Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 30. huhtikuuta 2014[1]. Kuntien mediaanissa ovat Siikalatva (5 863) ja Eurajoki (5 928).

  1. Helsinki (616 042)
  2. Espoo (262 140)
  3. Tampere (220 701)
  4. Vantaa (208 781)
  5. Oulu (194 289)
  6. Turku (182 247)
  7. Jyväskylä (134 772)
  8. Kuopio (106 477)
  9. Lahti (103 448)
  10. Kouvola (86 880)
  11. Pori (83 483)
  12. Joensuu (74 345)
  13. Lappeenranta (72 615)
  14. Hämeenlinna (67 804)
  15. Vaasa (66 278)
  16. Rovaniemi (61 237)
  17. Seinäjoki (60 563)
  18. Kotka (54 732)
  19. Mikkeli (54 585)
  20. Salo (54 439)
  21. Porvoo (49 622)
  22. Lohja (47 802)
  23. Kokkola (47 158)
  24. Hyvinkää (46 355)
  25. Nurmijärvi (41 333)
  26. Järvenpää (40 106)
  27. Rauma (39 941)
  28. Tuusula (38 206)
  29. Kirkkonummi (38 016)
  30. Kajaani (37 826)
  31. Savonlinna (36 190)
  32. Kerava (35 074)
  33. Nokia (32 768)
  34. Ylöjärvi (31 940)
  35. Kaarina (31 891)
  36. Kangasala (30 325)
  37. Riihimäki (29 371)
  38. Vihti (29 050)
  39. Raasepori (28 726)
  40. Imatra (28 188)
  41. Raahe (25 523)
  42. Sastamala (25 490)
  43. Raisio (24 506)
  44. Tornio (22 377)
  45. Iisalmi (22 197)
  46. Jämsä (22 101)
  47. Kemi (22 069)
  48. Hollola (22 020)
  49. Varkaus (22 020)
  50. Lempäälä (21 982)
  51. Siilinjärvi (21 600)
  52. Valkeakoski (21 146)
  53. Hamina (21 140)
  54. Mäntsälä (20 577)
  55. Äänekoski (20 011)
  56. Heinola (19 881)
  57. Pietarsaari (19 655)
  58. Pieksämäki (19 217)
  59. Mustasaari (19 202)
  60. Sipoo (19 006)
  61. Naantali (18 916)
  62. Laukaa (18 645)
  63. Pirkkala (18 431)
  64. Forssa (17 627)
  65. Lieto (17 190)
  66. Akaa (17 147)
  67. Kauhava (17 054)
  68. Janakkala (16 887)
  69. Kempele (16 735)
  70. Loimaa (16 687)
  71. Orimattila (16 374)
  72. Kuusamo (15 969)
  73. Parainen (15 553)
  74. Loviisa (15 501)
  75. Uusikaupunki (15 488)
  76. Nastola (14 956)
  77. Ylivieska (14 794)
  78. Lapua (14 729)
  79. Kontiolahti (14 516)
  80. Kurikka (14 276)
  81. Kauhajoki (14 026)
  82. Ulvila (13 382)
  83. Kalajoki (12 660)
  84. Liperi (12 435)
  85. Eura (12 365)
  86. Lieksa (12 273)
  87. Alavus (12 203)
  88. Ilmajoki (12 123)
  89. Kankaanpää (12 014)
  90. Maarianhamina (11 445)
  91. Kitee (11 143)
  92. Pedersören kunta (10 992)
  93. Nivala (10 966)
  94. Mänttä-Vilppula (10 868)
  95. Sotkamo (10 646)
  96. Hämeenkyrö (10 619)
  97. Paimio (10 619)
  98. Huittinen (10 547)
  99. Keuruu (10 304)
  100. Alajärvi (10 265)
  101. Leppävirta (10 154)
  102. Saarijärvi (10 138)
  103. Lapinlahti (10 129)
  104. Masku (9 749)
  105. Hattula (9 703)
  106. Ii (9 663)
  107. Orivesi (9 655)
  108. Muurame (9 653)
  109. Liminka (9 630)
  110. Närpiö (9 356)
  111. Somero (9 154)
  112. Hanko (9 122)
  113. Kuhmo (9 066)
  114. Karkkila (9 054)
  115. Kauniainen (9 035)
  116. Muhos (9 015)
  117. Sodankylä (8 876)
  118. Kiuruvesi (8 843)
  119. Hausjärvi (8 825)
  120. Suomussalmi (8 630)
  121. Pöytyä (8 616)
  122. Keminmaa (8 528)
  123. Laitila (8 511)
  124. Pudasjärvi (8 476)
  125. Asikkala (8 396)
  126. Loppi (8 374)
  127. Nurmes (8 191)
  128. Laihia (8 050)
  129. Kemijärvi (7 962)
  130. Mynämäki (7 947)
  131. Jalasjärvi (7 938)
  132. Oulainen (7 775)
  133. Kokemäki (7 738)
  134. Haapajärvi (7 580)
  135. Uusikaarlepyy (7 524)
  136. Suonenjoki (7 476)
  137. Harjavalta (7 382)
  138. Ikaalinen (7 270)
  139. Virrat (7 270)
  140. Haapavesi (7 236)
  141. Outokumpu (7 236)
  142. Kemiönsaari (6 994)
  143. Iitti (6 987)
  144. Kristiinankaupunki (6 968)
  145. Viitasaari (6 870)
  146. Parkano (6 835)
  147. Pälkäne (6 773)
  148. Inari (6 758)
  149. Vöyri (6 699)
  150. Kruunupyy (6 696)
  151. Tyrnävä (6 692)
  152. Juva (6 646)
  153. Kittilä (6 479)
  154. Tammela (6 427)
  155. Ähtäri (6 271)
  156. Mäntyharju (6 266)
  157. Siuntio (6 197)
  158. Rusko (6 009)
  159. Eurajoki (5 928)
  160. Siikalatva (5 863)
  161. Kangasniemi (5 762)
  162. Pyhäjärvi (5 691)
  163. Nakkila (5 684)
  164. Kannus (5 681)
  165. Teuva (5 644)
  166. Jokioinen (5 599)
  167. Inkoo (5 578)
  168. Siikajoki (5 578)
  169. Ilomantsi (5 574)
  170. Maalahti (5 574)
  171. Parikkala (5 493)
  172. Ruokolahti (5 481)
  173. Pyhtää (5 379)
  174. Hankasalmi (5 370)
  175. Sievi (5 221)
  176. Juuka (5 189)
  177. Joroinen (5 188)
  178. Pornainen (5 166)
  179. Urjala (5 104)
  180. Luoto (5 092)
  181. Askola (5 026)
  182. Luumäki (4 989)
  183. Juankoski (4 972)
  184. Isokyrö (4 863)
  185. Joutsa (4 840)
  186. Nousiainen (4 835)
  187. Tohmajärvi (4 833)
  188. Taipalsaari (4 828)
  189. Pielavesi (4 823)
  190. Ruovesi (4 744)
  191. Kärkölä (4 710)
  192. Polvijärvi (4 634)
  193. Säkylä (4 573)
  194. Jomala (4 464)
  195. Vesilahti (4 452)
  196. Ylitornio (4 448)
  197. Sonkajärvi (4 415)
  198. Pihtipudas (4 329)
  199. Karstula (4 325)
  200. Kaustinen (4 292)
  201. Taivalkoski (4 252)
  202. Sysmä (4 146)
  203. Ranua (4 134)
  204. Petäjävesi (4 114)
  205. Aura (3 974)
  206. Kolari (3 873)
  207. Salla (3 864)
  208. Rantasalmi (3 850)
  209. Vieremä (3 849)
  210. Kuortane (3 789)
  211. Maaninka (3 773)
  212. Pello (3 732)
  213. Savitaipale (3 726)
  214. Rautjärvi (3 678)
  215. Heinävesi (3 654)
  216. Posio (3 636)
  217. Paltamo (3 622)
  218. Uurainen (3 606)
  219. Virolahti (3 432)
  220. Rautalampi (3 410)
  221. Toholampi (3 369)
  222. Veteli (3 359)
  223. Luvia (3 348)
  224. Pyhäjoki (3 341)
  225. Simo (3 331)
  226. Lappajärvi (3 301)
  227. Tervola (3 288)
  228. Kaavi (3 277)
  229. Padasjoki (3 251)
  230. Merikarvia (3 236)
  231. Vaala (3 205)
  232. Punkalaidun (3 160)
  233. Vimpeli (3 156)
  234. Lemi (3 133)
  235. Hartola (3 097)
  236. Sauvo (3 045)
  237. Utajärvi (2 932)
  238. Perho (2 930)
  239. Reisjärvi (2 926)
  240. Puolanka (2 878)
  241. Konnevesi (2 847)
  242. Lapinjärvi (2 814)
  243. Sulkava (2 790)
  244. Tuusniemi (2 789)
  245. Alavieska (2 719)
  246. Kärsämäki (2 713)
  247. Köyliö (2 694)
  248. Evijärvi (2 681)
  249. Finström (2 536)
  250. Hyrynsalmi (2 523)
  251. Karvia (2 517)
  252. Ypäjä (2 488)
  253. Rääkkylä (2 468)
  254. Toivakka (2 454)
  255. Humppila (2 448)
  256. Koski Tl (2 425)
  257. Keitele (2 409)
  258. Kuhmoinen (2 389)
  259. Valtimo (2 382)
  260. Muonio (2 370)
  261. Vehmaa (2 346)
  262. Pomarkku (2 316)
  263. Hirvensalmi (2 315)
  264. Puumala (2 312)
  265. Soini (2 281)
  266. Vesanto (2 268)
  267. Isojoki (2 241)
  268. Korsnäs (2 230)
  269. Pyhäranta (2 148)
  270. Miehikkälä (2 138)
  271. Kihniö (2 098)
  272. Lumijoki (2 085)
  273. Hämeenkoski (2 081)
  274. Marttila (2 058)
  275. Juupajoki (2 020)
  276. Pukkila (2 014)
  277. Jämijärvi (1 989)
  278. Myrskylä (1 980)
  279. Tarvasjoki (1 958)
  280. Lemland (1 932)
  281. Enontekiö (1 892)
  282. Lavia (1 890)
  283. Pertunmaa (1 847)
  284. Honkajoki (1 818)
  285. Saltvik (1 795)
  286. Multia (1 774)
  287. Rautavaara (1 773)
  288. Kinnula (1 767)
  289. Taivassalo (1 670)
  290. Tervo (1 653)
  291. Siikainen (1 614)
  292. Pyhäntä (1 569)
  293. Hammarland (1 538)
  294. Enonkoski (1 525)
  295. Kannonkoski (1 509)
  296. Karijoki (1 443)
  297. Kyyjärvi (1 425)
  298. Ristijärvi (1 423)
  299. Oripää (1 412)
  300. Kaskinen (1 345)
  301. Utsjoki (1 275)
  302. Kivijärvi (1 258)
  303. Halsua (1 241)
  304. Merijärvi (1 152)
  305. Savukoski (1 115)
  306. Sund (1 032)
  307. Hailuoto (1 000)
  308. Pelkosenniemi (954)
  309. Eckerö (937)
  310. Kustavi (882)
  311. Lestijärvi (821)
  312. Luhanka (760)
  313. Föglö (569)
  314. Geta (495)
  315. Brändö (480)
  316. Vårdö (436)
  317. Lumparland (414)
  318. Kumlinge (328)
  319. Kökar (248)
  320. Sottunga (99)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.4.2014. Väestörekisterikeskus. Viitattu 6.6.2014.