5 729,85 0,7
Salo kaupunki Varsinais-Suomi 54 277 1 986,52 27,3
Saltvik muu kunta Ahvenanmaa 1 820 151,93 12
Sastamala kaupunki Pirkanmaa 25 392 1 429,23 17,8
Sauvo muu kunta Varsinais-Suomi 2 999 252,47 11,9
Savitaipale muu kunta Etelä-Karjala 3 669 539,74 6,8
Savonlinna kaupunki Etelä-Savo 35 969 2 239,50 16,1
Savukoski muu kunta Lappi 1 100 6 438,33 0,17
Seinäjoki kaupunki Etelä-Pohjanmaa 60 903 1 431,64 42,5
Sievi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 167 787,33 6,6
Siikainen muu kunta Satakunta 1 591 463,19 3,4
Siikajoki muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 530 1 052,30 5,3
Siikalatva muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 5 814 2 171,86 2,7
Siilinjärvi muu kunta Pohjois-Savo 21 670 400,96 54
Simo muu kunta Lappi 3 299 1 446,81 2,3
Sipoo muu kunta Uusimaa 19 058 339,62 56,1
Siuntio muu kunta Uusimaa 6 205 241,08 25,7
Sodankylä muu kunta Lappi 8 825 11 693,35 0,8
Soini muu kunta Etelä-Pohjanmaa 2 278 551,95 4,1
Somero kaupunki Varsinais-Suomi 9 179 667,78 13,7
Sonkajärvi muu kunta Pohjois-Savo 4 337 1 465,85 3
Sotkamo muu kunta Kainuu 10 606 2 649,16 4
Sottunga muu kunta Ahvenanmaa 101 28,05 3,6
Sulkava muu kunta Etelä-Savo 2 794 584,69 4,8
Sund muu kunta Ahvenanmaa 1 037 108,12 9,6
Suomussalmi muu kunta Kainuu 8 490 5 270,17 1,6
Suonenjoki kaupunki Pohjois-Savo 7 426 713,55 10,4
Sysmä muu kunta Päijät-Häme 4 099 666,91 6,1
Säkylä muu kunta Satakunta 4 545 160,59 28,3
Taipalsaari muu kunta Etelä-Karjala 4 799 345,13 13,9
Taivalkoski muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 4 224 2 438,03 1,7
Taivassalo muu kunta Varsinais-Suomi 1 649 140,32 11,8
Tammela muu kunta Kanta-Häme 6 392 640,39 10
Tampere kaupunki Pirkanmaa 223 148 525,01 425
Tervo muu kunta Pohjois-Savo 1 628 347,73 4,7
Tervola muu kunta Lappi 3 238 1 559,72 2,1
Teuva muu kunta Etelä-Pohjanmaa 5 548 554,70 10
Tohmajärvi muu kunta Pohjois-Karjala 4 799 837,73 5,7
Toholampi muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 356 608,43 5,5
Toivakka muu kunta Keski-Suomi 2 476 361,43 6,9
Tornio kaupunki Lappi 22 333 1 187,77 18,8
Turku kaupunki Varsinais-Suomi 184 112 245,66 749,5
Tuusniemi muu kunta Pohjois-Savo 2 752 543,21 5,1
Tuusula muu kunta Uusimaa 38 204 219,50 174,1
Tyrnävä muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 6 734 491,81 13,7
Ulvila kaupunki Satakunta 13 330 400,70 33,3
Urjala muu kunta Pirkanmaa 4 986 475,19 10,5
Utajärvi muu kunta Pohjois-Pohjanmaa 2 901 1 671,12 1,7
Utsjoki muu kunta Lappi 1 259 5 144,49 0,2
Uurainen muu kunta Keski-Suomi 3 617 348,05 10,4
Uusikaarlepyy kaupunki Pohjanmaa 7 531 732,66 10,3
Uusikaupunki kaupunki Varsinais-Suomi 15 565 502,44 31
Vaala muu kunta Kainuu 3 136 1 302,11 2,4
Vaasa kaupunki Pohjanmaa 67 001 364,26 183,9
Valkeakoski kaupunki Pirkanmaa 21 165 271,95 77,8
Valtimo muu kunta Pohjois-Karjala 2 361 800,32 3
Vantaa kaupunki Uusimaa 210 810 238,37 884,4
Varkaus kaupunki Pohjois-Savo 21 863 385,62 56,7
Vehmaa muu kunta Varsinais-Suomi 2 343 188,72 12,4
Vesanto muu kunta Pohjois-Savo 2 246 422,63 5,3
Vesilahti muu kunta Pirkanmaa 4 500 300,92 15
Veteli muu kunta Keski-Pohjanmaa 3 342 502,34 6,7
Vieremä muu kunta Pohjois-Savo 3 818 925,26 4,1
Vihti muu kunta Uusimaa 29 015 522,04 55,6
Viitasaari kaupunki Keski-Suomi 6 786 1 248,48 5,4
Vimpeli muu kunta Etelä-Pohjanmaa 3 107 287,33 10,8
Virolahti muu kunta Kymenlaakso 3 407 371,95 9,2
Virrat kaupunki Pirkanmaa 7 161 1 162,31 6,2
Vårdö muu kunta Ahvenanmaa 439 101,59 4,3
Vöyri muu kunta Pohjanmaa 6 717 781,98 8,6
Ylitornio muu kunta Lappi 4 354 2 028,55 2,1
Ylivieska kaupunki Pohjois-Pohjanmaa 14 975 568,57 26,3
Ylöjärvi kaupunki Pirkanmaa 32 266 1 115,46 28,9
Ypäjä muu kunta Kanta-Häme 2 472 182,75 13,5
Ähtäri kaupunki Etelä-Pohjanmaa 6 182 804,94 7,7
Äänekoski kaupunki Keski-Suomi 19 919 884,48 22,5

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vuonna 2013 kuntia on 320 Kunnat.net. 27.12.2012. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 1.1.2013.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 31.12.2014. Väestörekisterikeskus. Viitattu 12.1.2015.
  4. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2014 1.1.2014. Maanmittauslaitos. Viitattu 15.3.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]