Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2013 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 28. helmikuuta 2015. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2015 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väentiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 17 054 293,15 58,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 10 137 1 008,75 10
Alavus Etelä-Pohjanmaa 12 084 1 088,16 11,1
Espoo Uusimaa 266 123 312,19 852,4
Forssa Kanta-Häme 17 496 248,79 70,3
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 484 765,67 9,8
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 169 1 049,77 6,8
Hamina Kymenlaakso 21 052 609,71 34,5
Hanko Uusimaa 9 026 116,92 77,2
Harjavalta Satakunta 7 363 123,46 59,6
Heinola Päijät-Häme 19 681 676,08 29,1
Helsinki Uusimaa 623 135 213,92 2 912,9
Huittinen Satakunta 10 503 532,63 19,7
Hyvinkää Uusimaa 46 465 322,62 144
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 980 1 785,01 38,1
Iisalmi Pohjois-Savo 22 135 762,97 29
Ikaalinen Pirkanmaa 7 274 750,31 9,7
Imatra Etelä-Karjala 27 979 155,01 180,5
Joensuu Pohjois-Karjala 75 056 2 381,66 31,5
Juankoski Pohjois-Savo 4 865 465,28 10,5
Jyväskylä Keski-Suomi 135 958 1 170,90 116,1
Jämsä Keski-Suomi 21 789 1 571,34 13,9
Järvenpää Uusimaa 40 553 37,54 1 080,3
Kaarina Varsinais-Suomi 32 134 150,42 213,6
Kajaani Kainuu 37 789 1 835,06 20,6
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 638 922,24 13,7
Kankaanpää Satakunta 11 872 689,41 17,2
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 611 468,23 12
Karkkila Uusimaa 8 994 242,36 37,1
Kaskinen Pohjanmaa 1 315 10,63 123,7
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 14 021 1 299,03 10,8
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 16 915 1 313,46 12,9
Kauniainen Uusimaa 9 325 5,89 1 583,2
Kemi Lappi 21 929 95,38 229,9
Kemijärvi Lappi 7 876 3 504,98 2,2
Kerava Uusimaa 35 325 30,62 1 153,7
Keuruu Keski-Suomi 10 147 1 258,02 8,1
Kitee Pohjois-Karjala 10 982 1 253,60 8,8
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 750 1 328,13 6,6
Kokemäki Satakunta 7 695 481,31 16
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 377 1 444,98 32,8
Kotka Kymenlaakso 54 525 272,01 200,5
Kouvola Kymenlaakso 86 412 2 558,31 33,8
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 840 683,03 10
Kuhmo Kainuu 8 953 4 806,44 1,9
Kuopio Pohjois-Savo 111 320 2 775,76 40,1
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 14 137 905,63 15,6
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 807 4 977,02 3,2
Lahti Päijät-Häme 103 904 135,05 769,4
Laitila Varsinais-Suomi 8 531 531,66 16
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 835 1 433,35 50,8
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 714 737,39 20
Lieksa Pohjois-Karjala 12 100 3 418,06 3,5
Lohja Uusimaa 47 645 939,14 50,7
Loimaa Varsinais-Suomi 16 628 848,11 19,6
Loviisa Uusimaa 15 465 819,78 18,9
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 462 11,80 971,4
Mikkeli Etelä-Savo 54 734 2 548,51 21,5
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 713 534,87 20
Naantali Varsinais-Suomi 18 853 311,90 60,4
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 937 527,88 20,7
Nokia Pirkanmaa 32 878 288,18 114,1
Nurmes Pohjois-Karjala 8 063 1 601,05 5
Närpiö Pohjanmaa 9 400 977,50 9,6
Orimattila Päijät-Häme 16 275 785,34 20,7
Orivesi Pirkanmaa 9 569 799,63 12
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 730 587,76 13,2
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 196 530 3 031,61 64,8
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 192 445,82 16,1
Paimio Varsinais-Suomi 10 634 238,36 44,6
Parainen Varsinais-Suomi 15 482 882,50 17,5
Parkano Pirkanmaa 6 803 852,07 8
Pieksämäki Etelä-Savo 19 062 1 568,62 12,2
Pietarsaari Pohjanmaa 19 577 88,45 221,3
Pori Satakunta 85 384 1 155,66 73,9
Porvoo Uusimaa 49 803 654,42 76,1
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 365 5 637,29 1,5
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 562 1 311,32 4,2
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 368 1 014,22 25
Raasepori Uusimaa 28 706 1 148,00 25
Raisio Varsinais-Suomi 24 435 48,76 501,1
Rauma Satakunta 39 947 495,66 80,6
Riihimäki Kanta-Häme 29 397 121,03 242,9
Rovaniemi Lappi 61 586 7 581,86 8,1
Saarijärvi Keski-Suomi 10 054 1 251,69 8
Salo Varsinais-Suomi 54 230 1 986,55 27,3
Sastamala Pirkanmaa 25 328 1 429,15 17,7
Savonlinna Etelä-Savo 35 917 2 239,06 16
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 61 014 1 431,76 42,6
Somero Varsinais-Suomi 9 168 667,78 13,7
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 405 713,54 10,4
Tampere Pirkanmaa 223 149 525,04 425
Tornio Lappi 22 313 1 188,00 18,8
Turku Varsinais-Suomi 184 300 245,67 750,2
Ulvila Satakunta 13 347 400,66 33,3
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 506 732,66 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 600 502,49 31
Vaasa Pohjanmaa 67 016 364,50 183,9
Valkeakoski Pirkanmaa 21 172 271,92 77,9
Vantaa Uusimaa 211 206 238,35 886,1
Varkaus Pohjois-Savo 21 787 385,62 56,5
Viitasaari Keski-Suomi 6 747 1 248,48 5,4
Virrat Pirkanmaa 7 146 1 162,58 6,1
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 14 982 568,62 26,3
Ylöjärvi Pirkanmaa 32 402 1 115,69 29
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 6 168 804,93 7,7
Äänekoski Keski-Suomi 19 912 884,48 22,5


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 28.2.2015. Väestörekisterikeskus. Viitattu 28.3.2015.
  2. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2015 1.1.2015. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.