Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 30. syyskuuta 2014[1]. Kuntien mediaanissa ovat Siikalatva (5 838) ja Eurajoki (5 937).

  1. Helsinki (620 982)
  2. Espoo (264 464)
  3. Tampere (222 512)
  4. Vantaa (210 096)
  5. Oulu (195 821)
  6. Turku (183 811)
  7. Jyväskylä (135 567)
  8. Kuopio (107 541)
  9. Lahti (103 667)
  10. Kouvola (86 587)
  11. Pori (83 510)
  12. Joensuu (75 024)
  13. Lappeenranta (72 834)
  14. Hämeenlinna (67 957)
  15. Vaasa (66 986)
  16. Rovaniemi (61 490)
  17. Seinäjoki (60 817)
  18. Mikkeli (54 704)
  19. Kotka (54 629)
  20. Salo (54 341)
  21. Porvoo (49 708)
  22. Lohja (47 697)
  23. Kokkola (47 224)
  24. Hyvinkää (46 340)
  25. Nurmijärvi (41 447)
  26. Järvenpää (40 180)
  27. Rauma (40 003)
  28. Tuusula (38 163)
  29. Kirkkonummi (38 110)
  30. Kajaani (37 781)
  31. Savonlinna (36 099)
  32. Kerava (35 269)
  33. Nokia (32 786)
  34. Ylöjärvi (32 133)
  35. Kaarina (32 022)
  36. Kangasala (30 387)
  37. Riihimäki (29 387)
  38. Vihti (29 009)
  39. Raasepori (28 746)
  40. Imatra (28 074)
  41. Sastamala (25 408)
  42. Raahe (25 392)
  43. Raisio (24 381)
  44. Tornio (22 302)
  45. Lempäälä (22 162)
  46. Iisalmi (22 129)
  47. Hollola (21 971)
  48. Kemi (21 929)
  49. Jämsä (21 917)
  50. Varkaus (21 905)
  51. Siilinjärvi (21 608)
  52. Valkeakoski (21 178)
  53. Hamina (21 162)
  54. Mäntsälä (20 614)
  55. Äänekoski (19 919)
  56. Heinola (19 737)
  57. Pietarsaari (19 633)
  58. Mustasaari (19 238)
  59. Pieksämäki (19 121)
  60. Sipoo (19 022)
  61. Naantali (18 870)
  62. Laukaa (18 691)
  63. Pirkkala (18 574)
  64. Forssa (17 575)
  65. Lieto (17 191)
  66. Akaa (17 049)
  67. Kauhava (16 990)
  68. Janakkala (16 878)
  69. Kempele (16 833)
  70. Loimaa (16 662)
  71. Orimattila (16 305)
  72. Kuusamo (15 814)
  73. Uusikaupunki (15 541)
  74. Parainen (15 482)
  75. Loviisa (15 458)
  76. Nastola (14 935)
  77. Ylivieska (14 927)
  78. Lapua (14 720)
  79. Kontiolahti (14 538)
  80. Kurikka (14 228)
  81. Kauhajoki (14 025)
  82. Ulvila (13 343)
  83. Kalajoki (12 611)
  84. Liperi (12 372)
  85. Eura (12 348)
  86. Ilmajoki (12 167)
  87. Lieksa (12 140)
  88. Alavus (12 128)
  89. Kankaanpää (11 904)
  90. Maarianhamina (11 468)
  91. Kitee (11 048)
  92. Pedersören kunta (11 012)
  93. Nivala (10 948)
  94. Mänttä-Vilppula (10 774)
  95. Paimio (10 619)
  96. Sotkamo (10 610)
  97. Hämeenkyrö (10 566)
  98. Huittinen (10 495)
  99. Keuruu (10 206)
  100. Alajärvi (10 190)
  101. Lapinlahti (10 100)
  102. Saarijärvi (10 095)
  103. Leppävirta (10 052)
  104. Hattula (9 748)
  105. Masku (9 714)
  106. Liminka (9 705)
  107. Ii (9 686)
  108. Muurame (9 670)
  109. Orivesi (9 602)
  110. Närpiö (9 369)
  111. Kauniainen (9 207)
  112. Somero (9 170)
  113. Hanko (9 046)
  114. Muhos (8 980)
  115. Kuhmo (8 975)
  116. Karkkila (8 942)
  117. Sodankylä (8 835)
  118. Hausjärvi (8 823)
  119. Kiuruvesi (8 806)
  120. Pöytyä (8 614)
  121. Laitila (8 526)
  122. Keminmaa (8 521)
  123. Suomussalmi (8 501)
  124. Pudasjärvi (8 424)
  125. Asikkala (8 389)
  126. Loppi (8 315)
  127. Nurmes (8 130)
  128. Laihia (8 058)
  129. Mynämäki (7 917)
  130. Kemijärvi (7 915)
  131. Jalasjärvi (7 899)
  132. Oulainen (7 739)
  133. Kokemäki (7 722)
  134. Haapajärvi (7 520)
  135. Uusikaarlepyy (7 519)
  136. Suonenjoki (7 457)
  137. Harjavalta (7 368)
  138. Ikaalinen (7 300)
  139. Haapavesi (7 214)
  140. Outokumpu (7 202)
  141. Virrat (7 197)
  142. Kemiönsaari (6 966)
  143. Iitti (6 960)
  144. Kristiinankaupunki (6 879)
  145. Viitasaari (6 814)
  146. Parkano (6 806)
  147. Inari (6 777)
  148. Pälkäne (6 746)
  149. Vöyri (6 729)
  150. Tyrnävä (6 722)
  151. Kruunupyy (6 662)
  152. Juva (6 600)
  153. Kittilä (6 423)
  154. Tammela (6 398)
  155. Mäntyharju (6 254)
  156. Siuntio (6 214)
  157. Ähtäri (6 198)
  158. Rusko (6 009)
  159. Eurajoki (5 937)
  160. Siikalatva (5 838)
  161. Kangasniemi (5 721)
  162. Nakkila (5 645)
  163. Kannus (5 635)
  164. Pyhäjärvi (5 603)
  165. Maalahti (5 587)
  166. Inkoo (5 578)
  167. Teuva (5 576)
  168. Jokioinen (5 546)
  169. Siikajoki (5 527)
  170. Ilomantsi (5 522)
  171. Ruokolahti (5 428)
  172. Parikkala (5 404)
  173. Pyhtää (5 367)
  174. Hankasalmi (5 329)
  175. Sievi (5 172)
  176. Joroinen (5 166)
  177. Pornainen (5 153)
  178. Juuka (5 138)
  179. Luoto (5 105)
  180. Askola (5 077)
  181. Urjala (5 023)
  182. Luumäki (4 961)
  183. Juankoski (4 933)
  184. Isokyrö (4 875)
  185. Tohmajärvi (4 827)
  186. Nousiainen (4 826)
  187. Taipalsaari (4 819)
  188. Pielavesi (4 794)
  189. Joutsa (4 785)
  190. Ruovesi (4 723)
  191. Kärkölä (4 660)
  192. Polvijärvi (4 611)
  193. Säkylä (4 544)
  194. Jomala (4 535)
  195. Vesilahti (4 486)
  196. Ylitornio (4 383)
  197. Sonkajärvi (4 355)
  198. Karstula (4 316)
  199. Pihtipudas (4 304)
  200. Kaustinen (4 284)
  201. Taivalkoski (4 227)
  202. Sysmä (4 120)
  203. Ranua (4 109)
  204. Petäjävesi (4 099)
  205. Aura (3 998)
  206. Kolari (3 843)
  207. Vieremä (3 823)
  208. Rantasalmi (3 821)
  209. Salla (3 814)
  210. Kuortane (3 751)
  211. Maaninka (3 749)
  212. Pello (3 700)
  213. Savitaipale (3 675)
  214. Rautjärvi (3 638)
  215. Posio (3 637)
  216. Uurainen (3 620)
  217. Heinävesi (3 612)
  218. Paltamo (3 587)
  219. Virolahti (3 428)
  220. Rautalampi (3 391)
  221. Toholampi (3 361)
  222. Luvia (3 347)
  223. Veteli (3 335)
  224. Simo (3 306)
  225. Pyhäjoki (3 302)
  226. Lappajärvi (3 279)
  227. Tervola (3 255)
  228. Kaavi (3 234)
  229. Merikarvia (3 228)
  230. Padasjoki (3 222)
  231. Vaala (3 161)
  232. Punkalaidun (3 132)
  233. Vimpeli (3 127)
  234. Lemi (3 124)
  235. Hartola (3 084)
  236. Sauvo (3 021)
  237. Reisjärvi (2 922)
  238. Perho (2 921)
  239. Utajärvi (2 907)
  240. Konnevesi (2 853)
  241. Puolanka (2 836)
  242. Sulkava (2 804)
  243. Lapinjärvi (2 789)
  244. Tuusniemi (2 772)
  245. Kärsämäki (2 697)
  246. Alavieska (2 679)
  247. Köyliö (2 663)
  248. Evijärvi (2 657)
  249. Finström (2 544)
  250. Hyrynsalmi (2 492)
  251. Karvia (2 491)
  252. Ypäjä (2 473)
  253. Toivakka (2 459)
  254. Koski Tl (2 456)
  255. Rääkkylä (2 445)
  256. Humppila (2 443)
  257. Keitele (2 406)
  258. Kuhmoinen (2 380)
  259. Valtimo (2 375)
  260. Vehmaa (2 353)
  261. Muonio (2 342)
  262. Hirvensalmi (2 317)
  263. Puumala (2 314)
  264. Pomarkku (2 282)
  265. Soini (2 281)
  266. Vesanto (2 252)
  267. Korsnäs (2 226)
  268. Isojoki (2 214)
  269. Pyhäranta (2 163)
  270. Miehikkälä (2 126)
  271. Hämeenkoski (2 097)
  272. Kihniö (2 084)
  273. Lumijoki (2 076)
  274. Marttila (2 054)
  275. Pukkila (2 021)
  276. Juupajoki (2 015)
  277. Myrskylä (2 000)
  278. Jämijärvi (1 989)
  279. Tarvasjoki (1 975)
  280. Lemland (1 944)
  281. Lavia (1 906)
  282. Enontekiö (1 885)
  283. Pertunmaa (1 846)
  284. Saltvik (1 814)
  285. Honkajoki (1 796)
  286. Multia (1 789)
  287. Rautavaara (1 770)
  288. Kinnula (1 757)
  289. Taivassalo (1 657)
  290. Tervo (1 626)
  291. Siikainen (1 591)
  292. Pyhäntä (1 563)
  293. Hammarland (1 535)
  294. Enonkoski (1 506)
  295. Kannonkoski (1 476)
  296. Karijoki (1 421)
  297. Oripää (1 417)
  298. Ristijärvi (1 414)
  299. Kyyjärvi (1 404)
  300. Kaskinen (1 322)
  301. Utsjoki (1 263)
  302. Kivijärvi (1 251)
  303. Halsua (1 226)
  304. Merijärvi (1 155)
  305. Savukoski (1 105)
  306. Sund (1 042)
  307. Hailuoto (1 002)
  308. Pelkosenniemi (952)
  309. Eckerö (926)
  310. Kustavi (884)
  311. Lestijärvi (817)
  312. Luhanka (768)
  313. Föglö (571)
  314. Geta (499)
  315. Brändö (477)
  316. Vårdö (443)
  317. Lumparland (416)
  318. Kumlinge (332)
  319. Kökar (251)
  320. Sottunga (101)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.9.2014. Väestörekisterikeskus. Viitattu 11.10.2014.