Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2013 alussa kaupunkien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 30. huhtikuuta 2014. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 1. tammikuuta 2014 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väentiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 17 147 293,14 58,5
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 10 265 1 008,74 10,2
Alavus Etelä-Pohjanmaa 12 203 1 088,16 11,2
Espoo Uusimaa 262 140 312,20 839,7
Forssa Kanta-Häme 17 627 248,78 70,9
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 580 765,66 9,9
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 7 236 1 049,77 6,9
Hamina Kymenlaakso 21 140 609,51 34,7
Hanko Uusimaa 9 122 116,89 78
Harjavalta Satakunta 7 382 123,46 59,8
Heinola Päijät-Häme 19 881 676,09 29,4
Helsinki Uusimaa 616 042 213,75 2 882,1
Huittinen Satakunta 10 547 532,62 19,8
Hyvinkää Uusimaa 46 355 322,62 143,7
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 804 1 785,21 38
Iisalmi Pohjois-Savo 22 197 762,97 29,1
Ikaalinen Pirkanmaa 7 270 750,30 9,7
Imatra Etelä-Karjala 28 188 155,01 181,8
Joensuu Pohjois-Karjala 74 345 2 381,65 31,2
Juankoski Pohjois-Savo 4 972 465,32 10,7
Jyväskylä Keski-Suomi 134 772 1 171,00 115,1
Jämsä Keski-Suomi 22 101 1 571,32 14,1
Järvenpää Uusimaa 40 106 37,55 1 068,1
Kaarina Varsinais-Suomi 31 891 150,35 212,1
Kajaani Kainuu 37 826 1 835,09 20,6
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 660 922,18 13,7
Kankaanpää Satakunta 12 014 689,42 17,4
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 681 468,24 12,1
Karkkila Uusimaa 9 054 242,36 37,4
Kaskinen Pohjanmaa 1 345 10,63 126,5
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 14 026 1 299,08 10,8
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 17 054 1 313,69 13
Kauniainen Uusimaa 9 035 5,89 1 534
Kemi Lappi 22 069 95,41 231,3
Kemijärvi Lappi 7 962 3 504,97 2,3
Kerava Uusimaa 35 074 30,62 1 145,5
Keuruu Keski-Suomi 10 304 1 258,03 8,2
Kitee Pohjois-Karjala 11 143 1 253,59 8,9
Kiuruvesi Pohjois-Savo 8 843 1 328,14 6,7
Kokemäki Satakunta 7 738 481,22 16,1
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 158 1 444,19 32,7
Kotka Kymenlaakso 54 732 271,62 201,5
Kouvola Kymenlaakso 86 880 2 558,37 34
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 968 682,99 10,2
Kuhmo Kainuu 9 066 4 806,69 1,9
Kuopio Pohjois-Savo 106 477 2 309,16 46,1
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 14 276 905,62 15,8
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 969 4 977,86 3,2
Lahti Päijät-Häme 103 448 135,05 766
Laitila Varsinais-Suomi 8 511 531,65 16
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 615 1 433,35 50,7
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 729 737,15 20
Lieksa Pohjois-Karjala 12 273 3 418,35 3,6
Lohja Uusimaa 47 802 939,14 50,9
Loimaa Varsinais-Suomi 16 687 848,10 19,7
Loviisa Uusimaa 15 501 819,78 18,9
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 445 11,80 969,9
Mikkeli Etelä-Savo 54 585 2 549,07 21,4
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 10 868 534,87 20,3
Naantali Varsinais-Suomi 18 916 311,47 60,7
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 966 527,95 20,8
Nokia Pirkanmaa 32 768 288,16 113,7
Nurmes Pohjois-Karjala 8 191 1 601,08 5,1
Närpiö Pohjanmaa 9 356 977,51 9,6
Orimattila Päijät-Häme 16 374 785,35 20,8
Orivesi Pirkanmaa 9 655 799,57 12,1
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 775 587,75 13,2
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 194 289 3 031,00 64,1
Outokumpu Pohjois-Karjala 7 236 445,82 16,2
Paimio Varsinais-Suomi 10 619 238,36 44,6
Parainen Varsinais-Suomi 15 553 882,13 17,6
Parkano Pirkanmaa 6 835 852,06 8
Pieksämäki Etelä-Savo 19 217 1 568,64 12,3
Pietarsaari Pohjanmaa 19 655 88,41 222,3
Pori Satakunta 83 483 834,29 100,1
Porvoo Uusimaa 49 622 654,51 75,8
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 8 476 5 637,52 1,5
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 691 1 311,33 4,3
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 25 523 1 014,14 25,2
Raasepori Uusimaa 28 726 1 147,99 25
Raisio Varsinais-Suomi 24 506 48,76 502,6
Rauma Satakunta 39 941 495,60 80,6
Riihimäki Kanta-Häme 29 371 121,03 242,7
Rovaniemi Lappi 61 237 7 582,06 8,1
Saarijärvi Keski-Suomi 10 138 1 251,88 8,1
Salo Varsinais-Suomi 54 439 1 986,52 27,4
Sastamala Pirkanmaa 25 490 1 429,23 17,8
Savonlinna Etelä-Savo 36 190 2 239,50 16,2
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 60 563 1 431,64 42,3
Somero Varsinais-Suomi 9 154 667,78 13,7
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 476 713,55 10,5
Tampere Pirkanmaa 220 701 525,01 420,4
Tornio Lappi 22 377 1 187,77 18,8
Turku Varsinais-Suomi 182 247 245,66 741,9
Ulvila Satakunta 13 382 400,70 33,4
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 524 732,66 10,3
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 488 502,44 30,8
Vaasa Pohjanmaa 66 278 364,26 182
Valkeakoski Pirkanmaa 21 146 271,95 77,8
Vantaa Uusimaa 208 781 238,37 875,9
Varkaus Pohjois-Savo 22 020 385,62 57,1
Viitasaari Keski-Suomi 6 870 1 248,48 5,5
Virrat Pirkanmaa 7 270 1 162,31 6,3
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 14 794 568,57 26
Ylöjärvi Pirkanmaa 31 940 1 115,46 28,6
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 6 271 804,94 7,8
Äänekoski Keski-Suomi 20 011 884,48 22,6


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen asukasluvut kuukausittain – Kunnittain aakkosjärjestyksessä 30.4.2014. Väestörekisterikeskus. Viitattu 6.6.2014.
  2. Suomen pinta-ala kunnittain 1.1.2014 1.1.2014. Maanmittauslaitos. Viitattu 15.3.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.