Wikipedia:Ajankohtaista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Juuri nyt

Tänään tiistaina, lokakuun 21. päivänä suomenkielisessä Wikipediassa on 357 423 artikkelia, joista 3 016 on valittu laadukkaiksi. Juuri nyt runsaasti luettuja artikkeleita ovat

Laureus-palkinto, Ruotsin merivoimat, Halloween, Samuli Edelmann, Bomfunk MC’s, U 137 -sukellusveneselkkaus, Sash, Luettelo tunnetuista tamperelaisista, Sara Melleri, Darude, Sash!, Sisko tahtoisin jäädä, Elektroninen musiikki, Ebola, Scooter, Tor (verkko), Ada Kukkonen, Eurodance, Triton-NN.

Wikipediaan liittyvä päätöksenteko

Kahvihuoneen keskustelut

Hiljattain päättyneet keskustelut, äänestykset ja valmistelut

muokkaa · arkisto

Tekniset päivitykset

Käyttäjätunnusjärjestelmä

Käyttäjätunnusten paikalliset uudelleennimeämiset poistuivat käytöstä 15. syyskuuta 2014. Tunnusten uudelleennimeämiset suoritetaan nyt keskitetysti kaikkien Wikimedia Foundationin wikien laajuisesti. Käyttäjänimen vaihtoa tai haltuunottoa koskevat pyynnöt voi jättää Meta-Wikiin sivulle Steward requests/Username changes (meta:SRUC), ja niitä toteuttavat ylivalvojat ja järjestelmänlaajuiset nimeäjät. Globaalin nimenvaihtopyynnön voi jättää myös sivulle Wikipedia:Käyttäjätunnuksen vaihto. Sen sijaan käyttäjänimen haltuunottopyyntöjä ei enää käsitellä suomenkielisessä Wikipediassa.


muokkaa

Artikkelimäärän kehitys

Päiväys Tasaluku Artikkeli Kesto (pv)
16. lokakuuta 2014 357 000. Hannes Björninen 14
2. lokakuuta 2014 356 000. Soye 13
19. syyskuuta 2014 355 000. m-Nitrobentsaldehydi 12
7. syyskuuta 2014 354 000. Pierre-Michel Lasogga 16
22. elokuuta 2014 353 000. Kadonneiden sanojen metsästys 16

kaikki virstanpylväät · aikajana


Wikimedia

Wikimedia Suomi

Englanninkielisen Wikipedian artikkeli Denguekuumeesta julkaistiin Open Medicine -lehdessä. Tämä on ensimmäinen kerta kun Wikipedian lääketiedettä käsittelevä artikkeli on julkaistu vertaisarvioidussa tiedelehdessä.

» Lähde: Wikimedia Suomi / Facebook, 19.10.2014


Tuoreimmat tiedot Wikimedia Suomen toiminnasta löytyvät yhdistyksen Facebook-sivuilta.

Kansainvälinen Wikimedia-yhteisö

Muut kuin englanninkieliset kirjoitukset

» Uutiskirjeet · Lisää ...

Huomiota kaipaavat artikkelit

Wikiprojektit · Ajankohtaiset artikkelit · Vertaisarviointipyynnöt · Kommenttipyynnöt · Kiistanalaiset artikkelit · Huomiota kaipaavat sivut · Tarkistettavat · Tekijänoikeusongelmat · Välittömästi poistettavat sivut · Merkittävyys kyseenalaistettu · Poistoäänestykset · Palautettavat sivut · Suositellut artikkelit · Suositellut luettelot · Hyvät artikkelit · Lupaavat artikkelit