Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2013 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. joulukuuta 2014. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2014 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väentiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 17 051 293,14 58,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 10 174 1 008,74 10,1
Alavus Etelä-Pohjanmaa 12 104 1 088,16 11,1
Espoo Uusimaa 265 602 312,20 850,7
Forssa Kanta-Häme 17 534 248,78 70,5
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 482 765,66 9,8
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 181 1 049,77 6,8
Hamina Kymenlaakso 21 068 609,51 34,6
Hanko Uusimaa 9 028 116,89 77,2
Harjavalta Satakunta 7 373 123,46 59,7
Heinola Päijät-Häme 19 712 676,09 29,2
Helsinki Uusimaa 622 240 213,75 2 911,1
Huittinen Satakunta 10 493 532,62 19,7
Hyvinkää Uusimaa 46 413 322,62 143,9
Hämeenlinna Kanta-Häme 68 017 1 785,21 38,1
Iisalmi Pohjois-Savo 22 110 762,97 29
Ikaalinen Pirkanmaa 7 306 750,30 9,7
Imatra Etelä-Karjala 28 050 155,01 181
Joensuu Pohjois-Karjala 75 088 2 381,65 31,5
Juankoski Pohjois-Savo 4 883 465,32 10,5
Jyväskylä Keski-Suomi 135 761 1 171,00 115,9
Jämsä Keski-Suomi 21 824 1 571,32 13,9
Järvenpää Uusimaa 40 427 37,55 1 076,6
Kaarina Varsinais-Suomi 32 161 150,35 213,9
Kajaani Kainuu 37 801 1 835,09 20,6
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 633 922,18 13,7
Kankaanpää Satakunta 11 891 689,42 17,2
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 646 468,24 12,1
Karkkila Uusimaa 8 981 242,36 37,1
Kaskinen Pohjanmaa 1 323 10,63 124,5
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 14 014 1 299,08 10,8
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 926 1 313,69 12,9
Kauniainen Uusimaa 9 358 5,89 1 588,8
Kemi Lappi 21 939 95,41 229,9
Kemijärvi Lappi 7 889 3 504,97 2,3
Kerava Uusimaa 35 331 30,62 1 153,9
Keuruu Keski-Suomi 10 187 1 258,03 8,1
Kitee Pohjois-Karjala 10 995 1 253,59 8,8
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 752 1 328,14 6,6
Kokemäki Satakunta 7 703 481,22 16
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 294 1 444,19 32,7
Kotka Kymenlaakso 54 587 271,62 201
Kouvola Kymenlaakso 86 488 2 558,37 33,8
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 847 682,99 10
Kuhmo Kainuu 8 950 4 806,69 1,9
Kuopio Pohjois-Savo 107 607 2 309,16 46,6
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 14 186 905,62 15,7
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 818 4 977,86 3,2
Lahti Päijät-Häme 103 805 135,05 768,6
Laitila Varsinais-Suomi 8 544 531,65 16,1
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 830 1 433,35 50,8
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 741 737,15 20
Lieksa Pohjois-Karjala 12 123 3 418,35 3,5
Lohja Uusimaa 47 653 939,14 50,7
Loimaa Varsinais-Suomi 16 619 848,10 19,6
Loviisa Uusimaa 15 457 819,78 18,9
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 488 11,80 973,6
Mikkeli Etelä-Savo 54 616 2 549,07 21,4
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 738 534,87 20,1
Naantali Varsinais-Suomi 18 883 311,47 60,6
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 945 527,95 20,7
Nokia Pirkanmaa 32 854 288,16 114
Nurmes Pohjois-Karjala 8 084 1 601,08 5
Närpiö Pohjanmaa 9 398 977,51 9,6
Orimattila Päijät-Häme 16 301 785,35 20,8
Orivesi Pirkanmaa 9 584 799,57 12
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 725 587,75 13,1
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 196 305 3 031,00 64,8
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 175 445,82 16,1
Paimio Varsinais-Suomi 10 635 238,36 44,6
Parainen Varsinais-Suomi 15 497 882,13 17,6
Parkano Pirkanmaa 6 804 852,06 8
Pieksämäki Etelä-Savo 19 066 1 568,64 12,2
Pietarsaari Pohjanmaa 19 580 88,41 221,5
Pori Satakunta 83 528 834,29 100,1
Porvoo Uusimaa 49 792 654,51 76,1
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 408 5 637,52 1,5
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 562 1 311,33 4,2
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 388 1 014,14 25
Raasepori Uusimaa 28 703 1 147,99 25
Raisio Varsinais-Suomi 24 399 48,76 500,4
Rauma Satakunta 39 994 495,60 80,7
Riihimäki Kanta-Häme 29 384 121,03 242,8
Rovaniemi Lappi 61 568 7 582,06 8,1
Saarijärvi Keski-Suomi 10 089 1 251,88 8,1
Salo Varsinais-Suomi 54 277 1 986,52 27,3
Sastamala Pirkanmaa 25 392 1 429,23 17,8
Savonlinna Etelä-Savo 35 969 2 239,50 16,1
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 60 903 1 431,64 42,5
Somero Varsinais-Suomi 9 179 667,78 13,7
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 426 713,55 10,4
Tampere Pirkanmaa 223 148 525,01 425
Tornio Lappi 22 333 1 187,77 18,8
Turku Varsinais-Suomi 184 112 245,66 749,5
Ulvila Satakunta 13 330 400,70 33,3
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 531 732,66 10,3
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 565 502,44 31
Vaasa Pohjanmaa 67 001 364,26 183,9
Valkeakoski Pirkanmaa 21 165 271,95 77,8
Vantaa Uusimaa 210 810 238,37 884,4
Varkaus Pohjois-Savo 21 863 385,62 56,7
Viitasaari Keski-Suomi 6 786 1 248,48 5,4
Virrat Pirkanmaa 7 161 1 162,31 6,2
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 14 975 568,57 26,3
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 266 1 115,46 28,9
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 6 182 804,94 7,7
Äänekoski Keski-Suomi 19 919 884,48 22,5


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 31.12.2014. Väestörekisterikeskus. Viitattu 12.1.2015.
  2. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2014 1.1.2014. Maanmittauslaitos. Viitattu 15.3.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.