Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 31. joulukuuta 2014[1]. Kuntien mediaanissa ovat Siikalatva (5 814) ja Eurajoki (5 948).

  1. Helsinki (622 240)
  2. Espoo (265 602)
  3. Tampere (223 148)
  4. Vantaa (210 810)
  5. Oulu (196 305)
  6. Turku (184 112)
  7. Jyväskylä (135 761)
  8. Kuopio (107 607)
  9. Lahti (103 805)
  10. Kouvola (86 488)
  11. Pori (83 528)
  12. Joensuu (75 088)
  13. Lappeenranta (72 830)
  14. Hämeenlinna (68 017)
  15. Vaasa (67 001)
  16. Rovaniemi (61 568)
  17. Seinäjoki (60 903)
  18. Mikkeli (54 616)
  19. Kotka (54 587)
  20. Salo (54 277)
  21. Porvoo (49 792)
  22. Lohja (47 653)
  23. Kokkola (47 294)
  24. Hyvinkää (46 413)
  25. Nurmijärvi (41 584)
  26. Järvenpää (40 427)
  27. Rauma (39 994)
  28. Tuusula (38 204)
  29. Kirkkonummi (38 215)
  30. Kajaani (37 801)
  31. Savonlinna (35 969)
  32. Kerava (35 331)
  33. Nokia (32 854)
  34. Ylöjärvi (32 266)
  35. Kaarina (32 161)
  36. Kangasala (30 487)
  37. Riihimäki (29 384)
  38. Vihti (29 015)
  39. Raasepori (28 703)
  40. Imatra (28 050)
  41. Sastamala (25 392)
  42. Raahe (25 388)
  43. Raisio (24 399)
  44. Tornio (22 333)
  45. Lempäälä (22 222)
  46. Iisalmi (22 110)
  47. Hollola (21 902)
  48. Kemi (21 939)
  49. Jämsä (21 824)
  50. Varkaus (21 863)
  51. Siilinjärvi (21 670)
  52. Valkeakoski (21 165)
  53. Hamina (21 068)
  54. Mäntsälä (20 634)
  55. Äänekoski (19 919)
  56. Heinola (19 712)
  57. Pietarsaari (19 580)
  58. Mustasaari (19 296)
  59. Pieksämäki (19 066)
  60. Sipoo (19 058)
  61. Naantali (18 883)
  62. Laukaa (18 712)
  63. Pirkkala (18 696)
  64. Forssa (17 534)
  65. Lieto (17 237)
  66. Akaa (17 051)
  67. Kauhava (16 926)
  68. Janakkala (16 849)
  69. Kempele (16 881)
  70. Loimaa (16 619)
  71. Orimattila (16 301)
  72. Kuusamo (15 818)
  73. Uusikaupunki (15 565)
  74. Parainen (15 497)
  75. Loviisa (15 457)
  76. Nastola (14 905)
  77. Ylivieska (14 975)
  78. Lapua (14 741)
  79. Kontiolahti (14 681)
  80. Kurikka (14 186)
  81. Kauhajoki (14 014)
  82. Ulvila (13 330)
  83. Kalajoki (12 633)
  84. Liperi (12 344)
  85. Eura (12 320)
  86. Ilmajoki (12 186)
  87. Lieksa (12 123)
  88. Alavus (12 104)
  89. Kankaanpää (11 891)
  90. Maarianhamina (11 488)
  91. Kitee (10 995)
  92. Pedersören kunta (11 065)
  93. Nivala (10 945)
  94. Mänttä-Vilppula (10 738)
  95. Paimio (10 635)
  96. Sotkamo (10 606)
  97. Hämeenkyrö (10 621)
  98. Huittinen (10 493)
  99. Keuruu (10 187)
  100. Alajärvi (10 174)
  101. Lapinlahti (10 093)
  102. Saarijärvi (10 089)
  103. Leppävirta (10 025)
  104. Hattula (9 739)
  105. Masku (9 764)
  106. Liminka (9 749)
  107. Ii (9 664)
  108. Muurame (9 693)
  109. Orivesi (9 584)
  110. Närpiö (9 398)
  111. Kauniainen (9 358)
  112. Somero (9 179)
  113. Hanko (9 028)
  114. Muhos (8 984)
  115. Kuhmo (8 950)
  116. Karkkila (8 981)
  117. Sodankylä (8 825)
  118. Hausjärvi (8 816)
  119. Kiuruvesi (8 752)
  120. Pöytyä (8 618)
  121. Laitila (8 544)
  122. Keminmaa (8 474)
  123. Suomussalmi (8 490)
  124. Pudasjärvi (8 408)
  125. Asikkala (8 380)
  126. Loppi (8 302)
  127. Nurmes (8 084)
  128. Laihia (8 070)
  129. Mynämäki (7 921)
  130. Kemijärvi (7 889)
  131. Jalasjärvi (7 890)
  132. Oulainen (7 725)
  133. Kokemäki (7 703)
  134. Haapajärvi (7 482)
  135. Uusikaarlepyy (7 531)
  136. Suonenjoki (7 426)
  137. Harjavalta (7 373)
  138. Ikaalinen (7 306)
  139. Haapavesi (7 181)
  140. Outokumpu (7 175)
  141. Virrat (7 161)
  142. Kemiönsaari (6 940)
  143. Iitti (6 950)
  144. Kristiinankaupunki (6 847)
  145. Viitasaari (6 786)
  146. Parkano (6 804)
  147. Inari (6 818)
  148. Pälkäne (6 724)
  149. Vöyri (6 717)
  150. Tyrnävä (6 734)
  151. Kruunupyy (6 665)
  152. Juva (6 620)
  153. Kittilä (6 469)
  154. Tammela (6 392)
  155. Mäntyharju (6 266)
  156. Siuntio (6 205)
  157. Ähtäri (6 182)
  158. Rusko (6 049)
  159. Eurajoki (5 948)
  160. Siikalatva (5 814)
  161. Kangasniemi (5 694)
  162. Nakkila (5 651)
  163. Kannus (5 646)
  164. Pyhäjärvi (5 562)
  165. Maalahti (5 576)
  166. Inkoo (5 574)
  167. Teuva (5 548)
  168. Jokioinen (5 516)
  169. Siikajoki (5 530)
  170. Ilomantsi (5 507)
  171. Ruokolahti (5 406)
  172. Parikkala (5 371)
  173. Pyhtää (5 358)
  174. Hankasalmi (5 310)
  175. Sievi (5 167)
  176. Joroinen (5 184)
  177. Pornainen (5 151)
  178. Juuka (5 138)
  179. Luoto (5 103)
  180. Askola (5 064)
  181. Urjala (4 986)
  182. Luumäki (4 954)
  183. Juankoski (4 883)
  184. Isokyrö (4 844)
  185. Tohmajärvi (4 799)
  186. Nousiainen (4 844)
  187. Taipalsaari (4 799)
  188. Pielavesi (4 789)
  189. Joutsa (4 786)
  190. Ruovesi (4 691)
  191. Kärkölä (4 651)
  192. Polvijärvi (4 609)
  193. Säkylä (4 545)
  194. Jomala (4 555)
  195. Vesilahti (4 500)
  196. Ylitornio (4 354)
  197. Sonkajärvi (4 337)
  198. Karstula (4 290)
  199. Pihtipudas (4 264)
  200. Kaustinen (4 286)
  201. Taivalkoski (4 224)
  202. Sysmä (4 099)
  203. Ranua (4 093)
  204. Petäjävesi (4 085)
  205. Aura (3 984)
  206. Kolari (3 842)
  207. Vieremä (3 818)
  208. Rantasalmi (3 816)
  209. Salla (3 789)
  210. Kuortane (3 727)
  211. Maaninka (3 748)
  212. Pello (3 674)
  213. Savitaipale (3 669)
  214. Rautjärvi (3 628)
  215. Posio (3 636)
  216. Uurainen (3 617)
  217. Heinävesi (3 641)
  218. Paltamo (3 567)
  219. Virolahti (3 407)
  220. Rautalampi (3 373)
  221. Toholampi (3 356)
  222. Luvia (3 343)
  223. Veteli (3 342)
  224. Simo (3 299)
  225. Pyhäjoki (3 291)
  226. Lappajärvi (3 260)
  227. Tervola (3 238)
  228. Kaavi (3 213)
  229. Merikarvia (3 241)
  230. Padasjoki (3 199)
  231. Vaala (3 136)
  232. Punkalaidun (3 116)
  233. Vimpeli (3 107)
  234. Lemi (3 115)
  235. Hartola (3 073)
  236. Sauvo (2 999)
  237. Reisjärvi (2 899)
  238. Perho (2 896)
  239. Utajärvi (2 901)
  240. Konnevesi (2 833)
  241. Puolanka (2 825)
  242. Sulkava (2 794)
  243. Lapinjärvi (2 778)
  244. Tuusniemi (2 752)
  245. Kärsämäki (2 698)
  246. Alavieska (2 689)
  247. Köyliö (2 649)
  248. Evijärvi (2 654)
  249. Finström (2 536)
  250. Hyrynsalmi (2 489)
  251. Karvia (2 493)
  252. Ypäjä (2 472)
  253. Toivakka (2 476)
  254. Koski Tl (2 441)
  255. Rääkkylä (2 435)
  256. Humppila (2 442)
  257. Keitele (2 399)
  258. Kuhmoinen (2 373)
  259. Valtimo (2 361)
  260. Vehmaa (2 343)
  261. Muonio (2 375)
  262. Hirvensalmi (2 328)
  263. Puumala (2 307)
  264. Pomarkku (2 274)
  265. Soini (2 278)
  266. Vesanto (2 246)
  267. Korsnäs (2 221)
  268. Isojoki (2 198)
  269. Pyhäranta (2 140)
  270. Miehikkälä (2 124)
  271. Hämeenkoski (2 105)
  272. Kihniö (2 081)
  273. Lumijoki (2 073)
  274. Marttila (2 070)
  275. Pukkila (2 011)
  276. Juupajoki (2 037)
  277. Myrskylä (1 988)
  278. Jämijärvi (1 997)
  279. Tarvasjoki (1 968)
  280. Lemland (1 943)
  281. Lavia (1 904)
  282. Enontekiö (1 892)
  283. Pertunmaa (1 829)
  284. Saltvik (1 820)
  285. Honkajoki (1 789)
  286. Multia (1 762)
  287. Rautavaara (1 770)
  288. Kinnula (1 767)
  289. Taivassalo (1 649)
  290. Tervo (1 628)
  291. Siikainen (1 591)
  292. Pyhäntä (1 563)
  293. Hammarland (1 533)
  294. Enonkoski (1 505)
  295. Kannonkoski (1 477)
  296. Karijoki (1 411)
  297. Oripää (1 415)
  298. Ristijärvi (1 416)
  299. Kyyjärvi (1 400)
  300. Kaskinen (1 323)
  301. Utsjoki (1 259)
  302. Kivijärvi (1 245)
  303. Halsua (1 220)
  304. Merijärvi (1 154)
  305. Savukoski (1 100)
  306. Sund (1 037)
  307. Hailuoto (996)
  308. Pelkosenniemi (949)
  309. Eckerö (931)
  310. Kustavi (887)
  311. Lestijärvi (818)
  312. Luhanka (762)
  313. Föglö (568)
  314. Geta (497)
  315. Brändö (474)
  316. Vårdö (439)
  317. Lumparland (418)
  318. Kumlinge (328)
  319. Kökar (253)
  320. Sottunga (101)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 31.12.2014. Väestörekisterikeskus. Viitattu 12.1.2015.