Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2013 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 30. huhtikuuta 2015. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2015 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väentiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 17 072 293,15 58,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 10 135 1 008,75 10
Alavus Etelä-Pohjanmaa 12 108 1 088,16 11,1
Espoo Uusimaa 266 791 312,19 854,6
Forssa Kanta-Häme 17 452 248,79 70,1
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 501 765,67 9,8
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 182 1 049,77 6,8
Hamina Kymenlaakso 21 021 609,71 34,5
Hanko Uusimaa 8 994 116,92 76,9
Harjavalta Satakunta 7 365 123,46 59,7
Heinola Päijät-Häme 19 645 676,08 29,1
Helsinki Uusimaa 624 427 213,92 2 919
Huittinen Satakunta 10 497 532,63 19,7
Hyvinkää Uusimaa 46 509 322,62 144,2
Hämeenlinna Kanta-Häme 68 001 1 785,01 38,1
Iisalmi Pohjois-Savo 22 083 762,97 28,9
Ikaalinen Pirkanmaa 7 251 750,31 9,7
Imatra Etelä-Karjala 27 998 155,01 180,6
Joensuu Pohjois-Karjala 75 071 2 381,66 31,5
Juankoski Pohjois-Savo 4 877 465,28 10,5
Jyväskylä Keski-Suomi 135 961 1 170,90 116,1
Jämsä Keski-Suomi 21 727 1 571,34 13,8
Järvenpää Uusimaa 40 685 37,54 1 083,8
Kaarina Varsinais-Suomi 32 229 150,42 214,3
Kajaani Kainuu 37 714 1 835,06 20,6
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 634 922,24 13,7
Kankaanpää Satakunta 11 881 689,41 17,2
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 609 468,23 12
Karkkila Uusimaa 9 001 242,36 37,1
Kaskinen Pohjanmaa 1 308 10,63 123
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 14 006 1 299,03 10,8
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 935 1 313,46 12,9
Kauniainen Uusimaa 9 334 5,89 1 584,7
Kemi Lappi 21 896 95,38 229,6
Kemijärvi Lappi 7 861 3 504,98 2,2
Kerava Uusimaa 35 376 30,62 1 155,3
Keuruu Keski-Suomi 10 137 1 258,02 8,1
Kitee Pohjois-Karjala 10 956 1 253,60 8,7
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 727 1 328,13 6,6
Kokemäki Satakunta 7 669 481,31 15,9
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 413 1 444,98 32,8
Kotka Kymenlaakso 54 483 272,01 200,3
Kouvola Kymenlaakso 86 283 2 558,31 33,7
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 832 683,03 10
Kuhmo Kainuu 8 945 4 806,44 1,9
Kuopio Pohjois-Savo 111 198 2 775,76 40,1
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 14 104 905,63 15,6
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 800 4 977,02 3,2
Lahti Päijät-Häme 103 882 135,05 769,2
Laitila Varsinais-Suomi 8 543 531,66 16,1
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 724 1 433,35 50,7
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 700 737,39 19,9
Lieksa Pohjois-Karjala 12 074 3 418,06 3,5
Lohja Uusimaa 47 606 939,14 50,7
Loimaa Varsinais-Suomi 16 579 848,11 19,5
Loviisa Uusimaa 15 428 819,78 18,8
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 447 11,80 970,1
Mikkeli Etelä-Savo 54 655 2 548,51 21,4
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 697 534,87 20
Naantali Varsinais-Suomi 18 881 311,90 60,5
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 915 527,88 20,7
Nokia Pirkanmaa 33 008 288,18 114,5
Nurmes Pohjois-Karjala 8 046 1 601,05 5
Närpiö Pohjanmaa 9 403 977,50 9,6
Orimattila Päijät-Häme 16 267 785,34 20,7
Orivesi Pirkanmaa 9 546 799,63 11,9
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 705 587,76 13,1
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 196 956 3 031,61 65
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 177 445,82 16,1
Paimio Varsinais-Suomi 10 621 238,36 44,6
Parainen Varsinais-Suomi 15 480 882,50 17,5
Parkano Pirkanmaa 6 819 852,07 8
Pieksämäki Etelä-Savo 19 042 1 568,62 12,1
Pietarsaari Pohjanmaa 19 579 88,45 221,4
Pori Satakunta 85 379 1 155,66 73,9
Porvoo Uusimaa 49 934 654,42 76,3
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 361 5 637,29 1,5
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 567 1 311,32 4,2
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 359 1 014,22 25
Raasepori Uusimaa 28 696 1 148,00 25
Raisio Varsinais-Suomi 24 386 48,76 500,1
Rauma Satakunta 39 954 495,66 80,6
Riihimäki Kanta-Häme 29 348 121,03 242,5
Rovaniemi Lappi 61 570 7 581,86 8,1
Saarijärvi Keski-Suomi 9 995 1 251,69 8
Salo Varsinais-Suomi 54 231 1 986,55 27,3
Sastamala Pirkanmaa 25 321 1 429,15 17,7
Savonlinna Etelä-Savo 35 849 2 239,06 16
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 61 084 1 431,76 42,7
Somero Varsinais-Suomi 9 147 667,78 13,7
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 418 713,54 10,4
Tampere Pirkanmaa 223 292 525,04 425,3
Tornio Lappi 22 319 1 188,00 18,8
Turku Varsinais-Suomi 184 339 245,67 750,4
Ulvila Satakunta 13 358 400,66 33,3
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 506 732,66 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 601 502,49 31
Vaasa Pohjanmaa 66 954 364,50 183,7
Valkeakoski Pirkanmaa 21 158 271,92 77,8
Vantaa Uusimaa 211 730 238,35 888,3
Varkaus Pohjois-Savo 21 731 385,62 56,4
Viitasaari Keski-Suomi 6 714 1 248,48 5,4
Virrat Pirkanmaa 7 126 1 162,58 6,1
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 14 957 568,62 26,3
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 500 1 115,69 29,1
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 6 172 804,93 7,7
Äänekoski Keski-Suomi 19 929 884,48 22,5


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.4.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 13.5.2015.
  2. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 1.1.2015. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.