Wikipedia:Ajankohtaista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Juuri nyt

Tänään tiistaina, tammikuun 27. päivänä suomenkielisessä Wikipediassa on 364 924 artikkelia, joista 3 085 on valittu laadukkaiksi. Juuri nyt runsaasti luettuja artikkeleita ovat

Josef Mengele, Englanti, Aina mun pitää, Saara Aalto, Freelancer, Tonmi Lillman, Sosiologia, Stratifikaatio, Sarah Michelle Gellar, Mr. Lordi, Demis Roussos, Leena Peisa, Lordi (yhtye), Teemu Selänne, Aikajärjestelmä, Taistelulaiva Tirpitz, Makwan Amirkhani, Colbie Caillat, Katie Holmes.

Wikipediaan liittyvä päätöksenteko

Kahvihuoneen keskustelut

  • Äänestys artikkelin aiheen kursivoinnista määritelmässä 13.1.2015–27.1.2015.
  • Keskustelu uuden artikkelin nykytilaan perustuvan {{Harvennusehdotus}}-poistokäytännön koekäytöstä ja luomisesta.

Hiljattain päättyneet keskustelut, äänestykset ja valmistelut

  • Kommenttipyyntö Hartzin toiminnasta yleisillä keskustelupalstoilla 24.11.2014–20.1.2015

muokkaa · arkisto

Tekniset päivitykset

Tunnusten uudelleennimeäminen

Käyttäjätunnusten toimintatapaan on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikki tunnukset ovat jatkossa yksilöllisiä kaikkien Wikimedia-wikien laajuisesti. Jatkossa samannimisiä tunnuksia ei voi olla enää useassa wikissä, vaan tällaiset tunnukset tullaan uudelleennimeämään. Metassa kerrotaan lisää yksityiskohtia.
Suunniteltu aloitusajankohta: huhtikuu 2015

Phabricator korvaa Bugzillan

Wikipediassa käytettävän MediaWiki-ohjelmiston ongelmakirjanpito siirretään Bugzillasta Phabricatoriin (wiki-artikkeli). Phabricator korvaa myöhemmin myös RT-, Trello-, Mingle-, Gerrit- ja gitblit-työkalut (ks. mw:Phabricator).
Suunniteltu aloitusajankohta: 21. marraskuuta 2014

Käyttäjätunnusjärjestelmä

Käyttäjätunnusten paikalliset uudelleennimeämiset poistuivat käytöstä 15. syyskuuta 2014. Tunnusten uudelleennimeämiset suoritetaan nyt keskitetysti kaikkien Wikimedia Foundationin wikien laajuisesti. Käyttäjänimen vaihtoa tai haltuunottoa koskevat pyynnöt voi jättää Meta-Wikiin sivulle Steward requests/Username changes (meta:SRUC), ja niitä toteuttavat ylivalvojat ja järjestelmänlaajuiset nimeäjät. Globaalin nimenvaihtopyynnön voi jättää myös sivulle Wikipedia:Käyttäjätunnuksen vaihto. Sen sijaan käyttäjänimen haltuunottopyyntöjä ei enää käsitellä suomenkielisessä Wikipediassa.


muokkaa

Artikkelimäärän kehitys

Päiväys Tasaluku Artikkeli Kesto (pv)
12. tammikuuta 2015 364 000. Masis 12
31. joulukuuta 2014 363 000. Tasavälinen kartioprojektio 12
19. joulukuuta 2014 362 000. Kotajärvi (Sastamala) 14
5. joulukuuta 2014 361 000. Soljokasvit 14
21. marraskuuta 2014 360 000. Pituusleikkaus 16

kaikki virstanpylväät · aikajana


Wikimedia

Wikimedia Suomi

Wikimedia-projekteihin kaivataan lisää naisia ja Suomen käsityön museo / The Craft museum of Finland aloittama käsityöartikkelien muokkausprojekti voi olla siihen hyvä keino.

» Lähde: Wikimedia Suomi / Facebook, 20.1.2015


Tuoreimmat tiedot Wikimedia Suomen toiminnasta löytyvät yhdistyksen Facebook-sivuilta.Yhdistyksen viikkotapaamiset ovat tiistaisin klo 20.00 WM Suomen Etherpadissa.

Kansainvälinen Wikimedia-yhteisö

Muut kuin englanninkieliset kirjoitukset

» Uutiskirjeet · Lisää ...

Huomiota kaipaavat artikkelit

Wikiprojektit · Ajankohtaiset artikkelit · Vertaisarviointipyynnöt · Kommenttipyynnöt · Kiistanalaiset artikkelit · Huomiota kaipaavat sivut · Tarkistettavat · Tekijänoikeusongelmat · Välittömästi poistettavat sivut · Merkittävyys kyseenalaistettu · Poistoäänestykset · Palautettavat sivut · Suositellut artikkelit · Suositellut luettelot · Hyvät artikkelit · Lupaavat artikkelit